-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
re charmak 1500
http://www.telethermansi.gr/Default.asp?ElementId=39875' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
δες ενδεικτικά τιμές
οι riello είναι ιταλικοί καλοί
εκτός αν λες για λέβητα που έχει και saturn 35αρη http://www.telethermansi.gr/Default.asp?ElementId=56833' target='_blank' target='_blank' target='_blankΜάλλον αυτό λέω. Έχει διαφορά ο λέβητας+boiler από τον καυστήρα δλδ;
Από μνήμης μετράω 11 σώματα. Πρέπει να δούμε και διαστάσεις κλπ. Το κακό είναι ότι δεν βρίσκομαι Έδεσσα (ακόμα), οπότε δεν μπορώ να αναλάβω.
Άμα ο 35 είναι μεγάλος...30 δεν έχει απ' ότι βλέπω, ο 25 θα ναι οριακός μάλλον.
-
και πως χάλασε ο λέβητας? τρύπησε?
μήπως πας να σου δώσουν κάτι που δεν θέλεις. να σου πουλήσουν ολόκληρη μονάδα δηλ.
εγώ, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου το φυσικο αέριο αντικατέστησα το καυστήρα μας πριν 1-2 χρόνια με έναν riello 40g10 (λίγο παραπάνω απαιτήσεις απο εσάς, έχουμε 50αρη λέβητα)
δες τι ακριβώς είναι το πρόβλημα πριν δώσετε το οκλέβητας είναι το μπλοκ της μηχανής, καυστήρας το injection
-
Φίλοι μου εγώ έχω την αίσθηση ότι ο 35άρης είναι πολύ μικρός...
Μίλησα τώρα και με τον πατέρα μου και με τον αδελφό μου που είναι μηχανολόγος και μού παν οτι ο 35άρης δεν επαρκεί, ειδικά σε περιοχές όπως η Έδεσσα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
και πως χάλασε ο λέβητας? τρύπησε?
μήπως πας να σου δώσουν κάτι που δεν θέλεις. να σου πουλήσουν ολόκληρη μονάδα δηλ.
εγώ, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου το φυσικο αέριο αντικατέστησα το καυστήρα μας πριν 1-2 χρόνια με έναν riello 40g10 (λίγο παραπάνω απαιτήσεις απο εσάς, έχουμε 50αρη λέβητα)
δες τι ακριβώς είναι το πρόβλημα πριν δώσετε το οκλέβητας είναι το μπλοκ της μηχανής, καυστήρας το injection
Άρα, θεωρητικά, μπορεί ν' αλλαχτεί μόνο ο καυστήρας. Δεν ξέρω τι έδειξε η νεκροψία, απ αυτά που έχω καταλάβει έχει σίγουρα πρόβλημα ο καυστήρας, δεν γνωρίζω για τα υπόλοιπα.
Πλάκα-πλάκα, οι καινούριες οικοδομές στην Έδεσσα υποχρεούνται να έχουν εγκαταστάσεις και για φυσικό
αέριο, αλλά είναι άγνωστο αν και πότε θα έρθει. Ίσως να πρέπει να μπει και αυτή η παράμετρος στο παιχνίδι.Ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια. Θα κάνω μερικές διευκρινήσεις και θα επανέλθω.
cavallino μόλις είδα το ποστ σου, με σκοτώνεις
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μπορεί κάποιος (Λεωνίδα? ) να πει την σχέση που πρέπει σε θερμίδες ο καυστήρας με τον λέβητα? Επίσης, η κατανάλωση του καυστήρα είναι σταθερή την ώρα που ανάβει?Έχεις δυνατότητα να βάλεις αρκετά μεγάλο εύρος καυστήρων ή και να αλλάξεις μόνο το μέγεθος του μπεκ. Αυτό που είναι καθοριστικό είναι η θερμοκρασία των καυσαερίων στην έξοδο. Υπάρχουν νόμιμα όρια (ελάχιστο - μέγιστο) και δεν θέλεις πολύ χαμηλή θερμοκρασία καυσαερίων γιατί έχεις συμπυκνώματα (υγρασίες αλλά κυρίως θειικό οξύ από τον θείο στο πετρέλαιο που καταστρέφει τα τούμπα του λέβητα - 2000ππμ θείο έχει το θέρμανσης). Με πολύ μικρό καυστήρα μπορείς να αφαιρέσεις τα ελατήρια από τα τούμπα και να αυξήσεις τη θερμοκρασία των καυσαερίων - αυτά τα ελατήρια είναι ελικοειδείς λάμες που περιστρέφουν τα καυσαέρια μέσα στα τούμπα για να έρχονται σε επαφή με τα τοιχώματα και να μεταδίδουν καλύτερα τη θερμότητα στο νερό).
