-
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Απλά, ως συνήθως, δεν διαβάσατε το υπόλοιπο post παρά μόνο τα μικρά γράμματα που σας βόλευαν.
Να σου πω το διαβαζω συνεχεια αυτο, κι εσυ που το ξερεις?? κοψτην αυτην την γελοια δικαιολογια πια, δεν παιρνεις τις απαντησεις που θες γιατι δεν διαβασουμε ολο το ποστ. Ολο το διαβασα και σε ρωτησα κατι. Αντι να μου απαντησεις χαρακτηρισες την ερωτηση ηλίθια!! Για να μην σου απαντησω λοιπον τιποτα επι προσωπικου (ξερω κι εγω κοσμιτικα επιθετα και αρκετα), σε ρωτησα την γνωμη σου! Οποτε αστο αυτο το δεν διαβασες ολο το ποστ, ολο το διαβασα οπως και ολα τα υπολοιπα που εχεις κανει! Αν δεν απατωμαι συμφωνησα και μαζι στο θεμα των απροσεκτων γονιων! Τι αλλο θες τωρα??
Παστίτσιο!
-
Ο χρήστης FiestaMAN έγραψε:
Απλά, ως συνήθως, δεν διαβάσατε το υπόλοιπο post παρά μόνο τα μικρά γράμματα που σας βόλευαν.
Να σου πω το διαβαζω συνεχεια αυτο, κι εσυ που το ξερεις?? κοψτην αυτην την γελοια δικαιολογια πια, δεν παιρνεις τις απαντησεις που θες γιατι δεν διαβασουμε ολο το ποστ. Ολο το διαβασα και σε ρωτησα κατι. Αντι να μου απαντησεις χαρακτηρισες την ερωτηση ηλίθια!! Για να μην σου απαντησω λοιπον τιποτα επι προσωπικου (ξερω κι εγω κοσμιτικα επιθετα και αρκετα), σε ρωτησα την γνωμη σου! Οποτε αστο αυτο το δεν διαβασες ολο το ποστ, ολο το διαβασα οπως και ολα τα υπολοιπα που εχεις κανει! Αν δεν απατωμαι συμφωνησα και μαζι στο θεμα των απροσεκτων γονιων! Τι αλλο θες τωρα??
Παστίτσιο!
FiestaMAN αλλά και οι υπόλοιποι χρήστες παρακάλεσα να σταματήσουν οι εξυπνάδες και τα υποτιμητικά!
Η απάντηση σου αυτή δεν νομίζω να σε ικανοποιεί! -
Τουλάχιστον συμφωνούμε στο πόσο καραγκιόζηδες είναι κάποιοι(για το poll αναφέρομαι).
-
Ok. ti na pw twra?
Ektws merikwn eksairesewn den brhka kapoia apnthsh poy na leei giati symfwnei h diafwnei kapoios na yparxei ena dragstrip sto ellhniko....
Oso gia to an grafoyme sto 4T forum arketoi grafoyme kairo twra. Apla etyxe na mhn grafoyme sto sygkekrimeno thread gia na mhn enoxloyme esas me tis anti8etes apopseis mas. Apla panw poy egijne kati kalo to stamathsane oi diaplokes poy ws synh8ws symbainoyn sthn xwra mas...
Anyway 8a parakalesw toys mod na sboysoyne ola ta posts. na meinei mono to arxiko kai na kleidw8ei na meinei mono to poll giati oyte oi men oyte oi de exoyne oreksh gia sobarh syzhthsh kai synexeia dhmioyrgoynte tsakwmoi poy einai off topic.Alexandros Annivas
P.S. Pragmatika me stenaxwrei h katastash ayth.... Ypoti8etai oti oloi mazi prospa8oyme na kanoyme kati gia to kalytero ekei eksw alla telika.....
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
FiestaMAN αλλά και οι υπόλοιποι χρήστες παρακάλεσα να σταματήσουν οι εξυπνάδες και τα υποτιμητικά!
