-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ε όχι και κουβά...είπαμε δεν μας αρέσει η Cayman αλλά μην γινόμαστε υπερβολικοί!
Για το Cayenne δεν μιλάμε?
Το Καγιέν κουβάς...; Ποιός το λέει; Ο Βάλτερ Ρερλ που το εξέλιξε...;
Συγκεντρώσοοοοου
...και κουβα να βγαλει και να γραφει πορσε ολοι θα προσκυναμε...
Όχι! Κουβά έβγαλε και δεν τον προσκυνάμε καθόλου, σε διαβεβαιώνω!
Παρόλο που είναι ο καλύτερος κουβάς στην κατηγρρία..
Ειρωνικό ήταν το σχόλιο.. Πιστεύω ότι το Cayenne είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στην κατηγορία..
-
ουπς δεν το είδα το σχόλιο σου...έτσι μπράβο!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ε όχι και κουβά...είπαμε δεν μας αρέσει η Cayman αλλά μην γινόμαστε υπερβολικοί!
Συγκεντρώσοοοοου
Εχμμ έπρεπε να δεις τι άποψη είχαν οι πραγματικοί φίλοι της εταιρίας το 98 οταν ανακοίνωσε ότι έκοψε το αγωνιστικό πρόγραμμα για να εξελίξει το μοσχάρι... απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου. Τολμώντας πρίν 30 χρόνια ακριβώς να 'πιάσει τον παλμό της αγοράς' έφαγε κράξιμο απίστευτο... τώρα φαίνεται οτι τα πράγματα είναι αλλιώς και τελικά η 'μούρη' είναι το πρωτεύον χαρακτηριστικό.
Ναι κουβάς το καγιέν... τι και αν το εξέλιξε ο Ρερλ, τι και αν παράγεται στο ιστορικό Νέκαρσουλμ, τι και αν είναι γρήγορο... Κάποιοι στριφογυρνάνε στον τάφο τους με αυτά που γίνονται εδώ πάνωι... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Εχμμ έπρεπε να δεις τι άποψη είχαν οι πραγματικοί φίλοι της εταιρίας το 98 οταν ανακοίνωσε ότι έκοψε το αγωνιστικό πρόγραμμα για να εξελίξει το μοσχάρι... απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου. Τολμώντας πρίν 30 χρόνια ακριβώς να 'πιάσει τον παλμό της αγοράς' έφαγε κράξιμο απίστευτο... τώρα φαίνεται οτι τα πράγματα είναι αλλιώς και τελικά η 'μούρη' είναι το πρωτεύον χαρακτηριστικό.
Ναι κουβάς το καγιέν... τι και αν το εξέλιξε ο Ρερλ, τι και αν παράγεται στο ιστορικό Νέκαρσουλμ, τι και αν είναι γρήγορο... Κάποιοι στριφογυρνάνε στον τάφο τους με αυτά που γίνονται εδώ πάνωι...Τουλάχιστον τώρα η Porsche δεν ξέρει τι να τα κάνει τα λεφτά που τις περισσεύουν από την επιτυχία του 'κουβά'..
-
Άκου κουβάς η Cayenne... Αυτοί που το λένε αυτό, λογικά θα πρέπει να κυκλοφορούν με κάτι πολύυυυυυυυυ ανώτερο για να εκφράζονται έτσι. 'Αλλο να πεις ότι δε σου αρέσει εμφανισιακά ή ότι δε συμφωνείς με την επιλογή της εταιρίας και άλλο να λες ότι θεωρείς το προϊόν για πέταμα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τουλάχιστον τώρα η Porsche δεν ξέρει τι να τα κάνει τα λεφτά που τις περισσεύουν από την επιτυχία του 'κουβά'..
Μπορεί να είναι και έτσι... αμα έχαναν και λεφτά τότε θα ήταν για κλάμματα, πάντως...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Συγκεντρώσοοοοου
Ναι κουβάς το καγιέν... τι και αν το εξέλιξε ο Ρερλ, τι και αν παράγεται στο ιστορικό Νέκαρσουλμ, τι και αν είναι γρήγορο... Κάποιοι στριφογυρνάνε στον τάφο τους με αυτά που γίνονται εδώ πάνωι...δεν αντιλέγω άλλα τα γούστα τα δικά σου άλλα τα γούστα του υπόλοιπου κοινού...και οι εταιρείες κοιτάνε ΚΑΙ το συμφέρον τους!
