-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
To Auris και πιο αργό είναι από το 1.8 civic και -κυρίως- πολύ συμβατικότερο μέσα και έξω. Δεν νομίζω να το 'σακατέψει'.
Σαφως, ειναι ποιο αργο... αλλα οχι τοσο ωστε να επηρεασει τον μεσο καταναλωτη, και να δωσει 2-3 χιλιαρικα παραπανω.
Σχετικα με την συμβατικοτητα... χμμμ, εγω γι αυτο ειπα κατι περι του 'βαρους' του design στην επιλογη. Δεν εχω καποια εικονα γυρω απο αυτο το ζητημα. Η αληθεια ειναι πως αυτα τα 2 σχεδια εχουν το δικο τους κοινο. Το ενα ειναι μαλλον αχρωμο, το αλλο εκφραζετε δυνατα... Το αχρωμο ομως μπορει να ειναι αποδεκτο απο πολλους περισσοτερους αγοραστες... Αχρωμο... οχι ασχημο ομως. Εαν παρεμβληθει και η τιμη, τοτε το σκουντημα μπορει να ειναι υπερ του AURIS.
Συμφωνώ απόλυτα πιλότε
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Στα 1600 με πλούσιο σε λίγο το toyota θα κάνει όσο το 1800 το civic....
Πολύ δύσκολα θα φτάσει τόσο ακριβά.
AURIS 1.6 5d Premium 20.600€
και δε μου φαίνεται να είναι ο εξοπλισμό καλύτερος απο τοου σπορτ, άρα έχουν 2000 διαφοράΑπλώς το Honda δεν υπάρχει σε φτηνό.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Πιστεύεται οτι το auris θα χτυπήσει το tsi και το ακριβότερο civic?
Το Civic... θα το σακατεψει περαιτερω, εκτος της μεριδας των αγοραστων που επιλεγουν πολυ με το design. To Civic ειναι ηδη σε μειονεκτικη θεση λογω διαθεσιμου κυβισμου, τιμης και διαθεσιμοτητας... πραγματα στα οποια υπερτερει η Toyota.
διαφωνώ στο θέμα της τιμής αλλά συμφωνώ απόλυτα στα υπόλοιπα. Το civic σακατεύεται από την ίδια την χόντα όχι από τον ανταγωνισμό...η τιμή του είναι ανταγωνιστική για 1.8 με τον εξοπλισμό που έχει.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
AURIS 1.6 5d Premium 20.600
-
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
-
- Στα 1.6, απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Το Auris ξεκινάει από τα 17.850 και φτάνει στα 20.600. Το Σιβίκ 1.8 ΞΕΚΙΝΑΕΙ από 22.500 με αρκετά καλό εξοπλισμό βέβαια. To Auris, Ο,ΤΙ και να βάλεις μέσα, δεν φτάνει τόσο.
Μεταλλικό χρώμα, VSC+TRC και συναγερμός πόσο πάνε στην Toyota?
-
πάντως το Corolla είναι σαφώς ομορφότερο από το Auris.
που έφτασα να μου αρέσει περισσότερο το sedan από το χατς...α ρε Τογιότα...
-
Το Σιβίκ, λόγω σχήματος,ονόματος, διαφορετικότητας αν θέλεις, προτιμάται από πιο προοδευτικό κοινό, το οποίο όμως είναι και μικρότερο αριθμητικά.Και φτωχότερο θα τολμήσω να πω.
Το θέμα είναι για εμένα καθαρό marketing
Marketing δεν είναι μόνο τι θέλουν οι καταναλωτές αλλά και πόσο θα ξοδέψουν για αυτό
Μάλλον οι της Honda έμειναν στο τι θέλουν ή αποφάσισαν οτι θέλουν να κρατήσουν το μερίδιο αγοράς αλλάζοντας market group ιδεολογικό-ηλικιακό ή/και οικονομικό. Κοινώς μάλλον θέλουν να καθιερωθούν ως πιο premium απο πριν.
Στο C segment όμως που είναι μαζικό και πολλές εταιρίες(ευρωπαικές κυρίως) στηρίζουν την επιβίωση τους, οι ίδιες αυτές εταιρίες θέλουν τον όγκο που τους είναι απαραίτητος. Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι περισσότερες (VW-Opel-PSA) έχουν εξώφθαλμα καλύτερες οικονομοτεχνικές προτάσεις. Το hype του ευρώ τελείωσε και για να πουλήσεις πρέπει να είσαι ή καλός οικονομοτεχνικά ή να έχεις κάτι εξαιρετικό (βλ. design[Honda]-επιδόσεις[turbo])
Οι παραπάνω λόγοι έχουν κατεβάσει, κατά τη γνώμη μου το κριτήριο της απόφασης στα ~18Κ, και υπό αυτό το πρίσμα το νεό Auris είναι σωστά τοποθετημένο εκμεταλλευόμενο και την φήμη αξιοπιστίας που το συνοδεύει.
Προσωπικά αυτή τη στιγμή θα κοιτούσα για Golf-C4 ή astra 1,6T αν ηταν να ανέβω κανά 1000.
