-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Δεν μου έχει λείψει καθόλου η τηλεόραση και μάλιστα όταν πάω σε φίλους - συγγενείς και παίζει το χαζοκούτι, πλέον με ενοχλεί να τους βλέπω.
Εγώ αντίθετα θα έλεγα ότι βλέπω αρκετή τηλεόραση, και αν δεν την είχα θα μου έλειπε αρκετά. Αλλά αυτά που επιλέγω να δω θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει το 'κουτί' το οποίο εκτός από μέσο χαλιναγώγησης των μαζών μπορεί να είναι και θαυμάσιος τρόπος ενημέρωσης και εκπαίδευσης, ανάπτυξης της σκέψης και ποιοτικής ψυχαγωγίας. Η τηλεόραση μπορεί να μας δείξει ομορφιές της ζωής και της φύσης που δεν θα υποπτευόμασταν ποτέ και έχει την δυνατότητα να μας ευαισθητοποιήσει για θέματα στα οποία ήμασταν ανυποψίαστοι. Εννοείται βέβαια ότι και το αντίθετο ισχύει. Μπορεί να είναι μέσο με το οποίο καλλιεργούνται επιμελώς τα πιο χαμηλά ένστικτα του ανθρώπου (φερ' ειπείν στα περισσότερα reality γίνεται ενδελεχής διδασκαλία του πως να υπονομεύσεις τους άλλους για να βγεις εσύ από πάνω), μπορεί να χρησιμοποιηθεί (και χρησιμοποιείται) για να αποβλακώνει τον κόσμο, το πρόγραμμα της είναι επιμελώς σχεδιασμένο για να κάνει την κατάποση συγκεκριμένων προϊόντων και τρόπων ζωής πιο εύπεπτη, για να θολώνει την κριτική σκέψη και να κάμπτει συνειδήσεις που μας προειδοποιούν ότι δεν μπορεί να είναι σωστό αυτό που συμβαίνει.
Εννοείται επίσης, ότι ακόμα και τα ποιοτικότερα κανάλια μερικές φορές δείχνουν 'πατάτες' και δεν μπορούμε να δεχόμαστε άκριτα ότι μας σερβίρουν (χθες το NG είχε ένα αφιέρωμα στους Ναϊτες στο οποίο ακούστηκαν πολλές και χονδροειδέστατες παπάντζες, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τις θεωρίες συνωμοσίας του The Da Vinci Code), αλλά πιστεύω ότι είναι αμαρτία να βάζουμε τα πάντα σε ένα τσουβάλι και να δαιμονοποιούμε την τηλεόραση γενικότερα επειδή η Ελληνική ελεύθερη τηλεόραση είναι τόσο απίστευτα κακή.
Υπό μια έννοια, η τηλεόραση δεν είναι διαφορετική από τα βιβλία. Το μέσο δεν έχει τόση σημασία, όσο το τι προσφέρει. Υπάρχει το Star, ναι, αλλά υπάρχει και το Discovery. Αφαλώς ντρέπομαι για το επίπεδο του Alter, αλλά χαίρομαι για το επίπεδο του ΕΤ1. Δεν μπορώ να κατηγορώ όλα τα βιβλία επειδή ο κόσμος πιστεύει τις βλακείες του Dan Brown. Υπάρχουν και ποιοτικοί συγγραφείς, όπως υπάρχουν και ποιοτικά προγράμματα στην τηλεόραση.
Εν τω μεταξύ, στο σπίτι μου τα τελευταία 6-7 χρόνια ακολουθούμε αυστηρά μια no-ads-policy. Αν τύχει να βλέπουμε κάτι σε ελεύθερο κανάλι και διακοπεί για διαφημίσεις, αμέσως κόβουμε τον ήχο (το mute eίναι το πιο χρήσιμο κουμπί του τηλεχειριστηρίου). Έχω συνηθίσει τόσο πολύ να μην ακούω τις διαφημίσεις, που όποτε βρίσκομαι σε ξένο σπίτι και είμαι υποχρεωμένος να υποστώ τα ηλίθια σποτάκια τρελαίνομαι.
Συμφωνούμε!
Απλά τυχαίνει όταν πάω σε συγγενείς και φίλους, να μην βλέπουν Discovery (που είναι νομίζω και επί πληρωμή - σωστά;), αλλά τις ειδήσεις στον ΣΤΑΡ ή άλλα τηλεσκουπίδια. Για αυτό και με ενοχλεί.
