-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
...Δυστυχώς, η ενεργοβόρα φάση έχει συνδεθεί στη μη προσβάσιμη ασφάλεια. Γίνεται να βάλω τριφασικό ασφαλειοδιακόπτη στη θέση της μεσαίας ασφάλειας; Υποθέτω ότι θα χρειάζεται συνεννόηση με τη ΔΕΗ....Εννοείς να αλλάξεις τις 3 απλές ασφάλειες, μια για κάθε φάση, με 1 αυτόματη.
Ναι γίνεται και ναι με συνεννόηση με τη ΔΕΗ. Και ναι, να το κάνεις. Αλλά συνεννοήσου κ με τον ηλεκτρολόγο σου μήπως μοιράσει τις διάφορες παροχές στις 3 φάσεις πιο ομοιόμορφα, θα είναι καλύτερα. -
Λοιπον αγαπητοι φιλοι το ψυγειο μου τα ...παιζει.
Πιο συγκεριμενα, το λαστιχο που ειναι γυρω γυρω στην πορτα του ψυγειου εχει αρχισει και σκιζεται κατα μηκος με γοργους ρυθμους. Μπορει να γινει αντικατασταση ή θελω αλλο ψυγειο; -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πιο συγκεριμενα, το λαστιχο που ειναι γυρω γυρω στην πορτα του ψυγειου εχει αρχισει και σκιζεται κατα μηκος με γοργους ρυθμους. Μπορει να γινει αντικατασταση ή θελω αλλο ψυγειο;Μανώλη είναι ανάλογα το μοντέλο. Αν είναι παλιό έχεις πολλές πιθανότητες να χριαστεί να το πετάξεις. Το ίδιο έπαθα και εγώ. Δεν μπορούσα να βρω ούτε ολόκληρη την πόρτα. Αν θέλεις καλό τεχνίτη μπορώ να σου συστήσω. Τι μάρκα είναι;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πιο συγκεριμενα, το λαστιχο που ειναι γυρω γυρω στην πορτα του ψυγειου εχει αρχισει και σκιζεται κατα μηκος με γοργους ρυθμους. Μπορει να γινει αντικατασταση ή θελω αλλο ψυγειο;Μανώλη είναι ανάλογα το μοντέλο. Αν είναι παλιό έχεις πολλές πιθανότητες να χριαστεί να το πετάξεις. Το ίδιο έπαθα και εγώ. Δεν μπορούσα να βρω ούτε ολόκληρη την πόρτα. Αν θέλεις καλό τεχνίτη μπορώ να σου συστήσω. Τι μάρκα είναι;
Ειναι 'Ζανούσι' 10ετιας.
-
Μανώλη αν δεν έχει κλείσει δεκαετία δεν θα έχεις πρόβλημα. Ψάξε να δεις πρώτα μέσω αντιπροσωπίας. Αν έχεις πρόβλημα πες το μου.
-
Χθες έτριψα, και πέρασα με λάδι το ξύλινο reak τραπέζι της βεράντας.
Με δεδομένο ότι το είχα αφήσει όπως ήταν για 5 χρόνια, θα έπρεπε να το περάσω και 2ο χέρι λάδι?
-
Πριν μερικά χρόνια,αγορασα λινέλαιο για να 'περασω' το κοντάκι του Ισπανικού ποζε του συγχωρεμενου του πατερα μου.Το λινέλαιο μου το πουλήσανε σε πλαστικό μπουκαλι της κοκα-κολα,δηλαδη 1,5 λίτρο.Το κοντακι ζητησε κανενα 20αρι γραμμαρια,οπότε μου περισσεψε.....ολόκληρο.
Εκεινη την εποχη ανακαινιζα το σπίτι στο χωριό,και επρεπε να βαψω και την εσωτερική (βελανιδενια του 1920) σκάλα.Δοκίμασα σε μια αθεατη μερια το λινέλαιο,και όλη την υπόλοιπη την έβαψα με δυο χερια λάδι συντηρησεως και απο πάνω δυο χερια βερνικι.
Η περιοχη που πέρασα το λινέλαιο,εκτος απο πανεμορφη στο ματι (χωρις γυαλάδες) εχει αποκτησει μια υφη απίστευτη.Αν ακουμπήσεις εκει με το χερι σου,πιστευεις οτι ειναι δερμα αυτο που αγγιζεις.Ειναι ψιλοδυσκολο στην εφαρμογη (θελει τρίψιμο με το πανι απο πάνω) αλλα το αποτελεσμα ειναι απίθανο
-
Αντρέα, αξίζει τον κόπο για ένα τραπέζι βεράντας?
