-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
τιμή 390 το ένα , 420 το άλλο με όλα εκτός απο τοποθέτηση.
πόσο πιο φτηνό θα μου έρθει ξεχωριστα?Εξαρτάται από πολλά: Το βάρος της πόρτας, ο αυτοματισμός που χρειάζεσαι, το μοτέρ που θα χρησιμοποιήσεις, αν θα έχει φωτοκύτταρα, πόσα χειριστήρια θέλεις, ...
Αν δεν βαριέσαι, πήγαινε σε ένα κατάστημα που φτιάχνει πίνακες και ρώτησε. Αλλιώς είπαμε, παίρνεις αυτά και καθάρισες.
Vasgti, όπως φαίνεται μάλλον μπαλώματα θα κάνεις - ή θα μπεις σε μεγαλούτσικη δουλειά και έξοδα. Η υγρομόνωση δεν είναι εύκολη.
To ιδιο μπορει να γινει και με σιδερενια πορτα που ανοιγει στην μεση σε 2 κομματια? Που πρεπει να απευθυνθω για να κανω την δουλεια μονος μου?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
τιμή 390 το ένα , 420 το άλλο με όλα εκτός απο τοποθέτηση.
πόσο πιο φτηνό θα μου έρθει ξεχωριστα?Εξαρτάται από πολλά: Το βάρος της πόρτας, ο αυτοματισμός που χρειάζεσαι, το μοτέρ που θα χρησιμοποιήσεις, αν θα έχει φωτοκύτταρα, πόσα χειριστήρια θέλεις, ...
Αν δεν βαριέσαι, πήγαινε σε ένα κατάστημα που φτιάχνει πίνακες και ρώτησε. Αλλιώς είπαμε, παίρνεις αυτά και καθάρισες.
θα πάρω έτοιμο τελικά
μια άλλη ερώτηση σχετικά. θα επηρεαστεί η λειτουργία εάν η ράγα του μηχανισμού μπει στη μέση της πόρτας και όχι στο κάτω μέρος? -
Έχει μετρήσει κανείς καταναλώσεις χειμώνα air condition vs αυτόνομη θέρμανση????
Αυτόνομη θέρμανση πως το παίζετε το παιχνιδάκι????
Σταθερά μια θερμοκρασία ή άνοιξε κλείσε???
-
H αυτόνομη για μία μόνο κατοικία?
Το aircondition ξηραίνει τρελά.Έχω πάρει προγραμματιζόμενο θερμοστάτη και σύμφωνα με μελέτες οικονομίας που έχουν γίνει, το έχω προγραμματίσει να ανοίγει κάθε 15 λεπτά και να κλείνει στην προγραμματισμένη θερμοκρασία. έτσι ο χρόνος λειτουργίας του είναι 2-3 λεπτά μόνο, αφού η θερμοκρασία στο χώρο δεν πέφτει. Έχει και νυχτερινά προγράμματα κάθε 1,2,4 ώρες.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
H αυτόνομη για μία μόνο κατοικία?
Το aircondition ξηραίνει τρελά.Έχω πάρει προγραμματιζόμενο θερμοστάτη και σύμφωνα με μελέτες οικονομίας που έχουν γίνει, το έχω προγραμματίσει να ανοίγει κάθε 15 λεπτά και να κλείνει στην προγραμματισμένη θερμοκρασία. έτσι ο χρόνος λειτουργίας του είναι 2-3 λεπτά μόνο, αφού η θερμοκρασία στο χώρο δεν πέφτει. Έχει και νυχτερινά προγράμματα κάθε 1,2,4 ώρες.
Κι εγώ με θερμοστάτη και μόνιμη λειτουργία.
Έχω κάνει μάλιστα 2 αυτόνομα κυκλώματα πάνω - κάτω για καλύτερη κατανομή.
Αυτό το δικό σου μου ακούγεται καλό.
Για στείλε περισσότερες λεπτομέρειες... -
Καλό είναι ο θερμοστάτης να είναι σε συγκεκριμένη θερμοκρασία (αυτή που διαπιστώνουμε ότι καλύπτει το σπίτι και θεωρούμε ιδανικότερη- ούτε πολύ υψηλή ούτε πολύ χαμηλή).
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
To ιδιο μπορει να γινει και με σιδερενια πορτα που ανοιγει στην μεση σε 2 κομματια? Που πρεπει να απευθυνθω για να κανω την δουλεια μονος μου?Θα χρειαστείς δυο μοτέρ + μειωτήρες και πιό περίπλοκο αυτοματισμό. Αν η πόρτα είναι πολύ ελεφριά, οικονομικότερο είναι να πας σε έτοιμη λύση.
Μπορείς να ρωτήσεις κοστολόγιο σε κατάστημα ηλεκτρικών που φτιάχνει και πίνακες κατά παραγγελία.θα επηρεαστεί η λειτουργία εάν η ράγα του μηχανισμού μπει στη μέση της πόρτας και όχι στο κάτω μέρος?
