-
Ημιτελικος eurobasket 1987.
ΕΛΛΑΣ:
Γκαλης,Σταυροπουλος,Γιαννακης,Καμπουρης,Λιναρδος,Καρατζας,Ρομανιδης,Φιλιππου,Ανδριτσος,Φασουλας,Ιωαννου,Χριστοδουλου.
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ:
Πετροβιτς,Πετροβιτς,Τζορτζεβιτς,Κουκοτς,Πασπαλιε,Γκρμποβιτς,Ραντοβιτς,Βρανκοβιτς,Ραντοβανοβιτς,ΝτιβατςμΡαντζα,Τσβετιτσιανιν....Καλη μου διασκεδαση
-
Ελπίζω να κρατησει κι ο δικος μου περιπτερας το DVD! Οσον αφορα την εθνικη, φετος εχουμε σαφως την καλυτερη ομαδα (εννοωντας την πληρεστερη και με τον ικανοτερο προπονητη) μετα το μουντομπασκετ του 1990. Τωρα το αν θα πετυχουμε δεν μπορει κανεις να το προεξοφλησει γιατι ως γνωστον ολες οι ομαδες εχουν ανεβει ενα επιπεδο (κυριως λογω των συγχρονων μεθοδων προπονησης και της επιστημονικης προσεγγισης του αθληματος). Περισσοτερη τεχνικη αναλυση οταν εχω χρονο!
ΥΓ (Για τους ρομαντικους και ψυχακηδες σαν κι εμενα) Το 'Μπασκετ' το θυμαστε. Το '7ημερο του Basketball' το θυμαται κανεις; Οσον αφορα το 'Τριποντο' (του οποιου απο το '88 που κυκλοφορησε εχασα μονο ενα τευχος οσο ημουνα φανταρος στη Λημνο - π@#$%α γκασμαδία ), επειδη χαλαστηκα πολυ οταν εκλεισε, εστειλα ενα mail στον Σκουντη αναζητωντας απαντησεις. Μου απαντησε τυπικα και με γενικοτητες οτι τα πραγματα δεν ηταν ευνοϊκά κι οτι υπηρχαν προβληματα με την ιδιοκτησια και πως ελπιζει να κυκλοφορησει παλι συντομα... Τι να πει βεβαια ο ανθρωπος ('5-6 μεινατε, ούτε το αυτονομο στεκι στα Εξαρχεια δε θα επιβιωνε με τοσους λιγους') αλλά εμενα με πικρανε, απο 13 χρονω παιδακι περιμενα πως και πως τις Τριτες να το παρω - αλλά αυτο ειναι το θεμα αλλου topic...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Μια ζωη ακουγα τον Ιωαννιδη να ονειρευεται να ειναι προπονητης στην Εθνικη στους Ολυμπιακους του 2004.Μολις ομως προεκυψε η εδρα του βουλευτη,τα ξεχασε ολα.
Καλυτερα ομως.Καποια φασιστοειδη και εθνικιστικα στοιχεια δεν εχουν σχεση με το μπασκετ.Αλλωστε,λιγα ατομα εχου καταφερει να τους βριζουν σε ολα τα γηπεδα της Ελλαδας...πέστα φίλε μου
Μάλλον δεν τα ξέρετε και τόσο καλά... **Αναγκαστικα **έφυγε από την Εθνική ο Ιωαννιδης, λόγω 'ασυμβίβαστου', δεν τα 'ξέχασε όλα', όπως λέτε...
Όσο για το σχόλιο περί 'Cornelius Thomson', το προσπερνώ, παρότι κακοήθεια... Και όσο για την ήττα από την Αγγλία, γιατί να φταίει μόνο ο προπονητής και όχι οι παίχτες που το είδαν αγγαρεία?
Και αν κάποιος από εσάς νομίζει ότι ο Γιαννάκης ξέρει περισσότερα από τον Ιωαννίδη περί προπονητικής, να μου το πει. Εγώ ξέρω ότι στα πρώτα παιχνίδια του στην Εθνική μέσω τηλεφώνου κοουτσάριζε, σε απευθείας σύνδεση με τον ξανθό.
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Εγω θυμαμαι εντονα τα βραδια της Πεμπτης επι παντοδυναμιας του Αρη,που ολη η Ελλαδα εβλεπε την Ευρωπαϊκη περιπετεια των παικτων του Ιωαννιδη ή τις μαχες με τον Παοκ του Φασουλα,Πρελιεβιτς...Αξεχαστες στιγμες με Γκαλη,Γιαννακη,Γουιλτζερ και σια....
Ολη η Ελλαδα ηταν Αρης τοτε...
Και τώρα όλοι ΑΡΕΙΑΝΟΙ είναι αλλά δεν το ξέρουν
Όλοι έχουν μπαμπά τον ΓΚΑΛΗ τον θεό.
-
Προσπαθω να βρω ενα DVD που κυκλοφορει με τον τελικό του '87 και δεν μπορω να το βρω.
Θα σκασω!!! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Προσπαθω να βρω ενα DVD που κυκλοφορει με τον τελικό του '87 και δεν μπορω να το βρω.
Θα σκασω!!!Οταν το βρεις θα αποζημιωθεις
Ειδα τον αγωνα Ελλας-Γιουγκοσλαβια( παιδακια ολοι οι παιχταραδες-Πετροβιτς,Πασπαλιε,Βρανκοβιτς,Ντιβατς και σια)
το απογευμα θα δω ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ.
