-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Λογικά θα τυφλώνουν και οι νταλίκες αλλά απο σύμπτωση σπάνια θα συναντηθεί κάποιος στην ευθεία απέναντι τουςΑυτό το 'σπάνια' που λές λάθος παραδοχή, κινούμαι σχεδόν καθημερινά σε μία απόσταση 2-3 χιλιομέτρων σε παλιά εθνική, διπλής κατεύθυνσης δηλαδή, και με έχουν ενοχλήση 1-2 νταλίκες τα τελευταία 2 χρόνια ενώ οι λεχρίτες με τα κινέζικα ξένον στα επιβατικά με τυφλώνουν σχεδόν πάντα
Επίσης μου φαίνεται οτι οι επαγγελματίες δεν συνηθίζουν να οδηγούν χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς να βλέπουν Κάτι παίζει ή με τα φανάρια τους ή με τη θέση που αυτά έχουν, στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα
-
αυτο που νομιζω ειναι οτι επειδη τα φαναρια ειναι ψηλα τοποθεττημενα η δεσμη τους να χτυπαει απο πανω προς τα κατω , ενω στα αυτοκινητα συμβαίνει το αντιθετο
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
αυτο που νομιζω ειναι οτι επειδη τα φαναρια ειναι ψηλα τοποθεττημενα η δεσμη τους να χτυπαει απο πανω προς τα κατω , ενω στα αυτοκινητα συμβαίνει το αντιθετοδεν έχει να κάνει με αυτό κατά τη γνώμη μου αλλά έχει να κάνει κυρίως με το ότι τα περισσότερα φορτηγά κυκλοφορούν βράδυ ή με αναμμένα φώτα (βλέπε όσους οδηγούν εξωτερικό και στις εθνικές οδούς υποχρεωτικά πρέπει να έχεις αναμμένα φώτα διασταυρώσεως). Έτσι τα κάτοπτρά τους είναι αρκετά ταλαιπωρημένα και πιο θομπά από ενός μέσου αυτοκινήτου.Το φως λοιπόν αντί να διαχέεται, χάνεται λόγω ελλειπούς ανάκλασης μέσω του κατόπτρου.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
αυτο που νομιζω ειναι οτι επειδη τα φαναρια ειναι ψηλα τοποθεττημενα η δεσμη τους να χτυπαει απο πανω προς τα κατω , ενω στα αυτοκινητα συμβαίνει το αντιθετοΑυτό, σίγουρα δεν παίζει: τα πιο ενοχλητικά xenon είναι σε κάτι Jimny , Cherokee κλπ κλπ που είναι ψηλά και σε...πυροβολούν ασύστολα! >>Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
αυτο που νομιζω ειναι οτι επειδη τα φαναρια ειναι ψηλα τοποθεττημενα η δεσμη τους να χτυπαει απο πανω προς τα κατω , ενω στα αυτοκινητα συμβαίνει το αντιθετο
δεν έχει να κάνει με αυτό κατά τη γνώμη μου αλλά έχει να κάνει κυρίως με το ότι τα περισσότερα φορτηγά κυκλοφορούν βράδυ ή με αναμμένα φώτα (βλέπε όσους οδηγούν εξωτερικό και στις εθνικές οδούς υποχρεωτικά πρέπει να έχεις αναμμένα φώτα διασταυρώσεως). Έτσι τα κάτοπτρά τους είναι αρκετά ταλαιπωρημένα και πιο θομπά από ενός μέσου αυτοκινήτου.Το φως λοιπόν αντί να διαχέεται, χάνεται λόγω ελλειπούς ανάκλασης μέσω του κατόπτρου.
Η κακή ποιότητα του κατόπτρου, θα αύξανε το φαινόμενο της όχλησης, παρά θα το μείωνε...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η κακή ποιότητα του κατόπτρου, θα αύξανε το φαινόμενο της όχλησης, παρά θα το μείωνε...
γίνεται πιο θαμπό.
Άλλο το πώς διαχέει και άλλο το πόσο καλά το διαχέει (το φως) εκεί που (πραγματικά) θες.Μπορεί να στέλνει σωστά το φως εκεί που θες, αλλά λόγω κακού κατόπτρου, το φως που φτάνει είναι λιγοστό.
Μπορεί το φως που φεύγει από το κάτοπτρο να είναι πολύ, αλλά να μην είναι σωστά κατευθυνόμενο.Εγώ αναφέρομαι στην 1η περίπτωση.
Στα περισσότερα αμάξια βέβαια ισχύει συνήθως η 2η περίπτωση και γι'αυτο στραβώνουν τα aftermarket xenon φώτα.
-
εχουμε καποια γνωμη για τις λαμπες H7R ! ???
ακουσα δεν ξερω αν ισχυει οτι στη βρετανια περνανε απο το αντιστοιχο κτεο....
για hid μιλαμε παντα... εχουν ενα λαμακι πανω στη λαμπα που κατευθυνει σωστα τη δεσμη...
μιλαμε παντα για φαναρι χωρις προτζεκτορα....http://www.youtube.com/watch?v=BYqfDBC4 ... re=related δειτε εδω ενα φοκους...
-
-
:thumbsdown τι σημαινει αυτο??
μουφα? την εχει δοκιμασει κανεις? γιατι απο τα βιδεο δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα.. -
Ο χρήστης scirocco123 έγραψε:
τι σημαινει αυτο??