Όχι.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Έχω πάρει προγραμματιζόμενο θερμοστάτη και σύμφωνα με μελέτες οικονομίας που έχουν γίνει, το έχω προγραμματίσει να ανοίγει κάθε 15 λεπτά και να κλείνει στην προγραμματισμένη θερμοκρασία. έτσι ο χρόνος λειτουργίας του είναι 2-3 λεπτά μόνο, αφού η θερμοκρασία στο χώρο δεν πέφτει. Έχει και νυχτερινά προγράμματα κάθε 1,2,4 ώρες.Τι μελέτες βρε άθλιοι; κλέβετε στα κοινόχρηστα
Λοιπόν, έτσι δουλεύει η καλή κλοπή:
- Ανοίγεις το θερμοστάτη (δηλαδή την ηλεκτροβάνα αυτονομίας) και γεμίζεις τα θερμαντικά σώματα με ΖΕΣΤΟ νερό. Μετά από 2-3 λεπτά κλείνεις.
- Τα επόμενα 10-15 λεπτά, ενώ δεν γράφει ο μετρητής σου, ο χώρος συνεχίζει να ζεσταίνεται από το ζεστό νερό στα σώματα.
- Επαναλαμβάνεις.
Ενώ ο μετρητής σου γράφει ότι δούλεψε 2-3 λεπτά, ο χώρος ζεσταινόταν για 15. Κλέβεις θέρμανση.
Η αυτονομία πρέπει να γίνεται με ωρομετρητές, με θερμιδομετρητές δεν δουλεύει (ΑΥΤΗ η κλοπή).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχω πάρει προγραμματιζόμενο θερμοστάτη και σύμφωνα με μελέτες οικονομίας που έχουν γίνει, το έχω προγραμματίσει να ανοίγει κάθε 15 λεπτά και να κλείνει στην προγραμματισμένη θερμοκρασία. έτσι ο χρόνος λειτουργίας του είναι 2-3 λεπτά μόνο, αφού η θερμοκρασία στο χώρο δεν πέφτει. Έχει και νυχτερινά προγράμματα κάθε 1,2,4 ώρες.
Τι μελέτες βρε άθλιοι; κλέβετε στα κοινόχρηστα
Λοιπόν, έτσι δουλεύει η καλή κλοπή:
- Ανοίγεις το θερμοστάτη (δηλαδή την ηλεκτροβάνα αυτονομίας) και γεμίζεις τα θερμαντικά σώματα με ΖΕΣΤΟ νερό. Μετά από 2-3 λεπτά κλείνεις.
- Τα επόμενα 10-15 λεπτά, ενώ δεν γράφει ο μετρητής σου, ο χώρος συνεχίζει να ζεσταίνεται από το ζεστό νερό στα σώματα.
- Επαναλαμβάνεις.
Ενώ ο μετρητής σου γράφει ότι δούλεψε 2-3 λεπτά, ο χώρος ζεσταινόταν για 15. Κλέβεις θέρμανση.
Η αυτονομία πρέπει να γίνεται με ωρομετρητές, με θερμιδομετρητές δεν δουλεύει (ΑΥΤΗ η κλοπή).
Και επισης με βεβαιοτητα καταστρεφης την ηλεκτροβανα απο τα συνεχη ανοιγοκλεισιματα, αρα προσθεσε το κοστος αντικαταστασης μια η αλλη ειναι.... συν το 'κλεψιμο' που γινεται.....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τι μελέτες βρε άθλιοι; κλέβετε στα κοινόχρηστα
η μελέτη είναι στο site τηε κατασκευάστριας εταιρίας
http://www.aubetech.com/products/produits.phpΚαι είναι και λογικότατο να κρατάς το σπίτι ζεστό και να ανοιγοκλείνεις τη βάνα.
- Επαναλαμβάνεις.
πολύ σωστά , το κλέψιμο που το είδες αφού όταν κλείνεις δεν δουλεύει ο καυστήρας. >
Για εξηγησε...
GFON, πόσο έχει μία ηλεκτροβάνα?
-
Κανα 70Ε το μοτερ της ηλεκτροβανας και 20Ε ο κορμος (JES στην προκειμενη)
Το παρον συστημα 'κλεψιματος' θα παιζει μονο οταν υπαρχει ζεστο νερο στην Κ στηλη αρα καποιος αλλος θα ζεστενεται και εσυ θα τσιμπας νερο λιγο λιγο.
Κοινως μονο σε πολυκατοικια..
Αν ειναι για την παρτη σου η θερμανση τοτε καις περισσοτερα απ οτι θες να γλυτωσεις.Φυσικα και θα διαλυσεις την ηλεκτροβανα σε πόλυ λιγοτερα χρονια ανοιγοντας την καθε 15 λεπτα. Επισης δεν ειναι 2-3 λεπτα μονο.
