-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αν θέλεις όμως να το αλλάξεις θέλει ξήλωμα και δεν είναι ότι το ποιο εύκολο.
αν θέλω να το αλλάξω, δεδομένου οτι ο τοίχος δεν είναι σπατουλαρισμένος, πρέπει να τριφτεί ή μπορώ να σπατουλάρω απο πάνω και μετά αστάρωμα και βάψιμο?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Αν θέλεις όμως να το αλλάξεις θέλει ξήλωμα και δεν είναι ότι το ποιο εύκολο.
αν θέλω να το αλλάξω, δεδομένου οτι ο τοίχος δεν είναι σπατουλαρισμένος, πρέπει να τριφτεί ή μπορώ να σπατουλάρω απο πάνω και μετά αστάρωμα και βάψιμο?
Από πάνω ούτε να το συζητάς. ξήλωμα, σπατουλάρισμα και μετά βάψιμο κανονικά. Αστάρωμα δεν χρειάζεται.
-
μου είπαν για χοντρό γυαλοχαρτιάρισμα, το σίγουρο είναι ότι τον' ήπια'!
Δεν πρόκειται να γίνει αυτό που θέλω... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
πλαστικό κανάλι στο ταβάνι? είναι που είναι της πλάκας τα μη βιδωτά, ανάποδα κιόλας θα του πέσει στο κεφάλι καμια μέρα
-
Έχω κολλημένο στο ταβάνι με θερμοκόλληση σιλικόνης 4 μέτρα πλαστικό καναλάκι, από τις αρχές της τελευταίας 10ετίας του προηγούμενου αιώνα.
-
Το ξέρεις το κεφάλι του charmak66; Τι νομίζεις ότι μπορεί να του κάνει ένα καναλάκι της πλάκας - και μάλιστα πλαστικό;
ΥΓ. Υπάρχουν και οι διάφορες κόλλες στερέωσης, αλλά αν θελήσεις ποτέ να το ξεκολλήσεις μετά, θα κατέβει μαζί και αρκετός σοβάς.
μέσα στις επόμενες ημέρες θα βάλω τα ηχεία στον τοίχο με βάσεις και θα βάλω καναλάκια να μη φαίνονται τα καλώδια. Να βάλω αυτοκόλλητα ή με πρόκες? υπάρχουν και με τα 2? Επίσης κατά την άνοιξη σκέφτομαι να το βάψω, μπορούν να βαφούν από πάνω με κορμό και καπάκι ξεχωριστά ή πρέπει να τα ξεκολλήσω πρώτα, που σημαίνει πάει η κόλλα ή/και το στερέωμα ?
-
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
μέσα στις επόμενες ημέρες θα βάλω τα ηχεία στον τοίχο με βάσεις και θα βάλω καναλάκια να μη φαίνονται τα καλώδια. Να βάλω αυτοκόλλητα ή με πρόκες? υπάρχουν και με τα 2? Επίσης κατά την άνοιξη σκέφτομαι να το βάψω, μπορούν να βαφούν από πάνω με κορμό και καπάκι ξεχωριστά ή πρέπει να τα ξεκολλήσω πρώτα, που σημαίνει πάει η κόλλα ή/και το στερέωμα ?Τις πρόκες τις αποφεύγω, δεν βγαίνουν μετά παρά μόνο ανοίγοντας ... κρατήρα. Κάνουν μεγάλη ζημιά, δλδ.
Αν υπάρχει αυτοκόλλητο, μην το σκέπτεσαι καθόλου. Ακόμα κι αν δεις ότι ξεκολλάει, από μια σταγόνα κόλλα στερέωσης κάθε μισό μέτρο και θα είναι αστέρι.
Για το βάψιμο: Μπορείς να βάψεις κ το ίδιο το καναλάκι αν θέλεις, αν κ δεν κατάλαβα τι εννοείς 'με κορμό και καπάκι'. -
μέσα στις επόμενες ημέρες θα βάλω τα ηχεία στον τοίχο με βάσεις και θα βάλω καναλάκια να μη φαίνονται τα καλώδια. Να βάλω αυτοκόλλητα ή με πρόκες? υπάρχουν και με τα 2? Επίσης κατά την άνοιξη σκέφτομαι να το βάψω, μπορούν να βαφούν από πάνω με κορμό και καπάκι ξεχωριστά ή πρέπει να τα ξεκολλήσω πρώτα, που σημαίνει πάει η κόλλα ή/και το στερέωμα ?
