-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Με αυτή τη λογική έχουμε :Περίπτωση β
Κρύο -10 Κελσίου
Όχημα Σκάνια Βε8 / ΚΑΤΟ τελεσκοπικός / ΦΑΟΥΝ ρικάβερι, όλα πετρέλαια, διαλέχτε ότι θέλετε
Τελείως άδεια μπαταρίαΤι ρεύμα εκκίνησης έχεις? 2.500 Α? Θες μέση τάση τότε για να ξεκινήσεις.
Συμφωνώ οτι τα 800Α για αυτοκίνητο είναι υπερβολή, αλλά μία παρατήρηση: όλα αυτά είναι 24V οπότε δέν μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση. Και το αυτοκίνητο αν είχε 24V σύστημα τότε αντί για 300-400Α ρεύμα εκκίνησης θα ήθελε 150-200. Αντίστοιχα τα φορτηγά θα ξεπερνούσαν χαλαρά τα 1000A αν είχαν 12 βολτα συστήματα.
-
Νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις τσιμπίδες, είναι η μικρή επιφάνεια επαφής με τους πόλους, παρά το πάχος ή η ποιότητα των αγωγών.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γι αυτό δεν πρέπει να είναι κολλημένα στην τσιμπίδα αλλά στερεωμένα με μηχανικό τρόπο.
Η κόλληση λιώνει πρώτη, πριν λιώσει το πλαστικό γύρω από τα καλώδια.
κάλε μου φίλε Λέοντα, το κάνω 50+ χρόνια!. Εδώ δεν υπάρχει συχνότητα και οπότε επιδερμικό φαινόμενο. Έτσι αποφεύγουμε το ‘αλκ’ που συμβαίνει σε τέτοιες κρύες συνδέσεις λόγο χρήσης και μηχανικής καταπόνησης.
Αν έχεις προσέξει, υπάρχουν καλώδια και καλώδια!. Σχεδόν όλα στηρίζοντα στης τσιμπίδες απλός με το λύγισμα των άκρων τους.(χειρολαβής) οι επαγγελματικές μου τσιμπίδες κάνουν 15ε η μια…. εεεεεεε αυτές δεν χρειάζονται κόλλημα!.
Φιλικά
Α. -
οι mitsuba οι μπαταριες ειναι καλες?αξιζουν τα λεφτα τους?να παρω καμμια varta καλυτερα?65 ευρω εχω βρει τη mitsuba 60ah 520A εκκινησης, ειναι προκληση η τιμη.
-
Αν ειναι αυθεντικη μιτσουμπα ναι
-
υπαρχουν και μαιμουδες?η τιμη ειναι σωστη για γνησια mitsuba?πως μπορω να ανακαλυψω οτι ειναι γνησια?
-
Όλα τα επώνυμα εργοστάσια, λόγο του ότι στην ευρωζώνη υπάρχει απαγόρευση χύτευσης μολύβδου και υποπροϊόντων αυτού, συνεργάζονται με εργοστάσια της ανατολής.
Εκεί το ανθρώπινο κρέας είναι φτηνό….
Αυτό δεν σημαίνει ότι το παραγόμενο προϊόν είναι ευτελές, διότι δίδοντα προδιαγραφές κατασκευής.
Και δεν είναι παράδοξο, ότι στα καινούργια αυτοκίνητα που παίρνουμε οι συσσωρευτές ζουν +5 χρόνια, ενός στο after market, τα χρόνια είναι τα μισά. Ότι του πληρώνουν του κατασκευαστή, αυτό και παίρνουν.
Πάνο μου τα 65ε που σου ζήτησαν, είναι τιμή για καλύψει επιταγής!. Μα ζητά και εγγύηση, διότι μπορεί και να την έχει στο ράφι 2 χρόνια….
Α. -
Μερικες εταιρειες χρησιμοποιουν χρωματικους κωδικες για τον μηνα παραγωγης,πχ η VARTA χρησιμοποιει τον παρακατω,οποτε βλεποντας το χρωμα ξερεις ποτε κατασκευαστικε η μπαταρια και δεν μπορει να σε κοροιδεψει κανενας.
http://img684.imageshack.us/img684/9125 ... uegr20.jpg
Eπισης αλλες εταιρειες οταν προκειται για μακροχρονια αποθηκευση μπαταριων,τις αποθηκευουν χωρις τον ηλεκτρολυτη μεσα οποτε δεν δημιουργειται προβλημα,απλα οταν προκειται να πουληθουν τοτε προστιθεται ο ηλεκτρολυτης και φορτιζονται στην συνεχεια.
-
μου εδωσε εγγυηση 2 χρονια,στη varta εδινε 1χρονο.κανονικα ολοι δεν πρεπει να δεινουν 2χρονια?θα ψαξω και αλλου για τη varta.ο χρωματισμος σε ποιο σημειο βρισκεται στη μπαταρια varta?
-
Σε καποια site του εξωτερικου βλεπω εγγυηση μεχρι και 3 χρονια.
Ο χρωματικος κωδικας ειναι μια μικρη βουλιτσα που μπορει να ειναι στο εμπρος μερος,στο πισω,επανω κλπ,οπου την εχει βαλει ο κατασκευστης για την συγκεκριμμενη παρτιδα.
http://imageshack.us/photo/my-images/811/varta.jpg/ -
2 χρόνια δια νόμου στην Ελλάδα πλην ΤΑΧΙ.