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Θα σκασω!!!Οταν το βρεις θα αποζημιωθεις
Ειδα τον αγωνα Ελλας-Γιουγκοσλαβια( παιδακια ολοι οι παιχταραδες-Πετροβιτς,Πασπαλιε,Βρανκοβιτς,Ντιβατς και σια)
το απογευμα θα δω ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ.
Τι θα έλεγες φίλε μου να σε ορίσουμε εθελοντή αντιγραφέα DVD των αγώνων που απολαμβάνεις, ενώ σε κάποιους τους τρέχουν τα σάλια ????? ΠΑΡΑΓΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ με τον περιπτερά έκανε.....κύριοι.........
Καλά σου ..................... και καλή διασκέδαση.........
Θα το βρούμε και εμείς που θα πάει.Βέβαια πιστεύω οτι θα γίνει συλλεκτικό.Υπάρχουν πολλοί φανατικοί με το μπασκετάκι και την τότε Εθνική αγαπημένη.......Τρέχωωωωωωωωωωωωωωωω να το πάρω.....
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μια ζωη ακουγα τον Ιωαννιδη να ονειρευεται να ειναι προπονητης στην Εθνικη στους Ολυμπιακους του 2004.Μολις ομως προεκυψε η εδρα του βουλευτη,τα ξεχασε ολα.
Καλυτερα ομως.Καποια φασιστοειδη και εθνικιστικα στοιχεια δεν εχουν σχεση με το μπασκετ.Αλλωστε,λιγα ατομα εχου καταφερει να τους βριζουν σε ολα τα γηπεδα της Ελλαδας...πέστα φίλε μου
Μάλλον δεν τα ξέρετε και τόσο καλά... **Αναγκαστικα **έφυγε από την Εθνική ο Ιωαννιδης, λόγω 'ασυμβίβαστου', δεν τα 'ξέχασε όλα', όπως λέτε...
Όσο για το σχόλιο περί 'Cornelius Thomson', το προσπερνώ, παρότι κακοήθεια... Και όσο για την ήττα από την Αγγλία, γιατί να φταίει μόνο ο προπονητής και όχι οι παίχτες που το είδαν αγγαρεία?
Και αν κάποιος από εσάς νομίζει ότι ο Γιαννάκης ξέρει περισσότερα από τον Ιωαννίδη περί προπονητικής, να μου το πει. Εγώ ξέρω ότι στα πρώτα παιχνίδια του στην Εθνική μέσω τηλεφώνου κοουτσάριζε, σε απευθείας σύνδεση με τον ξανθό.
Δεν είναι κακοήθεια 'taurus' τα περί Corni... Ξέρω πολλούς που χάζευαν τη μεγάλη ομάδα του Αρη αλλά ελάχιστους που συμπαθούσαν τον Ιωαννίδη.
Ας μείνουμε στο καθαρά μπασκετικό κομάτι όμως.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο άνθρωπος είναι α-νι-κα-νος. Τελεία και παύλα. Ξέρεις κανέναν άλλον να έχει πάει σε καμια δεκαριά final-four και να μην έχει πάρει ούτε ένα κύπελλο;;
Ο 'φροντιστής' του γαύρου στο final-four του Ισραήλ είναι γνωστός μου. Ξέρεις τι του είπε στο τελευταίο time-out;; 'Κερδίστε αλλιώς θα πάτε στον Πειραιά με τα κολυμπώντας'. Ετσι κοουτσάριζε.
Εκτός του ότι ήταν ανίκανος , άσχετος και καραγκιόζης ήταν και επικίνδυνος. Είχα δει πάρα πολλά παιχνίδια την περίοδο που ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό. Σου μιλάω υπεύθυνα ότι ήταν ο βασικός υπαίτιος για τα έκτροπα που γίνοταν στην εξέδρα. Πυροδοτούσε τους ανεγκέφαλους με τα καραγκιοζιλίκια που έκανε στον πάγκο. Και μιλάμε για έναν προπονητή που το μόνο που δε μπορεί να επικαλεστεί είναι η 'εχθρότητα' των διαιτητών.Είναι κλασική περίπτωση υπερτιμημένου προπονητή, που ενώ δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα, απολάμβανε μεγάλη δημοσιότητα, μόνο και μόνο επειδή ήταν καραγκιόζης.
Θέλω να πιστεύω ότι δε στιγματιστήκαμε σαν κανίβαλοι με αυτό που έκανε στους παικτες της ΤΣΣΚΑ.Ευτυχώς τελειώσαμε με δαύτον.
Από την Ιστορία-του ελληνικού μπασκετ- θα καταγραφεί σαν ένας από τους πιο αποτυχημένους προπονητές ,και σαν ένας από τους επικίνδυνα ανεγκέφαλους τραμπούκους. -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Δεν είναι κακοήθεια 'taurus' τα περί Corni... Ξέρω πολλούς που χάζευαν τη μεγάλη ομάδα του Αρη αλλά ελάχιστους που συμπαθούσαν τον Ιωαννίδη.Eγώ ξέρω ότι από τον Ολυμπιακό τουλάχιστον κανένας φίλαθλος-οπαδός δεν έχει παράπονο από τον Ιωαννίδη.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο άνθρωπος είναι α-νι-κα-νος. Τελεία και παύλα. Ξέρεις κανέναν άλλον να έχει πάει σε καμια δεκαριά final-four και να μην έχει πάρει ούτε ένα κύπελλο;;
[/quote]
Εγώ και το ότι έχει πάει σε τόσα final four επιτυχία το θεωρώ. Ή ξέρεις πολλούς Έλληνες προπονητές να το έχουν καταφέρει? Εξάλλου το FF είναι μόνο 2 αγώνες και δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να κριθεί μόνο από αυτούς.
