-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Λίγα λόγια κι από μένα, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης.- πολύ κακό να χειροκροτάς ήττα ομάδας της χώρας σου, ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΩΣ
- τα αποτελέσματα καλώς ή κακώς είναι αυτά που μένουν. Και ο Ιωαννίδης είναι επιτυχημένος
- μακάρι πολλοί περισσότεροι αθλητές-προπονητές να είχαν ευφυϊα και άποψη για κάτι άλλο εκτός από τη δουλειά τους. Κι ας ήταν και λάθος. Αποτελούν πρότυπα για τις μικρές ήλικίες.
Ο Ιωαννίδης είναι στη Βουλή και η Εθνική έχει προπονητή τον Γιαννάκη. Μεθαύριο ξεκινάει το τουρνουα και ευχόμαστε όλοι το καλύτερο.
Υ.Γ : Ας κρατήσουμε το τοπικ σχετικό με τον τίτλο του και μην καταλήξουμε να μιλάμε για το ασυμβίβαστο ... Ο Αντίλογος έχει πολλά παρόμοια θέματα για να περάσει κανείς την ώρα του ...
Xωρίς διάθεση αντιπαράθεσης κι εγώ.
Σε περίπτωση που δε 'φωτογραφίζουν' εμένα τα παραπάνω , ζητώ συγγνώμη. Σε περίπτωση που αποτελούν έμεση αναφορά στα γραφόμενά μου έχω να πω τα εξής:
Επειδή 'πεθαίνω' για το μπασκετ, δε χωνεύω τον Ιωαννίδη. Προσπαθώ χωρίς φανατισμούς να τεκμηριώσω τη γνωμη μου. Δε διεκδικώ κανένα αλάθητο .
Επειδή αγαπώ το μπασκετ έμενα νηστικός το 87 για να βρω χρήματα, διότι είχα πληρώσει γύρω στις 85.000 δρχ, πρωτοετής φοιτητής, για να δω όλα τα ματς από τις άσπρες καρέκλες που ήταν δίπλα στις γραμμές. Όταν λέμε όλα, εννούμε όλα. Στο ματς Ισραήλ -Πολωνία ήμουν μαζί με άλλους 20-25, για να δω για πρώτη φορά live τον Τζάμσι και τον Ζέλιγκ (Πολωνός παιχταράς)
Επειδή αγαπώ το μπασκετ, πήγα να σκοτωθώ στην ανηφόρα του Καρέα το 1995 πηγαίνοντας στο ΟΑΚΑ,για το Ευρωμπάσκετ, επειδή λόγω μιας ξαφνικής καταιγίδας, είχε πάρα πολύ νερό και τα λάστιχα της ΑΛΦΑ, δεν 'έπιαναν' γιατί ήταν φαγωμένα.
Τέλος πάντων.... ο καθένας μας μπορεί να διηγηθεί τα δικά του περιστατικά.Το αν είναι ευφυϊα να κάνεις 'κονσομασιόν' στον παγκο και να πυροδοτείς μια εξέδρα με ανέγκεφαλους, να βγάζεις και να δίνεις το σακάκι σου στον Τσανίδη , να δηλώνεις ότι πας στο Ισραήλ (fianl four) 'για πόλεμο' και να κουρεύεσαι σχεδόν 'γλόμπος' σαν τον Σβάρτσκοπφ, τον αμερικάνο στρατηγό στον 1ο πόλεμο του Κόλπου , θα μου επιτρέψεις να έχω ορισμένες επιφυλάξεις.
Με τα δικα΄μου τα κριτήρια είναι η έσχατη ξεφτίλα (πιθανόν και ψυχοπάθεια) και πάντως όχι ευφυία.Το να λες για 'την καρδιά του πρωταθλητή' και να προσπαθείς να 'πατεντάρεις' τη φράση αυτή, συνεπικουρούμενος από τα πουλητάρια τους δημοσιογράφους σου, ενώ όλοι ήξεραν ότι την είχε πει ο Τομγιάνοβιτς, όταν οι Huston Rockets έκαναν το 'repeat' είναι μέγιστος σαλτιμπαγκισμός και όχι ευφυία.
Το αν λες ότι 'εγω ήμουνα ο πρώτος που εισηγήθηκα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής' (ναι..το είπε και αυτό ) ...απλώς σε κάνει γραφικό και όχι ευφυή.
