-
Δε γίνεται...
Πρέπει
ή να γκρεμίσω την παλιά μάντρα στην πίσω αυλή
ή να γκρεμίσω το σπιτάκι του σκύλου
ή να ξηλώσω το γκαζόν στο γκαράζ
άλλες δεν έχω Νίκο...
Πλάκα πλάκα, πριν καμιά 15ετία περίπου, βοηθούσα τον πατέρα στην οικοδομή. Πήγαμε σ ένα σπίτι που ΄΄εμενε μια γριούλα, χήρα γυναίκα. Της φτιάξαμε ό,τι ζήτησε κι όταν ήρθε η ώρα να μας πληρώσει, πήγε στο (μεγάλο) σπιτάκι του (άγριου) σκύλου, χώθηκε ολόκληρη μέσα σε αυτό, έφτασε στο πίσω μέρος ένα κουτί, έβγαλε από μέσα ένα ρολό χιλιάρικα και μας πλήρωσε
Έλεγε στον πατέρα μου 'Σου χω εμπιστσύνη, έτσι και πεθάνω έλα πάρε τα λεφτά για την κηδεία μου' !!!
ακόμη ζει...και ο σκύλος δεν τρωει από ξένους...
-
Λες να μπορέσει να τα πάρει ο ratanplan?
-
Εγώ πάλι οσφρίζομαι τον άλλο τον κατσικανιάρη, τον λωποδύτη.... τον pasxo
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Λες να μπορέσει να τα πάρει ο ratanplan?
Λες να δώσω το φαί του σκύλου στη γριά;;
Μετά θα χω κάθε δικαίωμα, βάσει δήλωσής της.... -
-
Το γκαζον στο εξοχικο,μετα απο 12 χρονια μαλλον πρεπει να ανενεωθει.Σε πολλα σημεια εχει ξεραθει και εχει φυτρωσει αγρια πρασιναδα,αλλου ειναι τελειως ξερο,οποτε σκεφτομαι να το ξηλωσω και να το ξανασπειρω,βοηθαει και ο καταλληλος για σπορα γκαζον μηνας που διανυουμε συμφωνα με τους κηπουρους(φυτευεται ολο το χρονο αλλα καλυτεροι μηνες ειναι Απριλιος-Μαιος και Σεπτεμβριος)
Η επιφανεια δεν ειναι πολυ μεγαλη,περιπου 20-25 τετραγωνικα
Πως να εκτελεσω σωστα τη διαδικασια σπορας?Υπαρχει καπια πρασιναδα που να ειναι ανθεκτικοτερη απο το γκαζον? -
Σε εμάς πλέον η αναλογία γκαζόν - αγριάδας είναι 50/50. Μετά από λίγο η άτιμη φυτρώνει παντού. Σε μερικά σημεία δε έχει βγει και τριφύλλι. Αν ρίξεις λίγο λίπασμα στα ξερά μέρη δεν θα γίνει δουλειά? Εμείς ρίχνουμε την άνοιξη λιπασματάκι στα ξερά σημεία και μετά νεράκι μπόλικο και με 1 - 2 κουρέματα πρασινίζει ο τόπος
-
υπάρχει μια μλκία, νομίζω λέγεται κικούγια ή κάπως έτσι...κάτι σαν αγριάδα. Αυτό δε παίρνει χαμπάρι με τίποτα. Το φυτεύεις και εξαπλώνεται μόνο του ταχύτατα! Στην αρχή σαν κλάρες μεγάλες, απλώνει στο έδαφος και στη συνέχεια αυτές οι κλάρες βγάζουν ρίζες.
Ό,τι κι αν βάλεις, θέλει στην αρχή πολύ νερό. Μια καλή λύση είναι να βάλεις σπόρους σε μικρά γλαστράκια και να τα ποτίζεις καθημερινά, μέχρι να σκάσουν οι σπόροι και να βγάλουν φύτρα. Μετά μεταφυτεύεις από τα γλαστράκια στο έδαφος και είσαι ΟΚ!