Όσον αφορά στην γενική χρησιμότητα της τηλεόρασης, και την ποιότητα που μπορεί (και θα έπρεπε) να έχει, κανείς δεν αμφιβάλλει. Απλά, στην συγκεκριμένη περίσταση που ζούμε, και για εμένα (που έχω ραδιόφωνο και always on ιντερνετ), η τηλεθέαση των συγκεκριμένων προγραμμάτων σε αντιδιαστολή με τον 'κόπο' της επισκευής της κεραίας δεν με αποζημιώνει.
Πάντως, αν μου έλεγε κάποιος το 89, όταν άρχισαν οι εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης, ότι θα φτάσει καιρός που θα προτιμώ την κρατική τηλεόραση από την ιδιωτική δεν θα τον πίστευα... κι όμως!
-
Χτες είδα το CSI - NY στον ΣΚΑΪ επιτέλους υποτιτλισμένο. Λέτε να αλλάξανε μυαλά και να κρατήσανε την μεταγλώτισση στα ντοκυμαντέρ μόνο?
-
μακαρι!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
+1 σε όσα έσβησα, αλλά να σταθώ λίγο εδώ:
Έχει τύχει να παίζει η τηλεόραση απλά για να παίζει και να είναι τόσο μαλακισμένη η εκπομπή, ώστε όταν βάλει διαφημίσεις να ανακουφίζομαι!
Συμφωνώ απόλυτα ! ! ! Σε όλα τα κανάλια 'της πρώτης γραμμής', η ποιότητα έχει πέσει τόσο χαμηλά, που πλέον δεν είναι καν διασκεδαστικα τα προγραμματά τους (για ψυχαγωγία, εκπαίδευση, ενημέρωση ούτε λόγος φυσικά .. . .είναι πολύ μακριά από αυτό πλέον) . Έτσι, όντως ορισμένες διαφημίσεις που είναι πραγματικά 'τέχνη', είτε για τη μουσική τους, είτε για την σκηνοθεσία τους, είτε για τον πανέξυπνο τρόπο που έχουν να σου πλασάρουν κάτι μέσα σε αυτά τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που διαρκούν, είναι πολύ πολύ πιο ενδιαφέρουσες από το κανονικό πρόγραμμα.
Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Τζούμας
Μ.Δ.Τ.Δ.Γ.Ν.Δ.Τ.ΠΜη Διακόπτετε Τις Διαφημίσεις Για Να Δείτε Το Πρόγραμμα
Το Κακό είναι ότι εκεί που βλέπεις μια υπέροχη διαφήμιση και γουστάρεις (π.χ. οποιαδήποτε για Johny Walker) σου χτυπάει στα καπάκια την πόρτα ο Αρναούτογλου, 'το καλό παιδί' και σε στρώνει στο πλύσιμο . . . .
-
Είναι η ιδέα μου οτι στην Όλγα Τρέμη στο MEGA κάνουν soft focus ή το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Χτες είδα το CSI - NY στον ΣΚΑΪ επιτέλους υποτιτλισμένο. Λέτε να αλλάξανε μυαλά και να κρατήσανε την μεταγλώτισση στα ντοκυμαντέρ μόνο?Θα έπρεπε να τό είχανε εξ'αρχής έτσι.Σκέτη μαλακία οι μεταγλωτίσεις.Χάνετε όλη η ατμόσφαιρα.
Το ότι αρχίζει να γεμίζει με πίμπ-μάι-ράιντ στάιλ (ο μεταγλωτιστής εκεί,είναι εντελώς FTD) πώς το βλέπετε; -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Είναι η ιδέα μου οτι στην Όλγα Τρέμη στο MEGA κάνουν soft focus ή το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος?Ούτως η άλλως,το μέικ-άπ είναι από μόνο του σόφτ-φόκους
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Είναι η ιδέα μου οτι στην Όλγα Τρέμη στο MEGA κάνουν soft focus ή το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος?
Ούτως η άλλως,το μέικ-άπ είναι από μόνο του σόφτ-φόκους
Ρε Αντρέα, απο το cafe είσαι ακόμα ή από το σπίτι?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Χτες είδα το CSI - NY στον ΣΚΑΪ επιτέλους υποτιτλισμένο. Λέτε να αλλάξανε μυαλά και να κρατήσανε την μεταγλώτισση στα ντοκυμαντέρ μόνο?
