-
ναι ειδες μπουσο.....
τι κριμα ...
ενω το γκρουπο δν εχει τετοια προβληματα! απλα το κοινο τρωει τη προπαγανδα των περιοδικων και αγοραζει γερμανικα...............
-
Μου δώσανε για το weekend να διαβάσω λίγο το manual από το 122ps dsg highline που παρήγγειλα.Θέλω να με φωτίσετε λίγο γιατί μπερδεύτηκα...
Λέει ότι καίει super αμόλυβδη 95 ROZ.Τελικά ποια βενζίνη είναι αυτή;
- η απλή αμόλυβδη που βάζουμε και είναι 95 οκτανίων;Η μήπως την αμόλυβδη με 98 οκτάνια;
-
Ο χρήστης SHAQATTACK έγραψε:
Μου δώσανε για το weekend να διαβάσω λίγο το manual από το 122ps dsg highline που παρήγγειλα.Θέλω να με φωτίσετε λίγο γιατί μπερδεύτηκα...Λέει ότι καίει super αμόλυβδη 95 ROZ.Τελικά ποια βενζίνη είναι αυτή;
- η απλή αμόλυβδη που βάζουμε και είναι 95 οκτανίων;Η μήπως την αμόλυβδη με 98 οκτάνια;
ROZ ειναι το γερμανικο συστημα μετρησης οκτανιων και τα 95 ROZ αντιστοιχουν σε 98 RON
στην ταπα λογικα θα σου γραφει 95 ROZ με τεραστια γραμματα και με πολυ πιο μικρα 98 RON.
ειδες πως μπορει να μπερδευτει ο κοσμος
αρα το εργοστασιο επιμενει ακομα στα 98 οκτανια...παντως δεν παθαινει και τπτ με 95αρα(RON ) ,μην ειμαστε υπερβολικοι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Μου δώσανε για το weekend να διαβάσω λίγο το manual από το 122ps dsg highline που παρήγγειλα.Θέλω να με φωτίσετε λίγο γιατί μπερδεύτηκα...
Λέει ότι καίει super αμόλυβδη 95 ROZ.Τελικά ποια βενζίνη είναι αυτή;
ROZ ειναι το γερμανικο συστημα μετρησης οκτανιων και τα 95 ROZ αντιστοιχουν σε 98 RON
στην ταπα λογικα θα σου γραφει 95 ROZ με τεραστια γραμματα και με πολυ πιο μικρα 98 RON.
ειδες πως μπορει να μπερδευτει ο κοσμος
αρα το εργοστασιο επιμενει ακομα στα 98 οκτανια...παντως δεν παθαινει και τπτ με 95αρα(RON ) ,μην ειμαστε υπερβολικοι
Ευχαριστώ φίλε μου.Δεν παθαίνει τίποτα αλλά προφανώς δεν θα αξιοποιήσω όλες τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.Γιατί σούπερ αμόλυβδη δεν πρόκειται να βάζω.
Γνωρίζεις αν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την άλλη βενζίνη οι επιδόσεις και η κατανάλωση στα 122 άλογα που θα έχω;
Γιατί τα μηχανικά και γενικά τα αυτοκίνητα δεν είναι το φόρτε μου, γι αυτο και η ερώτηση. -
επειδη ουτε κι εμενα ειναι, θα σε παραπεμψω στα λογια του βολβοδια..
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
:offtopicviii:
Πριν καποια χρονια στην Αγγλια ειχαν κανει συγκριτικο μεταξυ απλης βενζινης, V power racing, BP ultimate και Tesco (supermarket για οσους δεν γνωριζουν) σε 3 διαφορετικα οχηματα. Το ενα ηταν Clio το αλλο Evo και το 3ο δεν θυμαμαι...τελοσπαντων οι δυναμομετρησεις στο Clio δεν εδειξαν καμια διαφορα ενω στο Evo ηταν γυρω στα 10-20 αλογα (δεν θυμαμαι ακριβως)...το συμπερασμα ηταν οτι οι νορμαλ ατμοσφαιρικοι δεν επηρεαζονται καθολου σε αντιθεση με τους turbo....θα πρεπει να το ψαξω το αρθρο/βιντεακι για πιο ακριβη νουμερα.οπως βλεπεις,τουρμπατα αυτοκινητα επιδοσεων με πολυ υψηλες πιεσεις εχουν να χασουν κατι το ουσιαστικο..
το οποιο και παλι ειναι μικρο σε σχεση με τη συνολικη ιπποδυναμη.
εσυ προφανως δεν προκειται να αντιληφθεις τιποτα με το ενα καυσιμο ή το αλλο
η διαφορα δε θα ειναι πανω απο 5-6 αλογα.
