-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
περσυ το καλοκαιρι η ταση της εδειχνε σταθερα σβηστο αμαξι 12,80.
Μόλις το έσβηνες ή την άλλη μέρα;Έχει σημασία γιατί σιγά σιγά πέφτει.
Πάντως τόση τάση σημαίνει πλήρως φορτισμένη μπαταρία. (δε σημαίνει όμως ότι η μπαταρία σου συνεχίζει να είναι όσων ΑΗ ήταν καινούργια αλλά ότι όσα ΑΗ σου έχουν μείνει είναι γεμάτα.)
Ακριβώς αυτό θα έγραφα, διότι έτσι είναι.
Α. -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Όμορφα σήμερα, η Varta που αγοραστηκε πριν 3 χρονια περιπου τα εφτυσε, η προηγουμενη εβγαλε 4 χρονια και στην Merc τους εκανε εντυπωση γιατι συνηθως τις αλλαζουν μετα την 6ετια!
Η συγκεκριμενη απο μια καλη αρχη εδειχνε οτι δεν ειναι για πολλα και κακως την ακριβοπληρωσα και την πηρα απο το ραφι της αντιπροσωπιας!Στα 100Ah εχουμε καμια καλη προταση; Ψαχνω για Optima αλλα δε βλεπω να δινουν κατι πανω απο 75Ah!
CCA νομιζω οτι και η παλια αλλα και αυτη που φοραει τωρα ειναι γυρω στα 750Varta κράτησε 3 χρόνια; Εμένα 3 μήνες! Η Varta (δε γνωρίζω αν είναι και η Bosch) ανήκει στο αμερικάνικο όμιλο Johnson Controls και μάλλον κατασκευάζονται στη Κίνα με διαφορετικές προδιαγραφές απ' ότι την εποχή που ήταν στην κατοχή των Γερμανών.Eπίσης έχω ακούσει πολλούς που έχουν απογοητευτεί απο τις συγκεκριμένες.
Η Optima δεν είναι λίγο ακριβές ή κάνω λάθος; Δε νομίζω ότι χρειάζεται να δώσεις πολλά λεφτά για κάτι αναλώσιμο.
Eγώ προσωπικά χωρίς να είμαι ο master των μπαταριών έχω ακούσει καλά λόγια για Solite, Yuasa, Exide, Μitsuba(που έχω στο αμάξι λίγους μήνες). -
Το κουφό είναι οτι μόνο σε εμένα βγάζουν τόσο, πχ 2 φίλοι πάλι σε Merc την έχουν τη δικιά του πάνω από 7 χρόνια τώρα χωρίς κανένα παράπονο! Ενώ οι περιπτώσεις τις 5ετίας και βάλε είναι αρκετές μέσα στα διάφορα sites!
Σίγουρα έχω το μείον που δεν κινείται καθημερινά το αυτοκίνητο και θα φάει που και που ένα καλό διάστημα ακινησίας (τώρα πχ είχε να κουνηθεί 1 μήνα)
Mitsuba πχ δεν εχει στα CCA που χρειαζομαι και στην αγορά στα 100Ah βρίσκεις μόνο Varta και Bosch, που ουσιαστικά πρέπει να είναι οι ίδιες!
100Αh, 760A είναι τελικά η μαμά!
Επίσης το ματάκι συνεχίζει να λέει ότι είναι φορτισμένη
-
Για λόγους που έχω εξηγήσει, το πλείστο των μπαταριών φτιάχνονται στην ανατολή!.
Σίγουρα το κόστος που είχε ο Μαστρογιάννης, στης τρις γέφυρες στα κάτω Πατήσια, (χειροποίητες), και βαστούσαν plys 7 χρόνια, παρήλθε ανεπίστρεπτα!.
Και δεν είναι παράδοξο, το ότι ορισμένες αντιπροσωπίες αυτοκινήτων στα καινούργια μοντέλα τους δίνουν 6 χρόνια. Είναι ιδικές παραγγελίες, και δεν της πουλάνε ούτε στα after market μαγαζιά τους!.
Υπάρχουν και μάρκες με αντοχή όπως είναι οι AC, μα οι τιμές τους είναι σημαντικά ακριβότερες. Έτσι δεν μπαίνουν στα μαγαζιά μας, όταν ο μεταξύ μας συναγωνισμός είναι στυγνός….
Έτσι από αυτούς αγοράζω μόνον σε ιδικές περιπτώσεις, όπως πχ, με πλάγιους πόλους, που μπαίνουν σε ορισμένα αυτοκίνητα μέσα στο φτερό.
Α. -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Το κουφό είναι οτι μόνο σε εμένα βγάζουν τόσο, πχ 2 φίλοι πάλι σε Merc την έχουν τη δικιά του πάνω από 7 χρόνια τώρα χωρίς κανένα παράπονο! Ενώ οι περιπτώσεις τις 5ετίας και βάλε είναι αρκετές μέσα στα διάφορα sites!