Το να δηλώνεις 'αριστερός της δεξιάς' (και αυτό το είπε ) ενώ είσαι καραφασίστας του κερατά...δεν έχει καποια ιδιαίτερη σημασία . Ως γνωστόν στην Ελλάδα...'οτι δηλώσεις είσαι.
Το αν αποτελεί πρότυπο ο Ιωαννίδης για μικρές ηλικίες, ουαί και αλίμονό μας....
Τέλος, αυτό εδώ...
Ο Αντίλογος έχει πολλά παρόμοια θέματα για να περάσει κανείς την ώρα του ...
... δεν το κατάλαβα.
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
traveller σε βρίσκω λίγο υπερβολικό..
σίγουρα προπονητής που πάει σε τελικους Ευρώπης, ανίκανος δεν είναι..
απλός του λείπει κάτι για να πεις οτι είναι ολοκληρωμένος.Ανίκανος, γενικώς και αορίστως μπορεί αν μην είναι. Ανίκανος να κερδίσει κάτι , είναι και παραείναι
Νομίζω έχεις δίκιο χαρακτηρίζοντάς με 'υπερβολικό'. Μπορεί σε έναν να φαίνονται 'τραβηγμένα' αυτά που γράφω. Προσπαθώ όμως να τα τεκμηριώσω όσο καλύτερα μπορώ. Δεν έχω γράψει κάτι που το φαντάστηκα. Όλα όσα γράφω είναι γεγονότα.
-
Για τον τελικό του 87 ένας φίλος μου τον έχει σε κασέτα και δουλεύει ακόμα
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και εμένα ο θείος μου είναι στενός συνεργάτης του εδώ και χρόνια, τι πάει να πει αυτό? Όσο για το 'Κερδίστε αλλιώς θα πάτε στον Πειραιά με τα κολυμπώντας', τι άλλο ήθελες να κάνει? Να πλακώσει στις σφαλιάρες τον Ζάρκο μπας και καταφέρει να βάλει καμιά βολή?
Αρκούσε να τον βάλει πάγκο!!!
Μέ τέτοια διαφορά ήταν βέβαιο πως οι αντίπαλοι θα έκαναν διαρκώς φάουλ για βολές, για να σταματάει ο χρόνος. Τον κράτησε ενώ δεν έβαλε πόντο για κανένα δεκάλεπτο, ενώ είχε 50% ευστοχία στις βολές όλη τη σεζόν (ο Φασούλας την εποχή που μόνο με κάρφωμα σταύρωνε καλάθι ήταν καλύτερος στις βολές!!!) και έχασε μόλις για ένα καλάθι!!!
Δε νομίζω να ήθελε διδακτορικό για να καταλάβει πως κι εγώ ακόμα θα είχα βάλει ΕΣΤΩ 2 βολές!!! -
Το ΝτιΒιΝτι με τους αγώνες του 87 που το βρήκατε ρε παιδιά;;;;
Πέρασα σήμερα σε κάμποσα περίπτερα, δεν το βρήκα πουθενά, πέρασα και από τα Μετρόπολις και ούτε που το είχαν ακούσει...
Τουλάχιστον πείτε σε ποια περιοχή (Αθήνας) ήρθε, να πάω να ψάξω...
-
Εγω το βρηκα Καλλιθεα....Ψαξε σε μεγαλα περιπτερα που εχουν εφημεριδες.......Δεν μπορει να μην το βρεις...
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Για τον τελικό του 87 ένας φίλος μου τον έχει σε κασέτα και δουλεύει ακόμαKαι εγώ τον έχω σε κασέτα. Και βεβαίως δουλεύει ακόμα!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Μέ τέτοια διαφορά ήταν βέβαιο πως οι αντίπαλοι θα έκαναν διαρκώς φάουλ για βολές, για να σταματάει ο χρόνος. Τον κράτησε ενώ δεν έβαλε πόντο για κανένα δεκάλεπτο, ενώ είχε 50% ευστοχία στις βολές όλη τη σεζόν (ο Φασούλας την εποχή που μόνο με κάρφωμα σταύρωνε καλάθι ήταν καλύτερος στις βολές!!!) και έχασε μόλις για ένα καλάθι!!!
