-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
φιλε Μπαμπη, το 'αριστος' ειναι μια υποκειμενικη εννοια, εξαρταται πως το οριζει ο καθενας. Εγω το οριζω με βαση το αποτελεσμα στο δρομο. Εχω μπει σε corolla και 1.6 και 1.4 , και μαλιστα και σε παλαιοτερο μοντελο 1.4 του 2000 και πανε εξωπραγματικα καλα για τις προδιαγραφες τους στην ευθεια. Σε σημειο που θα ορκιζομουν οτι λεει ψεμματα η toyota για το βαρος τους (αλλα και τα περιοδικα λαθος τα ζυγιζουν? τι να πω). Ειδικα η 1.4 ειναι διαολος, πιο γρηγορη και απο τα segmentB με ιδια και περισσοτερη ιπποδυναμη που ειναι πιο ελαφρια οπως λες και εσυ.Κρινω λοιπον εκ του απτελεσματος, και επειδη η προσωπικη εμπειρια δε μπορει να μετρηθει σε χρονους εμπιστευομαι το περιοδικο που ομως επιβεβαιωνει την αισθηση μου.
Δεν αρνούμαι την εμπειρία σου.
Θα σου πω κι εγώ την εμπειρά του κολητού μου. Ο κολλητός μου έχει 147 1.6 120 αλογα(κακιές παρέες!! )
Ο 1ος ξάδελφός του έχει κορόλα 1.4. τελευταίο μοντέλο!Και οι δύο υποστηρίζουν ότι η η κορόλα δεν έχει 10.8, ή η 147 έχει πολύ λιγότερο από 10.5. Το 2ο δεν ισχύει αφού μετρήθηκε επανειλλημένως από περιοδικά , άρα μάλλον ισχύει το 1ο.
Ο ξάδελφός του έπαθε πλάκα με το πως παέι η 147!
Αλλά είπαμε το 0-100 δεν είναι ότι πιο αντιπροσωπευτικό για ένα αυτοκίνητο. Το 1 χλμ είναι.
Στο 0-100 παίζουν 1000 πράγματα ρόλο.
Ο οδηγός στο πως ξεκινάει,
Ο οδηγός στο πως αλλάζει ταχύτητα,
στη θερμοκρασία,
στην υγρασία,
στον αέρα,
στο βάρος,
στην κατανομή του βάρους,
στην μεταφορά βάρους,
στην ιπποδύναμη,
στη ροπή,
στα ελαστικά (όχι μόνο μέγεθος, αλλά και ελκτική πρόσφυση),
στην ανάρτηση,
στα μηχανικά μέρη (π.χ. βολάν),
στις απώλειες του συστήματος μετάδοσης,
στο πως περνάνε τα άλογα στο δρόμο,
στο κιβώτιο,
στο αν ο κινητήρας είναι ανοιγμένος ή όχι,
στο αν ο κινητήρας έχει στρωθεί όπως πρέπει,
στο φίλτρο αέρα,
στη βενζίνη
....Δε βγαίνουν όλα αυτά μόνο με φυσική και τύπους.
Αγαπητέ syele δεν διαφωνώ με σένα. Τα περισσότερα τα έγραψα ο ίδιος στο
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=14395Αλλά θέλω να σε ρωτήσω κι εσένα όπως και τον Pai Mei πιο πριν:
Γιατί όταν χλευάστηκε η GT ότι είναι αργή σε σχέση με τα 1400-1600-1800 δεν βγήκες να τα γράψεις σε αυτόν που 'επιτέθηκε' στο αμάξι και τα λες σε μένα που αμύνομαι!! Μάλιστα είχες αρκετές ευκαιρίες γιατί πολλοι στο νήμα των 'υπερτιμημένων' κοροιδεύανε την GT παραθέτοντας μετήσεις οι οποίες μάλιστα είναι 'φανταστικές' **διοτι σε κανένα περιοδικό δεν μετρήθηκε η GT 10.8/32.7!!!!!. **
Να σου θυμίσω και το τελευταίο ποστ:
Με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση στο library:
Megane : 0-100:10.2/0-1000:32.0/120-140(5η):9.8
147 : 0-100:10.4/0-1000:31.9/120-140(5η):---(δεν βρήκα)
Corolla : 0-100:10.3/0-1000:31.9/120-140(5η):9.0
307 : 0-100:10.6/0-1000:32.3/120-140(5η):10.0
GT : 0-100:10.6/0-1000:32.7/120-140(5η):10.1Θα ήθελα να μάθω που πήρε τις μετρήσεις της GT καθώς ούτε στο drive, ams, 4t είναι αυτά τα νούμερα. Και αν είναι όντως αληθινα γιατί διάλεξε να ποστάρει τα πιο άσχημα για την GT? και τα καλύτερα για τα χάτσμπακ:roll:
Δεν ισχύουν οι παράγοντες που αναφέρεις και για κείνους?
Ελπίζω να μην παρεξηγηθείς απλά ένιωσα λίγο αδικημένος και από σένα και από τον Pai mei για την στιγμή που ποστάρατε
απλά είναι το αντικείμενο που σπούδασα,στην Ελλάδα...
αυτόν τον τύπο που χρησιμοποιείς είναι πολύ απλοικός.για να βγάλεις την ισχύ του αυτοκινήτου χρησιμοποιείς τελείως άλλο τύπο.
οι μεταβλητές στον τύπο αυτό είναι οι στροφές,η μέση πίεση στον κύλινδρο,ο αριθμός κυλίνδρων και άλλες....ενας απλός τρόπος για να δεις την ροπή στον κινητήρα είναι από το διάγραμμα.
