-
οι αναρχικοι που τα σπανε ομως ειναι αναμεσα στους φοιτητες.και οι μονοι που τους παρεμποδιζουν,οσο αυτο γινετε βεβαια ειναι η αστυνομια και οχι οι φοιτητες.τα περισσοτερα μετρα που ειναι να ψηφιστουν ειναι αυτα που ισχυουν στα πανεπιστημια της ευρωπης.,οπου αν δεν διαβασεις σε πεταν εξω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΥΓ.: σε 15 χρόνια από τώρα βάσει στατιστικής θα πας σε γιατρό ο οποίος κάνει σήμερα κατάληψη.
Αυτό είναι καλό δηλαδή;
Τώρα αυτό ήταν αστείο, σοβαρό ή κάτι άλλο;
Να ξέρω πως θα απαντήσω, δηλαδή...
-
Δεν κατάλαβα το λόγο ύπαρξης της συγκεκριμένης πρότασης.
-
Ο χρήστης Argyrismm έγραψε:
Α) δεν σπάσαμε/σπάμε/θα σπάσουμε τίποτα (κάποιοι άλλοι σπάνε, αναρχικοί λέγονται)
δεν λεγονται αναρχικοι, μαλακες λεγονται
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Απόφαση: Κατάληψη μέχρι την Παρασκευή 23/6.
Εκτός απ' τα πλαίσια και τις 'γραμμές' άκουσα διαφωνίες, συμφωνίες, απόψεις, επιχειρήματα...Κανέναν που να ήξερε και να μπορούσε να δικαιολογήσει τους σκοπούς και το στόχο της κατάληψης άκουσες....? Και είχε σχέση με την πραγματικότητα?
Μου αρέσει που αισθάνεσαι και περήφανος για το κατόρθωμα.... Εμένα μου μοιάζει σαν να βγάζετε τα ματάκια σας με τα χεράκια σας.... και το ευχαριστιέστε κιόλας!
Πάντως δεν παραπονιέμαι, προσωπικά με βολεύει ιδιαίτερα... ξεκούραση! Δεν μπορούσατε μάλιστα να την κάνετε από την προηγούμενη εβδομάδα να γλυτώσουμε και την ταλαιπωρία των εξετάσεων....!
Μόνο προσέξτε γιατί αν παρατραβήξει η κατάληψη τότε εκτός από τα μαθήματα που δεν θα δώσετε υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ολόκληρη η εξεταστική ακόμα και για αυτά που έχετε ήδη περάσει γιατί δεν θα περαστούν επίσημα οι βαθμοί από τη γραμματεία οπότε θα πρέπει να τα ξαναδώσετε!
Και κάτι κακόμοιροι που θέλουν να πάρουν πτυχίο θα χάσουν ένα καλοκαίρι να ξαναδιαβάζουν και 3+ μήνες από τη ζωή τους... ας πρόσεχαν!Εκτός των άλλων, με τα οποία προφανώς διαφωνείς, έχουμε και αιτήματα για τις ειδικότητες-εργασία των γιατρών...
Και για τους επί πτυχίω, έγινε προσπάθεια για συνεννόηση με την Πρυτανεία για να διευκολυνθούν (όπως σε άλλες σχολές), αλλά δεν... Θα δώσουν μόλις λήξει η κατάληψη, ακόμα και μέσα Ιουλίου, αν κατάλαβα καλά...
Να ρωτήσω: όλοι όσοι βλέπετε με αρνητικό μάτι τις καταλήψεις, θεωρείτε ότι γίνονται μόνο για να μη χάσουμε τον 'χαβαλέ' μας;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Να ρωτήσω: όλοι όσοι βλέπετε με αρνητικό μάτι τις καταλήψεις, θεωρείτε ότι γίνονται μόνο για να μη χάσουμε τον 'χαβαλέ' μας;
Προσωπικά θα μιλήσω και θα πω ότι ο νέος νόμος πλαίσιο δε δικαιολογεί κατάληψη. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ορισμένοι κανονισμοί που έπρεπε να υπάρχουν στα πανεπιστήμια εδώ και καιρό θεσπίζονται τώρα. Και ήμαρτον, δε μιλάω με κομματικά κριτήρια, αλλά καθαρά σπουδαστικά.