Ο 'φροντιστής' του γαύρου στο final-four του Ισραήλ είναι γνωστός μου. Ξέρεις τι του είπε στο τελευταίο time-out;; 'Κερδίστε αλλιώς θα πάτε στον Πειραιά με τα κολυμπώντας'. Ετσι κοουτσάριζε.
Και εμένα ο θείος μου είναι στενός συνεργάτης του εδώ και χρόνια, τι πάει να πει αυτό? Όσο για το 'Κερδίστε αλλιώς θα πάτε στον Πειραιά με τα κολυμπώντας', τι άλλο ήθελες να κάνει? Να πλακώσει στις σφαλιάρες τον Ζάρκο μπας και καταφέρει να βάλει καμιά βολή?
Εκτός του ότι ήταν ανίκανος , άσχετος και καραγκιόζης
Εγώ δεν ξέρω πολλούς ανίκανους και άσχετους να έκαναν παίχτες κάποιους σαν τον Φιλλιπου και τον Σιγάλα. Ακόμα και ο Φασούλας, στον Ολυμπιακό έπαιξε μπάσκετ, ο Ιωαννίδης τον απελευθέρωσε από το χαμαλίκι που είχε κάνει σε ΠΑΟΚ και εθνική. Ξέρεις πόσοι παίχτες πίνουν νερό στο όνομά του? Πιστεύεις ότι ο Σιγάλας του κρατάει κακία για τις μπάτσες και τα μπουκάλια που έφαγε? Ποιος έκανε παίχτες τους Τάρλατς, Τόμιτς? Αμούστακα παιδάκια τους παρέλαβε...
ήταν και επικίνδυνος. Είχα δει πάρα πολλά παιχνίδια την περίοδο που ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό. Σου μιλάω υπεύθυνα ότι ήταν ο βασικός υπαίτιος για τα έκτροπα που γίνοταν στην εξέδρα. Πυροδοτούσε τους ανεγκέφαλους με τα καραγκιοζιλίκια που έκανε στον πάγκο. Και μιλάμε για έναν προπονητή που το μόνο που δε μπορεί να επικαλεστεί είναι η 'εχθρότητα' των διαιτητών.
Ενώ κάτι Σούληδες και Σια ήταν Παναγίες και ποτέ δεν χοροπήδησαν σαν τα κατσίκια, προκειμένου να μπουρλοτιάσουν το Αλεξάνδρειο και οποιαδήποτε άλλη καυτή έδρα. Ο Γιαννάκης σαν παίχτης λίγα επεισόδια είχε δημιουργήσει στην κερκίδα κάνοντας την μαϊμού? Τους τραμπουκισμούς των παιχτών του ΠΑΟΚ που έβγαιναν να παίξουν ξεκάλτσωτοι τους ξέχασες? Ή την αποχή του Βάζελου από εκείνον τον τελικό επειδή και καλά δεν έπαιρνε τα εισητήρια που ήθελε?
Θέλω να πιστεύω ότι δε στιγματιστήκαμε σαν κανίβαλοι με αυτό που έκανε στους παικτες της ΤΣΣΚΑ.
Γιατί τι έκανε στους παίχτες της ΤΣΣΚΑ? Αυτός τους έδωσε την ντόπα που τους βάρεσε στο καφάλι? Ή δεν το ξέρεις ότι οι Ρώσσοι στις 'χημείες' είναι μανούλες? Ή πιστευεις την ιστορία με το 'χαλασμένο νερό'? Ίσα-ίσα δεν ξέρω και πολλούς που θα εφάρμοζαν τέτοιο fair-play, βγάζοντας 2 παίχτες και βάζοντας παγκίτες να παίξουν 3 εναντίων 3.
Ευτυχώς τελειώσαμε με δαύτον.
Δυστυχώς τελειώσαμε να λες. Γιατί θα κάνουμε πολλές δεκαετίες να ξαναδούμε Έλληνα προπονητή με τις γνώσεις του. Και αν έχεις στο νου σου έστω και έναν που να έχει τα φόντα να τον φτάσει να μου το πεις...
ΥΓ.: Παρακολουθω μπάσκετ από πιτσιρίκος. Όταν όλοι ήταν ΑΡΗΣ και ΠΑΟΚ και βλέπαν τα ματσάκια από την τηλεόραση, εγώ πήγαινα στο Παπαστράτειο και έβλεπα τον Ολυμπιακό να χάνει από τον Παπάγο και να πέφτει 8ος στο πρωτάθλημα, με Καρατζά, Ελληνιάδη και Καμπούρη. Άρα μπορώ να πω ότι κάτι ξέρω από μπάσκετ...
-
traveller σε βρίσκω λίγο υπερβολικό..
σίγουρα προπονητής που πάει σε τελικους Ευρώπης, ανίκανος δεν είναι..