στις 7000 στροφές δεν νομίζω να έχει κανένα από τα 2 αυτοκίνητα δύναμη.δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να κάτσω και να τα υπολογίσω πάντως αν βρεθεί χρόνος στο μέλλον θα κάτσω να στα υπολογίσω...
Οι στροφές που ρωτάς βγαίνουν από τις σχέσεις ταχυτήτων. Πολαπλασσιαζεις τις στροφές της 2ας * την σχεση της 2ας πχ 2.238 και διαιρείς με την σχεση της πρώτης 1ης 3.909. Το αποτέλεσμα το βλέπω στο στροφόμετρο από πειράματα. Αν ξέρεις άλλο τρόπο πες μου για να μώθω.
Φίλε μου ο τύπος ισχύει και με το παραπάνω!!
Αν πάρεις οποιοδήποτε διάγραμμα Ροπής Ισχύος και τον εφαρμόσεις για την τιμή τις ροπής σε κάποιο αριθμό στροφών θα βγάλεις την τιμή της ισχύος στις ίδιες στροφές.
Αν το εφαρμόζεις για την τιμή της ροπής σε όλο το φάσμα στοφών, θα βγάλεις την ΚΑΜΠΎΛΗ ΙΣΧΥΟΣ, που ταυτίζεται με την καμπλύλη του διαγράμματος.
Έτσι γίνονται οι δυναμομετρήσεις. μετράνε ροπή και με τον τύπο δίνουν την ισχυ. Αν κάνεις ένα search στα τεχνικά θέματα για 'επιτάγχυνση vs ροπή' κλπ θα δεις παιδιά που επίσης είναι μηχανολόγοι και το επιβεβαιώνουν. Το επιβεβαίωσα κι εγω από καμπύλες ροπής-ιχύος στα περιοδικά.
Ιπποδυναμη = (Ροπη (Kgm) * σ.α.λ.) / 725,8 HP
Στο σημείο τομής των καμπυλών μπορείς να το επαληθεύεις!
Η GT έχει στις 7000 σαλ δύναμη όπως όλα τα Alfa Romeo που χαμηλά 1500-2500 είναι ψόφια αλλά ψηλά 'λυσάνε'. Το νιώθω όπως ειπα από το ότι ο ρυθμός άυξησης της επιτάγχυνσης είναι σταθερός από τις 6500 μέχρι τις 7000 σαλ!!
Μπαίνει ο κοφτης και απορείς γιατί μπήκε αφού το αμάξι έιχε κι άλλο να δώσει.Ελπίζω να μου αναλύσεις την αποψή σου στο μέλλον
Είμαι πολυ περίργος να μάθω όσα μπορώ από παιδιά που σπουδάσανε μηχανολογία
-
Τα 140 άλογα της 1.8 είναι πολύ λίγα για το βάρος και το χαρακτήρα της GT. Είναι αυτοκίνητο μεγάλου τουρισμού και πρέπει να μπορεί να κινείται άνετα σε όλες τις συνθήκες ενός ταξιδιού. Η GT δεν μπορεί! έχω την 2.0 και οι 165 ίπποι της δεν φτάνουν για να πάω πάνω απο 140-150 χλμ με 4η σε κάποιες ανηφορικές καμπές της εθνικής. Με AC ανοιχτό δυσκολεύομαι να ξεκινάω στα φανάρια!!! Πολλές φορές το καλοκαίρι προτίμησα την xantia να κινηθώ μες την πόλη.
Γενικά πιστεύω οτι ο 1.8 δεν έπρεπε να υπάρχει καθόλου. Χαραμίζεται το αυτοκίνητο με αυτόν.
Και ο 2.0 έπρεπε να βγάζει 200 ατμοσφαιρικούς ίππους.Στα χαρτιά το 8.8 0-100 είναι μια χαρά.Και το πετυχαίνει η 2λιτρη. Αλλά ξέρετε πότε? Στα 20-25000 χλμ που ανοίγει καλά ο κινητήρας.Μετά απο 1-2 χρόνια. Δηλαδή άγοράζεις άλογα με άτοκες δόσεις.Πολλές φορές στο παρελθόν εδω μέσα ρωτούσαν κάποιοι φίλοι αν θα έπρεπε να πάρουν την 1.8 ακριβή έκδοση ή την 2.0 φτηνή έκδοση με τα ίδια λεφτά.
Φυσικά και η άποψή μου είναι 2λιτρη χωρίς δερμάτινα! Μια χαρά είναι τα alfatex! άλλωστε όταν κάτσεις στο κάθισμα δεν το βλέπεις το δερματάκι του πλέον. Την δυναμη του κινητήρα όμως την χρειάζεσαι συνεχώς.Εν τέλη εμένα δεν με ενδιαφέρει αν η 1.8 χάνει ή είναι στα ίδια με την κορολα που έχει τα μισά λεφτά. Ούτε το ότι με άφησε με τη 2λιτρη κάτι καρότσες πίσω το Ignis sport. Σημασία έχει οτι εκτός του 3.2 όλοι οι άλλοι κινητήρες της alfa έχουν μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αν δεν λεγόταν 'alfa' η εταιρία θα ήταν μια χαρά οι μηχανούλες. Τώρα όμως η ιστορία και η αίγλη του ονόματος alfa romeo καθως και ο spor προσανατολισμός της εταιρίας απαιτούν κατ εμέ αναβάθμιση-βελτίωση των κινητήρων προκειμένου να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό.
Αναμένουμε την νέα γενιά των JTS και βλέπουμε. -
ρε xristo69 μήπως πειράξανε κάτισ τον κινητήρα σου μετά το 'Σπάσιμο' για τον φόβο των ιουδαίων?
