-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλέ μου Αντώνη, αυτό που βλέπω εγώ στην πράξη είναι κάποιον που διαφημίζει το μαγαζί του.
που το είδες;
δεν βλέπω ούτε διεύθυνση να δίνει ούτε τηλέφωνα ....και γράφει ανιδιοτελώς ο άνθρωπος!
Δέχομαι με απόλυτη διάθεση συμμόρφωσης μου προς το φόρουμ, εάν ένας από τους συντονιστές μας, μου γράψει, ότι κατ ελάχιστον τα γραφομενα μου είναι διαφημιστικού χαρακτήρα, να κατεβάσω το συγκεκριμένο ποσταριζμα.
Αντώνη, δεν ζήτησε κανείς να διαγραφεί καμία καταχώρηση.
Όταν όμως κάποιος που πουλάει τέτοια συστήματα έχει κάνει nickname και δίνει e-mail στο forum με την επωνυμία του καταστήματος του, γράφοντας παράλληλα ότι προτίθεται να μας 'πληροφορήσει' για οτιδήποτε έχει σχέση με αυτή την τεχνολογία, ε βασικά ναι θεωρώ ότι κάνει διαφήμιση. Δεν σε κατακρίνω, την δουλειά σου κάνεις, απλά καλό είναι να ξέρουμε για τι μιλάμε.
Παρόλα αυτά, δεν θα το έκανα καν θέμα, αν δεν γινόταν προσπάθεια για προώθηση προϊόντων που δεν τηρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελούν πρόβλημα για την οδική ασφάλεια. Αυτά που γράφω δεν τα γράφω απ' το μυαλό μου. Δεν ζητάω να πιστέψετε κάτι επειδή το λέω εγώ. Παρέθεσα πηγές από μεγάλους κατασκευαστές φωτιστικών σωμάτων, αυτοκινητοβιομηχανίες και κοινοτικές οδηγίες που ξεκαθαρίζουν ότι τα φώτα xenon μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εφόσον συνοδεύονται από συγκεκριμένα εξαρτήματα.
Προσωπικά δεν έχω κανένα συμφέρον από το θέμα μας. Χρησιμοποιώ την λογική μου και επίσημες πηγές για να στηρίξω την θέση μου. Από την άλλη, Αντώνη, εσύ μας ζητάς να πιστέψουμε ότι ξέρεις καλύτερα από τις μεγάλες εταιρίες και τις κυβερνήσεις. Ακόμα και αν δεν είχες το παραμικρό συμφέρον από αυτή την υπόθεση, και μόνο τα ότι σε όλο τον κόσμο τα γεγονότα σε διαψεύδουν θα έπρεπε να είναι αρκετό. Το ότι -τυχαία έστω- εμπορεύεσαι το προϊόν που υπερασπίζεσαι (σε πείσμα κοινοτικών οδηγιών και δηλώσεων από τις μεγάλες εταιρίες) είναι το κερασάκι στην τούρτα.
Στο 4TF κάνουμε συζητήσεις σε πολύ πιο αμφιλεγόμενα θέματα από αυτό πάντως, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να μην μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα σε φιλικό επίπεδο.
-
Να θυμηθούμε μερικά γεγονότα;
-
Οι μεγάλοι κατασκευαστές φώτων (phillips, Hella, Bosch κλπ) λένε ότι xenon χωρίς κατάλληλα κάτοπτρα, πλυστική και αυτορύθμιση δεν πρέπει να μπαίνουν.
-
Η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση λένε ότι xenon χωρίς κατάλληλα κάτοπτρα, πλυστική και αυτορύθμιση δεν πρέπει να μπαίνουν.
-
Οι Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες λένε ότι xenon χωρίς κατάλληλα κάτοπτρα, πλυστική και αυτορύθμιση δεν πρέπει να μπαίνουν. Σε ορισμένα αυτοκίνητα τους παρέχουν xenon, είτε ως πανάκριβο αξεσουάρ, ή ως standard στα ακριβά μοντέλα.
