-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η συλλογιστική 'αφού δεν ενοχλούν εμένα, ή την κοπέλα μου δεν ενοχλούν γενικότερα' είναι λάθος. Δεν μπορείς να γενικεύεις από 2 παραδείγματα, ακόμα και αν η μια είναι περίπτωση αυξημένης ευαισθησίας.Με την ίδια λογική γράφουν πολλά παιδιά στο forum ότι κακώς διαμαρτυρόμαστε για την χρήση των φανών ομίχλης σε συνθήκες καλής ορατότητας.
με την ίδια λογική η συλλογίστική 'αφου το λένε οι νομοθεσίες είναι επικίνδυνα' είναι λάθος καθώς τότε πρέπει να δεχτώ:
1.πως είναι σωστό σε δρόμο με 2 χιλιόμετρα ευθεία το όριο μπορεί 'ξαφνικά' στη μέση να πηγαίνει απο 110 σε 50.
2.οτι είναι σωστό να φορολογούνται τα αυτοκίνητα βάση κυβικών ανεξάρτητα αν ενα αμάξι μεγαλύτερου κυβισμού ή δύναμης προσφέρει ασύγκριτα μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια στους επιβάτες.
και χίλια 2 ακόμα παραδείγματα..εγω ξέρω πως μας βλέπουν σαν αγελάδες για να αρμέγουν ευρώπουλα, ελάχιστοι νοιάζονται πραγματικά.
εσύ δλδ θεωρείς πως όσα χρόνια οδηγείς σε έχουν ενοχλήσει περισσότερο τα xenon απο τα συμβατικά φώτα? μην πείς για νομοθεσία πάλι, γραψε αυτό που έχεις ζήσει και δεί με τα μάτια σου..
Υ.Γ.
@olympian.. την θεωρία την ξέρω και γω, εγω αναφέρομαι στην πράξη.. αυτά τα 2 αρκετές φορές διαφέρουν. -
Ρωτάς στα σοβαρά τώρα; Φυσικά και με ενοχλούν περισσότερο τα aftermarket xenon σε σχέση με τα εργοστασιακά.
Μην ξεχνάς επίσης ότι δεν μιλάμε για Ελληνική νομοθεσία, αλλά για διεθνείς προδιαγραφές. Μην βιάζεσαι λοιπόν να γράψεις πως 'μας βλέπουν σαν αγελάδες για να αρμέγουν ευρώπουλα.' Δεν μιλάμε για το όριο ταχύτητας στην είσοδο της Κάτω Πετρομαγούλας, αλλά για προδιαγραφές συγκεκριμένου προϊόντος που ισχύουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.
-
:hmmm: Ρωτάς στα σοβαρά τώρα; Φυσικά και με ενοχλούν περισσότερο τα aftermarket xenon σε σχέση με τα εργοστασιακά.Μην ξεχνάς επίσης ότι δεν μιλάμε για Ελληνική νομοθεσία, αλλά για διεθνείς προδιαγραφές. Μην βιάζεσαι λοιπόν να γράψεις πως 'μας βλέπουν σαν αγελάδες για να αρμέγουν ευρώπουλα, ελάχιστοι νοιάζονται πραγματικά.' Δεν μιλάμε για όρια ταχύτητας στην είσοδο της Κάτω Πετρομαγούλας, αλλά για προδιαγραφές συγκεκριμένου προϊόντος που ισχύουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.
δε σε ρώτησα αυτό:
εσύ δλδ θεωρείς πως όσα χρόνια οδηγείς σε έχουν ενοχλήσειπερισσότερο τα xenon απο ** τα συμβατικά φώτα?**
δλδ εμένα το διλημμά μου είναι αν το να πας να βρείς ενα σωστό τεχνίτη και να αλλάξεις τα φώτα σου σε xenon αν είναι επικίνδυνο ή όχι.. βάση εμπειριών μου δεν είναι..
όσο για αυτά που λες για προδιαγραφές δεν το συνεχίζω άλλο.. επαναλαμβάνω πως τα ακουω βερεσέ γιατί αυτά που έχω διαβάσει και αυτά που έχω δει με εχουν μάθει άλλα πραγματα για αυτούς που κινούν τα γρανάζια παγκοσμίως.. δικαίωμα σου είναι να πιστευεις κάτι διαφορετικό.. ο καθένας τελικά μπορεί να κρίνει μόνος του.