Δε νομίζω να ήθελε διδακτορικό για να καταλάβει πως κι εγώ ακόμα θα είχα βάλει ΕΣΤΩ 2 βολές!!!Δεν είναι έτσι... Τον θεωρητικά καλύτερό σου παίχτη δεν τον βάζεις στον πάγκο στο κρισιμότερο σημείο του ματς, ακόμα και αν δεν έχει παίξει καλά στο υπόλοιπο παιχνίδι... Ελπίζεις ότι κάτι θα κάνει, ακόμα και την τελευταία στιγμή, γι' αυτό εξάλλου θεωρείται και καλός παίχτης... Φαντάζεσαι να τον έβγαζε και να χάναμε και πάλι? 'Τον μαλάκα τον Ιωαννίδη, έβγαλε τον Ζάρκο την κρισιμότερη ώρα' θα έλεγαν όλοι...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Λίγα λόγια κι από μένα, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης.
- πολύ κακό να χειροκροτάς ήττα ομάδας της χώρας σου, ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΩΣ
- τα αποτελέσματα καλώς ή κακώς είναι αυτά που μένουν. Και ο Ιωαννίδης είναι επιτυχημένος
- μακάρι πολλοί περισσότεροι αθλητές-προπονητές να είχαν ευφυϊα και άποψη για κάτι άλλο εκτός από τη δουλειά τους. Κι ας ήταν και λάθος. Αποτελούν πρότυπα για τις μικρές ήλικίες.
Ο Ιωαννίδης είναι στη Βουλή και η Εθνική έχει προπονητή τον Γιαννάκη. Μεθαύριο ξεκινάει το τουρνουα και ευχόμαστε όλοι το καλύτερο.
Υ.Γ : Ας κρατήσουμε το τοπικ σχετικό με τον τίτλο του και μην καταλήξουμε να μιλάμε για το ασυμβίβαστο ... Ο Αντίλογος έχει πολλά παρόμοια θέματα για να περάσει κανείς την ώρα του ...
Xωρίς διάθεση αντιπαράθεσης κι εγώ.
Σε περίπτωση που δε 'φωτογραφίζουν' εμένα τα παραπάνω , ζητώ συγγνώμη. Σε περίπτωση που αποτελούν έμεση αναφορά στα γραφόμενά μου έχω να πω τα εξής:
Επειδή 'πεθαίνω' για το μπασκετ, δε χωνεύω τον Ιωαννίδη. Προσπαθώ χωρίς φανατισμούς να τεκμηριώσω τη γνωμη μου. Δε διεκδικώ κανένα αλάθητο .
Επειδή αγαπώ το μπασκετ έμενα νηστικός το 87 για να βρω χρήματα, διότι είχα πληρώσει γύρω στις 85.000 δρχ, πρωτοετής φοιτητής, για να δω όλα τα ματς από τις άσπρες καρέκλες που ήταν δίπλα στις γραμμές. Όταν λέμε όλα, εννούμε όλα. Στο ματς Ισραήλ -Πολωνία ήμουν μαζί με άλλους 20-25, για να δω για πρώτη φορά live τον Τζάμσι και τον Ζέλιγκ (Πολωνός παιχταράς)
Επειδή αγαπώ το μπασκετ, πήγα να σκοτωθώ στην ανηφόρα του Καρέα το 1995 πηγαίνοντας στο ΟΑΚΑ,για το Ευρωμπάσκετ, επειδή λόγω μιας ξαφνικής καταιγίδας, είχε πάρα πολύ νερό και τα λάστιχα της ΑΛΦΑ, δεν 'έπιαναν' γιατί ήταν φαγωμένα.
Τέλος πάντων.... ο καθένας μας μπορεί να διηγηθεί τα δικά του περιστατικά.Το αν είναι ευφυϊα να κάνεις 'κονσομασιόν' στον παγκο και να πυροδοτείς μια εξέδρα με ανέγκεφαλους, να βγάζεις και να δίνεις το σακάκι σου στον Τσανίδη , να δηλώνεις ότι πας στο Ισραήλ (fianl four) 'για πόλεμο' και να κουρεύεσαι σχεδόν 'γλόμπος' σαν τον Σβάρτσκοπφ, τον αμερικάνο στρατηγό στον 1ο πόλεμο του Κόλπου , θα μου επιτρέψεις να έχω ορισμένες επιφυλάξεις.