Η απάντηση σου αυτή δεν νομίζω να σε ικανοποιεί!Sorry kouk..
θα το θεσω αλλιως...
Με ρωτισε ο Funis τι αλλο θελω τωρα...
να το πω ευγενικα, αν και δεν νομιζω πως ειναι βρισια το 'παστιτσιο', δεν θελω τιποτε αλλο απο το ατομο του!οκ?
-
@Hannibal
Το σπάσιμο θεμάτων δεν έχει οδηγήσει πουθενά μέχρι τώρα!
Απλά ο τσακωμός συνεχίζεται και στα δύο!Για αυτό έχω αφήσει αυτό το θέμα ανοιχτό, μήπως και τελικά βρεθούν οι δύο πλευρές κάπου στην μέση!!!
@FiestaMan
Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι ΟΚ!Αλλά, τέλος, όλα ΟΚ!
Πάμε παρακάτω? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάμε παρακάτω?
Ok. Pame parakatw.
Mporeis na moy peis an h lysh aytoy toy dragstrip poy to kleisane einai swsth h oxi? kai giati?
8a se parakaloysa poly na moy apanthsete eilhkrina, gia na doyme ti 8a kanoyme kai na glitwsoyn ta atyxhmata stoys dromoys apo kontres poy eixane meiw8ei ais8hta prin kai esy na kykloforeis me asfaleia sto dromo kai poly apo emas na kanoyme thn k@yla(mhn parekshghsete thn leksh... pali....) mas me asfaleia? -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Πάμε παρακάτω?
Ok. Pame parakatw.
Mporeis na moy peis an h lysh aytoy toy dragstrip poy to kleisane einai swsth h oxi? kai giati?
8a se parakaloysa poly na moy apanthsete eilhkrina, gia na doyme ti 8a kanoyme kai na glitwsoyn ta atyxhmata stoys dromoys apo kontres poy eixane meiw8ei ais8hta prin kai esy na kykloforeis me asfaleia sto dromo kai poly apo emas na kanoyme thn k@yla(mhn parekshghsete thn leksh... pali....) mas me asfaleia?Πάντα απαντάω ειλικρινά και λέω αυτό που πιστεύω!
Οποιαδήποτε, άνευ λόγου, ακύρωση προγραμματισμένης εκδήλωσης είναι εξ ορισμού λάθος!
Το ίδιο πιστεύω και για την συγκεκριμένη, αν και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες!Off-Topic
Πάντως, δεν συμφωνώ ότι ένα dragstrip, μειώνει τα ατυχήματα στους δρόμους όπως λές!
Μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι!Με τα εξοδα του και τις υποχρεώσεις του!
Αλλο κόντρα σε δημόσιο δρόμο και άλλο dragster!
Αυτοί που θέλουνε να δείχνουν το σουπερ-ντουπερ-γουάου αυτοκινητάκι τους σε γκόμενες και πιτσιρικάδες θα πηγαίνουν πάντα σε παράνομα στέκια!
Για να τους πίνουν 'το αίμα' οι εξυπνοι 'εξελικτές' και άλλοι επιτήδειοι!
Off-Topic Off και sorry! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάμε παρακάτω?
Ok. Pame parakatw.
8a se parakaloysa poly na moy apanthsete eilhkrina, gia na doyme ti 8a kanoyme kai na glitwsoyn ta atyxhmata stoys dromoys apo kontres poy eixane meiw8ei ais8hta prin kai esy na kykloforeis me asfaleia sto dromo kai poly apo emas na kanoyme thn k@yla(mhn parekshghsete thn leksh... pali....) mas me asfaleia?Πάντα απαντάω ειλικρινά και λέω αυτό που πιστεύω!
Οποιαδήποτε, άνευ λόγου, ακύρωση προγραμματισμένης εκδήλωσης είναι εξ ορισμού λάθος!
Το ίδιο πιστεύω και για την συγκεκριμένη, αν και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες!Off-Topic
Πάντως, δεν συμφωνώ ότι ένα dragstrip, μειώνει τα ατυχήματα στους δρόμους όπως λές!
Μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι!Με τα εξοδα του και τις υποχρεώσεις του!
Αλλο κόντρα σε δημόσιο δρόμο και άλλο dragster!
Αυτοί που θέλουνε να δείχνουν το σουπερ-ντουπερ-γουάου αυτοκινητάκι τους σε γκόμενες και πιτσιρικάδες θα πηγαίνουν πάντα σε παράνομα στέκια!
Για να τους πίνουν 'το αίμα' οι εξυπνοι 'εξελικτές' και άλλοι επιτήδειοι!
Off-Topic Off και sorry!Kouk Όλα σωστά όσα λες, εκτός του ότι ενα drag-strip ΔΕΝ θα μειώσει τα ατυχήματα!!
Ναι ένας καθεαυτού αγώνας πρωταθλήματος dragster, ίσως να παρακινήσει ελάχιστους από τους ανεγκέφαλους Knight Rider Kit Γκελμπουρντά (Κιτ έλα εδώ στα τούρκικα) να έρθουν να τρέξουν και να συμμετέχουν......
αλλά τα απανωτά RWYB (2 κάθε μήνα κατά μέσο όρο), με catering, φραπεδακι, φαγητο και πλασμα γιγαντοοθόνη να παιζει μηχανοκίνητα σπορ και φόρμουλα 1 14:30 με 17:30 που είναι οι ώρες κοινής ησυχίας...ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΗ ΠΙΣΤΑ.
επίσης απέδειξε και σε πολλούς ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΗΤΑΝ με τις ιπποδυνάμεις των αυτοκινήτων τους....ή πόσο τους είχαν παραμυθιάσει οι επιτήδιοι!
-
Πέσ' τα ρε Fil !!!
(Τελικά σου φέραμε νερό ή νερό ???)
-
Ο χρήστης FiestaMAN έγραψε:
…και όσο και αν ουρλιάζετε - γκαρίζετε μπάτσοι, οικογενειάρχες, μανταμίτσες, γιαγιάδες …
- Αν κρίνω από τα δείγματα γραφής σε αυτό το νήμα, άλλοι είναι αυτοί που «ουρλιάζουν και γκαρίζουν» (your words) εδώ μέσα. Αν δεν με πιστεύεις, διάβασε το thread απ' την αρχή και δες ποιοι χρησιμοποιούν κεφαλαία και μεγάλες γραμματοσειρές. Είστε απλά μια ιδιαιτέρως ηχηρή (όπως οι περισσότερες άλλωστε σε αυτή την χώρα) μειοψηφία.
… Θα είμαστε πάντα εκεί, μπροστά σας, να σας σπάμε τα νεύρα.
- Η παρουσία 'σας' στον δρόμο μου είναι παγερά αδιάφορη. Όσο σημασία δίνω στα τσιγγανάκια που προσπαθούν να μου πουλήσουν χαρτομάντιλα στα φανάρια, άλλη τόση δίνω και σε κάποιον ο οποίος περνάει από δίπλα μου μαρσάροντας ενοχλητικά. Όταν όμως κάποιος βάζει την ζωή μου σε κίνδυνο με τον τρόπο οδήγησης του, τότε είναι λογικό να απαιτώ αυτό το άτομο να σέβεται κάποιους στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς στον δρόμο και να χαίρομαι όταν η αστυνομία κάνει την δουλειά της και αφαιρεί διπλώματα. Επίσης είναι λογικό να αγανακτώ όταν τέτοια άτομα καυχιόνται για αυτήν ακριβώς την συμπεριφορά σε ένα δημόσιο forum. Αν νομίζετε ότι εσείς είστε οι γνήσιοι εκφραστές της αυτοκίνησης, είστε πολύ γελασμένοι. Αντίθετα, εσείς είστε αυτοί που δίνουν στην αυτοκίνηση κακό όνομα.
