-
Εγώ την Παρσκευή το βράδυ γύρισα από τον Πειραιά στη Νέα Ιωνία και είχα την εντύπωση ότι τα φώτα μου δεν φώτιζαν αρκετά αλλά δεν έδωσα σημασία. Σταμάτησα να πάρω Σουβλάκια και μετά που γύρισα στο αυτοκίνητο ανάβω τον διακόπτη και άκουσα σαν ένα μικρό 'τσαφ' από τον χώρο της μηχανής και τίποτα. Oύτε η πλαφονιέρα δεν άναβε. Η προηγούμενη μπαταρία ήταν με υγρα 60Ah (Είχε αλλαχτεί μία φορά μέσα στην εγγύηση δεν θυμάμαι πόσο ήταν η αρχική) ενώ αυτή που έβαλα 55 (στο service manual αναφέρει στην μπαταρία 38Ah standard και 45 option) ενώ η Varta στο site της δίνει 70 και 72 Ah
Αυτό που παρατήρησα όμως είναι ότι τώρα η μηχανή κάνει ένα-δύο κλικ λιγότερο και πιο γλυκό θόρυβο -
Τί Nissan έχεις;
Σήμερα αγκομάχησε πάλι για να πάρει μπροστά. Αύριο το πρωί θα παώ να φάω την λυπητερή.
Η παλιά είναι 12V 280A 60Ah, 480A EN/SAE. Άν τα φορτία δεν είναι αυξημένα (ηχοσύστημα, ενισχυτές, DVD κτλ.), δεν νομίζω οτι έχεις να κερδίσεις κάτι αυξάνοντας τα αμπερώρια, αντιθέτως μάλλον έχεις να χάσεις μειώνοντας τα.
-
Primera P12 1.6 έχω.
-
Στα 12V/60Ah οι επιλογές ήταν οι εξής:
-
Περαστικά ...
Πάντως επειδή έχω πληρώσει αρκετές επώνυμες μπαταρίες ... δεν αξίζει
Μια ... απο το Kαρφουρ που έχω τώρα έχει αντέξει περισσότερο από όλες -
τι αλλάζει αν βάλουμε μπαταρία με περισσότερα Ah ή λιγότερα?
-
με βλέπω με μανιβέλα αύριο πρωί....
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
με βλέπω με μανιβέλα αύριο πρωί....Τυχερέ, τσάμπα γυμναστική το πρώϊ για δικέφαλους!!
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
τι αλλάζει αν βάλουμε μπαταρία με περισσότερα Ah ή λιγότερα?Γιατί θέλεις να αλλάξεις τη μπαταρία (τύπο); Αν έχεις μεγάλες καταναλώσεις η μεγάλη μπαταρία δεν θα λύσει το πρόβλημα σου.
Αν βρίσκεις πιο οικονομικές διαφορετικές μπαταρίες (μεγαλύτερες ή μικρότερες) και χωράνε χωρίς να κουνιούνται δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν η μπαταρία που βάλεις δεν είναι σταθερά στερεωμένη στο αμάξι θα χαλάσει γρήγορα από τα τραντάγματα.
-
οκ.
συνδιασμός καλής και φτηνής λύσης?
Βρίσκω το καρφούρ σαν ρίσκο....εκτός αν έχετε καλή γνώμη
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Βρίσκω το καρφούρ σαν ρίσκο....εκτός αν έχετε καλή γνώμηΈχω μπαταρία Carrefour εδώ και σχεδόν 2 χρόνια (Οκτ. 2004) και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Η επόμενη διετία θα δείξει αν αξίζει τα λεφτά της, καθώς οι 'επώνυμες' υποτίθεται ότι αντέχουν min 4 χρόνια.
Πάντως μη βάλεις μικρότερη από αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής. Μεγαλύτερη μπορείς να βάλεις αν θέλεις, απλώς δεν χρειάζεται! -
η ΠΑΚ μόλις μου κράτησε 4 χρόνια με 50 ευρώ.
πόσο έχουν στα carefour?
-
μπαταρία στα τελευταία της...
ίσα ίσα που παίρνει μπρος...ανοίγω να δω τα υγρα.... μπας και...
τίποτα το ιδιαίτερο.... (προφανώς)
από την ώρα που άνοιξα το καπάκι να δω τα υγρά και έχει περάσει μια εβδομάδα η μπαταρία είναι σαν καινούργια...
ακούω εξήγηση
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
από την ώρα που άνοιξα το καπάκι να δω τα υγρά και έχει περάσει μια εβδομάδα η μπαταρία είναι σαν καινούργια...
ακούω εξήγηση
Μηπως δεν εκανε καλη επαφη καποιος πολος;
-
μπα...ούτε που τους κούνησα.
-
Ανοίγω αυτό το τόπικ μιας και δεν βρήκα κατι αντίστοιχο στο ευρετήριο.
Αυτή τη στιγμή έχω στο Megane μου την εργοστασιακή Tudor η οποία, πολύ φοβάμαι, θα μας αφήσει χρόνους όπου να 'ναι.
Κλείνει τον 3ο χρόνο τώρα και ο μέσος όρος ζωής της σε άλλους κατόχους megane ii ειναι 2 χρόνια περίπου.
Επειδή θα προβώ σε αναβάθμιση του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου, σκέφτομαι να αλλάξω την μπαταρία με μια καλή για να ειμαι καλλυμένος.
Τι προτείνετε;
Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τις Bosch (τις Silver συγκεκριμένα). Σε τί τιμές κυμαίνονται οι καλές μπαταρίες; Τι να προσέξω; Και κάτι ακόμα: οταν αποσυνδέεις μπαταρία πρώτα βγάζεις το θετικό πόλο, σωστά;
-
-
Προφανώς δεν θα έβαλα τόνο στο search στο ευρετήριο...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ακούω εξήγηση
Μηπως δεν εκανε καλη επαφη καποιος πολος;
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 093#654093
γιαυτό όχι βιαστικές αγορές!
-
Αλλαγή μπαταρίας στο Accent μετά από 5 χρόνια παρά 3 μήνες.
Έβαλα μια Vega (καλές είναι?) 45άρα κλειστού τύπου με 55 ευρώ.Όμως δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα μόλις τοποθετήθηκε η νέα. Μάλλον αποσυντονίστηκε ο εγκέφαλος και μολονότι όλα δούλευαν (μίζα, λαμπάκια κλπ) το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπρος. Μετά από 4-5 προσπάθειες και 1-2 βγαλσίματα του πόλου τελικά έφτιαξε μόνο του (ευτυχώς γιατί φοβήθηκα κάψιμο εγκεφάλου και τα χρειάστηκα ).
Μπαταρία αυτοκινήτου...