-
Συγνώμη, αλλά τι εννοείς όταν γράφεις 'Από όπου αγοράζουν τα εργοστάσια τα ‘γνήσια’, από εκεί αγοράζουμε και εμείς, και πουλάμε φθηνότερα, και τα βάζουμε και σωστά, άμα δεν είμαστε ‘βούρλα’'; Μεγάλες εταιρίες του χώρου έχουν βγάλει ανακοινώσεις στις ιστοσελίδες τους ότι ΔΕΝ πουλάνε aftermarket kits για xenon εφόσον δεν πληρούν τις προδιαγραφές της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να πείσω για το αυτονόητο. Ανέβασα e-mail από αυτοκινητοβιομηχανίες, οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιστοσελίδες από τους μεγάλους κατασκευαστές που προμηθεύουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Όλα λένε το ίδιο πράγμα. Τα xenon πρέπει να μπαίνουν μόνο εφόσον συνοδεύονται από κατάλληλα κάτοπτρα, αυτορύθμιση και πλυστική. Το πακέτο ολόκληρο είναι ακριβό, αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος να προκαλούμε την μικρότερη δυνατή ενόχληση στους υπόλοιπους οδηγούς.
Το να υποστηρίζουμε ότι εμείς βρήκαμε τον μαγικό τρόπο να ρίξουμε το κόστος κατά 200+% εκεί που όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές τους απέτυχαν ενώ παράλληλα δεν έχουμε καμία απολύτως παρενέργεια πραγματικά δεν με πείθει. Μπορεί να πείσει όμως τους πελάτες σας.
-
Καλά, μην σου φαίνεται γενικότερα παράξενο, πχ στο δικό μου το CC το χρέωνε κανένα 200αρι ως έξτρα, και εγώ το έβαλα με 60.
-
Μα, αν δεν κάνω λάθος, ο φίλος μας δεν γράφει ότι βρήκε τρόπο να εγκαταστήσει xenon με πλυστική, αυτορύθμιση και σωστούς προβολείς και όλα αυτά σε χαμηλότερο κόστος από τα εργοστασιακά. Αυτό που γράφει είναι ότι δεν βάζει xenon σε αυτοκίνητα που δεν έχουν ούτε εσωτερική ρύθμιση.
-
Αυτό που μάλλον εννοεί ο φίλος μας είναι οτι τα επώνυμα εργοστασιακά xenon (Hella, Bosch, Lucas, Valeo) κτλ φτιάχνονται στο ίδιο κινέζικο εργοστάσιο που φτιάχνονται και τα aftermarket kit.
Πάντως όπως και ναχει το πράγμα σίγουρα τα xenon είναι υπερτιμημένα απο το εργοστάσιο. Όταν το ζευγάρι λαμπες με τα ballast στα aftermarket kit κοστίζουν 150€ και το εργοστάσιο τα χρεώνει 2000€ είναι να αναρωτιέσαι απο πού προκύπτουν τα επιπλέον 1850€. Στο ελαφρώς διαφορετικό κάτοπτρο? Στα πιτσιλιστίρια? Στους αισθητήρες ύψους (δύο ψευτο-αισθητήρες που πιάνουν στις αντιστρεπτικές είναι ολο κι όλο)?
-
Ειλικρινά και χωρίς ίχνος ειρωνείας δυσκολεύομαι να καταλάβω το μήνυμα σου.
Παρόλα αυτά, θα ήθελα 2 διευκρινήσεις:
-
Αυτό με τα 8 δευτερόλεπτα που γράφεις ότι χρειάζεται το self-levelling για να διορθώσει μπορείς να μας γράψεις που το βρήκες;
-
Πιστεύεις πραγματικά ότι οι επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής είναι μόνο και μόνο για να μας παίρνουν τα λεφτά και ότι μπορούμε να έχουμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα σε απόδοση και ασφάλεια με πολύ λιγότερα χρήματα καθώς self-levelling και πλυστική είναι ουσιαστικά άχρηστα;
-
-
Xρήστο, το self-leveling σε ανωμαλίες δεν κάνει τπτ απολύτως, τουλάχιστον από όσο έχω καταλάβει εγώ. Κυρίαρχο λόγο έχει για αυτούς που βαριούνται να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους και να αλλάξουν την δέσμη όταν φορτώνουν-γίνεται αυτόματα.
