-
παιδια δε ξερω αν το διαβασατε πουθενα η το βγαλατε απο το μυαλο σας αλλα αμα στειλει διαμαντιδη πανω στον κιριλενκο θα γελασει ο καθε πικραμενος!
στον χολντεν θα παει ο χατζηβρεττας και κανας φλωτσης πανω στον κιριλενκο!
και η παναγια μαζι μας! -
asimov εγώ 31 είμαι αλλά απο Θεσσαλονίκη....
Έζησα από κοντά τις μεγάλες στιγμές του καυτού ΠΑΛΕ κάθε Πέμπτη και είδα ΓΚΑΛΗ, ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΣΤΟΓΙΑΝ, ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ, ΚΟΡΦΑ , ΟΡΤΙΘ, ΜΩΡΟ του ΕΛΑΦΙΟΥ, ΤΖΑΜΣΙ , ΜΠΑΡΛΟΟΥ, BEERΡΟΫ και ΣΑΚΛΕΦΟΡΝΤ και ένα σωρό άλλους παικταράδες.....
Βλέποντας τα σημερινά ρόστερ των ομάδων με τις φλωρόφατσες, απλά θλίβομαι...
Πάντως και το σημερινό παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο, μην ασχολείστε με την Ρωσσία ακόμη.
-
'Aπ'έξω απ'το χορό πολλά τραγουδια λέμε'........
Μήπως είσαστε υπερβολικοί με τους χαρακτηρισμούς των παικτών ??????
Και άλλοι έχουν παίξει και ζήσει τις 'αγριες' μέρες του μπάσκετ,με τα ξύλινα ταμπλώ και τους αέριδες αλλά δεν έκαναν έτσι.......
Πάντως εγώ κρατάω τα,γενικά, πολύ καλά και σωστά τοποθετημένα σχόλιά σας και μακάρι να σταυρώνουμε, όλοι όσοι αγαπάμε το σπορ,τα δάκτυλά μας μπάς και ξεκολλήσουμε λιγάκι..........
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Τα αδέρφια Πασούτιν παίζουν ακόμα?O ένας, ο Ζακάρ παίζει ακόμα. Ο άλλος, ο Εβγκένι , είναι στο τεχνικό επιτελείο του Μπάμπκοβ. (edit by 'Αsimov')
'Aπ'έξω απ'το χορό πολλά τραγουδια λέμε'........
Μήπως είσαστε υπερβολικοί με τους χαρακτηρισμούς των παικτών ??????
Και άλλοι έχουν παίξει και ζήσει τις 'αγριες' μέρες του μπάσκετ,με τα ξύλινα ταμπλώ και τους αέριδες αλλά δεν έκαναν έτσι.......
Πάντως εγώ κρατάω τα,γενικά, πολύ καλά και σωστά τοποθετημένα σχόλιά σας και μακάρι να σταυρώνουμε, όλοι όσοι αγαπάμε το σπορ,τα δάκτυλά μας μπάς και ξεκολλήσουμε λιγάκι..........
Όποιοι αγαπάνε αληθινά το άθλημα δε βρίζουν, ούτε εδώ ούτε σαν θεατές.
Όποιοι έχουν παίξει μπάσκετ ή έχουν 'φάει' τη ζωή τους μέσα στα γήπεδα και είναι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κοντά σε άθλημα , δε βρίζουν τους παίχτες της Εθνικής ουτε καν τους αντιπάλους σε συλλογικό επίπεδο. Αυτοί που βρίζουν είναι οι ίδιοι που πετάνε καδρόνια και φωτοβολίδες μέσα στα κλειστά. Απλούστατα δεν έχουν καμιά σχέση με το άθλημα. Αυτοί που βρίζουν, είναι παντού οι ίδιοι. Και στο γήπεδο και παντού. Ευτυχώς τώρα με την 'κάτω βόλτα' του μπάσκετ, ξεκουμπίστηκαν και ξεβρώμισε ο τόπος.
'Δε βαργιέσαι' (που λέει και ο Κ.Κ) ...άκρη δε βγαίνει.
Εμένα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το post σου. -
Αναποδα. Ο Ζακαρ παιζει ακομα (λογικο, γεννηθηκε το '74) και ο Εβγενι εγινε προπονητης (αυτος ειναι γεννημενος το '71, ή μηπως το '69, δεν θυμαμαι)
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αναποδα. Ο Ζακαρ παιζει ακομα (λογικο, γεννηθηκε το '74) και ο Εβγενι εγινε προπονητης (αυτος ειναι γεννημενος το '71, ή μηπως το '69, δεν θυμαμαι)Μισό να το διορθώσω, είναι σα δίδυμοι, γμτ!
