-
Πάντως εγώ ως Δαπίτης έχω περάσει μόνο 5 μαθήματα τα τρία τελευταία εξάμηνα Tέτοια φαινόμενα δεν έχω παρατηρήσει στην ΑΣΟΕΕ.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Πάντως εγώ ως Δαπίτης έχω περάσει μόνο 5 μαθήματα τα τρία τελευταία εξάμηνα Tέτοια φαινόμενα δεν έχω παρατηρήσει στην ΑΣΟΕΕ.Καλο, καλο.......
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Πάντως εγώ ως Δαπίτης έχω περάσει μόνο 5 μαθήματα τα τρία τελευταία εξάμηνα Tέτοια φαινόμενα δεν έχω παρατηρήσει στην ΑΣΟΕΕ.
Καλο, καλο.......
Και'συ απο ΑΣΟΕΕ είσαι και το ξέρεις;;;Όσους δαπίτες ξέρω κανείς δεν έχει τους τρελούς βαθμούς. Οι περισσότεροι κοινούνται μεταξύ 6,5-8.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Καλο, καλο.......
Και'συ απο ΑΣΟΕΕ είσαι και το ξέρεις;;;
Eσυ τι νομιζεις?
ΔΕΟΣ!
-
Ο χρήστης antsakalis έγραψε:
Είναι να ην μένεις με ανοιχτό το στόμα .............
Μεγάλα τα συμφέροντα που παίοζονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που σπουδάζω .....
Μερικοί χωρίς διάβασμα , οταν λέμε χωρίς , ούτε σελίδα περνούν τα μαθήματα επειδή είναι τα καλόπαιδα της ΔΑΠ και οι καθηγητές τους σέβονται .... !!!!!!!
Πριν δυο - τρεις μήνες ο πρύτανης δήλωσε παραίτηση λόγο του οτι ο Μάκης (ο γνωστός , το ζούγκλα-boy) μίλησε για τα συμφέροντα που παίζονται στο πανεπιστήμιο μου .... Κρίμα γιατι πάλι μαζι μας είναι τώρα ......Τέλος πάντων το τμήμα τουλάχιστον των μηχανικών Περιβάλλοντος , είναι απο τα καθαρότερα, πάλι καλά , αλλά όπως και να το κάνεις , να εξυπηρετείς συμφέροντα ' γαλάζιων παιδιών ' που θέλουν χαλαρά να πάρουν καλό βαθμο , για μεταπτυχιακά σε πολυτεχνίο , και οχι σε άλλους που σκίζονται είναι όπως και να το κάνεις άδικο ....
Tμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος αγαπητέ δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει στη Μυτιλήνη.. Τμήμα Περιβάλλοντος ναι..
Ας είμαστε λίίίίγο πιο συγκεκριμένοι/ κατατοπισμένοι όταν γράφουμε..
όσο για τον Κατσικα, έκανα απόπειρα να παραιτηθεί διότι η τοπική εφημερίδα και μετά ο Μάκης τον κατηγόρησαν που έβαλε συγγενικό του πρόσωπο (υπερπληρούσε τις προυποθέσεις-αυτό δεν το ειπε ο Μακης-) στην Επιτροπή ερευνών...
Σε ποια σχολή είσαι;;;
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Καλο, καλο.......
Και'συ απο ΑΣΟΕΕ είσαι και το ξέρεις;;;
Eσυ τι νομιζεις?
ΔΕΟΣ!
Και'γω ΛοΧρη. Μέχρι τώρα δεν έχω δει τέτοια να γίνονται. Για πες πιο συγκεκριμένα τι γίνεται στο τμήμα σου;
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Η διαφορά μεταξύ ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων,
είναι ότι εγώ πλέον πάω στο ΤΕΙ χωρίς να έχω καν σημειώσεις και παρακολουθήσεις μαθημάτων,και περνάω μαθήματα χωρίς καν να έχω διαβάσει στα οποία άλλοι που έχουν και σημειώσεις και τα παρακολουθούν,
κόβονται.Τουλάχιστον τα λίγα που μαθαίνουμε εδώ,είναι και αυτά που μας χρειάζονται.....
Μιλάς για ΤΕΙ, όχι για ΑΕΙ (χαώδης διαφορά, τουλάχιστον στο επίπεδο των μαθημάτων...)