Αν τα βγάλεις τα καναλάκια,δύσκολα θα ξανακολλήσουν μετά.Αν τα έχεις για μόνιμη χρήση άστα όπως είναι και βάψε γύρω τους.
Επίσης καλύτερα να είναι με αυτοκόλλητα παρά με βίδες γιατί αφήνουν σημάδια στον τοίχο.Τι μέγεθος είναι τα καναλάκια; -
τα λεπτά της legrand λέω
-
τα λεπτά της legrand λέωΠολύ καλή επιλογή.
Μέτρα όμως πόσα εκατοστά θα χρειαστείς από κάθε καναλάκι και ή θα τα κόψεις εσύ (προσεκτικά μην σπάσουν) ή στο μαγαζί που θα πας θα τους πεις να στα κόψουν στα μέτρα που θέλεις.Είναι 2 ή 3 μέτρα το καθένα αν θυμάμαι καλά.
Εννοώ ότι προφανώς δεν θα τα χρειαστείς ολόκληρα.Και αν τα κόψεις εσύ μην τα κόψεις με τροχό,πάρε ένα πλάγιο κόφτη. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Tότε είναι άχρηστες ρε Λεωνίδα, για τον Αντρέα. Ποντίκια πρέπει να τρώνε όχι γκουρμεδιές από το super market
Οι γάτες δεν κυνηγάνε τα ποντίκια επειδή πεινάνε αλλά επειδή είναι η φύση τους. Οι δικές μας είναι χοντρές και παραταϊσμένες αλλά αν πετύχουν καημένο ποντικάκι στο υπόγειο, το τυρανάνε για ώρες μέχρι να ψοφήσει. Την υπόλοιπη μέρα τη περνάνε στο κλιμακοστάσιο κοιτώντας τις δεκαοχτούρες, μήπως γίνει κάποιο λάθος και μπει από το παράθυρο κάποια (είχε γίνει και γέμισε η πολυκατοικία με πούπουλα). Το καλοκαίρι ξεσκίζουν τις μύγες, τις περιμένουν στα παράθυρα. Πολύ καλή επένδυση οι γάτες - κατσαρίδες, ποντίκια, μύγες - όλα τα εξοντώνουν αλλά δεν τα τρώνε, μόλις ψοφήσουν τα παρατάνε.
Και φιδάκια καθαρίζουν επίσης... Εαν ζείς σε κυκλαδονήσι με εντονη φιδοκίνηση το εκτιμάς ιδιαιτέρως (μαζί με ενα σκαντζοχοιράκι στον κήπο για τα πολύ δύσκολα.)
-
Τοποθέτησα κατι φώτα στον κήπο, τα οποία ελεγχονται από δύο διακόπτες αλε-ρετουρ. Δυστυχώς δεν αναβουν...
Δεν ξέρω και πολλά πράγματα (έως ψιλοάσχετος) αλλά το πάλεψα για να δω τι μπορεί να συμβαίνει. Έχω και ένα πολύμετρο, το οποίο δοκίμασα να χρησιμοποιήσω, ωστε να δω αν οι συνδέσεις έχουν γίνει σωστά, η αν λειτουργούν οι διακόπτες. Αλλά μάλλον δεν ξέρω να χρησιμοποιώ σωστά το πολύμετρο.
Τοποθετώντας τους ακροδέκτες του στις αναμονές για τα φώτα έπαιρνα κάποιες ενδείξεις (Volt), οπότε και φαντάστηκα ότι η γραμμή είχε ρεύμα. Αλλά τίποτα. Δοκίμασα να ελεγξω και τους διακόπτες, αλλά και πάλι κάτι δεν πρέπει να έκανα καλά.
Μπορεί, παρακαλώ, κανείς να μου πει πως θα καταλάβω αν οι συνδέσεις έχουν γινει σωστα, ώστε να αποκλείσω την περίπτωση να έχει πάθει ζημιά η γραμμή?Μη με πάρετε με τις πέτρες για τις πιθανές βλακείες που σας αράδιασα....