-
Κωνσταντίνε κάνεις λάθος. Το self-levelling επιτελεί πάρα πολύ σημαντικό έργο. Έχεις προσπαθήσει ποτέ να δεις μέσα από φωτογραφική μηχανή που φοράει μεγάλο τηλεφακό; Το παραμικρό κούνημα φαίνεται τεράστιο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με την δέσμη από τα xenon. Επειδή ακριβώς φτάνει σχεδόν 2.5 φορές πιο μακρυά από τα κοινά φώτα, η παραμικρή ανωμαλία του δρόμου προκαλεί βίαιη ταλάντωση του άκρου της δέσμης και στραβώνει και τα πουλιά. Η κύρια δουλειά της αυτόματης ρύθμισης είναι να αποτρέψει ακριβώς αυτό το φαινόμενο.
Αν οι σχιστομάτηδες που λέει και ο φίλος μας είναι τόσο μάγκες, ας κοιτάξουν να φτιάξουν φθηνά συστήματα που να τηρούν τις προδιαγραφές που θέτουν οι χώρες μας, όχι κόβωντας σημαντικά components (ούτε στην Ασία επιτρέπονται πλέον xenon χωρίς self-levelling, κάπου σας είχα βρει την πηγή που το ανέφερε) και να μας τα παρουσιάζουν σαν ευκαιρία.
-
Tι να σου πω, έχω τυφλωθεί αρκετά από εργοστασιακά σε ανωμαλίες, σε ίδιο βαθμό μάλλον με after market. Για τα δικά μου τα δεδομένα, δεν προσαρμόζεται τόσο γρήγορα. Aπό όσο έχω καταλάβει, λειτουργεί κυρίως για να αντισταθμίσει φορτίο και κλίση δρόμου.
-
Δεν τσακωνόμαστε, Αντώνη, απλά διαφωνούμε. Κάθετα. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι για να είναι υποχρεωτική η χρήση self-levelling και πλυστικής σε Ε.Ε., ΗΠΑ και Ιαπωνία, ε δεν μπορεί, του π0υ$τη, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Δεν μου το λένε μόνο τα χαρτιά και τα στοιχεία που κατά καιρούς έχω παραθέσει σε αυτό το νήμα, αλλά και η κοινή λογική.
Εσύ τι λες; Σου φαίνεται πιθανό να οργανώθηκε τόσο καλά μια συνωμοσία από όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου ώστε να βγάζουν λεφτά οι μεγάλοι κατασκευαστές και να κρατιέται χωρίς λόγο ο φτωχός κόσμος στο σκοτάδι (με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια όλων -φτωχών και πλουσίων), και όλα αυτά τη στιγμή που στον χώρο του αυτοκινήτου όλοι έχουν κόψει τον λαιμό τους να παρέχουν ακόμα και στα πιο φτηνά μοντέλα δωρεάν αξεσουάρ που παλαιότερα έβρισκες μόνο σε αυτοκίνητα υπερπολυτελείας;
Για σκέψου το λίγο. Σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς, τα αξεσουάρ του αυτοκινήτου φτηναίνουν, οτιδήποτε έχει σχέση με την ασφάλεια (αερόσακοι, ΑΒS, antispin κλπ) πλέον μπαίνει στάνταρντ, ακόμα και στα πιο οικονομικά αυτοκίνητα που μας έρχονται από την Ασία. Ο αμείλικτος ανταγωνισμός υποχρεώνει όλους τους κατασκευαστές να προσφέρουν ολοένα και περισσότερα στον βασικό εξοπλισμό. Εκεί δεν κατάφεραν να πείσουν 'τα κορόιδα' ότι -λόγου χάρη- οι αερόσακοι δεν χρειάζονται. Και όμως, xenon -που και ο πιο τελειωμένος οδηγός θα εκτιμήσει αμέσως=σίγουρος παράγοντας αύξησης των πωλήσεων, δεν μπαίνουν από τους κατασκευαστές, ούτε επιτρέπονται να μπουν χωρίς να πληρούν τις 3 βασικές προδιαγραφές (δεν θα βρεις Huyndai, KIA κλπ με εργοστασιακά xenon χωρίς αυτορύθμιση, όσο και να παιδευτείς). Αυτοί οι σχιστομάτηδες δεν είναι αρκετά γατόνια; Συνωμοσία λες εσύ; Εγώ λέω τεχνολογία που λειτουργεί σωστά και με ασφάλεια μόνο με τις προβλεπόμενες λύσεις.