απλός του λείπει κάτι για να πεις οτι είναι ολοκληρωμένος.Με το να πετας καρέκλες και μπουκάλια δεν σε κάνει σωστό προπονητή..
Πιο μικρός μου άρεσε, αλλά μεγαλώνοντας και βλέποντας πιο σφαιρικά το θέμα Ιωαννίδη, δεν μου αρέσει πλέον..
Εχασε με την Εθνική στην Σουηδία και κατηγορούσε τους Σουηδούς οτι ειναι ευθυνόφοβοι !! φσσττ μποίνγκ!
Μετά αν αγαπούσε τόσο το μπάσκετ, ας μήν γινόταν πολιτικός. Tι παραμυθια είναι αυτά περι ασυμβίβαστου..
Τι ξέρει απο πολιτική ενας γεωπόνος και προπονητής basket ?!!Επειδη τυχαίνει και είναι γείτονας μου, υπήρχε ένα θέμα με κάποιο δάσος που θέλουν να το κάνουν οικόπεδα. Έγινε συγκέντρωση στο δήμο και ο βουλετής μας έκανε την κουάκ-κουάκ..
Αρκετά λοιπον με τον Ιωαννίδη και καλή του τυχη..
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Μετά αν αγαπούσε τόσο το μπάσκετ, ας μήν γινόταν πολιτικός. Tι παραμυθια είναι αυτά περι ασυμβίβαστου..
Τι ξέρει απο πολιτική ενας γεωπόνος και προπονητής basket ?!!Δηλαδή ο Φασούλας τι ξέρει από πολιτική? Η Γκερέκου? Πολύ ελιτίστικο αυτό που είπες και ο ελιτισμός δεν χωράει στη Δημοκρατία. Όσο για το 'ασυμβίβαστο', νομίζω ότι εφαρμόστηκε μετά την εκλογή του, ίσως και να κάνω και λάθος...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τους τραμπουκισμούς των παιχτών του ΠΑΟΚ που έβγαιναν να παίξουν ξεκάλτσωτοι τους ξέχασες?Λες για εκείνον τον τελικό πρωταθλήματος στο ΣΕΦ που ο Σιγάλας μόνος του πρέπει να είχε κάνει καμια 15ρια φάουλ στον Πρέλεβιτς; (ξέρεις, αυτά που δίνονται από την μία και δεν δίνονται από την άλλη) Μόνο την τελευταία φάση του αγώνα πριν τη διακοπή να δεί κανεις (τον Σάβιτς να μην έχει που να δωσει την μπάλα γιατί οι υπόλοιποι 4 παίχτες του ΠΑΟΚ μαρκάρονται με κεφαλκλείδωμα και να δίνονται 5 δευτερόλεπτα!) καταλαβαίνει γιατί οι άνθρωποι βγήκαν απ'τις κάλτσες τους (για να 'παίξουν' κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά από ελ. βολές τεχνικής ποινής αν θυμάμαι καλά) Κι όλα αυτά ενώ στη θύρα των οπαδών του ΠΑΟΚ έπεφτε βροχή από... είδη υγιεινής! Ηταν δε τοσο περήφανοι οι σιφονορίχτες που βγάλαν και σχετικό σύνθημα αργότερα. Φοβεροί τραμπούκοι αυτοί οι παίχτες του ΠΑΟΚ!
Ίσα-ίσα δεν ξέρω και πολλούς που θα εφάρμοζαν τέτοιο fair-play, βγάζοντας 2 παίχτες και βάζοντας παγκίτες να παίξουν 3 εναντίων 3.
...πόσο ήταν το σκορ όταν έβγαλε τους 2 παίχτες και έβαλε παγκίτες; μήπως είχε ήδη κριθεί το ματς και απλά ήθελε να απαλύνει την ξεφτύλα; Αν ήταν τόσο φέρ πλέι άτομο γιατι δεν ζήτησε από την αρχή αναβολή του αγώνα; Ας κερδίζω με +20 και να δεις εγώ φερ πλέι ε;
-
Πολύ απλά ο Ιωαννίδης έχασε τις διεθνείς εξελίξεις κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90 κι εκει τελείωσε ουσιαστικά η προπονητική του καριέρα, κατι που φάνηκε στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό αλλά, περισσοτερο, στο αναχρονιστικό μπασκετ που επαιξε η Εθνική στη Σουηδία (στο οποιο βοηθησαν και οι αναχρονιστικες επιλογές του σε παίκτες - ομως δεν τον κατηγορω, αυτό ήξερε, αυτούς ήξερε, αυτά εκανε).
Ο Ιωαννιδης δεν ηταν ποτε ο mastermind προπονητης. Εκανε καλα παντως καποια πραγματα επικουρουμενος κι απο τις μεγαλες προσωπικοτητες που τον πλαισιωναν σαν παικτες αλλά κι από τον τροπο που παιζότανε τη δεκαετία του '90 το παιχνίδι. Όταν πια δεν εφτανε αυτό to get the job done το 'κλεισε το μαγαζί και το γυρισε στην πολιτική.