Αν έχεις άφθονη παροχή νερού, μπορείς να ρίξεις σπόρους πα ευθείας στο έδαφος, με την εξής προσοχή όμως!
Βάζεις ένα φάρμακο για να αποτρέψεις τα μυρμήγκια. Αυτοί οι μικροί πολεμιστές μαζεύουν ποσότητες που δε φαντάζεσαι! Πέρσυ για παρ΄δειγμα αποφάσισα να βάλω σε ένα κομμάτι 12 τμ περίπου λίγο γκαζόν. Περιττό να σου πω οτι 1 εβδομάδα μετά έψαξα τη φωλιά τους και βρήκα 3 χούφτες σπόρο...Αφού λοιπόν περάσει το διάστημα που αναγράφεται στο φάρμακο, ρίξε το σπόρο, σκέπασε με λίγο χώμα όλη την περιοχή και ξεκίνα πότισμα!
-
αγριάδα ftw
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Σε εμάς πλέον η αναλογία γκαζόν - αγριάδας είναι 50/50. Μετά από λίγο η άτιμη φυτρώνει παντού. Σε μερικά σημεία δε έχει βγει και τριφύλλι. Αν ρίξεις λίγο λίπασμα στα ξερά μέρη δεν θα γίνει δουλειά? Εμείς ρίχνουμε την άνοιξη λιπασματάκι στα ξερά σημεία και μετά νεράκι μπόλικο και με 1 - 2 κουρέματα πρασινίζει ο τόποςεχω ριξει λιπασμα 2-3 χρονιες,εχω κανει εξαερωση εδαφους με μηχανημα ,αλλα τιποτα,η μιση επιφανεια δε λεει να επανερθει,αλλου φυτρωνει,αλλου ειναι χωμα,αλλου πρασιναδα
Για τα μυρμηγκια το εχω υποψη,θυμαμαι και πριν 12 χρονια ειχαμε κανει προετοιμασια με φαρμακο.Αμα τα αφησεις δε θα φυτρωσει ουτε σπορος -
Εγώ φίλε το είχα βάλει μόνος μου.
Θέλει πολύ φροντίδα το ρημάδι.
Έκοψα το κομπλεζαν και χρησιμοποιώ ένα άλλο λίπασμα βραδειας απορρόφσης που είναι καλύτερο.
Αν το χώμα πετρώνει εκεί που έιναι άδειο θέλει και λίγη άμμο.
Πάιρνω από ένα φίλο μεγαλα κομμάτια σε λεκάνη και κάνω μεταμοσχέυσεις.
Έχει βελτιωθεί αρκετά.
Κάποιοι βάζουν λίγη αμμωνία τετοια εποχή αλλά εγω διαφωνώ!
Αν δω ότι αυτό το καλοκαίρι δεν με ικανοποιήσει στο 100% θα αντικατασταθεί με μαρούλια, ντομάτες και μελιτζάνες -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ φίλε το είχα βάλει μόνος μου.
Θέλει πολύ φροντίδα το ρημάδι.
έκοψα το κομπλεζαν και χρησιμοποιώ ένα άλλο λίπασμα βραδειας απορρόφσης που είναι καλύτερο.
Αν το χώμα πετρώνει εκεί που έιναι άδειο θέλει και λίγη άμμο.
Πάιρνω από ένα φύλο μεγαλα κομμάτια σε λεκάνη και κάνω μεταμοσχέυσεις.
Έχει βελτιωθεί αρκετά.
Κάποιο βάζουν λίγη αμμωνία τετοια εποχή αλλά εγω διαφωνώ!
Αν δω ότι αυτό το καλοκαίρι δεν με ικανοποιήσει στο 100% θα αντικατασταθεί με μαρούλια, ντομάτες και μελιτζάνεςτο καλύτερο
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αγριάδα ftw- 1 αρνάκι αντί χορτοκοπτικού.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
- 1 αρνάκι αντί χορτοκοπτικού.
