-
Πώς μπορώ να το καταλάβω αυτό.....φαίνονται από έξω (δεν ξέρω αν μπορείς να μου στείλεις κάποιο link με photo για να μπορέσω να καταλάβω) ή πρέπει να μου το πει ηλεκτρολόγος ?
-
Υπαρχει το viewtopic.php?f=6&t=14140 συνεχεια εκει.
-
Λοιπόν.....επανέρχομαι γιατί πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια.
Πώς θα δώ αν τα φανάρια είναι με προτζέκτορες ?
Τι γνώμη έχετε για τις παραπάνω μάρκες ?Ευχαριστώ
-
Δεν έχει προτζέκτορες το ντάστερ και αν βάλεις xenon θα τυφλώνεις μπεκάτσες. Οπότε κάτσε στα αυγά σου, βάλε ένα σετ καλύτερες λάμπες αν θες και τέλος.
-
Επειδή είμαι άσχετος......μπορείς να μου πείς σε παρακαλώ τί μπορώ να βάλω ?
Κάτι καλό......και απο πού να το αγοράσω.Ευχαριστώ (και συγνώμη αν γίνομαι ενοχλητικός, αλλά δεν ξέρω και πολλά)
-
Phillips Extreme power να πας να πάρεις
εδώ
H7 μου φαίνεται είναι όλοι οι λαμπτήρες σου -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Phillips Extreme power να πας να πάρεις
εδώ
H7 μου φαίνεται είναι όλοι οι λαμπτήρες σουγια τις xtreme vision πολύ καλύτερο φως και χωρίς να έχεις τις κατάρες όλων των απέναντι που θα τους τυφλώνεις με τα καγκουροξένον. ΓΙα H7 αν το ψάξεις πιστέυω κανένα 27,28 € το ζευγάρι να τι βρεις. γλυτώνεις δηλαδή και αρκετά €υρώπουλακια. Για να μην παρεξηγηθώ : ΔΕΝ θα έχεις την απόδοση των καγκουροξένον αλλά θα έχεις την μέγιστη απόδοση για την τεχνολογία του φαναριού σου, αλλά ΔΕΝ θα τυφλώνεις όλους τους άλλους για να βλέπεις καλύτερα εσύ.
-
Υπάρχει κάτι πιο καλό ή κάποια άλλη λύση (και ας είναι λίγο πιο ακριβή) ή να πάω τελικά στα παραπάνω ?
Φαντάζομαι ότι τα παραπάνω που μου είπατε όλοι στηρίζονται και εδώ
http://www.safedriver.gr/index.php?productID=69
σωστά ?
-
Ο χρήστης ptzelepis έγραψε:
Υπάρχει κάτι πιο καλό ή κάποια άλλη λύση (και ας είναι λίγο πιο ακριβή) ή να πάω τελικά στα παραπάνω ?Ερωτηση: εχει τοσο κακα φωτα το αμαξι σου;
-
Εμένα μια χαρα μου έχουν φανεί του Duster
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Εμένα μια χαρα μου έχουν φανεί του DusterΕσυ εισαι εγκαθετος Ρενακιας
-
Και ταυτόχρονα καπως περιεργος με κάποια πραγματα πάνω στο αμάξι
Δεν είνι τυχαίο που στη Laguna ο εγκάθετος είχα αλλάξει 2 φορές λάμπες -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υπάρχει κάτι πιο καλό ή κάποια άλλη λύση (και ας είναι λίγο πιο ακριβή) ή να πάω τελικά στα παραπάνω ?
Ερωτηση: εχει τοσο κακα φωτα το αμαξι σου;
Το αμάξι είναι του πατέρα μου. Δεν ξέρω αν τα φώτα έχουν κάποιο θέμα. Το θέμα είναι ότι ο πατέρας μου έχει συνηθίσει τα xenon (εργοστασιακά) από το X3 που έχω εγώ και από μια C200K Blue efficiency που είχε ο ίδιος και περιμένει να έχει το ίδιο αποτέλεσμα αλλά δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτό δεν γίνεται με aftermarket xenon και σε αυτά τα χρήματα (300-400).
Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο που μπορεί να βάλει πέρα από της λάμπες Philips (οι Osram είναι καλύτερες ή χειρότερες)?
