αν και offtopic:Παιδιά αν το Golf V είναι βάρκα,τότε τα πχ Focus,Astra τι είναι...;Μάλλον κάποιοι εδω πέρα έχουν υπερβολικές απαιτήσεις με τις εργοστασιακές αναρτήσεις...Πάντως σε σβέλτους ρυθμούς το Golf V έχει μακράν καλύτερη ανάρτηση από τα άλλα του ανταγωνισμού αφού δεν γέρνει τόσο και όσο τα άλλα και (κατά τη γνώμη μου) σε φοβίζει λιγότερο από όλα και σου δείχνει και τα όριά του από τα πρώτα 5km που θα του κάνεις.Πάντα μιλάμε για τις εκδόσεις που υπάρχουν χωρίς τα έξτρα (πχ ελατήρια χαμηλώματος).
-
Απο την δικη μου εμπειρια με Mertsente Sportcoupe ειναι πως το ESP αργει να αντιληφθει του ΤΙ συμβαινει, και ενεργοποιειται οταν εγω ηδη διορθωνω... και το αποτελεσμα ειναι μετα να διορθωνω την διορθωση του ESP τρεχοντας να μαζεψω τα τιμονια. Αυτα σε συνθηκες που ειμαστε σε φαση που μολις αρχιζουμε να γλυστραμε.
Μια φορα οταν μπηκα σε μια πονηρη στροφη με πολλα, και αιφνιδιαστικα, ομολογω πως το ESP εκανε αριστη δουλεια διατηρωντας με μεσα στην στροφη με την σωστη κατευθυνση.
Το ESP σε προσθιοκινητο πιστευω πως θα αργει ακομα περισοτερρο να καταλαβει τι γινεται σε οτι αφορα πχ την υποστροφη...
Το καλυτερο ειναι να βρεις τιποτα καλους δρομους, χωρις κινηση, φαρδιους... και ολισθηρους και μπαινοντας μεσα σε στροφες να σανιδωνεις το γκαζι για να βγαλει μουτρα (φυσικα εννοειται πως θα πηγαινει κανεις αργα) Εκει θα φανει κατα ποσο λειτουργει το ESP.... η σε καμια ανοιχτη αλανα (απο τιποτα σουπερ μαρκετ) αμα εχει βρεξει.... παρε λιγο φορα, και ριξε μια χειροφρενια-τιμονια και δες τι κανει.
Προσωπικα θα ηθελα παρα πολυ να ειχα ESP στο Punto μου, γιατι μια μερα σε βρεγμενο δρομο εφυγε η ουρα και εκοψα σβουρα.... (δεν προλαβα να κανω τιποτα). Εαν ειχα ESP τετοιο ακραιο φαινομενο θα το ειχε κοψει χωρις πολλα πολλα....
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Απο την δικη μου εμπειρια με Mertsente Sportcoupe ειναι πως το ESP αργει να αντιληφθει του ΤΙ συμβαινει, και ενεργοποιειται οταν εγω ηδη διορθωνω... και το αποτελεσμα ειναι μετα να διορθωνω την διορθωση του ESP τρεχοντας να μαζεψω τα τιμονια. Αυτα σε συνθηκες που ειμαστε σε φαση που μολις αρχιζουμε να γλυστραμε.Μια φορα οταν μπηκα σε μια πονηρη στροφη με πολλα, και αιφνιδιαστικα, ομολογω πως το ESP εκανε αριστη δουλεια διατηρωντας με μεσα στην στροφη με την σωστη κατευθυνση.
Το ESP σε προσθιοκινητο πιστευω πως θα αργει ακομα περισοτερρο να καταλαβει τι γινεται σε οτι αφορα πχ την υποστροφη...
Το καλυτερο ειναι να βρεις τιποτα καλους δρομους, χωρις κινηση, φαρδιους... και ολισθηρους και μπαινοντας μεσα σε στροφες να σανιδωνεις το γκαζι για να βγαλει μουτρα (φυσικα εννοειται πως θα πηγαινει κανεις αργα) Εκει θα φανει κατα ποσο λειτουργει το ESP.... η σε καμια ανοιχτη αλανα (απο τιποτα σουπερ μαρκετ) αμα εχει βρεξει.... παρε λιγο φορα, και ριξε μια χειροφρενια-τιμονια και δες τι κανει.
