-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τι πιστευετε: Ελληνας ειναι αυτος που μετεχει Ελληνικης παιδειας ή οτι ο Ορθοδοξος Ελληνας εχει το δικαιωμα να ζει στην χωρα αυτη?
Έλληνας είναι αυτός που μετέχει ελληνικής παιδείας. Για την ακρίβεια, πιστεύω ότι οποιοσδήποτε 2ης γενιάς μετανάστης στη χώρα μας, εφόσον το επιθυμεί και ο ίδιος βέβαια, μπορεί να καλείται Έλληνας.
RESPECT
To θέμα αυτό κάνει 'τζιζ' ...Οπότε από 'μακριά και αγαπημένοι'
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Συμφωνώ με τον Krus και κατ' επέκτασην το Βασίλη και όσους συμφωνούν...Έλληνας για μένα είναι όποιος έλαβε ελληνική παιδεία.
Ναι, αλλά δεν ορίζουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο την Ελληνική παιδεία
-
Eπειδη η εν λογω μαθητρια ηταν αριστουχα η επειδη αισθανονταν Ελληνιδα; Οπως και να το κανουμε η σημαια σημαινει κατι. Αν η εν λογω μαθητρια κρατουσε την Ελληνικη σημαια γιατι αισθανοταν Ελληνιδα να τις εβγαζα το καπελο. Αν το εκανε γιατι πηρε 20 στο Λυκειο τοτε για εμενα δεν αξιζει. Οταν κρατας μια σημαια ψηλα σημαινει οτι πιστευεις σε αυτο που αντιπροσωπευει.
Οταν στην καθε παρελαση περνανε οι σημαιες ολων των ταγματων και ειναι με τρυπες και σχισμενες και εχουν αιματα γιατι νομιζετε τα εχουν αυτα; Γιατι οι καθε σημαιοφοροι πηραν 20 στο Λυκειο; Οχι βεβαια γιατι χαθηκαν αμετρητες ζωες για να υψωθουν και κρατηθουν ψηλα.
Αν καποιος αποφασισε να κανει την Ελλαδα σπιτι του και ειναι περηφανος οταν την σημαια να κυματιζει και οταν ακουει τον εθνικο υμνο τοτε στα ματια μου εχει κερδισει το δικαιωμα οχι μονο να λεγεται Ελληνας αλλα
ειναι ισιος και ομοιος με του υπλοιπους Ελληνες. Δεν εχει σημασια μεγαλωσε στην Κινα η στο Μπαγλαντες.Νικος
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Εμένα προσωπικά με τιμάει 10 φορές περισσότερο να βλέπω ένα αλβανόπουλο να κρατάει ψηλά και με περηφάνια τη σημαία της χώρας μου απ' ότι ένα ελληνόπουλο. Εγώ ας πούμε αν μου λέγαν να κουβαλήσω τη σημαία της Αλβανίας σε παρέλαση δεν θα δεχόμουν, δεν θα ένοιωθα τίποτα για να το κάνω. Το ότι υπάρχουν αλβανόπουλα που πραγματικά διεκδικούν την τιμή να κρατήσουν τη σημαία της χώρας μου σε εθνική γιορτή, με ιντριγκάρει αφάνταστα! Και αν φτάσουν στο σημείο να κατακτήσουν το δικαίωμα να τη φέρουν σε παρέλαση, τότε εγώ πρώτος θα τους χειροκροτήσω. -
Το λαθος ειναι που η σημαια δινεται σαν επαθλο στον πρωτο....
Η σημαια δεν ειναι κυπελλο πρωταθληματος ουτε βραβειο σε διαγωνισμο....Τωρα θα συμφωνησω οτι Ελληνας ειναι αυτος που μετεχει στην Ελληνικη παιδεια....
Και δεν εννοω στην παιδεια των σχολειων.
Ελληνικη παιδεια για μενα ειναι το πνευμα που εκφραζει ο ορος Ελληνισμος.
Μαγκια αλλα και ανθρωπια
Ανεξαρτησια αλλα και φιλοξενια
Ατομικη πρωτοβουλια αλλα και ομαδικος αγωνας οταν χρειαζεται....
Ζαμανφουτισμος αλλα και συνεπεια την καταλληλη στιγμηΚαι ολα αυτα που εκαναν τους Ελληνες αγαπητους σε ολον το κοσμο.