-
Οι Ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες (οι σχιστομάτηδες ντε) λένε ότι xenon χωρίς κατάλληλα κάτοπτρα, πλυστική και αυτορύθμιση δεν πρέπει να μπαίνουν και δεν τα παρέχουν σε κανένα σχεδόν μοντέλο τους.
-
Ο Αντώνης (αντικομφορμιστής γαρ) λέει ότι όλοι τους είναι άσχετοι και ότι xenon μπορούν να μπουν χωρίς πλυστική και αυτορύθμιση χωρίς κανένα πρόβλημα. Παρεμπιπτόντως πουλάει και τα εν λόγω συστήματα (εδώ ο Χρήστος Λάππας κάνει διαφήμιση στον Αντώνη ).
Καλό τριήμερο σε όλους.
-
-
Λάππα πάρτο απόφαση έδωσες ενα σκασμό λεφτά για να πάρεις xenon όταν ο καθένας τα τσιμπάει με ένα 200άρι . Πλέον είναι πάρα πολλοί αυτοί με τα after. Αν είχα κάτοπτρο με γλομπάκι ίσως το σκεφτόμουν και γω.
Δρδίνε έχεις βάλει xenon?
-
Νάιν.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Νάιν.Καλα ρε ταλακα... μεταξυ μας ειμαστε στο φορουμ... τι του λες του πως δεν εχεις βαλει?
Αμαν ποια, θα σας φαει το polliticaly correct...
-
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Λάππα πάρτο απόφαση έδωσες ενα σκασμό λεφτά για να πάρεις xenon όταν ο καθένας τα τσιμπάει με ένα 200άρι . Πλέον είναι πάρα πολλοί αυτοί με τα after. Αν είχα κάτοπτρο με γλομπάκι ίσως το σκεφτόμουν και γω.Ιούδα!
Δεκάρα τσακιστή δεν έδωσα για τα bi-xenon, είναι στον βασικό εξοπλισμό όλων των 3χχ coupe.
Τα €600 ήταν για τα φώτα που στρίβουν.
-
-
xenon είναι και η μεσαία και η μεγάλη σκάλα ?
-
Αν ρωτάς για το δικό μου, ναι.
-
yeap ...
γιατί έχω δει αρκετά εργοστασιακά που είναι xenon μόνο η μεσαία ...
-
Και στο παλιό μου (318ci) μόνο η μεσαία ήταν.
-
δεν έχω τεχνικές γνώσεις πάνω στα ξενον αλλά παρατηρώντας πια οτι υπάρχει ενα σεβαστό ποσοστό αμαξιών που έχουν τέτοια θέλω να πω οτι σπανιότατα με εχει στραβώσει κάποιο αμάξι με ξένον φώτα(με συμβατικά φώτα πολύ περισσότερες φορές)... και δε νομίζω όλα αυτά να είναι εργοστασιακά με αυτορυθμιζόμενα συστήματα..
-
το ίδιο και μένα....ειδικά τα παλαιά εώς 4ετιας δεν με ενοχλούν καθόλου. Εκεί που γίνεται λίγο άβολα είναι στα ψηλά SUV και στα αρκετά παλιά όπως κάτι Lanos κτλ.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Χρήστο μου, συμφωνώ σε όλα τα τεχνικά που γράφεις!. Όλα χρειάζονται για το 100%.
Το θέμα είναι, η όλα η τίποτα?.
Και εδώ σου παραθέτω το τι κάνω εγώ.
Τοποθετώ σωστά τα Φώτα. Βάζω σχεδόν σε όλους πιτσιλιστιρια, είναι πολύ φτηνά.
Ρεγουλάρω τα Φώτα με όργανο, στην ποιο υψηλή σκάλα του εσωτερικού διακόπτη.
Δείχνω στον πελάτη, μέχρι που πρέπει να φέγγουν, όταν είναι φορτωμένοι.