Ο Αιούα (πως τον λένε) ήταν ένας πολύ βλάκας τύπος... Τον θυμάμαι στο μάθημα της δυναμικής (κινηματική και κινητική υλικού σημείου και κινηματική και κινητική υλικόυ σώματος ή συστήματος σωματιδίων).
Πολύ αντιπαθής και είρωνας. Δεν εξηγούσε τίποτα, φαινότανε ότι ήταν καθικάκι...Δεν ήξερα όμως ότι ήταν ΚΑΙ λαμόγιο...
Θα το πω σε ΟΛΟΥΣ τους συμφοιτητές μου!!!!Επίσης έχω να πω ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ για τους δαπίτες!!!!
Στο πολυτεχνείο δεν σέβονται ΤΙΠΟΤΑ, λειτουργούν ως κράτος εν κράτει (κυρίως στο τμήμα Πολιτικών μηχανικών) και είναι απίστευτοι ΚΑΦΡΟΙ... Ιδού ο πολιτικός πολιτισμός για τον οποίο έκανε λόγο ο επίσης κάφρος υπουργός πολιτισμού (άκουσον άκουσον) Βουλγαράκης...Συνθήματα Δαπιτών :
'Πασπίτισα πασπίτισα έμαθα πως το κάνεις, όχι από 'κει που κατουράς, αλλά από 'κει που κλάνεις κ.τ.λ.'
'Τώρα ο ήλιος σας έχει δύσει, βρέξει χιονίσει, η ΔΑΠ θα σας γαμήσει'
κ.τ.λ.
Όλ' αυτά τα φωνάζαν με την συνοδεία ταμπούρλου, εν ώρα μαθήματος. Αλλά τι τους νοιάζει; Αυτοί τα έχουν ήδη περασμένα...Ιδού ο πολιτικός πολιτισμός, που τόσο πιστά υπηρετεί η Ν.Δ. (όπως είπε και ο Βουλγαράκης)...
Υ.Σ. Είμαι φανατικός αντιπασόκος...Ευτυχώς που ο σύλλογος Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων βγάζει πάντα πρώτη την ΠΚΣ. Είναι αυτήν την στιγμή η καλύτερη των παρατάξων...
Υ.Σ. Δεν είμαι ΚΝίτης, ΠΚΣίτης κ.τ.λ...Ο δοσοληψίες με τους καθηγητές είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτές. Αυτό παρατηρείται σε όλες τις παρατάξεις (ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΔΑΠ), αλλά η κωλοΔΑΠ το έχει παραχέσει...
Βέβαια αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που που γίνονται στο ΠΑ.ΜΑΚ. (πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Εκεί η κωλοΔΑΠ έχει πραγματικά ξεσαλώσει!!!ΔΑΠ : Η μεγαλύτερη πληγή της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...
Γι' αυτό πιστεύω ότι ΔΕΝ χρειάζονται ριζικές αλλαγές στα ελληνικά ΑΕΙ. Πρέπει απλά κάποιος να τραβήξει το καζανάκι να φύγουν τα σκατά. Έτσι θα απελευθερωθούν οι πολλές και μεγάλες δημιουργικές και δυνάμεις των ΑΕΙ, οι άξιοι εν ολίγοις...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Tμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος αγαπητέ δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει στη Μυτιλήνη.. Τμήμα Περιβάλλοντος ναι...Όντως, δεν μπορεί να γίνει το κάθε τμήμα σχολή ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ...
Έλεος...Το ίδιο και με τους πληροφορικάριους. Θέλουν να γίνουν 'Μηχανικοί πληροφορικής'. Άκουσον άκουσον...
Το αντικείμενο σπουδών, το οποίο θέλουν να προσαρτίσουν στην σχολή τους, υπερκαλύπτεται επάξια από τις σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών...Μάλλον δεν ξέρουν τι θα πει 'Μηχανικός' (μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος, πολιτικός, τοπογράφος κ.τ.λ.), γι' αυτό όλοι θέλουν να γίνουν μηχανικόι...
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Tμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος αγαπητέ δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει στη Μυτιλήνη.. Τμήμα Περιβάλλοντος ναι...
Όντως, δεν μπορεί να γίνει το κάθε τμήμα σχολή ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ...
Έλεος...Το ίδιο και με τους πληροφορικάριους. Θέλουν να γίνουν 'Μηχανικοί πληροφορικής'. Άκουσον άκουσον...