Υπάρχουν μερικές μετρήσεις βαθμού απόδοσης λεβήτων και βλέπεις πόσο καίει κρύος-ζεστός κλπ, μετά όλοι οι μικροί εντόπιοι κατασκευαστές αντιγράφουν ο ένας από τον άλλο. Και φυσικά μόνο για μικρούς λέβητες, για μεγάλους λέβητες δεν πιστεύω ότι υπάρχουν μετρήσεις, αυτές που εμφανίζονται νομίζω τις 'μέτρησαν στο χαρτί'.
Σε άλλες χώρες το θείο στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι το ίδιο με το κίνησης, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναπνέουμε τα καυσαέρια των θερμάνσεων; Υπάρχει όμως ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τα διυλιστήρια (υποδομή) και θα υπάρχει ΠΑΝΤΑ θέρμανσης με ψηλό ποσοστό θείου. Αλλά τι να λέμε, το πετρέλαιο κίνησης είναι το ίδιο σε όλη τη χώρα και παγώνει στους -5 βαθμούς (βουλώνουν τα φίλτρα οι παραφίνες) όμως στην Αθήνα δεν υπάρχει πρόβλημα. Η Βόρεια Ελλάδα ας πρόσεχε και να μην ήταν προσαρτημένη στο Αθηναϊκό κράτος.
-
τι να σου πω, ρε Χάρη...ειλικρινά μακάρι να γίνουν όλα σωστά και να χεις απόδοση χωρίς να σε πιάσουν κότσο κι ας έχω άδικο!
-
@leonp ήσουν κατατοπιστικός και ευχαριστώ.
Εγώ αντιμετωπίζω μεγάλη κατανάλωση στον καυστήρα, της τάξης των 14-15 λίτρων την ώρα και ψάχνω τρόπους να την μειώσω. Σήμερα θα έρθει το μεσημέρι ο προμηθευτής για να το συζητήσουμε και θα ήθελα την άποψή σας. Ο λέβητας είναι 100.000 θερμίδων για 4 διαμερίσματα σε 2 ορόφους συνολικής επιφάνειας 400τ.μ.
-
Την ώρα? OMG
Θα δείτε τι κάταλοιπα έχει ο λέβητας
Θα δείτε αν είναι σωστά ρυθμισμένος
Θα τσεκάρετε αν υπάρχουν απώλειες στα διαμερίσματα
.................
μήπως σου κλέβουν το πετρέλαιο? -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
@leonp ήσουν κατατοπιστικός και ευχαριστώ.Εγώ αντιμετωπίζω μεγάλη κατανάλωση στον καυστήρα, της τάξης των 14-15 λίτρων την ώρα και ψάχνω τρόπους να την μειώσω. Σήμερα θα έρθει το μεσημέρι ο προμηθευτής για να το συζητήσουμε και θα ήθελα την άποψή σας. Ο λέβητας είναι 100.000 θερμίδων για 4 διαμερίσματα σε 2 ορόφους συνολικής επιφάνειας 400τ.μ.
+Εμένα..
Θα εκτιμούσα και εγώ μια γνώμη πάνω στο θέμα αυτό. Στη δική μου περίπτωση, χρειάζομαι ~270 λίτρα/μήνα για μονοκατοικία 135 τμ (καυστήρας 40000 kcal).EDIT: τώρα είδα και εγώ ότι η κατανάλωση του cmarin είναι ανα ώρα!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Την ώρα? OMGΘα δείτε τι κάταλοιπα έχει ο λέβητας
Θα δείτε αν είναι σωστά ρυθμισμένος
Θα τσεκάρετε αν υπάρχουν απώλειες στα διαμερίσματα
.................
μήπως σου κλέβουν το πετρέλαιο?O λέβητας είναι καινούργιος, τον περασμένο χειμώνα λειτούργησε πρώτη φορά.
Τι εννοούμε σωστά ρυθμισμένος?