Αν με ρωτήσεις τώρα αν θεωρώ ότι αυτές οι λύσεις λειτουργούν τέλεια, η απάντηση μου είναι όχι, αλλά, για την ώρα είναι οι μόνες που έχουμε και είναι πολύ καλύτερες από το τίποτα. Μπορεί ένα αυτοκίνητο με κανονικά xenon όντως να ενοχλεί σε ορισμένες συνθήκες, αλλά ένα αυτοκίνητο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί xenon χωρίς τα προβλεπόμενα στοιχειώδη componets ενοχλεί ΠΟΛΥ περισσότερο και σχεδόν σε όλες τις συνθήκες, ακόμα και σε απόλυτα ομαλούς δρόμους χωρίς κλίσεις.
Το πιο αστείο ξέρεις ποιο είναι; Ότι υπάρχουν μέλη αυτού του forum που τοποθέτησαν xenon χωρίς self-leveling και έγραψαν σε αυτό το νήμα ως επιχείρημα που αποδεικνύει ότι δεν ενοχλούν... πως στο ΚΤΕΟ τους έκαναν παρατήρηση ότι τα φώτα τους ήταν χαμηλά. ΦΥΣΙΚΑ και ήταν χαμηλά, αφού για να μην τρώνε συνεχείς μούντζες αναγκάζονται να τα ρυθμίζουν με το χέρι χαμηλότερα από όσο θα απέδιδαν σωστά.
Το ξαναλέω λοιπόν: Αν οι Ασιάτες φίλοι μας είναι τόσο μάγκες, ας βρουν τρόπο να μειώσουν το κόστος για ένα ολοκληρωμένο σύστημα xenon (σωστοί προβολείς, αυτορύθμιση, πλυστική) και να το διαθέσουν στην αγορά με το ένα τρίτο του κόστους και τότε θα χειροκροτώ μαζί σου και θα φωνάζω πρώτος από όλους μπράβο και ζήτω. Για την ώρα το μόνο που βλέπω είναι να μου παρέχουν ένα προϊόν ΧΩΡΙΣ τα βασικότερα συστατικά του και να προσπαθούν να με πείσουν ότι δεν τα έβαλαν γιατί... δεν χρειάζονται. Σαν να λέμε 'δεν σου δίνω ABS και αερόσακους γιατί τις περισσότερες φορές δεν χρειάζονται και σου λέω από την εμπειρία μου ότι δεν δουλεύουν σωστά'. Με το συμπάθιο δλδ, αλλά κάτι δεν πάει καλά με το επιχείρημα.