από αυτή την εμμονή στην ιστορία της κόντεψε να χρεωκοπήσει! οπότε εφόσον βγάζει σωστά οχήματα γιατί να μην βγάλει και offroad και 4πορτη λιμουζίνα..!
πάντοτε θα έχει αυτό το κάτι παραπάνω το σπορτίφ που θα το κάνει να ξεχωρίζει στην κατηγορία του! -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Άκου κουβάς η Cayenne... Αυτοί που το λένε αυτό, λογικά θα πρέπει να κυκλοφορούν με κάτι πολύυυυυυυυυ ανώτερο για να εκφράζονται έτσι. 'Αλλο να πεις ότι δε σου αρέσει εμφανισιακά ή ότι δε συμφωνείς με την επιλογή της εταιρίας και άλλο να λες ότι θεωρείς το προϊόν για πέταμα.Δεν είπα ότι είναι για πέταμα, απλά οτι ένα τέτοιο προιόν δε συμβαδίζει με τα πρότυπα της εταιρίας (τόσα χρόνια τουλάχιστον) και έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά και μόνο για εμπορικούς λόγους και όχι απο ανθρώπους με μεράκι για ανθρώπους με μεράκι...
Αυτοί που απειλούσαν να κράξουν την Porsche όταν το ανακοίνωσε ήταν οι καλύτεροι πελάτες της...λες να μην ξέρουν? Στα περιοδικά της εταιρίας, αν και διαφημίζεται παντού, ακόμα επικρατεί μια σχετική αμηχανία σχετικά με αυτό το μοντέλο, πάντως. -
Όσο η απόφαση είναι μεταξύ κλειστού και ανοιχτού θα κερδίζει το ανοιχτό... για μένα λοιπόν Boxster κι αφήνω την Cayman για τους άλλους. Κι ας λένε μερικοί για ακαμψίες, βάρος κλπ, το ανοιχτό δεν παίζεται καλοκαίρι και χειμώνα!
Και οι Porsche σε γενικές γραμμές είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα οπότε αν μπορούσα δύσκολα θα διάλεγα άλλη μάρκα.... Βέβαια ελλείψει ανάλογου μοντέλου μια BMW Μ3 cabrio που προσφέρει επιπλέον θέσεις για επιβάτες ή οικογένεια θα με έβαζε σε πολύ μεγάλο πειρασμό!
...ευτυχώς η οικονομική μου κατάσταση και η αποστροφή μου στα μεταχειρισμένα δεν μου θέτει τέτοια δύσκολα! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν αντιλέγω άλλα τα γούστα τα δικά σου άλλα τα γούστα του υπόλοιπου κοινού...και οι εταιρείες κοιτάνε ΚΑΙ το συμφέρον τους!
από αυτή την εμμονή στην ιστορία της κόντεψε να χρεωκοπήσει! οπότε εφόσον βγάζει σωστά οχήματα γιατί να μην βγάλει και offroad και 4πορτη λιμουζίνα..!
Να χρεωκοπήσει κόντεψε στο τέλος της δεκαετίας του 80 λόγω της 911 και βούτηξε μέχρι το λαιμό με το αποτυχημένο (εμπορικά) 968 και ξανά παλι σώθηκε με την 993 το '93 ενώ με το Boxster (ας μην ήταν και τόσο καλοκατασκευασμένο όπως τα άλλα_ ήταν Porsche όμως!) πάτησε γερά στα πόδια της.
Πως θα σας φαινόταν ένα SUV ferrari BTW?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όσο η απόφαση είναι μεταξύ κλειστού και ανοιχτού θα κερδίζει το ανοιχτό... για μένα λοιπόν Boxster κι αφήνω την Cayman για τους άλλους. Κι ας λένε μερικοί για ακαμψίες, βάρος κλπ, το ανοιχτό δεν παίζεται καλοκαίρι και χειμώνα!Καλέεεεε μου άνθρωπεεεεεεε
...ευτυχώς η οικονομική μου κατάσταση και η αποστροφή μου στα μεταχειρισμένα δεν μου θέτει τέτοια δύσκολα!
Τι σου έκαναν τα μεταχειρισμένα καλέ; Υπομονή και ζεστό χρήμα χρειάζεται.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δεν είπα ότι είναι για πέταμα, απλά οτι ένα τέτοιο προιόν δε συμβαδίζει με τα πρότυπα της εταιρίας (τόσα χρόνια τουλάχιστον) και έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά και μόνο για εμπορικούς λόγους και όχι απο ανθρώπους με μεράκι για ανθρώπους με μεράκι...Και γιατί δεν έχει κατασκευαστεί από ανθρώπους με μεράκι για ανθρώπους με μεράκι; Εύκολο είναι να χτυπήσεις κατευθείαν κορυφή σε μια άγνωστη κατηγορία; Ή μήπως είναι εύκολο να φτιάξεις ένα τέτοιο όχημα τόσου βάρους που θα στρίβει και θα φρενάρει όπως η Cayenne; Προσωπικά τους βγάζω το καπέλο (όχι όμως και το μπλοκ επιταγών)
-
Δεν είπα ότι είναι για πέταμα, απλά οτι ένα τέτοιο προιόν δε συμβαδίζει με τα πρότυπα της εταιρίας (τόσα χρόνια τουλάχιστον) και έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά και μόνο για εμπορικούς λόγους και όχι απο ανθρώπους με μεράκι για ανθρώπους με μεράκι...
Και γιατί δεν έχει κατασκευαστεί από ανθρώπους με μεράκι για ανθρώπους με μεράκι; Εύκολο είναι να χτυπήσεις κατευθείαν κορυφή σε μια άγνωστη κατηγορία; Ή μήπως είναι εύκολο να φτιάξεις ένα τέτοιο όχημα τόσου βάρους που θα στρίβει και θα φρενάρει όπως η Cayenne; Προσωπικά** τους βγάζω το καπέλο** (όχι όμως και το μπλοκ επιταγών)
σ'αυτούς ή στη VW/Audi;
-
Και γιατί δεν έχει κατασκευαστεί από ανθρώπους με μεράκι για ανθρώπους με μεράκι; Εύκολο είναι να χτυπήσεις κατευθείαν κορυφή σε μια άγνωστη κατηγορία; Ή μήπως είναι εύκολο να φτιάξεις ένα τέτοιο όχημα τόσου βάρους που θα στρίβει και θα φρενάρει όπως η Cayenne; Προσωπικά τους βγάζω το καπέλο (όχι όμως και το μπλοκ επιταγών)
Το ερώτημα δεν είναι αν είναι δύσκολο. Είναι σίγουρο ότι αν κάποιοι θα μπορούσαν να το κάνουν, αυτοί θα ήταν οι μηχανικοί της Πορσε. Το ζήτημα είναι το γιατί!
Είναι ακριβώς το αντίθετο από τα αρχέτυπα της εταιρίας. Τα πρώτα μοντέλα και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90 κατασκευάζονταν με τη λιτή νοοτροπία των σπορ αυτοκίνητων (σερβό στα φρένα έβαλαν για πρώτη φορά το '78, μεχρι το '85 οι Carrera έρχονταν με έναν καθρέπτη στάνταρ, μέχρι το '93 με υφασμα στα καθισματα κλπ κλπ) που έθεσε ως βάση ο ιδρυτής της εταιρίας. Τα μοντέλα της ήταν πάντοτε ελαφριά, με όχι ιδιαίτερα μεγάλους κινητήρες (για την κατηγορία τους πάντα) και η ταχύτητά τους ήταν αποτέλεσμα της σχεδίασης των πλασίων τους και όχι της ωμής ιπποδυναμής τους. Δεν χρειαζόντουσαν ούτε 450 ίππους να κινηθούν ούτε 19' ζάντες. Το cayenne από την άλλη είναι ένα τζιποειδές όχημα εντυπωσιασμού (και ας είναι το καλύτερο στην κατηγορία του) που κλέβει λίγο από την ιστορία του ονόματος (που δεν χτίστηκε φτιάχνοντας τζιπάκια) για να πουλήσει και να κονομήσουν φραγκάκια... γιαυτό και δε θεωρώ οτι έχει φτιαχτεί με μεράκι αλλά καθαρά με εμπορικούς στόχους (τους οποίους και έχει πετύχει, βέβαια).
