-
Βγάλε την πόρτα και φύλαξέ τη κάπου σίγουρα, εκτός διαμερίσματος αν γίνεται. Το πιο απλό.
Το βάψιμο του πλαστικού μπορεί να πιάσει, μπορεί και όχι (ίσως ξεφλουδίσει). Αν θες να αφιερώσεις λίγο χρόνο, τρίψε ελαφρά με ΠΟΛΥ λεπτό γυαλόχαρτο το πλαστικό κάλυμμα, ξεσκόνισέ το καλά, πέρασέ το με αστάρι πλαστικού σε σπρέυ και μετά ρίξε ό,τι χρώμα θες, ματ ή γυαλιστερό (πάλι σπρέυ). Δεν θα έχεις πρόβλημα με τη θερμότητα εφόσον το βάψεις σωστά.
Τσιφουτοσυμβουλή: αν ταιριάζει το χρώμα του αυτοκινήτου σου, πάρε ένα σπρέυ με αυτό που θα στο φτιάξουν σε ειδικό κατάστημα, βάψε το πλαστικό και κράτα το υπόλοιπο για καμιά γρατζουνιά. -
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις. Μία πόρτα έχω βγάλει ήδη! Άμα βγάλω και άλλη θα τις κάνω συλλογή!
Τα φώτα άκυρα, άμα είναι να βάλω φωτιά στο σπίτι. Άκυρο και το φωτιστικό, δεν θέλω να το χαλάσω, το αγαπώ.
Τελικά θα αλλάξω διακόσμηση στους τοίχους.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τα φώτα άκυρα, άμα είναι να βάλω φωτιά στο σπίτι.Όχι ρε, φωτιά θα βάλεις μόνο αν οι λάμπες ακουμπάνε σε εύφλεκτα υλικά (εσώρουχα συμπεριλαμβάνονται).
Αλλιώς, με χαμηλό (σε ύψος) φωτισμό θα κάνεις και **ΤΗΝ **ατμόσφαιρα. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τα φώτα άκυρα, άμα είναι να βάλω φωτιά στο σπίτι.
Όχι ρε, φωτιά θα βάλεις μόνο αν οι λάμπες ακουμπάνε σε εύφλεκτα υλικά (εσώρουχα συμπεριλαμβάνονται).
Αλλιώς, με χαμηλό (σε ύψος) φωτισμό θα κάνεις και **ΤΗΝ **ατμόσφαιρα.Ρε μάστορα! Η παροχή είναι στο κέντρο του δωματίου. Άρα να την κατεβάσω εκεί που είναι, αποκλείεται. Θα πρέπει να τραβήξω καλώδιο και να 'πέφτει' απ' το ταβάνι σε άλλο σημείο. Όλο αυτό το καλωδιομάνι (πώς στερεώνεις καλώδιο στο ταβάνι αφου δεν πέρνει καρφί; ) θα είναι πολύ όμορφο! Άσε, θα ανάβω μόνο τη λάμπα δαπέδου μου. Το ένα σκέλος φωτίζει προς τα πάνω και ένα προς τα κάτω, οπότε από ατμόσφαιρα πάμε καλά.
-
Γιατι δεν παιρνει καρφι;
Και ουπα παιρνει και απ'ολα..
Τα (βαρια) φωτιστικα πως νομιζεις οτι στερεωνονται;
Απο το καλωδιο μονο;
(Ασε, και γω ετσι νομιζα μεχρι που αλλαξαμε φωτιστικα στο σαλονι και ειδα τον ηλεκτρολογο να σκαει με το black&decker.. φοβομουν μη πεσει το ταβανι λογω της τρυπας!! ) -
Και το καρφί πώς θα μπορέσει να κρατήσει βάρος, όντας στο ταβάνι;
B & D δεν βάζω. Ούτε έχω, ούτε μπορώ να δανειστώ, ούτε έχω όρεξη να το παίξω Μπομπ ο Μάστορας για κάτι τέτοιο.
-
Το καρφί δεν κρατάει βάρος, το ούπα όμως κρατάει.
-
δεν έχει γάντζο? Συνήθως στερεώνουν κατά την οικοδομή γάντζο απ'την σιδηρόβεργα και τον τσιμεντώνουν και δε φεύγει με τπτ (αν κι έχω δει 'σκάσιμο' στην γύρω περιοχή-έχω ανεμιστήρα οροφής)
-
Δυστυχως είναι παλιά η οικοδομή και δεν έχει γάντζο, απλά ένα συρματάκι που κρεμεται. Αλλιώς θα χα βαλει προβολάκια οροφής και θα είχα ησυχασει.