Το αντικείμενο σπουδών, το οποίο θέλουν να προσαρτίσουν στην σχολή τους, υπερκαλύπτεται επάξια από τις σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών...Μάλλον δεν ξέρουν τι θα πει 'Μηχανικός' (μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος, πολιτικός, τοπογράφος κ.τ.λ.), γι' αυτό όλοι θέλουν να γίνουν μηχανικόι...
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Συγκεκριμένα υπάρχουν Μηχανικοί περιβάλλοντος που είναι εξειδικευμένοι σε πιο πρακτικα θεματα (κατασκευες μοναδων επεξεργασίας κτλ).
Οι περιβαλλοντολόγοι της Μυτιλήνης, είναι επιστήμονες που γνωρίζουν τις διεργασίες του περιβάλλοντος σε πιο ευρεία έννοια. Ενας περιβαλλοντολόγος με ενα μαστερ στο μηχανιλίκι μπορεί να ανταγωνιστεί πρακτικά ενα ΜΗΧ. ΠΕΡ ενω το αντίθετο δε συμβαίνει.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Συγκεκριμένα υπάρχουν Μηχανικοί περιβάλλοντος που είναι εξειδικευμένοι σε πιο πρακτικα θεματα (κατασκευες μοναδων επεξεργασίας κτλ).Οι περιβαλλοντολόγοι της Μυτιλήνης, είναι επιστήμονες που γνωρίζουν τις διεργασίες του περιβάλλοντος σε πιο ευρεία έννοια. Ενας περιβαλλοντολόγος με ενα μαστερ στο μηχανιλίκι μπορεί να ανταγωνιστεί πρακτικά ενα ΜΗΧ. ΠΕΡ ενω το αντίθετο δε συμβαίνει.
Ναι το ξέρω ότι υπάρχουν μηχανικοί περιβάλλοντος.
Αυτό που λες μπορεί να ισχύει, δεν το αμφισβητώ, γιατί δεν ξέρω.Απλά αυτό που είπα (το οποίο είναι γενικό) ταιριάζει πιο πολύ στους πληροφορικάριους.
-
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Συγκεκριμένα υπάρχουν Μηχανικοί περιβάλλοντος που είναι εξειδικευμένοι σε πιο πρακτικα θεματα (κατασκευες μοναδων επεξεργασίας κτλ).
Οι περιβαλλοντολόγοι της Μυτιλήνης, είναι επιστήμονες που γνωρίζουν τις διεργασίες του περιβάλλοντος σε πιο ευρεία έννοια. Ενας περιβαλλοντολόγος με ενα μαστερ στο μηχανιλίκι μπορεί να ανταγωνιστεί πρακτικά ενα ΜΗΧ. ΠΕΡ ενω το αντίθετο δε συμβαίνει.
Ναι το ξέρω ότι υπάρχουν μηχανικοί περιβάλλοντος.
Αυτό που λες μπορεί να ισχύει, δεν το αμφισβητώ, γιατί δεν ξέρω.Απλά αυτό που είπα (το οποίο είναι γενικό) ταιριάζει πιο πολύ στους πληροφορικάριους.
Μην είσαι τόσο απόλυτος. Για παράδειγμα κοίτα αυτό εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Software_engineering
-
qohv
-
Argyrismm και Δημήτριος
Αν έχετε κάποιο παράπονο από κάποιον από τους διδάσκοντες, ή κάποια πρόταση για βελτιώσεις, ειδικά προς τους νέους διδάσκοντες που κάνουν ασκήσεις (συνήθως υποψήφιοι διδάκτορες), η πιο καλή ιδέα είναι να τους το θέσετε κατ'ιδίαν, ή να απευθυνθείτε στον καθηγητή σας (και καθηγητή τους). Συνήθως τα παιδιά αυτά έχουν την καλή διάθεση να βοηθήσουν (είναι και στον άνθρωπο βέβαια).
Σε ό,τι αφορά τον Πωλ, τον είχα καθηγητή πριν αρκετά χρόνια, και έχω εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από τη δική σας. Θεωρώ πως έκανε μακραν το καλύτερο και πιο κατανοητό μάθημα από τους υπόλοιπους συνδιδάσκοντες στα ίδια μαθήματα. Ελπίζω να μην έχει αλλάξει κάτι έκτοτε.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Argyrismm και ΔημήτριοςΑν έχετε κάποιο παράπονο από κάποιον από τους διδάσκοντες, ή κάποια πρόταση για βελτιώσεις, ειδικά προς τους νέους διδάσκοντες που κάνουν ασκήσεις (συνήθως υποψήφιοι διδάκτορες), η πιο καλή ιδέα είναι να τους το θέσετε κατ'ιδίαν, ή να απευθυνθείτε στον καθηγητή σας (και καθηγητή τους). Συνήθως τα παιδιά αυτά έχουν την καλή διάθεση να βοηθήσουν (είναι και στον άνθρωπο βέβαια).