-
Να σου απαντησω στο ερωτημα σου.
Δεν ειναι δυνατον ενα κανονιστικο πλαισιο λειτουργιας των πανεπιστημιων που ητασν απαραιτητο εδω και χρονια να δημιουργει τετοια αναστατωση.
Δεν ειναι τιποτα παραπανω απο οριοθετηση του τροπου λειτουργιας των ιδρυματων και των φοιτητων με στοχο να σταματησει η ανοργανωσια και η καφενοποιηση που τα κυριευει.
Απλα πραγματα ...
Οταν ημουν στην ΑΣΟΕΕ δεν ηταν λιγες οι φορες που τα αμφιθεατρα θυμιζαν εξεδρα σε γηπεδο, οποιος ηθελε εμπαινε οποιος ηθελε εβγαινε αδιαφορωντας αν εκεινη την στιγμη γινοταν μαθημα.
Και η ΑΣΟΕΕ ειναι σε καλυτερη μοιρα σε οργανωτικα θεματα σε σχεση με αλλα πανεπιστημια, επομενως φαντασου τι κατασταση επικρατει.
ΥΣ.
Αυτη η πολιτικοποιηση του θεματος, απο μερικους ευτυχως, με εξοργιζει. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν ειναι δυνατον ενα κανονιστικο πλαισιο λειτουργιας των πανεπιστημιων που ητασν απαραιτητο εδω και χρονια να δημιουργει τετοια αναστατωση.
Δεν ειναι τιποτα παραπανω απο οριοθετηση του τροπου λειτουργιας των ιδρυματων και των φοιτητων με στοχο να σταματησει η ανοργανωσια και η καφενοποιηση που τα κυριευει.
Να απαντήσω και στους 2 σας. Το βασικό πρόβλημα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα (από όσο έχω καταλάβει τα 10 χρόνια που βρίσκομαι σε αυτό το χώρο, με διάφορες ιδιότητες) είναι ότι οι εμπλεκόμενοι δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι. Από τον πρωτοετή φοιτητή μέχρι τον πρύτανη, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους καθηγητές, διοικητικούς, ερευνητές, φοιτητές κλπ. Σίγουρα κάποιοι προσπαθούν πολύ, άλλοι είναι πολύ σωστοί και άλλοι για τα πανηγύρια, αλλά η γενική ιδέα είναι ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας.
Κι έρχεται τώρα το υπουργείο με μεγάλη αφέλεια και θέλει να αλλάξει το νόμο πλαίσιο. Μα αν θέλαμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, την κάναμε και με τον παλιό νόμο πλαίσιο. Κι αν δε θέλουμε να την κάνουμε σωστά, δε θα την κάνουμε ούτε με το νέο νόμο πλαίσιο. Το πρόβλημα δε λύνεται με κανονιστικές ρυθμίσεις, πιστεύω.
Κι από την άλλη οι φοιτητές με ακόμα περισσότερη αφέλεια κινητοποιούνται όχι προσπαθώντας να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ούτε αντιδρώντας στο ότι οι υπόλοιποι δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, αλλά αντιδρώντας στις κανονιστικές ρυθμίσεις, που φαίνονται μεν να είναι στη σωστή κατεύθυνση (κατά τη γνώμη μου), αλλά είναι άσχετες με την ουσία του προβλήματος.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Να απαντήσω και στους 2 σας. Το βασικό πρόβλημα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα (από όσο έχω καταλάβει τα 10 χρόνια που βρίσκομαι σε αυτό το χώρο, με διάφορες ιδιότητες) είναι ότι οι εμπλεκόμενοι δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι. Από τον πρωτοετή φοιτητή μέχρι τον πρύτανη, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους καθηγητές, διοικητικούς, ερευνητές, φοιτητές κλπ. Σίγουρα κάποιοι προσπαθούν πολύ, άλλοι είναι πολύ σωστοί και άλλοι για τα πανηγύρια, αλλά η γενική ιδέα είναι ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας.