Ειναι +2 λεπτα ο κυκλος της ηλεκτροβανας -
Εγω εχω βαλει ενα θερμομετρο διπλα απο τον θερμοστατη(για να ξερω ακριβως την θερμοκρασια) και τον εχω να ανοιγει στους 20° την ημερα και το βραδυ οταν παμε για υπνο τον χαμηλωνω στους 17°.Ειναι μικρο το σπιτι και ζεστενεται και απο την ηλεκτρικη κουζινα οταν δουλευει .
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Ειναι +2 λεπτα ο κυκλος της ηλεκτροβαναςΑυτό είναι άλλο είδος κλεψίματος
Ανοιγοκλείνεις το θερμοστάτη κάθε 1-2 λεπτά και έτσι η ηλεκτροβάνα ποτέ δεν είναι κλειστή ενώ ο μετρητής σου γράφει για το 50% του χρόνου.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ειναι +2 λεπτα ο κυκλος της ηλεκτροβανας
Αυτό είναι άλλο είδος κλεψίματος
Ανοιγοκλείνεις το θερμοστάτη κάθε 1-2 λεπτά και έτσι η ηλεκτροβάνα ποτέ δεν είναι κλειστή ενώ ο μετρητής σου γράφει για το 50% του χρόνου.
Το εχεις ....εμπεδωσει πολυ το θεμα οικονομιας
-
Μια και πιάσαμε τις ερωτήσεις.... έχει συνδέσει κανείς πληντύριο ρούχων ή πιάτων με το ζεστό νερό του μποιλερ ώστε να μην ζεστένουν το νερό αυτόνομα τα πλυντήρια??
Αν η παροχή που έχεις κοντά στην συσκευή είναι για κρύο νερό πόσο εύκολο είναι να την βάλεις στο κύκλωμα του ζεστού νερου????
-
Αρχηγός στις 'αυτονομίες'.
Δυστυχώς δεν έχω πουθενά αυτονομία, ούτε στο σπίτι ούτε στο γραφείο.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μια και πιάσαμε τις ερωτήσεις.... έχει συνδέσει κανείς πληντύριο ρούχων ή πιάτων με το ζεστό νερό του μποιλερ ώστε να μην ζεστένουν το νερό αυτόνομα τα πλυντήρια??Αν η παροχή που έχεις κοντά στην συσκευή είναι για κρύο νερό πόσο εύκολο είναι να την βάλεις στο κύκλωμα του ζεστού νερου????
Νομιζω οτι θες πλυντηριο που να εχει εισοδο και για ζεστο νερο εκτος απο κρυο.
Οσο για να συνδεσεις την σωληνα του κρυου με το ζεστο νερο μαλλον ειναι πιο ευκολο να παρεις ζεστο νερο απο τον νιπτηρα αν το εχεις το πλυντυριο στην τουαλετα.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μια και πιάσαμε τις ερωτήσεις.... έχει συνδέσει κανείς πληντύριο ρούχων ή πιάτων με το ζεστό νερό του μποιλερ ώστε να μην ζεστένουν το νερό αυτόνομα τα πλυντήρια??Αν η παροχή που έχεις κοντά στην συσκευή είναι για κρύο νερό πόσο εύκολο είναι να την βάλεις στο κύκλωμα του ζεστού νερου????
Έχω συνδέσει το πλυντήριο των πιάτων αλλά ανησυχώ για την ηλεκτροβαλβίδα του νερού στο πλυντήριο - δεν ξέρω αν επιτρέπειται να δουλεύει με ζεστό νερό. Πάντως δεν χάλασε εδώ και αρκετά χρόνια.
Πολύ εύκολο, βγάζεις το Τ με τη βάνα του πλυντηρίου από το κρύο και τη βάζεις στο ζεστό. Μόνο να φτάνει το λάστιχο από το πλυντήριο.
Κατά τα άλλα το πλυντήριο πλένει πάρα πολύ γρήγορα, δεν περιμένεις να ζεστάνει το νερό. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό δηλαδή αν πλένονται καλά τα πιάτα.
Το πλυντήριο ρούχων πρέπει οπωσδήποτε να έχει ζεστό και κρύο νερό. Αλλιώς θα καταστρέψεις ρούχα που πρέπει να πλυθούν με κρύο. Τα πιάτα δεν έχουν ανάγκη.
-
Οι συσκευές μου δέχονται ζεστό νερο. Το λέει και το manual!!!! Τεχνικά το δύσκολο είναι να πάω το ζεστό νερό στο πλυντήριο ρούχων καθώς ο έλληναρας δίνει μόνο μια παροχή κρύου νερου στην προβλεπόμενη θέση και σου πετάει ένα βρυσάκι σε ένα πλακάκι και παπαλα!!!!!
Επίσης αν το ζεστό νερό είναι στους 50 βαθμούς και συ θέλεις πρόγραμμα πλύσης στους 40 ... τραβάει κρύο για να το φέρει στην θερμοκρασία που πρέπει??
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
...
Επίσης αν το ζεστό νερό είναι στους 50 βαθμούς και συ θέλεις πρόγραμμα πλύσης στους 40 ... τραβάει κρύο για να το φέρει στην θερμοκρασία που πρέπει??Λογικα αυτο κανει.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