Για να καταλάβετε τη διαφορά, το μέλλον στην προπονητική ειναι ο Σιρεϊκα και τα αλλα παιδια από την καταπληκτική αυτη (μπασκετικα) χώρα της βαλτικής... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τι ξέρει απο πολιτική ενας γεωπόνος και προπονητής basket ?!!Δηλαδή ο Φασούλας τι ξέρει από πολιτική? Η Γκερέκου? Πολύ ελιτίστικο αυτό που είπες και ο ελιτισμός δεν χωράει στη Δημοκρατία. Όσο για το 'ασυμβίβαστο', νομίζω ότι εφαρμόστηκε μετά την εκλογή του, ίσως και να κάνω και λάθος...
Ο Φασούλας έχει πάρει και ένα πτυχίο απο την Αμερική παρακαλώ, όσο για την Γκερέκου μην μου το θυμίζεις και μου ανάβουν τα λαμπάκια..
ας μην πήγαινε με τον παλιογερο να σου έλεγα εγώ αν θα ήταν βουλετής σήμερα..π.χ και η Μελίνα που ήταν ηθοποιός που δόξασε την Ελλάδα, πήγε βουλετής και της άξιζε γιατι η γυναικα πάσχιζε για την πατρίδα και έτρεχε απο δω και απο εκεί για τα μάρμαρα κτλ.
Η Γκερέκου απο τα μπουζούκια ξέρει κάτι άλλο τώρα?
Ήμαρτον taurus μην βλέπεις τους μονοφθαλμούς ως βασιλείς.. και ας μας πουνε ελιτιστικούς.. -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Λες για εκείνον τον τελικό πρωταθλήματος στο ΣΕΦ που ο Σιγάλας μόνος του πρέπει να είχε κάνει καμια 15ρια φάουλ στον Πρέλεβιτς; (ξέρεις, αυτά που δίνονται από την μία και δεν δίνονται από την άλλη) Μόνο την τελευταία φάση του αγώνα πριν τη διακοπή να δεί κανεις (τον Σάβιτς να μην έχει που να δωσει την μπάλα γιατί οι υπόλοιποι 4 παίχτες του ΠΑΟΚ μαρκάρονται με κεφαλκλείδωμα και να δίνονται 5 δευτερόλεπτα!) καταλαβαίνει γιατί οι άνθρωποι βγήκαν απ'τις κάλτσες τους (για να 'παίξουν' κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά από ελ. βολές τεχνικής ποινής αν θυμάμαι καλά) Κι όλα αυτά ενώ στη θύρα των οπαδών του ΠΑΟΚ έπεφτε βροχή από... είδη υγιεινής! Ηταν δε τοσο περήφανοι οι σιφονορίχτες που βγάλαν και σχετικό σύνθημα αργότερα. Φοβεροί τραμπούκοι αυτοί οι παίχτες του ΠΑΟΚ!Λέω για αυτόν τον αγώνα που ο μαύρος του ΠΑΟΚ μας έδειχνε καταφανέστατα τα cojones του σε κάποιες βολές της ομάδας του και δεν πήρε τεχνική ποινή. Για αυτόν τον αγώνα που οι ΠΑΟΚτζήδες 'φίλαθλοι' είχαν ξηλώσει όλη τη δικιά τους κερκίδα, πριν καλά-καλά αρχίσει το ματς. Ο πατέρας μου στο τσακ γλίτωσε από ιπτάμενη... καρέκλα, έσκασε στο κάθισμά του, ενώ αυτός είχε σηκωθεί 5 δευτερόλεπτα πριν.
Ίσα-ίσα δεν ξέρω και πολλούς που θα εφάρμοζαν τέτοιο fair-play, βγάζοντας 2 παίχτες και βάζοντας παγκίτες να παίξουν 3 εναντίων 3.
...πόσο ήταν το σκορ όταν έβγαλε τους 2 παίχτες και έβαλε παγκίτες; μήπως είχε ήδη κριθεί το ματς και απλά ήθελε να απαλύνει την ξεφτύλα; Αν ήταν τόσο φέρ πλέι άτομο γιατι δεν ζήτησε από την αρχή αναβολή του αγώνα; Ας κερδίζω με +20 και να δεις εγώ φερ πλέι ε;
Με την ίδια λογική έπρεπε η Φεράρι στην Ινδιανάπολη φέτος να δεχτεί τη δημιουργία σικέιν, επειδή οι υπόλοιπες ομάδες και η Μισελέν ήταν άχρηστες...Αυτό θα ήταν fair-play κατά κάποιους, κατ' εμέ θα ήταν μαλακία.-
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Ο Φασούλας έχει πάρει και ένα πτυχίο απο την Αμερική παρακαλώ, όσο για την Γκερέκου μην μου το θυμίζεις και μου ανάβουν τα λαμπάκια..
ας μην πήγαινε με τον παλιογερο να σου έλεγα εγώ αν θα ήταν βουλετής σήμερα..π.χ και η Μελίνα που ήταν ηθοποιός που δόξασε την Ελλάδα, πήγε βουλετής και της άξιζε γιατι η γυναικα πάσχιζε για την πατρίδα και έτρεχε απο δω και απο εκεί για τα μάρμαρα κτλ.
Η Γκερέκου απο τα μπουζούκια ξέρει κάτι άλλο τώρα?