Τέσπα, παίζει να κρεμασω ενα ντουι με μια λαμπα στο ελάχιστο δυνατόν μήκος, ώστε να 'ανοίξει' ο χώρος. Βέβαια, λάμπα χωρίς καπάκι/κάτοπτρο σιγά το φως που θα βγαζει.
-
Χάρη σκέφτηκες να βάλεις 'σωλήνα' με σποτάκια?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Χάρη σκέφτηκες να βάλεις 'σωλήνα' με σποτάκια?Ναι, αλλά δεν μπορεί να στηριχτεί. Άσε που εχω και την βρωμο-ροζετα και το εμποδιζει.
-
Πριν να καρφώσετε κάτι, στους τοίχους αλλά ΙΔΙΩΣ στο ταβάνι, να σκεφτείτε τη πιο μ@λ@κισμένη ΛΟΞΗ διαδρομή που μπορεί να τράβηξε τα καλώδια ο ηλεκτρολόγος για να γλιτώσει 10 πόντους καλώδιο.
Κανονικά οι γραμμές στο ταβάνι πρέπει να είναι κάθετες προς τους τοίχους και να έχει μπουάτ, αλλά θα είναι ΛΟΞΕΣ προς το διακόπτη χωρίς μπουάτ - γι αυτό προσοχή!!
-
(πώς στερεώνεις καλώδιο στο ταβάνι αφου δεν πέρνει καρφί; )Ρε τι στο καλό σας μαθαίνουν σ' εκείνη τη σχολή;
Πιστόλι θερμοκόλλας. Κάποιος φίλος, συνάδελφος, γείτονας, δεν ξέρω τι άλλο, θα έχει. Αλλιώς πάρε ένα, 7 - 8 ευρώ κάνει.
Θα σου έστελνα το δικό μου, αλλά θα στοιχίσει περισσότερο η μεταφορά.ΥΓ. Κι αν δεν θέλεις να κολλήσεις το καλώδιο, κόλλησε ένα πλαστικό καναλάκι και πέρνα το καλώδιο από μέσα.
Α, αν γίνεις χειρούργος κι έρθω καμιά φορά επίσκεψη, να μου θυμίσεις την ερώτηση που έκανες παραπάνω. Ξεχνάω, πλέον, γμτ. -
πλαστικό κανάλι στο ταβάνι? είναι που είναι της πλάκας τα μη βιδωτά, ανάποδα κιόλας θα του πέσει στο κεφάλι καμια μέρα
-
Ο Ηλίας θέλει να μ' εξοντώσει! Αυτό που λες, ούτε καν ήξερα πως υπάρχει.
Γιατρός θα γίνω, όχι χειρουργος.
-
Ο τόνος χάθηκε επίτηδες από την τελευταία λέξη?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ο τόνος χάθηκε επίτηδες από την τελευταία λέξη?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πλαστικό κανάλι στο ταβάνι? είναι που είναι της πλάκας τα μη βιδωτά, ανάποδα κιόλας θα του πέσει στο κεφάλι καμια μέρα-
Έχω κολλημένο στο ταβάνι με θερμοκόλληση σιλικόνης 4 μέτρα πλαστικό καναλάκι, από τις αρχές της τελευταίας 10ετίας του προηγούμενου αιώνα.
-
Το ξέρεις το κεφάλι του charmak66; Τι νομίζεις ότι μπορεί να του κάνει ένα καναλάκι της πλάκας - και μάλιστα πλαστικό;
ΥΓ. Υπάρχουν και οι διάφορες κόλλες στερέωσης, αλλά αν θελήσεις ποτέ να το ξεκολλήσεις μετά, θα κατέβει μαζί και αρκετός σοβάς.
-
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το ξέρεις το κεφάλι του charmak66; Τι νομίζεις ότι μπορεί να του κάνει ένα καναλάκι της πλάκας - και μάλιστα πλαστικό;Να τον φερει στα ισια του?
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Το ξέρεις το κεφάλι του charmak66; Τι νομίζεις ότι μπορεί να του κάνει ένα καναλάκι της πλάκας - και μάλιστα πλαστικό;
Να τον φερει στα ισια του?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