Καλύτερο 'αισθητικά' και λειτουργικά ή κάποια άλλη λύση?Αλλιώς βουρρρρρρρ για τα Philips........(ξέρω ότι είναι εκτός θέματος αλλά επειδή θέλει να βάλει και αισθητήρες παρκαρίσματος μπορείτε να μου προτείνετε κάτι? Έχω βρει μέχρι στιγμής αυτούς http://www.delfitzis.gr/prodcomp.php?comp=MED )
-
Ο χρήστης ptzelepis έγραψε:
Το αμάξι είναι του πατέρα μου. Δεν ξέρω αν τα φώτα έχουν κάποιο θέμα. Το θέμα είναι ότι ο πατέρας μου έχει συνηθίσει τα xenon (εργοστασιακά) από το X3 που έχω εγώ και από μια C200K Blue efficiency που είχε ο ίδιος και περιμένει να έχει το ίδιο αποτέλεσμα αλλά δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτό δεν γίνεται με aftermarket xenon και σε αυτά τα χρήματα (300-400).
Στο γιατί δεν γίνετε υπάρχει απάντηση αποστομωτική την επόμενη φορά που θα είσαι μπροστά από ένα Smart (η κανένα άλλο τζιποειδές που έχει τα φανάρια ψηλά καλή ώρα σαν το Duster) με τα φώτα που θέλεις να βάλεις και θα αρχίσεις τα καντήλια. Θα το καταλάβεις και από το καγκουρέ χρώμα που θα έιναι προς το μπλε (6000+Κ )για να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα στους άλλους 'ΝΑΙ ΕΧΩ ΧΕΝΟΝ' και ας είναι το 4300K το καλύτερο φως γι'αυτό και το βάζουν στα εργοστασιακά παρά το τι φαίνεται καλύτερο οπτικά.
Tέλος αν κατάλαβα καλά σας ζητάνε 300-400 € για τα κινέζικα κιτάκια.
Ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.skroutz.gr/c/1268/car_xenon_ ... tocomplete
από 38€ έχουνε και μην πολυπιστεύεις το 'δεν είναι όλα ίδια'. Τα ίδια κινέζικα είναι πάνω κάτω όλα με διαφορετικό κουτί. Καμιά επώνυμη εταιρεία δεν βγάζει κιτ γιατί δεν έχουν έγκριση τύπου (Ε) άρα είναι και παράνομα. Τώρα στην Ελλάδα αυτό μάλλον ακούγεται ανέκδοτο, αλλά στο εξωτερικό δεν θα δεις κανέναν με αυτά τα φώτα.ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη και έχοντας δοκιμάσει και OSRAM Silversar και Philips Xtreme Vision οι δεύτερες είναι μισό κλικ καλύτερες αλλά και με τις 2 είδα διαφορά και στο πόσο μακρυά έφεγγαν και πόσο πιο φωτεινά ηταν. Να ξέρεις πάντως ότι εμένα με αρκετή οδήγηση νύχτα βέβαια κρατάνε λίγο πάνω από χρόνο.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
...αλλά στο εξωτερικό δεν θα δεις κανέναν με αυτά τα φώτα.Μύθος.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Στο γιατί δεν γίνετε υπάρχει απάντηση αποστομωτική την επόμενη φορά που θα είσαι μπροστά από ένα Smart (η κανένα άλλο τζιποειδές που έχει τα φανάρια ψηλά καλή ώρα σαν το Duster) με τα φώτα που θέλεις να βάλεις και θα αρχίσεις τα καντήλια. Θα το καταλάβεις και από το καγκουρέ χρώμα που θα έιναι προς το μπλε (6000+Κ )για να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα στους άλλους 'ΝΑΙ ΕΧΩ ΧΕΝΟΝ' και ας είναι το 4300K το καλύτερο φως γι'αυτό και το βάζουν στα εργοστασιακά παρά το τι φαίνεται καλύτερο οπτικά.
Tέλος αν κατάλαβα καλά σας ζητάνε 300-400 € για τα κινέζικα κιτάκια.
Ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.skroutz.gr/c/1268/car_xenon_ ... tocomplete
από 38€ έχουνε και μην πολυπιστεύεις το 'δεν είναι όλα ίδια'. Τα ίδια κινέζικα είναι πάνω κάτω όλα με διαφορετικό κουτί. Καμιά επώνυμη εταιρεία δεν βγάζει κιτ γιατί δεν έχουν έγκριση τύπου (Ε) άρα είναι και παράνομα. Τώρα στην Ελλάδα αυτό μάλλον ακούγεται ανέκδοτο, αλλά στο εξωτερικό δεν θα δεις κανέναν με αυτά τα φώτα.ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη και έχοντας δοκιμάσει και OSRAM Silversar και Philips Xtreme Vision οι δεύτερες είναι μισό κλικ καλύτερες αλλά και με τις 2 είδα διαφορά και στο πόσο μακρυά έφεγγαν και πόσο πιο φωτεινά ηταν. Να ξέρεις πάντως ότι εμένα με αρκετή οδήγηση νύχτα βέβαια κρατάνε λίγο πάνω από χρόνο.