Ήμαρτον taurus μην βλέπεις τους μονοφθαλμούς ως βασιλείς.. και ας μας πουνε ελιτιστικούς..Εγώ έδωσα απλά δύο (από τα πολλά) παραδείγματα ανθρώπων που δεν είχαν άμεση σχέση με την πολιτική και όμως αναμίχθηκαν με αυτή. Γιατί πρεπει να κατακριθεί ο Ιωαννίδης γι' αυτό? Και γιατί πρέπει να πηγαίνουν στη βουλή άνθρωποι μόνο με Μάστερ και Δοκτορά? Ή μήπως πρέπει να πηγαίνουν μόνο γιοι και ανηψιοί πολιτικών?
ΙΜΗΟ, καλά άκανε και πήγε και οι ψήφοι που μάζεψε αποδεικνύουν ότι είναι άτοπο αυτό που είπε ο TRAVELLER ότι τον συμπαθούσαν ελάχιστοι.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Λες για εκείνον τον τελικό πρωταθλήματος στο ΣΕΦ που ο Σιγάλας μόνος του πρέπει να είχε κάνει καμια 15ρια φάουλ στον Πρέλεβιτς; (ξέρεις, αυτά που δίνονται από την μία και δεν δίνονται από την άλλη) Μόνο την τελευταία φάση του αγώνα πριν τη διακοπή να δεί κανεις (τον Σάβιτς να μην έχει που να δωσει την μπάλα γιατί οι υπόλοιποι 4 παίχτες του ΠΑΟΚ μαρκάρονται με κεφαλκλείδωμα και να δίνονται 5 δευτερόλεπτα!) καταλαβαίνει γιατί οι άνθρωποι βγήκαν απ'τις κάλτσες τους (για να 'παίξουν' κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά από ελ. βολές τεχνικής ποινής αν θυμάμαι καλά) Κι όλα αυτά ενώ στη θύρα των οπαδών του ΠΑΟΚ έπεφτε βροχή από... είδη υγιεινής! Ηταν δε τοσο περήφανοι οι σιφονορίχτες που βγάλαν και σχετικό σύνθημα αργότερα. Φοβεροί τραμπούκοι αυτοί οι παίχτες του ΠΑΟΚ!
Λέω για αυτόν τον αγώνα που ο μαύρος του ΠΑΟΚ μας έδειχνε καταφανέστατα τα cojones του σε κάποιες βολές της ομάδας του και δεν πήρε τεχνική ποινή. Για αυτόν τον αγώνα που οι ΠΑΟΚτζήδες 'φίλαθλοι' είχαν ξηλώσει όλη τη δικιά τους κερκίδα, πριν καλά-καλά αρχίσει το ματς. Ο πατέρας μου στο τσακ γλίτωσε από ιπτάμενη... καρέκλα, έσκασε στο κάθισμά του, ενώ αυτός είχε σηκωθεί 5 δευτερόλεπτα πριν.
Ειναι γεγονός οτι και οι δικοί μας κάθε άλλο παρά καλόπαιδα είναι. Το να σπας και να πετάς καθίσματα δείχνει οτι είσαι ανεγκέφαλος τραμπούκος. Το να πετάς βρύσες και σιφόνια δείχνει οτι δεν έχεις πρόβλημα να γίνεις και δολοφόνος. Δεν απαλλάσω από ευθύνη τους πρώτους όμως είναι άλλο να κινδυνεύεις να βγάλεις κανενα καρούμπαλο και άλλο να κινδυνευεις να συναντήσεις τους προγόνους σου. Για τη διαιτησία που διαμόρφωσε ένα πρωτάθλημα έχεις κάτι να πεις;
Με την ίδια λογική έπρεπε η Φεράρι στην Ινδιανάπολη φέτος να δεχτεί τη δημιουργία σικέιν, επειδή οι υπόλοιπες ομάδες και η Μισελέν ήταν άχρηστες...Αυτό θα ήταν fair-play κατά κάποιους, κατ' εμέ θα ήταν μαλακία.-
Ωραία, ας μη ζητούσε αναβολή. Μη μας λες όμως ότι ήταν δείγμα fair play το οτι βγαλε δύο παίχτες (που δε θα το'κανε και κανενας αλλος)...
Συγνώμη αν ξέφυγα από το θέμα
-
Παιδιά το πήρα το πρωί και έχω ήδη δεί τον ημιτελικό του 87…
Απίστευτη συγκίνηση και πανηγύρια, είχε βγει όλη η γειτονιά να δεί τι γίνεται γιατί σιγά σιγά μαζεύτηκε όλη η οικογένεια και πανηγυρίζαμε κανονικά!!!
Με 15
-
Λίγα λόγια κι από μένα, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης.
- πολύ κακό να χειροκροτάς ήττα ομάδας της χώρας σου, ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΩΣ
- τα αποτελέσματα καλώς ή κακώς είναι αυτά που μένουν. Και ο Ιωαννίδης είναι επιτυχημένος
- μακάρι πολλοί περισσότεροι αθλητές-προπονητές να είχαν ευφυϊα και άποψη για κάτι άλλο εκτός από τη δουλειά τους. Κι ας ήταν και λάθος. Αποτελούν πρότυπα για τις μικρές ήλικίες.
Ο Ιωαννίδης είναι στη Βουλή και η Εθνική έχει προπονητή τον Γιαννάκη. Μεθαύριο ξεκινάει το τουρνουα και ευχόμαστε όλοι το καλύτερο.