Με τα δικα΄μου τα κριτήρια είναι η έσχατη ξεφτίλα (πιθανόν και ψυχοπάθεια) και πάντως όχι ευφυία.Το να λες για 'την καρδιά του πρωταθλητή' και να προσπαθείς να 'πατεντάρεις' τη φράση αυτή, συνεπικουρούμενος από τα πουλητάρια τους δημοσιογράφους σου, ενώ όλοι ήξεραν ότι την είχε πει ο Τομγιάνοβιτς, όταν οι Huston Rockets έκαναν το 'repeat' είναι μέγιστος σαλτιμπαγκισμός και όχι ευφυία.
Το αν λες ότι 'εγω ήμουνα ο πρώτος που εισηγήθηκα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής' (ναι..το είπε και αυτό ) ...απλώς σε κάνει γραφικό και όχι ευφυή.
Το να δηλώνεις 'αριστερός της δεξιάς' (και αυτό το είπε ) ενώ είσαι καραφασίστας του κερατά...δεν έχει καποια ιδιαίτερη σημασία . Ως γνωστόν στην Ελλάδα...'οτι δηλώσεις είσαι.
Το αν αποτελεί πρότυπο ο Ιωαννίδης για μικρές ηλικίες, ουαί και αλίμονό μας....
Τέλος, αυτό εδώ...
Ο Αντίλογος έχει πολλά παρόμοια θέματα για να περάσει κανείς την ώρα του ...
... δεν το κατάλαβα.
Η μόνη μομφή προς εσένα ήταν το σχόλιο για τον τελικό με τη Μπανταλονα.
Σε όλα τα άλλα που λες δεν έχω να προσθέσω κάτι, ούτε τα αμφισβητώ. Ίσως ο Ιωαννίδης να έχει κάνει και περισσότερα κακά, ειδικά στο παρασκήνιο (πχ η μεταγραφή Χριστοδούλου).
Ήταν αναμφισβήτητα προκλητικός. Μήπως κατάφερνε πράγματα με αυτό ?
Γενικά τον θεωρώ έξυπνο, κρίνοντας τον όχι μόνο από το κοουτσαρισμα του. Δεν τον θεωρώ σωστό ή ήρεμο, αλλά έξυπνο.
Το τελευταίο σχόλιό μου είναι στο κατά πόσο η συζήτηση μας θα ξεφύγει από την Εθνική μπασκετ και θα μπει στο γενικότερο πνεύμα του Αντίλογου. Δηλ. λίγο πολύ θεωρητικό και πλατύ.
-
Και εμένα ο θείος μου είναι στενός συνεργάτης του εδώ και χρόνια, τι πάει να πει αυτό? Όσο για το 'Κερδίστε αλλιώς θα πάτε στον Πειραιά με τα κολυμπώντας', τι άλλο ήθελες να κάνει? Να πλακώσει στις σφαλιάρες τον Ζάρκο μπας και καταφέρει να βάλει καμιά βολή?
Δε νομίζω να ήθελε διδακτορικό για να καταλάβει πως κι εγώ ακόμα θα είχα βάλει ΕΣΤΩ 2 βολές!!!Μπορεί στον πάγκο να έχεις ένα γκαρντ που να σουτάρει 30/30 βολές. Αλλά να είναι 3ος αναπληρωματικός ... Πλείστα τέτοια παραδείγματα, ακόμα και σε παιδικά πρωταθλήματα.
Ε, αυτοί οι παίχτες αν μπουν στα τελευταία λεπτά που η μπάλα 'καίει' δε θα πάνε ποτέ στη γραμμή των βολών, γιατί δε θα κρατάνε τη μπάλα ... -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Eχεις δίκιο μέχρι ενός σημείου. Η άποψή μου είναι όμως, ότι από τους 10.000 που γέμιζαν τον ΣΕΦ επί Ιωαννίδη, οι 10 ήξεραν πότε κάποιος παίχτης κάνει βήματα. Θέλω να πω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν είναι τόσο «μπασκετικός» όπως είναι του Αρη, του Απόλλωνα Πατρών, της «Παγκρατάρας» , πιθανόν και του Παναθηναϊκού και μερικών άλλων ομάδων..
