-
Ο χρήστης alman310 έγραψε:
Πριν απο λίγο καιρό, ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης έδωσε μια αρκετά μεγάλη αύξηση στον εαυτό του, πιθανώς ως αναγνώριση της τεράστιας επιτυχίας του ( Ο ΟΤΕ χάνει εκατοντάδες πελάτες κάθε μήνα). Και καλά κάνουν αυτοί που φεύγουναπό την αθλιότητα του ΟΤΕ (τι άλλο να πω όταν ήδη διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα που τουλάχιστον 15 σπίτια είμαστε χωρίς τηλέφωνο? Από το προηγούμενο Σάββατο!!)Για την αύξηση στο μισθό του δε μπορώ να εκφέρω γνώμη μιας και δε ξέρω ακριβώς πόσα παίρνει, ούτε πόσα έπαιρνε, ξέρω απλά ότι είναι πολλά, κάτι αναμενόμενο βάση της θέσης του και του μεγέθους της επιχείρησης.
Αυτό που θα ήθελα απλά να σχολιάσω είναι ότι η απελευθέρωση στις τηλεπικοινωνίες (όπως και οπουδήποτε αλλού) είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι οδηγεί σε απώλεια πελατών από αυτόν που είχε το μονοπώλιο, εν προκειμένω του ΟΤΕ.
Το θέμα είναι πόσο μεγάλη θα είναι αυτή και αν η διοίκηση με τις ενέργειες της διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα της πρώην μονοπωλιακής επιχείρησης στον διευρυμένο πλέον κλάδο.
Οι διεθνείς επενδυτικοί οργανισμοί, κτλ θεωρούν ότι ο ΟΤΕ παρέμεινε ανταγωνιστικός και ότι έχει προοπτικές μεγέθυνσης παρά τον ανταγωνισμό.
Παράλληλα, η κερδοφορία του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν συγκρίσιμη με τις προ απελευθέρωσης εποχές λόγω της εθελουσίας. Άρα, το πόσο υγιής παρέμεινε ο ΟΤΕ θα φανεί στο κλείσιμο αυτής της χρονιάς και ακόμα περισσότερο της επόμενης.
Είναι δηλαδή γεγονός ότι ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος προέβη σε αναδιάρθρωση της επιχείρησης και στο προσεχές μέλλον θα φανεί αν έπραξε καλώς ή όχι.
-
πώς γίνεται ρε πούστη μου να δέχονται εκεί στην κυβέρνηση να αφήνουν διοικητές ΔΕΚΟ να δίνουν αυξήσεις όποτε θέλουν και όσο θέλουν στον εαυτό τους ;
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
πώς γίνεται ρε πούστη μου να δέχονται εκεί στην κυβέρνηση να αφήνουν διοικητές ΔΕΚΟ να δίνουν αυξήσεις όποτε θέλουν και όσο θέλουν στον εαυτό τους ;Ο πΟΤΕ δεν είναι πια διοικούμενος ως ΔΕΚΟ.
Απ' τη στιγμή που μπήκε στο Χρηματιστήριο, υπογράφτηκε νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και το κράτος ως κύριος μέτοχος έχει 'μόλις' το 27% λειτουργεί υπό καθαρά ιδιωτικά κριτήρια.
Από κει και πέρα, θέλουμε δε θέλουμε να το αποδεχτούμε, μας αρέσει δε μας αρέσει, ο ΟΤΕ είναι ΑΕ πολύ υψηλής κεφαλαιοποίησης-μεγέθους, κάτι που αντιστοιχεί και σε πολύ υψηλούς μισθούς των διοικούντων της. Έψαξα και βρήκα ότι ο μισθός του μετά τη γενναία αύξηση που του δόθηκε (~70%) θα είναι της τάξεως των 400.000
-
γιατί δυσαρεστείς;
μια χαρά μας ενημερώνεις...βλέπω το παρακολουθείς το αντικείμενο.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
γιατί δυσαρεστείς;μια χαρά μας ενημερώνεις...βλέπω το παρακολουθείς το αντικείμενο.
Είπα ότι δυσαρεστώ γιατί όπως και να το κάνουμε το να λες ότι ένας μισθός 400.000
-
ΔΕΚΟ (ΚΟΙΝΗΣ ΟΦΕΛΕΙΑΣ)
Γ@μώ τα ελληνικά μου!!!! -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
ΔΕΚΟ (ΚΟΙΝΗΣ ΟΦΕΛΕΙΑΣ)
Γ@μώ τα ελληνικά μου!!!!Θεωρείς δηλαδή ότι ο ΟΤΕ είναι ΔΕΚΟ;
Προσωπικά βρίσκω τις έννοιες 'ΔΕΚΟ' και 'πολυμετοχική εισηγμένη στο ΧΑΑ επιχείρηση' ΕΝΤΕΛΩΣ αντικρουόμενες.
