-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πήρα το DVD (άθλια ποιότητα ρε παιδιά...) και έκατσα και είδα χθες ημιτελικό και τελικό 1987. Τι να λέμε τώρα...Εντυπώσεις:
- η καταπληκτική απόδοση του Λιβέρη Ανδρίτσου στον τελικό! Χωρίς Γιαννάκη και Φασούλα λόγω φάουλ, έβαλε πολύτιμα καλάθια, καθάρισε ριμπάουντ, έδωσε ψύχραιμες πάσες.
- Οι τάπες που μοίραζε γενναιόδωρα ο Φασούλας.
- Ο ατελείωτος τσαμπουκάς του Φάνη.
- η απαράδεκτη διαιτησία του ισπανού Σαντσίς στον τελικό.
- Οι Έλληνες οπαδοί, που καταχειροκρότησαν στην απονομή ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, εκτός από τους αδελφούς Πέτροβιτς που τα άκουσαν κανονικά. Σύμφωνα με τον Συρίγο, εκείνη την εποχή μόλις είχαν κάνει μαύρο στο ξύλο ένα διαιτητή στο πρωτάθλημα της πατρίδας τους...
- Η παιδικές φάτσες των Πάσπαλιε, Κούκοτς και Ντίβατς, ειδικά ο τελευταίος χωρίς μούσι είναι τουλάχιστον αστείος Από τότε πάντως, φαινόταν ότι θα γίνει Ο ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ
ΥΓ: δεν αναφέρω την παροιμιώδη απάθεια στο πρόσωπο του Καμπούρη την ώρα που εκτελούσε τις βολές, νομίζω είναι μια εικόνα που είναι χαραγμένη στη μνήμη όλων...
Κοίτα...αυτό που είδες στο πρόσωπο του Καμπούρη, δεν είναι παροιμιώδης απάθεια. Παραπεμπει σε μια ...μακαριότητα Αλλο πράμα είναι εξ ου και το 'γειά σου Καμπούρη με την ωραία τη μούρη, οεο γεια σου Καμπούρη με την ωραία τη μούρη'
Ο Καμπούρης έκανε ματσάρα κόντρα στους Ιταλοί. Μιλάμε για ματσάρα.Επίσης υπήρχε και Ράτζα με ξανθό μαλλί με μπούκλες ,(σοβαρά μιλάω) έκανε κάτι καρφώματα στο ζέσταμα, άστα να πάνε. Δε θυμάμαι να έπαιξε ποτέ όμως.
Ο προπονητής των Σπερς, όταν πήρε το δεύτερο συνεχόμενο, είπε στους δημοσιογράφους :
-Θέλετε να σας πω το σύστημα , που μας οδήγησε στο να στεφθούμε πρωταθλητές , με δύο λέξεις;;
-Ναι, απαντησαν αυτοί.
-Τίμοθυ Ντάνκαν, τους...ξέρανε ο προπονητής
Ε, ένα τέτοιο σύστημα παιξαμε κι εμείς στον τελικό , μόνο που το δικό μας , με δύο λέξεις, λεγόταν 'Νικος Γκάλης'
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΥΓ: δεν αναφέρω την παροιμιώδη απάθεια στο πρόσωπο του Καμπούρη την ώρα που εκτελούσε τις βολές, νομίζω είναι μια εικόνα που είναι χαραγμένη στη μνήμη όλων...Kαι το ότι πάντα φύσαγε τα δάχτυλά του πριν ρίξει βολή...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
ΥΓ: δεν αναφέρω την παροιμιώδη απάθεια στο πρόσωπο του Καμπούρη την ώρα που εκτελούσε τις βολές, νομίζω είναι μια εικόνα που είναι χαραγμένη στη μνήμη όλων...
Kαι το ότι πάντα φύσαγε τα δάχτυλά του πριν ρίξει βολή...
Λογικόν, αν έχεις ιδρωμένα χέρια
Επίσης, πάντα έτρωγε τα νύχια του στον πάγκο! -
Πάντως παιδιά ο τελικός είναι ίσως το μοναδικό ματς που ο Συρίγος έχει κάνει ΣΠΟΥΔΑΙΑ περιγραφή! Γενικά από μπασκετικούς σχολιαστές ψηφίζω Σκουντή δαγκωτό, κυρίως για το πολύ ωραίο 'χρώμα' της φωνής του και το χιούμορ του.
[offtopic]Παίζουν οι Lakers με το Σακίλ στον πάγκο τιμωρημένο να φοράει πολιτικά:
-Άλλος σχολιαστής: και τώρα βλέπουμε τον Σακίλ Ο Νηλ να κάθεται φορώντας ζιβάγκο
-Σκουντής: Λες να είναι ΠΑΣΟΚ;
[/offtopic] -
ο σκουντης και ωραια φωνη εχει και διαβασμενος ειναι αλλα τελευταια εχει αρχισει να ρεταρει...μαλλον μεγαλωσε!