Κι έρχεται τώρα το υπουργείο με μεγάλη αφέλεια και θέλει να αλλάξει το νόμο πλαίσιο. Μα αν θέλαμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, την κάναμε και με τον παλιό νόμο πλαίσιο. Κι αν δε θέλουμε να την κάνουμε σωστά, δε θα την κάνουμε ούτε με το νέο νόμο πλαίσιο. Το πρόβλημα δε λύνεται με κανονιστικές ρυθμίσεις, πιστεύω.
Κι από την άλλη οι φοιτητές με ακόμα περισσότερη αφέλεια κινητοποιούνται όχι προσπαθώντας να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ούτε αντιδρώντας στο ότι οι υπόλοιποι δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, αλλά αντιδρώντας στις κανονιστικές ρυθμίσεις, που φαίνονται μεν να είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι άσχετες με την ουσία του προβλήματος.
Οπότε τί πρέπει να αλλάξει για να αρχίσει ο καθένας να κάνει σωστά την δουλειά του? Ο Έλληνας αυτό είναι, αραλίκι και ξύσιμο. Ακόμα και το νομοσχέδιο να περάσει, λίγα απο αυτά που λέει θα υλοποιηθούν.
Ακούγεται λίγο πεσιμιστικό αυτό που λέω, αλλα αυτό προκύπτει απο την απογοήτευσή μου με όσα έχω ζήσει σε αυτή την χώρα. -
Τι να σας πω ρε παιδιά... ανέφερα σε προηγούμενη δημοσίευση τα της Κύπρου όχι επειδή αποτείνω κάποιο είδος μομφής στις καταλήψεις (που το έχω κάνει βέβαια κατά μία έννοια σε προγενέστερο χρόνο), αλλά για να καταδείξω που θα έπρεπε να στραφούν οι διεκδικήσεις μας.
Όπως ρώτησα κι έμαθα σήμερα, το ν+ν/2 για παράδειγμα ισχύει στην Κύπρο. Αν λοιπόν μια τέτοια λογική, στην οποία εντάσσονται ανάλογες ρυθμίσεις, οδηγεί σε τέτοιο βαθμό οργάνωσης, τότε χαλάλι!
Και νομίζετε πως οι καθηγητές εδώ είναι απαλλαγμένοι από συντεχνιακή νοοτροπία- κάθε άλλο. Εν τούτοις, είναι το ίδιο το κλίμα απαλλαγμένο άπο όλες αυτές τις κομματικές, χαβαλετζίδικες, αναρχο-ψευτοεπαναστατικές 'παρεούλες', που μπορείς να δουλέψεις!
Δεν είμαι ο πιο οργανωτικός άνθρωπος του κόσμου, αλλά έχω μείνει άναυδος με το περιβάλλον εδώ! Να απαιτήσω κάτι τέτοιο για την Αθήνα όπου εδράζομαι, ναι μάλιστα, αλλά να κλαίγομαι για την όποια αλλαγή του κατεστημένου... μάλλον όχι, όταν το τελευταίο είναι τόσο φαύλο.
-
Λοιπόν...Επειδή και γω προβληματίζομαι και δεν είμαι υπέρ της κατάληψης για να επιδεικνύω την αγωνιστικότητά μου (που δεν έχω-προτιμώ τον καναπέ μου...) πιστεύεται ότι οι εν λόγω αλλαγές θα έφερναν αναβάθμιση στην πανεπιστημιακή παιδεία;
Με την διαφθορά και την υποχρηματοδότηση, πιστεύετε πως το πρόβλημα είναι οι χαβαλετζήδες οι φοιτητές; Δεν ξέρω και τι εικόνα έχετε για τα πανεπιστήμια, αλλά εδώ δεν είμαστε ακριβώς καφενείο (ούτε και σκιζόμαστε στο διάβασμα-μη λέμε ψέμματα)...
Θα βοηθήσει την παιδεία το να δίνουμε ένα μάθημα 4 φορές; Θα την βοηθήσει η αξιολόγηση-κατάταξη των ιδρυμάτων;
Δεν ξέρω...Μακάρι να έχετε δίκαιο...