Προσωπικα θα ηθελα παρα πολυ να ειχα ESP στο Punto μου, γιατι μια μερα σε βρεγμενο δρομο εφυγε η ουρα και εκοψα σβουρα.... (δεν προλαβα να κανω τιποτα). Εαν ειχα ESP τετοιο ακραιο φαινομενο θα το ειχε κοψει χωρις πολλα πολλα....
Mertsente ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μη με πάρεις στα σοβαρά, αλλά μήπως υπάρχει η πιθανότητα να έχει φύγει κανένα φισάκι από τη θέση του;
Στον έλεγχο που έκαναν μέσω του έγκεφάλου όλα φαίνονταν οκ.Δεν θα έβγαινε κάποια ένδειξη τότε;μην ξεχνάς ότι το έχω πάει 2 φορές ήδη στο εξουσιοδοτημένο service για να το κοιτάξουν.(η μία ήταν και στο service των 22.500km
Μήπως το ESP στο τοποθέτησαν στην Ελλάδα; Αν ναι, μην θεωρείς παράξενα αυτά που σου συμβαίνουν και φυσικά μην θεωρήσεις παράξενο αν ανακαλύψουν τί φταίει, αφού πρώτα σου βγάλουν το λάδι όλοι αυτοί οι απανταχού περίεργοι 'εξουσιοδοτημένοι'...
Υ.γ.: βλακώδης ερώτηση Νο 2: ο 'εγκέφαλος' επιβεβαιώνει ότι το ESP (σαν συσκευή) είναι ΟΚ, αλλά (επιμένω ) είναι αυτό σωστά συνδεδεμένο;Καλά κάνεις και τα θέτεις αλλά το αμάξι είναι ειδική παραγγγελιά από το εξωτερικό.μόνο τα δέρματα έχουν μπει εδώ γιατί τα θέλαμε δίχρωμα.Στο αμάξι όλα δείχνουν οκ.Είναι καλά συνδεδεμένα,στον εγκέφαλο όλα δείχνουν καλά κλπ...Γι'αυτό και η δημιουργία του topic.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το ESP στο Golf απενεργοποιείται...
GeorgeTabs Βάρκα το golf V??? Έχω οδηγήσει 1.4 και 1.6FSI μόνο βάρκα δεν θα το έλεγα. Ηταν βέβαια και οι δύο εκδόσεις sportline...Eπίσης το ESP φυσικά και δεν καταργεί τους νόμους της φυσικής αλλά επειδή πάντα κάπου υπάρχει πρόσφυση, ακόμα και στις πιο ακραιες καταστάσεις (από έλλειψη πρόσφυσης) θα βρει τη λύση.
Όταν λέμε ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τους νόμους της φυσικής εννοούμε ότι δεν είναι δυνατόν π.χ. να μπεις σε μία στροφή των 60χλμ/ώρα με 200χλμ/ώρα και να σε κρατήσει μέσα. Δεν θα προλάβει να σε φρενάρει.Σπορτλάιν νομίζω είναι και το δικό μας, αλλά πρέπει να ρωτήσω τον αδερφό μου για σίγουρα.
Σε σχ'έση με το 4άρι είναι Φόρμουλα1. Σε σχέση με την Σπορτβάγκον είναι βάρκα. Με κουπιά, όχι εξωλέμβιο!!
Τολέδο 1800Τ (180 ίππων) που έχω οδηγήσει στο παρελθόν, καθώς και το υπηρεσιακό Οκτάβια 1600 του στρατού είχα το παράπονο πως το ESP ΠΑΡΑΗΤΑΝ ευαίσθητο!!! Εκκνευριστικά!!
Στο Γκολφ5 αντίθετα είναι σαν να μην υπάρχει καν!!! Δεν παραπονιέμαι (ίσα ίσα που αυτό μου αρέσει πολύ στο αμάξι!! ), αλλά αν τύχει κάτι σε κάποιον που δεν ξέρει να το αντιμετωπίσει ΜΟΝΟΣ του, θα τρακάρει!!!
