-
Κανε το καλυτερο.... βαλε καποιον αλλο να οδηγησει το αμαξι σου και συ προπορευσου. Εκει θα δεις πραγματικα τι γινεται! Οι ρυθμισεις απο την αντιπροσωπεια ωρες ωρες ειναι 3 λαλουν και 2 χορευουν. Οσον αφορα τον κυριο με τους προβολεις... χμμμ, ενα τηλεφωνακι στην τροχαια να λυθει ομορφα και ωραια οποια παρεξηγηση εφοσον επιμενει.
Παντως ειναι γεγονος πως ειδικα τα Xenon συγκεντρωνουν ποιο πολυ το βλεμμα, ξενίζουν να το πω.... δεν ξερω... με αποτέλεσμα αυτος που δεχεται την δεσμη τους να ενοχλειτε επειδη χαζευει αυτα και οχι τον δρομο του.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
.... βαλε καποιον αλλο να οδηγησει το αμαξι σου και συ προπορευσου. Εκει θα δεις πραγματικα τι γινεται! Οι ρυθμισεις απο την αντιπροσωπεια ωρες ωρες ειναι 3 λαλουν και 2 χορευουν.Μα ξέρω οτι στραβώνουν, στις περιπτώσεις που ανέφερα. Δεν χρειάζεται να ελέγξω κάτι. Αυτό το 'στράβωμα' όμως είναι 'κανονικό'. Όλα τα φώτα στραβώνουν σε αυτές τις συνθήκες, αφού η δέσμη δεξιά πάει προς τα επάνω. Απλώς τα Xenon είναι πιό δυνατά και στραβώνουν περισσότερο. Ο άλλος νομίζει οτι έχεις προβολείς αναμένους.
Για τις ρυθμίσεις σου είπα τις έχω τσεκάρει, βλέπω την δέσμη οτι είναι σωστή όταν είναι κάποιος σε ευθεία μπροστά μου.
-
Έχω την εντύπωση ότι τα Octavia δεν έχουν εργοστασιακά xenon.
Έχεις ρυθμιστικό ύψους δέσμης στο ταμπλό;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
+1. Πριν από καιρό, ψάχνοντας για aftermarket φανάρια xenon της Hella για το astra gtc είχα βρει σε γερμανικό site ότι η συγκεκριμένη εταιρεία τα πουλάει ως ανταλλακτικό γύρω στα 1100 ευρώ το ζεύγος . Από τότε έπαψα να ασχολούμαι με εκ των υστέρων τοποθετήσεις εργοστασιακών (και καλά) xenon. (H Hella κατασκευάζει τα μανίσια φανάρια του astra).
Πάντως τα φανάρια τα γνήσια εδώ μπορείς να τα βρεις με περίπου 500 και τα δύο. από εκεί και μετά θες ακόμη 300 περίπου για τον εγκέφαλο του AFL και ακόμη 100 για τους αισθητήρες και τις καλωδιώσεις. Βάλε ακόμη 150-200 τα εργατικά. Επίσης υπολόγισε περίπου 150 ( καινούριο ) ή 50 ( μεταχειρισμένο ) το τεπόζιτο που είναι διαφορετικό για το πλυστικό , τα δύο μπεκ και τα καλυμματα των μπεκ ( περίπου 30 βαμμένα , καινούρια ) . Οι τιμές των ανταλλακτικών πλην των φαναριών μπορεί να είναι χαμηλότερες εάν έχεις καλές εκπτώσεις.
Περίπου στα ίδια ερχόμαστε. Με τα 1100 εννοούσα όλο το πακέτο της Hella δηλ και τα παρελκόμενα των φαναριών...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι τα Octavia δεν έχουν εργοστασιακά xenon.Έχεις ρυθμιστικό ύψους δέσμης στο ταμπλό;
Έλα βρε Χρήστο... ναι υπήρχε σαν έξτρα και στο Octavia I. Ελάχιστα πρέπει να έχουν βέβαια. Μόνο άλλο ένα έχω δεί.
Tα παράγγειλα εργοστασιακά με 900Ε κόστος, ΔΕΝ έχω ρυθμιστή ύψους της δέσμης στο ταμπλό, έχω πλυστικά, έχω μεγαλύτερο δοχείο πλυστικού με ένδειξη χαμηλής στάθμης (υποχρεωτικό στα xenon), έχω το σύστημα αυτόματης ρύθμισης του ύψους στο μπροστινό και στο πίσω ψαλίδι, τα φώτα τα βλέπω στα can-bus με το pc (απαραίτητη η σύνδεση με pc για την ρύθμιση του ύψους), όταν βάζω μπροστά ανεβοκατεβαίνουν μόνα τους (μάλλον επιστρέφουν σε κάποιο σημείο αναφοράς) και σταματάνε στο σωστό ύψος, το φανάρι είναι όλο διαφορετικό από τα άλλα Octavia, είναι στο εργοστασιακό καρτελάκι με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου που έχουν κολλημένο πάνω τους όλα τα VAG... ουφ δεν μου έρχεται κάτι άλλο.
-
Mea Culpa...
-
Πάντως σε περιπτώσεις όπως αυτή που αναφέρει ο georgex αλλά και σε φανάρια που είναι σε τέλος ανηφόρας ή και σε 'καμπούρες' των δρόμων μας, ή αλήθεια είναι ότι τυφλώνουν ενοχλητικά τους απέναντι.