Απο τους γαιοκτημονες της Αιγυπτου και τους μεγαλεμπορους της Ν.Αφρικης και του Ζα'ι'ρ μεχρι τους εργατες της Γερμανιας και τους μικροεαγγελματιες της Αυστραλιας..... -
To Έθνος είναι πολιτισμικό φαινόμενο. Ο Εθνικισμός, επιστημονικά οριζόμενος, είναι η πολιτική ιδεολογία κατά την οποία τα άτομα αυτοπροσδιορίζονται πρωταρχικά και συγκροτούν πολιτικές οντότητες (κράτη) στη βάση [=με κριτήριο] του πολιτισμικού αυτού φαινομένου.
Η ιδεολογία αυτή έχει κατασυκοφαντηθεί, είτε από αφέλεια είτε εκ του πονηρού, ως δήθεν υπεύθυνη για τη διακρατική βία, τον πόλεμο.Με οποιοδήποτε όμως κριτήριο κι αν ήταν συγκροτημένες οι Πολιτείες, και πάλι δεν θα μπορούσαν παρά να υπερασπίσουν και με τη βία τα αυτονόητα συμφέροντά τους, και πράγματι αυτό συνέβαινε ούτως ή άλλως για χιλιάδες χρόνια πριν την ανάδυση του εθνικισμού. Συγκεκριμένα, από τη γεωργική επανάσταση [=εγκατάλειψη νομαδικού βίου, εδραίες κοινωνίες, συσώρευση πλούτου, εμφάνιση θεσμών και Κράτους], μέχρι και πριν από 3 περίπου αιώνες που πρωτοεμφανίσθηκε ο εθνικισμός.
Ο εθνικισμός δεν είναι παρά ο πατριωτισμός (η πίστη στην Πολιτεία) για έναν πολίτη εθνικού κράτους, όπως είναι το δικό μας και τα περισσότερα ευρωπαϊκά (οι ΗΠΑ θεωρούνται επίσης nation-state από την Πολιτική επιστήμη, συγκροτηθέν όμως στη βάση του λεγόμενου 'ετερογενούς εθνικισμού').
Θα πρέπει να διακρίνεται από την ακραία ολοκληρωτική μορφή του (σωβινισμός) και βεβαίως από τον ρατσισμό.Επιδή λοιπόν δεν υπάρχει ελληνικό αίμα (μόνον ανθρώπινο αίμα υπάρχει), όποιος θέλει -βαθιά και ειλικρινά- να είναι Έλληνας, είναι. Το πατριωτικό (εθνικιστικό) καθήκον μας, μάλιστα, ως πολιτών, είναι να αγκαλιάζουμε αυτούς τους ανθρώπους και να εργαστούμε για τον εξελληνισμό όσο περισσότερων μέτοικων βρίσκονται στη χώρα μας. Είναι μοναδική ευκαιρία δημογραφικής ανανέωσης του Ελληνισμού.
Το αντίθετο είναι ρατσισμός και είναι μέγα (και αντεθνικό) λάθος, πέρα από ηθικό έγκλημα. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
To Έθνος είναι πολιτισμικό φαινόμενο. Ο Εθνικισμός, επιστημονικά οριζόμενος, είναι η πολιτική ιδεολογία κατά την οποία τα άτομα αυτοπροσδιορίζονται πρωταρχικά και συγκροτούν πολιτικές οντότητες (κράτη) στη βάση [=με κριτήριο] του πολιτισμικού αυτού φαινομένου.
Η ιδεολογία αυτή έχει κατασυκοφαντηθεί, είτε από αφέλεια είτε εκ του πονηρού, ως δήθεν υπεύθυνη για τη διακρατική βία, τον πόλεμο.Με οποιοδήποτε όμως κριτήριο κι αν ήταν συγκροτημένες οι Πολιτείες, και πάλι δεν θα μπορούσαν παρά να υπερασπίσουν και με τη βία τα αυτονόητα συμφέροντά τους, και πράγματι αυτό συνέβαινε ούτως ή άλλως για χιλιάδες χρόνια πριν την ανάδυση του εθνικισμού. Συγκεκριμένα, από τη γεωργική επανάσταση [=εγκατάλειψη νομαδικού βίου, εδραίες κοινωνίες, συσώρευση πλούτου, εμφάνιση θεσμών και Κράτους], μέχρι και πριν από 3 περίπου αιώνες που πρωτοεμφανίσθηκε ο εθνικισμός.
Ο εθνικισμός δεν είναι παρά ο πατριωτισμός (η πίστη στην Πολιτεία) για έναν πολίτη εθνικού κράτους, όπως είναι το δικό μας και τα περισσότερα ευρωπαϊκά (οι ΗΠΑ θεωρούνται επίσης nation-state από την Πολιτική επιστήμη, συγκροτηθέν όμως στη βάση του λεγόμενου 'ετερογενούς εθνικισμού').