Μιλάμε γύρισα το αμάξι αρκετά (με χειρόφρενο) στην είσοδο και δεν έπιασε ΠΟΤΕ!!!
Σε άλλη υπέστρεψα έντονα (χωρίς όμως να πατάω γκάζι, υποστροφή με τη φόρα που είχε... επίτηδες πάντα) και πάλι τίποτα!!!
Αν τύχαινε σε κάποιον κατά λάθος πάλι δε θα έπιανε, μόνο με τύχη θα τη γλίτωνε!!!
Αντίθετα το αντισπίν δουλεύει πολύ σωστά!
Πιστεύω πως το έχουν ρυθμίσει (το ESP) με βάση άλλη άσφαλτο από την ελληνική (όπως παλιότερα το υπερευαίσθητο ABS του Τολέδο1, ενώ αργότερα στο Γκολφ 4 είναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ!) -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
σε βόλτα με Γκολφ V Gti, 'τα κατάφερα' (:lol:) και μου δούλεψε το ESP στην πρώτη στροφή, και μάλιστα με λίγα χιλιόμετρα. Θα μου πεις, άλλο 200 άλογα, άλλο 115, πάντως δούλευε.
μήπως εννοείς το antispin γιατί έχουν την ίδια λυχνία στο ταμπλό...σε στροφή δεν έχει σημασία (νομίζω) πόσα άλογα έχεις για να δουλέψει το esp.
όχι, ESP. Και δεν το κατάλαβα από τη λυχνία
Κι εγώ την ίδια ερώτηση και παρατήρηση είχα, αλλά ια να το λές έτσι θα είναι!
Ίσως το GTi να έχει καλύτερη ρύθμιση;;
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Όταν πρωτοοδήγησα Golf V 1.6, αποπειράθηκα να δοκιμάσω την συμπεριφορά του σε στροφές, με το ESP ενεργοποιημένο.Σε γλιστερή στροφή λίγο μεγαλύτερη των 90ο, άφησα το γκάζι, και το αυτοκίνητο γλύστρισε με το πίσω μέρος.
Το ESP, ενεργοποιήθηκε, αφότου είχα κάνει ανάποδο και μόλις είχα πατήσει γκάζι.
Μου προξένησε εντύπωση αυτή η καθυστερημένη επέμβαση του συστήματος.
Άφησε δηλαδή το γλίστρημα να εξελιχθεί και επενέβη μόνο αφότου είχα ήδη επέμβει εγώ.Τι συνέβη;
Μια λογικοφανής εξήγηση, είναι ότι το ESP είναι συνδεδεμένο με το γκάζι και τα φρένα. Συνεπώς, όταν υπάρξει ολίσθηση χωρίς να πατάς γκάζι, είτε φρένο, δεν μπορεί να διαβάσει το γλίστρημα, και έτσι δεν επεμβαίνει.
Αν στο γλίστρημα η πεταλούδα ήταν ανοιχτή, ίσως και να έμπαινε...Δεν ξέρω, μια ιδέα είναι...
Πολύ πιθανό να είναι έτσι, αφού κι εγώ που δεν μπήκε ποτέ (ούτε μετά τη διόρθωση) απλά δεν πάταγα γκάζι...
Αλλά ESP που να εξαρτάται από το αν πατάς γκάζι δεν είναι σωστό...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μη με πάρεις στα σοβαρά, αλλά μήπως υπάρχει η πιθανότητα να έχει φύγει κανένα φισάκι από τη θέση του;
Στον έλεγχο που έκαναν μέσω του έγκεφάλου όλα φαίνονταν οκ.Δεν θα έβγαινε κάποια ένδειξη τότε;μην ξεχνάς ότι το έχω πάει 2 φορές ήδη στο εξουσιοδοτημένο service για να το κοιτάξουν.(η μία ήταν και στο service των 22.500km
Μήπως το ESP στο τοποθέτησαν στην Ελλάδα; Αν ναι, μην θεωρείς παράξενα αυτά που σου συμβαίνουν και φυσικά μην θεωρήσεις παράξενο αν ανακαλύψουν τί φταίει, αφού πρώτα σου βγάλουν το λάδι όλοι αυτοί οι απανταχού περίεργοι 'εξουσιοδοτημένοι'...