Α. -
E ρε τώρα τα μαθαίνω αυτά με τις βούλες! Θα έβλεπα πότε κατασκευάστηκε η Varta που τα κακάρωσε σε 3 μήνες!
-
εχθές που έριξα μια ματιά στην μπαταρία είχε μαύρο χρώμα το ματάκι (ενώ έπρεπε να 'ναι πράσινο). Ούτε 2 χρόνια την έχω πάνω, είναι λογικό αυτό; επίσης με τα κρύα δε μου έκανε ούτε μια δυσκολία, αμέσως έπαιρνε.
-
Το ματάκι δείχνει πράσινο από ένα επίπεδο φόρτισης και πάνω (π.χ. 75%). Εσένα προφανώς βρίσκεται χαμηλότερα. Αν τη φορτίσεις πλήρως (αυτό μπορεί να απαιτεί πολλές ώρες, ανάλογα με το πόσο πεσμένη είναι τώρα) θα ξαναπρασινίσει.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Το ματάκι δείχνει πράσινο από ένα επίπεδο φόρτισης και πάνω (π.χ. 75%). Εσένα προφανώς βρίσκεται χαμηλότερα. Αν τη φορτίσεις πλήρως (αυτό μπορεί να απαιτεί πολλές ώρες, ανάλογα με το πόσο πεσμένη είναι τώρα) θα ξαναπρασινίσει.Για ποιά μπαταρία μιλάμε με ματάκι; Θυμάμαι μια Vega παρότι κράτησε καμιά 4ετία όταν παρέδωσε πνεύμα το ματάκι ήταν ακόμη πράσινο και εκεί την πάτησα! Τελικά το ματάκι είναι αξιόπιστο ή σε κάποιες περιπτώσεις είναι μούφα;
-
Εγω το θεωρω μουφα.Συνηθως αμα το χτυπησεις λιγο αλλαζει χρωμα.
-
Μουφα ειναι οπως λετε.
Εχει τυχει αρκετες φορες να ειναι η μπαταρια τελειωμενη και το ματακι καταπρασινο. -
To ματακι δειχνει μονο την κατασταση φορτισης του στοιχειου στο οποιο ειναι τοποθετημενο(δηλαδη μονο σε ενα απο τα εξι) και οχι γενικα ολης της μπαταριας.Αν ενα προβλημα(μια διαβρωση πχ) αρχισει σε ενα απο τα διπλανα στοιχεια το ματακι δεν θα το δειξει παρα μονο οταν θα ειναι πολυ αργα,οταν δηλαδη το προβλημα θα περασει και σε αυτο.Η μονη αξιοπιστη λυση ειναι η μετρηση της ειδικης πυκνοτητας με πυκνομετρο, αλλα αυτο μπορει να γινει μονο στις ανοικτου τυπου,στις κλειστου που δεν μπορουμε να το κανουμε παμε σε εμμεσες λυσεις(ταση ανοικτου κυκλωματος κλπ).Αρα δεν πρεπει να βασιζομαστε μονο στο ματακι αλλα πρεπει να γινονται και αλλου ειδους ελεγχοι.Καποτε που ειχα διαρροη και αφηνα το αυτοκινητο ακινητο για μεγαλο διαστημα,το ματακι απο πρασινο γινονταν μαυρο,μετα ομως απο την καθε φορτιση ερχονταν στο κανονικο του χρωμα,και αυτο κρατησε μεχρι που αντιμετωπισα το προβλημα της διαρροης οποτε δεν μου το ξαναπαρουσιασε,εκεινη ομως η μπαταρια πεθανε φυσιολογικα απο βαθια γεραματα(σχεδον επτα χρονια).
-
Συγνωμη φιλε μου αλλα εδω θελω να πω κατι.
Οι μπαταριες που εχουν το ματακι ,γραφουν διπλα σε τι κατασταση ειναι η μπαταρια αναλογα με το χρωμα του ματιου.
Απτην στιγμη που λες εσυ οτι δεν πρεπει να βασιζομαστε στο ματακι ,τοτε ειναι αχρηστο και πρεπει να το καταργησουν .
Διοτι,ο κατοχος αυτοκινητου δεν ειναι υποχρεωμενος να γνωριζει το εσωτερικο και την λειτουργια της μπαταριας.Οπως ειπε ομως και ο bill 33 ,το ματακι ειναι μια μουφα,οποτε πρεπει να μαθει ο κοσμος να μην δινει σημασια.
-
Το ματάκι είναι μια ένδειξη και αφορά όντως ένα από τα εξι στοιχεία της μπαταρίας. Δεν είναι ούτε 100% αξιόπιστο, ούτε τελείως άχρηστο. Και τέλος πάντων είναι καλύτερο από το τίποτα.
Ουσιαστικά το ματάκι είναι μια μπίλια που επιπλέει στον ηλεκτρολύτη (πράσινο χρώμα) όταν η πυκνότητα του ηλεκτρολύτη είναι αυξημένη (φορτισμένη μπαταρία). Η μπίλια βυθίζεται (μαύρο χρώμα) όταν η μπαταρία ξεφορτίζεται και η πυκνότητα του ηλεκτρολύτη μειώνεται. Το ματάκι γίνεται 'άσπρο' όταν η στάθμη του ηλεκτρολύτη πέσει χαμηλά, οπότε η μπαταρία υποτίθεται ότι δεν επιδέχεται φόρτιση και πρέπει να αντικατασταθεί.
Μπαταρία αυτοκινήτου...