Απώλειες υπάρχουν λίγες και φέτος θα τις καλύψουμε, καινούργια οικοδομή είναι (1μιση έτους)
Έχω αναλάβει προσωπικά το πετρέλαιο και 3 φορές που έβαλα πέρσι δεν υπήρχε (φανερή) κλοπή.Ναι είναι ανά ώρα, ένας τέτοιος καυστήρας πόσο πρέπει να καίει την ώρα?
-
@cmarin
O λέβητας πρέπει να ρυθμιστεί απ τον καυστηρατζήΟι καταναλώσεις που λες είναι τρελές!
@charmak66
ρώτησα και άλλος συνεργάτη μηχανολόγο και μόλις άκουσε τον 35άρη ήταν κατηγορηματικά αρνητικός -
Kαλά, και εγώ έχω φαινομενικά τρελές καταναλώσεις, αλλά φταίει ότι οι κυράτσες που κυκλοφορούν με τα νεγκλιζέ τους (80 χρονών, μην χαίρεστε) θέλουν το καλοριφέρ να καίειο 20 ώρες την μέρα.
-
Όχι ρε συ...
8.3 μια χαρά είναι
Γ@μησέ τα πολυκατοικία=σπάσιμο νεύρων! Το παθαινα κι εγώ ως φοιτητής. Έλειπα όλη μέρα απ το σπίτι, έμπαινα (αν έμπαινα) το βράδυ και μου ερχόταν λιποθυμία...
Ευτυχώς μια ζωή σε τρύπες έμενα και τα κοινόχρηστα ήταν αστεία
-
Σε μένα είναι αστεία γιατί φτάσαμε και σε 3ψηφιο νούμερο πέρσι για μένα, που είμαι σε 35αρι.
-
;;;
τριψήφια;;Έλεος ρε γμτ, τι γίνεται; Πολλά λεφτά...
3.5άρι θες να πεις προφανώς...
Μια λέξη μόνο σώζει την παρτίδα: Αυτονομία.
Το διαμέρισμα είναι ιδιοκτησίας σου;
-
35αρι εννοώ τετραγωνικά μέτρα... Ναι, ιδιοκτησίας μου, είμαστε σε διαβουλεύσεις τώρα για ατομικό φυσικό, αλλά 24 διαμερίσματα να συμφωνήσουν είναι κάπως...
-
35 τετραγωνικά και δίνεις 3ψήφια κοινόχρηστα;;;;
Εγώ μέχρι πριν 3 χρόνια (ΟΚ έχουν αλλάξει οι τιμές) σε τόσα μέτρα έμενα και πάνω από 30 δε νομίζω να χα δώσει...
Όχι ρε συ δε λέει, κοροϊδία!
-
Για αυτονομία μιλάω κι εγώ. Οι μετρήσεις μου είναι στο περίπου.
Ξαναρωτάω: Η κατανάλωση δεν είναι η ίδια είτε είναι αναμμένο από έναν, είτε απ'όλους? -
Όχι βέβαια...
Σκέψου το:
Αν τα μισά διαμερίσματα έχουν το καλοριφέρ κλειστό, τότε θα πρέπει να θερμανθεί στην κατάλληλη θερμοκρασία το μισό νερό κάθε φορά.
Είναι σα να ανάβεις το μάτι της κουζίνας. Στην ίδια ώρα βράζει μισή κατσαρόλα νερό και στην ίδια ολόκληρη;
Απλά ακόμη κι αν ένας το χει αναμμένο, προφανώς υπάρχει μια ελάχιστη κατανάλωση...Γι αυτό άλλωστε και καθορίζεται πρόγραμμα μες στην ημέρα που ο λέβητας είναι αναμμένος
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Για αυτονομία μιλάω κι εγώ. Οι μετρήσεις μου είναι στο περίπου.
Ξαναρωτάω: Η κατανάλωση δεν είναι η ίδια είτε είναι αναμμένο από έναν, είτε απ'όλους?Όχι, αλλά προφανώς έχεις μία συσκευή που δεν δουλεύει στο ονομαστικό φορτίο της, το οποίο συνεπάγεται με μειωμένη (αρκετά μάλιστα) απόδοση.
Δλδ, θα έκαιγες σίγουρα λιγότερο καύσιμο αν είχες ένα μικρότερο λέβητα να ζεσταίνει το ένα διαμέρισμα, αλλά καίς λιγότερο απ το να ζέσταινες όλα τα διαμερίσματα
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