Υ.γ.: βλακώδης ερώτηση Νο 2: ο 'εγκέφαλος' επιβεβαιώνει ότι το ESP (σαν συσκευή) είναι ΟΚ, αλλά (επιμένω ) είναι αυτό σωστά συνδεδεμένο;Καλά κάνεις και τα θέτεις αλλά το αμάξι είναι ειδική παραγγγελιά από το εξωτερικό.μόνο τα δέρματα έχουν μπει εδώ γιατί τα θέλαμε δίχρωμα.Στο αμάξι όλα δείχνουν οκ.Είναι καλά συνδεδεμένα,στον εγκέφαλο όλα δείχνουν καλά κλπ...Γι'αυτό και η δημιουργία του topic.
Μα είναι δυνατόν να εγκατασταθεί ESP εκ των υστέρων;
Νομίζω είναι από τα πράγματα (όπως και το ABS) που είτε το κάνεις από το εργοστάσιο, ή το αφήνεις... -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αλλά ESP που να εξαρτάται από το αν πατάς γκάζι δεν είναι σωστό...Μην ξεχνάμε ότι το Golf είναι προσθιοκίνητο.Άρα αν ισχύει αυτό τότε είναι πραγματικά άχρηστο... Αν το ήξερα δεν θα έλεγα να το παραγγήλουμε με esp αφού το αμάξι το έχει η μάνα μου και ο λόγος που το βάλαμε είναι για να είναι πιο ασφαλές...Είναι όμως...;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΥΓ2:Υπάρχει κανείς που να έχει Golf V και να του δουλεύει το esp;;;(έχω αρχίσει ήδη να απογοητεύομαι να πω την αλήθεια.Λες να είναι έτσι ρυθμισμένο;Δεν μπορώ να δεχτώ ότι πετάξαμε 800+ ευρόπουλα...
σε βόλτα με Γκολφ V Gti, 'τα κατάφερα' (:lol:) και μου δούλεψε το ESP στην πρώτη στροφή, και μάλιστα με λίγα χιλιόμετρα. Θα μου πεις, άλλο 200 άλογα, άλλο 115, πάντως δούλευε.
σιγά το δύσκολο! δουλεύει το ESP και σε Α3 και σε Golf, όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα στους ελληνικούς δρόμους.
όσο για το αν είναι βάρκα το V, υπερβολές... Αν είναι βάρκα το V, είναι και όλα τα μικρομεσαία της αγοράς
-
Με τη μόνη διαφορά πως τα άλλα τα λέμε βάρκες (και δικαίως!!) ενώ το Γκολφ Θεό...
Το ΕSP φαντάζομαι να δουλεύει όπως λες (όπως είπα σε μένα ούτε με προσπάθεια...), το ΠΟΤΕ θα δουλέψει είναι το ζητούμενο!!
Θα προλάβει να προφυλάξει τον ανυποψίαστο;
Γιατί εγώ ούτως ή άλλως μάλλον θα το απενεργοποιήσω όταν θέλω να παίξω. Αρκεί να δώ πως και πότε (και... ΑΝ! ) λειτουργεί! -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Με τη μόνη διαφορά πως τα άλλα τα λέμε βάρκες (και δικαίως!!) ενώ το Γκολφ Θεό...Το ΕSP φαντάζομαι να δουλεύει όπως λες (όπως είπα σε μένα ούτε με προσπάθεια...), το ΠΟΤΕ θα δουλέψει είναι το ζητούμενο!!