Υ.Γ : Ας κρατήσουμε το τοπικ σχετικό με τον τίτλο του και μην καταλήξουμε να μιλάμε για το ασυμβίβαστο ... Ο Αντίλογος έχει πολλά παρόμοια θέματα για να περάσει κανείς την ώρα του ...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Eγώ ξέρω ότι από τον Ολυμπιακό τουλάχιστον κανένας φίλαθλος-οπαδός δεν έχει παράπονο από τον Ιωαννίδη.
Eχεις δίκιο μέχρι ενός σημείου. Η άποψή μου είναι όμως, ότι από τους 10.000 που γέμιζαν τον ΣΕΦ επί Ιωαννίδη, οι 10 ήξεραν πότε κάποιος παίχτης κάνει βήματα. Θέλω να πω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν είναι τόσο «μπασκετικός» όπως είναι του Αρη, του Απόλλωνα Πατρών, της «Παγκρατάρας» , πιθανόν και του Παναθηναϊκού και μερικών άλλων ομάδων. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήρθε στο γήπεδο στα «πέτρινα» χρόνια του ποδοσφαίρου και έφυγε όταν η ομάδα άρχισε να παίρνει την «κάτω βόλτα» και το ποδόσφαιρο άρχισε να ανθίζει. Εσύ είσαι εξαίρεση φίλε “Taurus” αλλά πόσοι είναι σαν κι εσένα;;
Θυμίσου μόνο τι βρισίδι άκουγε ο Πάσπαλιε όταν έφυγε. Αντί να του φτιάξουν ένα αντριάντα έξω από το ΣΕΦ τον έβριζαν. Στο Ευρωμπάσκετ του 1995, έσκασα από τη στενοχώρια μου, ακούγοντας ένα ολόκληρο γήπεδο να βρίζει ένα άνθρωπο που συνέβαλε μαζί με άλλους «-ιτς» στην άνοδο του μπασκετ στη χώρα μας.Εγώ και το ότι έχει πάει σε τόσα final four επιτυχία το θεωρώ. Ή ξέρεις πολλούς Έλληνες προπονητές να το έχουν καταφέρει? Εξάλλου το FF είναι μόνο 2 αγώνες και δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να κριθεί μόνο από αυτούς.
Μην ξεχνάς ότι είχε την αφρόκρεμα, τόσο στον Άρη όσο και στον Ολυμπιακό. Επίσης είχε μια πολύ καλή ομάδα στην ΑΕΚ. Είχε πάει σε 7 (αν δεν απατώμαι final four) και γύρισε με άδεια χέρια. Τι άλλο θα πρέπει να «καταφέρει» κάποιος , ώστε να χαρακτηριστεί αποτυχημένος;;
Ποτέ του δεν παραδέχθηκε μια ήττα σαν άντρας . Για τις (λίγες) εντός συνόρων ήττες έφταιγε η διαιτησία. Για τις πάμπολλες εκτός συνόρων ήττες, έφταιγε «το σέρβικο λόμπι». Ο Ιωαννίδης δεν έφταιξε ποτέ και σε τίποτα.Και εμένα ο θείος μου είναι στενός συνεργάτης του εδώ και χρόνια, τι πάει να πει αυτό? Όσο για το 'Κερδίστε αλλιώς θα πάτε στον Πειραιά με τα κολυμπώντας', τι άλλο ήθελες να κάνει? Να πλακώσει στις σφαλιάρες τον Ζάρκο μπας και καταφέρει να βάλει καμιά βολή?
Δεν είπα ότι πάει να πει κάτι ,απλώς ανέφερα αυτό που μου είπε το παιδί και μου προξένησε αρνητική εντύπωση. Όταν ένα παιχνίδι είναι στον πόντο, δεν κατεβάζεις γαμωσταυρίδια, κάτι προσπαθείς να κάνεις , μήπως κερδίσεις το ματς.
Εγώ δεν ξέρω πολλούς ανίκανους και άσχετους να έκαναν παίχτες κάποιους σαν τον Φιλλιπου και τον Σιγάλα. Ακόμα και ο Φασούλας, στον Ολυμπιακό έπαιξε μπάσκετ, ο Ιωαννίδης τον απελευθέρωσε από το χαμαλίκι που είχε κάνει σε ΠΑΟΚ και εθνική. Ξέρεις πόσοι παίχτες πίνουν νερό στο όνομά του? Πιστεύεις ότι ο Σιγάλας του κρατάει κακία για τις μπάτσες και τα μπουκάλια που έφαγε? Ποιος έκανε παίχτες τους Τάρλατς, Τόμιτς? Αμούστακα παιδάκια τους παρέλαβε...
Η δική μου γνώμη είναι, ότι οι ψηλοί στις ομάδες του Ιωαννίδη ήταν χαμάληδες. Αφού παρακολουθείς τον Ολυμπιακό θα συμφωνείς φαντάζομαι ότι υπήρχαν χίλια δυο συτηματα για να παιρνει τη μπάλα ο Εντι, ο Βολκώφ, Ο Ζάρκο, ακόμα και ο Τάρπλεϊ για να καπανάει τρίποντα αλλά κανένα ή σχεδόν κανένα για τον Τάρλατς. Πιθανόν να θυμάσαι τον Τάρλατς να βολοδέρνει στο τρίποντο για να κάνει τα κέφια του Εντι (παιχτούρα ο άνθρωπος). Το να «φτιάξεις» ένα Σιγάλα δε νομίζω ότι είναι δύσκολο. Ενας «εξολοθρευτής» που πηδάει στο ρημπάουντ , παιζει πολύ καλή άμυνα και έχει και καλή πάσα. Εσύ λες ότι αυτό είναι δημιούργημα του Ιωαννίδη. Πιθανόν και να είναι. Δε νομίζω όμως ότι ο Ολυμπιακός βασίστηκε ποτέ στο Σιγάλα ή ποτέ του ο Σιγάλας «τράβηξε» τον Ολυμπιακό. Αλλοι ήταν επιφορτισμένοι για αυτό. Οι χαρισματικοί παιχτες της ομάδας. Το Φασούλα τον πήρε έτοιμο παίχτη. Μπορεί να τον έκανε καλύτερο αλλά δεν είχε τίποτα σημαντικές διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι του στον ΠΑΟΚ. Για τον Τόμιτς, άσε καλύτερα..
