-
-
Σου λέω και εδώ μεγειά τα νέα φοβερά πατούμενα. Τώρα μάλιστα
-
Οι ζάντες είναι απλά τέλειες!
-
Πολύ όμορφο το φιεστάκι.. να το χαίρεσαι! Και πολύ καλύτερα -κατά τη γνώμη μου από ένα fr που είναι στα ίδια λεφτά.
Είναι το πιο όμορφο χρώμα για st, μαζί με το άσπρο (προσωπική άποψη)Αλλά ρε συ βγάλε αυτή την άθλια πινακίδα..
εντελώς φιλικά..
είσαι σαν πυροσβεστικό -
Ειναι πολυ ομορφο (και 'κακο') με τις ασπρες ζαντε, οι οποιες δεν ταιριαζουν σε πολλα αυτοκινητα - κατι στο οποιο βεβαια βοηθανε και οι ριγες. Ελπιζω να ην του κανεις τιποτα αλλο εξωτερικα και χαλασεις την πετυχημενη συνταγη!
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αλλά ρε συ βγάλε αυτή την άθλια πινακίδα..
εντελώς φιλικά..
είσαι σαν πυροσβεστικόΟντως!....
-
Καταπλικτικες οι ζαντουλες, καλοριζικες. Το φιεστα ειναι ενα παρα πολυ παρεξηγημενο (και απο εμενα). Ο λογος απλος. Μα 150 αλογα απο διλιτρο???? Δυστυχως ειναι καπου μεταξυ FR απο πλευρας τιμης και RC clio απο πλευρας GTI. Διαβαζω τοσες σελιδες για 0-100 και κανεις δεν εχει πει λεξη για τις ρεπριζ του που ειναι πραγματικα πολυ καλες και ουτε οτι τα μοτερ της Ford ειναι πολυ σφηκτα τοθλαχιστον για τα πρωτα 10.000 κμ. Επεισης μεταξονιο και μετατροχια ειναι πολυ καλυτερα απο τα ανωθεν το οποιο σημαινει πολυ καλο πατημα. Ετυχε να το οδηγησω και επαθα πλακα με το τιμονι του (χαμηλα 2 απο ακρη σ ακρη) και απο το κιβωτιο σαν αισθηση, τωρα για μπαμ . Ναι ειναι αληθεια οτι με χταποδι εξατμηση λενε οτι φτανει γυρω στα 170 (βεβαια οι αγγλοι ειναι αριθμολαγνοι και απο 7 χρονη συμβιωση μαζι τους δεν τουσ εμπιστευομαι και πολυ) και οτι με την εισαγωγη τηs cosworth θ αγγιζει τα 200. Σιγουρα ειναι μια πολυ καλη βαση αλλα αν βαλεις ολα τα λεφτα που θελει για εξελιξη απολκλειεται να μην φτασει τα 24.Με το face lift ειναι ακομα καλυτερο κυριως το εσωτερικο του και αν η τιμη του δεν ξεφυγει θα ειναι best value for money.However αν ειχες ομως 106 καλο τοτε το clio ειναι μονοδρομος. Και αν σου λειπει κατι ανοιγεις τον καταλογο της Renault-sport για αρχη ονειρευεσαι....
Δεν εχω Fiesta oute clio αλλα τα σεβομαι και τα 2 πολυ.
Υ.Γ με τα 17αρια πως ειναι στο στριψιμο?????
Αυτα -
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Ειναι πολυ ομορφο (και 'κακο') με τις ασπρες ζαντε, οι οποιες δεν ταιριαζουν σε πολλα αυτοκινητα - κατι στο οποιο βεβαια βοηθανε και οι ριγες. Ελπιζω να ην του κανεις τιποτα αλλο εξωτερικα και χαλασεις την πετυχημενη συνταγη!Φυσικά και θα κάνω, θα βάλω διπλοφάναρα ξένου, σαν αυτά του Rallye Concept!
Όσο για την πινακίδα είναι προσωρινή, μέχρι να μου στείλουν καινούρια από το υπουργείο μετααφορών (Η μπροστινή γρατσουνίστικε σε επαφή με αγροτικο )
-
Φυσικά και θα κάνω, θα βάλω διπλοφάναρα ξένου, σαν αυτά του Rallye Concept!