Γιατί εγώ ούτως ή άλλως μάλλον θα το απενεργοποιήσω όταν θέλω να παίξω. Αρκεί να δώ πως και πότε (και... ΑΝ! ) λειτουργεί!ποιος έκανε το Golf θεό;
στο Golf τουλάχιστον βγαίνει, στις σπορ Alfa μένει ΟΝ
-
αν και offtopic:Παιδιά αν το Golf V είναι βάρκα,τότε τα πχ Focus,Astra τι είναι...;Μάλλον κάποιοι εδω πέρα έχουν υπερβολικές απαιτήσεις με τις εργοστασιακές αναρτήσεις...Πάντως σε σβέλτους ρυθμούς το Golf V έχει μακράν καλύτερη ανάρτηση από τα άλλα του ανταγωνισμού αφού δεν γέρνει τόσο και όσο τα άλλα και (κατά τη γνώμη μου) σε φοβίζει λιγότερο από όλα και σου δείχνει και τα όριά του από τα πρώτα 5km που θα του κάνεις.Πάντα μιλάμε για τις εκδόσεις που υπάρχουν χωρίς τα έξτρα (πχ ελατήρια χαμηλώματος).
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Mertsente ;
Mertsente = Κινεζικο αντιγραφο της Mercedes... Τι να κανουμε φιλε μου, το αυθεντικο ηταν πανακριβο
PS: Κουραστικα να διαβαζω ποσο κακο ειναι το V απο ολες τις αποψεις. Το εχετε φαει τοσο πολυ, που πλεον και γω καταληγω στο συμπερασμα πως 'οσα δεν φτανει η Αλεπου...'. Ποια βαρκα ρε παιδια??? Πλακα κανετε??? Το εχετε οδηγησει και το λετε? Η συμπερανατε πως αφου πεφτουν τα παραθυρα, δεν θα εχει και καλη οδικη συμπεριφορα...?
Απο εμπειρια, εχω να πω πως.... μακαρι τα υπολοιπα μικρομεσαια, αλλα και μεγαλυτερα αμαξια να ειχαν το 'πατημα' του Golf. Στησιμο το οποιο σου εμπνεει ασφαλεια, εχει υψηλα περιθωρια κρατηματος και τα συνδυαζει με εξαιρετικη ποιοτητα κυλισης.... και ολα αυτα σε Comfortline.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
αν και offtopic:Παιδιά αν το Golf V είναι βάρκα,τότε τα πχ Focus,Astra τι είναι...;Μάλλον κάποιοι εδω πέρα έχουν υπερβολικές απαιτήσεις με τις εργοστασιακές αναρτήσεις...Πάντως σε σβέλτους ρυθμούς το Golf V έχει μακράν καλύτερη ανάρτηση από τα άλλα του ανταγωνισμού αφού δεν γέρνει τόσο και όσο τα άλλα και (κατά τη γνώμη μου) σε φοβίζει λιγότερο από όλα και σου δείχνει και τα όριά του από τα πρώτα 5km που θα του κάνεις.Πάντα μιλάμε για τις εκδόσεις που υπάρχουν χωρίς τα έξτρα (πχ ελατήρια χαμηλώματος).Απο εμπειρια, εχω να πω πως.... μακαρι τα υπολοιπα μικρομεσαια, αλλα και μεγαλυτερα αμαξια να ειχαν το 'πατημα' του Golf. Στησιμο το οποιο σου εμπνεει ασφαλεια, εχει υψηλα περιθωρια κρατηματος και τα συνδυαζει με εξαιρετικη ποιοτητα κυλισης.... και ολα αυτα σε Comfortline.