Με λίγα λόγια ο ΟΤΕ δεν είναι ΠΙΑ ΔΕΚΟ. Είναι μια καθώς πρέπει πολυεθνική ΑΠΟΛΥΤΑ κερδοσκοπική επιχείρηση, όπου το κράτος απλά έχει ακόμα το 27% των μετοχών.
Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος/υπεραξία για τους μετόχους ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!! Όπως κάνουν δηλαδή και οι εναλλακτικοί πάροχοι.
Το αν θα έπρεπε να μείνει ή όχι ΔΕΚΟ είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
ΔΕΚΟ (ΚΟΙΝΗΣ ΟΦΕΛΕΙΑΣ)
Γ@μώ τα ελληνικά μου!!!!Δ.E.K.O.
Δεν Eχουμε Kαθόλου Oργάνωση -
Μα ακριβώς. Το ξέρω ότι ΔΕΝ είναι ΔΕΚΟ.
Ωστόσο θα έπρεπε να είναι ΔΕΚΟ!
Τηλεπικοινωνίες-ενέργεια-μεταφορές-ύδρευση
Αν αυτά δεν είναι δημόσιο αγαθό τι να πω ρε παιδιά...
...η οπισθοδρόμηση στο όνομα μίας θεωρητικής 'ανάπτυξης' σε όλο της το μεγαλείο. -
Δηλαδή ο ΟΤΕ ήταν ΔΕΚΟ παλιότερα;
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Αν αυτά δεν είναι δημόσιο αγαθό τι να πω ρε παιδιά...Να μην πεις τιποτα. Απλα να παραδεχθεις σιωπηλα οτι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι, που πιστευουν οτι τα παραπανω πρεπει να γινουν ιδιωτικα [εστω και με προυποθεση την κρατικη επιβλεψη].
-
Μη βλέπετε τον ΟΤΕ δηλαδή ως κρατική επιχείρηση πλέον. Δείτε τον ως μια κερδοσκοπική επιχείρηση και βάση αυτής της οπτικής κρίνετε αν ο μισθός του είναι προκλητικός ή όχι για τον κύκλο των επιχειρήσεων, όχι βάση της εμπειρίας καθενός από το δικό του μισθό.
Ναι, απ' την άλλη είναι τραγικό να αυξάνουν το μισθό τους οι διοικούντες του ΟΣΕ, ασφαλιστικών ταμείων, κτλ, οργανισμών δηλαδή που βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και των οποίων οι διοικήσεις είναι πρακτικά 'άχρηστες'.
Πολυ κερδοσκοπικη,ιδρωνουν για τοι κερδος βρε παιδι μου.Απο τη μια τον ποδηγετει η ΕΕΤΤ προς οφελος των εναλλακτικων,κι απο την αλλη τον χειραγωγει το κρατος για ρουσφετια και βολεματα.Κι απο την αλλη εχεις και τους μετοχους διαπραττουν αρπαχτες,και να προωθουν τις ιδωτικες πρακτικες.Αληθεια σε καποια αλλη εταιρεια ο Βουρλουμης θα δικαιουνταν τετοια(αυθαιρετη) αυξηση μισθου?
Τα χειροτερα δλδ και πο τους δυο κοσμους(ιδιωτικο/κρατικο)
[quote]Αντίστοιχος χαμός είχε γίνει και όταν αυξήθηκε ο μισθός του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος προσεγγίζει πλέον το 1.000.000
-
αυτος που παιρνει 400000€ το χρονο και παραπανω...
βασει ποιων προσοντων τα παιρνει?
δηλ.γιατι να μην παρω 4 ανθρωπους που να παιρνουν 100000€ εκαστος και να κανω την εταιρεια μαγαζι γωνια?
ο ενας τι μου προσφερει...κατ αρχην οι μισοι τυπο ειναι ασχετοι με το αντικειμενο και παρωχημενης τεχνολογιας μυαλα...
αναρωτιεμια γιατι ο διευθνων νους της εταιρειας μου παιρνει κοντα στα 100.000€ και ειναι 60+ φευγα..
θεωρω οτι στα 30 μου εχω μεγαλυτερη ευελιξια,και αντιληψη καθως και πιο ποιοτικα χαρακτηριστικα Manager και θα μπορουσα να παραγω πολυ καλυτερο εργο...
αυτοι που παιρνουν αυτα τα λεφτα εκτος απο κομπλεξαρες και κουλοι πιανουν τοπο τα λεφτα τους??? -
astrakit... +1000
Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ευρώπη πλέον αρκετές εταιρίες (σε τομέα που γνωρίζω τουλάχιστον) έχουν manager ηλικίας ~ 35 - 40 ετών !!! -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Αν αυτά δεν είναι δημόσιο αγαθό τι να πω ρε παιδιά...Να μην πεις τιποτα. Απλα να παραδεχθεις σιωπηλα οτι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι, που πιστευουν οτι τα παραπανω πρεπει να γινουν ιδιωτικα [εστω και με προυποθεση την κρατικη επιβλεψη].