Τελειώνοντας, δεν έχει νόημα να γράφεις πόσο πιο καλά είναι τα xenon από τα άλλα φώτα, Αντώνη. Το ξέρουμε, δεν το αμφισβήτησε κανείς απολύτως. Και πιο λευκό φως δίνουν, και πιο αξιόπιστα είναι και πιο μικρές θερμοκρασίες ανεβάζουν και λιγότερο ρεύμα καταναλώνουν. Αυτό που αμφισβητείται έντονα είναι η ικανότητα τοποθέτησης ενός συστήματος χωρίς τα πιο σημαντικά κομμάτια του και η επιμονή ότι παρόλα αυτά είμαστε εξίσου αποτελεσματικοί στον φωτισμό και στην αποτροπή ενόχλησης των άλλων, όσο και τα συστήματα που τοποθετήθηκαν με τις προδιαγραφές που προβλέπονται για την συγκεκριμένη τεχνολογία.
Για αυτούς τους λόγους, Αντώνη, όση προσωπική εμπειρία και να μου παραθέσεις, θα δυσκολευτείς να με πείσεις.
Φιλικά πάντα,
Χρήστος.
-
Ειλικρινά μου αρέσει η συζήτηση που κάνετε, τη θεωρώ εποικοδομητική αλλά και ενημερωτική και ίσως είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει σε ελληνικό φόρουμ.
Ως κάτοχος ενός ιστότοπου με Do It Yourself προσανατολισμό, παλαιότερα είχα δοκιμάσει ένα πρότζεκτ σε μια Lancia Lybra για αναβάθμιση σε φωτισμό xenon.
Έκανα αρκετούς πειραματισμούς με τους κυριότερους στην επιμήκυνση του μεταλλικού καπελότου (αυτό που υπάρχει για προστασία των διερχόμενων αυτοκινήτων) διότι εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν 'κοντές' λάμπες xenon και το όριο στο φανάρι ήταν μόλις 43-44mm.
Το κιτ που είχε επιλεχθεί ήταν επώνυμης ελληνικής εταιρίας και όχι από τα φθηνά (μιλάμε για το 2006)
Μετά από χρήση 8 μηνών τα ξήλωσα για τους εξής λόγους:
α) σαφώς και στράβωναν κυρίως σε επαρχιακό δρόμο (είχα βαρεθεί να παίζω με το ρυθμιστή φώτων όταν ερχόταν διερχόμενο αυτοκίνητο)
β) ότι και να ρύθμισα, δεν ήταν δυνατόν να εξαλειφθούν οι έντονες αντανακλάσεις του παραβολικού κατόπτρου εκτός πεδίου (που στην ουσία αυτές ήταν που έκαναν τη ζημιά)
γ) σε ένα εξάμηνο το πολυκαρμπονικό κρύσταλλο παρουσίασε σημάδια 'γήρανσης' με αποτέλεσμα να θολώσει(*)Για αρκετό χρονικό διάστημα έψαχνα την αγορά (Ελλάδα + εξωτερικό) κυρίως για το τι εγγυήσεις δίνανε για το UV Cut, που είναι ο κύριος υπαίτιος για τη γήρανση των φαναριών.
Επειδή όλες οι λάμπες των κιτ xenon, προέρχονται από την Ασία και κυρίως από την Κίνα, δεν έχουν προδιαγραφές για προστασία UV. Παράγουν ποσά UV ακτινοβολίας αρκετά μεγάλα και παροδικά 'γερνάνε' κιτρινίζοντας τα μπροστινά τζάμια των φαναριών που είναι πλαστικά (τυχεροί εδώ όσοι διαθέτουν φανάρια με τζάμια από κρύσταλλο, σπάνιο στα σύγχρονα αυτοκίνητα). Να σημειώσουμε, ότι η γήρανση του πλαστικού δεν προέρχεται μόνο από τη UV ακτινοβολία της λάμπας. Η ηλιακή ακτινοβολία, κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής ημέρας, είναι της τάξης των 300-600 μW/lum. Πάντως τα ποσά UV στις λάμπες κιτ Xenon είναι πολύ υψηλά (το πόσο δεν το αναφέρουν εσκεμμένα οι κατασκευαστές).
