-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η δεύτερη παράγραφος περιγράφει 'πως χάνονται τα ΑΗ της μπαταρίας'.
Όταν η μπαταρία είναι αφόρτιστη σχηματίζεται μια χημική ένωση πάνω στις πλάκες και μετά δεν μπορούν να φορτιστούν.Αχα... τώρα κατάλαβα . Δεν μπορεί όμως να αυξηθεί και η αντίσταση ? άρα να χαθεί και η απόδοση της μπαταρίας ?
-
Καθώς σκεπάζονται οι πλάκες (sulfation) και δεν φορτίζουν, αυξάνεται και η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καθώς σκεπάζονται οι πλάκες (sulfation) και δεν φορτίζουν, αυξάνεται και η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας.Να σε καλά .
Νομίζω πως είναι καιρός να αλλάξω σιγά σιγά μπαταρία . Έχει συμπληρώσει τα 3 χρόνια . Μέσα στους επόμενους μήνες θα το φροντίσω και αυτό (γιατί προς το παρών έχω το έξοδο της αλλαγής αμορτισέρ).
Βασικά από τότε που άρχισα να διαβάζω αυτό το forum... έχουν αυξηθεί και τα έξοδα του αυτοκινήτου...
Αλλά η αλήθεια είναι και ότι χαίρομαι το αμάξι περισσότερο .
Σας ευχαριστώ .
-
Αν δεν χάλασε η μπαταρία γιατί να την αλλάξεις;
Απλά να ξέρεις ότι την πρώτη φορά που δεν θα πάρει εύκολα μπρος το αμάξι πρέπει να την αλλάξεις αμέσως. Την άλλη μέρα μπορεί να μην ξεκινάει το αμάξι.
-
Ο χρήστης ultranet έγραψε:
Θυμήθηκα τώρα που επέστρεφα από διακοπές
(επειδή έχω αμάξι 1.000cc ) .... στην διαδρομή είχα που και που το air condition ανοιχτό... όταν έπρεπε να κάνω μια προσπέραση και το είχα ανοικτό...
Ξεκόμπλαρα το air-condition ,έκλεινα το διακόπτη και τυχόν παράθυρο ανοιχτό ... και ήταν μετά από μερικά δευτερόλεπτα σαν ένα mini-turbo boost .
Πατούσα το κουμπί και έλεγα.... ' Turbo mode on '
Εντάξει μικρή διαφορά αλλά αισθητή .Αυτό το από το air con δεν οφείλεται στην κατανάλωση ρεύματος, αλλά στον συμπιεστή.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν δεν χάλασε η μπαταρία γιατί να την αλλάξεις;Απλά να ξέρεις ότι την πρώτη φορά που δεν θα πάρει εύκολα μπρος το αμάξι πρέπει να την αλλάξεις αμέσως. Την άλλη μέρα μπορεί να μην ξεκινάει το αμάξι.
Ναι σωστά δεν βιάζομαι απλά δεν θέλω να με αφήσει σε καμία ερημιά και ψάχνομαι ... Είναι και η μάρκα της λίγο no-name...
προληπτικά και μόνο θα το κάνω σε μερικούς μήνες . Εξάλλου δεν είναι και μεγάλο κόστος . -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Αυτό το από το air con δεν οφείλεται στην κατανάλωση ρεύματος, αλλά στον συμπιεστή.
Όπα . αυτό δεν το ήξερα . Νόμιζα ότι ήταν από το δυναμό .
Μπορείς να μου εξηγήσεις περισσότερα ? -
Ο χρήστης ultranet έγραψε:
Αυτό το από το air con δεν οφείλεται στην κατανάλωση ρεύματος, αλλά στον συμπιεστή.
Μπορείς να μου εξηγήσεις περισσότερα ?Μην το κανεις συνεχεια ομως το 'τουρμπο' γιατι θα το διαλυσεις το AC .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπορείς να μου εξηγήσεις περισσότερα ?Μην το κανεις συνεχεια ομως το 'τουρμπο' γιατι θα το διαλυσεις το AC .
Όχι ευτυχώς δεν το έκανα συχνά μόνο σε σημεία που χρειαζόταν περισσότερο ώθηση (για περισσότερη ασφάλεια). Π.χ σε μερικά σημεία στην Αθηνών-Πατρών (ελπίζω να με καταλαβαίνεις ) και σε μερικές προσπεράσεις πάνω σε ανηφόρες (πήγαινα Ηγουμενίτσα). Μέσα στην πόλη ,τώρα που επέστρεψα από τις διακοπές , δεν υπάρχει κάν λόγος και δεν το κάνω ποτέ .
Πάντως ούτε αυτό το ήξερα . Καλά έκανες και μου το είπες . Σε ευχαριστώ . -
Και οπωσδήποτε η αύξηση της εσωτερικής αντίστασης, δεν επιτρέπει την εύκολη φόρτιση, μα και την εύκολη εκφόρτωση προς καταναλώσεις και μυζά.
Α. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εάν όταν το επαναφέρει, πατάει τον συμπλέκτη να πέφτουν οι στροφές, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό θα πρέπει να γίνετε, και όταν κατά την ποριά θέλουμε ξαφνικά AC. Με ανεβασμένες στροφές δεν μπλοκάρουμε την ψύξει. Καταστρέφετε το ‘κλακ’ μηχανική εμπλοκή.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εάν όταν το επαναφέρει, πατάει τον συμπλέκτη να πέφτουν οι στροφές, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό θα πρέπει να γίνετε, και όταν κατά την ποριά θέλουμε ξαφνικά AC. Με ανεβασμένες στροφές δεν μπλοκάρουμε την ψύξει. Καταστρέφετε το ‘κλακ’ μηχανική εμπλοκή.
Α.Ωραίοςς.... ο Αντώνης .... Thanks
Αυτά δεν μας τα λέει το βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου .
Να 'στε καλά . -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Α.Μα την εμπλοκή στις ψηλές στροφές πολλές φορές δεν τη γλιτώνουμε. Σε ταξίδι π.χ. με σταθερή ταχύτητα και 3500+ σαλ το A/C κομπλάρει και ξεκομπλάρει μόνο του ανά τακτά χρονικά διαστήματα με βάση το θερμοστάτη του (νιώθεις το αμάξι να κόβει και να ξαμολιέται).
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Α.Μα την εμπλοκή στις ψηλές στροφές πολλές φορές δεν τη γλιτώνουμε. Σε ταξίδι π.χ. με σταθερή ταχύτητα και 3500+ σαλ το A/C κομπλάρει και ξεκομπλάρει μόνο του ανά τακτά χρονικά διαστήματα με βάση το θερμοστάτη του (νιώθεις το αμάξι να κόβει και να ξαμολιέται).
+1
Συμβαίνει στα μικρά αυτοκινητα κυρίως (λόγω κόστους συμπιεστή φαντάζομαι) και σε πολλά υπάρχει και έντονος θόρυβος π.χ. σταματάς στο φανάρι και ακούς ''τσακ'' κάθε ένα λεπτό.Το έχω παρατηρήσει και σε παλαιότερα αμάξια (π.χ. carina e ).Στα πιο ακριβά σημερινά αυτοκίνητα τώρα δεν ακούγεται.Ή έχουν καλύτερο μαγνητικό συμπλέκτη που δεν κάνει καθόλου θόρυβο (ψιλοαπίθανο) ή έχουν συμπιεστή μεταβλητής χωρητικότητας (κάτι σαν inverter δηλαδή αλλά χωρίς αυξομοίωση στροφών αφού ο ιμάντας παρελκομένων δίνει σταθερή ταχύτητα στο clutch) - δεν το ξέρω.Πάντως την αυξομοίωση γκαζιού κατά την ''σταθερή'' πορεία δεν την καταλαβαίνεις.Τώρα σε πολλά αμάξια που έχω οδηγήσει εάν πατήσεις απότομα γκάζι (για μια προσπέραση π.χ.) ο εγκέφαλος κλείνει μόνος του το συμπιεστή για μεγαλύτερη ισχύ-φυσικά μιλάω για αμάξια χαμηλού κυβισμού 1400-1600 κ.εκ.
Οπότε ουσιαστικά κάνει αυτό που κάνει ο φίλος μας ο ultranet.Κανένα πρόβλημα -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Και σίγουρα αυτό συνέβαινε στα παλαιά αυτοκίνητα. Τότε που όταν έμπαινες γρήγορα σε στροφές έκανες τον σταυρό σου. Κομπλάριζε το AC και έχανες το τιμόνι.
Σήμερα δεν xeκομπλάρει ποτέ, παρά μόνον εάν το κλίσεις εσύ. Ο θερμοστάτης όταν διαπιστώσει ότι δεν χρειάζεται ψύξει, διατάσει βαλβίδα να κάνει Πάι – πας, και έτσι το φρέον ανακυκλώνετε χωρίς να φτάνει στο κοντέσερ. Σίγουρα αυτό φέρνει σπάνια τα κομπρεσέρ για επισκευή!!!....
Α. -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Εαν εννοεις την ταση της μπαταριας,τοτε με ενα απλο πολυμετρο των 5-10 ευρω μπορεις να την μετρας ανετα.Θα το βρεις, σχεδον σε ολα τα καταστηματα με ηλεκτολογικα-ηλεκτρονικα ειδη.Θα κανεις την μετρηση αφου εχεις αφησει πρωτα τα μεγαλα φωτα ανοικτα για 1-2 λεπτα, ωστα να φυγουν ολα τα επιφανειακα φορτια.Αναλογα με την κατασταση φορτισης θα ειναι και οι ενδειξεις που θα παρεις.ενδεικτικες τιμες, κατασταση φορτισης 100% ταση μπαταριας >12,6
75% 12,45
50% 12.24
25% 12,06
0% 11,89
Την πραγματικη ομως κατασταση μια μπαταριας μας την δινει μονο ημετρηση της πυκνοτητας του ηλεκτρολυτη,που βεβαια στις κλειστου τυπου δεν μπορει να μετρηθει,το ματακι απλως δειχνει την κατασταση του ηλεκτρολυτη μονο στο στοιχειο στο οποιο υπαρχει και οχι για τα διπλανα του.Απο εκει και περα αν θελεις αλλου ειδους μετρησεις πχ στο κατα ποσο η μπαταρια μπορει να ανταποκριθει στις αναγκες της μιζας ,σε κρυα εκκινηση κλπ,μονο σε ηλεκτρολογεια με ειδικα οργανα.Oι τιμές αυτές είναι με τον κινητήρα σβηστό ?
Τα φώτα να είναι ανοικτά, χωρίς να δουλεύει ο κινητήρας ? -
Αφου αναψουμε τα φωτα και τα αφησουμε ενα-δυο λεπτα στην συνεχεια τα σβηνουμε οπως και τον διακοπτη και κατοπιν κανουμε την μετρηση.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Αφου αναψουμε τα φωτα και τα αφησουμε ενα-δυο λεπτα στην συνεχεια τα σβηνουμε οπως και τον διακοπτη και κατοπιν κανουμε την μετρηση.Κατανοητός ! Ευχαριστώ.
-
Σχετικό με αυτά που λέτε... Μετά από 2 μήνες αποσύνδεσης η μπαταρία λειτουργεί κανονικά (τη δοκίμασα σε άλλο αυτοκίνητο) αλλά το αυτοκίνητο ΔΕΝ παίρνει ρεύμα....
-
με το που την συνδεσες καηκε καποια σφαλεια!ψαξε να βρεις ποια ειναι.!
Μπαταρία αυτοκινήτου...