-
Φυσικά και τα aftermarket xenon με ενοχλούν περισσότερο, απείρως περισσότερο, από τα συμβατικά φώτα αλογόνου. Μου κάνει εντύπωση που ρωτάς. Μιλάμε για 2,5 φορές μεγαλύτερη ένταση φωτισμού.
Ο χρήστης stred έγραψε:
όσο για αυτά που λες για προδιαγραφές δεν το συνεχίζω άλλο.. επαναλαμβάνω πως τα ακουω βερεσέ γιατί αυτά που έχω διαβάσει και αυτά που έχω δει με εχουν μάθει άλλα πραγματα για αυτούς που κινούν τα γρανάζια παγκοσμίως.. δικαίωμα σου είναι να πιστευεις κάτι διαφορετικό.. ο καθένας τελικά μπορεί να κρίνει μόνος του.Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω κάτι. Όταν αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας, δεν μπορεί να γίνει σοβαρός διάλογος. Πάντως η BMW δεν μου έχει κάποιο ιδιαίτερο έρωτα για να μου δώσει δωρεάν τα πανάκριβα xenon με τους απαραίτητους μηχανισμούς. λες να υπήρχε τρόπος να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το 1/5 της τιμής και παρόλα αυτά να μην τον χρησιμοποιεί;
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
Υ.Γ.
@olympian.. την θεωρία την ξέρω και γω, εγω αναφέρομαι στην πράξη.. αυτά τα 2 αρκετές φορές διαφέρουν.Κι εμένα η πράξη με ενδιαφέρει, αν δε με ενοχλούσαν δε θα το έκανα καν θέμα. Μάλλον εσύ και η κοπελιά σου είστε οι μοναδικοί άνθρωποι στον πλανήτη που δεν τους ενοχλούν τα μαϊμού xenon (αν και είμαι σίγουρος ότι εσύ γνωρίζεις αν σε ενοχλούν ή όχι, άσχετα από το τι ισχυρίζεσαι για τους δικούς σου λόγους που δεν μπορώ να τους ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει να τους μάθω).
-
Φυσικά και τα aftermarket xenon με ενοχλούν περισσότερο, απείρως περισσότερο, από τα συμβατικά φώτα αλογόνου. Μου κάνει εντύπωση που ρωτάς. Μιλάμε για 2,5 φορές μεγαλύτερη ένταση φωτισμού.γιατί σου κάνει εντύπωση? νομίζω πως έγραψα πριν οτι εμένα ΔΕΝ με ενοχλούν περισσότερο και οτι εκανα και σχετικό τεστ με την κοπελιά μου(επιπλέον και τον πατέρα μου πχ δεν τον εχουν ενοχλήσει ποτέ τα xenon,ίσα ίσα).. οπότε ρωτάω και άλλους πχ έσενα.
Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω κάτι. Όταν αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας, δεν μπορεί να γίνει σοβαρός διάλογος. Πάντως η BMW δεν μου έχει κάποιο ιδιαίτερο έρωτα για να μου δώσει δωρεάν τα πανάκριβα xenon με τους απαραίτητους μηχανισμούς
πανάκριβα για σενα και μένα.. το βιομηχανικό κόστος είναι αστείο και το περιθώριο κέρδους που εχει η BMW απο το αμάξια της νομίζω είναι γνωστό..
λες να υπήρχε τρόπος να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το 1/5 της τιμής και παρόλα αυτά να μην τον χρησιμοποιεί;
νομίζω πως με ρωτας τα αυτόνοητα..γιατί να το κάνει? εσένα στα έκανε δώρο αλλά σε χιλιάδες άλλους τους γδύνει κανονικά και με το νόμο.
-
Κάτσε σκέψου λίγο τι γράφεις.