Υ.Γ. (από βλακεία) τα φώτα δεν έχουν γείωση.
-
να φωνάξεις έναν ηλεκτρολόγο δεν παίζουν με αυτά
-
Εγώ τον φωνάζω,... αυτός έρχεται?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Τοποθέτησα κατι φώτα στον κήπο, τα οποία ελεγχονται από δύο διακόπτες αλε-ρετουρ. Δυστυχώς δεν αναβουν...
Δεν ξέρω και πολλά πράγματα (έως ψιλοάσχετος) αλλά το πάλεψα για να δω τι μπορεί να συμβαίνει. Έχω και ένα πολύμετρο, το οποίο δοκίμασα να χρησιμοποιήσω, ωστε να δω αν οι συνδέσεις έχουν γίνει σωστά, η αν λειτουργούν οι διακόπτες. Αλλά μάλλον δεν ξέρω να χρησιμοποιώ σωστά το πολύμετρο.
Τοποθετώντας τους ακροδέκτες του στις αναμονές για τα φώτα έπαιρνα κάποιες ενδείξεις (Volt), οπότε και φαντάστηκα ότι η γραμμή είχε ρεύμα. Αλλά τίποτα. Δοκίμασα να ελεγξω και τους διακόπτες, αλλά και πάλι κάτι δεν πρέπει να έκανα καλά.
Μπορεί, παρακαλώ, κανείς να μου πει πως θα καταλάβω αν οι συνδέσεις έχουν γινει σωστα, ώστε να αποκλείσω την περίπτωση να έχει πάθει ζημιά η γραμμή?Μη με πάρετε με τις πέτρες για τις πιθανές βλακείες που σας αράδιασα....
Υ.Γ. (από βλακεία) τα φώτα δεν έχουν γείωση.
Βάλε το πολύμετρο στο 'AC Volts'. Αν έχεις τάση εκεί θα πρέπει να είναι 210-230V.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Βάλε το πολύμετρο στο 'AC Volts'. Αν έχεις τάση εκεί θα πρέπει να είναι 210-230V.
Μέχρι εκεί καλά. Το έκανα. Αλλά δείχνει κάτι περίεργες τάσεις (π.χ. 160, 180 V) στο διακόπτη, όταν είναι στη μια θέση και 220-230 όταν είναι στην άλλη. Απλά δεν ξέρω σε ποιες 'υποδοχές' του διακόπτη να βάλω τους ακροδέκτες του πολύμετρου, ώστε να η ένδειξη που να παίρνω να είναι η σωστή. Νομίζω ότι αφού είναι αλε-ρετουρ, θα έπρεπε να έχει μια φάση και δύο επιστροφές (ή το ανάποδο?) και δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι ποια.....
-
μπλε : ουδέτερος
καφέ: φάση
κίτρινο-πράσινο: γείωση -
Οκ ευχαριστώ.
Θα πρέπει να πάω σπίτι για να το ξαναδώ...αν μπλέξω.... βασίζομαι σε σας! -
Δεν ειμαι σιγουρος που πρεπει να γραψω το προβλημα μου. Εχω ενα DVD και παρα πολλα δισκακια απο εφημερηδες περιοδικα κλπ. Τωρα τελευταια ομως ολα τα DVD που νοικιαζω απο συγκεκρημενο βιντεο κλαμπ δεν μου τα παιζει κανονικα. Δηλαδη, η ταινεια παιζει, ακουω την μουσικη υποκρουση του εργο και καποιες φωνες οταν υπαρχει πληθος αλλα τους διαλογους δεν τους ακουω.
Κοντευω να τρελαθω δεν μπορω να καταλαβω τί φταιει. Το βιντεο κλαμπ μου λεει οτι δεν ξερουν και δεν μπορουν να με βοηθησουν. -
Mηπως καποια ρυθμιση σχετικη με dolby surrund εχει αλλαξει;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Mηπως καποια ρυθμιση σχετικη με dolby surrund εχει αλλαξει;Για πες για πες...
Θελει ρυθμιση το DVD δηλαδη; -
Ναι βασικά, δοκίμασε να μην έχεις επιλεγμένο το 5.1, απλά το stereo...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