4ΤΡΟΧΟΙ Τεύχος 412 - Ιανουάριος 2005
'Tο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, όμως, δεν το εμποδίζει (το Focus) να κερδίσει τη μεταξύ τους αντιπαράθεση σε αυτόν τον τομέα. Διαθέτοντας μια αισθητά καλύτερη ποιότητα κύλισης σε σχέση με τον προκάτοχό του, διαθέτει εμφανώς πιο σπορτίφ... διάθεση, συγκριτικά με το «παραδοσιακά» πολύ καλό Golf στο συγκεκριμένο τομέα. Tο γεγονός αυτό δεν πηγάζει τόσο από τις μικρότερες κλίσεις του αμαξώματός του στις στροφές (ίδιες και στις δύο περιπτώσεις) ή από την εμφάνιση πιο ήπιων αντιδράσεων στο όριο της πρόσφυσης, αλλά κυρίως από το πιο υπάκουο και λιγότερο «νωθρό» του πλαίσιο, στοιχείο που συνδυάζεται μ’ ένα συγκριτικά πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο, αν και ελαφρύτερο από εκείνο του Golf, είναι πιο «οξύ» σε αίσθηση. Eπιπρόσθετα, το πίσω μέρος του Focus είναι εμφανώς πιο «συμμετοχικό» στη γρήγορη οδήγηση, παροτρύνοντας τον οδηγό να αναζητήσει με περισσότερη προθυμία (και αποτελεσματικότητα) τα όρια.Tο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, όμως, δεν το εμποδίζει να κερδίσει τη μεταξύ τους αντιπαράθεση σε αυτόν τον τομέα. Διαθέτοντας μια αισθητά καλύτερη ποιότητα κύλισης σε σχέση με τον προκάτοχό του, διαθέτει εμφανώς πιο σπορτίφ... διάθεση, συγκριτικά με το «παραδοσιακά» πολύ καλό Golf στο συγκεκριμένο τομέα. Tο γεγονός αυτό δεν πηγάζει τόσο από τις μικρότερες κλίσεις του αμαξώματός του στις στροφές (ίδιες και στις δύο περιπτώσεις) ή από την εμφάνιση πιο ήπιων αντιδράσεων στο όριο της πρόσφυσης, αλλά κυρίως από το πιο υπάκουο και λιγότερο «νωθρό» του πλαίσιο, στοιχείο που συνδυάζεται μ’ ένα συγκριτικά πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο, αν και ελαφρύτερο από εκείνο του Golf, είναι πιο «οξύ» σε αίσθηση. Eπιπρόσθετα, το πίσω μέρος του Focus είναι εμφανώς πιο «συμμετοχικό» στη γρήγορη οδήγηση, παροτρύνοντας τον οδηγό να αναζητήσει με περισσότερη προθυμία (και αποτελεσματικότητα) τα όρια.'
Το κερασάκι στην τούρτα: 'Tελικά: αλλαγή φρουράς! Xωρίς περιστροφές, το Focus αποτελεί το νέο «βασιλιά» της μικρομεσαίας κλάσης των 1,6 λίτρων. Aγγίζοντας ή και ξεπερνώντας, κατά περίσταση, τα πολύ υψηλά, ομολογουμένως, στάνταρντ του βασικού ανταγωνιστή του (βλ. VW Golf) στους τομείς των διαθέσιμων χώρων, της ποιότητας κατασκευής και των επιδόσεων, έχει την ικανότητα να προσφέρει, σε σύγκριση με το Golf, το σημαντικό ατού της πιο διασκεδαστικής οδικής συμπεριφοράς, που «διανθίζεται», τηρουμένων πάντα των αναλογιών της κατηγορίας, με αρκετά στοιχεία σπορτίφ χαρακτήρα, τα οποία θα αποζημιώσουν όποιον αναζητήσει το «κάτι παραπάνω». '
-
Τα γνωστα διθυραμβικα σχολια για το Focus... με την μικρη λεπτομερια... οτι αυτα τα σχολια ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΑΝ οσο περνουσε ο καιρος, με αποτελεσμα να μην ειναι τοσο ποιοτικα τελικα, να μην ειναι τοσο καλο στο πατημα του πλεον κλπ κλπ...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