Υπάρχει μια εξαίρεση που αναφέρεται στο διαδίκτυο της εταιρίας HID-Online, όπου ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί custom λάμπες κατασκευασμένες στο Aachen Γερμανίας (για όσους γνωρίζουν, είναι η γραμμή παραγωγής λαμπών Philips).
Η πραγματικότητα είναι η μισή! Ναι, αληθεύει ότι χρησιμοποιούν λάμπες Philips D2S, στις οποίες αναπροσαρμόζεται η βάση τους σε κάποιο εργοστάσιο της Κίνας για να τροποποιηθούν για χρήση κιτ. Βέβαια στις συγκεκριμένες, αναφέρεται ότι έχουν προστασία από τη UV ακτινοβολία (λογικό εφόσον η αμπούλα τους προέρχεται από τις γνήσιες Philips D2S). Το μήκος τους από τη βάση έως την κορυφή είναι 50mm. Η τιμή αυτών των κιτ είναι σχεδόν διπλάσια ενός ποιοτικού Απω-Ανατολίτικου κιτ.
Για περισσότερες πληροφορίες στο πρότζεκτ που είχα δουλέψει μπορείτε να δείτε εδώ
(*) σε ένα Toyota Yaris του 2007 που του έβαλα Η4 (ποιοτικές...400€ το σετ) μέσα σε 3 μήνες κιτρίνισε (κάηκε) ο εσωτερικός πλαστικός καθρέπτης στα σημεία που έπεφτε πάνω του η δέσμη αντανάκλασης της λάμπας! Απόδειξη ότι η UV ακτινοβολία είναι πολύ υψηλή...
-
Στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.
Θα σε χρειαστώ και εγώ με τη σειρά μου, για να δω τι 'πονηριά' σκέφτηκαν οι Κορεάτες με την UV ακτινοβολία και πως κατάφεραν, έστω να τη μειώσουν αρκετά χωρίς ειδική προσθήκη στο κρύσταλλο της λάμπας!
Γενικότερα εκτιμώ τους ανθρώπους που έχουν διάθεση να μοιράζουν τη γνώση/εμπειρία, παραμερίζοντας προσωπικές ή επαγγελματικές φιλοδοξίες...
-
Κατάλαβα τι εννοούσαν οι Κορεάτες, προφανώς την Η7R δηλ. μια κανονική λάμπα Xenon με κεραμική επίστρωση για μείωση της αντανάκλασης (πέστους) και όχι άμεσα της UV ακτινοβολίας! Δηλ. μείωσαν την παραγόμενη δέσμη οπότε έμμεσα έπεφτε κατιτίς και η UV ακτινοβολία!
Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε, αρκετά έβγαλαν και είναι καιρός να μας παρουσιάσουν λάμπες με κρύσταλλα UV cut και μόνο....
Τώρα αυτό που αναφέρεις, δηλ. να μπει προστατευτική κεραμική επίστρωση στο μπροστινό μέρος της λάμπας, έτσι ώστε να αφαιρεθεί το μεταλλικό καπελότο ή 'πλατών' όπως το αναφέρεις...δεν ξέρω εάν θα επιφέρει πραγματικό αποτέλεσμα, γιατί και οι λάμπες αλογόνου έχουν στο μπροστινό μέρος τέτοια επίστρωση αλλά το μεταλλικό καπελότο, υπάρχει και καλύπτει αρκετό μέρος από το σημείο πυράκτωσης για προστασία ακόμη και υπό γωνία όταν έρχονται τα διερχόμενα οχήματα....
Είχα κάνει σε σκοτεινό περιβάλλον δοκιμές, στο φανάρι της Lybra και είχα δει ότι το μεταλλικό καπελότο, είχε σχεδιαστεί σύμφωνα με τη γεωμετρία του κατόπτρου και το μέγεθος του δεν ήταν τυχαίο...