…και όσο και αν ουρλιάζετε - γκαρίζετε μπάτσοι, οικογενειάρχες, μανταμίτσες, γιαγιάδες κλπ….
- Δεν ανήκω σε κάποια από τις κατηγορίες που παρέθεσες αν και μου κάνει εντύπωση ότι τις αναφέρεις με απαξιωτικό τρόπο. Φαίνεται ότι, σύμφωνα με την κοσμοθεωρία σου, δικαίωμα χρήσης των δημόσιων δρόμων θα έπρεπε να έχουν μόνο οι 'γρήγοροι', ανύπαντροι άντρες από 18-30 ετών το πολύ. Μήπως να απαγορεύαμε την χρήση των δρόμων σε όλους τους υπόλοιπους για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα γίνουν ατυχήματα; Ίσως θα πρέπει κάποτε να καταλάβετε ότι υπάρχουν και χρήστες του δρόμου των οποίων η ζωή δεν περιστρέφεται γύρω από το αυτοκίνητο τους (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τους αρέσει η οδήγηση). Υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες στην ζωή εκτός από το να ασχολούμαστε με το πόσα δευτερόλεπτα θα κάνει κάποιος να φτάσει από το 0 στα 300.
Τέλος, αν νομίζετε ότι η ζωή σας είναι πιο συναρπαστική από των άλλων ανθρώπων επειδή ενδεχομένως οδηγείτε σε δημόσιους δρόμους σαν να μην υπάρχει αύριο, να σε ενημερώσω ότι υπάρχουν και σπορ που προσφέρουν πολλή περισσότερη αδρεναλίνη, και για τα οποία διακινδυνεύεις μόνο την δική σου ζωή και όχι των άλλων. Βέβαια έχουν το μειονέκτημα ότι απαιτούν πραγματικά κότσια...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Φίλε Χρήστο, σε ρώτησα κάτι 1-2 σελίδες πίσω αλλά ακόμα περιμένω απάντηση. Θα μπορούσα να είχα την τιμή να λάβω μια απάντηση ή προτιμάς να αρπάζεσαι με τον FiestaMAN;
να σε ενημερώσω ότι υπάρχουν και σπορ που προσφέρουν πολλή περισσότερη αδρεναλίνη, και για τα οποία διακινδυνεύεις μόνο την δική σου ζωή και όχι των άλλων. Βέβαια έχουν το μειονέκτημα ότι απαιτούν πραγματικά κότσια...
Εννοια σου και το έχουμε υπ'όψην μας, και έχουμε συμμετάσχει σε αρκετά απ'αυτά αναλόγως των οικονομικών δυνατοτήτων μας.
ΥΓ: Τώρα από την πίστα που θέλει πραγματικά κότσια το ρίξαμε στα υπόλοιπα; Μήπως να το γυρίσουμε πάλι στις υπογραφές;
-
Ξέχασα... Τι θα γίνει μ'αυτή τη συνάντηση που λέγαμε; Προτείνω κανένα Ολύμπικο στο ΣΕΦ απόγευμα Δευτέρας. Εκτός κι αν έχετε ήδη κανονίσει, οπότε θα το μάθω 'πλαγίως'. :razz:
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
...
Φίλε Χρήστο, σε ρώτησα κάτι 1-2 σελίδες πίσω αλλά ακόμα περιμένω απάντηση. Θα μπορούσα να είχα την τιμή να λάβω μια απάντηση ή προτιμάς να αρπάζεσαι με τον FiestaMAN;
Αν και δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η γνώμη μου για την οδήγηση σου ( ), κρίνοντας από τα λεγόμενα σου πάντα, θα έλεγα ότι ανήκεις στους επικίνδυνους οδηγούς. Ας ξαναδούμε τι έγραψες.
