-
-
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αντώνη εκτός της αυτορύθμισης, δεν είναι υποχρεωτικό και το σύστημα πλύσης των φανών;
Φίλε μου, οι λάμπες Χ είναι σχετικά κρύες. Δεν θερμαίνουν το γυαλί
εμπρός τους. (πιο γυαλί…..τα πλαστικά εννοώ!!). στα βόρια λιπών
κλίματα, όπου πέφτει αρκετό χιόνι, κολλάει στο πλαστικό εμπρός,
και δημιουργεί επικίνδυνες διαθλάσεις. Κατά συνέπεια χρησιμοποιούνται
τα πιτσιλιστιρια με αντιπαγοτικο, για να απομακρύνουν χιόνι και πάγο.
Λέγετε ότι στην Ευρώπη, είναι υποχρεωτικά. Το θεωρώ λάθος, διότι
θα έπρεπε η οδηγία, να έχει τοπικιστικό χαρακτήρα. Πιστεύεις ότι ο
άραβας, θα το χρησιμοποιούσε ποτέ?. Τσάμπα λεφτά!!. Πάντως μια
τέτοια ‘διάταξη’, δεν ξεπερνά τα 80ε, για τους ‘ψείρες’!!!.
Υπάρχουν και αντιπαγοτικα σκευάσματα, ελαιώδους μορφής, που
χρησιμοποιούν οι αγωνιζόμενη στα βόρια κλίματα, στους έξτρα
προβολείς που βάζουν. Είναι σε μπουκάλι με φαρδύ στόμιο και
σφουγκαρακι.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Εϊσαι σίγουρος για τα 80€; 400€ και κάτι είχε μόνο ο μηχανισμός και 100€ πείπου το καπάκι του, όταν τα άλλαξα. 500€ δηλαδή για το ένα, χωρίς να συμπεριμβάνονται σωληνάκια κλπ από το τεπόζιτο του πλυστικού
-
-
Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το μοντέλο Philips Premier +30% σε Η7. Από το Carrefour κάτω από 7 ευρώ η λάμπα. Αν υπάρχει και σε Η4 να το βάλεις. Έχει πάρει και πολύ καλά σχόλια σε δοκιμή του αγγλικού autoexpress.
-
Αν και βγαίνουμε OT, ήθελα να ρωτήσω αν οι Philips που προτείνεις έχουν τον κλασσικό φωτισμό ή αλλάζει το χρώμα προς το άσπρο πχ.
-
Εντελώς κανονικό φωτισμό, τόσο άσπρο όσο βγάζουν κανονικά οι αλογόνου (όχι πορτοκαλί, όχι κίτρινο, όχι μπλε) απλά πιο δυνατό από τις απλές (και φτηνές) και φυσικά μάλλον περισσότερο από τις βαμμένες...
-
ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
χenon μόνο εργαστασιακό και Μανάτα!!! που ρυθμίζετε αυτόματα με το ΟN - OFF ή ανάλογα με τη φότρωση του αυτοκινήτου. Το κακό είναι ότι έχουν συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας που δεν τις γνωρίζω για να σας απαντήσω.Κόστος από τη μαμά και ιδίως Μ.Β. 1800Ε-2200Ε, υπερπολλαπλάσιο από το κόστος που έχουν ακόμη και στις βιτρίνες τους οι περισσότερες εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπίες αυτοκινήτων.Οτι πληρώνης..... παίρνεις!!!
ΛΕΒΕΝΤΕΣ, Αν δεν έχει άστρο,... βράστο!
Καλοστονε και ας άργησε ο φίλος ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ μετά από 110
σελίδες αίματος και κόντρας!!!.
Και διορθώνω!. 240 +240 = 480 τα φανάρια.
230 οι 2 λάμπες Χ.
540 το σύστημα ‘καρντανο’ για την αυτόματη ρύθμιση.
100 εργασία.
Συνολο1350 + φπα. Τουτέστιν 1600 μπαλάκια.
Ζωή στης λάμπες κατ ελάχιστο 2500 ώρες.
Και μιλάω για «Μανατα»!!!.
Και μιλάω για μπε μπε!!!.
Κάποια στιγμή πρέπει να ξέρουμε ο απέναντι μας τι επαγκελμα δηλώνει!!.