με τα 17αρια πως ειναι στο στριψιμο????
-
Στρίβει φυσιολογικά, απλά διαβάζει-ψαρέυει περισσότερο (ίσως λόγω μεγαλύτερου πλάτους (6,5-->7)
Πάντως στην αγγλία βγαίνει αυτή τη διάσταση ζάντας, οπότε είμαι σίγουρος ότι η μετατροπή είναι σωστή.
Μόνη διαφορά είναι το offset, που από 52.5 (της μαμά 17'') έγινε 45 (της ProRace). -
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Ειναι πολυ ομορφο (και 'κακο') με τις ασπρες ζαντε, οι οποιες δεν ταιριαζουν σε πολλα αυτοκινητα - κατι στο οποιο βεβαια βοηθανε και οι ριγες. Ελπιζω να ην του κανεις τιποτα αλλο εξωτερικα και χαλασεις την πετυχημενη συνταγη!
Το 'φυσικα' τι σημαινει;... Ότι 'δε δειχνει αρκετα κακο ακομα' και χρειαζεται επειγοντως κι αλλες μοντιφες για να 'δειξει';;!!... ΟΚ, αναμενουμε νεες φωτο λοιπον, να σε θαυμασουμε δια του αυτ/του σου...
Σου προτεινω παντως, επειδη μπορει να παραδειχνει 'κακο' μετα, να αγορασεις και μια στολη σαν του Γκαρντεμαϊστερ κι ενα κρανος και να κυκλοφορεις με αυτα (αν και μπορει να σε παρεξηγησουν οι περισσοτεροι)!!!
-
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Ο χρόνος που σπατάλησες για αυτό το post πήγε χαμένος, γιατί πολύ απλά όπως έγραψες, η πηγή σου είναι τυχαία (Αν είναι δυνατόν να συγκρίνεις το Αφρικάνικο περιοδικό με το Βρετανικό autocar), και τα στοιχεία σου ελλειπή.Αποφάσισες αυθαίρετα πως ο κόφτης του ST είναι στις 6500rpm.
Φυσικά δεν ισχύει.
1η -- 7250
2η -- 7250
3η -- 6750
4η -- 6750
5η -- 65001ον: OK, δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι η Φόρντ έβαλε τον κόφτη να δουλεύει σε διαφορετικές στροφές ανάλογα με τη σχέση που έχεις στο κιβώτιο, και μάλιστα όσο πιο γρήγορα πας (και όσο καλύτερα ψύχεται ο κινητήρας σου) τόσο νωρίτερα να πιάνεις κόφτη... Και ότι μόνο με 5η στο σασμάν ο κόφτης είναι στις 6500, ενώ π.χ. με 1η-2α είναι στις 7250 (προφανώς γιατί οι αλλαγές από 1η σε 2α στον κόφτη και χρειάζονται και έχουν πλάκα και κάνουν καλό σε ημιαξόνια κλπ, ε;!)
2ον: Υποθέτω ότι δεν τα πας και τόσο καλά με υπολογισμούς. Διότι αν όντως ο κόφτης είναι στις 7250, τότε με 2α το 'Ελληνικό' Φιέστα (με 195/45R16) πιάνει 102 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χ.α.ω. σε αυτές τις στροφές (ο υπολογισμός είναι πολύ απλός αν ξέρεις ελαστικά, σχέσεις μετάδοσης και τελική σχέση) ενώ το δε 'Αγγλικό' (με 205/40R17) πιάνει 104.5, οπότε πάλι δεν παίζει αυτό που είχες φέρει σαν εξήγηση των ελαφρώς 'ψόφιων' επιδόσεων που μέτρησαν τα Ελληνικά περιοδικά.
Επίσης ανγοείς ότι το 'Κρυφό' μενού της Ford στον πίνακα οργάνων, εμφανίζει με τεράστια ακρίβεια τα Χ.Α.Ω. καθώς και τις σ.α.λ του αυτοκινήτου. (τα Χ.Α.Ω. υπολογίζονται βάσει των στροφών επί το βήμα του ελαστικού το οποίο ρυθμίζεται στο WDS, και είναι ακριβέστατα. Μάλιστα, την ώρα που το ψηφιακό κοντέρ δείχνει 96 με 2α, το αναλογικό εμφανίζει 102!!!)