Σαφώς και το παραδέχομαι...
Αλλά σιωπηλά; Γιατί; -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Να μην πεις τιποτα. Απλα να παραδεχθεις σιωπηλα οτι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι, που πιστευουν οτι τα παραπανω πρεπει να γινουν ιδιωτικα [εστω και με προυποθεση την κρατικη επιβλεψη].Σαφώς και το παραδέχομαι...
Αλλά σιωπηλά; Γιατί;[/quote]Α, γιατι πολυ απλα κατα τη γνωμη μου δε χωραει παρα πολλη συζητηση για το γιατι καποιος ειναι δεξιος, αριστερος, φιλελευθερος, δημοκρατικος, ... ο,τιδηποτε τελος παντων! Ειναι σαν να συζητανε καποιοι για θρησκειες και να λενε 'γιατι εισαι μουσουλμανος; χριστιανος ειναι καλυτερο'. Δεν οδηγει πουθενα.
Να συζητησουμε για το ποιες υπηρεσιες θα επρεπε να ειναι δημοσιες / ιδωτικες, ναι, εχει περισσοτερο νοημα.
Για παραδειγμα, η υγεια ειναι καλο παραδειγμα για κατι που οι περισσοτεροι πιστευουν οτι πρεπει να παρεχεται απο το κρατος.
Οι τηλεπικοινωνιες πιστευω οτι θα επρεπε να ειναι με καθαρα ιδιωτικα κριτηρια και αυστηρα ανταγωνιστικες.
Αλλα θεματα ειναι πιο πολυπλοκα. Η υδρευση, ας πουμε. Το ασφαλιστικο. Χιλια δυο αλλα πραγματα...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Μα ακριβώς. Το ξέρω ότι ΔΕΝ είναι ΔΕΚΟ.
Ωστόσο θα έπρεπε να είναι ΔΕΚΟ!
Αν αυτά δεν είναι δημόσιο αγαθό τι να πω ρε παιδιά...
...η οπισθοδρόμηση στο όνομα μίας θεωρητικής 'ανάπτυξης' σε όλο της το μεγαλείο.Ki αντί μάζα(γιατί περί μάζας πρόκειτε)να επιδιώξει την επίτευξη ενός άριστα αξιοκρατικού συστήματος,προτιμά την ιδιωτικοποίηση.
Πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι δηλ.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Να μην πεις τιποτα. Απλα να παραδεχθεις σιωπηλα οτι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι, που πιστευουν οτι τα παραπανω πρεπει να γινουν ιδιωτικα [εστω και με προυποθεση την κρατικη επιβλεψη].Σαφώς και το παραδέχομαι...
Αλλά σιωπηλά; Γιατί;Α, γιατι πολυ απλα κατα τη γνωμη μου δε χωραει παρα πολλη συζητηση για το γιατι καποιος ειναι δεξιος, αριστερος, φιλελευθερος, δημοκρατικος, ... ο,τιδηποτε τελος παντων! Ειναι σαν να συζητανε καποιοι για θρησκειες και να λενε 'γιατι εισαι μουσουλμανος; χριστιανος ειναι καλυτερο'. Δεν οδηγει πουθενα.
Να συζητησουμε για το ποιες υπηρεσιες θα επρεπε να ειναι δημοσιες / ιδωτικες, ναι, εχει περισσοτερο νοημα.
Για παραδειγμα, η υγεια ειναι καλο παραδειγμα για κατι που οι περισσοτεροι πιστευουν οτι πρεπει να παρεχεται απο το κρατος.
Οι τηλεπικοινωνιες πιστευω οτι θα επρεπε να ειναι με καθαρα ιδιωτικα κριτηρια και αυστηρα ανταγωνιστικες.
Αλλα θεματα ειναι πιο πολυπλοκα. Η υδρευση, ας πουμε. Το ασφαλιστικο. Χιλια δυο αλλα πραγματα...
Αντιθέτως. Η συζήτηση ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να γίνει ιδεολογική.