Μάλλον είχαν στο μυαλό τους τις πεδιάδες της Γερμανίας αυτοί που τα σχεδίαζαν.Σε λίγο θα θεωρούνται μειονέκτημα σε σχέση με τα απλά φώτα (μιλάω για τα original, τα άλλα είναι ήδη) για την πώληση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
-
Αν μιλάς για τα εργοστασιακά xenon, νομίζω ότι υπερβάλεις λιγουλάκι...
Όσο αναφορά τα aftermarket, γνωστός μου (μαντράς) μου είπε ότι όσα έχουν aftermarket xenon, δε φεύγουν εύκολα από τη μάντρα.
-
Μπα δεν υπερβάλει. Ο μηχανισμός αυτορύθμισης δεν είναι δα και τόοοοσο γρήγορος ώστε να αποτελεί πανάκεια.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μπα δεν υπερβάλει. Ο μηχανισμός αυτορύθμισης δεν είναι δα και τόοοοσο γρήγορος ώστε να αποτελεί πανάκεια.Πολλες φορες ειναι εκνευριστικός για τους μπροστα!
-
+1 και από εμένα!
Το καλοκαίρι που κινήθηκα αρκετά Χαλκιδική ειδικά το βράδυ στους ανηφορικούς/κατηφορικούς δρόμους αντιμετώπισα πολλές φορές την ενοχλητική δέσμη φωτός από πολλά αυτοκίνητα με εργοστασιακά συστήματα Xenon!
Ο ρυθμός με τον οποίο αυτοπροσαρμόζεται ο προβολέας δεν είναι ακαριαίος, περισσότερο νωχελικός θα έλεγαΤο ότι μερικές φορές τα ίδια τα εργοστασιακά (τα χιλιοδοκιμασμένα, αξιόπιστα και και...) γίνονται ενοχλητικά δείχνει και το πόσο εγκληματικά είναι τα aftermaket που έχει βάλει η πλειοψηφία των οδηγών!
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως βγαίνουν τα SUV (cayenne με διαφορά,ml,q7 ktl) με xenon από τα εργοστάσια που το μόνο που κάνουν είναι να τυφλώνουν όσους έχουν πιο χαμηλά αυτοκίνητα! Τα δικά τους προβολάκια κανονικά δεν έπρεπε να κοιτάνε πιο χαμηλά λόγω του ύψους τους?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπα δεν υπερβάλει. Ο μηχανισμός αυτορύθμισης δεν είναι δα και τόοοοσο γρήγορος ώστε να αποτελεί πανάκεια.
Πολλες φορες ειναι εκνευριστικός για τους μπροστα!
Ειδικά σε δρόμο με λακούβες είναι σα να σου κάνει σινιάλο κάθε λίγο και λιγάκι
-
Η E46 έβγαινε με εργοστασιακά Xenon χωρίς πλυστική?
-
Όχι.
-
Κι όμως ο γνωστός εισαγωγέας-συλλέκτης BMW έχει μια τέτοια στο γκαράζ του
-
Ο πέτρος;
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αν μιλάς για τα εργοστασιακά xenon, νομίζω ότι υπερβάλεις λιγουλάκι...Όσο αναφορά τα aftermarket, γνωστός μου (μαντράς) μου είπε ότι όσα έχουν aftermarket xenon, δε φεύγουν εύκολα από τη μάντρα.
ναι, δε φευγουν γιατι ειναι πανακριβο να δωσεις 20€ και να βαλει (ο μαντρας ή ο αγοραστης) κανονικες λαμπες...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ναι, δε φευγουν γιατι ειναι πανακριβο να δωσεις 20€ και να βαλει (ο μαντρας ή ο αγοραστης) κανονικες λαμπες...μην το γελάς καθόλου...όταν τα ξύλωσε τα xenon από το αμάξι, έγινε καπνός σε 5 μέρες
ΥΓ:Το αμάξι εννοώ ότι πουλήθηκε αμέσως
-
Για τα aftermarket iσως δεν είναι μόνον το κόστος για τις λάμπες, αλλά ότι θα πρέπει να ψάχνεις και τα ντουί με τα φίς (άσκοπη ταλαιπωρία). Επίσης για μερικούς δείχνει και τον χαρακτήρα του προηγούμενου ιδιοκτήτη που ίσως για μερικούς είναι αποτρεπτικό, για άλλους ίσως και όχι. Απλά περιορίζεις το κοινό που απευθύνεσαι.
Για παράδειγμα και τα χαμηλομένα και σκληρημένα αναρτησιακά αυτοκίνητα για να βελτιωθεί η ασφάλεια τους μετατράπηκαν και για να στρίβουν καλύτερα, αλλά όταν είναι να πουληθούν άστο καλύτερα. Πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος που θα 'εκτιμήσει' την μετατροπή. -
Ο χρήστης GF έγραψε:
Για παράδειγμα και τα χαμηλομένα και σκληρημένα αναρτησιακά αυτοκίνητα για να βελτιωθεί η ασφάλεια τους μετατράπηκαν και για να στρίβουν καλύτερα, αλλά όταν είναι να πουληθούν άστο καλύτερα. Πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος που θα 'εκτιμήσει' την μετατροπή.
Απλα δεν μπορεις να λες οτι το ειχε δασκαλα/γιατρος/συνταξιουχος και ειναι σαν καινουργιο!!
Φώτα Xenon...