Θα πρέπει να διακρίνεται από την ακραία ολοκληρωτική μορφή του (σωβινισμός) και βεβαίως από τον ρατσισμό.Επιδή λοιπόν δεν υπάρχει ελληνικό αίμα (μόνον ανθρώπινο αίμα υπάρχει), όποιος θέλει -βαθιά και ειλικρινά- να είναι Έλληνας, είναι. Το πατριωτικό (εθνικιστικό) καθήκον μας, μάλιστα, ως πολιτών, είναι να αγκαλιάζουμε αυτούς τους ανθρώπους και να εργαστούμε για τον εξελληνισμό όσο περισσότερων μέτοικων βρίσκονται στη χώρα μας. Είναι μοναδική ευκαιρία δημογραφικής ανανέωσης του Ελληνισμού.
Το αντίθετο είναι ρατσισμός και είναι μέγα (και αντεθνικό) λάθος, πέρα από ηθικό έγκλημα.coyot μπραβο γιατι:
1)Επανεφερες με το ποστ αυτο τη συζητηση στο ζητουμενο.
2)Γιατι εκανες μια αντικειμενικη και εμπεριστατωμενη αναλυση. -
Το 'κακό' ξεκινά απο εδω.....
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Το λαθος ειναι που η σημαια δινεται σαν επαθλο στον πρωτο....
Η σημαια δεν ειναι κυπελλο πρωταθληματος ουτε βραβειο σε διαγωνισμο....Αν δεν σήμαινε πρωτιά έναντι των συμμαθητών η ανύψωση της σημαίας και παρέλαση με αυτή, πολύ αμφιβάλλω για το κατα πόσον θα θέλανε οι Αλβανοί να τη σηκώνουν....Οπότε προς το παρόν θα συμφωνήσω με αυτό....
Εγώ πάλι δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως τα κίνητρα του Αλβανόπουλου που θέλει να σηκώσει την ελληνική σημαία (ή για να ακριβολογώ, των γονέων του) είναι τόσο υψηλά, ευγενή και αθώα.
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ.....Οι Αλβανοί από τα πρώτα χρόνια που ήρθαν στη χώρα μας, δεν αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο από εμας. Καλώς ή κακώς, σηκώνει πολύ κουβέντα....Το ζήτημα είναι πως οι άνθρωποι αυτοί (εξαιτίας και της δικής μας συμπεριφοράς), κουβαλάνε άπειρα κόμπλεξ. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν κι αυτά που οφείλονται στην ολοφάνερη κατωτερότητα της δικής τους χώρας, σε όλους τους τομείς. Το καλό βέβαια της υπόθεσης είναι πως μετά την κατάρρευση τους συστηματος και χάρη στην παραμονή τους στην Ελλάδα, τα πράγματα βαίνουν συνεχώς προς το καλύτερο και η χώρα τους βελτιώνεται συνεχώς. Σ' αυτό συμβάλλει και η παιδεία που λαμβάνουν τα Αλβανόπουλα στη χώρα μας, η οποία με ολα τα ελαττώματα της είναι σαφώς ανώτερη αυτής που δινόταν (και ακόμα ίσως δίνεται) στη χώρα τους.
Βέβαια, αντίστοιχα πισω είναι και η χώρα μας σε πολλά θέματα σε σχέση με κάποιες Ευρωπαικές χώρες ή τις Η.Π.Α κλπ. Παρόλα αυτά επιτρέψτε μου να θεωρώ οτι οι διαφορές αυτές δεν είναι τόσο χαοτικές, οσο είναι δηλαδή της Αλβανίας με μας.Ετσι δεν υπάρχουν σύνδρομα κατωτερότητας και κόμπλεξ στους Έλληνες μετανάστες που ζουν σε αλλα κρατη (μη συγχέετε την 'γκετοποιηση' αυτών απο τους ντόπιους ή και απο δική τους πρωτοβουλία.Αυτό κυρίως έχει να κάνει με την ξενοφοβία που διακρίνει σχεδόν ολους τους λαούς, αλλα και την αναγκη των ανθρώπων να 'ομαδοποιούνται' και να κοινωνικοποιούνται με αλλους ανθρώπους που έχουν κοινά, βασικά στοιχεία πολιτισμού οπως γλώσσα, ηθη, έθιμα, θρησκεία, ή και καταγωγή).Δεδομένων λοιπόν αυτών των συνθηκών, δε θεωρώ οτι τα Αλβανόπουλα σηκώνουν την Ελληνική σημαία με περηφάνια, υποκλινόμενα στην ουσία σ' αυτή, αναγνωρίζοντας ολα αυτά που αυτό το κομμάτι πανί αντιπροσωπεύει.'Αλλωστε, οπως νομίζω είπε και κάποιος αλλος συνφορουμίτης πριν, δεν θα έπρεπε.Προσωπικά δε θα δεχόμουν ποτέ να σηκώσω τη σημαία αλλης χώρας, για οποιοδήποτε λόγο.
Ισως τα πράγματα αλλάξουν για τους Αλβανούς 3ης γενιάς, οντας και απαλλαγμένοι απο τα κόμπλεξ του μακρινού πια παρελθόντος, αφομοιωθούν απο τους Ελληνες και νιώσουν πραγματικά κομμάτι της χώρας αυτής και της σύγχρονης ιστορίας της.(αν και το βλέπω λίγο δύσκολο, γιατι δε θα αποκοπούν τόσο εύκολα απο τα πατρώα εδάφη τους που είναι εύκολα επισκέψιμα ανα πάσα ωρα και στιγμή, σε αντίθεση με τους Ελληνες μετανάστες της Αμερικής που πολλές φορές έφυγαν και δεν ξαναγύρισαν, ουτε καν επισκέθηκαν την Ελλάδα, λόγω αποστάσεως, υποχρεώσεων, κοστους ταξιδιού κλπ).
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Η πρωτη γενια δεν θεωρουνται Ελληνες;
Αν εχουν ζησει ολη τους τη ζωη στην Ελλαδα;
Αλλα γεννηθηκαν αλλου;
Αν αισθανονται και ιδιοι θεωρουν τον εαυτο τους Ελληνα.
Τι ειναι οι Ποντιοι που ηρθαν απο την Ρωσια τι ειναι οι Ελληνες απο την Αλβανια;Νικος
Η πρώτη γενιά και βέβαια δεν είναι Έλληνες....!!!!! Αλλο τι θεωρούν οτι είναι....Γιατι με αυτή τη λογική, κι εγω που είμαι απο τα Φάρσαλα, αισθάνομαι και θεωρώ τον εαυτό μου, απόγονο του ΑΧΙΛΛΕΑ !!! Αλλο θέμα ομως αν οντως είμαι....
Οσο για ολους τους υπόλοιπους που αναφέρεις, έχουν ρίζες Ελληνικές, απο πάππου προς πάππου που λέμε και μάλιστα οι περισσότεροι έχουν διατηρήσει γλώσσα, θρησκεία και λοιπά στοιχεία που τους κανουν Έλληνες...Ειδικά σε σχέση με τους Βορειοηπειρώτες, επειδή ο πατέρας μου είναι απο τα ορεινά χωριά του Νομού Θεσπρωτίας και επειδή συναναστρέφομαι πολύ με αρκετους μετανάστες, θα εκπλαγείς πόσο ομοιος είναι ο τρόπος ομιλίας, οι ιδιωματισμοί, η ενδυμασία (των γηραιότερων) και οι συνήθειες στην καθημερινότητα των Βορειοηπειρωτών σε σχέση με τους ....Νοτιοηπειρώτες.
-
Πολύ δύσκολο θέμα...η δική μου σκέψη/πιθανή λύση:
Παράδοση του εκάστοτε σχολικού εμβλήματος και όχι της σημαίας στους αριστούχους. Οι σημαίες χρησιμοποιούνται σε εθνικές εορτές, που δίνουν φόρο τιμής σε αυτούς που θυσιάστηκαν για αυτήν, και είναι κατά τη γνώμη μου άσχημο να τη σηκώνει κάποιος που να μη νιώθει κάτι για αυτήν. Και νομίζω ότι ελάχιστοι από μας θα σήκωναν σημαία σε παρόμοια θέση, σε κάποιο άλλο κράτος. Αντίθετα, το σχολικό έμβλημα (αετός, κάποια προτομή, κάποιο στυλ οικόσημου κλπ.) θα δίνεται στον καλύτερο αυτού του σχολείου (ο οποίος θα το αξίζει και θα το κυνηγάει, ανεξαρτήτου υπηκοότητας και εθνικότητας ή θρησκείας).