-
ωραιοι και οι αγωνες...τα dvd εννοω!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Mεσογειακοί αγώνες στο Σπλίτ το 1979 (10 χρονών)Είχαμε 5/5 νίκες και το πήραμε νικώντας στον τελικό τους Γιουγκοσλάβους.
Γιαννάκης , Κορωναίος, Πετρόπουλος, Κοκολάκης, Καρατζουλίδης, Καστρινάκης, Γκέκος και μερικοί ακόμη που δε θυμάμαι.E.Ρε πως φαίνονται οι 'γέροι' Ακριβώς το ίδιο θυμάμαι και εγώ . Η πρώτη φορά που ξαναξύπνησε το μπάσκετ στη συνείδηση των Ελλήνων μετά το 1968 . Βέβαια εγώ θυμάμαι και τον πρωταθλητή Άρη εκείνης της χρονιάς με Γκάλη , Παπαγεωργίου , Παραμανίδη(πατριωτάκη) , Ανανιάδη , Σκόρδα και κόουτς τον 'ξανθό' που έσπασαν το κατεστημένο των Αθηναικών ομάδων
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Mundobasket '86 Ισπανία.Πςςςς, ο ημιτελικός ΕΣΣΔ-Γιουγκοσλαβία 9 πόντους πίσω η ΕΣΣΔ στα 0:55 για τη λήξη, 2 τρίποντα ο Βάλτερς και 1 ο Σαμπόνις (νομίζω), παράταση το ματσάκι (τι ματσάκι... ματσάρα )
-
Στην παράταση ο Βάλτερς. Στη κανονική διάρκεια είχε βάλει ο Τιχονένκο (ο μυτόγκας) Τους πήρε η κάτω βόλτα μετά από το 'double triple' του Divac στη σέντρα.
Ο χρήστης ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΟΥΡΗΣ έγραψε:
Mεσογειακοί αγώνες στο Σπλίτ το 1979 (10 χρονών)
Είχαμε 5/5 νίκες και το πήραμε νικώντας στον τελικό τους Γιουγκοσλάβους.
Γιαννάκης , Κορωναίος, Πετρόπουλος, Κοκολάκης, Καρατζουλίδης, Καστρινάκης, Γκέκος και μερικοί ακόμη που δε θυμάμαι.E.Ρε πως φαίνονται οι 'γέροι' Ακριβώς το ίδιο θυμάμαι και εγώ . Η πρώτη φορά που ξαναξύπνησε το μπάσκετ στη συνείδηση των Ελλήνων μετά το 1968 . Βέβαια εγώ θυμάμαι και τον πρωταθλητή Άρη εκείνης της χρονιάς με Γκάλη , Παπαγεωργίου , Παραμανίδη(πατριωτάκη) , Ανανιάδη , Σκόρδα και κόουτς τον 'ξανθό' που έσπασαν το κατεστημένο των Αθηναικών ομάδων
Ανανιάδης!!! Καλά που τον θυμήθηκες αυτόν
Ο Τζαλακώστας ...του μπασκετ!!!
Ο Χάρης μεγάλη παιχτούρα!!! Όποτε 'σηκωνόταν' οι υπόλοιποι τέσσερις γυρίζανε άμυνα Ετσι και ήταν τότε το τρίποντο, ακόμα πρώτος σκόρερ θα ήτανΑφού είμαστε 'σειρά', θυμίσου το εξής :
Δε θυμάμαι πότε αλλά όταν είχε έρθει το North Caroline στη Θεσ/νίκη, με Jordan πιτσιρικά και Din Smith στα ντουζένια του, είχε παίξει ένα ή περισσότερα φιλικά με τον Ηρακλή.
Σε ένα από αυτά, έφευγε ο Jordan αιφνιδιασμό και είχε μπροστά του το Σακελλαρίου. ...Τον πήδηξε Πέρασε από πάνω του
Πρέπει να το θυμάσαι, ήταν πολύ χαρακτηριστικό -
Δε θυμάμαι πότε αλλά όταν είχε έρθει το North Caroline στη Θεσ/νίκη, με Jordan πιτσιρικά και Din Smith στα ντουζένια του, είχε παίξει ένα ή περισσότερα φιλικά με τον Ηρακλή.