-
Με την διαφθορά και την υποχρηματοδότηση, πιστεύετε πως το πρόβλημα είναι οι χαβαλετζήδες οι φοιτητές; Δεν ξέρω και τι εικόνα έχετε για τα πανεπιστήμια, αλλά εδώ δεν είμαστε ακριβώς καφενείο (ούτε και σκιζόμαστε στο διάβασμα-μη λέμε ψέμματα)...
Θα βοηθήσει την παιδεία το να δίνουμε ένα μάθημα 4 φορές; Θα την βοηθήσει η αξιολόγηση-κατάταξη των ιδρυμάτων;
Δεν ξέρω...Μακάρι να έχετε δίκαιο...
Δε φταίνε σε καμία περίπτωση οι φοιτητές για την εικόνα που δίνουν (ορισμένα) πανεπιστήμια. Και γιατί βλέπουμε (ή βλέπουνε ορισμένοι) τα μέτρα ως 'τιμωρία' προς τους φοιτητές; Πιστεύω αντιθέτως ότι είναι πολύ θεμιτά όλα όσα προτείνονται. Δε θα μπορέσει κάποιος να τελειώσει το Πολυτεχνείο σε π.χ. 7.5 χρόνια; Για ποιά εντατικοποιήση μιλάμε όταν ο μέσος όρος αποφοίτησης είναι τα 6.5 χρόνια και με χαλαρό διάβασμα; Δίνουν κι ένα χρόνο παραπάνω
Δε θα περάσει ένα μάθημα μπροστά σε μια (αμερόληπτη) επιτροπή 3 καθηγητών την 4η φορά; Πιστεύω ειδικά για το τελευταίο ότι είναι πολύ πιό δίκαιο από ό,τι ισχύει τώρα. Γιατί τώρα το δίνεις μεν όσες φορές θες, αλλά αν ο καθηγητής σε έχει πάρει με κακό μάτι, ή συνεχίζει να εξετάζει μόνος του και να βάζει λαμακίες, ή να διορθώνει λαμακωδέστατα, δεν το περνάς το μάθημα στον αιώνα τον άπαντα...
Δε θα βοηθήσει η είσοδος managers και η επισήμανση σημείων στα οποία υπερτερεί το πανεπιστήμιο ή υστερεί; Ή θα είναι επιζήμια η εισροή κεφαλαίου για τα ερευνητικά;
Όσο για τα δωρεάν συγγράμματα και το άσυλο, αυτά με λίγο διάλογο πιστεύω λύνονται. Αλλά για το άσυλο να πω ότι αυτή η γελοία τακτική του να μπορεί ο καθε ταραχοποιός και αλήτης να μπαίνει μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου και να κλέβει, να βιάζει και να σπάει πρέπει να αλλάξει! Δεν ξέρω πώς, αλλά πρέπει να αλλάξει. Το να λένε κάποιοι ότι μπορεί και για πλημμέλημα να σε πάνε μέσα αν εφαρμοστούν οι νέες προτάσεις είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου. Ο καθαρός άνθρωπος δε φοβάται τίποτα και δεν υποπέφτει ούτε σε πλημμελήματα. Ο χώρος του Πανεπιστημίου είναι χώρος ιδεών, όπως χώρος ιδεών είναι και το κάθε μέρος του κόσμου. Άσυλο είναι το κεφάλι μας. Αλλά κάποιοι το έχουν περιορίσει γεωγραφικά, για δικούς τους λόγους, μονο μέσα στο πανεπιστήμιο...γελοιότητες.
Είμαι αριστεριστής, αλλά κάποιες φορές νευριάζω με το πώς καπηλεύονται τα κόμματα της Αριστεράς όλη την κατάσταση, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν σούσουρο και να ακουστούν κι αυτοί... Και φεύ! Όλο φωνάζουν, δεν προτείνουν και λύσεις!