Η διαχειριστική ματιά των πραγμάτων οδηγεί στην αφαίρεση των πραγματικών αξιών. Η οικονομίστικη αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων (γιατί περί τέτοιων πρόκειται) στο όνομα ενός δήθεν 'ρεαλισμού' οδηγεί σε μηδενισμό την πολιτική. Κάτι που βολεύει τους ίδιους τους πολιτικούς, γιατί -ως άνθρωποι- προτιμούν να αφαιρούν όσες το δυνατόν περισσότερες ευθύνες από πάνω τους. Αυτό όμως δεν είναι πρόοδος αλλά οπισθοδρόμηση με άλματα.Για παράδειγμα, πώς νιώθει ο πολίτης μίας χώρας (11 εκατ. κατοίκων) όταν ακούει τον υπουργό της εκλεγμένης του κυβέρνησης να ομολογεί ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε για μία κρατική επιχείρηση (άρα για δημόσια περιουσία) επειδή δεσμεύεται από έναν ευρωπαίο επίτροπο (επίσης πολιτικό) ο οποίος με τη σειρά του έχει τα χέρια δεμένα λόγω μίας αγωγής από δευτεροκλασάτη αεροπορική εταιρεία (άρα ιδιώτη); Σημειωτέον η δευτεροκλασάτη αυτή εταιρεία 'απειλεί' πέντε-έξι κρατικούς κολοσσούς στις μεταφορές.
Αδυνατώ λοιπόν να συζητήσω αν το δημόσιο πρέπει να κρατήσει το 11,2% ή το 33,583291% της μισο-ιδιωτικής, μισο-κρατικής και ολίγη από μετοχικής Ολυμπιακής ή ΟΤΕ ή ΔΕΗ κ.ο.κ. γιατί είναι πολύ σημαντικότερο το διακύβευμα.
-
Επειδη θηγεις θεμα ρεαλισμου: ρεαλισμος ειναι να σηκωνω το κεφαλι μου στο γραφειο και να βλεπω 2,000 κοσμο να δουλευει στην ιδια ιδιωτικη εταιρια κινητης τηλεφωνιας (και αλλους 4,000 στις αλλες δυο συναφεις εταιρειες του κλαδου). Συνολο 6,000 σε ενα κλαδο που αν καποτε οι θεωριες περι κρατικων τηλεπικοινωνιων δεν ειχαν μπει στην ακρη πολυ απλα δε θα υπηρχε ή αν υπηρχε θα ηταν niche. Αν βαλεις και αλλους ποσους εργαζομενους στους εναλλακτικους σταθερης τηλεφωνιας, στους διαφορες προμηθευτες τηλ/κου υλικου κλπ κλπ κλπ θα φτασεις σε ενα υπεροχο μεγαλο νουμερακι το οποιο πριν αναλυσει κανεις οτιδηποτε περι κρατισμου θα πρεπει να εξηγησει που ακριβως θα ειχαν βρει δουλεια. Καλες λοιπον οι ιδεολογιες αλλα καλος και ο ρεαλισμος ειδικα οταν μιλαμε περι απασχολησης σε μια χωρα που δεν ειναι ακριβως η μεκα της απασχολησης.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Επειδη θηγεις θεμα ρεαλισμου: ρεαλισμος ειναι να σηκωνω το κεφαλι μου στο γραφειο και να βλεπω 2,000 κοσμο να δουλευει στην ιδια ιδιωτικη εταιρια κινητης τηλεφωνιας (και αλλους 4,000 στις αλλες δυο συναφεις εταιρειες του κλαδου). Συνολο 6,000 σε ενα κλαδο που αν καποτε οι θεωριες περι κρατικων τηλεπικοινωνιων δεν ειχαν μπει στην ακρη πολυ απλα δε θα υπηρχε ή αν υπηρχε θα ηταν niche. Αν βαλεις και αλλους ποσους εργαζομενους στους εναλλακτικους σταθερης τηλεφωνιας, στους διαφορες προμηθευτες τηλ/κου υλικου κλπ κλπ κλπ θα φτασεις σε ενα υπεροχο μεγαλο νουμερακι το οποιο πριν αναλυσει κανεις οτιδηποτε περι κρατισμου θα πρεπει να εξηγησει που ακριβως θα ειχαν βρει δουλεια. Καλες λοιπον οι ιδεολογιες αλλα καλος και ο ρεαλισμος ειδικα οταν μιλαμε περι απασχολησης σε μια χωρα που δεν ειναι ακριβως η μεκα της απασχολησης.ακριβώς και ισχύει απο τις τηλ/νιες μέχρι τις μεταφορές και πάλι πίσω
οι ιδεολογίες είναι σαν τη φιλοσοφία, αν δεν βάλεις πυκνά και στέρεα σημεία ελέγχου αντί να σε πάνε πιο σύντομα στο προορισμό της αναζήτησης σου θα σε βάλουν να γυρνάς γύρω απο κάποιο σημείο της διαδρομής χωρίς αποτέλεσμα.
έτσι η ιδεολογία χρειάζεται την πραγματικοτητα όσο η φιλοσοφία την επιστήμη.
Ο(υτε)Τ(ηλέφωνο)Ε(χουμε)