Αυτό που πράγματι θα ήταν καινοτόμα ιδέα - από τους Κορεάτες - θα ήταν η ύπαρξη xenon λάμπας με προσθήκη μεταλλικού καπελότου, έτσι ώστε να αφαιρούσαμε πλήρως το εργοστασιακό μεταλλικό καπελότο, σε εκείνα τα αυτοκίνητα που έχουν πολύ μικρό μήκος για να χωρέσει η τυπική xenon λάμπα των 50mm (το εφαρμόζουν μερικώς σε λάμπες Η4)
Τέλος, όσα άρθρα έχουν ανέβει στον ιστότοπο Lancia Lybra 'Do It Yourself' είναι επώνυμα - στο site info - συμπεριλαμβάνεται το ονοματεπώνυμό μου και ο σκοπός του ιστότοπου. Επίσης τα περιεχόμενά του δίνονται προς αναδημοσίευση αρκεί να τηρούνται οι αρχές της πνευματικής υπευθυνότητας (όπως αναφέρεται στη σημείωση του site info, του Lancia Lybra 'Do It Yourself' )
Ειλικρινά χαίρομαι, για την ανάπτυξη αυτού του δημιουργικού διαλόγου...
-
Για βοήθησε με λίγο να καταλάβω κάτι. Αυτοί οι Κορεάτες γιατί δεν βοηθούν πρώτες από όλους τις δικές τους αυτοκινητοβιομηχανίες προμηθεύοντας τους xenon kits;
-
Μισό λεπτό. Εσύ δεν γράφεις αυτό;
Οι κορεάτες αντικατέστησαν, την αρτιριοσκλιρομενη νοοτροπία, καθώς και την κατά κόρων νοοτροπία της εκμεταλλεύσεις, των δυτικών αδελφών μας. Έχουν την υπομονή να ψάχνονται, με αποτέλεσμα, να βοηθούν τους πόλους και όχι τους λίγους, κρατούντες και αποκατεστημένους, στην συνέχιση της εκμεταλλεύσεις τον μαζών!.
Η δεξιά μου, καλώς η κακώς νοοτροπία, της ελεύθερης οικονομίας, δεν φαλκιδεύεται από σύνορα, και ιδεολογικές ‘ μπούρδες,’ που μας ταΐζουν οι επιτήδειοι, προκείμενου να μας μαντρώσουν, στην μάντρα της δικής του επικυριαρχίας.Εφόσον λοιπόν έχουν την υπομονή να ψάχνονται με αποτέλεσμα να βοηθούν τους πολλούς και όχι τους λίγους κλπ κλπ γιατί δεν δίνουν την φθηνή πλην αποτελεσματική και ασφαλή τεχνολογία τους στις αυτοκινητοβιομηχανίες τους, παρά μόνο την διαθέτουν ως after-market kits στα συνεργεία και το internet;
Αν έχουν βρει τρόπο να την κάνουν να δουλέψει όπως πρέπει σε τόσο καταπληκτικές τιμές (ώστε να τα πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια τα διάφορα συνεργεία) γιατί άραγε δεν την δίνουν με την ίδια τιμή και στις αυτοκινητοβιομηχανίες τους; Θα τολμούσα μάλιστα να επισημάνω ότι η οικονομίες κλίμακας είναι τέτοιες ώστε στην Huyndai και στην ΚΙΑ σίγουρα θα στοίχιζε ακόμα λιγότερο. Αν εσύ που αγοράζεις 50 set xenon τα παίρνεις προς €120 το ένα (τυχαίες τιμές), σίγουρα η KIA θα μπορούσε να προσφέρει ως εργοστασιακό extra το ίδιο ακριβώς σετάκι με ακόμα λιγότερα χρήματα. Και έτσι, όλοι κερδίζουμε. Και οι αυτοκινητοβιομηχανίες που θα διαθέτουν πλέον ένα premium αξεσουάρ σε τιμή τόσο δελεαστική που αποτελεί πρώτης τάξης κράχτη για τις πωλήσεις, και οι καταναλωτές που θα βλέπουν πολύ καλύτερα, και οι κυβερνήσεις αφού θα μειωθούν τα τροχαία.