Σε ό,τι αφορά τον Πωλ, τον είχα καθηγητή πριν αρκετά χρόνια, και έχω εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από τη δική σας. Θεωρώ πως έκανε μακραν το καλύτερο και πιο κατανοητό μάθημα από τους υπόλοιπους συνδιδάσκοντες στα ίδια μαθήματα. Ελπίζω να μην έχει αλλάξει κάτι έκτοτε.
Οι καθηγητές πολλές φορές μας βαθμολογούν υπέρ του δέοντος αυστηρά (μιλάω κυρίως για καθηγητές).
Π.χ. έπεσα θύμα υπερβολικά αυστηρής βαθμολόγησης του Νατσιάβα στο μάθημα των ταλαντώσεων γραμμικών συστημάτων. Ο βοηθός του (Βέρος) μου έβαλε ουσιαστικά 7 και ο Νατσιάβας διέγραψε αυτόν τον βαθμό (πήγα και είδα το γραπτό μου και είδα το Χ με κόκκινο στυλό πάνω στον βαθμό του βοηθού) και μου έβαλε 5,3-->5. Κρίμα γιατί το επίπεδο της κατανόησης που πέτυχα για ένα τόσο πολυσύνθετο μάθημα άξιζε (πιστεύω) κάτι παραπάνω από 5...
Δεν πειράζει όμως, εγώ τον θεωρώ πολύ αξιόλογο καθηγητή. Γι' αυτό και πήρα το προαιρετικό μάθημα του 8ου εξαμήνου (στο οποίο ανήκω) 'Δυναμική κατασκευών'.Επίσης μας πατσόκοψε και ο Σαββαίδης στο μάθημα 'Αντοχή μηχανολογικών κατασκευών'. Όλο το εξάμηνο έκανε χαλαρό (πλην όμως αρκετά καλό) μάθημα και στο τέλος μηδένιζε ολόκληρη άσκηση για ένα πλην (-). Μου έβαλε 4 ενώ του έλυσα 5 στα 6 θέματα. Από τα 120 άτομα πέρασα μόνο 10-11. Απαράδεκτο!!! Σιγά το μάθημα!!! Προσπαθεί να του ανεβάσει τεχνητά το επίπεδο! Αν θέλει ας το ανεβάσει ουσιαστικά, όχι με τέτοιους τρόπους!!!
Το σύγγραμα που μοιράζεται δεν μου αρέσει πολύ. Αλλά ο Σαββαϊδης μας είπες ότι σκοπεύει να το αλλάξει άρδην το μάθημα.Επίσης πολλοί συμφοιτητές μου έχουν παράπονο από τον καθηγητή των στροβιλομηχανών (το έχω δηλώσει αυτό μαζί με τα ΜΕΚ από τον ενεργειακό τομέα. Είμαι στον κατασκευαστικό τομέα), τον Παλικαρά. Όλοι τους θεωρούν ότι κοινώς τους πετσόκοψε στην τελευταία εξεταστική. Ελπίζω να μην κάνει το ίδιο τον Σεπτέμβρη που θα το δώσω και 'γω (δεν το έδωσα στην ώρα του για χάρη των ταλαντώσεων ). Το μάθημά του όμως μου άρεσε πολύ.
Εμείς σαν φοιτητές μπορούμε να κρίνουμε μόνο την εκπαιδευτική ικανότητα ενός καθηγητή. Ούτε έχουμε τις γνώσεις ούτε τις ικανότητες (απέχουμε πολύ από αυτό) για να κρίνουμε το συνολικότερο ποιόν του.
Πολύ κακά λόγια έχω ακούσει για τον Καραγιαννίδη και τον Τσιλιγκιρίδη από συμφοιτητές μου/φίλους μου (δηλαδή από άτομα του στενού κύκλου επαφών μου), ως προς το μάθημα που κάνουν.