Σου διαφεύγει κάτι: πολλοί από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στην 'χρυσή εποχή' της ομάδας ήταν πρώην υποστηρικτές του ΠΑΟΚ και του Άρη και γνώστες της πορτοκαλί μπάλας. Ξέρεις πόσους γνωρίζω που υποστήριζαν Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο, τη στιγμή που στο μπάσκετ ήταν ΠΑΟΚ ή Άρης?
Θυμίσου μόνο τι βρισίδι άκουγε ο Πάσπαλιε όταν έφυγε. Αντί να του φτιάξουν ένα αντριάντα έξω από το ΣΕΦ τον έβριζαν. Στο Ευρωμπάσκετ του 1995, έσκασα από τη στενοχώρια μου, ακούγοντας ένα ολόκληρο γήπεδο να βρίζει ένα άνθρωπο που συνέβαλε μαζί με άλλους «-ιτς» στην άνοδο του μπασκετ στη χώρα μας..
Ξέρεις πολύ καλά γιατί έβριζαν τον Ζάρκο την επόμενη χρονιά. Γιατί αποδείχτηκε άλλος ένας φιλάργυρος Σέρβος, σαν τον Ντούσαν ένα πράγμα, και εκεί που τον Απρίλιο σε συνεντεύξεις του έλεγε 'μόνο νεκρός πάω στον ΠΑΟ', τον Αύγουστο έλεγε 'η πράσινη φανέλα πάει και με τα μάτια μου'!!!!
Μην ξεχνάς ότι είχε την αφρόκρεμα, τόσο στον Άρη όσο και στον Ολυμπιακό. Επίσης είχε μια πολύ καλή ομάδα στην ΑΕΚ.
Στον Άρη είχε την αφρόκρεμα, αλλά δεν ήταν και παντοδύναμη ομάδα, σε δύο παίχτες βασιζόταν η απόδοσή του. Επιπλέον είχε να αντιμετωπίσει ομαδάρες, όπως η Μακαμπι. Στον Ολυμπιακό από την άλλη και πάλι είχε πολύ καλούς παίχτες, αλλά θεωρητικά ο ΠΑΟ στο Τελ Αβίβ ήταν καλύτερη ομάδα, αυτός είχε την αφρόκρεμα. Όσο για τον τελικό με τη Ρεάλ, δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε ομάδα είχε τύχη απέναντί της. Τέλος, σχετικά με την ΑΕΚ, καλή ομάδα ήταν, αλλά ακόμα και η συμμετοχή στο ff ήταν επιτυχία...
Η δική μου γνώμη είναι, ότι οι ψηλοί στις ομάδες του Ιωαννίδη ήταν χαμάληδες. Αφού παρακολουθείς τον Ολυμπιακό θα συμφωνείς φαντάζομαι ότι υπήρχαν χίλια δυο συτηματα για να παιρνει τη μπάλα ο Εντι, ο Βολκώφ, Ο Ζάρκο, ακόμα και ο Τάρπλεϊ για να καπανάει τρίποντα αλλά κανένα ή σχεδόν κανένα για τον Τάρλατς. Πιθανόν να θυμάσαι τον Τάρλατς να βολοδέρνει στο τρίποντο για να κάνει τα κέφια του Εντι (παιχτούρα ο άνθρωπος). Το να «φτιάξεις» ένα Σιγάλα δε νομίζω ότι είναι δύσκολο. Ενας «εξολοθρευτής» που πηδάει στο ρημπάουντ , παιζει πολύ καλή άμυνα και έχει και καλή πάσα. Εσύ λες ότι αυτό είναι δημιούργημα του Ιωαννίδη. Πιθανόν και να είναι. Δε νομίζω όμως ότι ο Ολυμπιακός βασίστηκε ποτέ στο Σιγάλα ή ποτέ του ο Σιγάλας «τράβηξε» τον Ολυμπιακό. Αλλοι ήταν επιφορτισμένοι για αυτό. Οι χαρισματικοί παιχτες της ομάδας. Το Φασούλα τον πήρε έτοιμο παίχτη. Μπορεί να τον έκανε καλύτερο αλλά δεν είχε τίποτα σημαντικές διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι του στον ΠΑΟΚ. Για τον Τόμιτς, άσε καλύτερα..