...της πιο διασκεδαστικής οδικής συμπεριφοράς...το βγάζουν καλύτερο γιατί είναι και πιο διασκεδαστικό.μπορώ να έχω άλλη άποψη.πιο σπορ είναι σε στήσιμο αλλά δεν είναι ισορροπημένο σε σχέση με το Golf σε άνεση και κράτημα.Τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε και όταν το έκανα test drive.Με το Golf νόμιζες ότι όλοι οι δρόμοι είναι αεροδρόμιο!λες και οι ανωμαλίες έγιναν όλες πιο απαλές.Το Focus ίσως είναι πιο σπορ,ίσως είναι και πιο γρήγορο,αλλά δεν έχει την ισορροπία άνεσης-κρατήματος.Δεν ένιωσα το ίδιο.Τι να πω;Σημασία έχει και με τι κριτήρια κρίνει κανείς το αμάξι έτσι;πολλοί βρίζουν τα Golf IV και τώρα και το V γιατί δεν συμμετέχουν στην οδήγηση.Δεν είναι τόσο παιχνιδιάρικα.Επειδή είναι πολύ ουδέτερα.Για κάποιους είναι (-) αυτό.Για μένα είναι (+).Τι να κάνουμε;
-
Τα γνωστα διθυραμβικα σχολια για το Focus... με την μικρη λεπτομερια... οτι αυτα τα σχολια ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΑΝ οσο περνουσε ο καιρος, με αποτελεσμα να μην ειναι τοσο ποιοτικα τελικα, να μην ειναι τοσο καλο στο πατημα του πλεον κλπ κλπ...Αν και όσο περνά ο καιρός τα αυτοκίνητα πια γίνονται καλύτερα και δυστυχώς όσα έμειναν πίσω στην χρονολογία αντικατάστασης (μην το πάρετε κυριολεκτικά έτσι; ) δείχνουν πιο γερασμένα και τελικά καταλήγουν να μην είναι και τόσο καλά όσο ήταν πιο παλιά.Παρόλα αυτό συμφωνώ μαζί σου,γιατί αν δεν κάνει κάποιος ένα testdrive 2-3 ημερών να ζήσει λίγο με το αμάξι δεν θα καταλάβει τίποτα.Έχω πάψει πια να ακούω για στησίματα των αυτοκινήτων από τα περιοδικά.Και το Golf 4 είχε άθλια ανάρτηση (η μαμά) αλλά με μια αλλαγή έγινε καλύτερο από ό,τι έχω οδηγήσει στην κατηγορία του ως τώρα.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Με τη μόνη διαφορά πως τα άλλα τα λέμε βάρκες (και δικαίως!!) ενώ το Γκολφ Θεό...
Το ΕSP φαντάζομαι να δουλεύει όπως λες (όπως είπα σε μένα ούτε με προσπάθεια...), το ΠΟΤΕ θα δουλέψει είναι το ζητούμενο!!
Γιατί εγώ ούτως ή άλλως μάλλον θα το απενεργοποιήσω όταν θέλω να παίξω. Αρκεί να δώ πως και πότε (και... ΑΝ! ) λειτουργεί!ποιος έκανε το Golf θεό;
ο theos ο ίδιος!
-
Εγώ πάντως στο δικό μου έχω την εντύπωση πως είναι υπερευαίσθητο. Βέβαια παίζει ρόλο και η ποιότητα της ασφάλτου, η κατάσταση των ελαστικών,ο καιρός, που ορισμένες φορές μου αναβοσβήνει σαν τρελλό ακόμα και στην τρίτη. Και μιλάμε για ESP γιατί στο Gti είναι στάνταρ.
Έτσι λοιπόν και γω το απενεργοποιώ μέσα στην πόλη (γιατί μου σπάει τα νεύρα που το κόβει - και οπτικά βγάζει μάτι) και το ενεργοποιώ στα ταξίδια. -
Τα γνωστα διθυραμβικα σχολια για το Focus... με την μικρη λεπτομερια... οτι αυτα τα σχολια ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΑΝ οσο περνουσε ο καιρος, με αποτελεσμα να μην ειναι τοσο ποιοτικα τελικα, να μην ειναι τοσο καλο στο πατημα του πλεον κλπ κλπ...Καλό θα είναι να δικαιολογούμε τα λεγόμενα μας ,ειδικά όταν είναι τόσο γενικά και για μένα ακραία.... Είπα να μην συμμετάσχω σε μια ακόμα Golf-Focus μονομαχία κυρίως γιατί δεν έχω οδηγήσει το V , αλλά με τα παραπάνω ... Εντάξει η ποιότητα κρίνεται στο χρόνο... αλλά πως μπορεί άραγε να αλλάζει το πάτημα ενός αυτοκίνήτου....?
Φιλικά πάντα