Ο Τσιλιγκιρίδης πετσόκοψε στην τελευταία εξεταστική, κάνοντας μάθημα του κώλου όλο το εξάμηνο (σύμφωνα με τους παραπάνω)... Δεν ήταν πολύ αυστηρός, ήταν πολύ ΑΔΙΚΟΣ με την βαθμολογία του, θέλοντας να εκδηκηθεί τους φοιτητές που πήρανε το μάθημά του στ' αστεία. Για το τελευταίο Ο ΜΟΝΟΣ που φταίει είναι ο ίδιος! Κανείς άλλος.
Απαράδεκτος!!!!Για τον Πωλ, επειδή τον έχω βιώσει, μπορώ να πω το εξής : Εξηγούσε όσο πιο αναλυτικά μπορούσε τις ασκήσεις, αλλά δεν δεχότανε ερωτήσεις (έλεγε συνέχεια 'Στον Νατσιάβα, στον Νατσιάβα αυτά') και ήτανε είρωνας. Εμένα μου ήταν και αντιπαθής.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ευτυχώς που έφυγε...Δεν μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο κάνει μάθημα ο Μπουζάκης. Θα ήθελα ένα βιβλίο με κείμενο, τεκμηρίωση, θεωρία, σαν όλα τ' άλλα. Αυτά με τις εικόνες δεν είναι καθόλου καλα.
Θεωρώ ότι το μάθημα 'Τεχνολογία υλικών ΙΙ' κακώς υπάρχει. Αφού δεν γίνονται σοβαρές παραδόσεις. Θα μπορούσαν να συμπτύξουν την τεχνολογία Ι και ΙΙ σε ένα μάθημα και να σπάσουν την ηλεκτροτεχνία σε 2 εξάμηνα...
Για το μάθημα αυτό πήρα το βιβλίο 'Επιστήμη και τεχνολογία των μεταλλικών υλικών' το οποίο είναι πολύ καλό!!!Το βιβλίο της ηλεκτροτεχνίας, αν δεν ήταν χειρόγραφο (θα τυπώνεται από εδώ και στο εξής), θα ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ (για την σχολή μας)...
Επίσης το βιβλίο 'Αρθμητική ανάλυση' είναι άθλιο.
Τα βιβλία του Ψωϊνού μου αρέσουν, ειδικά αυτό της στατιστικής. Και οι σημειώσεις της επιχειρησιακής έρευνας είναι καλές.
Τα βιβλία του Γούλα είναι από μέτρια (Μηχανική ρευστών) έως πάρα πολύ κακά (Στροβιλομηχανές), το έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος, σύμφωνα με το λεγόμενα του Παλικαρά...
Αλλά τον Παλικαρά τον ρώτησα γιατί δεν πρότεινε ο Γούλας ένα βιβλίο από το εμπόριο για το μάθημα των στροβιλομηχανών. Ουσιαστικά μου απάντησε 'Για λόγους γοήτρου και εγωϊσμού'. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο, μιας και δεν εξυπηρετεί ΚΑΘΟΛΟΥ τους φοτητές.Το βιβλίο της μετροτεχνίας (που όλοι λένε) το θεωρώ αρκετά καλό. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, αλλά το ότι είναι γραμμένο στο πολυτονικό δεν με πειράζει ΚΑΘΟΛΟΥ!!![/b]
Οι παραδόσεις του μαθήματος 'Μετάδοση Θερμότητας' είναι πολύ καλές, αλλά το βιβλίο που μας δίνεται είναι πολύ συνοπτικό, κάτι που δεν είναι καλό για εμάς. Βέβαια αυτό θα αλλάξει σύντομα, απ' ό,τι μας είπαν. 'Δυστυχώς' το πέρασα, οπότε δεν θα πάρω το καινούργιο σύγγραμα (όταν βγει).
Η επαφή των φοιτητών με τα εργαστήρια έπρεπε να είναι πιο καλή. Είναι ανεπαρκής.
-
Ο χρήστης Argyrismm έγραψε:
Προς Δημήτριο:ρε συ μήπως γνωριστήκαμε σήμερα στις ΜΜΕ-Ε και δεν το κατάλαβα; Γνώρισα ένα Δημήτρη που πέρασε με κατατακτήριες...
Όσον αφορά το ΕΔΥΜ, αναφέρονται σε ένα golf που το μοίρασαν σε 12800000 πεπερασμένα στοιχεία. ουάου... zzzzzzzzzzzuper ουάου....