Ποιό 'κρυφό μενού', WDS, και πράσινα άλογα βρε;! Τι σχέση έχουν οι ενδείξεις του κοντέρ με αυτό που βγαίνει από τους υπολογισμούς ή και με τις μετρήσεις που παραθέτουν τα περιοδικά;;;;;
Εγώ προσωπικά αδιαφορώ για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου μου στις ευθείες, μιας και όπως προανέφερα, ο στόχος του αυτοκινήτου αυτού είναι άλλος από τα φανάρια.
Χαίρομαι!
Παρόλα αυτά, με μετατροπές 1ου σταδίου, το αυτοκίνητο ανεβαίνει στα 190+ άλογα, και η ροπή μετά τις 4.000 σαλ. ανεβαίνει κατά 40-60%.
.....
χωρίς να αγγίξουν το καπάκι - εκκεντροφόρους.
....
αρκεί να διαθέτει τα 3.500 ευρώ που κοστίζει η μετατροπήΝαι, ΟΚ. Ατμοσφαιρικό 'duratech' 2.0 με 31 κιλά ροπής!! Και μάλιστα με πρώτο στάδιο και 3500 ευρώ!!! Και νόμιζα ότι τόση ώρα κάναμε σοβαρή συζήτηση...
Εννοείται πως θα τα δώσεις βέβαια, έτσι; Αν τα σκας για ζαντικά και φώτα, γιατί όχι για 'ονειρεμένες' επιδόσεις σε προνομιακή τιμή;!
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Το 'φυσικα' τι σημαινει;... Ότι 'δε δειχνει αρκετα κακο ακομα' και χρειαζεται επειγοντως κι αλλες μοντιφες για να 'δειξει';;!!... ΟΚ, αναμενουμε νεες φωτο λοιπον, να σε θαυμασουμε δια του αυτ/του σου...
Σημαίνει ότι τώρα ουσιαστικά δεν έχει φώτα. Βλέπεις, έχει κάνει η Ford την εξής ηλιθιότητα: όταν ανάβεις τη μεγάλη σκάλα, σβήνει τη μεσαία και έχεις μόνο τη μεγάλη (δεν έχεις ΚΑΙ τις δύο, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει, π.χ. με τα Clio που είναι διπλοφάναρα απ'τη μάνα τους, καθώς και με πολλά άλλα αυτοκίνητα). Δηλαδή με τη μεσαία δεν βλέπεις μακριά, με τη μεγάλη δε βλέπεις κοντά!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σημαίνει ότι τώρα ουσιαστικά δεν έχει φώτα. Βλέπεις, έχει κάνει η Ford την εξής ηλιθιότητα: όταν ανάβεις τη μεγάλη σκάλα, σβήνει τη μεσαία και έχεις μόνο τη μεγάλη (δεν έχεις ΚΑΙ τις δύο, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει, π.χ. με τα Clio που είναι διπλοφάναρα απ'τη μάνα τους, καθώς και με πολλά άλλα αυτοκίνητα). Δηλαδή με τη μεσαία δεν βλέπεις μακριά, με τη μεγάλη δε βλέπεις κοντά!
σοβαρα εχουν κανει τετοιο πραγμα??
Αδιανοητο μου φαινεται -
Κι όμως... Ο fiesta αρχικά ήθελε να πάει στην αντιπροσωπεία να του αλλάξουν την καλωδίωση του συγκεκριμένου διακόπτη, για να μην κάνει αυτήν τη βλακεία. Τελικά δεν το έκανε, γιατί προέκυψε κάτι άλλο. Αλλά τέσπα, αφού θα γίνει διπλοφάναρο, no problem.
-
ειναι κουφο αυτο, δεν το εχω ξανακουσει σε αλλο αυτοκινητο!