Σε ένα από αυτά, έφευγε ο Jordan αιφνιδιασμό και είχε μπροστά του το Σακελλαρίου. ...Τον πήδηξε Πέρασε από πάνω του
Πρέπει να το θυμάσαι, ήταν πολύ χαρακτηριστικόΓιάυτό το περιστατικό είχα δει σε κάποια εκπομπή τον Μουρούζη ( ; ), τον προπονητή του Ηρακλή σ'εκείνο το ματς τελωσπάντων να λέει οτι αμέσως μετά ο Σακελλαρίου γύρισε προς τον πάγκο του Ηρακλή και είπε
-36
-Τι 36;
-Το νούμερο από το παπούτσι του!Και μη πει κανενας οτι οι αμερικάνοι έχουν άλλη κλίμακα στα νούμερα παπουτσιών, δεν είναι αυτό το θέμα...
-
Πρέπει να το θυμάσαι, ήταν πολύ χαρακτηριστικόΓιάυτό το περιστατικό είχα δει σε κάποια εκπομπή τον Μουρούζη ( ; ), τον προπονητή του Ηρακλή σ'εκείνο το ματς τελωσπάντων να λέει οτι αμέσως μετά ο Σακελλαρίου γύρισε προς τον πάγκο του Ηρακλή και είπε
-36
-Τι 36;
-Το νούμερο από το παπούτσι του!Και μη πει κανενας οτι οι αμερικάνοι έχουν άλλη κλίμακα στα νούμερα παπουτσιών, δεν είναι αυτό το θέμα...
Α, ρε Χρήστο με το χιούμορ σου
Από το συγχωεμένο το Μουρούζη το μόνο που θυμάμαι είναι η κοιλιά του , το ...δαχτυλίδι του και εκείνο το 'οι παίκται'
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Mundobasket '86 Ισπανία.
Πςςςς, ο ημιτελικός ΕΣΣΔ-Γιουγκοσλαβία 9 πόντους πίσω η ΕΣΣΔ στα 0:55 για τη λήξη, 2 τρίποντα ο Βάλτερς και 1 ο Σαμπόνις (νομίζω), παράταση το ματσάκι (τι ματσάκι... ματσάρα )
Κάπου πρέπει να το 'χουμε ξανασυζητήσει εμείς αυτό.
Εγώ θυμάμαι 0:49 και Κουρτιναϊτις ένα από τα 3ποντα. -
Για να σας την σπάσω, ηλικιακά, τα πρώτα παιχνίδια που θυμάμαι είναι εκείνα στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα
Το παιχνίδι της εθνικής αύριο τί ώρα είναι?
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Για να σας την σπάσω, ηλικιακά, τα πρώτα παιχνίδια που θυμάμαι είναι εκείνα στην Ολυμπιάδα της ΑτλάνταΤο παιχνίδι της εθνικής αύριο τί ώρα είναι?
9.30 είναι και τα τρία του ομίλου μας
-
Για να σας την σπάσω, ηλικιακά, τα πρώτα παιχνίδια που θυμάμαι είναι εκείνα στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα
Το παιχνίδι της εθνικής αύριο τί ώρα είναι?
9.30 είναι και τα τρία του ομίλου μας
δεν λες τίποτα.
Θα τα προλάβω
Α, ο ψιληκαντζης της γειτονιάς μου είχε 2 DVD οπότε την στιγμή που μιλάμε έχει περισσέψει ένα
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αρκούσε να τον βάλει πάγκο!!!
Μέ τέτοια διαφορά ήταν βέβαιο πως οι αντίπαλοι θα έκαναν διαρκώς φάουλ για βολές, για να σταματάει ο χρόνος. Τον κράτησε ενώ δεν έβαλε πόντο για κανένα δεκάλεπτο, ενώ είχε 50% ευστοχία στις βολές όλη τη σεζόν (ο Φασούλας την εποχή που μόνο με κάρφωμα σταύρωνε καλάθι ήταν καλύτερος στις βολές!!!) και έχασε μόλις για ένα καλάθι!!!
Δε νομίζω να ήθελε διδακτορικό για να καταλάβει πως κι εγώ ακόμα θα είχα βάλει ΕΣΤΩ 2 βολές!!!Δεν είναι έτσι... Τον θεωρητικά καλύτερό σου παίχτη δεν τον βάζεις στον πάγκο στο κρισιμότερο σημείο του ματς, ακόμα και αν δεν έχει παίξει καλά στο υπόλοιπο παιχνίδι... Ελπίζεις ότι κάτι θα κάνει, ακόμα και την τελευταία στιγμή, γι' αυτό εξάλλου θεωρείται και καλός παίχτης... Φαντάζεσαι να τον έβγαζε και να χάναμε και πάλι? 'Τον μαλάκα τον Ιωαννίδη, έβγαλε τον Ζάρκο την κρισιμότερη ώρα' θα έλεγαν όλοι...
