-
Παίδες μου έχει εμφανιστεί το παρακάτω πρόβλημα σε Toyota Auris 1.6 Premium και πολύ φοβάμαι ότι κάποια βλακεία έχει γίνει από την εδώ αντιπροσωπεία στην εγκατάσταση του συναγερμού του αυτοκινήτου, ο οποίος επηρεάζει την σωστή λειτουργία του smart entry.
Το αυτοκίνητο έχει εγκατεστημένο το σύστημα smart entry, πράγμα το οποίο σημαίνει (Από ότι έχω καταλάβει) ότι το αυτοκίνητο θα πρέπει να κλειδώνει αυτόματα όταν απομακρυνθώ από αυτό μαζί με τα κλειδιά και να ξεκλειδώνει όταν πλησιάσω την πόρτα του οδηγού. Στην δική μου περίπτωση ισχύ μόνο το δεύτερο, δηλαδή το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει όταν πλησιάζω την πόρτα του οδηγού με το τηλεχειριστήριο αλλά δεν κλειδώνει όταν εγώ απομακρυνθώ από αυτό.
Έχω δοκιμάσει να αφήσω τα κλειδιά στα 5 μέτρα από το αυτοκίνητο και το αμάξι δεν κλείδωσε ποτέ. Αναγκαστικά λοιπόν με το που θα φύγω βάζω τον συναγερμό του αυτοκίνητου το οποίο ταυτόχρονα το κλειδώνει.Επίσης αρκετές φορές με το που θα πλησιάσω το αυτοκίνητο και αυτό είναι κλειδωμένο και με τον συναγερμό οπλισμένο χτυπά ο συναγερμός. Το αυτοκίνητο το πήγα 2 φορές στην Toyota και τελικά μου είπαν ότι θα πρέπει να το κλειδώνω - ξεκλειδώνω από το τηλεχειριστήριο του συναγερμού ....
Και εγώ ρωτάω....
Δεν έχω καταλάβει κάτι στην λειτουργία του smart entry ή στην Toyota με κοροϊδεύουν. -
Κανόνας απαράβατος φίλε μου............ για το κλείδωμα και
το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μας ΔΕΝ χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικά μέσα.
Το κλειδάκι τι το έχεις? ........ για αξεσουάρ? -
Δηλαδή;
-
Ο χρήστης andykar έγραψε:
Το κλειδάκι τι το έχεις? ........ για αξεσουάρ?Για ποιο λόγο να κλειδώνεις δηλαδή με το κλειδί; Οι ηλεκτρομαγνητικές δεν θα στο κλειδώσουν τελικά;
Τι ακριβώς φοβάσαι; Και γιατί θεωρείς την κλειδαριά ασφαλέστερη; Σε πληροφορώ, πως αν δεν είχαμε καθόλου κλειδαριές, θα ήταν πιο δύσκολο για τα κλεφτρόνια να μπουκάρουν... Η κλειδαριά λειτουργεί σαν κερκόπορτα γι' αυτούς... -
Υπάρχουν τα κλασικά κλεφτρόνια (λάμα κλπ) και υπάρχουν και τα κλεφτρόνια του enter τα οποία βούτηξαν το ολοκαίνουργιο astra του κολλητού μου πρίν απο 6 μήνες. Τουλάχιστον με το κλειδάκι αποκλείεις τους δεύτερους οι οποίοι δέν ξέρουν να δουλεύουν την λάμα. Το καλύτερο αντικλεπτικό πάντως είναι μιά πατεντούλα στον χώρο του κινητήρα και ας τον να ψάχνει γιατί δέν παίρνει εμπρός. Εκτός κι’άν έχει όρεξη να σπρώχνει.
-
Το κλειδάκι τι το έχεις? ........ για αξεσουάρ?Η λύση του να χρησιμοποιώ το κλειδάκι που μου έχουν δώσει ή την χρήση του συναγερμού για το κλείδωμα – ξεκλείδωμα του αυτοκίνητου μου, εμένα μου λεει ότι πέταξα κάποια χρήματα παραπάνω στην Toyota χωρίς λόγο.
Τελικά υπάρχει κάποιος που να έχει παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου...
-
ελπιζω φιλε να μη μου βαλουν 'εργοστασιακο' συναγερμο..