Η GT μου καθόλου αργή δεν μου φαίνεται,
και σε ταξίδια και σε πόλη και με κλιματισμό, και με φορυίο, πάει γρήγορα και άνετα.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
ρε xristo69 μήπως πειράξανε κάτισ τον κινητήρα σου μετά το 'Σπάσιμο' για τον φόβο των ιουδαίων?Η GT μου καθόλου αργή δεν μου φαίνεται,
και σε ταξίδια και σε πόλη και με κλιματισμό, και με φορυίο, πάει γρήγορα και άνετα.
όπως έχω ξαναγράψει υπάχουν οι σχετικές και οι απόλυτες επιδόσεις. 6 δευτερόλεπτα για το 0-100 είναι πολύ καλός χρόνος, αλλά για supercar είναι... τίποτα.
Αν τώρα θεωρείς ότι τιμάει την Alfa (και κάθε 'premium coupe') να 'κοντράρεται' με 1400άρια, μάλλον φοράς τα κόκκινα γυαλιά
Το ίδιο ισχύει και για τους υπερτιμημένους ανταγωνιστές, 316, 318, Sportscoupe κλπ. 'Σπορ' αυτοκίνητο με 10,6 και 32 το χιλιόμετρο, μόνο στην εμφανιση είναι -αν βάλεις και το κόστος μέσα, είναι χαμένο από χέρι-
Γιατί ποτέ -σχεδόν- δεν θα πουν υπερτιμημένο το RX-8, ή την Celica ή ακόμα και το GTI, τη στιγμή που το 1.4 FSI είναι πανάκριβο (προφανώς γι' αυτά που -δεν- προσφέρει)
Αντίστοιχα υπερτιμημένη είναι φυσικά και... η 316 πολύ περισσότερο από την GT, αφού μιλάμε για 115 αλογάκια σε τιμή GT 1.8
Δύσκολοι καιροί για 'premium'
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Να σε ρωτήσω και κάτι. Γιατί όταν κάποιοι κατηγόρησαν την GT ότι είναι αργή βασιζόμενοι σε μετήσεις (κάποιοι ανέφεραν και ψέυτικες) δεν ποσταρες αυτά που πόσταρες , αλλά τα έγραψες όταν εγώ αμύνθηκα? Το δίκαιο θα ήταν να τα έγραφες στον επιτιθέμενο όχι στον αμυνόμενοΥ.Γ. Τελικά όντως με περνάς με το mondeo 1.8
Υ.Γ 2. όντως βγάζει 135 στον τροχό κι όχι 125 στον στρόφαλο εργσστασακά?
Δεν διαβάζω κάθετι, που γράφεται στο φόρουμ Μπάμπη. Αν το είχα διαβάσει, να σαι σίγουρος ότι θα απαντούσα.
Δεν υπάρχουν επιτιθέμενοι και αμυνόμενοι, απλώς συζητητές.Και το Mondeo το δίνουν κάπου ανάμεσα σε 10 και 10,5'' για το 0-100, αλλά σιγά μην κάτσουμε να σκάσουμε βρε αδερφέ!
Το Drive το είχε δυναμομετρήσει 130 στρόφαλο.
Διαφορές της τάξης του 2% από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο είναι φυσιολογικές. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν τώρα θεωρείς ότι τιμάει την Alfa (και κάθε 'premium coupe') να 'κοντράρεται' με 1400άρια, μάλλον φοράς τα κόκκινα γυαλιά
...σαν αυτά με τα 170;
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Ôá 140 Üëïãá ôçò 1.8 åßíáé ðïëý ëßãá ãéá ôï âÜñïò êáé ôï ÷áñáêôÞñá ôçò GT. Åßíáé áõôïêßíçôï ìåãÜëïõ ôïõñéóìïý êáé ðñÝðåé íá ìðïñåß íá êéíåßôáé Üíåôá óå üëåò ôéò óõíèÞêåò åíüò ôáîéäéïý. Ç GT äåí ìðïñåß! Ý÷ù ôçí 2.0 êáé ïé 165 ßððïé ôçò äåí öôÜíïõí ãéá íá ðÜù ðÜíù áðï 140-150 ÷ëì ìå 4ç óå êÜðïéåò áíçöïñéêÝò êáìðÝò ôçò åèíéêÞò. Ìå AC áíïé÷ôü äõóêïëåýïìáé íá îåêéíÜù óôá öáíÜñéá!!! ÐïëëÝò öïñÝò ôï êáëïêáßñé ðñïôßìçóá ôçí xantia íá êéíçèþ ìåò ôçí ðüëç.
ÃåíéêÜ ðéóôåýù ïôé ï 1.8 äåí Ýðñåðå íá õðÜñ÷åé êáèüëïõ. ×áñáìßæåôáé ôï áõôïêßíçôï ìå áõôüí.
Êáé ï 2.0 Ýðñåðå íá âãÜæåé 200 áôìïóöáéñéêïýò ßððïõò.Óôá ÷áñôéÜ ôï 8.8 0-100 åßíáé ìéá ÷áñÜ.Êáé ôï ðåôõ÷áßíåé ç 2ëéôñç. ÁëëÜ îÝñåôå ðüôå? Óôá 20-25000 ÷ëì ðïõ áíïßãåé êáëÜ ï êéíçôÞñáò.ÌåôÜ áðï 1-2 ÷ñüíéá. ÄçëáäÞ ÜãïñÜæåéò Üëïãá ìå Üôïêåò äüóåéò.ÐïëëÝò öïñÝò óôï ðáñåëèüí åäù ìÝóá ñùôïýóáí êÜðïéïé ößëïé áí èá Ýðñåðå íá ðÜñïõí ôçí 1.8 áêñéâÞ Ýêäïóç Þ ôçí 2.0 öôçíÞ Ýêäïóç ìå ôá ßäéá ëåöôÜ.
