-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν μια μπαταρία είναι υγιής και γεμάτη τότε το βολτόμετρο θα δείχνει τη μέγιστη τάση φόρτισης κάπου στα 14,4 και δεν τραβάει σχεδόν καθόλου ρεύμα, οπότε θεωρητικά και να την αποσυνδέσεις δεν θα πρέπει να γίνει κάτι στην τάση.... Στην πράξη φύλαγε τα ρούχα σου.... και για να την αλλάζεις η μπαταρία δεν θα είναι υγιής και δεν θα λειτουργεί σωστά.Τόσο γνωρίζω έιναι το φυσιολογικό και απο 15,1 και άνω υπερφόρτιση.Με 14,8 να ανησυχώ; αν και όπως ξαναείπα με τα ίδια volt την κράτησα την Vega 4 χρόνια.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Για να αλλάξω μια μπαταριά σε ένα αυτοκίνητο, χρησιμοποιώ ένα εργαλείο που συντηρεί τους κωδικούς. Το έχω ξαναγράψει.
Μα είδα πριν κάνα μήνα, τον προμηθευτή μου, που πουλάει και λιανική, ένα άλλο κόλπο!!!.
Βάζει εμπρός το αυτοκίνητο, μετράει την τάση του ρεύματος και όταν τον ικανοποιεί, αφήνει ανοικτή την μηχανή, λύνει την μπαταρία την βγάζει και βάζει την καινούργια. Φοβήθηκα διότι όταν το είχα κάνει πριν πολλά χρόνια σε αυτοκίνητο με δυναμό, μου έκαψε ασφάλειες. Δοκιμάζοντας τώρα με alternator, η τάση σταθερή στο 14,2, και ούτε γάτα ούτε ζημιά!!.
Τώρα το ποιο πόλο βγάζουμε πρώτο δεν γράφετε πουθενά. Συνήθισα να βγάζουν τον αρνητικό πρώτα, διότι δεν έχει επάνω του ‘τσαμασίδια’ όπως συνηθίζετε στον θετικό, και έτσι ευκολότερα των εξασφαλίζεις, να μην κάνει κανένα spark.
Α.Αυτό με την λειτουργία χωρίς μπαταρία μου θύμησε ιστορίες του πατέρα μου στο στρατό που ήταν οδηγος. Είχαν μια μπαταρία(από τότε κάνα λιτότητα) και βάζαν όλα τα φορτήγα μπρόστα με αυτή και φυσικά τα φορτηγά πήγαιναν χωρίς μπαταρία μόνο για εκκίνηση την χρησιμοποιούσαν!
-
Έχει γίνει μια μλκια στο αμάξι κ δεν ξέρω τί είναι...
Σε golf 5 στα καλά καθούμενα στο ραδιοcd καθώς γύρισε η κοπέλα μου να βάλει το cd να παίξει, λεγραφε cd στην οθόνη, αλλά δεν έπαιζε. επίσης δεν το πετούσε έξω όταν πίεσε το eject. Μόλις το γύρισε στο ράδιο έπαιζε. Παρκάρει το αυτοκίνητο. 2 μέρες μετά πάει να το βάλει μπροστά, σήμερα δλδ, κ δεν παίρνει... Το πρωί πήγε κάπως να γυρίσει η μίζα, αλλά μετά από 3 προσπάθειες, ούτε καν γυρνούσε.Πήγαμε να το βάλουμε το βράδυ αλλά τώρα με το ζόρι άναβε το λαμπάκι του φωτισμού. Τα φώτα στο καντράν πλέον αχνά, με το που πιέσαμε τα αλάρμ, κόλησε αναμένο μέσα το διακοπτάκι τους, αλλά αυτά φυσικά δεν άναβαν. Έχω καλώδια στο πόλο κ πήγα να το βάλω μπροστά. Ειναι λίγο παλιά κ όχι πολύ παχιά... Καθάρισα τις άκρες, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι λειτουργούν, ίσως να έχει κάπου κοπεί. Τέλος πάντων, με αυτά 2 φορές δοκίμασα να βάλω το γκολφ μπροστά... Ανέβαζα για 30 δεύτερα στροφές στις 2-3.000 αλλά πάλι με το ζόρι ακουγόταν ένα 'κλακ' κ τίποτα άλλο.
Η μπαταρία του γκολφ ειναι 6 μηνών, bosch 56A 480Ah. Σκέφτομαι ότι ίσως υπάρχει διαρροή... γμτ... Σε πρώτη φάση να αγοράσω καινούρια καλώδια κ να ξαναδοκιμάσω ή να πάω κατευθείαν για νέα μπαταρία? Αν πάρω παχύτερα (πχ michelin είναι οκ?) θα πάρει μπροστά? Επίσης την μπαταρία μπορώ να την αλλάξω μόνος? πρέπει να προσέξω κάτι αν την τοποθετήσω μόνος? ρωτώ γιατί δε βλέπω να μετακινείται το αυτοκίνητο για να πάει στο κατάστημα...