οσο για την καταναλωση,κανεις οντως πιο μικρες καταναλωσεις με 100αρα απο οσο εχω παρατηρησει(χωρις βεβαια αυτο να ειναι και απολυτα αξιοπιστο στοιχειο),παρολα αυτα το επιπλεον κοστος δε σου επιτρεπει να κερδισεις κατι σε χρηματα επιλεγοντας την.
εκτος αν ανησυχεις τοσο πολυ για το περιβαλλον και τους ρυπουςμπορεις βεβαια να δοκιμασεις μια φορα 100αρα ωστε να δεις διαφορες,αλλα να προσεξεις να μην επηρεαστεις απο ψυχολογικους παραγοντες(ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω)
-
Είσαι γίγαντας.Ηρέμησα λίγο.
-
επειδή υπάρχει πολύ μπέρδεμα περί RON, ROZ, premium κτλ. η γνώμη μου είναι αν λέει το καπάκι 95, παίρνει 95, αλλιώς θα έλεγε 98 ή 100... μπορεί το premium/super να ανεφέρεται σε άλλη ποιότητα 95άρας σε άλλες χώρες, όπου η μη premium 95 να είναι πραγματικά 91 (regular unleaded)..
αντίθετα το καπάκι του S3 απ΄ότι θυμάμαι λέει 98, άρα θέλει 98...όσο για την κατανάλωση αν κοιτάξετε ένα site με πραγματικές μετρήσεις κατανάλωσης (δε θυμάμαι τίτλο)... θα δείτε όσοι κάνουν γεμίσματα με 100άρα να έχουν αυξημένη κατανάλωση... μήπως λόγω τελειότερης καύσης άρα και πιο πολλών ίππων, καίει περισσότερη 100άρα??
edit: http://www.carpoint.com.au/advice/2004/ ... r-you-7363
Most new cars sold after 1 February, 1986, should run on unleaded petrol (ULP). An increasing number of post-1986 vehicles require PULP (95 RON or higher) and will incur damage if run on basic ULP (91 RON) if they do not have a knock sensor. Check that PULP is readily available in your area if a particular model requires fuel of 95 RON or higher.
Άρα, στην Αυστραλία ULP = Unleaded Petrol (91RON) και PULP = Premium Unleaded Petrol (95RON ή περισσότερο)... άρα premium unleaded μήπως είναι ένας άλλος τρόπος να πεις 95??
και μήπως είναι απλός λάθος ο τίτλος της 100άρας στην Ελλάδα που τη λέμε super, ενώ ποιο σωστό θα ήταν premium 100? -
σωστος για την καταναλωση.
-
ξαναποσταρω τη ταπα μου για να δουμε τα RON και RΟΖ,γιατι και γω δε τα θυμομουν...
οπως βλεπετε τα 95 ροζ αντιστοιχουν σε 98 ρον,αρα αυτο σου προτεινει ο κατασκευαστης να βαλεις.
παρολα αυτα δε χαλαει με 95αρα,ειδικα αν μιλαμε για 122αρη tsi
ουτε προκειται να δεις διαφορα ιπποδυναμεων στον 1.4τωρα για την οικονομια τι να σου πω?σε αλλα αυτοκινητα που εκανα δοκιμες(στο audi βαζω μονο 100αρα) ειχα δει οτι εκαιγα λιγοτερο,αλλα οχι για πανω απο 1-1,5 λιτρο πραγμα το οποιο μπορει να εγινε και τυχαια εκεινες τις φορες.
αλλα και λιγοτερο να καις δε συμφερει λογω σημαντικα υψηλοτερου κοστους
οταν βαζεις 100αρα σιγουρα δε τη βαζεις για την οικονομια!!!!
-
σε εσένα λέει 98RON/95 ROZ... στο scirocco λέει 95RON/ROZ, δλδ. 95RON/95ROZ
πάντως θυμάμαι να έχω δει τάπα a4 b6 που έλεγε 95RON/91RON...
-
γραφουν ο,τι να ναι με λιγα λογια
παντως τα 95 ROZ αντιστοιχουν σιγουρα σε 98 RON
(επισης τσεκαρε και αν οι ταπες που κοιτας ειναι ελληνικης πατεντας,γιατι εχω δει και ταπες σε αυτοκινητα του group που γραφουν μονο ελληνικα επανω)ειχε γραψει καποτε και ο χριστος δημου που ειναι πιο ενημερωμενος στο ζητημα...
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Για το RON (ROZ) και MONRON --> Research Octane Number
ROZ --> Reguläre Octan-Zahl
MON --> Motor Octane NumberΣτην Αμερική η βενζίνη μετριέται με έναν άλλο δείκτη το ημιάθροισμα τον RdON=(RON+MON)/2 (RoaD Octane Number).