Το auris δεν μου αρέσει αλλά σε κάποιον που έχει συνειδητοποιήσει τα παραπάνω δεν θα το απέκλεια ως επιλογή αν του άρεσε. Γενικά δεν έχεις λόγο να το απορρίψεις, αλλά δεν διαλέγουμε-αγοράζουμε με το τι λείπει απο κάτι αλλά με το τι μας έλκει σε αυτό. Αντιθέτως πουλάμε με το τι μας λείπει και η έλλειψη αξιοπιστίας θεωρείται και αυτή έλλειψη.Όσον αφορά το Auris-Civic μέτωπο, έναν αγοραστή που ξεκινά να πάρει ένα μικρομεσαίο ιαπωνικό η τιμή θα τον κόψει απο το Civic όταν την δει, για τους συνειδητοποιημένους αγοραστές όμως που κοιτάν τις εκάστωτε υλοποιήσεις αν κοιτάξουν τα Civic και τους αρέσει θα το πάρουν και υπο αυτό το πρίσμα δεν θα υπάρξει διαρροή πωλήσεων προς Auris.
-
Είμαι κάτοχος του νέου Corolla Sedan 1.6cc 124hp έκδοση Linea Luna. Ο εξοπλισμός είναι αρκετά καλός. Το πρώτο ταξίδι που έκανα από την Λιβαδειά στην Αθήνα ήταν άνετο και γρήγορο. Έχω όμως μία απορία: 'Μπορεί να μπεί το Performance Kit D-4D που υπήρχε στην Corolla E12 στην σημερινή Corolla Sedan E15 για να ανεβάσει την ιπποδύναμη. Στην προηγούμενη 1.6 έκδοση η ιπποδύναμη από 110ps έγινε 140ps'
-
D-4D δεν είναι ο diesel ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
D-4D δεν είναι ο diesel ;Μπορείς να δείς στην ιστοσελίδα της Toyota Team Europe http://www.tte.de για το Performance Kit D-4D.
-
δεν διαφωνώ ...απλά έτσι ονομάζει και τους diesel της η Toyota.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πάντως το Corolla είναι σαφώς ομορφότερο από το Auris.που έφτασα να μου αρέσει περισσότερο το sedan από το χατς...α ρε Τογιότα...
To Auris είναι για το νεανικό κοινό και το Corolla για ηλικίες από άνω των 40 ετών και οικογενειάρχες.
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
To Auris είναι για το νεανικό κοινό και το Corolla για ηλικίες από άνω των 40 ετών και οικογενειάρχες.
το ξέρω...αλλά έτσι όπως τα κατάφερε ...με το Auris
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
το ξέρω...αλλά έτσι όπως τα κατάφερε ...με το Auris
Δεν ξέρω για την Corolla τι πωλήσεις θά κάνει αλλά πιστεύω ότι το Auris θα κάνει ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα και ιδίως το 1.6 Τώρα θα μού πείς γιατί δεν αγόρασα το Auris. Ημουν κάτοχος της Sedan Corolla E11 1.3cc από το 1996 και ήμουν ευχαριστημένος.
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Δεν ξέρω για την Corolla τι πωλήσεις θά κάνει αλλά πιστεύω ότι το Auris θα κάνει ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα και ιδίως το 1.6 Τώρα θα μού πείς γιατί δεν αγόρασα το Auris. Ημουν κάτοχος της Sedan Corolla E11 1.3cc από το 1996 και ήμουν ευχαριστημένος.
Η πλειοψηφία των εκδόσεων Corolla που πωλήθηκαν ήταν 1.400. Το πιο πιθανό είναι ότι θα ισχύσει το ίδιο και στο Auris
Όσο για ρεκόρ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η πλειοψηφία των εκδόσεων Corolla που πωλήθηκαν ήταν 1.400. Το πιο πιθανό είναι ότι θα ισχύσει το ίδιο και στο Auris
Όσο για ρεκόρ
εδώ η Corolla στη δύση της καριέρας της πουλούσε...δεν θα πουλά η νέα γκάμα; κι εγώ πιστεύω ότι θα ξεσκιστεί ΠΑΛΙ!
-
Για ρεκόρ στα 1.600 αναφέρομαι
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=165
7100 1,4 - 1500 1,6 Ολόκληρο το 2006 πουλήθηκαν 1.500 μονάδες του 1,6
Επίσης θα 'χει μεγάλο ενδιαφέρον το σπάσιμο των εκδόσεων σε Auris-Corolla και ποιο είναι το ποσοστό τους
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Για ρεκόρ στα 1.600 αναφέρομαιhttp://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=165
7100 1,4 - 1500 1,6 Ολόκληρο το 2006 πουλήθηκαν 1.500 μονάδες του 1,6
Επίσης θα 'χει μεγάλο ενδιαφέρον το σπάσιμο των εκδόσεων σε Auris-Corolla και ποιο είναι το ποσοστό τους
Το Corolla πλέον θα μετρηθεί σαν Sedan και το Auris 3d και 5d. Διαφορετικές κατηγορίες.
Toyota Corolla (4d) & Auris (5d) 2007