Θα έπρεπε να τό είχανε εξ'αρχής έτσι.Σκέτη μαλακία οι μεταγλωτίσεις.Χάνετε όλη η ατμόσφαιρα.
Το ότι αρχίζει να γεμίζει με πίμπ-μάι-ράιντ στάιλ (ο μεταγλωτιστής εκεί,είναι εντελώς FTD) πώς το βλέπετε;Χρειάζονται κ αυτά. Εμένα το Pimp my ride μου αρέσει πολύ. Εκείνη Mustang που έφτιαξαν ήταν κούκλα. Από χρέπι που ήταν πριν μεταμορφώθηκε.
Ο Μυθριδάτης είναι απο τα Ημισκούμπρια. Τον θεωρώ πετυχημένη επιλογή επειδή γνωρίζει την αργκό των τυπάκων εκεί.
Και Οπρα βλέπω. Ολα χρειάζονται. Απλά φιλτράρουμε. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Απο το καφέ ακόμα.Δεν έβρισκα λογαριασμό τηλεφώνου για να κάνω αίτηση,και στο 134 δεν βρίσκω κάποιον να απαντήσει
Σιγά-σιγά πάμε -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Απο το καφέ ακόμα.Δεν έβρισκα λογαριασμό τηλεφώνου για να κάνω αίτηση,και στο 134 δεν βρίσκω κάποιον να απαντήσει
Σιγά-σιγά πάμεΑντε ρε!...Με το καλό!!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα έπρεπε να τό είχανε εξ'αρχής έτσι.Σκέτη μαλακία οι μεταγλωτίσεις.Χάνετε όλη η ατμόσφαιρα.
Το ότι αρχίζει να γεμίζει με πίμπ-μάι-ράιντ στάιλ (ο μεταγλωτιστής εκεί,είναι εντελώς FTD) πώς το βλέπετε;Χρειάζονται κ αυτά. Εμένα το Pimp my ride μου αρέσει πολύ. Εκείνη Mustang που έφτιαξαν ήταν κούκλα. Από χρέπι που ήταν πριν μεταμορφώθηκε.
Ο Μυθριδάτης είναι απο τα Ημισκούμπρια. Τον θεωρώ πετυχημένη επιλογή επειδή γνωρίζει την αργκό των τυπάκων εκεί.
Και Οπρα βλέπω. Ολα χρειάζονται. Απλά φιλτράρουμε.Η αργκό των τυπων εκεί,μεταφράζετε σε....ζαντόνια;
Τέσπα,μου φαίνεται παρατραβηγμένη αυτή η μεταγλώτιση -
Γαμάτη...είναι κ σίγουρα μέσα στο πνεύμα της σειράς...!
-
Ερώτηση...
Αυτό το ΣΚΑΙ μόνο Αθήνα το πιάνετε...?? Είναι τοπικό ??
-
- κάστρο Τακέσι!!!
-
και τρίπολη πιάνει
-
http://video.google.co.uk/videoplay?doc ... oney+tunes
γαμει
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=3874699082182535289&q=looney+tunesγαμει
Πωπωπω το είχα δει αυτό μικρός και ακόμα θυμάμαι το γέλιο... να σαι καλά ρε μάγκα!!!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=3874699082182535289&q=looney+tunesKαταπληκτικό
Χρόνια σου πολλά ... γελάσαμε πολύ χριστουγεννιάτικα με το διαολοκουνέλι. -
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=3874699082182535289&q=looney+tunes
Kαταπληκτικό
Χρόνια σου πολλά ... γελάσαμε πολύ χριστουγεννιάτικα με το διαολοκουνέλι.Πραγματικά καταπληκτικό. Kατά την ταπεινή μου άποψη, κανένα καρτούν δεν θα ξεπεράσει ποτέ αυτή την παρέα των τρελών, και κανείς δεν θα ξεπεράσει τη φωνή του Mel Blanc. Σιχτήρι σε όσους τα προβάλλουν μεταγλωττισμένα
Μου έδωσε ιδέα ο skye, στα τορρεντάδικα κυκλφορούν ΠΟΛΛΑ γίγα με Looney Tunes
Τηλεόραση