Δηλαδή ο Σάσα και ο Τάρπλεϊ κοντοί ήταν? Ιδιαίτερα ο Ρόι βαρύ 4άρι ήταν και δούλευε πάρα πολύ μέσα στη ρακέτα. Ο Φασούλας έβαλε τόσους πόντους στον Ολυμπιακό, όσους ούτε είχε φανταστεί ότι θα έβαζε στον ΠΑΟΚ. Όσο για τα συστήματα προς όφελος του Έντι, απόλυτα λογικό ήταν οι άλλοι να του κάνουν τον χαμάλη, πυροβόλο ήταν ο άνθρωπος. Αλλά και ο ξανθός είχε βγάλει κάτι συστήματα για πάρτη του, που τον έβγαζαν μόνο του ό,τι και να γινόταν. Αυτό ΙΜΗΟ είναι καλή γνώση του αθλήματος... Για τον Σιγάλα όσοι ξέρουν ήταν το βαρόμετρο της ομάδας. Αν ήταν στη μέρα του και 'έσβηνε' το ατού τον αντιπάλων, τότε κερδίζαμε...
Ε , καλά τώρα, μάλλον ούτε και συ τα πολυπιστεύεις αυτά. Μπασκετ έχεις παιξει, πληροφορημένος είσαι, ξέρεις κανέναν που να «παθαίνει» από τη ντόπα σε αγώνα; Συνήθως ότι παίρνουν το παίρνουν στην προετοιμασία. Όπως και να έχει το πράγμα , εκτός από αυτό που αναφέρεις εσύ, υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει , ότι έγινε ήταν στυλ «Ακράτητου». Ο Κοκκαλης είχε (έχει;; ) δουλειές με τους Ρωσους και από αυτό το ματς και μετά τον πήρε η κάτω βόλτα τον Ιωαννίδη.
Πες ότι έγινε έτσι... Ο Ιωαννίδης τι φταίει σε αυτό. Αυτός τη δουλειά του έκανε, όπως όφειλε...
Υπάρχουν αφανείς εργάτες του μπάσκετ που δε διαλέγουν την «ασφάλεια» της «βιτρίνας» που πάντα διάλεγε ο Ιωαννίδης. Δουλεύουν στις μικρές εθνικές και έχουν αφήσει έργο.
......
Για μένα αυτοί είναι οι εργάτες του μπασκετ και όχι ο Ιωαννίδης.
Μάλλον δεν έχεις υπόψη σου ότι πάρα πολλοί προπονητές, ίσως και κάποιοι που ανέφερες μέσα σε αυτούς, έχουν πολλές φορές συμβουλευτεί τον Ιωαννίδη ή έχουν συνεργαστεί μαζί του. Η Δάφνη ποιον νομίζεις ότι είχε κόουτς όταν ανέβηκε στην Α1, τη χρονιά που ο 'ξανθός' δεν δούλευε πουθενά?
Το ότι έχουμε διαφορετική γνώμη σε αυτό το θέμα, δε σημαίνει κάτι.
Εννοείται αυτό...
-
Το ΝτιΒιΝτι με τους αγώνες του 87 που το βρήκατε ρε παιδιά;;;;Πέρασα σήμερα σε κάμποσα περίπτερα, δεν το βρήκα πουθενά, πέρασα και από τα Μετρόπολις και ούτε που το είχαν ακούσει...
Τουλάχιστον πείτε σε ποια περιοχή (Αθήνας) ήρθε, να πάω να ψάξω...
Πήγαινε σε ένα μεγάλο περίπτερο-ψιλικατζίδικο και αν δεν το έχει ζήτα του να σου το φέρει, διακινείται όπως τα περιοδικά άρα το πολύ σε μια ημέρα θα το έχεις
-
Εγώ σας είπα να ανοίξουμε ένα άλλο θέμα για το μπασκετάκι που τόσο αγαπάμε και να κάνουμε εκεί και ανάλυση συστημάτων και ότι άλλο θέλετε.
Ας μείνουμε εδώ για την Εθνική αγαπημένη ........
Εδώ μιλάμε για φααανααατικούς ,πολύ μου αρέσετε.................εγώ παιδιά δεν μιλάω γιατί θα πάω πιο πίσω............. και άστα. Ντουκσαίρ τι μου θύμισες..........εμπειρία
-
Για να το γυρίσουμε στην Εθνική, ποιο ηταν το πρωτο ματς που θυμαστε; (βαλτε και ηλικια δίπλα για να 'χουμε μετρο συγκρισης )
Εγώ τις πρωτες αμυδρες αναμνησεις τις εχω απο το προολυμπιακο του '84 (ετων 30 σημερα) -
Mundobasket '86 Ισπανία.
