-
Γειά σας μαστόρια. Σαν ερασιτέχνης μάστορας καταπιάνομαι και εγώ σχεδόν με τα πάντα μέσα στο σπίτι.(όταν δεν βαριέμαι) Στην τελευταία μου κατασκευή όμως έγινα ρόμπα ξεκούμπωτη και χρειάζομαι βοήθεια.Συγκεκριμένα έφτιαξα ένα στέγαστρο στην εξώπορτα με δύο σειρές κεραμίδια. Η σειρά όμως που ακουμπάει στον τοίχο πως θα πρέπει να κολλήσει στον τοίχο για να μην περνάνε τα νερά από πίσω της ? Αναμένω τις συμβουλές σας γιατί υποτίθεται ότι το έφτιαξα για αυτον ακριβώς το λόγο. Για να μην περνάνε τα νερα στην είσοδο.
-
Ο χρήστης mitsnas έγραψε:
Γειά σας μαστόρια. Σαν ερασιτέχνης μάστορας καταπιάνομαι και εγώ σχεδόν με τα πάντα μέσα στο σπίτι.(όταν δεν βαριέμαι) Στην τελευταία μου κατασκευή όμως έγινα ρόμπα ξεκούμπωτη και χρειάζομαι βοήθεια.Συγκεκριμένα έφτιαξα ένα στέγαστρο στην εξώπορτα με δύο σειρές κεραμίδια. Η σειρά όμως που ακουμπάει στον τοίχο πως θα πρέπει να κολλήσει στον τοίχο για να μην περνάνε τα νερά από πίσω της ? Αναμένω τις συμβουλές σας γιατί υποτίθεται ότι το έφτιαξα για αυτον ακριβώς το λόγο. Για να μην περνάνε τα νερα στην είσοδο.λογικά δεν χτίζεται το σημείο εκεί?
-
Εεεεε, τσιμέντο;
-
H πίσω σειρά κεραμιδιών ακουμπάει στον τοίχο πάνω από την είσοδο .Αν βάλω τσιμέντο θα πέφτει κάτω.Τα κεραμίδια δεν γίνεται να ακουμπάνε τέλεια στον τοίχο μιας και το σκέπαστρο έχει κλίση προς τα εμπρός
-
Σιλικόνη? Αφρός πολυουρεθάνης και βάψιμο?
-
Λαμαρινούλα με βίδες στον τοίχο και από μέσα σιλικόνη….
-
Μολύβι. Φύλλο, εννοείται.
Αλλιώς ασφαλτόπανο.
Καλό κόλλημα, βάψιμο μετά και καθάρισες.
Απλά πράγματα.
-
Ακριβως. Μολυβδοφυλλο και στον τοιχο τσιμεντο με αμμο θαλασσης για το μερεμετι.
-
Θελω να βαλω 2 ραφια στον τοιχο (πανω θα μπουν βιβλια) και δεν βρισκω πουθενα γωνιες γι αυτο το σκοπο. Τα ραφια ειναι 1χ025. Καμμια ιδεα που μπορω να βρω? (νοτια)
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Θελω να βαλω 2 ραφια στον τοιχο (πανω θα μπουν βιβλια) και δεν βρισκω πουθενα γωνιες γι αυτο το σκοπο. Τα ραφια ειναι 1χ025. Καμμια ιδεα που μπορω να βρω? (νοτια)Praktiker έχεις κοντά σου; Μεταλλικές γωνιές-βραχίονες που βιδώνουν στον τοίχο, σε διάφορα μεγέθη και αντοχές, σε βαμμένο μέταλλο, (λευκό, μαύρο, καφέ) ή λίγο πιο εμφανίσιμο με πλαστική κουμπωτή επένδυση.
-
Element system βρες... έχουμε πολλά τέτοια στο σπίτι, για πολλέ δουλειές, και ως τώρα δεν μας έχουν απογοητεύσει.