Σωστό, αλλά μέχρι ενός ορίου... Το τελευταίο ενάμισι λεπτό μόνο οι αντίπαλοι ήθελαν να μείνει μέσα!!!
Φυσικά και δεν τον κρίνω από ένα λάθος, άλλωστε πάντα πίστευα πως έκανε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ όταν ΕΦΤΑΝΕ στα φάιναλ φόρ με τον Άρη!! Τρελλή ομάδα ο Άρης τότε, αλλά το επίπεδο του μπάσκετ στην Ελλάδα γενικότερα ήταν κάτι σαν το Καζακστάν στα προκριματικά του μουντιάλ!!
Στενοχωριόμουν που δεν το παίρναμε, αλλά δεν περίμενα και κάτι καλύτερο...Όσο για τον αγώνα που λέμε με τον Ζάρκο μεταξύ σοβαρού κι αστείου είμαι σχεδόν πεπεισμένος πως ο Κόκκαλης είχε στοιχηματίσει ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Ολυμπιακού!!!
-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Και εμένα ο θείος μου είναι στενός συνεργάτης του εδώ και χρόνια, τι πάει να πει αυτό? Όσο για το 'Κερδίστε αλλιώς θα πάτε στον Πειραιά με τα κολυμπώντας', τι άλλο ήθελες να κάνει? Να πλακώσει στις σφαλιάρες τον Ζάρκο μπας και καταφέρει να βάλει καμιά βολή?
Αρκούσε να τον βάλει πάγκο!!!
Μέ τέτοια διαφορά ήταν βέβαιο πως οι αντίπαλοι θα έκαναν διαρκώς φάουλ για βολές, για να σταματάει ο χρόνος. Τον κράτησε ενώ δεν έβαλε πόντο για κανένα δεκάλεπτο, ενώ είχε 50% ευστοχία στις βολές όλη τη σεζόν (ο Φασούλας την εποχή που μόνο με κάρφωμα σταύρωνε καλάθι ήταν καλύτερος στις βολές!!!) και έχασε μόλις για ένα καλάθι!!!
Δε νομίζω να ήθελε διδακτορικό για να καταλάβει πως κι εγώ ακόμα θα είχα βάλει ΕΣΤΩ 2 βολές!!!Μπορεί στον πάγκο να έχεις ένα γκαρντ που να σουτάρει 30/30 βολές. Αλλά να είναι 3ος αναπληρωματικός ... Πλείστα τέτοια παραδείγματα, ακόμα και σε παιδικά πρωταθλήματα.
Ε, αυτοί οι παίχτες αν μπουν στα τελευταία λεπτά που η μπάλα 'καίει' δε θα πάνε ποτέ στη γραμμή των βολών, γιατί δε θα κρατάνε τη μπάλα ...Σαφώς!
Αφού έχουν μπει όμως στην θέση του 'δε σταυρώνω καλάθι σήμερα', ούτε αυτός θα πάει για βολές!!! Τότε αρκούσαν 3 πόντοι αν θυμάμαι καλά... -
Mundobasket '86 Ισπανία.Τότε 8, σήμερα 27.
Μου έχει μείνει από τότε το δέος με το οποίο αναφεροταν οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος στον Σαμπόνις
Μια από τα ίδια, αν και 2 χρώνια μεγαλύτερος!
Έχει κανείς τον ΘΕΪΚΟ ημιτελικό Γιουγκοσλαβία - ΕΣΣΔ με τον Βάλντις Βάλτερς, τον 'άνθρωπο της τελευταίας στιγμής';;;
Αυτό πραγματικά θα το ήθελα ΠΟΛΥ!!!! Πρέπει να είναι η πρώτη μου έντονη μπασκετική ανάμνηση, καθώς και ο τρόπος που αντιμετώπιζα έκτοτε ξεγραμμένες καταστάσεις!!!
-
Για να δούμε αν σήμερα η βροχή έφερε και ΝτιΒιΝτι!!
τι είπα πάλι ο ποιητής βραδυάτικα!!!
-
Ξεκιναμε λοιπον απεναντι στη Γαλλια.....21:30΄ ΝΕΤ.
Λιγη προσοχη γιατι ειναι καλη ομαδα με τον Παρκερ να ειναι το αστερι της...Ριγκοντο και Βαις(ο μοναδικος πανω απο 2.10 που εχουν) μαζι με τους ΝΒΑερ Ντιαο και Πιετρους θα προσπαθησουν να μας σταματησουν....
Καλη τυχη στην εθνικη μας....Με το καλο ενα μεταλλιο για να παρει τα πανω του το μπασκετ...
Βasket:Εθνική Ελλάδος-Mundobasket 2006 Ιαπωνια...