Βέβαια, άλλο τόσο άσχημο είναι να δίνεται η σημαία σε ελληνόπουλα (πανάθεμά τα) που αν τα ρωτήσεις ποιοι πολέμησαν στους Περσικούς, θα σου πουν οι Έλληνες, οι Πέρσες και οι Τούρκοι! Ίσως, τη σημαία να τη σήκωνε ο πιο δυνατός στην Ιστορία...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Βέβαια, άλλο τόσο άσχημο είναι να δίνεται η σημαία σε ελληνόπουλα (πανάθεμά τα) που αν τα ρωτήσεις ποιοι πολέμησαν στους Περσικούς, θα σου πουν οι Έλληνες, οι Πέρσες και οι Τούρκοι! Ίσως, τη σημαία να τη σήκωνε ο πιο δυνατός στην Ιστορία...Μη στεναχωριεσαι εδω ακουσαμε οτι πολεμησαν οι αρχαιοι Ελληνες με ....ΑΡΑΒΕΣ!!!!!
σορρυ για το οφ τοπικ.
-
Ο χρήστης Spartan
Η πρώτη γενιά και βέβαια δεν [u έγραψε:
είναι[/u:2icsstqo] Έλληνες....!!!!! Αλλο τι θεωρούν οτι είναι....Γιατι με αυτή τη λογική, κι εγω που είμαι απο τα Φάρσαλα, αισθάνομαι και θεωρώ τον εαυτό μου, απόγονο του ΑΧΙΛΛΕΑ !!! Αλλο θέμα ομως αν οντως είμαι....To Έθνος, επαναλαμβάνω, συνίσταται στον πολιτισμό και στη συνείδηση. Άνθρωπος που μιλά ελληνικά και θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα, είναι Έλληνας.
Επομένως, ιστορικώς και πολιτικώς (αυτό έχει σημασία) είναι απόγονος του Αχιλλέα και του Περικλή, ακόμα κι αν ο βιολογικός (αυτό δεν έχει σημασία εκτός κι αν είμαστε ρατσιστές) παππούς του ήταν ο Τζεγκίς Χαν ή ο Μομπούτου Σέσε Σέκο.
Εννοείται ότι αν υιοθετήσουμε τη ρατσιστική άποψη, κανείς μας απολύτως δεν θα δικαιούται να λέγεται Έλληνας.@KRIEZA: Eυχαριστώ.
-
Το λάθος όπως προανέφεραν πολλοί είναι ότι η σημαία αποτελεί έπαθλο για τον αριστούχο στο μαθητικές παρελάσεις.
Ας έδιναν στον αριστούχο ένα κύπελλο, ή ένα αναμνηστικό έμβλημα του σχολείου, και ας αφήσουν την σημαία εκεί που πρέπει.Το Αλβανάκι και το Ρωσάκι δηλαδή θα υπηρετήσει στον Ε.Σ. , θα πάει 2-3 μήνες στην Κρυσταλοπηγή να αναχαιτίζει με κίνδυνο της ζωής του ορδές αθλίων χασισοεμπορων και σωματεμπόρων Αλβανών μέσα στο κρύο???
Απάντησει και με κεφαλαία γράμματα ΟΧΙ.
Όλοι αυτοί όπως ξέρω και από γνωστούς μου, κάνουν κάτι 3μηνα, 6μηνα , αν τα κάνουν και αυτά και κοιτάνε πως θα λουφάρουν και θα φύγουν.Δεν μπορώ αλήθεια να βρω τον λόγο γιατί πρέπει ένας Αλβανός ή ένας Ρώσος να σηκώνει Ελληνική σημαία?? Αν κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάτι ας το γράψει.
Από τα αναφερόμενα μου εξαιρούνται: Πόντιοι, Βορειοηπειρώτες, και λοιποί Έλληνες που προέρχονται από 3ες χώρες και για κάποιο λόγο βρέθηκαν στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
To θέμα αυτό κάνει 'τζιζ' ...Οπότε από 'μακριά και αγαπημένοι'
σωστός!
-
.
Και όσο εμείς και οι καραγκιοζίσκοι (ούτε καν καραγκιόζηδες) της ενημέρωσης θα ασχολούνται με το ποιος κρατάει τι, και τι χρώμα βρκί φοράει το κάθε ξκλο, οι μετανάστες θα αγοράζουν διαμερίσματα / οικόπεδα / χωράφια με μετρητά, θα μαθαίνουν όλες τις δουλειές που εμείς θεωρούμε ντροπή να κάνουμε, θα κάνουν νέες επιχειρήσεις και θα προοδεύουν...