Χρήστο μου πουλιόνται, άρα τοποθετούνται, ΑΡΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩ, προσπαθώ όμως να κάνω ότι μπορώ για να έχουν θετικό αποτέλεσμα σε όλους!.
Μ’ έβαλες όμως στα αίματα, από προχτές, και ψάχνω ένα παμθινο σερβομοτερακι που είχα δη στην Αμερική, με υδραργυρικό διακόπτη ισορροπίας!. Πιστεύω ότι θα καλύψει το 60% των περιπτώσεων.
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. Antonis-teamTo ότι πωλούνται δεν σημαίνει τίποτα απολύτως ως προς την νομιμότητα της εγκατάστασης. Δεν είναι νόμιμος αυτός που βάζει xenon χωρίς τα υπόλοιπα δύο απαραίτητα πρόσθετα ( πλυστικό , μηχανισμός αυτορύθμισης δέσμης ) δεν είναι νόμιμος για δημόσιο δρόμο.
Πάντως να ξέρεις ότι είχα δει έτοιμους μηχανισμούς της Hella αν δεν απατώμαι όχι μόνο με μηχανισμό αυτορύθμισης και πρόβλεψη για εγκατάσταση πλυστικού ( ανάλογα με την φίρμα για την οποία προορίζονταν τα φανάρια ) αλλά και δυνατότητα φωτισμού στροφής. Κόστος δεν θυμάμαι.
Γύρω στο 1000ρικο είχα δει τα xenon της Hella για το Astra ως aftermarket (τιμές Γερμανίας) και χωρίς μηχανισμό περιστροφής αν θυμάμαι καλά. Από το γερμανικό site της Hella αυτά. Φυσικά επρόκειτο ουσιαστικά για άλλης εσωτερικής σχεδίασης φανάρια με σύστημα αυτορύθμισης δέσμης και πλυστικό.
Παρεπιπτόντως έχει κυκλοφορήσει ένα σετ xenon της ΡΙΑΑ σε λάμπες Η7 με τιμή γύρω στα 700 ευρώ . Έχει κανείς άποψη; Λένε ότι σκοτώνει...http://www.piaa.co.uk/bulbs/bulbshow.asp?ID=hid' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
http://www.e-autokinisis.gr/index.php?t ... t_id=30553' target='_blank
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Παρεπιπτόντως έχει κυκλοφορήσει ένα σετ xenon της ΡΙΑΑ σε λάμπες Η7 με τιμή γύρω στα 700 ευρώ . Έχει κανείς άποψη; Λένε ότι σκοτώνει...
http://www.piaa.co.uk/bulbs/bulbshow.asp?ID=hid
http://www.e-autokinisis.gr/index.php?t ... t_id=30553
Ωπ! Τι κολπο ειναι αυτο?
Kit Xenon απο επισημο κατασκευαστη (εννοω οχι κανα Κινεζο), λογικα μιλαμε πως θα προκειτε για νομιμα πραγματα Αυτα τα 2 ballast που αναφερει... τι ακριβως ειναι? (καπου παει το μυαλο μου, αλλα μην πω μαλακια) Για πειτε πληροφοριες... u got my attention!
-
και ζητανε για 2 λαμπες και 2 ballast 700€??
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αυτα τα 2 ballast που αναφερει... τι ακριβως ειναι? (καπου παει το μυαλο μου, αλλα μην πω μαλακια) Για πειτε πληροφοριες... u got my attention! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και ζητανε για 2 λαμπες και 2 ballast 700€??Γιατί έχεις δει να πουλάει τίποτε φτηνό η ΡΙΑΑ;
Υπάρχουν αρκετοί που αγοράζουν πιστεύοντας ότι αυτή η εταιρεία έχει ποιοτικά προϊόντα επειδή είναι ακριβά.
-
ε τοτε καλυτερα κινεζικα με 45€
Φώτα Xenon...