-
Ακόμη και τα ψιλά καλώδια επαρκούν για να ξεκινήσει ένα μικρό ΙΧ, έχω ξεκινήσει και JCB με τέτοια. Κάτι χοντρά που πουλάνε είναι κυρίως για φορτηγά με V6 και V8 κινητήρες.
-
Τα λεπτά καλώδια τα συνδέεις (σωστά) και τα αφήνεις για λίγη ώρα (κανά 5λεπτο) ώστε να φορτίσει η άδεια μπαταρία και μετά δοκιμάζεις να βάλεις μπρος. Δεν μπορεί να περάσει ρεύμα εκκίνησης από τα λεπτά, απλά τα ζεσταίνεις (και καίγεσαι).
Αφού ξεκίνησε όλο αυτό με τον κινητήρα σε λειτουργία θεωρώ πιθανόν να φταίει το κύκλωμα φόρτισης αλλιώς η μπαταρία τα έπαιξε... -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Έχει γίνει μια μλκια στο αμάξι κ δεν ξέρω τί είναι...
Σε golf 5 στα καλά καθούμενα στο ραδιοcd καθώς γύρισε η κοπέλα μου να βάλει το cd να παίξει, λεγραφε cd στην οθόνη, αλλά δεν έπαιζε. επίσης δεν το πετούσε έξω όταν πίεσε το eject. Μόλις το γύρισε στο ράδιο έπαιζε. Παρκάρει το αυτοκίνητο. 2 μέρες μετά πάει να το βάλει μπροστά, σήμερα δλδ, κ δεν παίρνει... Το πρωί πήγε κάπως να γυρίσει η μίζα, αλλά μετά από 3 προσπάθειες, ούτε καν γυρνούσε.Πήγαμε να το βάλουμε το βράδυ αλλά τώρα με το ζόρι άναβε το λαμπάκι του φωτισμού. Τα φώτα στο καντράν πλέον αχνά, με το που πιέσαμε τα αλάρμ, κόλησε αναμένο μέσα το διακοπτάκι τους, αλλά αυτά φυσικά δεν άναβαν. Έχω καλώδια στο πόλο κ πήγα να το βάλω μπροστά. Ειναι λίγο παλιά κ όχι πολύ παχιά... Καθάρισα τις άκρες, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι λειτουργούν, ίσως να έχει κάπου κοπεί. Τέλος πάντων, με αυτά 2 φορές δοκίμασα να βάλω το γκολφ μπροστά... Ανέβαζα για 30 δεύτερα στροφές στις 2-3.000 αλλά πάλι με το ζόρι ακουγόταν ένα 'κλακ' κ τίποτα άλλο.
Η μπαταρία του γκολφ ειναι 6 μηνών, bosch 56A 480Ah. Σκέφτομαι ότι ίσως υπάρχει διαρροή... γμτ... Σε πρώτη φάση να αγοράσω καινούρια καλώδια κ να ξαναδοκιμάσω ή να πάω κατευθείαν για νέα μπαταρία? Αν πάρω παχύτερα (πχ michelin είναι οκ?) θα πάρει μπροστά? Επίσης την μπαταρία μπορώ να την αλλάξω μόνος? πρέπει να προσέξω κάτι αν την τοποθετήσω μόνος? ρωτώ γιατί δε βλέπω να μετακινείται το αυτοκίνητο για να πάει στο κατάστημα...
Τα καλώδια φταίνε μάλλον.Δοκίμασε με άλλα.Συχνά κόβονται εκεί που έχει τις χειρολαβές.
-
δε βλέπω να μετακινείται το αυτοκίνητο για να πάει στο κατάστημα...Δεν είναι σπάνιο το βουνό να πηγαίνει στον Μωάμεθ.
-
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε, ότι όλα δεν λύνονται εδώ μέσα. Εκεί πρέπει να συμβουλευόμαστε και τον ειδικό της γειτονιάς μας!!!.
Τώρα…. «Varta 44amp η οποία όμως μόνο το όνομα γτ απο χάρη δεν είχε καθόλου αφου μετά απο 3 μήνες απεβίωσε αφήνοντας και ίχνη οξέων στον θετικό πόλο κάτι που στην Vega συνέβει»
Η Varta ανήκει στης καλές μπαταρίες. Έχει μέχρι σήμερα 2 χρόνια εγγύηση. Μα η υπερφόρτιση της ‘θάβει’, εξ ου και τα οξέα στον πόλο. Μα και εάν οι πόλοι μπουν ακαθάριστοι, και δεν ψεκαστούν με το ιδικό anticorrosive, τότε σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα στο προσεχές μέλλον.