ÖõóéêÜ êáé ç ÜðïøÞ ìïõ åßíáé 2ëéôñç ÷ùñßò äåñìÜôéíá! Ìéá ÷áñÜ åßíáé ôá alfatex! Üëëùóôå üôáí êÜôóåéò óôï êÜèéóìá äåí ôï âëÝðåéò ôï äåñìáôÜêé ôïõ ðëÝïí. Ôçí äõíáìç ôïõ êéíçôÞñá üìùò ôçí ÷ñåéÜæåóáé óõíå÷þò.Åí ôÝëç åìÝíá äåí ìå åíäéáöÝñåé áí ç 1.8 ÷Üíåé Þ åßíáé óôá ßäéá ìå ôçí êïñïëá ðïõ Ý÷åé ôá ìéóÜ ëåöôÜ. Ïýôå ôï üôé ìå Üöçóå ìå ôç 2ëéôñç êÜôé êáñüôóåò ðßóù ôï Ignis sport. Óçìáóßá Ý÷åé ïôé åêôüò ôïõ 3.2 üëïé ïé Üëëïé êéíçôÞñåò ôçò alfa Ý÷ïõí ìåßíåé ðßóù óå ó÷Ýóç ìå ôïí áíôáãùíéóìü. Áí äåí ëåãüôáí 'alfa' ç åôáéñßá èá Þôáí ìéá ÷áñÜ ïé ìç÷áíïýëåò. Ôþñá üìùò ç éóôïñßá êáé ç áßãëç ôïõ ïíüìáôïò alfa romeo êáèùò êáé ï spor ðñïóáíáôïëéóìüò ôçò åôáéñßáò áðáéôïýí êáô åìÝ áíáâÜèìéóç-âåëôßùóç ôùí êéíçôÞñùí ðñïêåéìÝíïõ íá áêïëïõèÞóåé ôïí áíôáãùíéóìü.
ÁíáìÝíïõìå ôçí íÝá ãåíéÜ ôùí JTS êáé âëÝðïõìå.Áí ãñÜöáíå êáé Üëëïé áðëÜ êáé îåêÜèáññá ìåñéêÜ ðñÜãìáôá Ýóôù êáé áí áõôÜ öáíåñþíïõí ôá üðïéá áñíçôéêÜ ôçò åðéëïãÞò ôïõò ôüôå èá ëåßðáíå ðïëëÜ èÝìáôá áðï áõôü ôï öüñïõì
Ìå äéáöïñÜ ìéá áðï ôéò ðéï åéëéêñéíåßò áðáíôÞóåéò ....
Íá åõ÷çèþ ç Óéíéüñá íá óïõ ÷áñßæåé áðñïâëçìÜôéóôá ÷éëéüìåôñá áðï åäþ êáé óôï åîÞò -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Αν γράφανε και άλλοι απλά και ξεκάθαρρα μερικά πράγματα έστω και αν αυτά φανερώνουν τα όποια αρνητικά της επιλογής τους τότε θα λείπανε πολλά θέματα απο αυτό το φόρουμΜάλλον αναφέρεσαι σε μένα ε?
Αν ναι θα μπορούσες να έχεις το θάρρος να το πεις ευθεώς.
Ούτως η άλλως προσωπικές επιθέσεις δεν τιμάνε κανέναν ειδικά αυτόν που τις κάνει.
Επίσης θεωρεις έγκλημα να υπερασπίζεσαι την επιλογή σου όταν είσαι ευχριστημένος μαζί της? και όταν πιστεύεις ότι οι άλλοι αδίκως λένε κάποια πράγματα.
Αν δεν αναφέρεσαι σε μένα σου ζητώ συγνώμη!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
όπως έχω ξαναγράψει υπάχουν οι σχετικές και οι απόλυτες επιδόσεις. 6 δευτερόλεπτα για το 0-100 είναι πολύ καλός χρόνος, αλλά για supercar είναι... τίποτα.
Το ίδιο ισχύει και για τους υπερτιμημένους ανταγωνιστές, 316, 318, Sportscoupe κλπ. 'Σπορ' αυτοκίνητο με 10,6 και 32 το χιλιόμετρο, μόνο στην εμφανιση είναι -αν βάλεις και το κόστος μέσα, είναι χαμένο από χέρι-
Γιατί ποτέ -σχεδόν- δεν θα πουν υπερτιμημένο το RX-8, ή την Celica ή ακόμα και το GTI, τη στιγμή που το 1.4 FSI είναι πανάκριβο (προφανώς γι' αυτά που -δεν- προσφέρει)
**Δεν είναι υπερτιμημένο το ΡΧ8(28900), και η Celica 143 ps 27750 **
Mα υπάρχουν τα :
ibiza fr 150ps 18700
ibiza cupra 180ps 22500
octavia 1.8T ABT 193ps 20290
octavia rst 180ps 22490
otavia rs abt 210 ps 23990
corola TSport 192 25490
typer 200ps 28500
golf GTi 200 ps 28500
clio spor 172 ps 25900
laguna gt
206 rc 177ps 24920
mazda 3 2.0 150ps 22590
punto hgt 130ps 17140
citroen c2vts 125ps, 15700
c4 2.0vts 177ps, 22950όλα είναι γρηγορότερα και δυνατότερα και φθινότερα από την Celica 143 ps 27750
Αρκετά πατάνε και το 8άρι χωρίς να καίνε λάδια, να έχουν flooding και να καίνε τα κέρατά τους.