Εσύ ποιος πιστεύεις ότι είναι ο λόγος που αυτό δεν συμβαίνει; Τι λες, είναι δυνατόν να έχει βρεθεί τρόπος να έχουμε σωστό, ασφαλή και φτηνό φωτισμό από μια τεχνολογία και παρόλα αυτά αυτή να μην είναι διαθέσιμη μέσω των αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά μόνο από τα συνοικιακά συνεργεία;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Χρήστο μου, συμφωνώ σε όλα τα τεχνικά που γράφεις!. Όλα χρειάζονται για το 100%.
Το θέμα είναι, η όλα η τίποτα?.
Και εδώ σου παραθέτω το τι κάνω εγώ.
Τοποθετώ σωστά τα Φώτα. Βάζω σχεδόν σε όλους πιτσιλιστιρια, είναι πολύ φτηνά.
Ρεγουλάρω τα Φώτα με όργανο, στην ποιο υψηλή σκάλα του εσωτερικού διακόπτη.
Δείχνω στον πελάτη, μέχρι που πρέπει να φέγγουν, όταν είναι φορτωμένοι.
Χρήστο μου πουλιόνται, άρα τοποθετούνται, ΑΡΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩ, προσπαθώ όμως να κάνω ότι μπορώ για να έχουν θετικό αποτέλεσμα σε όλους!.
Μ’ έβαλες όμως στα αίματα, από προχτές, και ψάχνω ένα παμθινο σερβομοτερακι που είχα δη στην Αμερική, με υδραργυρικό διακόπτη ισορροπίας!. Πιστεύω ότι θα καλύψει το 60% των περιπτώσεων.
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. Antonis-teamTo ότι πωλούνται δεν σημαίνει τίποτα απολύτως ως προς την νομιμότητα της εγκατάστασης. Δεν είναι νόμιμος αυτός που βάζει xenon χωρίς τα υπόλοιπα δύο απαραίτητα πρόσθετα ( πλυστικό , μηχανισμός αυτορύθμισης δέσμης ) δεν είναι νόμιμος για δημόσιο δρόμο.
Πάντως να ξέρεις ότι είχα δει έτοιμους μηχανισμούς της Hella αν δεν απατώμαι όχι μόνο με μηχανισμό αυτορύθμισης και πρόβλεψη για εγκατάσταση πλυστικού ( ανάλογα με την φίρμα για την οποία προορίζονταν τα φανάρια ) αλλά και δυνατότητα φωτισμού στροφής. Κόστος δεν θυμάμαι.
-
Το ότι διαφοροποιούνται οι νόμοι από κράτος σε κράτος είναι ένα θέμα όντως. Πάντως στην Ελλάδα ισχύει ότι ισχύει και στα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ ως προς τα xenon και λέει ότι θέλει και πλυστικό και μηχανισμό αυτορύθμισης.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ρώτησα κάποτε τον διευθυντή παραγωγής της ΝΙΣΣΑΝ στο ΒΟΛΟ,
Γιατί ένα κακό ‘’τρόχισμα’’ στην πόρτα των αυτοκινήτων δεν το βελτίωνε. Μου απάντησε «ότι το κόστος, της διαφοροποιήσεις, στην πιστά παραγωγής θα κόστιζε, όσο το κέρδος 3 ετών»!!!!!!, και αλά πολλά που δεν παραθέτω, γιατί είναι απόλυτα τεχνικά θέματα και θα γίνουν βαρετά.
Οι εφευρέτες βρίσκουν!, οι βιομήχανοι παραγάγουν, οι βιομήχανοι αυτοκινήτου, κοστολογούν και αντίστοιχα άμα τους συμφέρει τοποθετούν!!!!.