Αν τα εργοστασιακά xenon με όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς (ένα από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ ασφαλείας και από τους καλύτερους κράχτες για πωλήσεις ) έχουν αστείο κόστος, γιατί οι εταιρίες δεν τα παρέχουν σε όλα τους τα μοντέλα όπως κάνουν με τους αερόσακους, το ABS κλπ;
Επίσης, αν τα εργοστασιακά xenon με όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς έχουν αστείο κόστος, γιατί δεν υπάρχουν σε όλα τα αυτοκίνητα, από Huntai atos μέχρι Toyota Aygo;
Το κυριότερο ερώτημα όμως είναι άλλο. Αν τα xenon με τις σωστές προδιαγραφές είναι όντως τόσο φτηνά, γιατί δεν είναι διαθέσιμα στην αγορά των aftermarket αξεσουάρ; Γιατί δεν μπορείς να πας σε ένα συνεργείο της γειτονιάς και να τα τοποθετήσεις με παραπλήσιο κόστος, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα εξαρτήματα αυτοκινήτων;
Συνωμοτούν όλοι για να μας κρατήσουν στο σκοτάδι;
-
Κάτσε σκέψου λίγο τι γράφεις.Αν τα εργοστασιακά xenon με όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς (ένα από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ ασφαλείας και από τους καλύτερους κράχτες για πωλήσεις) έχουν αστείο κόστος, γιατί οι εταιρίες δεν τα παρέχουν σε όλα τους τα μοντέλα όπως κάνουν με τους αερόσακους, το ABS κλπ;
Επίσης, αν τα εργοστασιακά xenon με όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς έχουν αστείο κόστος, γιατί δεν υπάρχουν σε όλα τα αυτοκίνητα, από Huntai atos μέχρι Lada Niva;
χεχε ρε συ σκέψου τι λες.. αυτά που γράφεις για τα xenon τώρα κάποτε τα γράφανε για τα ABS,συναγερμό,ESP,αερόσακους κτλ κτλ... το καθένα στην εποχή του..
τα xenon είχαν υψηλό βιομηχανικό κόστος πριν 10 χρόνια..
τώρα απλά όλες οι βιομηχανίες προσπαθούν να βγάλουν όσα περισσότερα μπορούν μέχρι να ξυπνήσουμε.
οταν σε 5-6 χρόνια τα xenon θα είναι στανταρ στο 90% των αμαξιών (οπως τωρα πχ το abs) με αμελητέα αυξηση κόστους ελπίζω να θυμηθείς αυτή εδω τη συζήτηση..τέρμα απο μένα καθώς παω για υπνο.. νομίζω πως ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπερασματά του.
Υ.Γ.
ξέρεις τι αγοράζεις με 700€ που κάνουν πχ τα xenon στο bravo? μια τηλεοραση tft fullhd ή ενα πολύ καλό λαπτοπ.. για σκέψου λίγο αν δικαιολογείται το κόστος.. ουτε 200€ δεν θα επρεπε να κάνουν.. και βιομηχανικό κόστος ανάθεμα αν είναι 50-100€. -
Δεν διαφωνώ ότι σε λίγα χρόνια τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα θα έχουν xenon. Οι διαφορές στην ποιότητα φωτισμού είναι συγκλονιστικές. Αυτό που θα ήθελα να αναρωτηθείς είναι αν αυτά θα είναι χωρίς τα απαραίτητα κάτοπτρα, το self-levelling και την πλυστική. Πως τα βλέπεις τα πράγματα;
BTW, δες πάλι την προηγούμενη δημοσίευση μου, γιατί μέχρι να απαντήσεις έχουν αλλάξει κάποια πράγματα.
-
Δεν διαφωνώ ότι σε λίγα χρόνια τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα θα έχουν xenon. Οι διαφορές στην ποιότητα φωτισμού είναι συγκλονιστικές. Αυτό που θα ήθελα να αναρωτηθείς είναι αν αυτά θα είναι χωρίς τα απαραίτητα κάτοπτρα, το self-levelling και την πλυστική. Πως τα βλέπεις τα πράγματα;BTW, δες πάλι την προηγούμενη δημοσίευση μου, γιατί μέχρι να απαντήσεις έχουν αλλάξει κάποια πράγματα.
επιτέλους συμφωνήσαμε και σε κάτι! ολα θα τα εχουν ρε συ, σιγά την διαφορά σε κόστος.. εδω πια βαζουν τους αερόσακους σαν καραμέλες και τα ηχεία σαν χαπάκια.. που κάποτε χρυσοπλήρωνεις τον ΕΝΑ αερόσακκο ή τα 4 ηχεία!
ναι την είδα.. επειδή νυστάζω απαντάω εν τάχει..
