-
Σε προηγούμενης γενιάς Astra (δεν θυμάμαι έτος βέβαια) φίλος είχε την ίδια απορία.
13.2 του έδειχνε. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Σε προηγούμενης γενιάς Astra (δεν θυμάμαι έτος βέβαια) φίλος είχε την ίδια απορία.
13.2 του έδειχνε.Ενα σωστο δυναμο ειναι σιγουρα κοντα στα 14 ακομα και με αναμενα φωτα ....
Συνηθως τα σωστα νουμερα ειναι απο 13,30 εως 14,80 -
-
Ο χρήστης jerald έγραψε:
Κάνει για τους μικρούς ακροδέκτες που έχουν οι μπαταρίες των UPS.
Θα αντέξει να φορτίσει μια άδεια μπαταρία 60Ah?
Αν δε ζεσταινεται ο φορτιστης γιατι να μην αντεξει??
Έχω ένα Η/Ζ το οποίο έχει δύο μπαταρίες 100Ah παράλληλα (συνολική χωρητικότητα 200Ah, 12V) για εκκίνηση. Θεωρητικά τις μπαταρίες τις φορτίζει αυτόματα απο τη ΔΕΗ όταν είναι σε αναμονή, αλλά η μέγιστη τάση που δίνει ήταν 12,5 Volt οπότε οι μπαταρίες ήταν μονίμως οριακά φορτισμένες και σε αυτή την περίπτωση δέν εκκινεί αυτόματα με την πτώση του ρεύματος (μόνο χειροκίνητα).
Τελικά πήγα στο Πλαίσιο και αγόρασα το πιό φτηνό UPS που είχαν. Έβγαλα την μπαταρία που είχε μέσα, τράβηξα προέκταση στα καλώδια και τα συνέδεσα με κροκοδειλάκια πάνω στις μπαταρίες του Η/Ζ.
Για να φτάσει η τάση απο τα 12,5 μέχρι τα 13,5 του πήρε πάνω απο 10 ημέρες αλλά τώρα οι μπαταρίες είναι φουλ φορτισμένες και εκκινεί κανονικά στο αυτόματο.
Πιό παλιά είχα δοκιμάσει και με έναν απλό 12βολτο μετασχηματιστη σαν αυτόν
αλλά το πρόβλημα ήταν οτι όταν σταθεροποιήθηκε η τάση ήταν κάπου κοντά στα 14,5Volt και φοβήθηκα οτι με τον καιρό θα τις κατέστρεφε τις μπαταρίες. -
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
13.2 του έδειχνε.Ενα σωστο δυναμο ειναι σιγουρα κοντα στα 14 ακομα και με αναμενα φωτα ....
Συνηθως τα σωστα νουμερα ειναι απο 13,30 εως 14,80Ναί, και στο C4 που είχα μετρήσει κρατούσε γύρω στο 14 σταθερά και δέν έπαιζε πανω κάτω ανάβοντας τα ηλεκτρικά ή παίζοντας με το γκάζι. Απλά ρωτάω γιατί ορισμένα αυτοκίνητα έχουν αδύναμα δυναμό απο τη μάνα τους και μπορεί για το Polo να είναι φυσιολογικά τα νούμερα.
Τελικά απ ότι μου είπε ο ιδιοκτήτης το ταμπλώ σε κάποια φάση άναψε σαν χριστουγενιάτικο δέντρο και έμεινε το αμάξι τελείως. Οπότε τα νούμερα αυτά δέν ήταν φυσιολογικά
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Μετρησα χθες την μπαταρια και μου εβγαλε 12.48V χωρις φορτιο,δηλαδη 75% φορτιση, θα το βγαλει λετε το καλοκαιρι ή να παρω μια καινουρια απο τωρα να ησυχασω? Στην πρωινη εκκινηση παιρνει με 3 μιζιες , στις επομενες ειναι τσακμακι...φίλε μου το 75% πως προκύπτει απο το 12,48V που μετράς?
ποιό πάνω αναφέρω 14 και κάτι volt ότι παράγουν τα σύγχρονα δυναμό και αναλόγως τις καταναλώσεις που έχεις άντε πεύτουν το πολύ 0,5volt συνολικά...δηλαδη κυμαίνεται από 14,3 έως 13.7 αναλόγως και το αυτοκίνητο βεβαίως....
-
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
Μετρησα χθες την μπαταρια και μου εβγαλε 12.48V χωρις φορτιο,δηλαδη 75% φορτιση, θα το βγαλει λετε το καλοκαιρι ή να παρω μια καινουρια απο τωρα να ησυχασω? Στην πρωινη εκκινηση παιρνει με 3 μιζιες , στις επομενες ειναι τσακμακι...
φίλε μου το 75% πως προκύπτει απο το 12,48V που μετράς?
ποιό πάνω αναφέρω 14 και κάτι volt ότι παράγουν τα σύγχρονα δυναμό και αναλόγως τις καταναλώσεις που έχεις άντε πεύτουν το πολύ 0,5volt συνολικά...δηλαδη κυμαίνεται από 14,3 έως 13.7 αναλόγως και το αυτοκίνητο βεβαίως....
Aν δεν κανω λαθος το μετρημα αυτο το εχει παρει με σβηστω κινητηρα αρα ειναι οκ
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Μετρησα χθες την μπαταρια και μου εβγαλε 12.48V χωρις φορτιο,δηλαδη 75% φορτιση, θα το βγαλει λετε το καλοκαιρι ή να παρω μια καινουρια απο τωρα να ησυχασω? Στην πρωινη εκκινηση παιρνει με 3 μιζιες , στις επομενες ειναι τσακμακι...
φίλε μου το 75% πως προκύπτει απο το 12,48V που μετράς?
ποιό πάνω αναφέρω 14 και κάτι volt ότι παράγουν τα σύγχρονα δυναμό και αναλόγως τις καταναλώσεις που έχεις άντε πέφτουν το πολύ 0,5volt συνολικά...δηλαδη κυμαίνεται από 14,3 έως 13.7 αναλόγως και το αυτοκίνητο βεβαίως....
Aν δεν κανω λαθος το μετρημα αυτο το εχει παρει με σβηστω κινητηρα αρα ειναι οκ
το καταλαβα σύμφωνοι αλλά εννοώ με ποιο σκεπτικό μιλαμε για 75% δηλαδη στο 100% πόση τάση θα έβγαζε η μπαταρία?
-
Περιπου στο 12,70 ειναι στο 100%
Τωρα τον αναλυτικο πινακα τον εχω στο μαγαζι απο αυριο θα μπορεσω να σας πω αναλυτικα
-
Παντα οι εναλλακτες-φορτιστες δινουν πιο μεγαλη ταση γιατι η μπαταρια εχει καποια εσωτερικη αντισταση που δημιουργει πτωση τασεως, οποτε τα 14 v του εναλλακτη ερχονται στα 'ισια' τους για να κρατανε τη μπαταρια φορτισμενη και να μη ζοριζουνε το κυκλωμα ,καθως χαμηλο βολταζ = περρισοτερα αμπερ για το ιδιο εργο = καψιμο του κυκλωματος . Τα 12.48 V που λετε προκυπτουν απ' αυτον τον χαρτηhttp://en.wikipedia.org/wiki/Car_battery
Open Circuit Voltage (12 V) Open Circuit Voltage (6 V) Approximate charge Relative acid density
12.65 V 6.3 V 100% 1.265 g/cm3
12.45 V 6.2 V 75% 1.225 g/cm3
12.24 V 6.1 V 50% 1.190 g/cm3
12.06 V 6.0 V 25% 1.155 g/cm3
11.89 V 6.0 V 0% 1.120 g/cm3 -
Τα volt όμως από μόνα τους, δεν δείχνουν αν η μπαταρία δεν πιο γρήγορα.
-
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Τα volt όμως από μόνα τους, δεν δείχνουν αν η μπαταρία δεν πιο γρήγορα.ναι ναι βέβαια! μπορει να την έχεις 6 χρόνια και με μια γερή φόρτιση να φτάσει στο 100% και με μιση ώρα ξεχασμένο λαμπάκι πλαφονιέρας να αδειάσει!
-
Ο χρήστης jerald έγραψε:
μια ερωτηση.... οι μπαταριες των UPS και των μηχανακιων , εχουν μεσα ηλεκτρολυτη υγρο (δηλαδη μπορω να συμπληρωσω για να τη συνεφερω) η ειναι σε στερεη μορφη??Yγρό έχουν.
-
-
Ο χρήστης jerald έγραψε:
μια ερωτηση.... οι μπαταριες των UPS και των μηχανακιων , εχουν μεσα ηλεκτρολυτη υγρο (δηλαδη μπορω να συμπληρωσω για να τη συνεφερω) η ειναι σε στερεη μορφη??Οι μπαταριες απο τις μηχανες οι μαυρες ειναι MF δλδ χωρις συντηρηση μπαινει αρχικα ηλεκτρολυτης μετα ταπωνεται με την ταπα του και δεν ξανα ανοιγη .
Αν εχει προβλημα και να βγαλεις το καπακι με καποιο τροπο να της βαλεις υγρα μπαταριας δεν θα σωθει δυσκολο -
κάτι άσχετο αλλά και σχετικό όμως...είχα πάντα την απορία
αν το δυναμό βγεί off λόγω ιμάντα ή για άλλον λόγο, μόνο με την μπαταρία μπορεί να λειτουργίσει το αυτοκινητο (όχι μόνο να πάρει μπρος) έστω και με τις ελάχιστες καταναλώσεις πάνω του? -
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
κάτι άσχετο αλλά και σχετικό όμως...είχα πάντα την απορία
αν το δυναμό βγεί off λόγω ιμάντα ή για άλλον λόγο, μόνο με την μπαταρία μπορεί να λειτουργίσει το αυτοκινητο (όχι μόνο να πάρει μπρος) έστω και με τις ελάχιστες καταναλώσεις πάνω του?Για ενα μικρο διαστημα ισως.Αν πεσει πολυ χαμηλα δεν θα δουλευει η τρομπα βενζινης ενω μπορει να σταματησει να δουλευει και ο εγκεφαλος .
Αν σου κοπει ο ιμαντας το δυναμο ειναι το λιγοτερο που πρεπει να σκεφτεις αν ειναι στην ιδια γραμμη και η αντλια νερου .
-
Στο R6 μου είχε χαλάσει ο ανορθωτής (κλασσικό πρόβλημα στα Yamaha) και το δυναμό σταματούσε να φορτίζει μετά απο κανα 10λεπτο λειτουργίας. Απο κεί και πέρα μπορούσε να δουλέψει για κανα 5άλεπτο με την μπαταρία μόνο. Όμως η μπαταρία λόγω της πολύ γρήγορης εκφόρτισης υπερθερμαινόταν και πέταγε απο τις τάπες έξω όλα τα υγρά.
Τρελά γλέντια με αυτό το μηχανάκι. Δέν ήταν λίγες οι φορές που ήθελα να το πετάξω απο κανα γκρεμό.
-
thanx παιδιά!
ο ιμάντας παίζει να είναι ξεχωριστός από την αντλία και φυσικά και από του χρονισμό των εκκεντροφόρων κ.λ.π.
αλλα προφανώς αν πάρει μπρός θα γίνει αυτό που λέει ο φίλος με την μηχανη
αντε τωρα με την μπαταρία να δουλέψουν τα μπουζι κ.λ.π κ.λ.π.
Μπαταρία αυτοκινήτου...