Σίγουρα έχω το μείον που δεν κινείται καθημερινά το αυτοκίνητο και θα φάει που και που ένα καλό διάστημα ακινησίας (τώρα πχ είχε να κουνηθεί 1 μήνα)
Mitsuba πχ δεν εχει στα CCA που χρειαζομαι και στην αγορά στα 100Ah βρίσκεις μόνο Varta και Bosch, που ουσιαστικά πρέπει να είναι οι ίδιες!
100Αh, 760A είναι τελικά η μαμά!
Επίσης το ματάκι συνεχίζει να λέει ότι είναι φορτισμένηE ρε τι είναι τούτο; Aυτή τη βάζω στο αμάξι και καταργώ την μηχανή
Οι Exide από ένα κατάλογο που βρήκα έχουν σε τόσο υψηλά CCA , γενικά ψαξτό λίγο γτ αμάν με αυτό το μονοπώλειο, γέμισε ο τόπος με Varta και Bosch! . Όσο για Exide μια πρόταση έκανα δεν είμαι ο εισαγωγέας.
Αν δεν μετακινείς και πολύ το αμάξι ένας λόγος νομίζω να μην βάλεις καμιά πανάκριβη.
http://www.recorbatteries.gr/pdf/exide.pdfΓια λόγους που έχω εξηγήσει, το πλείστο των μπαταριών φτιάχνονται στην ανατολή!.
Σίγουρα το κόστος που είχε ο Μαστρογιάννης, στης τρις γέφυρες στα κάτω Πατήσια, (χειροποίητες), και βαστούσαν plys 7 χρόνια, παρήλθε ανεπίστρεπτα!.
Και δεν είναι παράδοξο, το ότι ορισμένες αντιπροσωπίες αυτοκινήτων στα καινούργια μοντέλα τους δίνουν 6 χρόνια. Είναι ιδικές παραγγελίες, και δεν της πουλάνε ούτε στα after market μαγαζιά τους!.
Υπάρχουν και μάρκες με αντοχή όπως είναι οι AC, μα οι τιμές τους είναι σημαντικά ακριβότερες. Έτσι δεν μπαίνουν στα μαγαζιά μας, όταν ο μεταξύ μας συναγωνισμός είναι στυγνός….
Έτσι από αυτούς αγοράζω μόνον σε ιδικές περιπτώσεις, όπως πχ, με πλάγιους πόλους, που μπαίνουν σε ορισμένα αυτοκίνητα μέσα στο φτερό.Σα να ακούω τον πατέρα μου, όταν κάποτε οι μπαταρίες κατασκευάζονταν στην Ελλάδα όπως και πολλά άλλα.Θυμάται ακόμα το να δούλεύεις με οξέα δεν ήταν και ότι καλύτερο για την υγεία.Ακόμα όμως φτιάχνουν εδώ μπαταρίες πχ Recor άμα γνωρίζεις που κατασκεύαζονται στην Kομοτηνή, μάλιστα ήταν μια απο τις επιλογές μου πριν βάλω την Varta και το μετανιώσω.
http://www.recorbatteries.gr/ -
Καποτε τα αυτοκινητα δεν κουβαλουσαν ολους αυτους τους καταναλωτες που εχουν σημερα, καποτε η Merc εβαζε νορμαλ μπαταριες στα αυτοκινητα της και οχι τερατα, πλεον τα περισσοτερα τα βγαζει απο το εργοστασιο στανταρ με την λεγομενη extra capacity της φωτο παραπανω χωρις εξτρα χρεωση (θεωρειται βασικος εξοπλισμος)! Γενικα οι απαιτησεις εχουν αυξηθει αρκετα αλλα η τεχνολογια στις μπαταριες παραμενει λιγο κλασικη, οποτε δεν ειναι μονο οι εξ ανατολης κατασκευες και η πτωση στην ποιοτητα!
Καρφωσα εναν Einhell στα 10Amp εχθές το απόγευμα και πριν λιγο το εβαλα μπροστα, οποτε ξεκιναω επιτελους για Ελλαδα και τα λοιπα τα κανονιζω με την ανεση μου
Καλημέρες
-
Καλημέρα. Χθες βράδυ έμεινε το smartaκι από μπαταρία. Γενικά εχω ξεχάσει κατά καιρούς 4-5 φορες από μπαταρια γιατι ξεχνώ τα alarm καμιά φορά. Έτσι χθες ενώ το άφησα για κανα 10 λεπτο με ανοιχτά φωτο και ράδιο γιατί περίμενα την κοπελιά, μετά δεν έπαιρνε. Έφερα ενα γνωστό, συνδέσαμε τα καλώδια αλλά τίποτα.. Το αφήσαμε κανα 5λεπτο αλλά δεν αντιδρούσε το δικό μου.
Λογικά άδειασε τελείως ή μπορώ να κάνω κάτι έστω για να το μεταφέρω σε συνεργείο;
Επίσης, αν αγοράσω μπαταρία είναι δύσκολη η αλλαγή; Δεν έχω ιδέα από τέτοια αλλά για να μη πληρώνει οδική βοήθεια και μηχανικούς.
-
Δοκίμασε και με διπλά, ή πιο χοντρά καλώδια, μπας και πάρει.
Η αλλαγή δεν είναι τπτ...
-
Μια μπαταρία που έχει αδειάσει τελείως μερικές φορές θα είναι σε κακά χάλια. Το πιο πιθανό είναι με λίγη φόρτιση (ή και με καλώδια) να πάρει εκτός αν μέσα στην ατυχία σου έτυχε να ψοφήσει τελείως (να βραχυκύκλωσε) οπότε θέλει πέταμα (ανακύκλωση).
Η αλλαγή δεν είναι τίποτα για κάποιον που ξέρει τα βασικά δηλαδή κατσαβίδι, καρυδάκι, συν και πλήν. Αλλά για αρχή, ξέρεις που είναι η μπαταρία του Smart;; -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Όταν λετε δεν είναι τπτ; Υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο; Χρειάζεται συγκεκριμένα εργαλεία; Κι αν ναι εγώ που δεν γνωρίζω από τέτοια θα τα καταφέρω;
Ξέρω που είναι η μπαταρία, αφού το έχω βάλει μπρος με καλώδια 5-6 φορες. Δεν ξέρω αν βραχυκύκλωσε από τη στιγμή που άναβε το φωτάκι ή το ράδιο ή το κεντρικό κλείδωμα, ωστόσο δεν είχε δύναμη να πάρει μπρος.
Επίσης, κάτι συγκεκριμένο για μπαταρίες; Στο βενζινάδικο εδώ στη δουλειά πουλάει με 60-70 ευρώ είδα..
-
Θα αλλάξω κι εγώ... Η μαμά - ναι, έχει την εργοστασιακή, του 2006, δεν ξέρω πως γίνεται αυτό - είναι 42AH/390 EN A εκκίνησης. Να βάλω μία 44/420;
-
@anesperos13
ΔΕΝ θα την πάρεις από το βενζινάδικο για 60-70.... Τουλάχιστον όχι προτού ψάξεις λίγο την αγορά.
Σιγουρέψου ότι η μπαταρία έχει τις σωστές διαστάσεις και τους πόλους στις σωστές θέσεις!
Τα συνήθη εργαλεία στα ανέφερα.
Αφού άναβαν δεν βραχυκύκλωσε.@sinanai
Ναι να την βάλεις. Δες αυτά που λέω στον anesperos13 -
http://www.smart-cover.gr/product_info.php?products_id=612
Κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει ωστε να πάρει μπρος γιατί είναι παρκαρισμένο σε άσχημο σημείο; Γιατί έχει ένας γνωστός κάτι παρόμοιο.
-
Αυτός είναι ένας κοινός φτηνός φορτιστής. Θέλει μπρίζα με ρεύμα και σου φορτίζει την μπαταρία όχι με τον καλύτερο τρόπο αλλά τη δουλειά θα πρέπει να την κάνει, άστο 2-3 ώρες.
-
Ενα εργαλειακι που βοηθαει πολυ( οταν ο πολος εχει σφηνωσει και δεν λεει να βγει ευκολα) ειναι ενας τετοιος μικρος εξωλκεας(υπαρχουν σε πολλες μαρκες),βεβαια η ολη δουλεια μπορει να γινει και με ενα απλο κατσαβιδι,αλλα αν καποιος δεν θελει να πληγωσει τους πολους ειναι πολυ καλη λυση.
http://img341.imageshack.us/img341/340/1506tf.jpg -
Το γεγονός και μονο ότι έβαλες ήδη άλλες 5-6 φορές μπρος με μετάγγιση/καλώδια, λέει πολλά για την κατάσταση της μπαταρίας σου αυτή τη στιγμή. Προφανώς της έκανες πολύ άσχημη χρήση (μικρές διαδρομές, μεγάλη καταπόνηση), τη βίασες και με τις μεταγγίσεις, οπότε την ξέκανες πολύ πριν την ώρα της. Επιπλέον, η μετάγγιση έχει συγκεκριμένη διαδικασία (ποιό καλώδιο μπαίνει πρώτο, σε ποιό όχημα, πως βάζουμε μπρος, πως αφαιρούμε τα καλώδια, με ποιά σειρά κτλ). Η λανθασμένη διαδικασία έχει επιπτώσεις όχι μόνο στη μπαταρία (αυτό πάει κι έρχεται, αλλάζει εύκολα), αλλά και σε άλλα ηλεκτρικά του οχήματος (πχ εγκέφαλος...).
Η μπαταρία σου θέλει οποσδήποτε άλλαγη, εφόσον δεν είναι deep-cycle (που προφανώς δεν είναι), δε θα μπορέσει να ανανήψει. 60-70€ για τόσο μικρή μπαταρία μου ακούγονται υπερβολικά, κάνε έργευνα αγοράς οπωσδήποτε. Η αλλαγή της είναι μάλλον piece of cake για όποιον έχει κρατήσει κατσαβίδι στα χέρια του και διαθέτει 2-3 βασικά εργαλεία (έχουν αναφερθεί πιο πάνω), κατά την εγκατάσταση πρώτα συνδέουμε το θετικό πόλο της καινούργιας μπαταρία και μετά τον αρνητικό.
Το μηχάνημα του λινκ είναι απλός φορτιστής, δε θα σου φανεί καθόλου χρήσιμος. Αυτό που ισως χρειάζεσαι είναι ένας jump-starter, αλλά και πάλι θα το χρησιμοποιούσα (ως ύστατη λύση) μόνο αν είχα μείνει στη σαβάνα και έβλεπα τα λιοντάρι να έρχονται καταπάνω μου...
-
Όσον αφορά στη διαδικασία 'μετάγγισης' η αλήθεια ειναι ότι δεν ήξερα και είδα πριν λίγη ώρα τη διαδικασία. Θα δοκιμάσω μια ακόμη φορά με κάτι καινούργια καλώδια που πήρα από super market κάνοντας με τη σειρά τη διαδικασία μπας και γίνει κάτι. Για να φέρω το αμάξι στην περιοχή μου.
Τώρα σχετικά με την μπαταρία μπορώ να βρω τις διαστάσεις στο εγχειρίδιο; Επειδή η δουλειά μου είναι κοντά στη Φραντζή στο Ν. Κόσμο γνωρίζετε κανέναν έντιμο επαγγελματία γιατί κάποιοι είναι αεριτζήδες από αυτούς;
-
Το 406 μετά από ένα τρίμηνο σχεδόν ακινησίας (γλυκάθηκε o πατήρ μου με το 307 και οδηγούσε αυτό) έμεινε από μπαταρία. Το περίεργο είναι ότι o φορτιστής του Lidl δεν μπορούσε να την φορτίσει και την πήγα στον βενζίνα μου, την άφησα για μια μέρα και την πήρα με 12,5 περίπου βολτ. Μετά την συνέδεσα στον δικό μου και την άφησα ένα βράδυ, οπότε και έφτασε στα 12,7-12,8.
Δυστυχώς δεν είχα το πολυμετρο μου εκείνη τη μέρα και δεν ήξερα πόσο είχε εκφορτιστει, άραγε είχε πέσει τόσο η τάση που δεν μπορούσε να την φορτίσει o δικός μου;
Μέτρησα και του 307 μιας και έφερα πολυμετρο μου σήμερα (είδα μαύρο το ματάκι), στα 12,3 ήταν μετά από 6ωρο ακινησίας και χωρίς καταναλωτές πάνω, απόρροια μάλλον των σύντομων διαδρομών που κάνει το τελευταίο εξάμηνο. Την έβαλα τώρα να φορτίσει, για να δούμε αν θα ανέβει.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
'Τώρα σχετικά με την μπαταρία μπορώ να βρω τις διαστάσεις στο εγχειρίδιο'
Aν εννοεις τις διαστασεις(μηκος,πλατος,υψος) γιατι δεν τις μετρας με εναν χαρακα(δεν ξερω απο smart,αν η μπαταρια εχει ευκολη προσβαση κλπ)συνηθως τα manual γραφουν τα ΑΗ και τα Α εκκινησης και οχι τις φυσικες διαστασεις που εχει μια μπαταρια.Οσο αφορα την μεταγγιση οπως λες,να θυμασαι οτι συνδεουμε το καλωδιο με το(-) οχι στον αρνητικο πολο της αδειας μπαταριας αλλα οσο πιο κοντα στα μπουζι γινεται(πανω στο σωμα της μηχανης δηλαδη-αφου αυτη ειναι η πιο αμμεση διαδρομη για το ρευμα). -
Εγώ το έβαζα στον αρνητικό πόλό.
Πάντως, στο smart η μπαταρία είναι κάτω από τα πόδια του συνοδηγού και η μηχανή στο πορτ παγκαζ. Και γενικά μόνο το πάνω μέρος της μπαταρίας μπορώ να διακρίνω.. Μπουζί δεν.. Εκτός κι αν ξέρει κάποιος που είναι..
Μπαταρία αυτοκινήτου...