Παράδοση μετά το Φλεβάρη. Και χωρίς άστρο!!.
Antonis-team.τόσα βάζω εργοστασιακό....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
χenon μόνο εργαστασιακό και Μανάτα!!! που ρυθμίζετε αυτόματα με το ΟN - OFF ή ανάλογα με τη φότρωση του αυτοκινήτου. Το κακό είναι ότι έχουν συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας που δεν τις γνωρίζω για να σας απαντήσω.Κόστος από τη μαμά και ιδίως Μ.Β. 1800Ε-2200Ε, υπερπολλαπλάσιο από το κόστος που έχουν ακόμη και στις βιτρίνες τους οι περισσότερες εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπίες αυτοκινήτων.Οτι πληρώνης..... παίρνεις!!!
ΛΕΒΕΝΤΕΣ, Αν δεν έχει άστρο,... βράστο!
Καλοστονε και ας άργησε ο φίλος ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ μετά από 110
σελίδες αίματος και κόντρας!!!.
Και διορθώνω!. 240 +240 = 480 τα φανάρια.
230 οι 2 λάμπες Χ.
540 το σύστημα ‘καρντανο’ για την αυτόματη ρύθμιση.
100 εργασία.
Συνολο1350 + φπα. Τουτέστιν 1600 μπαλάκια.
Ζωή στης λάμπες κατ ελάχιστο 2500 ώρες.
Και μιλάω για «Μανατα»!!!.
Και μιλάω για μπε μπε!!!.
Κάποια στιγμή πρέπει να ξέρουμε ο απέναντι μας τι επαγκελμα δηλώνει!!.
Παράδοση μετά το Φλεβάρη. Και χωρίς άστρο!!.
Antonis-team.τόσα βάζω εργοστασιακό....
Έλα ντε που δε βάζεις. Πάνω από 1000€ έχει το κάθε φανάρι. Και 500€ περίπου το πλυστικό με το καπάκι. Φτάσαμε δηλαδή στα 3000€ χωρίς να αλλάξεις προφυλακτήρα, που μπαίνουν πάνω
-
Με τόσα χρήματα (και σε πολλές περιπτώσεις και αρκετά λιγότερα) μπορείς να βάλεις τα εργοστασιακά ξένον κατά την παραγγελία του καινούριου σου αυτοκινήτου. Για τους υπόλοιπους καλά και τα αλογόνου.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Με τόσα χρήματα (και σε πολλές περιπτώσεις και αρκετά λιγότερα) μπορείς να βάλεις τα εργοστασιακά ξένον κατά την παραγγελία του καινούριου σου αυτοκινήτου. Για τους υπόλοιπους καλά και τα αλογόνου.Αυτό ακριβώς. Τα βάζεις από την αρχή, αλλιώς δεν τα βάζεις. Στις περισσότερες δε εταιρείες τα xenon συνοδεύονται και από πακέτο εξοπλισμού. Αν τα βάλεις χώρια όλα αυτά σου κοστίζουν 3-4 φορές πάνω. Και μερικά απλά δεν μπάινουν μετά. Στο δικό μου, ήθελα 6άρι σασμάν. 'Αναγκαστικά' πήρα και xenon, και θερμαινόμενα κλπ
-
Να στο θέσω αλλιώς φίλε Αντώνη: θα προτιμούσα το αυτοκίνητό μου να εξοπλιστεί ευθύς εξ' αρχής με το αξεσουάρ αυτό, ώστε να καλύπτομαι από την εργοστασιακή εγγύηση για οτιδήποτε συμβεί παρά να εξοπλιστεί εκ των υστέρων από εσένα, φερ' ειπείν, ώστε σε περίπτωση βλάβης να τρέχω σε σένα (όπως πχ αν εξοπλίσω μετά το αυτοκίνητο με δέρμα θα τρέχω σε αυτόν που μου το τοποθέτησε, αν βάλω μετά A/C aftermarket [όπως έχω τώρα στο αυτοκίνητό μου] θα τρέχω σε αυτόν που το έβαλε κλπ κλπ κλπ).
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Έλα ντε που δε βάζεις. Πάνω από 1000€ έχει το κάθε φανάρι. Και 500€ περίπου το πλυστικό με το καπάκι. Φτάσαμε δηλαδή στα 3000€ χωρίς να αλλάξεις προφυλακτήρα, που μπαίνουν πάνω
3000€ όχι.