Το είχα πει παλαιότερα (αρκετά πριν απο τη μόδα του ιντερνετ), οι κόρες των μεταναστών θα είναι οι καλύτερες νύφες, ενώ εύχομαι οι μετανάστες να είναι καλύτεροι εργοδότες από τους ιθαγενείς του ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟΥ...
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Δηλαδή οι έλληνες καθολικοί στην Σύρο και στα Επτάνησα ειναι λίγοτερο έλληνες ?Τι μ@ είναι αυτά που ακούω !!!
Τέτοιες στιγμές νομίζω οτι το όνομα έλληνες δεν αξίζει σε κανένα σε αυτό το τόπο και μάλλον Νεορωμιούς έπρεπε να μας λένε....
Καθολικοί;;; Αλλόθρησκοι;;; και θέλουν να λέγονται και Έλληνες;;; Στην πυράαααααα...
με άλλα λόγια: Go figure...
-
Εγω πιστευω στις απλες λυσεις τετοιου ειδους προβληματων. Να κατσουν να διαβασουν τα εληνοπουλα ετσι ωστε να σηκωσουν αυτα τη σημαια και να μην εχουμε κανενα προβλημα. Γιατι να αριστευουν οι 'αλλοδαποι'?
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Εγω πιστευω στις απλες λυσεις τετοιου ειδους προβληματων. Να κατσουν να διαβασουν τα εληνοπουλα ετσι ωστε να σηκωσουν αυτα τη σημαια και να μην εχουμε κανενα προβλημα. Γιατι να αριστευουν οι 'αλλοδαποι'?οντως. οι αλλοδαποί είναι κατώτεροι..
άκου 'κει να θέλουν να αριστεύσουν κιόλας! -
skye μάλλον παρερμήνευσες αυτό που είπε ο medos
-
Οντως το παρερμηνευσε....
Εσυ ομως cavallino καταλαβες τι ηθελα να πω.
Ειναι ορισμενοι που αρπαζονται αμεσως......
Αυτο που ηθελα να πω - για οσους το παρερμηνευσαν - ειναι οτι οι γονεις να βαλουν τα παιδια τους να διαβασουν ετσι ωστε να αριστευσουν αυτα (εληνοπουλα) και οχι τα αλβανακια, ρωσσακια κλπ.
Το συγκεκριμενο θεμα με την σημαια εχει καταντησει πολιτικο δηλ αντιπαραθεση μεταξυ κυβερνησης και αντιπολιτευσης για καθαρα ψηφοθηρικους σκοπους και προσωπικα με αφηνει παγερα αδιαφορο. Αυτο που εγραψα ειναι απλα μια σκεψη που μου φαινεται λογικη. -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Τέτοιες στιγμές νομίζω οτι το όνομα έλληνες δεν αξίζει σε κανένα σε αυτό το τόπο και μάλλον Νεορωμιούς έπρεπε να μας λένε....Μα δε μας λένε Έλληνες!
Γραικούς μας λένε!
Έλληνες μας λέμε μόνο εμείς. -
Δεν υπαρχει Ελληνας, Αλβανος, Κινεζος...αλλα ποιοτητες ανθρωπων...
Πολλοι 'γνησιοι' Ελληνες -για χαβαλε και προβολη κατα την προσωπικη μου αποψη- βγαινουν στα παραθυρα της TV και ξεσηκωνονται για καθε αλλοδαπο που τυγχανει σημαιοφορος σε μια παρελαση...
Παραλληλα, εχουν βγει στους δρομους και εχουν πανυγηρισει τα χρυσα μεταλλια και τις αλλες επιτυχιες Ελληνων (???) αθλητων.
Δηλαδη αυτοι γιατι ειναι Ελληνες? Μηπως επειδη αγωνιστηκαν για την Ελλαδα λογω καλυτερης επιχορηγησης?Φυσικα, θυμαμαι πολυ καλα και τις περιπτωσεις ελληνοποιημενων αθλητων μπασκετ που τωρα φυσικα μας εχουν ξεχασει εντελως αφου πετυχαν τον στοχο τους (προβολη και καθιεωση).
Που ηταν το Ελληνικο DNA του πρωταθλητη της κας Φανης Χαλκια στο φετινο Ευρωπαικο Πρωταθλημα Στιβου???
Εξαλλου, ποσοι απο αυτους αν εμεναν στο εξωτερικο θα ηθελαν να αντιμετωπιζονται με μια αναλογη συμπεριφορα???
Ελληνισμος και Εθνικισμος