σαν απαντηση βεβαια ειναι απαραδεκτη και να τους πεις να το φτιαξουν!
ακους εκει να μπαινεις /βγαινεις με καρτα και να σου λενε χρησιμοποιησε το κλειδι! -
+1........συμφωνώ.......δεν ήταν απάντηση αυτή που σου έδωσαν. Φυσικά και πέταξες τα λεφτά σου. χάνουμε το δάσος για να σώσουμε το δέντρο με κάτι τέτοια. Ποιός ο λόγος να κλειδώνει το αμάξι ηλεκτρονικά. Για μένα όλα αυτά είναι κοτσάνες. Αυτό ακριβώς φοβάμαι.......οτι κάποια μέρα θα καταργήσουν τις κλειδαριές και όλα θα είναι ηλεκτρονικά. Ζήτω που καήκαμε δηλαδή.
-
+1........συμφωνώ.......δεν ήταν απάντηση αυτή που σου έδωσαν. Φυσικά και πέταξες τα λεφτά σου. χάνουμε το δάσος για να σώσουμε το δέντρο με κάτι τέτοια. Ποιός ο λόγος να κλειδώνει το αμάξι ηλεκτρονικά. Για μένα όλα αυτά είναι κοτσάνες. Αυτό ακριβώς φοβάμαι.......οτι κάποια μέρα θα καταργήσουν τις κλειδαριές και όλα θα είναι ηλεκτρονικά. Ζήτω που καήκαμε δηλαδή.φανταζομαι ουτε ABS εχεις, ουτε αεροσακους θελεις, ουτε aircondition χρησιμοποιεις... παραδοξως ομως χρησιμοποιεις PC για να ποσταρεις εδω.
Απλα ελεος με τις ισοπεδωτικες τοποθετησεις....
Και σχετικα με τα κλειδωματα... αν πεσεις σε αυτον που προσπερναει immobiliser και συναγερμους... οποιουδηποτε ειδους μηχανικη κλειδαρια, απλως ειναι ΜΑΤΑΙΗ.
Τεσπα, ο καλυτερος συναγερμος ειναι η ασφαλεια κλοπης .-
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
ελπιζω φιλε να μη μου βαλουν 'εργοστασιακο' συναγερμο..
σαν απαντηση βεβαια ειναι απαραδεκτη και να τους πεις να το φτιαξουν!
ακους εκει να μπαινεις /βγαινεις με καρτα και να σου λενε χρησιμοποιησε το κλειδι!Τον συναγερμό όχι το κλειδί.....
-
+1........συμφωνώ.......δεν ήταν απάντηση αυτή που σου έδωσαν. Φυσικά και πέταξες τα λεφτά σου. χάνουμε το δάσος για να σώσουμε το δέντρο με κάτι τέτοια. Ποιός ο λόγος να κλειδώνει το αμάξι ηλεκτρονικά. Για μένα όλα αυτά είναι κοτσάνες. Αυτό ακριβώς φοβάμαι.......οτι κάποια μέρα θα καταργήσουν τις κλειδαριές και όλα θα είναι ηλεκτρονικά. Ζήτω που καήκαμε δηλαδή.Μάλιστα.... να σε ρωτήσω, έχεις ζήσει ποτέ σε βροχερό μέρος; Αν , ναι, θα καταλάβαινεις τι χρειάζονται οι κλειδαριές που ανοίγουν από απόσταση , χωρίς κλειδί.
Επειδή λοιπόν έχω μεγαλώσει σε ΠΟΛΥ βροχερό μέρος, εκτιμώ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ πράγματα σαν τις κλειδαριές με remote για να μην βρέχεσαι προσπαθώντας ν' ανοίξεις την πόρτα, όπως και τους αυτόματους καθαριστήρες και τα αυτόματα φώτα. Είναι απλούστατα σαν μηχανισμοί, κοστίζουν ελάχιστα, παρόλα αυτά κάνουν το ταξίδι ΠΟΛΥ πιο ξεκούραστο.
Οσο για τα κλεφτρόνια, η λύση είναι ένας μυστικός διακόπτης να κλείνει το ρεύμα, σε θέση που δεν θα το βρει εύκολα ο κλέφτης. Μόνον με γερανό θα στο κλέψουν αλλιώς! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
+1........συμφωνώ.......δεν ήταν απάντηση αυτή που σου έδωσαν. Φυσικά και πέταξες τα λεφτά σου. χάνουμε το δάσος για να σώσουμε το δέντρο με κάτι τέτοια. Ποιός ο λόγος να κλειδώνει το αμάξι ηλεκτρονικά. Για μένα όλα αυτά είναι κοτσάνες. Αυτό ακριβώς φοβάμαι.......οτι κάποια μέρα θα καταργήσουν τις κλειδαριές και όλα θα είναι ηλεκτρονικά. Ζήτω που καήκαμε δηλαδή.
Μάλιστα.... να σε ρωτήσω, έχεις ζήσει ποτέ σε βροχερό μέρος; Αν , ναι, θα καταλάβαινεις τι χρειάζονται οι κλειδαριές που ανοίγουν από απόσταση , χωρίς κλειδί.
Επειδή λοιπόν έχω μεγαλώσει σε ΠΟΛΥ βροχερό μέρος, εκτιμώ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ πράγματα σαν τις κλειδαριές με remote για να μην βρέχεσαι προσπαθώντας ν' ανοίξεις την πόρτα, όπως και τους αυτόματους καθαριστήρες και τα αυτόματα φώτα. Είναι απλούστατα σαν μηχανισμοί, κοστίζουν ελάχιστα, παρόλα αυτά κάνουν το ταξίδι ΠΟΛΥ πιο ξεκούραστο.
Οσο για τα κλεφτρόνια, η λύση είναι ένας μυστικός διακόπτης να κλείνει το ρεύμα, σε θέση που δεν θα το βρει εύκολα ο κλέφτης. Μόνον με γερανό θα στο κλέψουν αλλιώς!Και εγώ σκεφτόμουν έναν διακόπτη για την αντλία βενζίνης, αλλά φοβάμαι πολύ μην γίνει καμιά στραβή και ανοίξει ο διακόπτης πάνω σε καμιά στροφή και με μαζεύουν μετά...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Τεσπα, ο καλυτερος συναγερμος ειναι η ασφαλεια κλοπης .-
+οο
ούτε διακόπτες ούτε να κυνηγάμε την σκιά μας...
-
Προς corsair
Ξαναδιάβασε λίγο τι έχω γράψει.........μην είσαι βιαστικός
Εγω είπα οτι μπορείς να περιορίσεις τις πιθανότητες και να μην τους το δίνεις στο πιάτο.
Ξαναλέω λοιπόν οτι πολλά κλεφτρόνια σήμερα εκμεταλλεύονται την τεχνολογία για να σου πάρουν το αμάξι. ΑΥΤΟΙ δέν ξέρουν απο κλειδαριές και δέν ασχολούνται με λάμες και τα συναφή. Κάνουν καθαρές δουλειές δλδ στήνονται σε ένα σημείο (μέσα στο αμαξάκι τους, κυριλέ) με όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια τους και περιμένουν το θύμα τους, περιμένουν δηλαδή τον λακαμά που θα πατήσει το κοντρόλ του συναγερμού του. Σίγουρη δουλειά και μάλιστα χωρίς να τραβάει τα βλέμματα. Βουτάνε τα αυτοκίνητα ακόμα και μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Δρούν με τόση φυσικότητα που νομίζεις οτι το αυτοκίνητο είναι δικό τους. Αυτούς λοιπόν του πετάς εκτός όταν δέν χρησιμοποιείς την λειτουργία κλειδώματος απο το τηλεκοντρολ του συναγερμού σου. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό σου αλλά δέν θα μπούν μέσα. Έγινα κατανοητός?
Όσο για τα άλλα που λές εγώ δέν αναφέρθηκα καθόλου σε αυτά.
Η κεντρική ιδέα των όσων έγραψα είναι οτι πολλά απο αυτά που χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο μας (και όχι μόνο) ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ.
ΓΙΑ ΠΡΌΣΕΞΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩπρος highfidelity
Αισθητήρες βροχής!!!!......και
να ανάβουν τα φώτα μόνα τους!!!!!........
σου είναι κόπος να σηκώσεις το χεράκι σου και να γυρίσεις τον διακόπτη????
Τόσο κουραστικό είναι????
Όσο για την βροχή δέν χρειάζεται να το σχολιάσω.........τσάμπα θα πάει το γράψιμο.
Το air condition ………….οκ
Το ABS……………….οκ
Ο αερόσακος...................οκ
(και αυτά πάντα με επιφύλαξη)
Αλλά όλα τα άλλα που μου λέτε είναι τουλάχιστον για γέλια. -
Αισθητήρες βροχής!!!!......και
να ανάβουν τα φώτα μόνα τους!!!!!........
σου είναι κόπος να σηκώσεις το χεράκι σου και να γυρίσεις τον διακόπτη????
Τόσο κουραστικό είναι????
Όσο για την βροχή δέν χρειάζεται να το σχολιάσω.........τσάμπα θα πάει το γράψιμο.Αλλά όλα τα άλλα που μου λέτε είναι τουλάχιστον για γέλια.
Είναι για γέλια; Σεβασμός ΖΕΡΟ στον συνομιλητή ε;
Δηλ στο C4 που υπάρχουν και στην βασική έκδοση τι να κάνω; Να βάλω να τα βγάλουν;
-
εσυ andykar τι αυτοκινητο εχεις?
-
Προς corsair
Ξαναδιάβασε λίγο τι έχω γράψει.........μην είσαι βιαστικός
Εγω είπα οτι μπορείς να περιορίσεις τις πιθανότητες και να μην τους το δίνεις στο πιάτο.
Ξαναλέω λοιπόν οτι πολλά κλεφτρόνια σήμερα εκμεταλλεύονται την τεχνολογία για να σου πάρουν το αμάξι. ΑΥΤΟΙ δέν ξέρουν απο κλειδαριές και δέν ασχολούνται με λάμες και τα συναφή. Κάνουν καθαρές δουλειές δλδ στήνονται σε ένα σημείο (μέσα στο αμαξάκι τους, κυριλέ) με όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια τους και περιμένουν το θύμα τους, περιμένουν δηλαδή τον λακαμά που θα πατήσει το κοντρόλ του συναγερμού του. Σίγουρη δουλειά και μάλιστα χωρίς να τραβάει τα βλέμματα. Βουτάνε τα αυτοκίνητα ακόμα και μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Δρούν με τόση φυσικότητα που νομίζεις οτι το αυτοκίνητο είναι δικό τους. Αυτούς λοιπόν του πετάς εκτός όταν δέν χρησιμοποιείς την λειτουργία κλειδώματος απο το τηλεκοντρολ του συναγερμού σου. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό σου αλλά δέν θα μπούν μέσα. Έγινα κατανοητός?Δηλαδη μου βγαζεις κοινως τους επαγγελματιες διαρρηκτες που χρησιμοποιει η Thacham, καθως και τις ερευνες τις γυρω απο την δυνατοτητα διαρηξης ενος μοντελλου... ετσι απλα ΑΧΡΗΣΤΕΣ!!!
Απλα επειδη σε καποια ταινια ειδες/καποιος σου ειπε/παρακουσες/unameit οτι καθεται καποιος και περιμενει να 'ακουσει' τον τηλεχειρισμο στην συχνοτητα.
Αν κλεβονταν με τετοια ευκολια αγαπητε, ΤΩΡΑ θα πηγαινα να καβατζωσω την F430 του SV2
-
Αν κλεβονταν με τετοια ευκολια αγαπητε, ΤΩΡΑ θα πηγαινα να καβατζωσω την F430 του SV2
τι να την κάνεις...όταν έχεις αυτό της υπογραφής σου...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τι να την κάνεις...όταν έχεις αυτό της υπογραφής σου...
εεεετσι ετσι... Japan Power...
Τι να κανει και το Ιταλικο χρεπι... -
Αν κλεβονταν με τετοια ευκολια αγαπητε, ΤΩΡΑ θα πηγαινα να καβατζωσω την F430 του SV2ποιός είναι ο SV2?.......τον γνωρίζεις............
αν κρίνω απο το διακρητικό του μιλάμε για βορειοελλαδίτη!!
Toyota Corolla (4d) & Auris (5d) 2007