Αλλά 2000€ μαζί με εργασία και χωρίς τον προφυλακτήρα με τις 'τρύπες' για τα πιτσιλιστήρια.
πχ για το audi A3 για τα bi-xenon
1.377€ - φανάρια μαζί με λάμπες και μετασχηματιστές (όχι του facelift με τα led).
389€ - η αυτόματη ρύθμιση ύψους και στρίψιμο των φώτων ανάλογα με τη γωνία του τιμονιού*
49€ - κάτι αντάπτορες για τις φίσες των xenon φαναριών
39€ - τα πιτσιλιστήρια που ρίχνουν νερό στα φανάρια.Σύνολο: 1854€ χωρίς εργασία.
βάλε (και πολλά λέω για εκτός αντιπροσωπείας) 150€ εργασία.(ας πούμε ότι ο ηλεκτρολόγος είναι καλός στην δουλειά του αλλά λίγο 'κλέφτης' στις τιμές)Τελικά χωρίς τον προφυλακτήρα με τις τρύπες για τα πιτσιλιστήρια (ανταλλακτικό + βάψιμο πάει κανένα 700άρι ευρώ άνετα) θα έρθει 2004€. (φαντάσου ότι το αρχικό 2000€ ήταν πολύ στο περίπου ως προσωπική προσέγγιση )
Not really bad αν σκεφτείς ότι ως extra από το εργοστάσιο τα xenon έχουν περίπου 1200€ και 450€ το 'στρίψιμό' της δέσμης ανάλογα με την κλίση του τιμονιού.
Από την άλλη όταν υπάρχουν τα μαϊμουδιάρικα xenon που κάνουν max κανα 400άρι (εδώ 250€ ακούνε και κόβουν δρόμο οι περισσότεροι αφού υπάρχει 'κιτάκι' xenon και με 120-150 ), γιατί να πας σε τόσο αυξημένες τιμές?Και είμαι πεπεισμένος ότι και για την opel και για τη mercedes κτλ-κτλ υπάρχουν τέτοιες λύσεις αλλά κανείς δεν κάθεται να τις βάλει (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δυστυχώς).
*μπορείς να πάρεις και μόνο self-leveling αλλά είναι στα ίδια χρήματα => γιατί να μην πάρεις και το 'στρίψιμο' από τη στιγμή που το 'εγκεφαλάκι' είναι στα ίδια λεφτά?
ΥΓ:τα πιτσιλιστήρια των φώτων ούτως ή άλλως παίρνουν νερό από το παγούρι του νερού που είναι για τα τζάμια (μπρος-πίσω παρμπρίζ), απλώς αν παραγγείλεις εργοστασιακά xenon, το παγούρι αυτό χωράει αντί για ~4lt έχει χωρητικότητα 7lt.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
πχ αν εξοπλίσω μετά το αυτοκίνητο με δέρμα θα τρέχω σε αυτόν που μου το τοποθέτησε, αν βάλω μετά A/C aftermarket [όπως έχω τώρα στο αυτοκίνητό μου] θα τρέχω σε αυτόν που το έβαλε κλπ κλπ κλπ).αυτό είναι θέμα επιλογής πιστεύω και όχι θέμα του αν το χ-ψ extra είναι καλύτερο ή χειρότερο.Είναι σίγουρα πιο βολικό να είναι όλα εργοστασιακά (πέραν της όποιας διαφοράς τιμής), αλλά ορισμένες φορές τα εργοστασιακά extra δεν αξίζουν καθόλου αν το δούμε οικονομικά.
-
Με τόσα χρήματα (και σε πολλές περιπτώσεις και αρκετά λιγότερα) μπορείς να βάλεις τα εργοστασιακά ξένον κατά την παραγγελία του καινούριου σου αυτοκινήτου. Για τους υπόλοιπους καλά και τα αλογόνου.