**Καθώς το ΜΟΝ είναι πάντα μικρότερο του RON (από 8 ως 10 βαθμούς) στην Αμερική η διαφορά είναι περί τα 4~5 οκτάνια (βενζίνη 91 οκτανίων είναι η δική μας 95άρα και βενζίνη 93 οκτανίων είναι η δική μας 98άρα). Με το ROZ η διαφορά είναι μόλις 3 οκτάνια grosso-modo.
**
Το ROZ δίδεται από το τύπο (και όχι από αυτόν που αναφέρεται συνήθως στο Internet και είναι λάθος καθώς το RON+MON/2 θα μας έδινε μία τιμή γύρω στα 135 οκτάνια για την 95άρα!!!) ROZ = 0.67RON+0.33MON..............
Περί RON κ.λπ δείτε και εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΥΣ. Κίνηση σε μεγάλο υψόμετρο απαιτεί (αρκείται σε κατά IKE ) λιγότερα οκτάνια καθώς υπάρχει και λιγότερο οξυγόνο. Στην Ελλάδα ίσως να έχει ελάχιστη σημασία (πόσοι κινούνται πάνω από τα 1000 μέτρα) αλλά αλλού έχει σημασία.
ΥΣ (2). Οι βενζίνες ελάχιστα επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Στα 95 οκτάνια που χρειάζεται το 90% των χρηστών οι διαφορές αν υπάρχουν θα είναι σε τίποτα καθαριστικά για το χώρο καύσης και αν. Στο τεστ των 4Τ οι διαφορές ήταν τόσο μικρές που θα με συγχωρέσει το περιοδικό αν τους πω ότι το τέστ ήταν μία @@λακία και μισή. Διαφορές κάτω από 1% σε ιπποδύναμη οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες όπως πίεση και θερμοκρασία αέρα οι οποίοι πολύ δύσκολα εξομοιώνονται με τους διάφορους διορθωτικούς συντελεστές. Δεν θα βάλω μέσα στην εξίσωση τον παράγοντα κινητήρα (υψηλόστροφος ατμοσφαιρικός, τούρμπο κ.α. ή κινήτηρας με αισθητήρες προανάφλεξης και ρύθμιση της προπορείας) ή τον παράγοντα χιλιόμετρα (καθώς εφόσον μιλάμε για τον ίδιο κινητήρα όσο αυτός εργάζεται τόσο και η απόδοση του μεταβάλλεται....).
-
Ο χρήστης Bouki έγραψε:
συντομη ερωτηση: σημερα θα παιρνατε το golf V ή το golf VI? Αν η αντιπροσωπεια προσφερε εκπτωσγ -2000€ το V εννοειται, στην 122/trendline. θεωρειτε οτι η διαφορα αυτη ειναι σημαντικη ή οτι δεν αξιζει τον κοπο γιατι τα 2 αυτοκινητα ειανι ουσιατικα ιδια; Σε 5-6 χρονια τι μεταπωλητικη διαφορα αξιας να εχουν αραγε ενα μοντελο του 2008 με ενα του 2009;αν ξεκινας για να αγορασεις το νεο GOLF , αγορασε το GOLF VI . Αν απλά ψαχνεις ενα πολυ καλο αυτοκινητο σε πολυ καλη τιμη, απτο να παρεις fiesta, corsa , polo κτλ, τοτε παρε το GOLF V. Στην αντιπροσωπεια που δουλευω εχουμε -3000.
-
Ο χρήστης nteminio έγραψε:
συντομη ερωτηση: σημερα θα παιρνατε το golf V ή το golf VI? Αν η αντιπροσωπεια προσφερε εκπτωσγ -2000€ το V εννοειται, στην 122/trendline. θεωρειτε οτι η διαφορα αυτη ειναι σημαντικη ή οτι δεν αξιζει τον κοπο γιατι τα 2 αυτοκινητα ειανι ουσιατικα ιδια; Σε 5-6 χρονια τι μεταπωλητικη διαφορα αξιας να εχουν αραγε ενα μοντελο του 2008 με ενα του 2009;
αν ξεκινας για να αγορασεις το νεο GOLF , αγορασε το GOLF VI . Αν απλά ψαχνεις ενα πολυ καλο αυτοκινητο σε πολυ καλη τιμη, απτο να παρεις fiesta, corsa , polo κτλ, τοτε παρε το GOLF V. Στην αντιπροσωπεια που δουλευω εχουμε -3000.
Έκπτωση 3000€; Πολύ καλά! Παίρνεις ένα trendline 122 και με τα ίδια λεφτά πάνω-κάτω με fiesta, corsa , polo κτλ, έχεις αμάξι μιας κλάσης παραπάνω σε όλα τα επίπεδα. ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΛΗΜΜΑ - GOLF V και γρήγορα πριν τελειώσουν τα κομμάτια!
