-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Τους δύο τελευταίους χειμώνες η εκκίνηση ήταν λίγο πιο δύσκολη από παλιά όταν είχε κρύο. Έπρεπε να κρατήσω τη μιζιά 1-2 δευτερόλεπτα παραπάνω, αυτό μόνο. Ποτέ δε χρειάστηκε δεύτερη μιζιά. Από την άνοιξη και μετά δεν μου έδινε την παραμικρή αφορμή για να σκεφτώ ότι έχει θέμα. Μάλιστα την είχα μετρήσει σε έναν ηλεκτρολόγο με αυτό το όργανο που την θέτει υπό φορτίο αντίστοιχο μιας μιζιάς, και ήταν μια χαρά.Σίγουρα είχε πάρει την κάτω βόλτα, απλά θα περίμενα πρώτα π.χ. να έχω πραγματικές δυσκολίες στην εκκίνηση, ή τουλάχιστον να μείνει λίγο ρεύμα για να λειτουργεί το κεντρικό κλείδωμα και το καντράν, παρά να ψοφήσει εντελώς έτσι ξαφνικά. Μέχρι την προηγούμενη δούλευε μια χαρά.
Δεν πειράζει, μακάρι να κρατήσει και η επόμενη άλλο τόσο...
Τα 1-2 δεύτερα μπορεί να μη σημαίνουν κάτι, ίσως είναι και από το κρύο. Σίγουρα όμως άμα περιμένεις να θέλει δεύτερη μιζιά τα θέλει ο .
Στη δικιά μου περίπτωση, παρατηρούσα πέραν του ότι χρειαζόταν να κρατήσω περισσότερο τη μίζα ,ο ήχος της μίζας δεν ήταν το ίδιο ζωηρός. Μια μέρα βάζω μπρός παρατηρώντας το ίδιο πράμα, περνάνε 5 λεπτά λειτουργίας και όταν το έσβησα δε ξαναπήρε και μιλάω για μπαταρία 4ετίας. -
Με το όργανοπου έχω συνδέση στην OBD του αυτοκινήτου εδώ και 7 μήνες, μεταξύ άλλων βλέπω και τα volt που δουλεύει η μπαταρία, μέσω του εγκεφάλου , αν δε κάνω λάθος.
Οι ενδείξης που μου δίνει είναι με σβηστή τη μηχανή 12,8 volt και με αναμμένη και φορτίο 13,5 έως 13,6 volt και αν έχω αναμένα φώτα 13,4 έως 13,5 volt.
Είμαι εντάξη, η υπάρχει θέμα; το ρωτώ γιατί εδώ πιο πάνω διάβασα οτι σας βγάζει με αναμένη μηχανή πάνω από 14 volt και λέω τι γίνεται; -
Την τελευταία φορά που μέτρησα τη δικιά μου(προ μηνών) ήταν στα 13,1v σβηστό και 14,1-14,2v σε ρελαντί και μόλις άναψα φώτα, αντίσταση έπεσε στο 13,8. Με παρεξένεψε γτ παλιότερα με 45άρα μπαταρία μου έβγαζε πάνω από 14,5v. Σκέφτηκα μήπως είναι το δυναμό στα τελευταία του, αλλά θα είχε 13,1v με ψόφιο δυναμό; Αύριο θα την ξανατσεκάρω επί ευκαιρίας και αν δω μικρότερα νούμερα παρότι μέσα στο καλοκαίρι έκανα χιλιόμετρα θα αρχίσω να ανησυχώ.
Το 13,5-13,6 σαν να μου φαίνονται λίγα και ειδικά αν είναι χωρίς φορτίο(φώτα κλπ). -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Mε άφησε κι εμένα η δικιά μου, μετά από ένα μήνα ακινησίας. 4 ετών Alphaline. Την φόρτισα, ανέβηκε στην σωστή τάση αλλά δεν μπορούσε να εκκινήσει το αμάξι. Έγινε παραγγελία Bosch S5 τελικά, αύριο θα είναι εδώ.Ήρθε χθες εν τέλει η μπαταρία αλλά λόγο βροχής δεν μπόρεσα να την βάλω. 12.6V στους πόλους, jet δηλαδή. Σήμερα το πρωί την έβαλα και πήρε με 1/8 μιζιάς. Τα είχε φτύσει εδώ και καιρό η άλλη αλλά την έσωζε το περιοδικό φόρτισμα.
-
Το περιοδικό...πόσο,μηνιαίο;....ετήσιο;....Στή πτώση πάντως,βοηθάνε πολύ τα amper εκκίνησης.....όσο υψηλότερα τόσο μεγαλύτερο και πιο απότομο 'άδειασμα'...!