Άρα είναι Μ@λ@κία να μην πάρεις τα παραπάνω supermini-μικρομεσαία και ν να πάρεις την celica/ΡΧ8. Ακόμα και corolla πέρνεις και σου περισσέυουν και 3000
-
Babbis επειδή αναφέρθηκες/επιτέθηκες προσωπικά σε εμένα σου παραθέτω τα παρακατω link από το library για να λύσω την απορία σου για τις 'φανταστικές' μετρήσεις:
GT:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=10011Αυτούσια από το άρθρο:
'Πρώτη ταχύτητα κουμπωμένη, οι στροφές στον κόφτη, αφήνεις συμπλέκτη και το μισό λάστιχο
στο δρόμο, και η καταγραφή ξεκινά: τα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 10,6 δλ. και τα 160, σε
30,6 δλ. Για το 400άρι, απαιτούνται 17,5 δλ., για το χιλιόμετρο, 32,1 δλ'Εδώ όντως έχω κανει λάθος (αντιγραφής και μόνο πιστεψε με) στο 0-1000μ που είναι 32.1 και οχι 32.7 οπως και ΕΣΥ εχεις κάνει λάθος στο 0-100 οταν γράφεις οτι παρέθεσα 10.8 ενω είναι (σύμφωνα με το άρθρο) 10.6 .
Για τα χατσμπακ 1.6:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9275147:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=10081Τωρά για τα υπόλοιπα που υπαινίσεσαι επί προσωπικού, 'γιατί ανέφερα αυτές τις μετρήσεις και κάποιες 'άλλες' ευνοϊκότερες για την GT', επέτρεψε μου να μην δώσω συνέχεια-το θεωρώ άσκοπο..Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις..
Επι της ουσίας θα σου πω μόνο πως ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είναι από κοινό συγκριτικό (τι νόημα θα είχε ενα εφ' όλης της ύλης συγκριτικό μεταξύ της GT και χατσμπακ 1600) και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είναι ίδιες οι πάμπολλες συνθήκες που μπορούν να επηρεάσουν τις μετρήσεις (πότε είναι άλλωστε? ). Είναι όμως ενδεικτικές του πόσο γρήγορο είναι ένα αυτοκίνητο και στην περίπτωση της GT κατά την προσωπική μου άποψη είναι επιεικώς μη ικανοποιητικές, δεδομένης της τιμής της αλλά και της παράδοσης/φιλοσοφίας της εταιρίας Alfa Romeo, της οποίας παρεπιπτόντως πολλά μοντέλα σέβομαι και θαυμάζω..Αυτά.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Mα υπάρχουν τα :
ibiza fr 150ps 18700
ibiza cupra 180ps 22500
octavia rst 180ps 22490
corola TSport 192 25490
typer 200ps 28500
golf GTi 200 ps 28500
clio spor 172 ps 25900
laguna gt
206 rc 177ps 24920
mazda 3 2.0 150ps 22590
punto hgt 130ps 17140
c4 2.0vts 177ps, 22950όλα είναι γρηγορότερα και δυνατότερα και φθινότερα από την Celica 143 ps 27750
Αρκετά πατάνε και το 8άρι χωρίς να καίνε λάδια, να έχουν flooding και να καίνε τα κέρατά τους.
Άρα είναι Μ@λ@κία να μην πάρεις τα παραπάνω supermini-μικρομεσαία και ν να πάρεις την celica/ΡΧ8. Ακόμα και corolla πέρνεις και σου περισσέυουν και 3000
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Αν γράφανε και άλλοι απλά και ξεκάθαρρα μερικά πράγματα έστω και αν αυτά φανερώνουν τα όποια αρνητικά της επιλογής τους τότε θα λείπανε πολλά θέματα απο αυτό το φόρουμ
Με διαφορά μια απο τις πιο ειλικρινείς απαντήσεις ....
Να ευχηθώ η Σινιόρα να σου χαρίζει απροβλημάτιστα χιλιόμετρα απο εδώ και στο εξήςthanks.
Πάντος σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου. Και σήμερα να έπαιρνα αυτοκίνητο πάλι την GT θα έπαιρνα. Κι ας μου κλείνουν το μάτι πονηρά τα RX8, GOLF GTI, TypeR και με κοιτάνε κοροιδευτικά όταν τρώω τη σκόνη τους.
Μετράει και η γενική αίσθηση ενός αυτοκινήτου και όχι μόνο οι επιδόσεις. Η Alfa romeo πάντα είχε ακριβά αυτοκίνητα.Και η GT είναι όντως υπερτιμολογημένη. Όπως και πολλά άλλα ακριβά αυτοκίνητα. Μια modena ας πούμε είναι 5 φορές ακριβότερη απο ενα impreza. Είναι όμως και 5 φορές καλύτερη? όχι βέβαια!!!
Εάν πάρεις ενα αυτοκίνητο υπερτιμολογημένο γιατί έπεσες θύμα marketing είναι όντως μ@λ@κία.
Αν το πάρεις όμως συνειδητά γιατί σου αρέσει και το χαίρεσαι είναι θεμιτό.
Εγω ας πούμε είχα σκοπό να κρατήσω την xantia για άλλα 2-3 χρόνια αλλά μόλις είδα τη GT αποφάσισα να αγοράσω αυτοκίνητο. Οι περισότεροι πρώτα αποφασίζουν και μετά ψάχνουν. Εμένα με βρήκε η GT. Και σαν έρωτας κεραυνοβόλος που ήταν, δεν με άφησε να δω οτιδήποτε άλλο λογικότερο σαν αγορά, ίσως και φθηνότερο, υπήρχε......Συγκινήθηκα τώρα!! -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
ρε xristo69 μήπως πειράξανε κάτισ τον κινητήρα σου μετά το 'Σπάσιμο' για τον φόβο των ιουδαίων?Η GT μου καθόλου αργή δεν μου φαίνεται,
Μπάμπη, Η GT μου τώρα στα 35000 χλμ είναι πολύ πιο γρήγορη απ ότι ήταν μέχρι τα 10.000 που βάρεσε μπιέλα. Οπότε δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.
