-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
........Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικοτατες ..τραβαει τα κερατα του..Μετά θα παραπονιέσαι για υπερβολική κατανάλωση ξύλων!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
........Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικοτατες ..τραβαει τα κερατα του..
Μετά θα παραπονιέσαι για υπερβολική κατανάλωση ξύλων!
Αυτο 'ρυθμιζεται' απο τον αερα που του δινεις....
Για να γινει η καυση στην εστια χρειαζεται αερα ο οποιος λογο πολυ καλης μονοσης των κουφοματων αν δεν ανοιξω καποιο παραθυρο δεν γινεται καλη καυση.
Ετσι χρησιμοποιω το παραθυρο σαν 'γκαζι'.....
Αυτο ειναι το επομενο project ....το τζακι μου δεν εχει εξαερισμο στην εστια του και πρεπει να φτιαξω ανοιγωντας μια τρυπα...με ολα τα απαραιτητα.
-
Μια ερώτηση (απο εναν ψιλοαδαή στα περι μονώσεως)
Τον τελευταιο καιρο παρατηρώ μια μαυριλα στις ενώσεις των ακρων της μπανιερας με τα πλακακια του μπάνιου (παλαια κατοικια, οχι δικια μου) Σκεφτομαι να περάσω με σιλικονη γυρω γυρω την μπανιερα (τις ακρες) και θα ηθελα να ρωτήσω τι ειναι καλυτερα να προτιμήσω ; Υπαρχουν διαφορες στην ποιοτητα ή ειδικη σιλικονη για τετοιες εφορμογές ;
Επισης έχω δει οτι εκτος απο τα κλασσικα φιαλιδια που μπαινουν στο πιστόλι για εφαρμογή, υπάρχει και ετοιμη σε λεπτα κομματια που εφαρμοζει κατευθειαν. Αξιζει ;
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Μια ερώτηση (απο εναν ψιλοαδαή στα περι μονώσεως)Τον τελευταιο καιρο παρατηρώ μια μαυριλα στις ενώσεις των ακρων της μπανιερας με τα πλακακια του μπάνιου (παλαια κατοικια, οχι δικια μου) Σκεφτομαι να περάσω με σιλικονη γυρω γυρω την μπανιερα (τις ακρες) και θα ηθελα να ρωτήσω τι ειναι καλυτερα να προτιμήσω ; Υπαρχουν διαφορες στην ποιοτητα ή ειδικη σιλικονη για τετοιες εφορμογές ;
Επισης έχω δει οτι εκτος απο τα κλασσικα φιαλιδια που μπαινουν στο πιστόλι για εφαρμογή, υπάρχει και ετοιμη σε λεπτα κομματια που εφαρμοζει κατευθειαν. Αξιζει ;
Ειναι μυκητες.
Καθαρισε τους αρμους με χλωρινη καλα και οταν κανεται μπανι να ανοιγεται να αεριζεται ο χωρος.
Μ ετην σιλικονη θα λυσεις το προβλημα προσωρινα και σε λιγο καιρο θα μαυριση και η σιλικονη.
-
Thanks!!!
Mου κανει εντυπωση παντως γιατι το παραθυρο του μπανιου ειναι ολη μερα ανοιχτο. Τεσπα, θα το δοκιμασω και βλεπουμε...
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Thanks!!!Mου κανει εντυπωση παντως γιατι το παραθυρο του μπανιου ειναι ολη μερα ανοιχτο. Τεσπα, θα το δοκιμασω και βλεπουμε...
Μια αλλη λυση , αλλα επωδυνη, ειναι να ξυσεις με καποιο εχμυρο αντικειμενο ολους τους αρμους και να περασεις καινουργιους. :eusa_dance:
Αλλα θελει κοπο και τροπο, παντως θα σου λυσει το προβλημα για πολυ καιρο.
-
Υπάρχει σιλικόνη ειδική για μπάνια και κουζίνες που περιέχει μυκητιοκτόνο και υποτίθεται ότι δεν μαυρίζει, αν θέλεις να πειραματιστείς.
-
Είναι οι λεγόμενες αντιμουχλικές σιλικόνες αυτές θεωρητικά κάνουν δουλεία εγώ έχω βάλει στο μπάνιο στο εξοχικό σε ένα σημείο ( βγάζοντας την παλιά ) μέχρι στιγμής μετά από 3 χρόνια δεν έχω δεί μαυρίλα εκεί.
-
Και φθηνές. Με 5 ευρώ + κανένα 10ρικο (;) το πιστόλι κάνεις τη δουλειά σου.
-
Εμείς αντίθετα χάλια μαύρα
Δεν βγαίνει κιόλας τώρα -
Ξυλωνεις το τσιμεντο στον αρμο παιρνεις ενα τσουβαλακι αρμοκολλα και κανεις την δουλεια σου.... Θα κρατησει πολυυυυ περισσοτερο απο την σιλικονη..