Αυτό ακριβώς. Τα βάζεις από την αρχή, αλλιώς δεν τα βάζεις. Στις περισσότερες δε εταιρείες τα xenon συνοδεύονται και από πακέτο εξοπλισμού. Αν τα βάλεις χώρια όλα αυτά σου κοστίζουν 3-4 φορές πάνω. Και μερικά απλά δεν μπάινουν μετά. Στο δικό μου, ήθελα 6άρι σασμάν. 'Αναγκαστικά' πήρα και xenon, και θερμαινόμενα κλπ
Αναμφίβολα το «αναγκαστικά», δεν το κατάλαβα, και χρίζει επεξηγήσεις.
.............
Antonis-team.Εξηγώ λοιπόν. Ήθελα esp,μπλοκέ,6άρι κιβώτιο. Τα υπόλοιπα δε με απασχολούσαν.
Αν και ξενίνησα για το 18άρι το ΜΧ, είδα πως esp στο 1800 δεν υπήρχε(μόνο στο 2λιτρο). Αφού ήθελα και μπλοκέ, λέω δε γ@μίς. 3000€ διαφορά περίπουείχε μεσαία έκδοση άπό το 18ρι στο 2λιτρο(που είχε esp -μπλοκέ στο βασικό) . Πάρε και άλλα 40 άλογα περίπου. Καλό deal.
Ήθελα όμως και 6αρι σαζμάν. Που έβγαινε μόνο σε μια έκδοση του 2λιτρου(καμιά επιλογή σε 18άρι). Προφανώς και δε θα καθόμουνα σε καινούριο αμάξι να αλλάζω ολόκληρο σαζμάν. Οπότε μαζί με το 6άρι, 'φορτώθηκα': δερμάτινα θερμαινόμενα-bose ηχοσύστημα-εργοστασιακά xenon-εργοστασιακό συναγερμό- bilsein αμορτισερ- θολόμπαρο μπροστά- σύστημα χωρίς κλειδί- και κάποιες εμφανησιακές πινελιές. Όλα αυτά με 3500€. Πάλι καλό deal...Αν τα έβαζα όλα αυτά στο 18άρι που κοιτούσα, θα μου έβγαινε ο κούκος αηδόνι... Οπότε 'αναγκαστικά' πήρα 2λιτρο sport.
Αν όμως είχα την επιλογή για 18άρι με μπλοκέ-esp και 6άρι, θα είχα γλιτώσει αρκετά από τα σχεδόν 35κ€ που μου βγήκε το mazdaκι.
Τελικά βέβαια, λέω ευτυχώς, γιατί το 18άρι είναι τάφος. -
Με την παράθεση σου, μου θύμησες ένα ανέκδοτο:
« δεν γ@μεις που δεν γ@μεις, δεν πας για ψάρεμα». Είσαι καταπληκτικός φίλε μου, με έκανες και γέλασα.
Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ.Πάντα στη διάθεσή σου. Ο .... γελωτοποιός
Τώρα κατάλαβες, που πήγαινε το 'αναγκαστικά';Και το έχω ζήσει και σε άλλες εταιρείες(volvo-mitsubishi-lancia-subaru) αυτό με τα πακέτα εξοπλισμών
-
Με την παράθεση σου, μου θύμησες ένα ανέκδοτο:
« δεν γ@μεις που δεν γ@μεις, δεν πας για ψάρεμα». Είσαι καταπληκτικός φίλε μου, με έκανες και γέλασα.
Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ.Πάντα στη διάθεσή σου. Ο .... γελωτοποιός
Τώρα κατάλαβες, που πήγαινε το 'αναγκαστικά';Και το έχω ζήσει και σε άλλες εταιρείες(volvo-mitsubishi-lancia-subaru) αυτό με τα πακέτα εξοπλισμών
Σε καμία περίπτωση δεν είσαι, και δεν σε εξέλαβα για γελωτοποιό. Είσαι ένα καλός φίλος. Μα η ζωή είναι πολλές φορές, ένα θέατρο του παραλόγου, σωστές κωμωδίες.
Τα ‘πακέτα’ που πολλές φορές θέλουν να μας φορτώσουν διάφορες αντιπροσωπείες, είναι ληστρικά.
Βάζουν εμπρός αυτό που θα χρειαζόμαστε, και το γνωρίζουν, και πίσω αυτά που δεν μπορούν να πουλήσουν, λόγο κακής μελέτης και προγραμματισμού τους.