-
Έβαψα ξύλινα στόρια με λινέλαιο και βερνίκι (περίπου μισό-μισό + νέφτι) χωρίς καμία προετοιμασία - εκτός από ξεσκόνισμα. Έγιναν σαν καινούρια.
(όχι υδατοδιαλυτό βερνίκι)
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αντρέα, αξίζει τον κόπο για ένα τραπέζι βεράντας?Ε,μαλλον όχι,μιας και ή θα ειναι σκεπασμενο με τραπεζομαντηλο οπότε τζαμπα πάει η εργασία,ή θα το φαει ο ήλιος αν δεν εχει τραπεζομαντηλο.
Πάντως,κρατα το λινελαιο στα υπ'όψιν για μελλοντικες εργασίες.
Α,ξεχασα,το λινελαιο πρεπει να περαστει σε καθαρη επιφανεια.Αν ειχε παλιώτερα βερνικι,πρεπει να αφαιρεθει σχολαστικα
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Χθες έτριψα, και πέρασα με λάδι το ξύλινο reak τραπέζι της βεράντας...Τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε 'reak';
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Χθες έτριψα, και πέρασα με λάδι το ξύλινο reak τραπέζι της βεράντας...
Τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε 'reak';
Κάτι σαν το τικ, αλλά λίγο πιο σκουρόχρωμο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Χθες έτριψα, και πέρασα με λάδι το ξύλινο reak τραπέζι της βεράντας...
Τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε 'reak';
Κάτι σαν το τικ, αλλά λίγο πιο σκουρόχρωμο.
Α, εντάξει, καλά είχα καταλάβει.
-
Μην δείτε να κάνει ένα λαθάκι ένας άνθρωπος! Να πέσετε να τον φάτε! Λυκόρνια!!
-
δε ξερω αν εχει ξανασυζητηθει το θεμα...
φιλος θελει να κατασκευασει μονιμη κατοικια απο ξυλο ή ξυλο/πετρα.
του εχουν συστησει αυτη την εταιρια: http://www.wands.gr/
γνωριζει κανεις με σιγουρια καποια καλη εταιρια που να αναλαμβανει τετοιες κατασκευες?
αξιζει μια τετοια κατασκευη σε σχεση με το γνωστο μας τσιμεντο?
για να παρετε μια ιδεα, μιλαω για κατι τετοιο:
-
καλή ασφάλεια πυρός να κάνει
πέρα απο τη πλάκα, 2 'προβλήματα' με τα οποία εμείς λόγω συντριπτικής χρήσης τσιμέντου δεν είμαστε εξοικοιωμένοι είναι, α) οι φυσικοί εχθροί του ξύλου, σαράκι τερμίτες κτλ β)οι καλωδιώσεις που πρέπει να είναι πολύ προσεγμένες και αυστηρά εντός προδιαγραφών
προσωπική γνώμη, αν το κόστος δεν είναι σημαντικά χαμηλότερο δεν θα το έκανα
τι τιμές του δίνουν? -
Βγαίνει ακριβότερο, αν τα υπολογίσει κανείς όλα.
Αναλαμβάνουν να τα παραδώσουν με το κλειδί στο χέρι αυτά, έχουν σχεδιαστεί με πρόβλεψη για τα πάντα (καλωδιώσεις, σωληνώσεις κλπ).
Εμένα δεν μου κολλάνε αισθητικά, ένα ωραίο τσιμεντένιο σπιτάκι με διαρύθμιση όπως ακριβώς τη θέλω, με χρήση ξύλου όπου δει (στέγη, σκάλα, ...) και διακόσμηση σε ένα - δυο τοίχους από πέτρα θα μου άρεσε πολύ καλύτερα. Και τελικά θα στοίχιζε και λιγότερο. -
Ωραιο το ξυλινο σπιτι αλλα δεν ταιριαζει ευκολα με το περιβαλλον στην Ελλαδα,ισως μονο μεσα σε δασος.
-
οι τιμες που του δινουν για 2οροφο ειναι περιπου 800-1000 ευρω ανα τ.μ. Στη τιμη αυτη περιλαμβανονται σχεδον ολα απο οσο ξερω.
αρα ειναι αισθητα φθηνοτερο.
-
Εκτός της θεμελίωσης και της αναδομής;
Ίσως και της άδειας;
Και του περιβάλλοντος χώρου;Κάπως έτσι την πάτησε ένας φίλος εδώ. Πλήρωσε τα μαλλιοκέφαλά του, τελικά. Ευτυχώς, τουλάχιστον, που του αρέσει το σπίτι του.
Εμένα πάλι, όχι*.*Επειδή είσαστε κακοί άνθρωποι, διευκρινίζω ότι μιλάω για το ξύλινο σπίτι ΤΟΥ.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