-
Αύριο θα το έχω!
-
παρακολούθησα την κουβάντα τον Οκ για τους καυστήρες
Εμεις έχουμε 2 καυστήρες διαφορετικής μάρκας
(2 πολυκατοικίες)
ο Μεγάλος με 400.000 θερμίδες κάει στα κρύα 42 λίτρα την ώρα
και ο μικρός 280.000 22 λίτρα
Εχει κάποιος εμπειρία από μεγάλους καυστήρες και κατανάλωση? -
μεταλλικα κεραμιδια με θερμομονωση πουλαει καποια μαντρα στην θεσσαλονικη?μηπως γνωριζει καποιος?
-
Λαμαρίνες μεγάλες (με μόνωση) εννοείς, γιατί τέτοια κεραμίδια θα πρέπει να τα βιδώνεις ένα-ένα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Λαμαρίνες μεγάλες (με μόνωση) εννοείς, γιατί τέτοια κεραμίδια θα πρέπει να τα βιδώνεις ένα-ένα.ναι λεωνιδα,ειναι πανλ μεγαλα λαμαρινας,η οποια στην εξωτερικη επιφανεια εχει σχημα κεραμιδιου
απλα αυτα τα πανελ ονομαζονται μεταλλικα κεραμιδιαχωρις μονωση ειναιο ευκολο να βρεις,αλλα θελω να εχουν μονωση απο κατω,το πιο πιθανο ειναι μια στρωση πολυουρεθανης,καθως και ειδικη επεξεργασια στην εξωτερικη επιφανεια ωστε να εχουν ηχομονωση,ωστε να μην θορυβουν οταν βρεχει
-
Το τζάκι στο σπίτι είναι 'απλό'. Όταν το' φτιαχνα δεν είχα το χρόνο, τη διάθεση και τα χρήματα να το 'ψάξω'.
Η ερώτηση είναι απλή: δέχεται κάποιου είδους 'βελτίωση' προκειμένου να αυξηθεί η απόδοσή του?
Δεν σκοπεύω να το γκρεμίσω και να φτιάξω άλλο, με τίποτα. Σκεφτόμουν, απλοϊκά, μήπως κάποιου είδους 'επένδυση' (ένα κέλυφος από μαντέμι, φερ' ειπείν) είναι εφικτή. Είναι? -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Το τζάκι στο σπίτι είναι 'απλό'. Όταν το' φτιαχνα δεν είχα το χρόνο, τη διάθεση και τα χρήματα να το 'ψάξω'.
Η ερώτηση είναι απλή: δέχεται κάποιου είδους 'βελτίωση' προκειμένου να αυξηθεί η απόδοσή του?
Δεν σκοπεύω να το γκρεμίσω και να φτιάξω άλλο, με τίποτα. Σκεφτόμουν, απλοϊκά, μήπως κάποιου είδους 'επένδυση' (ένα κέλυφος από μαντέμι, φερ' ειπείν) είναι εφικτή. Είναι?Πρεπει να γκρεμισουν την φουσκα για να τοποθετησουν την μαντεμενια εστια με τον μηχανισμο που τραβαει τον τον καπνο η καλυτερα που δεν επιτρεπει επιστροφη σε ασχημες καιρικες συνθηκες .Μην υοθετεις ημιμετρα γιατι μετα απο λιγο καιρο θα βρεθεις στην ιδια θεση.
-
το τζάκι (θεωρητικά τουλάχιστον) έχει υπολογισμένες διαστάσεις για οτιδήποτε:
άνοιγμα, βάθοε, ύψος, σπασίματα, καμινάδα...επομένως δε μπορείς να κάνεις με οποιαδήποτε παρέμβαση...Είναι πιθανόν πχ να μην τραβάει μετά και να καπνίσει όλο το σπίτι...
πόσος είναι ο χώρος που θέλεις να θερμάνεις με το τζάκι;;
-
υπάρχει στόκος σε υγρή μορφή/σπρέυ για να κλείσω μικρές τρύπες από βίδες/πρόκες ??
-
σε σπρέυ όχι!
υπάρχει όμως στόκος σε παχύρευστη μορφή, που εφαρμόζεται πολύ εύκολα με σπάτουλΑ...
σε όλα τα χρωματοπωλεία θα βρεις σίγουρα...
αν οι βίδες ήταν μεγάλες κάνε το εξής:
Βάλε λίγο στόκο, δίψως να κλέισεις όλη την τρύπα, δηλαδή άστο να ξεράσει τον αέρα και μετά ξαναβάλε στόκο. Επίσης σε μεγάλες τρύπες από σττριφόνια βάζω λίγη εφημερίδα. Κρατάω μεν έτσι τον αέρα μέσα αλλά μένει μέσα στο χαρτί και δε δημιουργεί πρόβλημα! -
Γύρω στα 45 τμ. Δεν είναι τόσο το θέμα της θέρμανσης από το τζάκι το καλοριφέρ μας καλύπτει απόλυτα. Απλά, ''ψηνόμουν' (όχι πολύ, ένα ροδοκοκκίνισμα μόνο) για καμιά ψιλοβελτίωση, χωρίς 'δομικές' επεμβάσεις.
-
Στην καμπίνα του ασανσερ στο σπιτι υπάρχει ειδικό ντουλαπάκι για τηλέφωνο, και θέλω να το συνδέσω για σιγουριά! έχει τα καλώδια για να κάνω την σύνδεση, και έχει μια φλουδα λαμαρίνας τοίχωμα 30χ10, πάχους 0.5 - 1 χιλιοστού για να βάλω το τηλέφωνο.