Κάτι πιο λογικό που μου έρχεται στο μυαλό είναι οτι έχουμε διαφορετικές απαιτήσεις στο θέμα 'επιδόσεις'. Κάτι που σε σένα φαίνεται γρήγορο εμένα μπορεί να μου φανεί αργό! Και είναι λογικό αυτό!Αλλά αυτό που ξαναείπα, και επιμένω, είναι οτι δεν ταιριάζει το 10,6 στα 0-100 απο ενα ακριβό σπορ κουπέ και μάλιστα της Alfa Romeo!!! Καινούριους κινητήρες γρήγορα!!!
Το χαίρομαι το αυτοκίνητο και δεν το αλλάζω, αλλά απογοητευομαι όταν μόνος μου σε ανηφόρα διαρκείας στην εθνική τα είχα δώσει όλα και με περναει σαν σταματημένο και χαλαρά μια celica TS. Γιατί δεν βγάζει και η alfa κινητήρα 1.8 με 192 άλογα????
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
¶ñá åßíáé Ì@ë@êßá íá ìçí ðÜñåéò ôá ðáñáðÜíù supermini-ìéêñïìåóáßá êáé í íá ðÜñåéò ôçí celica/Ñ×8. Áêüìá êáé corolla ðÝñíåéò êáé óïõ ðåñéóóÝõïõí êáé 3000¤!!ÄÝí íïìßæù íá ðñïëáâáßíåéò íá áãïñÜóåéò CELICA Þ MR2.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Mα υπάρχουν τα :
ibiza fr 150ps 18700
ibiza cupra 180ps 22500
octavia rst 180ps 22490
corola TSport 192 25490
typer 200ps 28500
golf GTi 200 ps 28500
clio spor 172 ps 25900
laguna gt
206 rc 177ps 24920
mazda 3 2.0 150ps 22590
punto hgt 130ps 17140
μήπως μιλάμε για coupe; και όχι για 'συγκριτικό' ειδική διαδρομή 4Τ;
βάλε και τις διαφορές στον εξοπλισμό, ξεκινώντας από τις 18αρες σε όλα τα παραπάνω
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
babbis συμφωνω οτι η celica ειναι υπερτιμημενο αμαξι ,αλλα ακομα και αυτο ειναι λιγοτερο υπερτιμημενο απο την alfa gt. Μπορω αν θες να σου βρω δοκιμες των 4τροχων και του drive που συγκρινουν την αλφα με την σελικα και πιστεψε με βγαζουν την celica ως πολυ καλυτερο αμαξι (και σε επιδοσεις και σε κρατημα κ.τ.λ)
Φυσικά κι εγώ συμφωνώ μαζί σου ότι η GT είναι πιο υπερτιμημένη από την celica.
Aλλά όπως έγραψα παραπάνω δεν γίνεται να απαιτούμε ένα κουπέ να έχει ίδια τιμή με ένα τουρμπισμένο-τουμπανιασμένο κουβαδάκι 3,5 μέτρων, γιατί αξία δεν έιναι μόνο τα
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Αλλά είπαμε το 0-100 δεν είναι ότι πιο αντιπροσωπευτικό για ένα αυτοκίνητο. Το 1 χλμ είναι.
Στο 0-100 παίζουν 1000 πράγματα ρόλο.
Ο οδηγός στο πως ξεκινάει,
Ο οδηγός στο πως αλλάζει ταχύτητα,
στη θερμοκρασία,
στην υγρασία,
στον αέρα,
στο βάρος,
στην κατανομή του βάρους,
στην μεταφορά βάρους,
στην ιπποδύναμη,
στη ροπή,
στα ελαστικά (όχι μόνο μέγεθος, αλλά και ελκτική πρόσφυση),
στην ανάρτηση,
στα μηχανικά μέρη (π.χ. βολάν),
στις απώλειες του συστήματος μετάδοσης,
στο πως περνάνε τα άλογα στο δρόμο,
στο κιβώτιο,
στο αν ο κινητήρας είναι ανοιγμένος ή όχι,
στο αν ο κινητήρας έχει στρωθεί όπως πρέπει,
στο φίλτρο αέρα,
στη βενζίνη
....Δε βγαίνουν όλα αυτά μόνο με φυσική και τύπους.
Αγαπητέ syele δεν διαφωνώ με σένα. Τα περισσότερα τα έγραψα ο ίδιος στο
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=14395Αλλά θέλω να σε ρωτήσω κι εσένα όπως και τον Pai Mei πιο πριν:
Γιατί όταν χλευάστηκε η GT ότι είναι αργή σε σχέση με τα 1400-1600-1800 δεν βγήκες να τα γράψεις σε αυτόν που 'επιτέθηκε' στο αμάξι και τα λες σε μένα που αμύνομαι!! Μάλιστα είχες αρκετές ευκαιρίες γιατί πολλοι στο νήμα των 'υπερτιμημένων' κοροιδεύανε την GT παραθέτοντας μετήσεις οι οποίες μάλιστα είναι 'φανταστικές' **διοτι σε κανένα περιοδικό δεν μετρήθηκε η GT 10.8/32.7!!!!!. **
Να σου θυμίσω και το τελευταίο ποστ:
Με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση στο library:
Megane : 0-100:10.2/0-1000:32.0/120-140(5η):9.8
147 : 0-100:10.4/0-1000:31.9/120-140(5η):---(δεν βρήκα)
Corolla : 0-100:10.3/0-1000:31.9/120-140(5η):9.0
307 : 0-100:10.6/0-1000:32.3/120-140(5η):10.0
GT : 0-100:10.6/0-1000:32.7/120-140(5η):10.1Θα ήθελα να μάθω που πήρε τις μετρήσεις της GT καθώς ούτε στο drive, ams, 4t είναι αυτά τα νούμερα. Και αν είναι όντως αληθινα γιατί διάλεξε να ποστάρει τα πιο άσχημα για την GT? και τα καλύτερα για τα χάτσμπακ:roll:
Δεν ισχύουν οι παράγοντες που αναφέρεις και για κείνους?
Ελπίζω να μην παρεξηγηθείς απλά ένιωσα λίγο αδικημένος και από σένα και από τον Pai mei για την στιγμή που ποστάρατε
Φίλε Babbis, μου λες γιατί δεν έγραψα όταν επιτέθηκαν στην GT. Είτε αναφέρεσαι σ' αυτό το thread, είτε σ' άλλο να σου πω ότι δεν έγραψα τίποτα γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι η GT είναι αργή σε σχέση με ότι υποτίθεται ότι πρεσβεύει. Δηλαδή διαφωνείς; Θεωρείς ότι είναι γρήγορη;
Αφορμή για το post μου έχει να κάνει με τη σύγκριση που προσπαθείς να κάνει με την Corolla!! Λες ότι 'κάτι' συμβαίνει με την Toyota. Αμφισβητείς (?) τις μετρήσεις των περιοδικών.
Αμφισβητείς την ίδια την Toyota που δίνει 10,2 (δε διαφωνώ, ούτε κι εγώ δίνω πολύ σημασία στις εργοστασιακές τιμές. Τρανό παράδειγμα η TS)
Αμφισβητείς το Drive που δίνει 10. Προσπερνάς το 10,3 που δίνουν οι 4Τ (Νοέμβριος 2003) και δέχεσαι ως φυσιολογικό το 10,8 (πάλι των 4Τ. Σε ποιό τεύχος?).Έχεις 4 μετρήσεις και επιλέγεις να δεχτείς όχι κάποια από τις 3 που είναι μέσα σε 3 δέκατα, αλλά αυτή που είναι πιο αργή. Μου εξηγείς το λόγο? Επειδή σου φαίνεται πιο λογική;
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Áí ãñÜöáíå êáé Üëëïé áðëÜ êáé îåêÜèáññá ìåñéêÜ ðñÜãìáôá Ýóôù êáé áí áõôÜ öáíåñþíïõí ôá üðïéá áñíçôéêÜ ôçò åðéëïãÞò ôïõò ôüôå èá ëåßðáíå ðïëëÜ èÝìáôá áðï áõôü ôï öüñïõì
ÌÜëëïí áíáöÝñåóáé óå ìÝíá å?
Áí íáé èá ìðïñïýóåò íá Ý÷åéò ôï èÜññïò íá ôï ðåéò åõèåþò.
Ïýôùò ç Üëëùò ðñïóùðéêÝò åðéèÝóåéò äåí ôéìÜíå êáíÝíáí åéäéêÜ áõôüí ðïõ ôéò êÜíåé.
Åðßóçò èåùñåéò Ýãêëçìá íá õðåñáóðßæåóáé ôçí åðéëïãÞ óïõ üôáí åßóáé åõ÷áñéóôçìÝíïò ìáæß ôçò? êáé üôáí ðéóôåýåéò üôé ïé Üëëïé áäßêùò ëÝíå êÜðïéá ðñÜãìáôá.
Áí äåí áíáöÝñåóáé óå ìÝíá óïõ æçôþ óõãíþìç!
Áí áíáöåñüìïõí óå óÝíá èá ôï åß÷åò êáôáëÜâåé
Óõãíþììç äåêôÞ .ïóï ãéá ôï ó÷üëéï Ý÷åé íá êÜíåé ìå ôçí ãíþóç ôùí äõíáôþí êáé ôùí áäýíáôùí óçìåßþí áðï ôïí ßäéï ôïí éäéïêôÞôç ï ïðïßïò áíôé íá åèåëïôõöëåß ðñïôéìÜ íá êïéôÜ ôçí áëÞèåéá êáé ÷áßñåôáé üôé Ý÷åé ãéá áõôü ðïõ åßíáé êáé ü÷é ãéá áõôü ðïõ íïìßæåé üôé åßíáé
Ïóï äå ãéá ôïõò õðüëïéðïõò -äåí åßíáé áðáñáßôçôá ìüíï êÜôï÷ïé Áëöá- áí ôïõò áñÝóåé áõôü ðïõ êÜíïõí, êïéíþò íá 'èÜâïõí' ôéò üðïéåò åðéëïãÝò ôùí Üëëùí èåùñþíôáò ôåò áðïôõ÷ßá ãéáôß äåí åßíáé óýìöùíåò ìå ôéò äéêÝò ôïõò áðüøåéò ....å÷ì ....
üôáí áñ÷ßóïõí íá ðåñðáôÜíå êáé óôï íåñü íá ìå öùíÜîïõí íá ôï äþ
ÊáëçìÝñá .. -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Αφορμή για το post μου έχει να κάνει με τη σύγκριση που προσπαθείς να κάνει με την Corolla!! Λες ότι 'κάτι' συμβαίνει με την Toyota. Αμφισβητείς (?) τις μετρήσεις των περιοδικών.