Τί μου θύμισες τώρα
Στο χωριό είχαμε πολλούς μήνες να πάμε και η αυλή (σκέτο χώμα, όχι γκαζόν) είχε γεμίσει με τεράστια αγριόχορτα. Λέγαμε τότε να πάρουμε έναν αλβανό να μας τα κόψει γιατί ήταν τόσα πολλά και ψηλά που δέν μπορούσες να περάσεις, πέρα απο τον κίνδυνο για φωτιά ή φίδια κτλ.
Μια μέρα πάμε στο χωριό και βλέπουμε τα χόρτα στην αυλή λές και ήταν κομμένα με ξυράφι και ένα γαιδούρι δεμένο στο δέντρο στη μέση. Τελικά το γαιδούρι ήταν του γείτονα και το είχε 'παρκάρει' για μερικές μέρες. Τα χόρτα είχαν μετατραπεί σε μπαλάκια
-
Αυτή τη σκούπα ή κάποιο παρόμοιο μοντέλλο το έχει κανείς να μας πει εντυπώσεις?
-
Από Bosch έχω πάρει πριν 1 χρόνο αυτήν:
http://www.bosch-home.gr/gr/produkte/pr ... gory_id=97
Εξαιρετική σκούπα που αξίζει τα λεφτά της...την πήρα από γερμανικό eshop στο e-bay προς 229 ευρώ...Εδώ ζητάγανε 350 ακατέβατα...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αυτή τη σκούπα ή κάποιο παρόμοιο μοντέλλο το έχει κανείς να μας πει εντυπώσεις?Είχα τη Logo με 1700W, ίδιο σχέδιο. Μια απλή σκούπα είναι με βασικό πλεονέκτημα το μικρό της μέγεθος = ευκολότερη αποθήκευση. Πόσο τη βρήκες; Εγώ την είχα αγοράσει στο MediaWorld στο Μιλάνο στα 79 ευρώ νομίζω.
-
Γνωρίζει κανείς τίποτα για υδρονέφωση;
Θελω να βάλω στο μπαλκόνι μου αλλα δεν εχω ιδεα για το κοστος και τις απαιτησεις.. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Από Bosch έχω πάρει πριν 1 χρόνο αυτήν:http://www.bosch-home.gr/gr/produkte/pr ... gory_id=97
Εξαιρετική σκούπα που αξίζει τα λεφτά της...την πήρα από γερμανικό eshop στο e-bay προς 229 ευρώ...Εδώ ζητάγανε 350 ακατέβατα...
Είχα τη Logo με 1700W, ίδιο σχέδιο. Μια απλή σκούπα είναι με βασικό πλεονέκτημα το μικρό της μέγεθος = ευκολότερη αποθήκευση. Πόσο τη βρήκες; Εγώ την είχα αγοράσει στο MediaWorld στο Μιλάνο στα 79 ευρώ νομίζω.
Τελικά η Bosch gamaei ΚΑΙ στις ηλεκτρικές συσκευές,αν εξαιρέσουμε τα πλυντήρια/κουζίνες/ψυγεία τα οποία απευθύνονται στον (σκεπτόμενο!!) έλληνα καταναλωτή και είναι κατασκευής ΠΙΤΣΟΣ με το σημα της Bosch.
Μια καφετιέρα που πήρα πέρσυ bosch (made in germany) κι ενα σίδερο ηλεκτρικό για τη μανα μου πάλι bosch (made in spain) είναι άψογα.Η συγκεκριμένη ηλεκτρική σκούπα εχει 91ευρώ.
http://www.5050.gr/product/bosch-bsg-61800-1800w.html -
G60 έχεις την ίδια γνώμη και για ανταλλακτικά αυτοκινήτων made by bosch.
βρίσκω πχ τακάκια για vag αρκετά πιο φτηνά απο την αντιπροσωπεία. αξίζουν?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