-
Ο χρήστης kasioths έγραψε:
Ρε ππαιδια να ρωτησω κατι? Στο Α3 μπορω να βρω μεταχειρισμενα φαναρια με φωτα Ξενον και φρυδια και να τα βαλω πανω στο δικο μου ετσι απλα? Ή πρεπει να πειραχτει και ο εγκεφαλος???
και ο εγκεφαλος και self leveling
Και ξερεις ποσο θα μου κοστισει ολο αυτο?
Πολλα, βαλε 400€ φαναρια(εκαστο) αρα 800, βαλε καλωδιωση(250??), βαλε σενσορες(100αρικο), βαλε προγραμματισμο εγκεφαλου(50??) βαλε προφυλακτηρα, (αγνωστη τιμη), βαλε πλυστικα μπεκ φαναριων(επισης αγνωστη τιμη).... Εχουμε 1200 ευρω+ πολλα ακομα. Δεν πολυαξιζει νομιζω. Πουλα το και παρε ενα αλλο. Ευκολο δεν ειναι, αλλα δεν αξιζει να βαλεις κινεζικο μουφοξενον και να ΜΗΝ βλεπεις αλλα να ενοχλεις τους απεναντι. Αλλη λυση, .... λευκες λαμπες ...
lllΥΓ : ας μας διαφωτισει λιγο ο αντωνης για τις τιμες και τηω αξιοπιστια του συστηματος
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Ρε ππαιδια να ρωτησω κατι? Στο Α3 μπορω να βρω μεταχειρισμενα φαναρια με φωτα Ξενον και φρυδια και να τα βαλω πανω στο δικο μου ετσι απλα? Ή πρεπει να πειραχτει και ο εγκεφαλος???
και ο εγκεφαλος και self leveling
Και ξερεις ποσο θα μου κοστισει ολο αυτο?
Πολλα, βαλε 400€ φαναρια(εκαστο) αρα 800, βαλε καλωδιωση(250??), βαλε σενσορες(100αρικο), βαλε προγραμματισμο εγκεφαλου(50??) βαλε προφυλακτηρα, (αγνωστη τιμη), βαλε πλυστικα μπεκ φαναριων(επισης αγνωστη τιμη).... Εχουμε 1200 ευρω+ πολλα ακομα. Δεν πολυαξιζει νομιζω. Πουλα το και παρε ενα αλλο. Ευκολο δεν ειναι, αλλα δεν αξιζει να βαλεις κινεζικο μουφοξενον και να ΜΗΝ βλεπεις αλλα να ενοχλεις τους απεναντι. Αλλη λυση, .... λευκες λαμπες ...
lllΥΓ : ας μας διαφωτισει λιγο ο αντωνης για τις τιμες και τηω αξιοπιστια του συστηματος
+1
και επιπλέον ολων αυτων των εξοδων , πρεπει ο ηλεκτρολογος που θα αναλαβει να φτιαξει ολο αυτο να ξερει τι του γινεται -
Αντε καλορίζικα τα μουφοxenon.
-
-
-
Δε φταίνε πάντα οι κάτοχοι ή ίσως δεν έχουν την αποκλειστική ευθύνη.
Κάποτε ήμουν σε έναν ηλεκτρολόγο και πρέπει να μου είχε καεί μια λαμπά.
Και μου λέει, με αυτά είσαι; Θα σου βάλω xenon να κάνεις τη νύχτα μέρα!
Τότε ήταν και ακριβά ήθελες κανένα 200άρι.
Τώρα που είναι και φτηνά για πλάκα θα πείθουν τον κάθε ανυποψίαστο. -
Ακόμα και σε super market στα είδη αυτοκινήτου βρίσκεις τις καγκουροξένον.
Οι έμποροι πουλάνε , και εφόσον μάς έχουν ενημερώσει για τα θετικά και αρνητικά του προ'ι'όντος ( μιλάμε πάντα για νόμιμα προ'ι'όντα ),τότε την ευθύνη την έχουμε οι αγοραστές .Η αγορά έχει τα πάντα ,το θέμα είναι εμείς τι επιλέγουμε να αγοράσουμε.
Ζήτημα άγνοιας ,σήμερα δεν υπάρχει , η πληροφορία ειναι δωρεάν και άφθονη ,αλλά και εκεί χρειάζεται σωστή ''διαλογή'' και κρίση.