Αυτό:
Οσον αφορά αυτό τώρα... Ας πάρω για παράδειγμα εμένα. Το αυτοκίνητό μου είναι 'μαμά'. Δεν ανάβω φώτα ομίχλης όταν δεν έχει ομίχλη. Δεν ακούω ποτέ μουσική στη διαπασών. Συνήθως μάλιστα είναι σε τέτοια ένταση, που μετά από κάποια χιλιόμετρα δεν την ακούω καθόλου. Και όχι, δεν έχει αλλαγμένη εξάτμιση ή κάτι τέτοιο για να υπερκαλύπτει τη μουσική.
Καθώς και το ακόλουθο:
Δεν έχω μπλε πιτσιλιστήρια, αυτοκόλλητα, tribals, νέον, νίτρο, χαμήλωμα, αλλαγμένες ζάντες, ενισχυτή, subwoofer, hands-free car kit
αποδεικνύουν ότι δεν είσαι αυτό που πολλοί εδώ μέσα αποκαλούν κάγκουρας (στο χωριό μου τους λένε γύφτους, αλλά αυτό είναι μάλλον ρατσιστικό). Στην συνέχεια γράφεις:
Θα τρέξω στην Παραλιακή, στα Λιμανάκια, στην Αγία Μαρίνα, στην Ανάβυσσό, στο Σούνιο, στην Πάρνηθα, στη Δεσφίνα, στο Χρυσσό, στο Γαλαξίδι. Είτε με βλέπουν, είτε όχι. Είτε 'κυνηγιέμαι' με κάποιον, είτε όχι. Μου έχουνε πάρει μια φορά δίπλωμα και πινακίδες το 2000 (αυτοσχέδιοι αγώνες) και άλλη μία το 2004 (οδήγηση χάριν εντυπωσιασμού), ενώ το 2000 και 2002 πήρα και άλλες δύο για επικίνδυνους ελιγμούς γλυτώνοντας δίπλωμα και πινακίδες. Οι κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα είναι μετρημένες στα 13 σχεδόν χρόνια που οδηγώ, και είναι για υπερβάσεις 20-30 χλμ πάνω από το όριο. Χτες το βράδυ κατά τις 00:30 τράβηξα την Αττική Οδό από αεροδρόμιο εώς Ελευσίνα με ταχύτητες 200-250. Το ίδιο κάνω και στην παραλιακή, συνδυάζοντάς το αναγκαστικά με επικίνδυνους ελιγμούς χωρίς χρήση φλας.
Τώρα τι περιμένεις να σου πω για αυτά; Μπράβο, καλά κάνεις και τρέχεις στην παραλιακή με 250 κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς;
Απ'όλες αυτές τις παρανομίες είχα ένα ατύχημα στα 18 μου από ποτό (2 μήνες δίπλωμα και δεν ξαναήπια από τότε, χωρίς σωματικές βλάβες) και ένα δέντρο το 1999, σε δρόμο κλειστό χωρίς να με βλέπει κανείς και χωρίς να κυνηγιέμαι με κανέναν.
Το ότι δεν είχες μέχρι σήμερα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα είναι μάλλον θέμα τύχης και παρόλο που ολόψυχα σου εύχομαι να μην έχεις ποτέ, στην ζωή μου έχω μάθει να μην επαφίεμαι στην τύχη για καμία δραστηριότητα μου. Νομίζω λοιπόν ότι θα έπρεπε να είχες ήδη κάνεις την αυτοκριτική σου για το κατά πόσο η οδήγηση σου είναι στα πλαίσια του υπολογισμένου κινδύνου, ή αν απλώς αποτελείς θανάσιμο κίνδυνο για τον εαυτό σου και τους γύρω σου.
Φιλικά πάντα
Σημ. Συγνώμη αν παρέλειψα κάποια από τα λεγόμενα σου, απλά παρέθεσα τα σημεία στα οποία είχα κάτι να σχολιάσω.
-
Δυστυχώς εδώ μέσα έχουν ισοπεδωθεί όλα και έχουν εξωμοιωθεί οι πάντες.