Αυτά εντάσσονται στης βελτιώσεις, και εμείς οι βελτιωτές βρίσκουμε δουλεία!!!.
Ο κορεάτης και κάθε ένας, για να το βάλει, πρέπει να βελτιώσει τα υλικά των φαναριών. Να τροποποιήσει της καλωδίωσης, και πολλή περισσότερο να τροποποιήσει την πίστα παραγωγής του. Αυτό που είναι σίγουρο είναι, ότι πρέπει να πετάξει το ‘στοκ’ του!. Και όλα αυτά μεσούσης κρίσεις οικονομικής, όπου όλοι απολύουν προσωπικό!!.Δηλαδή καμία Κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία xenon που θα αποτελέσει σίγουρο παράγοντα αύξησης των πωλήσεων των αυτοκινήτων της... γιατί η διαφοροποίηση στην γραμμή παραγωγής θα τους στοιχίσει περισσότερο από τα κέρδη που θα προκύψουν από την αλλαγή.
Παρόλα αυτά, είμαι προετοιμασμένος να δεχτώ το επιχείρημα... αρκεί να μου εξηγήσεις πως είναι δυνατόν να ρίχνουν μεγάλα ποσά για facelift στα μοντέλα τους με σημαντικές και ασήμαντες -αλλά σίγουρα δαπανηρές- αλλαγές και παρόλα αυτά, να επιμένουν να μην χρησιμοποιούν xenon. Φαντάζεσαι την διαφήμιση; 'Νέο xxxxxx τώρα και με φώτα xenon'!
Νομίζω ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι λίγη κοινή λογική. Mια τεχνολογία που δουλεύει σωστά και με ασφάλεια, που βελτιώνει την ορατότητα σε τεράστιο βαθμό, που είναι φτηνή και προσβάσιμη σε όλα τα συνοικιακά συνεργία, δεν μπορεί να μην διατίθεται από τις επίσημες αυτοκινητοβιομηχανίες χωρίς λόγο. Δεν είναι ηλίθιοι οι κατασκευαστές οχημάτων, δεν αγνοούν επίτηδες το συμφέρον τους, ούτε οι παραγωγές τους είναι τόσο αρτηριοσκληροτικές ώστε να μην μπορούν να αλλάξουν κάτι τόσο σημαντικό. Υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα οδικής ασφάλειας που προκύπτουν από την χρήση τεχνολογίας xenon χωρίς τις απαραίτητες προυποθέσεις (λαμπτήρες, πλυστική, self-levelling) και οι Κορεάτες, όπως και οι Γερμανοί δεν έχουν καταφέρει να βρουν φτηνό τρόπο για να την κάνουν να δουλέψει όπως πρέπει. Γιαυτό και οι μεν Ευρωπαίοι την προσφέρουν, αλλά πανάκριβα, οι δε Ασιάτες δεν ασχολούνται με αυτή αφού ξέρουν πολύ καλά ότι αν διαθέσουν ένα αξεσουάρ που στοιχίζει €1000+ δεν θα το αγοράσει κανείς μιας και το αγοραστικό τους κοινό είναι ιδιαίτερα budget conscious.
-
Καλέ μου Αντώνη, αυτό που βλέπω εγώ στην πράξη είναι κάποιον που διαφημίζει το μαγαζί του.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Καλέ μου Αντώνη, αυτό που βλέπω εγώ στην πράξη είναι κάποιον που διαφημίζει το μαγαζί του.Υπερβολές.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Καλέ μου Αντώνη, αυτό που βλέπω εγώ στην πράξη είναι κάποιον που διαφημίζει το μαγαζί του.που το είδες;
δεν βλέπω ούτε διεύθυνση να δίνει ούτε τηλέφωνα ....και γράφει ανιδιοτελώς ο άνθρωπος!
Φώτα Xenon...