Οπότε αυτοί που τα έβαλαν ήξεραν ακριβώς τι έκαναν ! -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Δε φταίνε πάντα οι κάτοχοι ή ίσως δεν έχουν την αποκλειστική ευθύνη.
Κάποτε ήμουν σε έναν ηλεκτρολόγο και πρέπει να μου είχε καεί μια λαμπά.
Και μου λέει, με αυτά είσαι; Θα σου βάλω xenon να κάνεις τη νύχτα μέρα!
Τότε ήταν και ακριβά ήθελες κανένα 200άρι.
Τώρα που είναι και φτηνά για πλάκα θα πείθουν τον κάθε ανυποψίαστο.Κι εμένα ο συνεργειάς τόσα ήθελε και όχι παλιά που ήταν ακριβά.... Αλλά τη διαφορά θα την πλήρωνα γιατί θα μου έβαζε από τα καλά και όχι τα φτηνά κινέζικα... τα είχε εκεί και έλεγε ότι αυτά δεν είναι σαν τα άλλα κλπ. Όντως είχαν πιο καλή, μεταλλική βάση (και υποθέτω και το σχετικό κόλπο για να μην μπερδεύεται ο εγκέφαλος). Αλλά για το πού θα φώτιζαν με τα κοινά παλαιού τύπου φανάρια μου....
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Στραβωνουν και στραβωβουν ΠΟΛΥ ασχημα τα μουφοξενον !
η κατασταση εχει φτασει στο απροχώρητο
[/url]Είναι όντως απελπιστική η κατάσταση. Δρόμοι-xenon: κάθε απόπειρα ταξειδιού το βράδυ αποτελεί άθλο
-
Επειδη νιωθω οτι εγω ξανα τη κουβεντα για τα ξενον, διευκρινιζω οτι εννοουσα τα αυθεντικα φαναρια της Audi απλως ρωτησα αν μπορω να τα βρω μεταχειρησμενα (απο καποιο τρακαρισμενο Α3 ισως...). Και επισης ρωτησα αν μπαινουν ετσι απλα η αν χρειαζεται αναπρογραμματισμος του εγκεφαλου... Σε καμια περιπτωση δεν θα εβαζα πανω μουφα φαναρια... Ειναι τραγικο...
-
Κοιτα αν κινεται πολυ βραδυ και σε περιοχες με κακο φωτισμο τα 1000++€ που θα δωσει μπορει να τον γλιτωσουν απο μια δυσκολη κατασταση, οποτε συμφερει να επενδυσεις ενα ποσο στην ασφαλεια σου
Για τοποθετηση στην αντιπροσωπεια, αλλα δεν ειναι οικονομικη αναβαθμιση οπως κ να'χει.
Edit δες εδω ενα παραδειγμα μετεπειτα εγκαταστασης απο bmw viewtopic.php?p=1636639#p1636639
-
όταν αγόρασα το κρουζ μου έκαναν δώρο τα ξένον αλλά έβαλαν μόνο στα φώτα πορείας, μπορώ να βάλω και στα προβολάκια? δεν τα ανάβω σχεδόν ποτέ καθαρά για αισθητικούς λόγους ρωτάω.
-
α) Η ίδια η αντιπροσωπεία κάνει 'δώρο' μαϊμουδιές που είναι παράνομες για δημόσιους δρόμους. Δεν ενημερώνει κανένα απολύτως ότι το προϊόν δεν τηρεί τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
β) Ο ιδιοκτήτης θέλει να βάλει αυτές τις μαϊμουδιές και στους φανούς ομίχλης των οποίων τα κάτοπτρα είναι σχεδιασμένα ώστε να τυφλώνουν (η δουλειά τους είναι ακριβώς αυτό, να καταφέρουν να σε κάνουν ορατό από τους άλλους οδηγούς διαπερνώντας την πυκνή ομίχλη και την ημέρα).
-
Μήπως να τα αφαιρέσεις και απο τα πορείας;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
:lipsealed:β) Ο ιδιοκτήτης θέλει να βάλει αυτές τις μαϊμουδιές και στους φανούς ομίχλης των οποίων τα κάτοπτρα είναι σχεδιασμένα ώστε να τυφλώνουν (η δουλειά τους είναι ακριβώς αυτό, να καταφέρουν να σε κάνουν ορατό από τους άλλους οδηγούς διαπερνώντας την πυκνή ομίχλη και την ημέρα).