57db είναι πολλά για αεροσυμπιεστή που ψάχνω για μοντελισμό; Για σπίτι το θέλω, με εργασία σε ψιλοακατάλληλες ώρες...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
57db είναι πολλά για αεροσυμπιεστή που ψάχνω για μοντελισμό; Για σπίτι το θέλω, με εργασία σε ψιλοακατάλληλες ώρες...Μια φυσιολογική συζήτηση είναι περίπου σε ένταση 60dB, οπότε κάνεις την αντιστοιχία. Ενα σύγχρονο ψυγείο βγάζει περίπου 30dB, ένα κλιματιστικό 40dB, στα 50dB είναι το κελάηδισμα των πουλιών. Στα 70 dB είναι η ένταση σε ένα μεσαίου μεγέθους γραφείο (με πολλούς υπαλλήλους).
Μάλλον οριακό είναι, για τις ώρες που το θέλεις.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Θελω να βαλω 2 ραφια στον τοιχο (πανω θα μπουν βιβλια) και δεν βρισκω πουθενα γωνιες γι αυτο το σκοπο. Τα ραφια ειναι 1χ025. Καμμια ιδεα που μπορω να βρω? (νοτια)
Praktiker έχεις κοντά σου; Μεταλλικές γωνιές-βραχίονες που βιδώνουν στον τοίχο, σε διάφορα μεγέθη και αντοχές, σε βαμμένο μέταλλο, (λευκό, μαύρο, καφέ) ή λίγο πιο εμφανίσιμο με πλαστική κουμπωτή επένδυση.
Εχω παει στο πρακτικερ (Αλιμος), αλλα οι συγκεκριμενες (για μεγαλο σχετικα βαρος) ηταν παναθλιες εμφανισιακα και ειχε μονο καφε και ασπρες (θελω μεταλλικες)...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Θελω να βαλω 2 ραφια στον τοιχο (πανω θα μπουν βιβλια) και δεν βρισκω πουθενα γωνιες γι αυτο το σκοπο...Μια και μάλλον θέλεις κάτι διαφορετικό, να φτιάξεις μόνος σου δεν παίζει;
Πας, πχ, σ' ένα μηχανουργείο. Βρίσκεις ένα ρετάλι λαμαρίνας, πχ 3 mm κριθαράκι. Σου κόβει λωρίδες όπως τις θέλεις, ένα πάτημα στη στράντζα σε σχήμα Γ, δυο τρύπες σε κάθε πλευρά, πέρασμα με βερνίκι και βίδωμα.
Αισθητικό αποτέλεσμα εγγυημένο.Άλλη λύση, πας στα μαγαζιά που πουλάνε εξαρτήματα inox. Θα βρεις ωραία λύση, απλά η τιμή θα είναι πολλαπλάσια της πρώτης. Θα γλιτώσεις και χρόνο, βέβαια, αφού δεν θα θέλει βάψιμο.
Άλλη λύση, πας σε ξυλουργείο. Αν ο ξυλουργός είναι καλλιτέχνης και σου αρέσει το ξύλο, θα ευχαριστηθείς το αποτέλεσμα.
Έχω κι άλλες ιδέες, αν δεν σε φτάνουν αυτές μίλα.
-
Δεν δοκιμαζεις στο ικεα η στο αλλο το μερλιν-πως-το-λεν;
Εχει μπολικα τετοια.. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Εχει μπολικα τετοια..Λιλι Μαρλέν πες....θα καταλάβει αυτός!
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εχει μπολικα τετοια..Μαρλέν
Ασχετο..
-
Είμαι σε νέο σπίτι (εδώ και 3 μήνες), με ανσανσέρ για 2 ορόφους. Κάθε πότε θέλει συντήρηση και τι είδους συντήρηση είναι αυτή? Ποιο επίσης είναι το κόστο της συντήρησης?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Είμαι σε νέο σπίτι (εδώ και 3 μήνες), με ανσανσέρ για 2 ορόφους. Κάθε πότε θέλει συντήρηση και τι είδους συντήρηση είναι αυτή? Ποιο επίσης είναι το κόστο της συντήρησης?Εξαρταται απο την χρηση (ποσα δ/σματα -ατομα ) ,εμεις με 8 δ/τα κανουμε καθε μηνα με χρεωση 50€
Καθε τριμηνο θα ελεγα δεν θα ηταν ασχημα .
Λιπαντικο προσθετουν και ριχνουν μια ματια στο συρματοσχοινο .ε
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