(τίποτα το ιδιαίτερο, αν και δεν γνωρίζω γιατί ο Νατσιάβας το αναφέρει, όποτε κρατάω κάποιες επιφυλάξεις)Τώρα είδα αυτό το post σου (απαντώ πιο πάνω)...
Ναι, μπορεί να ήμουν εγώ.
Βέβαια είμαστε 2 Δημήτρηδες (κατατακτήριοι του 2004). Εγώ είμαι μαυριδερός (σαν γύφτος ), λεπτός και με γυαλιά...
Πέρασα τον Ιανουάριο του 2004 στην σχολή, έχοντας αποφοιτήσει από το Τ.Ε.Ι. Καβάλας (Μηχανολογία).Αυτό με το golf το ενέφερε ο Νατσιάβας κατά την διάρκεια μιας παράδοσης στο δεύτερο κεφάλαιο (πολυβάθμιοι ταλαντωτές) του μαθήματος των ταλαντώσεων, θέλοντας να μας δείξει ότι η λογική είναι ίδια, ανεξάρτητα από τους βαθμούς ελευθερίας (και τα πεπερασμένα στοιχεία δεν ξεφεύγουν από αυτόν τον κανόνα).
-
Έτσι θα απελευθερωθούν οι πολλές και μεγάλες δημιουργικές και δυνάμεις των ΑΕΙ, οι άξιοι εν ολίγοις...Επίσης να επισημάνω ότι το παραπάνω είναι γενική διαπίστωση και δεν αφορά κάτι συγκεκριμένα.
Ίσως δεν έπρεπε να το πω. Ήταν υπερβολή...Απλά με συνεπήρε το κλίμα του post μου (το οποίο δεν το αναιρώ φυσικά).
-
Δημήτριε, είσαι καταιγιστικός!
Για τους καθηγητές: καλά ρε θηρίο, όλους τους έθαψες, άσε και κανέναν όρθιο . Αστειεύομαι, καλό είναι να έχεις υψηλές απαιτήσεις.
Για τα βιβλία: συμφωνώ, αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο υπάρχει ο -αντιεπιστημονικός κατά τη γνώμη μου- θεσμός του ενός συγγράματος. Αλλά αν καταργηθεί αυτός ο θεσμός, ο βαθμός δυσκολίας των σπουδών θα αυξηθεί αρκετά. (καλά, αυτή η ηλεκτροτεχνία ακόμα χειρόγραφη είναι; )
Για τους βαθμούς: δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί καθηγητές θεωρούν ζήτημα γοήτρου το να βάλουν χαμηλούς βαθμούς, ή να κόψουν πολύ κόσμο. Έτσι δεν ανεβαίνει το επίπεδο του μαθήματος, έτσι υποβαθμίζεται το επίπεδο των αποφοίτων του τμήματος, οι οποίοι θα έχουν συγκριτικό μειονέκτημα αν θελήσουν να κάνουν μεταπτυχιακά, να διοριστούν στο δημόσιο κλπ.
Για τα εργαστήρια: συμφωνώ, αλλά αυτό γίνεται για πολλούς λόγους, που έχουν να κάνουν και με την οργάνωση των εργαστηρίων, και με τους φοιτητές.
Περισσότερα κατ'ιδίαν, γιατί κουράζουμε και το φόρουμ με θέματα που λίγους ενδιαφέρουν.
Γενικό σχόλιο: αν λειτουργούσε ο φοιτητικός συνδικαλισμός, αυτά τα θέματα δε θα τα συζητούσαμε σε ένα άσχετο φόρουμ, αλλά θα τα θέτατε σε κάθε γενική συνέλευση του τμήματος, και θα προτείνατε λύσεις και θα διεκδικούσατε τα αιτήματά σας. Πιθανώς να είχατε και δικό σας φόρουμ συζητήσεων. Αλλά όπως προαναφέρθηκε στη συζήτηση, ο φοιτητικός συνδικαλισμός είναι
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Δημήτριε, είσαι καταιγιστικός!Για τους καθηγητές: καλά ρε θηρίο, όλους τους έθαψες, άσε και κανέναν όρθιο . Αστειεύομαι, καλό είναι να έχεις υψηλές απαιτήσεις.