1.οτι δεν υπάρχει σε όλα τα μοντέλα εχει σχέση με έρευνες αγοράς και target group, γι'αυτό πχ δεν υπάρχει hundai accent GTI ή kia ceed biturbo.. ποιός θα βάλει αξεσουάρ 1000€ σε αμάξι 10.000€, ελάχιστοι..δεν αξίζει το κόπο για το εργοστάσιο να δεσμευσει γραμμη παραγωγής.2.οι έμποροι ρυθμίζουν τις τιμές τους όχι με το κόστος αλλα με την ζήτηση-προσφορά..
μην γελιέσαι με τις aftermarket τιμες.. και οι έμποροι δεν είναι χαζοί να βάλουν κατι πανάκριβο..παμφτηνα3.γιατί δεν υπάρχουν πλήρη κιτ aftermarket δεν το ξέρω, ουτε το έχω ψάξει.. αν είναι έτσι όμως δε το θεωρώ περίεργο καθως πολλά εξαρτήματα στο αυτοκίνητο δεν υπάρχουν aftermarket,πχ αερόσακκοι.ίσως εχει σχέση με πατέντες και licensing.
αυτα, καλό βράδυ.
-
Μια ερώτηση πάνω σε αυτό.
Όταν παράγγειλα το 207 (όπως ακόμα και τώρα) η Peugeot Hellas (Lion) δεν φέρνει στην Ελλάδα αυτό το μοντέλο με εργοστασιακά Xenon, ούτε μέσο ειδικής παραγγελίας (όπως άλλωστε είναι και το δικό μου), αντιθέτως μου είπαν (αγνοώντας ότι ξέρω) ότι πουθενά δεν βγαίνει το 207 με Xenon και με παρότρυναν να βάλω aftermarket.
Τέσπα, στην Γαλλία κυκλοφορεί κανονικά με εργοστασιακά Xenon, θα μπορούσα πιστεύετε να βρω – φέρω τα ανταλλακτικά που χρειάζεται και να κάνω την τράμπα;
Δηλαδή όλο το σύστημα φαναριού, πιτσιλιστίρια και τα λοιπά;Το λέω γιατί έχω ένα πρόβλημα με τα μάτια μου και αυτό το σύστημα θα ήταν λουκούμι για εμένα.
Α! και στην παραγγελία τους το είχα πει, ότι δεν με ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ πόσο στοιχίζουν, αλλά όπως είπα και πιο πάνω η Peugeot Hellas, δεν το φέρνει ούτε καν μέσο ειδικής παραγγελίας. Κρίμα. -
Η πλυστική συσκευή πώς ενεργοποιείται? Αυτόματα? Με τους υαλοκαθαριστήρες ή υπάρχει χωριστός διακόπτης?
-
Πού είδες ότι εχει ζήνον το 207;
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
Δεν διαφωνώ ότι σε λίγα χρόνια τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα θα έχουν xenon. Οι διαφορές στην ποιότητα φωτισμού είναι συγκλονιστικές. Αυτό που θα ήθελα να αναρωτηθείς είναι αν αυτά θα είναι χωρίς τα απαραίτητα κάτοπτρα, το self-levelling και την πλυστική. Πως τα βλέπεις τα πράγματα;
BTW, δες πάλι την προηγούμενη δημοσίευση μου, γιατί μέχρι να απαντήσεις έχουν αλλάξει κάποια πράγματα.
επιτέλους συμφωνήσαμε και σε κάτι! ολα θα τα εχουν ρε συ, σιγά την διαφορά σε κόστος.. εδω πια βαζουν τους αερόσακους σαν καραμέλες και τα ηχεία σαν χαπάκια.. που κάποτε χρυσοπλήρωνεις τον ΕΝΑ αερόσακκο ή τα 4 ηχεία!
ναι την είδα.. επειδή νυστάζω απαντάω εν τάχει..
1.οτι δεν υπάρχει σε όλα τα μοντέλα εχει σχέση με έρευνες αγοράς και target group, γι'αυτό πχ δεν υπάρχει hundai accent GTI ή kia ceed biturbo.. ποιός θα βάλει αξεσουάρ 1000€ σε αμάξι 10.000€, ελάχιστοι..δεν αξίζει το κόπο για το εργοστάσιο να δεσμευσει γραμμη παραγωγής.2.οι έμποροι ρυθμίζουν τις τιμές τους όχι με το κόστος αλλα με την ζήτηση-προσφορά..