-
σιγα την εκπτωση...
θα τα χασεις στη μεταπωληση σε σχεση με το να παρεις το VI. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σιγα την εκπτωση...
θα τα χασεις στη μεταπωληση σε σχεση με το να παρεις το VI.Δεν νομίζω να χάσει τόσα πολλά. Εξάλλου, αν δεις την αξία των 3000€ επαυξημένη με την αξία του πληθωρισμού σε, πες, 7 χρόνια είναι: 3000*(1,05)^7=3000*1,40=4200€. Πιστεύεις πως ίδια μοντέλα ίδιας χρονιάς, αλλά άλλης σειράς θα έχουν τόσο μεγάλη διαφορά; Ας πούμε, πουλιέται 10.000€ το Vάρι και 14.000€ το VIάρι;
Μάλλον, κυρίως θα είναι πιο εύκολο (γρήγορο) να το πουλήσει. -
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
σιγα την εκπτωση...
θα τα χασεις στη μεταπωληση σε σχεση με το να παρεις το VI.Δεν νομίζω να χάσει τόσα πολλά. Εξάλλου, αν δεις την αξία των 3000€ επαυξημένη με την αξία του πληθωρισμού σε, πες, 7 χρόνια είναι: 3000*(1,05)^7=3000*1,40=4200€. Πιστεύεις πως ίδια μοντέλα ίδιας χρονιάς, αλλά άλλης σειράς θα έχουν τόσο μεγάλη διαφορά; Ας πούμε, πουλιέται 10.000€ το Vάρι και 14.000€ το VIάρι;
Μάλλον, κυρίως θα είναι πιο εύκολο (γρήγορο) να το πουλήσει.πιστευω οτι μοντελα ιδιας χρονια αλλα αλλης γενιας θα εχουν ανετα μια διαφορα των 2-3Κ στη μεταπωληση. Αλλα και λιγοτερο να ειναι, παλι δε συμφερει, γιατι θα κυκλοφορεις επι 7 χρονια με ενα αυτοκινητο που ειναι, εστω και λιγο, χειροτερο, εχοντας κερδισει ελαχιστα σε χρηματα.
εγω θα προχωρουσα σε τετοια αγορα αν η εκπτωση ηταν 5κ και πανω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σιγα την εκπτωση...
Μάλλον, κυρίως θα είναι πιο εύκολο (γρήγορο) να το πουλήσει.πιστευω οτι μοντελα ιδιας χρονια αλλα αλλης γενιας θα εχουν ανετα μια διαφορα των 2-3Κ στη μεταπωληση. Αλλα και λιγοτερο να ειναι, παλι δε συμφερει, γιατι θα κυκλοφορεις επι 7 χρονια με ενα αυτοκινητο που ειναι, εστω και λιγο, χειροτερο, εχοντας κερδισει ελαχιστα σε χρηματα.
εγω θα προχωρουσα σε τετοια αγορα αν η εκπτωση ηταν 5κ και πανω.Συμφωνώ, και εγώ τελικά έτσι θα το έβλεπα. Όχι μόνο θα είναι χειρότερο (λίγο, εν προκειμένω), αλλά θα κυκλοφορείς και με αμάξι που είναι γεμάτος ο τόπος και ούτε και εσύ δε θα συνειδητοποιείς στο τέλος πως είναι καινούργιο. Πόσο μάλλον όταν θα αρχίσουν να σκάνε μύτη τα 6άρια...
Απλά, ήθελα να τονίσω πως για κάποιον που δεν έχει πολλά λεφτά και με το ζόρι πάει για κάποια supermini είναι **ευκαιρία **να πάρει ένα Golf, που είναι σε άλλη κλάση. Αν έχετε γνωστούς σας σε τέτοια φάση πείτε τους να το κοιτάξουν. -
αυτος που δεν εχει (ή δε θελει να δωσει) πολλα λεφτα, χτυπαει ενα μτχ V 1-2ετων σε πολυ καλη τιμη και ειναι οκ
αυτος γλυτωνει ολη την αρχικη απαξιωση, που δεν ειναι και μικρη.
-
Για να κάνουμε μια ερευνούλα.Όποιος έχει παραγγείλει ή έχει κιόλας αγοράσει και οδηγεί το νέο Γκολφ να πει ΝΑΙ.
Προσωπικα ΝΑΙ
-
δε τη βλεπω ικανη την εκπτωση για να παει καποιος να παρει το 5...μονο εφοσον την εψαχνε για καποιο αλλο αυτοκινητο...
VW Golf VΙ