-
Παιζουνε και σαν διδυμοι οι ατιμοι. Απειρες φορες μας ανακατεψανε οι δυο τους
-
με αδίστακτακτα, φαρμακερά και παγωμένα τρίποντα μας είχαν κάνει πολλές φορές ζημια
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
με αδίστακτακτα, φαρμακερά και παγωμένα τρίποντα μας είχαν κάνει πολλές φορές ζημιαΓι'αυτό ρώτησα
-
Μόλις είδα τους δύο αγώνες του '87 (ξέρετε ποιους ;))
Παρατηρήσεις:
Δε συγκρίνεται το ξύλο που πέφτει τώρα με το σοφτ παιχνίδι του '87
Οι διαιτητές στον ημιτελικό με τους Γιουγκοσλάβους (που οι περισσότεροι ήταν Κροάτες) μας παίξαν μια χαρά
Ο Γκάλης, πραγματικά, δεν ξέρω αν θα έκανε τόσο σπουδαία καριέρα σήμερα που το μπάσκετ είναι τόσο διαφορετικό. Μάλλον θα αναγκαζοταν να παίξει και άμυνα, θα ήταν αναντικατάστατος αλλά δεν θα πετούσε τις 30άρες σα να ήταν στραγάλια.
Στον ημιτελικό μπορεί να δει κανείς πως μια καυτή έδρα (χωρίς παρεκτροπές) μπορεί να λυγίσει έναν πανίσχυρο αντίπαλο
Βλέποντας τον Γιαννάκη θυμήθηκα γιατί δεν τον χώνεψα ποτέ ως παίχτη αλλά μακάρι σήμερα να είχαμε μισό Γιαννάκη στο ρόστερ μας από άποψη πάθους και πόρωσης!!!
Σε κάποια φάση κατά τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του τελικού η κάμερα δείχνει στην κερκίδα έναν νεαρό φίλαθλο... τον Σιγάλα!
Δεν πέρασε ούτε μια μέρα πάνω από τον Μητσογκούχουγκούχου
Μπορεί να μην υπάρχει πλέον Γκάλης, αλλά μήπως υπάρχει... Σαρτζετάκης;;;!!!
Και τελευταίο και σημαντικότερο. Ο κόσμος στην εξέδρα ήταν πολύ διαφορετικός από σήμερα. Μπορεί όλοι αυτοί που ήταν μέσα στο ΣΕΦ να μην ήταν μπασκετικοί φίλαθλοι, μπορεί να μην 'έκαναν ησυχία όταν εκτελούσε βολές ο Γκάλης' όπως έλεγε ο Συρίγος, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με τους κανίβαλους που βλέπεις σήμερα στα γήπεδα. Τρομερή στιγμή εκείνη της απονομής με τους Έλληνες φιλάθλους να χειροκροτούν γενναιόδωρα τους Σοβιετικούς και τους Γιουγκοσλάβους (στον Τσόσιτς έγινε πανικός!!) με εξαίρεση τους Αφούς Πέτροβιτς που έφαγαν τρελό γιούχα. Οι περισσότεροι βέβαια απο αυτούς απλά είδαν φως και μπήκαν, αλλά όπως και να το κάνεις, καλύτερα οι περιστασιακοί αλλά αγνοί φίλαθλοι παρά οι μόνιμοι μισθοφόροι...
Edit: Ρε παιδιά αυτό το πανώ της Μακρακώμης γιατί το έδειχναν συνέχεια; Ποιός ήταν απο κεί; Ο διευθυντής της ΕΡΤ;
Και εκείνος ο Αγγλος Κομησάριος του τελικού, τι επαθε και τον ψάχνανε κάτω από το τραπέζι της γραμματείας;
ΑΙΝΤΕ Η ΕΘΝΙΚΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Μόλις είδα τους δύο αγώνες του '87 (ξέρετε ποιους ;)).....................................................
Και τελευταίο και σημαντικότερο. Ο κόσμος στην εξέδρα ήταν πολύ διαφορετικός από σήμερα. Μπορεί όλοι αυτοί που ήταν μέσα στο ΣΕΦ να μην ήταν μπασκετικοί φίλαθλοι, μπορεί να μην 'έκαναν ησυχία όταν εκτελούσε βολές ο Γκάλης' όπως έλεγε ο Συρίγος, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με τους κανίβαλους που βλέπεις σήμερα στα γήπεδα.