Αμφισβητείς την ίδια την Toyota που δίνει 10,2 (δε διαφωνώ, ούτε κι εγώ δίνω πολύ σημασία στις εργοστασιακές τιμές. Τρανό παράδειγμα η TS)
Αμφισβητείς το Drive που δίνει 10. Προσπερνάς το 10,3 που δίνουν οι 4Τ (Νοέμβριος 2003) και δέχεσαι ως φυσιολογικό το 10,8 (πάλι των 4Τ. Σε ποιό τεύχος?).Έχεις 4 μετρήσεις και επιλέγεις να δεχτείς όχι κάποια από τις 3 που είναι μέσα σε 3 δέκατα, αλλά αυτή που είναι πιο αργή. Μου εξηγείς το λόγο? Επειδή σου φαίνεται πιο λογική;
Φίλε syele πραγματικά αδυνατώ να δεκτώ ότι ένα αμάξι με:
Μεγαλύτερη Ιπποδύναμη (+30 ίππους)
Μεγαλύτερη ροπή(+1.4 kgr)
Mεγαλύτερο λόγο κιλών ανα ίππο (9.28-10.32)
Μεγαλύτερο λόγο κιλών ανά κιλό ροπής παντού εκτός από τις 4800+-
Μεγαλύτερο ωφέλιμο φάσμα στροφών (2600vs1200)
Με κοντύτερο κιβώτιοΧάνει σε ειπταγχύνσεις από στάση!!!!!
Με βάση τα χαρ/κα της corolla και τις επιδόσεις των υπολοίπων 1600 χάτσμακ περιμένω ένα 10.8-11.5.
Εφόσον έστω και μια μέτρηση δείχνει τόσο τότε την δέχομαι σε σχέση με τις πολύ 'αισιόδοξες' 10, 10,2 κλπ.Ο καθένας έχει ένα τρόπο να αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Αυτός είναι ο δικός μου και σεβομαι τον δικο σου.
Επέτρεψε μου να αναλύψω τον δικό μου
Το megane έχει 10.8 ΑMS, 11.5Drive ,10.6 official
Το 307 έχει 11.9AMS, 11.7Drive, 10.9 officialΕίναι φανερό ότι το 10.6-10.2 για megane-307 Από 4Τ εκείνη την μέρα είναι πάρα πολύ καλή επίδοση και μάλλον δείχνει ότι είτε είχανε άνεμο ευνοικό, είτε άδεια ρεζερβουάρ ή τέλως πάντων κάτι πάιχτηκε.
Άρα έχουμε τα τεχνικά χαρ/κά, έχουμε τις εργοστασιακές τιμές που πάντα είναι τουλάχιστον 0.1-0.2 δέκατα μικρότερες από τις πραγματικές, έχουμε και άλλες δύο μετρήσεις που δείχνουν πιο ρελλιστηκά πράγματα άρα εγώ απορρίπτω τις τιμές εκείνης της μέρας.
Εφόσον απορρίπτω για τα 2 από τα 3 την μετρηση , την απορρίπτω και για την corolla. Έχουμε λοιπόν για την corolla.
Eργοστασιακό: 10.2 ==> τουλάχιστον 10.4 πραγματικό
4Τ: ==> 10.8 ρεαλιστικό αφού είναι από τις καλύτερες τιμές που έχουν επιτευκτεί για μικρομεσαίο χάτσμπακ 1600κ.εDrive:==>10 σχεδόν απορριπτέα αφού δεν μπορώ να δεκτώ ότι εργοστάσιο δίνει χειρότερη επίδοση από την πραγματική, εκτός κι αν μου το εξηγήσετε
Ας μην ξεχνάμε ότι η TOYOTA έχει εργοστάσιο στην Aγγλία πατρίδα του Drive!!
Άρα η λογική μου λέει ότι το 10.8 είναι πραγματικό και μάλιστα από τα πιο καλά νούμερα που έχουμε δει στην κατηγορία.
Παρακάτω για μένα είναι too good to be true!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Ößëå syele ðñáãìáôéêÜ áäõíáôþ íá äåêôþ üôé Ýíá áìÜîé ìå:
Ìåãáëýôåñç Éððïäýíáìç (+30 ßððïõò)
Ìåãáëýôåñç ñïðÞ(+1.4 kgr)
Måãáëýôåñï ëüãï êéëþí áíá ßððï (9.28-10.32)
Ìåãáëýôåñï ëüãï êéëþí áíÜ êéëü ñïðÞò ðáíôïý åêôüò áðü ôéò 4800+-
Ìåãáëýôåñï ùöÝëéìï öÜóìá óôñïöþí (2600vs1200)
Ìå êïíôýôåñï êéâþôéï×Üíåé óå åðéôáã÷ýíóåéò áðü óôÜóç!!!!!
...............................................
ÐáñáêÜôù ãéá ìÝíá åßíáé too good to be true!
Oh yeah welcome to the drag
Êáé ìåñéêÜ áñíçôéêÜ
Ìåãáëýôåñç áäñÜíåéá ìÜæáò ,åßíáé ìåãáëýôåñï áõôïêßíçôï
Ìåãáëýôåñï âÜñïò .
Ç êáôáíïìÞ âÜñïõò åíüò êïõðå åßíáé êáëýôåñç ãåíéêþò áðï Ýíá ôñßèõñï áëëÜ üôáí ðñüêåéôáé ãéá åðéôÜ÷õíóç áðï óôÜóç ìåôñÜ ôï âÜñïò ðïõ ðÝöôåé óôïí êéíçôÞñéï Üîïíá êáé óå áõôü üëá ôá ðñïóèéïêßíçôá ÷áôóìðáê åßíáé ç êïñõöç.
Ôï ðëÜôïò ôùí åëáóôéêþí êáé ìüíï ìðïñåß íá ãßíåé õðáßôéï êáé ìüíï ãéá íá 'øïöÞóïõí ' ïé åðéäüóåéò ôïõ ßäéïõ ôïõ ìïíôÝëïõ ðüóï ìÜëëïí äýï äéáöïñåôéêÜ
Alfa GT, επιδόσεις και μετρήσεις