Ξαναεπαναλαμβάνω ότι ο τρόπος που μερικοί παρουσιάζουν μια κατάσταση και διεκδικούν αυτό που θεωρούν δίκαιο ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ και δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις και ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Δεν έχω καμία όρεξη να σχολιάσω πολλά γραφόμενα τα οποία είναι λάθος τεκμηριωμένα με Τυμπανοκρουσίες και φανφαρισμούς που δεν πετυχαίνουν τίποτα παρά μόνο τελική απέχθια...
Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι απευθείας το κύριο Χρήστο Λάππα επί της ουσίας, επειδή βλέπω ότι είναι κάτοικος Ελληνικού.
Σας ενόχλησαν οι εως τώρα έξι αγώνες dragster και RWYB που έγιναν μέσα στο αεροδρόμιο;
και αν ναι, Τι ακριβώς σας ενόχλησε;
-
Τώρα τι περιμένεις να σου πω για αυτά; Μπράβο, καλά κάνεις και τρέχεις στην παραλιακή με 250 κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς;Οχι βέβαια, ούτε υπερηφανεύμαι. Αναφέρω τα γεγονότα...
Το ότι δεν είχες μέχρι σήμερα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα είναι μάλλον θέμα τύχης και παρόλο που ολόψυχα σου εύχομαι να μην έχεις ποτέ, στην ζωή μου έχω μάθει να μην επαφίεμαι στην τύχη για καμία δραστηριότητα μου.
Σίγουρα η τύχη και ο μεγαλοδύναμος βάλανε πολύ το χέρι τους. Τουλάχιστον εκτίμησα τη βοήθειά τους στα 'ανήσυχα' νεανικά μου χρόνια, και τώρα και πλέον έχει αλλάξει απίστευτα ο τρόπος οδήγησής μου, όσον αφορά το πόσο ασφαλής θα είναι η παρανομία που κάνω. Δεν θα ξεχάσω όμως από που ξεκίνησα, και δεν μ'αρέσει να αφορίζω αυτά που έκανα μικρός.
Νομίζω λοιπόν ότι θα έπρεπε να είχες ήδη κάνεις την αυτοκριτική σου για το κατά πόσο η οδήγηση σου είναι στα πλαίσια του υπολογισμένου κινδύνου, ή αν απλώς αποτελείς θανάσιμο κίνδυνο για τον εαυτό σου και τους γύρω σου.
Σίγουρα την έχω κάνει, και δεν περιμένω ένα forum για να την κάνω. Αλλο θέλω να σχολιάσω όμως, γι'αυτό με βλέπεις και επιμένω.
Εδώ (συνήθως) και στην τηλεόραση, αυτοί που τρέχουν στους δρόμους είναι με τέρμα φτιαγμένα αυτοκίνητα, με τέρμα μουσική πάντα, με εκωφαντικό θόρυβο από τις εξατμίσεις, με σποϊλερ που δεν πιάνει πουθενά μαγνήτης, με νέον και μπλε πιτσιλιστήρια, που κάθε βράδυ χάνουν/βγάζουν χιλιάδες ευρώ από μια κόντρα, που δεν υπολογίζουν κανέναν στον δρόμο, που ρίχνουν πέτρες στους αστυνομικούς, που δεν ξέρουν να πατήσουν φρένο ή ν'αφήσουν το γκάζι, που είναι παιδιά διαλυμμένων οικογενειών, που με τα λεφτά του μπαμπά φτιάχνουν τ'αυτοκίνητα, που ο μπαμπάς τα λεφτά τα βγάζει από εμπόριο όπλων/ναρκωτικών.
ΟΚ, υπάρχουν κι αυτοί. Οι υπόλοιποι ρε παιδιά σε τι κατηγορία ανήκουν; Στους νομοταγείς πολίτες; Σίγουρα όχι... Στους κάγκουρες/επιδειξιές/μαγκιά-κλανιά; Οχι βέβαια... Μας βάζει που μας βάζει η τροχαία και οι δημοσιογράφοι στο ίδιο τσουβάλι, ας μην μας βάζεται κι εσείς που υποτίθεται έχετε μια πιο 'ψαγμένη' άποψη για την αυτοκίνηση από τον κάθε τροχαίο ή τον κάθε βλαμμένο δημοσιογράφο.