το εχουν κανει και σε αλλα Ford? -
Δεν ξέρω, αλλά και στο FiestaVAN μιας συναδέλφου μου (το λέω έτσι, γιατί το πεντάπορτο είναι σαν κλούβα) το ίδιο συμβαίνει.
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Ο χρόνος που σπατάλησες για αυτό το post πήγε χαμένος, γιατί πολύ απλά όπως έγραψες, η πηγή σου είναι τυχαία (Αν είναι δυνατόν να συγκρίνεις το Αφρικάνικο περιοδικό με το Βρετανικό autocar), και τα στοιχεία σου ελλειπή.
Αποφάσισες αυθαίρετα πως ο κόφτης του ST είναι στις 6500rpm.
Φυσικά δεν ισχύει.
1η -- 7250
2η -- 7250
3η -- 6750
4η -- 6750
5η -- 65001ον: OK, δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι η Φόρντ έβαλε τον κόφτη να δουλεύει σε διαφορετικές στροφές ανάλογα με τη σχέση που έχεις στο κιβώτιο, και μάλιστα όσο πιο γρήγορα πας (και όσο καλύτερα ψύχεται ο κινητήρας σου) τόσο νωρίτερα να πιάνεις κόφτη... Και ότι μόνο με 5η στο σασμάν ο κόφτης είναι στις 6500, ενώ π.χ. με 1η-2α είναι στις 7250 (προφανώς γιατί οι αλλαγές από 1η σε 2α στον κόφτη και χρειάζονται και έχουν πλάκα και κάνουν καλό σε ημιαξόνια κλπ, ε;!)
Φίλε μου είσαι αδιανόητα επίμονος, δεν παίζεσαι.
Φυσικά και ξέρω που έχει κόφτη το αμάξι. Πως είναι δυνατόν να το αμφισβητείς? Εγω το έχω όχι εσυ! Αν είναι δυνατόν! Εσύ είσαι το θέατρο του παραλόγου!!!!
2ον: Υποθέτω ότι δεν τα πας και τόσο καλά με υπολογισμούς. Διότι αν όντως ο κόφτης είναι στις 7250, τότε με 2α το 'Ελληνικό' Φιέστα (με 195/45R16) πιάνει 102 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χ.α.ω. σε αυτές τις στροφές (ο υπολογισμός είναι πολύ απλός αν ξέρεις ελαστικά, σχέσεις μετάδοσης και τελική σχέση) ενώ το δε 'Αγγλικό' (με 205/40R17) πιάνει 104.5, οπότε πάλι δεν παίζει αυτό που είχες φέρει σαν εξήγηση των ελαφρώς 'ψόφιων' επιδόσεων που μέτρησαν τα Ελληνικά περιοδικά.
Ρε φίλε πάλι με τους υπολογισμούς σου!!!
Ωραία, αφού το βρήκες ότι πιάνει 102 με τις 16'', τότε εξήγησε μου γιατί το Drive στις μετρήσεις του έβαλε τρίτη σχέση για 0-100, επειδή το Vbox έδειξε 96Χ.Α.Ω. με 2α (Αυτό το ξέρω άπο άτομο μέσα από το περιοδικό).
Δεν σου φαίνεται λογικό, εφόσον το ελληνικό γράφει 96 με 2α κόφτη, το αγγλικό να γράφει πάνω από 96,6 που χρειάζονται για να πιάσει τα 60mph?Επίσης ανγοείς ότι το 'Κρυφό' μενού της Ford στον πίνακα οργάνων, εμφανίζει με τεράστια ακρίβεια τα Χ.Α.Ω. καθώς και τις σ.α.λ του αυτοκινήτου. (τα Χ.Α.Ω. υπολογίζονται βάσει των στροφών επί το βήμα του ελαστικού το οποίο ρυθμίζεται στο WDS, και είναι ακριβέστατα. Μάλιστα, την ώρα που το ψηφιακό κοντέρ δείχνει 96 με 2α, το αναλογικό εμφανίζει 102!!!)