Τότε 8, σήμερα 27.
Μου έχει μείνει από τότε το δέος με το οποίο αναφεροταν οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος στον Σαμπόνις
-
Πραγματι το '86 ο Σαμπονις ηταν ηδη κυριαρχος... Απο το '82, στα 18 του, εδινε ρεσιταλ στο μουντομπασκετ της Κολομβιας (αυτα τα διαβασα αργοτερα, γιατι ημουν πολυ μικρος). Το '86 παντως εδειξε στην κοντρα με τον Ρομπινσον ποιος ηταν το αφεντικο (αυτο το ειδα με τα ματια μου!). Κριμα που δεν πηγε NBA νωριτερα (και υγιής). Θα κλαιγανε μανουλες...
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Mundobasket '86 Ισπανία.Τότε 8, σήμερα 27.
Μου έχει μείνει από τότε το δέος με το οποίο αναφεροταν οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος στον Σαμπόνις
Το ίδιο και εγώ. Μόνο που θυμάμαι πολύ αμυδρά από τότε τον Σαμπονις. Αυτό που θυμάμαι καλά είναι η ανακούφιση που δεν τον είχαμε απέναντί μας το '87.
-
Mεσογειακοί αγώνες στο Σπλίτ το 1979 (10 χρονών)
Είχαμε 5/5 νίκες και το πήραμε νικώντας στον τελικό τους Γιουγκοσλάβους.
Γιαννάκης , Κορωναίος, Πετρόπουλος, Κοκολάκης, Καρατζουλίδης, Καστρινάκης, Γκέκος και μερικοί ακόμη που δε θυμάμαι.Από τότε 'κόλλησα'
Eurobasket :
http://www.sportime.gr/xst/index.php?op ... Itemid=107
http://www.sport24.gr/eurobasket.asp?ca ... =0$4$4217$ (εκτεταμένη ειδησεογραφία)
http://www.sportfm.gr/eurobasket.jsp
http://www.eurobasket2005.com/en/default.asp
Tελικά από τους αγώνες κατάταξης πέρασε το Ισραήλ σαν 4η ομάδα, του 4ου ομίλου.
-
Πήρα το DVD (άθλια ποιότητα ρε παιδιά...) και έκατσα και είδα χθες ημιτελικό και τελικό 1987. Τι να λέμε τώρα...
Εντυπώσεις:
- η καταπληκτική απόδοση του Λιβέρη Ανδρίτσου στον τελικό! Χωρίς Γιαννάκη και Φασούλα λόγω φάουλ, έβαλε πολύτιμα καλάθια, καθάρισε ριμπάουντ, έδωσε ψύχραιμες πάσες.
- Οι τάπες που μοίραζε γενναιόδωρα ο Φασούλας.
- Ο ατελείωτος τσαμπουκάς του Φάνη.
- η απαράδεκτη διαιτησία του ισπανού Σαντσίς στον τελικό.
- Οι Έλληνες οπαδοί, που καταχειροκρότησαν στην απονομή ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, εκτός από τους αδελφούς Πέτροβιτς που τα άκουσαν κανονικά. Σύμφωνα με τον Συρίγο, εκείνη την εποχή μόλις είχαν κάνει μαύρο στο ξύλο ένα διαιτητή στο πρωτάθλημα της πατρίδας τους...
- Η παιδικές φάτσες των Πάσπαλιε, Κούκοτς και Ντίβατς, ειδικά ο τελευταίος χωρίς μούσι είναι τουλάχιστον αστείος Από τότε πάντως, φαινόταν ότι θα γίνει Ο ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ
ΥΓ: δεν αναφέρω την παροιμιώδη απάθεια στο πρόσωπο του Καμπούρη την ώρα που εκτελούσε τις βολές, νομίζω είναι μια εικόνα που είναι χαραγμένη στη μνήμη όλων...
-
Και γιατι να μην ειναι απαθής παρακαλώ; Στο Παπαστρατειο εβαζε βολές ο ανθρωπος στο τσιμεντο και τις στραβες μπασκετες... Στο σαλονακι του ΣΕΦ θα κολλουσε;
Βasket:Εθνική Ελλάδος-Mundobasket 2006 Ιαπωνια...