Πριν μερικά χρόνια, μαθαίναμε για το 'concept' Λιμανάκια (γιατί περί concept πρόκειται και όχι να μπαίνουμε σε 2-3 στροφές τους σκοτωμού πάνω-κάτω όλη νύχτα) από στόμα σε στόμα. Πλέον σήμερα με το internet κυρίως, όλοι οι 15χρονοι ονειρεύονται ως πρώτο τους αυτοκίνητο ένα Rallye 16V, ένα STI ή ένα EVO και το πως θα μπαίνουνε στο 'πέταλο'. Γι'αυτούς δεν πρέπει να κάνουμε κάτι; Από ποιούς θα παραδειγματιστούνε; Από τον μπαμπά; Μάλλον όχι, όταν το αίμα τους βράζει... Θα πρέπει να βρούνε κάποιον που μιλάει την ίδια γλώσσα.
Εγώ πλέον μεγάλωσα για να μου κάνουνε μάθημα, ευτυχώς ή δυστυχώς τα μαθήματα τα πήρα μόνος μου και ευτυχώς χωρίς ν'ανοίξει ρουθούνι. Εχω όμως ακόμα την όρεξη να συζητήσω μ'έναν πιτσιρικά που βράζει το αίμα του, για να του πω τους κινδύνους που υπάρχουν πραγματικά έξω και το πως θα μπορέσει να κάνει την πλάκα του με όση περισσότερη ασφάλεια γίνεται. Είναι σωστή τακτική να τους αφορίσουμε; Δεν νομίζει να είμαστε λίγοι εδώ, όπου όταν οι γονείς μας μάς μαλώνανε για μια σκανταλιά, εμείς πάλι την ξανακάναμε. Ετσι, από αντίδραση, για την αγάπη του κινδύνου. Τι σας κάνει να νομίζετε πως τώρα μιλάμε για κάτι διαφορετικό; Ισα-ίσα, που όσα παιδιά δεν 'μαθαίνουν', οι συνέπειες μπορούν να είναι άσχημες για όλους μας. Θα πρέπει να το κοιτάξουμε, πιστεύω, κατάματα και όχι απλά να το αγνοήσουμε ως κάτι 'ξένο'. Πάλι μπροστά μας θα το βρούμε...
Αλήθεια, πόσοι έχετε σκεφτεί κάνοντας μια σφήνα ένα-δύο εναλλακτικά σενάρια αν σας κάτσει κάτι απρόβλεπτο. Μιλάμε για τόσο απλά 'μαθήματα'...
-
Βέβαια ώρες-ώρες σκέφτομαι αν μόνος μου τα γράφω, μόνος μου τα διαβάζω ή αν απλά ζω στην κοσμάρα μου...
-
Ο χρήστης Fil έγραψε:
Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι απευθείας το κύριο Χρήστο Λάππα επί της ουσίας, επειδή βλέπω ότι είναι κάτοικος Ελληνικού.Σας ενόχλησαν οι εως τώρα έξι αγώνες dragster και RWYB που έγιναν μέσα στο αεροδρόμιο;
και αν ναι, Τι ακριβώς σας ενόχλησε;
Δεν με ενοχλεί το τι έχει ήδη γίνει, αλλά το τι πρόκειται να γίνει. Με ενοχλεί η προοπτική να χαθούν πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα πρασίνου για να γίνει μια πίστα για τους λόγους που ανέλυσα σε προηγούμενο μήνυμα μου σε αυτό το νήμα, 2-3 σελίδες πιο πίσω. Να μην επαναλαμβάνομαι γιατί θα γίνω ακόμα πιο βαρετός από ότι συνήθως.
