-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Γνωρίζει κανείς κανένα Ελληνικό ή Αγγλικό site με οδηγίες για μαστορέματα/do it yourself (diy);
.
http://www.wannalearn.com/ http://www.diynet.com/ http://www.howstuffworks.com/ http://www.acmehowto.com/
-
.
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
http://www.wannalearn.com/ http://www.diynet.com/ http://www.howstuffworks.com/ http://www.acmehowto.com/Ευχαριστώ!
.
-
kai allh mia http://www.repairclinic.com/0003.asp
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Χθες ξαναέβαλα την δορυφορική κεραία στο σπίτι, χωρίς να έχω συσκευή τέστερ, και χωρίς να έχω οπτική ή ακουστική επαφή με την τηλεόραση!!
την είχες ξηλώσει εντελώς και την ξαναέβαλες και δούλεψε με την πρώτη χωρίς να πειράξεις ανύψωση και θέση; Είχες βάλει σημάδια, ε;
Την ανύψωση όντως δεν την πείραξα, αλλά άλλαξα εντελώς θέση, γιατί ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας δε θέλει λέει να φαίνονται τα πιάτα...
Έτσι την έφερα εσωτερικά και χαμηλά στο μπαλκόνι. Η ανύψωση ίδια, τη γωνία την είχα υπολογίσει και γράψει σε χαρτί, και την υπολόγισα από μνήμης και με τη βοήθεια του Νόκια 5140!!!
Το LNB του Astra 19 έπιασε 70-80% σήμα και 7dB ποιότητα και δουλεύει άριστα.
Αντίθετα ο Hotbird 13 ενώ έχει σήμα 90% (!!) έχει ποιότητα ΜΗΔΕΝ και δεν μπορεί να πιάσει σήμα!!!
Αυτό προφανώς εξαιτίας του σιδερένιου κάγκελου της βεράντας που στον Χότμπερντ κάνει είδωλα...
Με ένα γουόκι τόκι και την κοπέλα μου στην τηλεόραση να μου διαβάζει τις ενδείξεις δοκίμασα όλες τις πιθανές θέσεις (λίγο πάνω λίγο κάτω κλπ), αλλά μόνο χειρότερο γινόταν...
Έτσι την ξήλωσα πλέον τελείως, αφού τα κανάλια του Άστρα τα πιάνω ούτως ή άλλως από την καλωδιακή, ενώ ΕΡΤΣΑΤ κλπ είναι σε Χότμπερντ...Θα τον καρυδώσω τον ιδιοκτήτη!!!
δεν έχω (ακόμα) δορυφορική, αλλά έχεις πλήρη ορατότητα του νοτιοανατολικού ορίζοντα? Το κάγκελο κάνει σκιές/αντανακλάσεις? Λίγο περίεργο που σου πιάνει Astra μια χαρά που είναι ο δύσκολος και έχεις προβλήματα με το 'πουλί'. Μήπως φταίει το LNB, δοκίμασες με άλλο;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Δεν πέταγες και καμιά καρφιτσούλα στο μετρητή να πάψει να γυρνάει;;;Λες; Ακόμη ανοιχτά είναι τα κουτιά...
-
Το βάψιμο πιάνετε στα μαστορέματα ε??????
56τμ. διαμέρισμα το έβαψα (σχεδόν) μόνη μου...
Περισσότερη ώρα μου πήρε να βάλω και να βγάλω τη χαρτοταινία απ'όλες τις γωνιές, τις πόρτες, τα παράθυρα, τις μπρίζες κτλ. κτλ. παρά το βάψιμο που λέει ο λόγος -
Ο χρήστης Eva έγραψε:
Το βάψιμο πιάνετε στα μαστορέματα ε??????56τμ. διαμέρισμα το έβαψα (σχεδόν) μόνη μου...
Περισσότερη ώρα μου πήρε να βάλω και να βγάλω τη χαρτοταινία απ'όλες τις γωνιές, τις πόρτες, τα παράθυρα, τις μπρίζες κτλ. κτλ. παρά το βάψιμο που λέει ο λόγοςΜπράβο Έλσα!
Το θέμα δεν είναι μόνο να βάψεις, αλλά και να λερώσεις όσο λιγότερο γίνεται, και πράγματι η πρόληψη κοστίζει σε χρόνο. Γι'αυτό την επόμενη φορά, αφού χρησιμοποίησες χαρτοταινία, κόλλα μ'αυτήν τις εφημερίδες 'πρόσωπο' στο σουβατεπί, ώστε να μην λερωθεί ούτε αυτό...
Edit: Sorry: Μπράβο Eva! Το προχωρημένο της ώρας...
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Το βάψιμο πιάνετε στα μαστορέματα ε??????
56τμ. διαμέρισμα το έβαψα (σχεδόν) μόνη μου...
Περισσότερη ώρα μου πήρε να βάλω και να βγάλω τη χαρτοταινία απ'όλες τις γωνιές, τις πόρτες, τα παράθυρα, τις μπρίζες κτλ. κτλ. παρά το βάψιμο που λέει ο λόγοςΜπράβο Έλσα!
Το θέμα δεν είναι μόνο να βάψεις, αλλά και να λερώσεις όσο λιγότερο γίνεται, και πράγματι η πρόληψη κοστίζει σε χρόνο. Γι'αυτό την επόμενη φορά, αφού χρησιμοποίησες χαρτοταινία, κόλλα μ'αυτήν τις εφημερίδες 'πρόσωπο' στο σουβατεπί, ώστε να μην λερωθεί ούτε αυτό...
Eva ρε συ όχι `Ελσα
πάντως το βάψιμο είναι το λιγότερο, τα καλύμματα και οι γωνίες και τι να προσέξεις είναι η φασαρία
-
Μετά από 30χρόνια στο διαμέρισμα ήρθε η ώρα της αλλαγής φιλοσοφίας και τρόπου ζωής και μεταξύ άλλων θα έχω δυο μικρά κηπάκια ένα 50τμ και ένα 25 τμ.....
άρα εκτός των άλλων θα γίνω και κηπουρός!!!!!!!!!!
Τι λέτε γκαζόν, τριφυλλάκι ή μαρούλια και ντομάτες??????Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και για άλλα θέματα...............
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μετά από 30χρόνια στο διαμέρισμα ήρθε η ώρα της αλλαγής φιλοσοφίας και τρόπου ζωής και μεταξύ άλλων θα έχω δυο μικρά κηπάκια ένα 50τμ και ένα 25 τμ.....
Τι λέτε γκαζόν, τριφυλλάκι ή μαρούλια και ντομάτες??????Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και για άλλα θέματα...............
Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
Γκαζόν (μικρός είναι ο κήπος άρα θα είναι και εύκολο στην περιποίηση) και ένα μποστάνι (με φράχτη γύρω γύρω) σε μέρος που να κόβει ο αέρας και να το βλεπει ο ήλιος.Ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθιές (έχουν και ωραίο λουλούδι), αγγουριές (είναι και αναρηχιτικές), μελιτζανιές. Χώρος που απαιτείται? Περίπου 1,5Χ5=7,5 τετραγωνικά.
Ωραίος Χρήστο!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
Γκαζόν (μικρός είναι ο κήπος άρα θα είναι και εύκολο στην περιποίηση) και ένα μποστάνι (με φράχτη γύρω γύρω) σε μέρος που να κόβει ο αέρας και να το βλεπει ο ήλιος.Ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθιές (έχουν και ωραίο λουλούδι), αγγουριές (είναι και αναρηχιτικές), μελιτζανιές. Χώρος που απαιτείται? Περίπου 1,5Χ5=7,5 τετραγωνικά.
Ωραίος Χρήστο!
Ωραίος αλά έχω θεματάκια γιατί πρέπει να ασχοληθώ για πρώτη φορά στη ζωή μου με έπιπλα, φωτα, διακόσμηση χαλια, κήπους, ασανσερ, κεραίες- τηλεωράσεις, κλπ κλπ κλπ και η φάση θέλει χρόνο και χρήμα
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ωραίος αλά έχω θεματάκια γιατί πρέπει να ασχοληθώ για πρώτη φορά στη ζωή μου με έπιπλα, φωτα, διακόσμηση χαλια, κήπους, ασανσερ, κεραίες- τηλεωράσεις, κλπ κλπ κλπ και η φάση θέλει χρόνο και χρήμαΘα έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε μερικούς μήνες!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ωραίος αλά έχω θεματάκια γιατί πρέπει να ασχοληθώ για πρώτη φορά στη ζωή μου με έπιπλα, φωτα, διακόσμηση χαλια, κήπους, ασανσερ, κεραίες- τηλεωράσεις, κλπ κλπ κλπ και η φάση θέλει χρόνο και χρήμα
Θα έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε μερικούς μήνες!
έλα ρε αρχηγε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Να πηγαίνουμε μαζί για να πιάνουμε τιμές Θέλω ένα σαλονάκι urgent, έχω πάει σε πέντε - έξι και έχω μπερδευτεί .... θα το φτιάξω μόνος μου στο τέλος!!!!!!!!!!!
URGENT επίσης είναι καυστηρατζης gia τεστ event εκτός αν μπορώ να το κάνω μόνος μου???????? -
cpp, αγορασες μεζονετα; Αν επιτρεπεται τι ακριβως πηρες και που (με πμ αν δεν θελεις να το γραψεις εδω);
Για καναπεδες κοιτα στα Natuzzi, στην Κηφισιας λιγω πιο πανω απο το Αλφα Κλαμπ. Το καλοκαιρι ειχαν 20% εκπτωση για εξαιρετικης ποιοτητας δερματινους καναπεδες.
Ανσανσερ δεν ξερω τι βαζουν τωρα αλλα πρεπει να παρεις υδραυλικα.
Για τα αλλα δεν ξερω, ακουω ιδεες.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
δεν έχω (ακόμα) δορυφορική, αλλά έχεις πλήρη ορατότητα του νοτιοανατολικού ορίζοντα? Το κάγκελο κάνει σκιές/αντανακλάσεις? Λίγο περίεργο που σου πιάνει Astra μια χαρά που είναι ο δύσκολος και έχεις προβλήματα με το 'πουλί'. Μήπως φταίει το LNB, δοκίμασες με άλλο;
Καλή η σκέψη σου! Όντως άλλαξα τα LNB και όντως ήταν καλύτερο το άλλο! Όμως και πάλι ενώ έπιανα δυνατό σήμα, η ποιότητά του ήταν μηδέν!!
Μην ξεχνάς πως στην Ελβετία και κάμποσες μοίρες δυτικότερα είμαι, και κάμποσες βορειότερα...
Έτσι τον Hotbird τον πιάνω ΣΧΕΔΟΝ οριζόντια (177 μοίρες) ενώ τον Άστρα από το πλάι (165 μοίρες). Το κάγκελο είναι ανατολικό, οπότε κόβει σήμα στον Άστρα (εξ ού και είχα λιγότερο σήα σον Άστρα) αλλά δεν κάνει αντανακλάσεις, αφού το σήμα έρχεται από πίσω του.
Αντίθετα στον Χότμπερντ δεν κόβει καθόλου το σήμα μεν (γιαυτό είχα και σχεδόν 100% σήμα στο δάπεδο του μπαλκονιού!!) αλλά το σιδερένιο κάγκελο τρέχει σχεδόν παράλληλα με το σήμα, προφανώς κάνοντας αντανακλάσεις που κατέστρεφαν την ποιότητα... -
Ερώτηση......
Μέσα στο σπίτι έχω πέντε θέσεις για TV (άρε Ελληνάρα) και οι καλωδιώσεις για την κεραία σκάνε όλες σε ένα σημείο στην ταράτσα όπου πρέπει να βάλω κάτι ... ενισχυτή νομίζω.... από την στιγμή που θα βάλω και Nova πρεπει να βάλω και κανονική κεραία για απλή λήψη στις άλλες τηλεοράσεις ???? Όλα πρέπει να πέσουν στον ενισχυτή???? ή το Nova πρέπει να κατέβει αυτόνομα????? -
Στην κεντρική εγκατάσταση της πολυκατοικίας μας στην Ελλάδα από ΕΝΑ καλώδιο περνάνε το σήμα από την κεραία της τηλεόρασης, την κεραία του ραδιοφώνου, το δορυφορικό του Άστρα, και το δορυφορικό του Χόρμπερντ.
ΑΛΛΑ!!
Ενώ ραδιόφωνα και τηλεοράσεις επίγειες περνάνε και διακλαδώνονται ελεύθερα, αντίθετα τα δορυφορικά θέλουν ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ καλώδιο ΓΙΑ ΚΑΘΕ παροχή!!!
ΝΑΙ, έχουμε καμιά 70αριά ΚΑΛΩΔΙΑ!!!!!Αυτό γιατί ο DiSeq διακόπτης που επιλέγει ποιο δορυφορικό σήμα θέλει να λαμβάνει έχει αμφίδρομο σήμα με τον επιλογέα που είναι στην ταράτσα!!!
Το δίκτυο είναι ως εξής: Έχουμε 1 παραβολικό (1,5-2 μέτρα διάμετρο!!) με 2 LNB για να πιάνει και Άστρα και Χότμπερντ, και μία απλή κεραία για τηλεόραση (χρησιμοποιεί την ίδια και για ραδιόφωνο). Τα τρία αυτά καλώδια πάνε σε έναν μίκτη/ενισχυτη/διακλαδωτή. Αυτός αναμιγνύει τα τρία σήματα μαζί, τα ενισχύει και δίνει σήμα σε 6 διακλαδωτές, όπου ο καθένας δίνει το σύνθετο σήμα σε 6 παροχές. Έτσι η πολυκατοικία έχει 36 παροχές. Επειδή είμαστε 2 δίδυμες πολυκατοικίες, ομοίως και στην άλλη, και να τα 70 καλώδια που έλεγα.
Όταν εγώ τώρα βλέπω δορυφορική και θέλω να αλλάξω LNB (δορυφόρο), το σήμα που δίνει ο αποκωδικοποιητής μου πάει στον 6απλό διακλαδωτή, ο οποίος διοχετεύει ΑΥΤΟ το σήμα στο καλώδιο το δικό μου. Γιαυτό δεν μπορώ να βάλω και άλλο αποκωδικοποιητή στην ίδια γραμμή, αν ο ένας ζητάει τον Άστρα και ο άλλος τον Χότμπερντ το σύστημα θα τρελλαθεί...
Φυσικά μπορώ το δεύτερο αποκωδικοποιητή να τον θέσωπως είναι 'χωρίς LNB' και να λαμβάνει ΟΠΟΙΟ σήμα διαλέγει ο άλλος αποκωδικοποιητής! -
Θυμηθείτε να εγκαταστήσετε σε νέα οικοδομή, εκτός των κλασσικών γραμμών τλφ και τηλεόρασης και καλώδια δικτύου. Στο μέλλον (αν όχι και τώρα) θα είναι απαραίτητα και θα γλιτώσετε αρκετά έξοδα.
Μια ερώτηση: ξέρετε πόσο κοστίζει η εγκατάσταση ασανσέρ για ένα όροφο;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θυμηθείτε να εγκαταστήσετε σε νέα οικοδομή, εκτός των κλασσικών γραμμών τλφ και τηλεόρασης και καλώδια δικτύου. Στο μέλλον (αν όχι και τώρα) θα είναι απαραίτητα και θα γλιτώσετε αρκετά έξοδα.Μια ερώτηση: ξέρετε πόσο κοστίζει η εγκατάσταση ασανσέρ για ένα όροφο;
Καλη παρατήρηση (για τους πλεον μερακλήδες - με περισσευμα Euros) δειτε δομημενες καλωδιώσεις, Instabus και δικτυο οπτικών ινών
-
Το δίκτυο (Ethernet) δέν έχει ουσιαστικό κόστος (θα περνάει στα ίδια κανάλια με το τηλέφωνο, ίσως να μπορεί να έχει και την ίδια πρίζα, άντε τη διπλανή, και κάνει 30 λεπτά το μέτρο καλωδίου!!), και πραγματικά λύνει χέρια!!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