Άρα το ‘αναγκαστικά’ σου, μου φέρνει ένα κρύωμα στην ραχοκοκαλιά μου, όπως σίγουρα θα έφερε και σε εσένα!. Τα ‘δερμάτινα’ του jimny μου, που κάνουν μια χιλιάδα έξτρα, είναι από αυτά που απεγνωσμένα θέλουν να πουλήσουν, σπρώξουν, ξεφορτωθούν!!. Σίγουρα 1 τετραγωνικό μέτρο δέρμα από αυτό, δεν κάνει πάνω από 50ε (τόσο χρειάζεται) . ο κόπος της κατασκευής είναι ο ίδιος με της δερμάτινης. Τα χίλια τι αντιπροσωπεύουν? Την Μ@Λ@ΚΙ@ μας ΣΙΓΟΥΡΑ. Δεν τα πήρα!.
Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ.Ρε συ πλάκα κάνω. Δεν είμαι παρεξηγησιάρης
Εσύ στο θέμα με το jimny, αναφέρεις διαφορετικό παράδειγμα. Πήγαν να σου φορτώσουν το δερμάτινο μόνο του. Αν σου έλεγαν όμως. Για να έχει air-condition πάει πακέτο με ηλεκτρικό γαργαλητήρα, τί θα έκανες.
Και αναφέρομαι καθαρά στο κιβώτιο. Ήθελα 6άρι. Άρα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο μόνο μια έκδοση μπορούσα να πάρω. Και πλήρωσα σε αυτήν και άλλα που πήρα, ΑΛΛΑ δεν ήθελα να πληρώσω. Δηλαδή δεν με χαλάνε ούτε τα xenon, ούτε το δερμάτινο, ούτε ο συναγερμός. Εννοείται ότι έτσι είναι 'καλύτερο'. Καλύτερα για εμένα όμως θα ήταν, να μπορούσα να το πάρω χωρίς αυτά και να πληρώσω λιγότερο.Στη volvo το δερμάτινο πού ήθελε ο πατερας μου, πήγαινε υποχρεωτικά με xenon,ξύλινη επένδυση(μπλιαχ), συγκεκριμένες διαφορετικές ζάντες
Στη mitsu αν ήθελες ηλιοροφή έπερνες αναγκαστικά την πλούσια έκδοση. κλπ κλπ
Οπότε αναγκαστικά όταν έχεις κολήσει σε ένα αξεσουάρ-ευκολία-μηχανικό μέρος που θέλεις, υπάρχει περίπτωση σε 'προνομιακή' τιμή να φεσωθείς και άλλα.
Τώρα αν αυτά τα άλλα είναι ενοχλητικά ή πολύ ακριβό το πακέτο, αλλάζεις εταιρία αυτοκινήτου.
Αν δηλαδή εμένα μαζί με το esp μου έλεγαν 'Γίνεται, αλλά το πακέτο συνοδεύεται από έναν μαύρο που έχει να μαμήσει 6 μήνες', προφανώς και θα αρνιώμουν. Αν όμως το έλεγε στη θεία μου που είναι ζωντοχήρα και 'ελευθέρων ηθών', θα έπερνε το esp μόνο για τον μαύροΕίμαστε νομίζω off-topic. Θα ταίριαζει καλύτερα στο 'απάτες αντιπροσωπειών'
-
--edit
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τελικά βέβαια, λέω ευτυχώς, γιατί το 18άρι είναι τάφος.
Δύο ερωτήσεις μόνο: το έχεις οδηγήσει? είναι αργό για 1.8 ατμ.?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τελικά βέβαια, λέω ευτυχώς, γιατί το 18άρι είναι τάφος.
Δύο ερωτήσεις μόνο: το έχεις οδηγήσει? είναι αργό για 1.8 ατμ.?
Ναι είναι αργό. Το έχω οδηγήσει. Το RC. Και όχι test-drive, αλλά γνωστού και για αρκετά χιλιόμετρα στις στροφές του δευτέρου ποδιού. Το αμάξι στις αλλαγές σε κρεμάει. Για να γυρίσει λίγο το πατηνάρεις κλπ Αδικεί το όλο στήσιμο του αυτοκινήτου ο κινητήρας αυτός
Το αργό για 1.8 ατμόσφαιρα δε μου λέει κάτι. Ας ήταν 1.4 και ας πήγαινε καλύτερα.
Φώτα Xenon...