Άρα και εσύ μου προτείνεις Philips x-treme Vision +100% σωστά ? Ή x-treme power ?
Νυχτερινή οδήγηση δεν θα παίζει πολύ άρα πιστεύω για 2-2,5 χρόνια θα είναι οκ. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
...αλλά στο εξωτερικό δεν θα δεις κανέναν με αυτά τα φώτα.
Μύθος.
Αν ξέρεις καλύτερα να το διορθώσω
Μέχρι πρόπερσι στην M.Βρετανία δεν είχα δει να κυκλοφωρούν αυτοκίνητα με μουφοξενον αλλά φαντάζομαι θα σε έκοβε και το MOT. Για πιο μετά ίσως να ξέρεις καλύτερα. Πάντως πρόσφατα και με γνωστό Ελληνα της Γερμανίας που μιλούσα μου έλεγε ότι δεν παίζουν αυτά εκεί γιατί κόβουν κώλους.Άρα και εσύ μου προτείνεις Philips x-treme Vision +100% σωστά ? Ή x-treme power ?
Νυχτερινή οδήγηση δεν θα παίζει πολύ άρα πιστεύω για 2-2,5 χρόνια θα είναι οκ.Σωστά για μένα οι Xtreme vision +100% είναι οι καλύτερες.
-
M. Βρετανία μια χαρά υπάρχουν, όχι στην έκταση που τα βλέπεις Ελλάδα αλλά υπάρχουν. Γερμανία είχα δει επίσης.
Μια χαρά πωλούνται και εγκαθίστανται πάντως, με τον γνωστό τρόπο αποφυγής της καμπάνας για MΟΤ κλπ.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Αν ξέρεις καλύτερα να το διορθώσω
Μέχρι πρόπερσι στην M.Βρετανία δεν είχα δει να κυκλοφωρούν αυτοκίνητα με μουφοξενον αλλά φαντάζομαι θα σε έκοβε και το MOT. Για πιο μετά ίσως να ξέρεις καλύτερα. Πάντως πρόσφατα και με γνωστό Ελληνα της Γερμανίας που μιλούσα μου έλεγε ότι δεν παίζουν αυτά εκεί γιατί κόβουν κώλους.στο εξωτερικό έχουν καλύτερο επίπεδο διαβίωσης και λιγότερους φόρους σε αυτά τα είδη (19% πχ στην Γερμανία όταν σε μας είναι 23%) και δεν υπάρχουν 1 εκατομμύριο μεσάζοντες που όλοι θέλουν να βγάλουν 50+% από οτιδήποτε περνάει από τα χέρια τους, οπότε δεν έχει 'νόημα' να κάνουν μ@λ@κίες (καμία σχέση η απόδοση των σωστά σχεδιασμένων xenon με αυτή των 'απλών' κιτ που 'πετάς' μια λάμπα μέσα στο υπάρχον φανάρι σου).
ΚΟΙΝΩΣ...αντέχει η τσέπη τους να το πληρώσουν.
Ή καλύτερα για να το γράψω έξω από τα δόντια: άλλο να παίρνεις 2000-2500€ μισθό και να πρέπει να δώσεις 1000€ για να βάλεις τα σωστά xenon και άλλο να παίρνεις 600€ )Και οι λίγοι (που ίσως συναντήσεις) τα βγάζουν για τον έλεγχο και τα ξαναβάζουν μετά (φυσικά ).
-
Ότι υπάρχουν διαφορές υπάρχουν. Μερικά κιτ πχ έχουν πολύ πιο στιβαρή κατασκευή, μεταλλικές βάσεις κλπ κλπ. Αλλά μην τα βάλεις. Αφενός δεν είσαι σε θέση να ξέρεις αν έβαλες την καλή ή σε δουλάψανε κανονικά και αφετέρου έτσι κι αλλιώς θα τυφλώνεις....
Το ίδιο για τις ποιότητες ισχύει για όλα τα κινέζικα (πχ πρόσφατα το είδα σε αγορά ρόλερ συσκότισης καλά και φτηνιάρικα) και φυσικά και στο σύστημα για το πάρκινγκ που είναι όμως εκτός θέματος και καλύτερα να μείνει εκτός.
Φώτα Xenon...