Δυστυχώς χουλιγκάνοι υπήρχαν πάντα, απλώς -και όσο μπορώ να θυμάμαι λόγω ηλικίας- υπήρχε πολύ οικογενοιακό κλίμα με πολλά πιτσιρίκια σαν κι εμένα μέσα....
Στο τρίτο δισκάκι οι έλληνες φίλαθλοι του 1989 πετάνε νομίσματα στους σοβιετικούς (υπήρξε και τραυματισμός). Μιλάμε ότι πρόκειται για κίνηση που ποτέ δεν την κατάλαβα, όσο κάφρος και να είσαι δεν έχει κανένα νόημα να πετάξεις αντικείμενα κατά τη διάρκεια του αγώνα… η μόνη λογική εξήγηση είναι να είσαι αλλού…
Άσχετο στον ίδιο αγώνα (Ελλάς-Σοβιετική Ενωση, ημιτελικός 1989) η Εθνική Ελλάδος ξεκινάει με βασική πεντάδα: Γκάλης, Γιαννάκης, Χριστοδούλου, Φασούλας, Στεργιάκος, τελειώνει το πρώτο ημίχρονο χωρίς καμία αλλαγη (προπονητής ο Κιουμουρτζόγλου) και με τρία μόνο ομαδικά φάουλ παίζοντας μάλιστα πολύ καλή άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε και ο Καμπούρης στη θέση του Στεργιάκου!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης yeoryiosb έγραψε:
Στεργιάκος,!Στεργάκος. Ηταν η αδυναμία μου. Τι Στεργάκος δηλαδή, David Νelson τον έλεγαν τον άνθρωπο. Πολύ καλό παιδί, από τα καλύτερα που είχε ο βάζελος εκείνη την εποχή. Παιχταράς από τους λίγους, μεγάλη τεχνική κατάρτιση, μπορούσε να παίξει από '3' έως '5', έπαιζε συνήθως '4'.Μεγάλος παίχτης αλλά από ...γόνατα, χειρότερα και από του Κάουανς. Κρίμα. Πολύ κρίμα.
Δυστυχώς έπαιξε εθνική στο 'τελείωμα' του. Ηξερε πολύ μπάσκετMην το πάρεις για διόρθωση αλλά μια και είσαι μικρότερος, να τον θυμηθείς
'Αsimov', τον θυμάσαι;; σου άρεσε;;
Στο τρίτο δισκάκι οι έλληνες φίλαθλοι του 1989 πετάνε νομίσματα στους σοβιετικούς (υπήρξε και τραυματισμός). Μιλάμε ότι πρόκειται για κίνηση που ποτέ δεν την κατάλαβα, όσο κάφρος και να είσαι δεν έχει κανένα νόημα να πετάξεις αντικείμενα κατά τη διάρκεια του αγώνα… η μόνη λογική εξήγηση είναι να είσαι αλλού…
Στο παιχνίδι με τη Γαλλία ήσουνα μέσα;; Αν ήσουνα, μπορεί να θυμάσαι το εξής βέβαια δε γνωρίζω που ησουνα αλλα΄έγινε δεξιά από εκεί που ήταν η στατιστική υπηρεσία, σχεδόν στο ύψος της σέντρας, δυο σειρές καθισμάτων μπροστά από εμένα)
Η Γαλλία μας πήγαινε, πόντο-πόντο μέχρι ενός σημείου και σε μια επίθεσή της ο Ντιμπουισόν έβαλε ένα σουτ από τη σέντρα σχεδόν.Ηταν πολύ ωραίο καλάθι, όντως. Μια οικογένεια Γάλλων καθόταν πετάχτηκε από τη θέση της να πανηγυρίσει. Ενα αντρόγυνο και ένα κοριτσάκι, ήταν δεν ήταν 7-8 χρονών. Ο άντρας φώναξε 'Ales les Bleue' kai την επόμενη στιγμή, ένα κέρμα προσγειώθηκε στο κεφάλι του κοριτσιού και σε λίγο το φουστάνι του από λευκό είχε γίνει κόκκινο. Μιλάμε για πολύ αίμα. Αν ήσουν μέσα και έγινε κοντά σου μπορεί να το θυμάσαι.
-
Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το βλέπω χρυσοπληρωμένους ερασιτέχνες να παίζουν κάτι που μοιάζει με μπάσκετ.
-
εκτός από το τσούκου τσούκου ποδόσφαιρο υπάρχει και το αντίστοιχο μπάσκετ
αν παίξουμε έτσι με τη Ρωσία, θα θυμίζει αγώνα ελληνικής ομάδας στο CL
-
Iταλία, έξω
Γιουγκοι έξω
Τουρκοι (με 2 ή 3 ΝΒΑer) έξω
Ελλαδίτσα προχωράει
Ο Γιαννάκης τα είπε όλα στη συνέντευξη, στη 'μεικτή ζώνη'. Προσωπικά συμφωνώ με όλα όσα είπε
Υ.Γ μεγάλο πράμα να έχεις δικό σου τον πρόεδρο της FIBAEurope. 'Στεγνό καθάρισμα' τους πέρασε η διαιτησία τους Ισραηλίτες σε 2-3 κρίσιμες φάσεις στο τέλος.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Στεργάκος. Ηταν η αδυναμία μου. Τι Στεργάκος δηλαδή, David Νelson τον έλεγαν τον άνθρωπο. Πολύ καλό παιδί, από τα καλύτερα που είχε ο βάζελος εκείνη την εποχή. Παιχταράς από τους λίγους, μεγάλη τεχνική κατάρτιση, μπορούσε να παίξει από '3' έως '5', έπαιζε συνήθως '4'.Μεγάλος παίχτης αλλά από ...γόνατα, χειρότερα και από του Κάουανς. Κρίμα. Πολύ κρίμα.
'Αsimov', τον θυμάσαι;; σου άρεσε;;Τον θυμαμαι και πολυ καλα μαλιστα. Περιμενα μαλιστα πως και πως να αποκτησει δικαιωμα για εθνικη αλλα δυστυχως αυτο ηρθε πολυ αργα (νομιζω οτι ηταν γεννημενος το '56 και πρωτοπαιξε στην εθνικη το '89, αν βαλεις και τα διαλυμενα του γονατα, τοτε...). Θυμαμαι σαν τωρα τον τελικο κυπελλου στο νεοδμητο ΣΕΦ το '86 που μας ειχατε παρει με μπροσταρη τον Στεργακο, αλλα και ενα ματς στο Παπαστρατειο το '86-'87 που σας κερδισαμε 82-70 και ο Καμπουρης του πηρε την ταυτοτητα και του εβαλε 42 ποντους! Απιστευτες εποχες... Μετα τον Στεργακο τη θεση του 'νατουραλιζε' στην εθνικη πηρε ο Τζορτζ Παπαδακος! Παντα το '4' ηταν ο αδυναμος κρικος στην εθνικη των τεσσαρων σουπερσταρ...
Παμε στην εθνικη του 2005... Δε νομιζω να διαφωνει κανεις οτι μπασκετ σημερα δεν παιξαμε και οι αδυναμιες που συζηταγαμε μερες φανηκαν στο μεγιστο... Ο Χατζηβρεττας στο χαρακτηριστικο layup-σεντρα και ο Φωτσης σε ορισμενες ενεργειες δικαιωσαν τον Xsara16v που ελεγε για χεσμενες φλωροφατσες. Ετσι τη Ρωσια ΔΕΝ την περναμε. Ευτυχως ο Ζησης κι ο Παπαδοπουλος πηραν την ομαδα πανω τους. Εντυπωση μου εκανε η εξαφανιση του Διαμαντιδη. Περισσοτερα αυριο!!!
-
Αν δεν σοβαρευτούμε, ο επόμενος αγώνας θα είναι και ο τελευταίος μας.
-
Αυτό το 'φαινόμενο' με τις χαμένες βολές μήπως οφείλεται στο άγχος ή πραγματικά δεν ξέρουν να βάζουν βολές?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ο Χατζηβρεττας στο χαρακτηριστικο layup-σεντραΜου θύμησε πολύ αυτή η φάση το χαμένο layup του Σιγάλα πέρσι στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πανιώνιος. Μόνος του με τον αμυντικό στο τρίποντο και το χάνει κάτω από το καλάθι
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Αυτό το 'φαινόμενο' με τις χαμένες βολές μήπως οφείλεται στο άγχος ή πραγματικά δεν ξέρουν να βάζουν βολές?Έχω αρχίσει να έχω την ίδια απορία!!!
Και κορόιδευα τον Φασούλα που με 50% περίπου ήταν (τότε) χειρότερος κι από εμένα!!!
Βasket:Εθνική Ελλάδος-Mundobasket 2006 Ιαπωνια...