Και για να είμαι λίγο πιο σαφής, δεν με ενοχλούν οι αγώνες που έγιναν, αλλά το ενδεχόμενο να δεσμευτεί χώρος στην συγκεκριμένη περιοχή για κάτι που θεωρώ ελάσσονος σημασίας, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη πόσα τετραγωνικά μέτρα του πρώην αεροδρομίου θα γίνουν διαμερίσματα πολυτελείας (και να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν πολλά, όσο και να προσπαθήσουμε να το εμποδίσουμε).
Έπειτα, μην ξεχνάτε ότι για να γίνει μια πίστα αξιώσεων, στην οποία θα μπορούν να έρθουν άνθρωποι για να μάθουν ασφαλή οδήγηση και να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα τους σε συνθήκες που προσομοιώνουν την πραγματικότητα (δηλαδή μια πίστα με ουσιαστική χρησιμότητα), θα πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές, δρόμοι, κτηριακές εγκαταστάσεις και πολλά άλλα που συνεπάγονται μια διόλου ευκαταφρόνητη σπατάλη χώρου. Χώρου που δεν μας περισσεύει στο Ελληνικό, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη τις προθέσεις της κυβέρνησης να οικοπεδοποιήσει μεγάλο μέρος από τον εν λόγο χώρο, για να εξασφαλίσει τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την δημιουργία και συντήρηση του πάρκου. Αν αντίθετα μιλάμε για μια μικρή πίστα dragster, τότε με συγχωρείτε, αλλά προσωπικά δεν βλέπω στην χρησιμότητα της. Τουλάχιστον όχι στο Ελληνικό, όπου η πλάστιγγα μεταξύ πρασίνου και υποδομών ψυχαγωγίας πρέπει να γύρει υπέρ του πρώτου.
Και αν νομίζεται ότι κόπτομαι εκ του πονηρού για το πάρκο επειδή είμαι κάτοικος Ελληνικού, να διευκρινίσω ότι μένω στα ταπεινά Σούρμενα (πολλά στενά πάνω από την λεωφόρο Βουλιαγμένης) και όχι στο προνομιούχο κάτω Ελληνικό και, ως εκ τούτου, ούτε το σπίτι μου πρόκειται να πάρει μεγαλύτερη αξία αν γίνει πάρκο, ούτε φυσικά πρόκειται να ενοχληθώ από τον θόρυβο αν τελικά γίνει μια πίστα.
Το θέμα όμως δεν είναι τι εξυπηρετεί την δικιά μου άποψη, ή αυτήν μιας ομάδας 1.000, 10.000, ή ακόμα και 100.000 ανθρώπων που νιώθουν την ανάγκη να οδηγήσουν σε πίστα τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Το θέμα είναι τι είναι πιο σημαντικό για την ποιότητα ζωής της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της πόλης.
-
Και αν νομίζεται ότι κόπτομαι εκ του πονηρού για το πάρκο επειδή είμαι κάτοικος Ελληνικού, να διευκρινίσω ότι μένω στα ταπεινά Σούρμενα (πολλά στενά πάνω από την λεωφόρο Βουλιαγμένης) και όχι στο προνομιούχο κάτω Ελληνικό και, ως εκ τούτου, ούτε το σπίτι μου πρόκειται να πάρει μεγαλύτερη αξία αν γίνει πάρκο, ούτε φυσικά πρόκειται να ενοχληθώ από τον θόρυβο αν τελικά γίνει μια πίστα.Χα!! Κι εγω ακριβως εκει μενω!! Η διαφορα μας (η μονη σε ολα τα αλλα συμφωνουμε απόλυτα) είναι ότι εγω θα προτιμούσα να γίνει μια πίστα μεσα στο πρασινο (κατα προτίμηση υποδομής F1) οπως σε άλλες Ευρωπαικες πόλεις!! Και ωραιο και θα μαστε όλοι ευχαριστημενοι!!!
Επισης η δικαιολογια του θορύβου δεν ειναι πιστική αν λάβουμε υπόψην τι υπομέναμε τοσα χρόνια!!
ΑΛΗΤΕΙΑ