Ποιό 'κρυφό μενού', WDS, και πράσινα άλογα βρε;! Τι σχέση έχουν οι ενδείξεις του κοντέρ με αυτό που βγαίνει από τους υπολογισμούς ή και με τις μετρήσεις που παραθέτουν τα περιοδικά;;;;;
Aυτό το παρακάμπτω, είναι σαν να μιλάω σε τοίχο
Εγώ προσωπικά αδιαφορώ για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου μου στις ευθείες, μιας και όπως προανέφερα, ο στόχος του αυτοκινήτου αυτού είναι άλλος από τα φανάρια.
Χαίρομαι!
Παρόλα αυτά, με μετατροπές 1ου σταδίου, το αυτοκίνητο ανεβαίνει στα 190+ άλογα, και η ροπή μετά τις 4.000 σαλ. ανεβαίνει κατά 40-60%.
.....
χωρίς να αγγίξουν το καπάκι - εκκεντροφόρους.
....
αρκεί να διαθέτει τα 3.500 ευρώ που κοστίζει η μετατροπήΝαι, ΟΚ. Ατμοσφαιρικό 'duratech' 2.0 με 31 κιλά ροπής!! Και μάλιστα με πρώτο στάδιο και 3500 ευρώ!!! Και νόμιζα ότι τόση ώρα κάναμε σοβαρή συζήτηση...
Εννοείται πως θα τα δώσεις βέβαια, έτσι; Αν τα σκας για ζαντικά και φώτα, γιατί όχι για 'ονειρεμένες' επιδόσεις σε προνομιακή τιμή;!
Εδώ μάλιστα...
Αυτή η ροπή +40-60% είναι πραγματική και υπάρχουν δυναμομετρήσεις.
Το εργοστασιακό πρόγραμμα και η εργοστασιακή εξάτμιση αναγκάζουν τη ροπή να πέσει πολύ κάτω από τα 19.4 κιλά μετά τις 4000.
Αυτό γίνεται για οικονομία καυσίμου, ρύπους, κλπ.
Με την μετατροπή 1,5 σταδίου, η ροπή συνεχίζει να ανεβαίνει και διατηρείται ψηλά, ενώ η μέγιστη φτάνει τα 21 kgr -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Skullone αυτό που έχει το fiesta είναι μονοφάναρα H4, όπως αυτά που έχει το Saxo, το 106 και άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας, και φέγγουν σαν καντήλια. Προς τι η έκπληξη για τον τρόπο που δουλεύουν?
Michelle διακρίνω ένα ύφος ειρωνείας?
Νομίζεις ότι είμαι ένας ακόμα κάγκουρας και έχεις το στύλ 'Ναι κάνε τις μαλακίες σου να δούμε τι θα καταλάβεις?'
Καλύτερα πριν σχολιάζεις επιλογές άλλων να ψάχνεσαι λιγάκι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Π.χ. στην περίπτωση των φαναριών έπρεπε να ξέρεις ότι το Fiesta δεν έχει αξιόλογα φώτα, και η οδήγηση το βράδυ σε ορεινό στροφιλίκι είναι επικίνδυνη χωρίς σωστά φώτα. (αν σου λέει τίποτα η λέξη στροφιλίκι).
Αν ψάχνεις ευκαιρία να κράξεις τύπους που κάνουν μοντιφιές για τη 'μούρη' και τύπους που προσπαθούν να 'διακριθούν δια του αυτοκινήτου τους' τότε βρίσκεσαι σε λάθος forum!
Εγώ ποστάρω τις εμπειρίες μου σχετικά με το ST, και τις μετατροπές που κάνω για να δώσω μια ιδέα στα παιδιά που προτίθενται να αγοράσουν τί λύσεις υπάρχουν (και αν κρίνω από τα pm μου είναι πολλοί αυτοί). -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το εχουν κανει και σε αλλα Ford?Νομίζω και στο 206 της κυράς μου ( ) έτσι γίνεται... Ανάβουν τα μεγάλα, σβήνουν τα μεσαία.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
το εχουν κανει και σε αλλα Ford?Νομίζω και στο 206 της κυράς μου ( ) έτσι γίνεται... Ανάβουν τα μεγάλα, σβήνουν τα μεσαία.
ναι πηρα τωρα τηλ φιλο με 206 και λεει οτι ετσι γινεται
Ford Fiesta ST 2.0