Αλλιώς δε θα παρατούσαν τους αγώνε για να το βγάλουν.Μη με παρεξηγείς! Είμαι έντονα αντιδραστικός πάνω στην λογική των SUV γενικότερα αλλά ειδικότερα πάνω σε αυτό το μοντέλο γιατί έχω ιδιαίτερη αγάπη σ'αυτήν την εταιρία και με πονεί! Έχω φτύσει αίμα να αναπαλαιώσω ένα παλιότερο_κλασσικό πλέον_ μοντέλο και όταν μου το επιτρέψουν τα οικονομικά μου θα πάρω και δεύτερο και τρίτο... Θεωρώ οτι το Cayenne δεν έχει να προσφέρει τίποτα σημαντικό στην αυτοκίνηση σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας (που το καθένα έχει την ιστορία του) και με στεναχωρεί ιδιαίτερα που έχει καταντήσει το όνομα Porsche να είναι ένα status symbol χωρίς ουσία, μόνο για εντυπωσιασμό... και η Cayenne φέρει μεγάλο μερίδιο σε αυτό.
-
Με αυτό το συλλογισμό, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα. Επίτρεψέ μου όμως να διαφωνήσω (και να γελάσω λίγο) με αυτό:
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
η ταχύτητά τους ήταν αποτέλεσμα της σχεδίασης των πλασίων τους και όχι της ωμής ιπποδυναμής τουςΑυτό με τα πλαίσια, τι το ήθελες;
-
η ταχύτητά τους ήταν αποτέλεσμα της σχεδίασης των πλασίων τους και όχι της ωμής ιπποδυναμής τους
Αυτό με τα πλαίσια, τι το ήθελες;
Γιατί το λες αυτό...είναι απίστευτα ακαμπτα...από το 1968 μέχρι το 1993 η 911 έχει ελάχιστες διαφορές στο πλαίσιό της και μιας και γνωρίζω οτι σου αρέσουν τα ανοικτά, πιστεύω θα εντυπωσιαστείς από την ακαμψια ακόμα και της καμπριολέ εκδοσης (κατά την αίσθησή μου στιβαρότερη από την sl της εποχής). Όσο για την ισχύ, στα μοντέλα παραγωγής, πέρασαν για πρώτη φορά τα 200 άλογα το 1975 στην εξωπραγματική 930 ενώ στην 'απλή' 911 μόλις το 1980!!!.
Λέμε τώρα Porsche και σκεφτόμαστε ενα λιβάδι άλογα όταν το 1973 η 911Τ έβγαζε 125 ίππους ενώ το αντίστοιχο veloce πόσα έβγαζε ρε παιδιά? παραπάνω νομίζω...Ας μην ξεχνάμε ότι η ιστορία άρχισε με ενα πανάλαφρο mid-engined αυτοκίνητακι 40 ίππων απο υποκυβισμένη (!!) μηχανή σκαθαριού που έκανε θαυματα...
κατά τα άλλα εδώ μιλάμε για το Cayman...sorry ρε παιδιά ...
-
Που λέτε, πήγα σήμερα μ' ένα φίλο στη Ρεναλ στον Φοίνικα γιατί ψάχνει για Renault και αφού τελτιώσαμε κι είχαμε τη διάθεση να χαζέψουμε, μπήκαμε ακριβώς δίπλα στην Porsche και το έπαιξα υποψήφιος αγοραστής Cayman.
Το αυτοκίνητο θα είναι εδώ τέλη Νοεμβρίου.
Πέρα από διάφορες τεχνικές ερωήσεις που έκανα (μη μας περάσουν και για άσχετους ) πήρα διάφορα φυλλάδια, τιμοκατάλογο κλπ.
Έχουμε κ λέμε:
Βασική τιμή: -
Η τιμή αυτή είναι για την S ή την απλή έκδοση; Καλά, τα έξτρα είναι σκέτο φαρμακείο...
-
[quote='ast']
[size=150]Έγχρωμα σήματα Porsche στους τροχούς: -
Και που να δεις το φαρμακείο πόσο κοστίζει!
S είναι όλες, δλδ 3,4 l και 295 άλογα. Δεν υπάρχει απλή
Μου λέει ο υπάλληλος: 'Πάντως, σε συμβουλεύω να μη βάλεις πολλά έξτρα, δεν υπάρχει λόγος. Αυτό το αυτοκίνητο είναι για να το οδηγείς'
Απαντάω: 'Ε, μα ναι, αλλιώς παίρνω την 911 μια και καλή'
Ακυρώστε την παραγγελία της Cayman