-
Περίπου ανά 3 μήνες τον τελευταίο χρόνο που το χρησιμοποιούσα το αμάξι σε μικρές διαδρομές κατά βάση.
-
Η S5,πόσα amper εκκίνησης δίνει;
-
H συγκεκριμένη που πήρα εγώ, 610Α.
-
H μπαταρία του αυτοκινήτου μου στα χαρτιά φαίνεται ότι έχει διαστάσεις 242χ175χ175 χιλ. Έχω βρει ωστόσο σε ανάλογη διάσταση από διάφορες εταιρείες, κυρίως ασιατικές, στους καταλόγους τους για ευρωπαικά αυτοκίνητα (DIN) μήκος 243 ή και 244 χιλ με τις άλλες διαστάσεις ίδιες. Υπάρχει περίπτωση για 1-2 χιλ παραπάνω να μη χωράει στη βάση της; Λογικά φαντάζομαι πως όχι..
-
Θα έλεγα πως είναι εξαιρετικά απίθανο αλλά γιατί δεν τσεκάρεις την βάση που έχει το αμάξι επί του πρακτέου;
-
Γιατί απλά για να έχεις πλήρη πρόσβαση στη βάση κι ως εκ τούτου ακρίβεια χιλιοστού στη μέτρηση πρέπει να ξηλώσεις την εγκατεστημένη μπαταρία...
-
Καλημέρα.
Ερώτηση: Μπορώ να τροφοδοτήσω μέσω της υποδοχής του αναπτήρα του αυτοκινήτου με ρεύμα από εφεδρική μπαταρία όσο αντικαθιστώ τη μπαταρία του (προκειμένου να μη χάσω μνήμες, settings εγκεφάλου κλπ); Έχω δει βιντεάκια στο youtube που το κάνουν, απλά σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάποια δίοδος στο κύκλωμα του αναπτήρα που εμποδίζει την αναποδη ροή ενέργειας από έξω προς το εσωτερικό κύκλωμα...
Σε κάποιο μάλιστα από αυτά, ο χρήστης συμβούλευε, σε περίπτωση που απαιτείται για να είναι ενεργό το κύκλωμα του αναπτήρα, να βάλουμε-γυρίσουμε σε κάποια θέση, κλειδί πάνω στο αμάξι. Αλλού βέβαια διάβασα ότι αυτό απαγορεύεται δια ροπάλου .
Το έχει κάνει κανείς;
Θα μπορούσε άνετα σε όλα αυτά να αντιτείνει κάποιος, και γιατί ρε φίλε δε συνδέεις την εφεδρική μπαταρία απευθείας στους ακροδέκτες που κουμπώνουν στους πόλους της προς αντικατάσταση μπαταρίας;
Και η απάντησή μου θα ήταν, και τι γίνεται αν κάποιος θέλει να καθαρίσει-τρίψει τους ακροδέκτες αυτούς; Προφανώς με το να τους έχεις δεσμευμένους με κροκοδειλάκια με εφεδρική μπαταρία ταυτόχρονα, αυξάνεις αρκετά τις πιθανότητες ακούσιας επαφής-βραχυκυκλώματος όσο είναι συνδεμένη η εφεδρική μπαταρία, με ότι αυτό συνεπάγεται.. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Καλημέρα.
Ερώτηση: Μπορώ να τροφοδοτήσω μέσω της υποδοχής του αναπτήρα του αυτοκινήτου με ρεύμα από εφεδρική μπαταρία όσο αντικαθιστώ τη μπαταρία του (προκειμένου να μη χάσω μνήμες, settings εγκεφάλου κλπ); Έχω δει βιντεάκια στο youtube που το κάνουν, απλά σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάποια δίοδος στο κύκλωμα του αναπτήρα που εμποδίζει την αναποδη ροή ενέργειας από έξω προς το εσωτερικό κύκλωμα...
Σε κάποιο μάλιστα από αυτά, ο χρήστης συμβούλευε, σε περίπτωση που απαιτείται για να είναι ενεργό το κύκλωμα του αναπτήρα, να βάλουμε-γυρίσουμε σε κάποια θέση, κλειδί πάνω στο αμάξι. Αλλού βέβαια διάβασα ότι αυτό απαγορεύεται δια ροπάλου .
Το έχει κάνει κανείς;
Θα μπορούσε άνετα σε όλα αυτά να αντιτείνει κάποιος, και γιατί ρε φίλε δε συνδέεις την εφεδρική μπαταρία απευθείας στους ακροδέκτες που κουμπώνουν στους πόλους της προς αντικατάσταση μπαταρίας;
Και η απάντησή μου θα ήταν, και τι γίνεται αν κάποιος θέλει να καθαρίσει-τρίψει τους ακροδέκτες αυτούς; Προφανώς με το να τους έχεις δεσμευμένους με κροκοδειλάκια με εφεδρική μπαταρία ταυτόχρονα, αυξάνεις αρκετά τις πιθανότητες ακούσιας επαφής-βραχυκυκλώματος όσο είναι συνδεμένη η εφεδρική μπαταρία, με ότι αυτό συνεπάγεται..Δε νομίζω να υπάρχει δίοδος εκεί που λες, δεν έχει λόγο ο κατασκευαστής να το κάνει. Εξάλλου πουλάνε και κάποιο κιτ το οποίο «μεταφέρεις» ενέργεια από αμάξι σε αμάξι μεταξύ των αναπτήρων, εάν έχεις μείνει από μπαταρία.
-
Όταν στα τελευταίας γενιάς αυτοκίνητα, ακόμα και η μπλαφονιέρα ελέγχεται από τον «εγκέφαλο», δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος.
Όσο για τις διαστάστεις της μπαταρίας, πολλές έχουν κάτι πλαστικά στη βάση τους, που αν δεν χωράνε, σπάνε για να κάνεις χώρο. -
Μια που το λέει και η ενότητα έχει κανείς προσπαθήσει να «αναζωογονήσει» την μπαταρία του μετά που τα έφτυσε; Έχω παρατηρήσει στο tube καμπόσα βιντεάκια και ορισμένοι το έχουν καταφέρει. Προσωπικά μόλις τα παίξει η δικιά μου θα το προσπαθήσω.
-
Σε καινούρια μπαταρία που πρόκειται να τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο, ποια είναι η ενδεδειγμένη τάση εν κενώ; Ρωτάω γιατί αγόρασα σήμερα, και μέτρησα τάση στους πόλους της καινούριας 12,48V. Είναι σκόπιμο να τη φρεσκάρω με φόρτιση πριν την τοποθέτηση;
Ευχαριστώ. -
Εάν έχεις φορτιστή δεν χάνεις τίποτα να το κάνεις.
Εάν πάλι οδηγήσεις καμιά ώρα πάλι σε γενικές γραμμές είσαι ο.κ.θα πάρει (όχι απόλυτα) ότι χρειάζεται. -
Σε καινούρια μπαταρία που πρόκειται να τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο, ποια είναι η ενδεδειγμένη τάση εν κενώ; Ρωτάω γιατί αγόρασα σήμερα, και μέτρησα τάση στους πόλους της καινούριας 12,48V. Είναι σκόπιμο να τη φρεσκάρω με φόρτιση πριν την τοποθέτηση;
Ευχαριστώ.Μια χαρά είσαι......όταν πέρασα την Winner,μετρήθηκε 12,63........είμαστε μέσ'στα όρια!!
-
Ευχαριστώ.Ο καθε κατασκευαστης,οταν παραδιδει καποιες ποσοτητες μπαταριων,τις εχει φορτισμενες βασει ποσοστου που αναφερει η συμβαση-συμφωνια.Αυτο γινεται λογω κοστους του ρευματος φορτισης.
Ναι να τη φορτισεις,σε καλο-αργο φορτιστη,αν εχεις.Της δινεις ζωη! -
Τελικά χτες τοποθέτησα στο αυτοκίνητο μία Delkor 54AH που αγοράστηκε προς 65 ευρώ με εγγύηση 2 ετών.
http://www.delkor.com/language/eng/product/din.asp
Προηγούμενα την έβαλα σε φόρτιση με ρεύμα 2Α σε ηλεκτρονικό φορτιστή για περίπου 2 ώρες. Η τάση στους πόλους μετρήθηκε στα 12,72V όταν τοποθετήθηκε. Χρησιμοποιήθηκε εφεδρική (παλιά) μπαταρία μολύβδου από UPS για τροφοδότηση του αυτοκινήτου μέσω πόλων όσο διαρκούσε η αλλαγή. Καθαρίστηκαν καλά οι πόλοι και μετά τη σύνδεση των ακροδεκτών περιχύθηκαν με στεγανοποιητικό πόλων της Permatex.
http://www.permatex.com/products-2/prod ... ler-detailΓια να δούμε πως θα τα πάει...
Μπαταρία αυτοκινήτου...