-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
αυτό φοβάμαιγια διαρροή
Μην το φοβάσαι, δεν είναι τίποτα. Κλείσε το γενικό, αγόρασε μία πρίζα άνοιξέ τη και αντικατάστησέ την. Πολύ απλή δουλειά, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Και με την ευκαιρία θα δεις και αν όντως είχε μέσα κάτι ύποπτο!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
αυτό φοβάμαι
για διαρροή
Μην το φοβάσαι, δεν είναι τίποτα. Κλείσε το γενικό, αγόρασε μία πρίζα άνοιξέ τη και αντικατάστησέ την. Πολύ απλή δουλειά, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Και με την ευκαιρία θα δεις και αν όντως είχε μέσα κάτι ύποπτο!
μπα...εγώ λέω για διαρροή πιο μέσα.
κατά σύμπτωση τα ίδια συμπτώματα έχουν οι 2 πρίζες του μπαλκονιού
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
αυτό φοβάμαι
για διαρροή
μπα...εγώ λέω για διαρροή πιο μέσα.
κατά σύμπτωση τα ίδια συμπτώματα έχουν οι 2 πρίζες του μπαλκονιού
Κακόοοοο αυτό!!! Σ' αυτή την περίπτωση, δεν ξέρω να σου πω κάτι. Εγώ θα καλούσα ηλεκτρολόγο... Εκτός αν υπάρχει κανένα how-to manual, οπότε οκ!
-
SirGus, μην εμπιστεύεσαι τα δοκιμαστικά κατσαβίδια.
Δεν έχεις ρελέ αποφυγής ηλεκτροπληξίας;
Ρεύμα στη γείωση σημαίνει μόνιμη κατανάλωση, βγάλε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα (μην ξεχάσεις να ξαναβάλεις το ψυγείο μετά ) και έλεγξε το ρολόι. Γυρνάει; Έχεις διαρροή. Δεν γυρνάει; βρες ένα πολύμετρο και ξαναμέτρα τις πρίζες.
Το καλύτερο δοκιμαστικό είναι μια λάμπα (με το ντουί της) με δυο καλώδια γυμνά στην άκρη. Ή ακούμπησε ελάχιστα τη γείωση, να δεις αν 'χτυπάει'. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
SirGus, Ή ακούμπησε ελάχιστα τη γείωση, να δεις αν 'χτυπάει'.[/size]Ναι, αλλά με την εξωτερική μεριά των δαχτύλων σου, ούτως ώστε αν γίνει η στραβή, να μαζέψει το χέρι και να απομακρυνθεί απ' την πρίζα. Όχι να την πιάσεις καλύτερα!!!
-
Νάσο, για να 'κολλήσεις' σε γείωση, η διαρροή θα έπρεπε να είναι τέτοια που να ισοδυναμεί με κατανάλωση ηλεκτρικού φούρνου. Θα είχε λιώσει το σπίτι.
Εννοείται, πάντως, ότι μιλάμε για αστραπιαίο άγγιγμα της γείωσης, όχι για αγκάλιασμα. -
καλά...ας φωνάξω έναν ηλ/γο καλύτερα.
ας αφήσω τις δοκιμές για το αυτοκίνητο καλύτερα
-
Σωστόοοοος!
Πάντως κάνε τον έλεγχο βγάζοντας τις πρίζες, τουλάχιστον να ξέρεις.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Νάσο, για να 'κολλήσεις' σε γείωση, η διαρροή θα έπρεπε να είναι τέτοια που να ισοδυναμεί με κατανάλωση ηλεκτρικού φούρνου. Θα είχε λιώσει το σπίτι.
Εννοείται, πάντως, ότι μιλάμε για αστραπιαίο άγγιγμα της γείωσης, όχι για αγκάλιασμα.Eαν υπαρχει ΔΔΕ στον πινακα (ρελέ) και φοραμε λαστιχενια παπούτσια δεν υπάρχει κανένα προβλημα. Ενα απλο τσιμπηματάκι θα ειναι
(Famous last words )
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Εννοείται, πάντως, ότι μιλάμε για αστραπιαίο άγγιγμα της γείωσης, όχι για αγκάλιασμα.Eαν υπαρχει ΔΔΕ στον πινακα (ρελέ) και φοραμε λαστιχενια παπούτσια δεν υπάρχει κανένα προβλημα. Ενα απλο τσιμπηματάκι θα ειναι
(Famous last words )
-
Ψάχνω για μαραγκό (για αλλαγές στα έπιπλα της κουζίνας) που να είναι κατ' αρχήν καλός μάστορας και σωστός επαγγελματίας.
Αν ξέρει κάποιος έναν, ας μου στείλει pm.
-
ένα αρχαίο δράπανο black&decker μάλλον χάλασε.
Μετά από 1 λεπτό λειτουργίας βγάζει καπνούς
τι μπορεί να χάλασε? -
Το πηνίο μάλλον και καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσεις άλλο Κώστα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το πηνίο μάλλον και καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσεις άλλο Κώστα!Ή τα καρβουνάκια, έχει χάσει σε απόδοση; Αν το έχεις πληρώσει αδρά, πήγαινε να το κοιτάξουν, αλλιώς, άλλαξέ το με ένα καινούριο!
-
όχι δεν το χρησιμοποιώ ...θα είναι άλλη μια αντίκα στο σπίτι
Τι μάρκες να κοιτάξω?
Μαγαζί? -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
όχι δεν το χρησιμοποιώ ...θα είναι άλλη μια αντίκα στο σπίτιΤι μάρκες να κοιτάξω?
Μαγαζί?Praktiker....Bosch..
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
όχι δεν το χρησιμοποιώ ...θα είναι άλλη μια αντίκα στο σπίτι
Τι μάρκες να κοιτάξω?
Μαγαζί?Praktiker....Bosch..
Bosch +1... Το Praktiker δεν το ξέρω, δεν ξέρω την ποιότητα των προϊόντων του. Αλλά τα Bosch είναι καλά εργαλεία. Βέβαια, εξαρτάται για τι χρήση το θες. Εγώ ας πούμε το καλοκαίρι γλυκοκοίταζα ένα Makita που ερχόταν μαζί με μία ολόκληρη εργαλειοθήκη με 200 ευρώ, αλλά τελικά δεν το πήρα, γιατί θα μου ήταν άχρηστο. Αλλά γενικότερα είναι κορυφαία εργαλεία, όπως και τα Metabo ή τα AEG. Ανάλογα με τις ανάγκες σου όμως.
-
όχι οι ανάγκες είναι μια τρύπα το μήνα και λίγο τρίψιμο με κανένα βουρτσάκι
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
όχι οι ανάγκες είναι μια τρύπα το μήνα και λίγο τρίψιμο με κανένα βουρτσάκιΤο ΜΑΚΡΟ έχει κάτι άθλια δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας με ελάχιστα χρήματα και διετή εγγύηση που προβλέπει ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ μέσα στα 2 χρόνια, χωρίς μάλιστα πολλές συζητήσεις... Απλά σκέψου το, δεν είναι κακό σαν ιδέα! Εγώ τέτοιο έχω.
-
μπα..αυτά με τις μπαταρίες αδειάζουν σε 10 λεπτά
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