Πως θα κολλήσω ή καρφώσω πάνω στο τοίχωμα το τηλέφωνο? Αν την τρυπήσω με ούπα θα το κρατήσει? -
Σε λαμαρινα δεν θα το βαλεις; Με πριτσινια;
-
Ύπάρχει πριτσίνι που το βάζω και είναι σαν καρφί από την άλλη για να κρεμάσω το τηλέφωνο?
-
Γύρω στα 45 τμ. Δεν είναι τόσο το θέμα της θέρμανσης από το τζάκι το καλοριφέρ μας καλύπτει απόλυτα. Απλά, ''ψηνόμουν' (όχι πολύ, ένα ροδοκοκκίνισμα μόνο) για καμιά ψιλοβελτίωση, χωρίς 'δομικές' επεμβάσεις.Αν μιλαμε για τοσο μικρο χωρο μπορεις να τοποθετησεις μια πλακα μαντεμενια στο βαθος της εστιας κ θα εχεις ανεβασει την αποδοση κατα 10% περιπου (αντανακλαση της θερμοτητας) .Επισης μπορεις να περιορισεις την εξοδο στην καμιναδα κατι που προυποθετει ομως ,οτι το τζακι σου τραβαει πολυ καλα τον καπνο .Αυτα χωρις μεγαλες επεμβασεις κ με περιορισμενες δαπανες .
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Αν μιλαμε για τοσο μικρο χωρο μπορεις να τοποθετησεις μια πλακα μαντεμενια στο βαθος της εστιας κ θα εχεις ανεβασει την αποδοση κατα 10% περιπου (αντανακλαση της θερμοτητας) .Επισης μπορεις να περιορισεις την εξοδο στην καμιναδα κατι που προυποθετει ομως ,οτι το τζακι σου τραβαει πολυ καλα τον καπνο .Αυτα χωρις μεγαλες επεμβασεις κ με περιορισμενες δαπανες .
Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ.
Αλλά: μαντέμι, που θα βρω?? -
Αν μιλαμε για τοσο μικρο χωρο μπορεις να τοποθετησεις μια πλακα μαντεμενια στο βαθος της εστιας κ θα εχεις ανεβασει την αποδοση κατα 10% περιπου (αντανακλαση της θερμοτητας) .Επισης μπορεις να περιορισεις την εξοδο στην καμιναδα κατι που προυποθετει ομως ,οτι το τζακι σου τραβαει πολυ καλα τον καπνο .Αυτα χωρις μεγαλες επεμβασεις κ με περιορισμενες δαπανες .
Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ.
Αλλά: μαντέμι, που θα βρω??Ριξε μια ματια εδω μηπως εισαι τυχερος
Εστία ΡΕΤΡΟ 80 1 ΟΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΕΤ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΣΤΙΑ: ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΑ
ΚΑΠΝΟΘΑΛΑΜΟΣ: ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΟΣ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ): Μ80 Υ50 Β47
-
Ok Γιωργο! Θα το κοιτάξω. Βασικά ψάχνω να βρω κανένα μαγαζί σε στυλ 'μαντρας', μπας και βρω κανένα κομμάτι. Ευτυχώς οι διαστάσεις του τζακιού μου δεν είναι 'περιεργες', οπότε ευελπιστω.
-
Ερώτηση σχετικά με βάψιμο επίπλου:
Έχω μια βιβλιοθήκη 20ετίας στο σπίτι, διαστάσεων 2.4χ2.4m περίπου, η οποία είναι λακαρισμένη (δηλαδή έχει αυτή τη λεία επιφάνεια που υποθέτω ότι είναι λάκα). Η βιβλιοθήκη είναι κατά βάση μαύρη, αλλά μερικά πορτάκια και ραφάκια είναι άσπρα, κίτρινα ή κόκκινα. Είναι δηλαδή μια πολύχρωμη ποπ βιβλιοθήκη, και γι αυτό ακριβώς δε μου αρέσει. Επειδή όμως με εξυπηρετεί πολύ ως μέγεθος και ως διάταξη, και επειδή δε θέλω να δώσω λεφτά τώρα για βιβλιοθήκη, σκέφτομαι να βάψω τα μη-μαύρα πορτάκια και ραφάκια σε ένα χρώμα ξύλου, ώστε να έχω τουλάχιστο μια δίχρωμη βιβλιοθήκη. Οι ερωτήσεις που έχω είναι:
- Γίνεται να βαφτεί η λάκα από κάποιον που έχει στοιχειώδεις δεξιότητες βαψίματος (εμένα), χρησιμοποιώντας απλό εξοπλισμό (ρολό, πινέλο κλπ); Αν ναι, τι προετοιμασία χρειάζεται (γυαλοχαρτο, αστάρι...);
- Αν όχι, πόοσ περίπου μπορεί να θέλει ένας τεχνίτης για αυτή τη δουλειά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
'Εμεινε η κοπέλα μου στο ασανσέρ της δουλειάς της. Δεν έχω μπει ποτέ μέσα, αλλά λέει ότι έχει μια εσωτερική πόρτα που κλείνει από την μια άκρη στην άλλη (αυτόματα) και δε μπορεί να δει αν είναι σε όροφο. Επίσης δεν βλέπει αν υπάρχει κάποιος πύρρος ώστε να ξεσφραγίσει. Υπάρχει κάποιος τρόπος παράκαμψης ή διαφορετικής εντολής στο ασανσέρ να ανοίξει?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