Ενώ κάτι Σούληδες και Σια ήταν Παναγίες και ποτέ δεν χοροπήδησαν σαν τα κατσίκια, προκειμένου να μπουρλοτιάσουν το Αλεξάνδρειο και οποιαδήποτε άλλη καυτή έδρα. Ο Γιαννάκης σαν παίχτης λίγα επεισόδια είχε δημιουργήσει στην κερκίδα κάνοντας την μαϊμού? Τους τραμπουκισμούς των παιχτών του ΠΑΟΚ που έβγαιναν να παίξουν ξεκάλτσωτοι τους ξέχασες? Ή την αποχή του Βάζελου από εκείνον τον τελικό επειδή και καλά δεν έπαιρνε τα εισητήρια που ήθελε?
Όλα αυτά που γράφεις είναι σωστά και μερικά συνέβαλαν μαζί με άλλα πολλά στην απαξίωση του αθλήματος. Μα εγώ δεν υπερασπίστηκα κανένα Μαρκόπουλο!! Που τον θυμήθηκες αυτόν;;
Γιατί τι έκανε στους παίχτες της ΤΣΣΚΑ? Αυτός τους έδωσε την ντόπα που τους βάρεσε στο καφάλι? Ή δεν το ξέρεις ότι οι Ρώσσοι στις 'χημείες' είναι μανούλες? Ή πιστευεις την ιστορία με το 'χαλασμένο νερό'? Ίσα-ίσα δεν ξέρω και πολλούς που θα εφάρμοζαν τέτοιο fair-play, βγάζοντας 2 παίχτες και βάζοντας παγκίτες να παίξουν 3 εναντίων 3.
Ε , καλά τώρα, μάλλον ούτε και συ τα πολυπιστεύεις αυτά. Μπασκετ έχεις παιξει, πληροφορημένος είσαι, ξέρεις κανέναν που να «παθαίνει» από τη ντόπα σε αγώνα;
Συνήθως ότι παίρνουν το παίρνουν στην προετοιμασία. Όπως και να έχει το πράγμα , εκτός από αυτό που αναφέρεις εσύ, υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει , ότι έγινε ήταν στυλ «Ακράτητου». Ο Κοκκαλης είχε (έχει;;) δουλειές με τους Ρωσους και από αυτό το ματς και μετά τον πήρε η κάτω βόλτα τον Ιωαννίδη.Δυστυχώς τελειώσαμε να λες. Γιατί θα κάνουμε πολλές δεκαετίες να ξαναδούμε Έλληνα προπονητή με τις γνώσεις του. Και αν έχεις στο νου σου έστω και έναν που να έχει τα φόντα να τον φτάσει να μου το πεις...
Υπάρχουν αφανείς εργάτες του μπάσκετ που δε διαλέγουν την «ασφάλεια» της «βιτρίνας» που πάντα διάλεγε ο Ιωαννίδης. Δουλεύουν στις μικρές εθνικές και έχουν αφήσει έργο.
Ο Παπαδημητρίου, ο Προεστός, πιο παλιά ο Ροδόπουλος , ο Αναστασιάδης, ο Ντουκσάιρ επίσης έχει αφήσει έργο. Ακόμα και ο Ευθύμης έχει τεράστιες γνώσεις έχει γράψει 3-4 βιβλία και πολλοί άλλοι που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή Το να μάθεις να «βασικά» σε 16χρονα και να τα ετοιμάσεις να στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες είναι πολύ πιο δύσκολο από το να κοουτσάρεις τον Εντι Τζόνσον.
Για μένα αυτοί είναι οι εργάτες του μπασκετ και όχι ο Ιωαννίδης.ΥΓ.: Παρακολουθω μπάσκετ από πιτσιρίκος. Όταν όλοι ήταν ΑΡΗΣ και ΠΑΟΚ και βλέπαν τα ματσάκια από την τηλεόραση, εγώ πήγαινα στο Παπαστράτειο και έβλεπα τον Ολυμπιακό να χάνει από τον Παπάγο και να πέφτει 8ος στο πρωτάθλημα, με Καρατζά, Ελληνιάδη και Καμπούρη. Άρα μπορώ να πω ότι κάτι ξέρω από μπάσκετ...
Αυτό φαίνεται “Taurus” και χωριό που φαίνεται…
Το ότι έχουμε διαφορετική γνώμη σε αυτό το θέμα, δε σημαίνει κάτι.
Βasket:Εθνική Ελλάδος-Mundobasket 2006 Ιαπωνια...