Τα πίσω είναι σχεδιασμένα για διάτρηση της ομίχλης, τα μπροστά κάνουν καλύτερη διάχυση για να μπορείς να βλέπεις το βράδυ. Προσωπικά όταν βλέπω ημέρα απέναντι αμάξι με ομίχλη, τα 2 σετ φωτών τα βλέπω ταυτόχρονα.
-
Είπα οτι δεν τα ανάβω, και εγώ βρίζω αυτούς που τα ανάβουν χωρίς ομίχλη ή άλλο σοβαρό λόγο (λχ κίνηση σε σκοτεινό δρόμο με κλειστές στροφές που σε βοηθάνε να βλέπεις τα όρια του δρόμου). Γιατί αυτά που μου έχουν βάλει δεν είναι Ξένον??? δεν το κατέχω τεχνικά το θέμα αλλά το φως φαίνεται ψυχρό όπως του πατέρα μου που έχει εργοστασιακά ξένον στο 607. Σίγουρα δεν είναι ίδιας ποιότητας αλλά γιατί λέτε οτι είναι μαϊμού? Στα ομίχλης δεν τα χρειάζομαι δεν ξέρω καν αν βγαίνουν απλά κάποια στιγμή που τα άναψα με το αμάξι εν στάσει είδα οτι είναι κανονικά, οπότε κάνει μπαμ η μετατρομή των άλλων, αν είναι κάτι εφικτό και σχετικά φτηνό τα αλλάζω αν όχι δεν με πολυπειράζει προσωπικά γιατί όπως είπα τα χρησιμοποιώ ελάχιστα όταν πρέπει και δεν κυκλοφορώ σαν τους φονιάδες με μόνο τα προβολάκια και τα θέσης. Θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να καταλάβω αν είναι κανονικά ή μαϊμού εσείς οι γνώστες. Ευχαριστώ.
-
To cruze εξ όσων γνωρίζω δεν έχει εργοστασιακό xenon. Άρα είναι κινέζικο κιτάκι στο εργοστασιακό κάτοπτρο το οποίο γεωμετρικά είναι σχεδιασμένο για λάμπα αλογόνου η οποία έχει διαφορετική δέσμη κλπ. Με τα xenon η διάχυση είναι κουκουρούκου=τυφλώνεις.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
όταν αγόρασα το κρουζ μου έκαναν δώρο τα ξένον αλλά έβαλαν μόνο στα φώτα πορείας, μπορώ να βάλω και στα προβολάκια? δεν τα ανάβω σχεδόν ποτέ καθαρά για αισθητικούς λόγους ρωτάω.Αν δεν τα ανάβεις τότε αισθητικά οι γλόμποι πίσω από το τζάμι του φαναριού δεν ξεχωρίζουν από κάποια ιδιαίτερη ομορφιά και έτσι δεν πρόκειται να καταλάβεις τη διαφορά οπότε μην ξοδεύεσαι.... με τα πορείας τυφλώνεις τον κόσμο ήδη αρκετά... και τουλάχιστον άμα έχει καμιά ομίχλη να βλέπεις κι εσύ και να μην σκοτωθείς (γιατί είναι προφανές ότι για το αν τυφλωθούν οι άλλοι και σκοτωθούν αυτοί δεν σε ενδιαφέρει).Το έντονο άσπρο φως (το χρώμα τους δηλαδή, τα πολλά Kelvin) αυτών των γλόμπων έχει χειρότερη συμπεριφορά στην ομίχλη από τα κοινά (δεν την διαπερνά αλλά αντανακλάται και απλά βλέπεις τον κάτασπρο τοίχο) και για το λόγο αυτό αντενδείκνυται η χρήση αυτή.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
όταν αγόρασα το κρουζ μου έκαναν δώρο τα ξένον αλλά έβαλαν μόνο στα φώτα πορείας, μπορώ να βάλω και στα προβολάκια? δεν τα ανάβω σχεδόν ποτέ καθαρά για αισθητικούς λόγους ρωτάω.
Φίλε μου, το δώρο, ήταν στο ειδικό φανάρι και με σενσορα
από κάτω?.
ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΜΙΧΛΗΣ.
Antonis-team. -
Η επόμενη μου βελτίωση στα φώτα του αυτοκινήτου μου θα είναι αυτή, για να με βλέπουν καλύτερα όσοι έχουν μουφο-xenon.
Φώτα Xenon...