Τίποτα...η μόνη ελπίδα είναι οι φοιτητές που πραγματικά νοιάζονται. Ακούω ότι οι διαδηλώσεις είναι υπερκομματικές και γι' αυτό τουλάχιστον **και μόνο **χαίρομαι, γιατί τόσα χρόνια στο Πολυτεχνείο είχα μπουκτίσει με τις π*π@ρες των κομμάτων...
-
Έλα μωρέ τώρα, πιάσανε την παιδεία στα στόματά τους οι αριστεροί του ΚΚΕ και Σία και την τραβάνε σαν σφεντόνα 'κατά του κατεστημένου'.
Πολιτικοποίηση της παιδείας και τα φοιτητικά μυαλά στα κάγκελα. Είδα σήμερα την κατά τα άλα συμπαθή Παπαρήγα να λέει ότι πρέπει να ενταχθεί η πάλη των πανεπιστημίων στην παλλαϊκή πάλη. Δεν ντρέπονται λιγάκι οι ξεγιβεντισμένοι. -
Η παιδεία είναι πολιτικοποιημένη εκ των πραγμάτων (όπως και κάθε άλλη κοινωνική έκφραση, ενέχει πολιτική και καταλήγει στην πολιτική). Μην αφορίζουμε γενικά.
Η κομματική εκμετάλλευση του θέματος είναι άλλο καπέλο. Πάντως η Παπαρήγα απευθύνεται στο κοινό της. Όπως -δυστυχέστατα- απευθύνεται στο κοινό του και ο τυχάρπαστος και βαθύτατα συντηρητικός (για να μην πω καμιά άλλη κουβέντα πιο βαριά) Βύρων Πολύδωρας αναφερόμενος στα 'ηρωικά ΜΑΤ'.
Απορία σχετικά με τον τελευταίο: γνωρίζει τη φήμη των πραιτωριανών στην αρχαία Ρώμη, πριν αποκαλέσει -υποτίθεται παινευτικά- τα όργανα της τάξης με αυτόν τον χαρακτηρισμό;
-
Επίσης 'μάνατζερ στα δημόσια πανεπιστήμια' δεν αποτελεί απλώς ανέκδοτο τύπου 'αλβανός τουρίστας', αλλά επικίνδυνο μίγμα.
-
Δηλαδή θα συγκρίνουμε τώρα αρχηγό κόμματος (και σοβαρό άνθρωπο μάλιστα - κατά τα λοιπά τουλάχιστον) με τον Πολύδωρα; Να συγκρίνουμε τότε τον Καραμανλή με τον Κουλούρη και τον Παπανδρέου με την Παπακώστα.
Διαφωνώ με την πολιτικοποίηση των πάντων. Ειδικά μάλιστα όταν το επίπεδο της πολιτικής είναι χαμηλό. Σε κανένα κοινωνικό τομέα δεν έχει κάνει καλό η πολιτικοποίηση. Από πού να ξεκινήσουμε; Από την οικονομία και την πολιτική διαπλοκή; Την εργασία και τον συνδικαλισμό; Τη δημόσια τάξη και την άμυνα; Γιατί η παιδεία πρέπει να μπαίνει κι αυτή στην πολιτικοποίηση (που στην Ελλάδα είναι συνώνυμη με την κομματικοποίηση);
-
θεωρεις δηλαδη τη παπαρηγα σοβαρο ανθρωπο;
-
Γενικά ναι.
-
μηπως οι περισσοτεροι ταραξιες και αναρχικοι που τα κανουν γυαλια καρφια και καταστρεφουν ξενοι ιδιοκτησια υποκινουνται απο την παραταξη της;λεω μηπως.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
μηπως οι περισσοτεροι ταραξιες και αναρχικοι που τα κανουν γυαλια καρφια και καταστρεφουν ξενοι ιδιοκτησια υποκινουνται απο την παραταξη της;λεω μηπως.αυτοι ειναι οι ιδιοι μαλακες που θα τα σπασουν και στο γηπεδο και αλλου
δεν νομιζω (και δεν θελω να πιστεψω οτι) το ΚΚΕ να υποκινει μαλακες (τουλαχιστον σε αυτο το επιπεδο)
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα