-
Παιδες στην περίπτωση την δικιά μου για να τελειώνεται με εμένα ρώτησα άλλους ιδιοκτήτες με το ίδιο αμάξι και μου λένε πως τόσο δίνουν σε όλα περίπου. Στην περίπτωση των hyundai το 14,7-14,8 ειναι φυσιολογικό και χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα στη μπαταρία.
Όσο για το πολύμετρο, θέλει γνώση να το χειριστής (εξαρτάται το εργαλείο)και ο οποιοσδήποτε δε μπορεί.Εγω την μέτρηση την έκανα με πολύμετρο και με άνθρωπο (1949) που γνωρίζει το συγκεκριμένο (είχε 10 καλές ενεργειακές λάμπες) απλώς λόγω κρύου και χρόνου δεν ακολουθησαμε την μέθοδο πόλου και μπαταρίας. Απλώς να ξαναπώ ότι τόσο είναι τα volt και σε άλλους ιδιοκτήτες
και σε νεότερα μοντέλα. -
Εγώ νομίζω ότι για γενική χρήση και το απλό πολύμετρο των 3-5ευρώ μια χαρά κάνει τη δουλειά του. Και γιά τη δυσκολία στη χρήση του, νομίζω ότι για να το έχεις ξέρεις γιατί το αγόρασες, το δοκίμασες και 2-3 φορές να ξέρεις τι πάει πού και τέρμα. Αλλιώς αν δεν έχεις ζητάς από φίλο σου που έχει να έρθει με το πολύμετρό του και έληξε το θέμα. Απλά είναι ο μπελάς του βάλε βγάλε ασφάλειες (και σε μερικά αυτοκίνητα όπως το δικό μου υπάρχουν πολλές και σε πολλά μέρη,μερικά δυσπρόσιτα) και φυσικά το επόμενο βήμα. Βέβαια αν δεν είναι κάτι εύκολο πας στο μάστορα και τουλάχιστον τον οδηγείς που να κοιτάξει (αν και μπορεί να μη σε πιστέψει...).
-
Εαν καποιος δεν ξερει να λειτουργησει ενα απλο (ξαναλεω απλο εννοωντας μη αυτορυθμιζομενο μιας και ασφαλεια προστασιας εχει και η κινεζια των 5 ευρω) πολυμετρο που κοστιζει γυρω στα 10-15 Ε τοτε καλυτερα να παει σε εναν ηλεκτρολογο και να του εξηγησει τι προβλημα εχει! Ολα τα αλλα ειναι ιστοριες για αγριους και ναι, συμφωνουμε, το εργαλειο ειναι εργαλειο στα χερια του 'γνωστη' και μιλαμε για πολυμετρο οχι για καποιο διαγνωστικο που ηρθε απο το μελλον!
-
Ξέρει κανείς αν είναι δυνατόν μία μπαταρία καινούρια να καταστραφεί λόγω κρύου? πχ μετά από απραξία σε -10/15°C να μη λειτουργεί/βάζει μπρος το αυτοκίνητο?
-
Αυτο που ξερω ειναι οτι το κρυο αυξανει την αντισταση της μπαταριας με αποτελεσμα να μην μπορει να δωσει το μεγιστο ρευμα εκκινησης , οταν επιστεψει στην φυσιολογικης της θερμοκρασια τοτε επανέρχεται ,
ομως η ζημια που μπορει να παθει απο το κρυο ειναι να παγωσει ο ηλεκτρολύτης και κατα την διαστολη του να προκαλεσει ζημια στο εσωτερικο της. -
Παγώνει μόνο όταν είναι αφόρτιστη.
Φορτισμένη δεν παγώνει ποτέ.Αν έχει παγώσει θα είναι μάλλον προφανές.
-
Εδώ οι τρόμπες οι μηχανικοί μου λένε πως όλα είναι οκ, κ πως πρέπει να κινώ το αυτοκίνητο κάθε 1-2 μέρες για να μη μένει η μπαταρία από το κρύο... Θερμοκρασίες έχουμε -10 έως -15 °C... είναι δυνατόν?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Εδώ οι τρόμπες οι μηχανικοί μου λένε πως όλα είναι οκ, κ πως πρέπει να κινώ το αυτοκίνητο κάθε 1-2 μέρες για να μη μένει η μπαταρία από το κρύο... Θερμοκρασίες έχουμε -10 έως -15 °C... είναι δυνατόν?
Σίγουρα η αφόρτιστη μπαταρία, έχει χαμηλά μπομε, και έτσι παγώνει, με κίνδυνο να σκάσει.
Τα αυτοκίνητα που έρχονται από βόρειες χώρες, όλα φοράνε πουλόβερ!!!... στην μπαταρία.
Στον Καναδά, από της μάσκες των αυτοκινήτων κρέμεται μια πρίζα. Όταν το βράδυ παρκάρουν, την συνδέουν, και έτσι λειτουργεί ένα μικρό θερμαντικό σώμα. Σίγουρα για αυτούς το -40 είναι συνηθισμένο.
Α. -
Από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα με τη μπαταρία παρατήρησα ότι σχεδόν κάθε φορά που βγαίνω είτε εγώ, είτε ο συνοδηγός, ηλεκτρίζομαι στην πόρτα. Δεν νομίζω να έχει να κάνει με τα ρούχα, μιας κ κάθε φορά είναι διαφορετικά. Είναι δυνατόν να υπάρχει διαρροή που να οδηγεί σε στατικό ηλεκτρισμό?
-
Oxι, καμια σχεση, απλα καιρος ειναι ξηρος, και/η φορας ρουχα που επιτεινουν το φαινομενο (πουλοβερ πχ).
Ειχα να το βαλω μπροστα μια βδομαδα, με θερμοκρασιες κατω απο -10, δεν ειχα καποιο προβλημα με την mitsubara
-
Νομίζω ο leonp έχει πει αρκετές φορές, να πιάνουμε το μεταλλικό μέρος της πόρτας όταν πατάμε το πόδι στην έξοδο για να μην μας χτυπάει.Όσες φορές θυμήθηκα να κατέβω έτσι δεν με χτύπησε.
Έχω πάθει πλάκα και 'γω με μια 45άρα mitsuba που έχω, ενώ έχει μείνει από ρεύμα πάνω από 10 φορές και το ματάκι είναι μαύρο, δεν έχει «πεθάνει» ακόμα.
Το αποκορύφωμα ήταν την Τρίτη που με άφησε ξανά, και έβγαλα τον πόλο μέχρι την επόμενη μέρα όπου έβαλα μπροστά χωρίς βοήθεια. -
Η μέτρηση της μπαταρίας έδειξε 12,45 V και 379 Α(ΕΝ). Είναι αρκετό αυτό?
Αν θυμαμαι καλά τα 12,45 V δεν είναι κ πολλά, ειδικά για μπαταρία νέα. Θα έπρεπε να έχει πάνω από 13V, σωστά?
-
Από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα με τη μπαταρία παρατήρησα ότι σχεδόν κάθε φορά που βγαίνω είτε εγώ, είτε ο συνοδηγός, ηλεκτρίζομαι στην πόρτα. Δεν νομίζω να έχει να κάνει με τα ρούχα, μιας κ κάθε φορά είναι διαφορετικά. Είναι δυνατόν να υπάρχει διαρροή που να οδηγεί σε στατικό ηλεκτρισμό?
Παίζει ρόλο εάν φόρας συνθετικά ρούχα.
Εάν υπάρχουν χνουδάτα καλύμματα καθισμάτων.
Η ξηρασία.
Η σόλα των παπουτσιών σου.
Εάν από μπετούγιες πλαστικές, πλαστικά καθίσματα, πλαστικές σόλες, πλαστικό λεβιέ, πλαστικό περικάλυμμα κλειδιού, τότε εσύ δεν εκφορτίζεσαι και όχι το αυτοκίνητο!.
Εάν είσαι ‘πεταχτούλης*’ και βγαίνεις γρήγορα έξω, τότε η γρήγορη τριβή των ρούχων σου, δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό, και εσύ σαν άλλος πυκνωτής το αποθηκεύεις στο σώμα σου.
Μόλις το ακουμπήσεις εκφορτίζεσαι.
Α.
ΥΓ * Ζoνtaνος ευκίνητος γρήγορος!!!. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
όχι είναι του 2007. έχει κανείς άποψη για MITSUBA (70 E), BANNER (90 E), WINNER (85 E) ?
Μήπως μιλάμε για το ίδιο κατάστημα:
Τον Φεβρουάριο του 2011 αγόρασα από εδώ: http://www.bataries-liatsos.gr/?page_id=4
μια μπαταρία Supreme , 50Α για την Lancia, με εγγύηση 1 έτους. Εδώ και λίγες μέρες φαινόταν το αυτοκίνητο να ζορίζεται και αφού ρώτησα και την γνώμη του ηλεκτρολόγου, μου είπε πως η μπαταρία είναι στα τελευταία της.
Σήμερα πήγα στο κατάστημα και του είπα τι έγινε και προς τιμήν του, αφού την έλεγξε μου έδωσε κατευθείαν μια καινούρια ίδια μπαταρία.
Η συγκεκριμένη μάρκα είναι Ινδονησιακής κατασκευής και το ίδιο εργοστάσιο βγάζει και μπαταρίες με την επωνυμία της MITSUBA. Γι' αυτό την είχα προτιμήσει, γιατί αν και φθηνή, από την στιγμή που την εμπιστευόταν η MITSUBA που έχει πολύ καλό όνομα, θεώρησα πως δεν θα ήταν και χάλια...
Τώρα, μένει ν' αποδειχτεί πιο... τυχερή η καινούρια, πάντως το κατάστημα ήταν σωστό απέναντί μου.Τα νεότερα, η δική μου Supreme, αποδείχτηκε πιο... σάπια από την προηγούμενη. Το αυτοκίνητο έχει μερικές μέρες που είναι ακίνητο, δεν λένε αυτοί που έχουν παρκάρει εμπρός και πίσω του να φύγουν να το βάλω μπροστά με το άλλο!
Προφανώς και από την στιγμή που δεν είχα διαρροή (το έλεγξε και ο ίδιος που μου άλλαξε την μπαταρία...), απλώς φαίνεται πως η συγκεκριμένη μάρκα είναι χάλι... Θα ξαναπάω από κει να δούμε τι θα κάνουμε. Καθόλου τυχαίο μάλλον το γεγονός πως πια δεν τις προτείνει και ο ίδιος, κάτι υπόλοιπα έχει στο μαγαζί...
Προωθεί τις Winner που είναι ελληνικές. Το πόσο καλές, δεν γνωρίζω, αλλά δεν βλέπω γιατί να είναι καλύτερες οι ασιάτικες που έρχονται από Κίνα ή Ινδονησία...
Και οι φτηνές Varta και Bosch κινέζικες είναι συνήθως... Κι αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό, οι κινέζοι στο θέμα μπαταρία είναι στην κορυφή πια.Τελευταίο (ελπίζω! ) update στην υπόθεση της μπαταρίας. Πήγα ξανά στο κατάστημα που την αγόρασα και του είπα πως και η δεύτερη Supreme βγήκε... μούφα και αφού μέτρησε εκ νέου το αυτοκίνητο για διαρροές κλπ και δεν βρήκε κάτι, προς τιμή του ξανά, μου άλλαξε χωρίς κανένα κόστος την μπαταρία με μια Varta 44A με 390Αh ρεύμα εκκίνησης. Γκρίνιαξα λίγο για τα λίγα Α (το αυτοκίνητο κανονικά είχε 46 ή 48Α...), αλλά εντάξει, από την στιγμή που μου την άλλαξε δωρεάν ο άνθρωπος, δεν επέμεινα.
Προς το παρόν, δείχνει να λειτουργεί κανονικά και πάλι μπράβο στο κατάστημα. -
η mitsuba σε εκδικείται για τις μούφες που πας και βάζεις
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
η mitsuba σε εκδικείται για τις μούφες που πας και βάζεις
!.... A.
-
Η μέτρηση της μπαταρίας έδειξε 12,45 V και 379 Α(ΕΝ). Είναι αρκετό αυτό?Αν θυμαμαι καλά τα 12,45 V δεν είναι κ πολλά, ειδικά για μπαταρία νέα. Θα έπρεπε να έχει πάνω από 13V, σωστά?
δωσε παραπανω πληροφοριες οταν μετρησες ηταν αναμενο το αμαξι?κανε μια μεγαλη βολτα να φορτιστει η μπαταρια.12.45V οταν δεν ειναι αναμενος ο κινητηρας ειναι φορτισμενη 80%.οταν ειναι 12.7V ειναι 100% φορτισμενη.αν μετρησες με 2 βαθμους εισαι οκ.13.7V-14.5V πρεπει να εχεις οταν ειναι αναμενος ο κινητηρας(με αυτες τις τιμες ξερεις αν το αλτενειτορ φορτιζει σωστα τη μπαταρια).
-
η mitsuba σε εκδικείται για τις μούφες που πας και βάζειςΠάντως, όπως κατάλαβες, υπάρχει διαθέσιμο αμάξι όταν με το καλό έλθεις προς τα μέρη μας...
-
Χωρις μιτσουμπα δεν το παίρνω
-
Χωρις μιτσουμπα δεν το παίρνωΥπάρχει διαθέσιμη και η BMW, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν τα κατάλληλα ανταλλάγματα...
(Δεν θυμάμαι τι μπαταρία έχει πάντως...Μιτσούμπα δύσκολο! )
Μπαταρία αυτοκινήτου...