μην γελιέσαι με τις aftermarket τιμες.. και οι έμποροι δεν είναι χαζοί να βάλουν κατι πανάκριβο..παμφτηνα3.γιατί δεν υπάρχουν πλήρη κιτ aftermarket δεν το ξέρω, ουτε το έχω ψάξει.. αν είναι έτσι όμως δε το θεωρώ περίεργο καθως πολλά εξαρτήματα στο αυτοκίνητο δεν υπάρχουν aftermarket,πχ αερόσακκοι.ίσως εχει σχέση με πατέντες και licensing.
αυτα, καλό βράδυ.
Το ερώτημα όμως δεν είναι το πόσο θα έπρεπε να στοιχίζουν τα xenon που τηρούν τις προδιαγραφές (εγώ σου λέω ότι θα έπρεπε να είναι τσάμπα για όλους), αλλά το αν είναι σωστό, ή θεμιτό να αφαιρούμε σημαντικά components από μια τεχνολογία που έχει κοινές προδιαγραφές για όλες τις χώρες του κόσμου για να κρατήσουμε το κόστος χαμηλά.
Ούτως ή άλλως και τα kits που πωλούνται παράτυπα είναι. Δεν πληρούν τις προδιαγραφές της Ε.Ε. για φώτα xenon και ουσιαστικά δεν είναι road legal. Αφού η τεχνολογία είναι φτηνή (έτσι γράφεις πιο πάνω) γιατί δεν τολμούν να την αντιγράψουν και να μας την πουλήσουν φτηνά; Να βγάλουν και αυτοί, να δούμε και εμείς το φως το αληθινό βρε αδελφέ.
Αυτοί όμως κάνουν κάτι άλλο. Αντί να μας πουν, 'πάρε την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Mercedes στο 1/5 του κόστους' (αυτό θα ήταν όντως μαγκιά ), μας λένε 'πάρε φώτα xenon στο 1/5 του κόστους, αλλά εχμ...χωρίς αυτό, εκείνο και το άλλο εξάρτημα... γιατί... γιατί... δεν τα χρειάζεσαι, βλακείες των εταιριών είναι για να σου παίρνουν το χρήμα... με το δικό μου προϊόν κάνεις την ίδια δουλειά'.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Η πλυστική συσκευή πώς ενεργοποιείται? Αυτόματα? Με τους υαλοκαθαριστήρες ή υπάρχει χωριστός διακόπτης?Με την πλυστική για το τζάμι.
-
Πάλι καλά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πού είδες ότι εχει ζήνον το 207;Στην Γαλλια;
-
εγώ δεν είδα τπτ... είσαι σίγουρος;
-
To είχα δει στο felline207 και το έχει και το ελληνικο manual.
Δηλαδή το βιβλιαράκι, γράφει για τα xenon και για την πλυστική τους μηχανή...
Τι να πω...
-
Παιδιά, η συζήτηση περί κόστους είναι εντελώς άσχετη. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το κόστος παραγωγής, την τιμή πώλησης και το κέρδος του κατασκευαστή, αλλά με την επικινδυνότητα των μαϊμού xenon. Και δε χρειάζεται καμία ανάλυση γι' αυτό, είναι κάτι που το βλέπει ο καθένας με τα μάτια του, αρκεί να κυκλοφορήσει έξω ένα βράδυ. Τελεία και παύλα, οι λαμπτήρες 'xenon' που μπαίνουν σε απλά φανάρια είναι επικίνδυνοι.
Δεν έχει να κάνει με το αν είναι εργοστασιακό το σύστημα ή aftermarket, υπάρχουν και σωστά aftermarket με γλόμπους και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, που κοστίζουν όμως συνήθως περισσότερο και από τα εργοστασιακά. Και τα περί συνομωσίας είναι απλά παπ..ιές. Αυτοί που βγάζουν τις μαϊμού λάμπες γιατί δε βγάζουν ολοκληρωμένο σύστημα, με το ανάλογο φανάρι, αφού είναι τόσο χαμηλό το κόστος παραγωγής; Αν το κάνουν θα είμαι από τους πρώτους τους πελάτες. Προς το παρόν, είναι απατεώνες και όσοι βάζουν στα αμάξια τους αυτές τις παπ..ιές εν δυνάμει δολοφόνοι...
Φώτα Xenon...