Για τα βιβλία: συμφωνώ, αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο υπάρχει ο -αντιεπιστημονικός κατά τη γνώμη μου- θεσμός του ενός συγγράματος. Αλλά αν καταργηθεί αυτός ο θεσμός, ο βαθμός δυσκολίας των σπουδών θα αυξηθεί αρκετά. (καλά, αυτή η ηλεκτροτεχνία ακόμα χειρόγραφη είναι; )
Για τους βαθμούς: δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί καθηγητές θεωρούν ζήτημα γοήτρου το να βάλουν χαμηλούς βαθμούς, ή να κόψουν πολύ κόσμο. Έτσι δεν ανεβαίνει το επίπεδο του μαθήματος, έτσι υποβαθμίζεται το επίπεδο των αποφοίτων του τμήματος, οι οποίοι θα έχουν συγκριτικό μειονέκτημα αν θελήσουν να κάνουν μεταπτυχιακά, να διοριστούν στο δημόσιο κλπ.
Για τα εργαστήρια: συμφωνώ, αλλά αυτό γίνεται για πολλούς λόγους, που έχουν να κάνουν και με την οργάνωση των εργαστηρίων, και με τους φοιτητές.
Περισσότερα κατ'ιδίαν, γιατί κουράζουμε και το φόρουμ με θέματα που λίγους ενδιαφέρουν.
Γενικό σχόλιο: αν λειτουργούσε ο φοιτητικός συνδικαλισμός, αυτά τα θέματα δε θα τα συζητούσαμε σε ένα άσχετο φόρουμ, αλλά θα τα θέτατε σε κάθε γενική συνέλευση του τμήματος, και θα προτείνατε λύσεις και θα διεκδικούσατε τα αιτήματά σας. Πιθανώς να είχατε και δικό σας φόρουμ συζητήσεων. Αλλά όπως προαναφέρθηκε στη συζήτηση, ο φοιτητικός συνδικαλισμός είναι
Απλά, κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι δεν έχω την διάθεση να θάψω κανέναν. Είμαι πολύ μικρός μπροστά τους για να κάνω κάτι τέτοιο...
Τις απόψεις μου εκφράζω, βάσει των βιωμάτων μου στην σχολή.
Όπως είπα, εμείς οι φοτητές μόνο τα της διδασκαλίας/βιβλίων μπορούμε να κρίνουμε...Αυτά.
-
edcv
-
Πάντως ο Βουίτσης δεν είναι ό,τι καλύτερο από πλευράς διδασκαλίας...
Και 'γω (όταν έκανα θερμοδυναμική) δεν τον πολυπήγαινα. Δεν σηκώνει ερωτήσεις μέσα στο μάθημα.
Αν επιμείνεις σε κάτι σου λέει : 'Ρε φίλε, ιδιαίτερο θα το κάνουμε εδώ;' Σαν να λέει 'Ρε φίλε τι ψάχνεις τώρα...'.
Αυτό το είπε σε ΄μένα (μεταξύ άλλων) όταν προσπάθησα να διευκρινήσω κάτι (μέσω συμπληρωματικής ερώτησης) στην απάντηση που είχε δώσει σε μια απορία μου...Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου πάνω του είναι το ότι, με πρόσχημα την διευκόλυνση των φοιτητών, προσπαθεί να εμφυσίσει την νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας (κάτι που φυσικά βρίσκει οπαδούς). Εξηγεί με τον πλέον επιφανειακό τρόπο και αποφεύγει την όποια εμβάθυνση.
Ευτυχώς που τον στέλνει ο Σαμαράς μόνο για ασκήσεις. Ο Σαμαράς από την άλλη είναι εκπληκτικός καθηγητής...Έμαθα ότι Σαβαίδης το έχει 'σκοτώσει' το μάθημα της στατικής. Το έχει κάνει πολύ εύκολο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για το εξαιρετικά απαιτητικό και δύσκολο μάθημα της αντοχής υλικών. Έτσι τα βρίσκουν σκούρα εκεί.
Πάντως, όσα παιδιά πήγαν για να δουν το γραπτό τους στο μάθημα Α.Μ.Κ., μου είπαν ότι ο Σαβαίδης τα διορθώνει...Οι γενικές συνελεύσεις είναι ο μόνος τρόπος για να φανούν τα προβλήματα μιας σχολής. Οπότε, η όποια τάση απαξίωσής της (ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) είναι λανθασμένη και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα...
Εγώ πάω στις συνελεύσεις σχεδόν τακτικά. Έχω μιλήσει και επανειλημμένως.
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα