-
Ο χρήστης karalisd έγραψε:
Αυτό έγινε και στο δικό μου αυτοκίνητο πριν κάνει ρογμή το μπλόκ. Μετά την αλλαγή του κινητήρα αλλάχθηκε εκ νέου ο προκαταλύτης! Μέχρι εδώ δεν εχω πληρώσει δραχμή!Προφανώς αλλάχτηκε και ο προκαταλύτης γιατί όλα απο εκεί ξεκίνησαν. Και αν η δικαιολογία τους είναι διαφορετική, απλά δεν σου λένε την αλήθεια.
Αυτό συνέβη την τρίτη φορά που πλήρωσα κιόλας! Εξού και τα 1700 ευρώ (προκαταλύτης+καταλύτης). Ο προκαταλύτης ήταν θρύψαλα!
Άρα επανερχόμαστε σε αυτό που προείπα. Ο προκαταλύτης καταστρέφεται είτε επειδή είναι ο ίδιος ελλατωματικός, είτε λόγω εγγενούς σχεδιαστικού προβλήματος στον κινητήρα (λάθος υπολογισμός θερμοκρασίας καυσαερίων, λάθος τοποθέτηση ή οτιδήποτε άλλο). Αυτό που θέλω να σου πώ είναι οτι εσύ δεν έχεις ευθύνη, μιας και να θέλεις δεν μπορείς να κάνεις ζημιά στο συγκεκριμένο ανταλλακτικό.
Αδειαζε συνέχεια το δοχείο του ψυγείου και το πήγα για τσεκάρισμα!
Μου είπαν για ελλατωματικό μπλόκ!Αυτό λογικά σου το είπαν πρίν σου αλλάξουν τον κινητήρα. Να ήταν ελλατωματικό το μπλόκ το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο. Ήξεραν πολύ καλά απο που προέρχονταν η ζημιά (ο μηχανισμός καταστροφής του κινητήρα στο προηγούμενο πόστ).
Κιόμως αλλάχθηκε και μαζί με τον κινητήρα ο προκαταλύτης και μόνον (όχι η εξάτμιση).
Δεν ξέρω αν ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν, έπρεπε όμως να το είχες ζητήσει. Όπως έγινε ζημιά πρίν τον προκαταλύτη, έγινε και ζημιά και μετά τον προκαταλύτη (λογικό, τα καυσέρια πάνε απο μέσα προς τα έξω).
Εννοούσα πως ο μηχανικός εβαλα το εργαλείο που διαβάζει τον εγκέφαλο και του έδειξε την βλάβη... έτσι δεν γίνεται?
Σε ευχαριστώ πολύ για το post σου! Στην θέση μου τι θα έκανες?
Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι αυτή τη στιγμή, μιας και έχεις ήδη πληρώσει. Επιμένω οτι σε οποιαδήποτε ζημιά που σχετίζεται με τον προκαταλύτη, δεν έχεις ευθύνη και θα πρέπει να τους εξηγήσεις γιατί.
Τώρα για το καραγκιοζιλίκι οτι ανταλλακτικό που αλλάζεται στην εγγύηση δεν έχει εγγύηση, δέν έχω να πώ τίποτα. Τα ανταλλακτικά προέρχονται απο τις ίδιες παρτίδες και άν είναι ελλατωματικά θα δημιουργούν πρόβλημα είτε τα πληρώνεις εσύ είτε η Nissan. To ίδιο ισχύει και αν υπάρχει σχεδιαστικό λάθος.
Άν εξακολουθήσεις να έχεις πρόβλημα και σου αρνηθούν την εγγύηση ανταλλακτικού, να ζητήσεις έκπτωση goodwill 30%. Απο εκεί κα πέρα ...ο Θεός μαζί σου.
-
Ο χρήστης karalisd έγραψε:
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλα!Όπως αναφέρω πιο πριν στο thread αυτό πριν 4 μήνες είχα πρόβλημα με τον προκαταλύτη ο οποίος αλλάχτηκε. Τον πλήρωσα κανονικά γιατί η αιτία κατα το συνεργείο ήταν η νοθευμένη βενζίνη.
Να σημειώσω εδώ πως ο προκαταλύτης είχε αλλαχθεί άλλες 2 φορές με παράλληλο update στον εγκέφαλο όλα πληρωμένα από την Nissan.Πριν 4-5 μέρες όμως ήρθε χαρτί από την Νισσαν που έλεγε πως η σειρά στην οποία ανήκει το αυτοκίνητο μου έχει 'πιθανόν' πρόβλημα στον αισθητήρα οξυγόνου της πολλαπλής και να το πάω να το κοιτάξουν.
Δεδομένου ότι αυτός ο αισθητήρας είναι πριν τον προκαταλύτη και αφού δεν μπορεί να κάνει σωστά την δουλεια του, μήπως ευθύνεται και για την καταστροφή του προκαταλύτη?
Επίσης μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς κάνει αυτός ο αισθητήρας?
Ευχαριστώ
ΔημήτρηςΛάθος στη σχεδίαση ή ακόμα και στο πρόγραμμα όσον αφορά την διόρθωση μίγματος με βάση την τάση που βγάζει ο αισθητήρας Λ μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να δουλεύει με φτωχότερα μίγματα ο κινητήρας με επακόλουθα την αύξηση της θερμοκρασίας των καυσαερίων. Μπορεί έτσι να δικαιολογηθεί η ζημιά στον θάλαμο καύσης(σπασμένος κορμός) αλλά και στον προκαταλύτη (τα πιο ζεστά καυσαέρια τον έλιωσαν). Αυτό βέβαια δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη αλλά σταδιακά και είναι δύσκολο να εντοπιστεί άμεσα...
-
@panark: Δεν το είχα πολυκυνηγήσει το ζήτημα γιατί είχαν δεχθεί να αλλάξουν κινητήρα εντελώς δωρεάν εκτός εγγύησης! Τώρα όμως που βλέπω πως αυτά τα δύο σχετίζονται, θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη! Ευχαριστώ!
@Puntofato: Περίπου κάτι τέτοιο έιχα και εγώ υπόψιν μου και άρχισα να ψυλιάζομαι.... Ευχαριστώ!
Ζημιές από νοθευμένη βενζίνη.