Αμα καταφυγεις στην σιλικονη παρε Sika και οχι τις κλασσικες των 3Ε
(5-10Ε το μπιστολι ? ελεος!) Αυτη ειναι η πιο ακριβη και εχει κοντα στα 5-6Ε..
Ατιμο πραγμα η μουχλα αφου αμα μπει μετα οσο κ να ανοιγεις παραθυρο δεν εχει νοημα... Οταν αποκατασταθει το προβλημα ενα 15λεπτο μετα το μπανιο ανοιχτο το παραθυρο κ εισαι οκ...
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Ξυλωνεις το τσιμεντο στον αρμο παιρνεις ενα τσουβαλακι αρμοκολλα και κανεις την δουλεια σου.... Θα κρατησει πολυυυυ περισσοτερο απο την σιλικονη..Αμα καταφυγεις στην σιλικονη παρε Sika και οχι τις κλασσικες των 3Ε
Ατιμο πραγμα η μουχλα αφου αμα μπει μετα οσο κ να ανοιγεις παραθυρο δεν εχει νοημα... Οταν αποκατασταθει το προβλημα ενα 15λεπτο μετα το μπανιο ανοιχτο το παραθυρο κ εισαι οκ...
Πως ξυλωνεται ομως ο αρμος;Με τροχο;
Εγω στο μπανιο εχω βαλει ενα κουτακι με σκονη που απορροφα την υγρασια.
Πιστολι εννοει την συσκευη και οχι την σιλικονη(νομιζω).
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ξυλωνεις το τσιμεντο στον αρμο παιρνεις ενα τσουβαλακι αρμοκολλα και κανεις την δουλεια σου.... Θα κρατησει πολυυυυ περισσοτερο απο την σιλικονη..
Aν βαλεις τροχο πανε τα πλακακια κλαφτα ....εκτος και εχεις τοσο εκπληκτικα σταθερο χερι
Κλασικο τροπο, με ενα λεπτο κατσαβιδι η μαχαιρι ...γινεται δουλεια...αλλα να ξερεις οτι σε καθε περιπτωση θα σε πονεση το χερι σου.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Aν βαλεις τροχο πανε τα πλακακια κλαφτα ....εκτος και εχεις τοσο εκπληκτικα σταθερο χερι
Κλασικο τροπο, με ενα λεπτο κατσαβιδι η μαχαιρι ...γινεται δουλεια...αλλα να ξερεις οτι σε καθε περιπτωση θα σε πονεση το χερι σου.
μαχαίρι και σφυρί
-
Το ποσο μου αρεσει να διαβαζω δημοσιευσεις του Gfon να γραφει με -η το 3ο ενικο, δεν λεγεται!!!! Εχει πολυ πλακα!! εχει και το μπαμπαστρουμφ για avatar και μου φαινεται ακομα πιο αστειο!!! Ποσο χρονων εισαι αν επιτρεπεται???
Φιλικα το λεω εννοειται χωρις διαθεση ειρωνιας...
-
Και αυτός φιλικά και χωρίς καμιά διάθεση ειρωνίας θα σου πετάξει το κατσαβίδι ή το μαχαίρι στο κεφάλι
-
Κατσαβιδι + σφυρακι σιγα σιγα....
Τροχος???
Τροχος και εχεις ενα ωραιο χαντακι στα πλακακια σου...
Προσεξε>> Θα παρεις αρμοστοκο και οχι κολλα πλακιδιων!!!
-
Εννοείται όχι τροχός!!!!
Με κατσαβίδι και σφυράκι σιγά σιγά θα φύγει ο παλιός αρμός όπως είπαν και παραπάνω. Αν πρόκειται για μπάνιο θα σου πρότεινα και την χρήση ειδικών βελτιωτικών ρητίνων μαζί με τον ακρυλικό αρμόστοκο για καλύτερη στεγανοποίηση και μεγαλύτερη ελαστικότητα -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εννοείται όχι τροχός!!!!
Με κατσαβίδι και σφυράκι σιγά σιγά θα φύγει ο παλιός αρμός όπως είπαν και παραπάνω. Αν πρόκειται για μπάνιο θα σου πρότεινα και την χρήση ειδικών βελτιωτικών ρητίνων μαζί με τον ακρυλικό αρμόστοκο για καλύτερη στεγανοποίηση και μεγαλύτερη ελαστικότηταΠαιδια ευχαριστώ πολύ, τελικα αυτό θα παιξει.. Χτες εβγαλα σιγα-σιγά τους παλιους αρμους (μου εφαγε αρκετή ώρα ομολογώ...) , το καθαρισα πολύ καλά και θα το αφήσω μεχρι το βράδυ και αυριο θα περάσω τον αρμοστοκο.
-
Καμιά ιδέα για το πως βγαίνει η μούχλα από την απίστευτη υγρασία που έχει το μπάνιο μου, έχει κανείς?
Το σπίτι είναι αρκετά παλιό, του '57 και οι τοίχοι του είναι πέτρινοι. Επίσης, είναι μονοκατοικία και η ταράτσα είναι περασμένη με πίσσα για μόνωση.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