μουφα? την εχει δοκιμασει κανεις? γιατι απο τα βιδεο δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα..το πρόβλημα δεν είναι στο πόσο καλή-κακή λάμπα έχεις, αλλά στο πόσο καλό ή κακό κάτοπτρο έχεις.
Βέβαια έχει σημασία και που είναι η θέση της πηγής (φωτός) ώστε να κατευθύνεται σωστά η δέσμη μέσω του κατόπτρου (λίγα mm μπρος-πίσω σε κάτοπτρα σαν αυτά που έχουν τα αμάξια μας, είναι τεράστια διαφορά). -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
τι σημαινει αυτο??
μουφα? την εχει δοκιμασει κανεις? γιατι απο τα βιδεο δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα..το πρόβλημα δεν είναι στο πόσο καλή-κακή λάμπα έχεις, αλλά στο πόσο καλό ή κακό κάτοπτρο έχεις.
Βέβαια έχει σημασία και που είναι η θέση της πηγής (φωτός) ώστε να κατευθύνεται σωστά η δέσμη μέσω του κατόπτρου (λίγα mm μπρος-πίσω σε κάτοπτρα σαν αυτά που έχουν τα αμάξια μας, είναι τεράστια διαφορά).
….και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Ο κορικός της λάμπας, και η εστίαση του καθρέπτη.
Ρεζουμέ, η λάμπες ΧΕΝΟΝ, θα έπρεπε να έχουν διαφορετικό ντουί, διότι είναι διαφορετικές λάμπες. Όπως πχ η Η4, άλλο ντουί η Η3 κλπ. Έτσι προωθείτε η ασυδοσία της τοποθέτησης, καθώς και η χρήσης. Και βεβαίως και ο έλεγχος από την εκτελεστική εξουσία, που έτσι και αλλιώς είναι ανύπαρκτος.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ρεζουμέ, η λάμπες ΧΕΝΟΝ, θα έπρεπε να έχουν διαφορετικό ντουί, διότι είναι διαφορετικές λάμπες. Όπως πχ η Η4, άλλο ντουί η Η3 κλπ. Έτσι προωθείτε η ασυδοσία της τοποθέτησης, καθώς και η χρήσης. Και βεβαίως και ο έλεγχος από την εκτελεστική εξουσία, που έτσι και αλλιώς είναι ανύπαρκτος.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Θα ήταν μάταιο. Ο κινέζος θα έβγαζε και για Η4,3 και για όλα τα Η.
-
θα γινει καποιο ατυχημα πρωτα και μετα να δεις!το ποιος θα την πληρωσει ειναι το θεμα.!!αντε να δουμε μετα θα κανουν κατι γιαυτο!!!
-
αρα παμε για αλλαγη φαναριου με αλλο που να εχει προτζεκτορα.....
-
Ο χρήστης scirocco123 έγραψε:
αρα παμε για αλλαγη φαναριου με αλλο που να εχει προτζεκτορα.....αν θες το φως να πάει στο δρόμο και όχι παντού μπροστά σου (που οκ, θα πάει και στο δρόμο, αλλά θα πάει και στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας απέναντι ), πρέπει να γίνει ΚΑΙ αλλαγή φαναριού με ένα κατάλληλο για xenon (και όχι απλώς να έχει 'προτζέκτορα' ).
Ξέρω ότι μιλάμε για +300€ περίπου στο κόστος, αλλά και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.
-
Ρε ππαιδια να ρωτησω κατι? Στο Α3 μπορω να βρω μεταχειρισμενα φαναρια με φωτα Ξενον και φρυδια και να τα βαλω πανω στο δικο μου ετσι απλα? Ή πρεπει να πειραχτει και ο εγκεφαλος???
-
Ο χρήστης kasioths έγραψε:
Ρε ππαιδια να ρωτησω κατι? Στο Α3 μπορω να βρω μεταχειρισμενα φαναρια με φωτα Ξενον και φρυδια και να τα βαλω πανω στο δικο μου ετσι απλα? Ή πρεπει να πειραχτει και ο εγκεφαλος???και ο εγκεφαλος και self leveling
-
Κανενα μαγαζι αθηνα να πουλαει λαμπες 4300Κ η 5000Κ μηπως ξερετε?και τι τιμες παιζουν αν γινετε.η διχρωμια ειναι λιγο κουραστικη.
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Ρε ππαιδια να ρωτησω κατι? Στο Α3 μπορω να βρω μεταχειρισμενα φαναρια με φωτα Ξενον και φρυδια και να τα βαλω πανω στο δικο μου ετσι απλα? Ή πρεπει να πειραχτει και ο εγκεφαλος???
και ο εγκεφαλος και self leveling
Και ξερεις ποσο θα μου κοστισει ολο αυτο?
-
Ο χρήστης kasioths έγραψε:
και ο εγκεφαλος και self leveling
Και ξερεις ποσο θα μου κοστισει ολο αυτο?
Ο κούκος αηδόνι
γι'αυτο μαλλον σε κινεζο ξενον θα καταληξεις -
Αν αλλάξεις και προφυλακτήρα για να έχεις ψεκαστήρες νερού καλύτερα να το δώσεις για ανταλλαγή!
Φώτα Xenon...