Και λέμε μια και καλή. 2,2 ανά στοιχείο είναι το ανώτερο όριο. Κατά συνέπεια 13,2, μια καλή μπαταρία με ελευθέρους πόλους. Οι αυτόματοι για λόγους σκοπιμότητας, παίζουν από 13,9 έως 14,2. Φόρτισης 14,2 και άνω, καταστρέφουν την μπαταρία.
Όταν έχει κολλήσει το CD, και ο εγκαταστάτης του συστήματος λόγο βαρεμάρας η ασχετοσύνης, πήρε γενικό + προ από τον γενικό διακόπτη, και έδωσε στο κόκκινο και στο κίτρινο που είναι για την διατήρηση της μνήμης και μόνον, συνεχίζει να παίζει και να καίει ρεύμα, όποτε το «χάσαμε το κορμί πατριώτη…».
Προσωπικά, όλες αυτές οι καταναλώσεις που είναι ηλεκτροβόρες, θα πρέπει να απομονώνονται με τον γενικό διακόπτη της μηχανής. Μα υπάρχει και μια άλλη σκάλα του γενικού, για περιορισμένη χρίση.Τα περί Κίνας είναι μεγάλη μπούρδα. Ο κινέζος φτιάχνει ότι του ζητήσεις. Και μπορεί και θέλει. Μα επεκράτησε η γνώμη, από αυτούς που παραγγέλλουν ‘λέλες’ και ‘φύκια για μεταξωτές κορδέλες’. Αυτούς να βρίζετε.
Οι άγραφοι που φέρνω, είναι τέλειοι, βεβαία στο ½ της τιμής των ευρωπαϊκών. Μα υπάρχουν και άλλοι στο ¼ της τιμής……
Στους 120 συσσωρευτές οι 90 σκάρτοι…. Ανήκει στην σφαίρα του παραμυθιού «χίλιες και μια νύχτες»!!!.
Και συγγνώμη μα δεν πιστεύω επαγγελματίας να λέει τέτοιες μ@λ@κιες, έκτος εάν έχει πάσχοντας και σύνδρομο Down και μεσογειακή αναιμία, και είναι και ‘παρλιακό’…. -
Τελικά πήγα κ αγόρασα νέα καλώδια, διαμέτρου 40mm² κ έβαλα το πόλο στις 2.000 στροφές κ πήρε σε 1 δευτερόλεπτο. Εν τω μεταξύ δοκίμασα το cd και έπαιζε, καθώς επίσης έβγαλα το cd από το αμάξι. Το πήγα στο κατάστημα που αγόρασα τα καλώδια όπου κ έχει ένα τμήμα για αλλαγή λαδιών κ ελαστικών κτλ κ το παλικάρι μετρησε τη μπαταρία. Απ' ότι είδα ήταν γύρω στο 12,7 V μετά από 30 λεπτά λειτουργίας του κινητήρα. Το έσβησα κ μετά από λίγο άναψε μονο του. Είπε οτι η μπαταρία δείχνει οκ κ ο το δυναμό το ίδιο. Του έδειχνε ότι υπάρχει κυκλοφορία με σβηστή μηχανή, αλλά λέω εγώ με το νου μου ότι ίσως να ήταν κ αυτή που ελέγχει το αμάξι, immobilizer κτλ. Δεν έβαλε διαγνωστικό πάνω, απλώς ένα μηχάνημα της bosch τύπου πολύμετρο κτλ πάνω στη μπαταρία.
Το πήγα στην αντιπροσωπία κ το κράτησαν. Ο υπάλληλος εκεί υποθέτει πως είναι η μπαταρία, αλλά η εξήγησή του μου φαίνεται πολύ περίεργη. Λόγω των κρύων αποφορτίστηκε. Θα τη βάλουν να φορτιστεί είπε κα θα δουν, ίσως βάλουν κ διαγνωστικό. Σε άλλα αυτοκίνητα με μπαταρίες 3-4 ετών δε συμβαίνει τίποτα μετά από 15 μέρες στο κρύο, αυτή πως είναι δυνατόν να αδειάζει σε 2-3 μέρες ακινησίας? Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχει κάποια διαρροή, αλλά ο υπάλληλος εκεί δε συμμερίζεται την άποψή μου...
Και είπα χθες το πρωί, ένα ήρεμο ΣΚ...
-
Σε golf 4 φίλου μου άδειασε η μπαταρία απλά και μόνο επειδή είχε το κλειδί πάνω στην μίζα για 7-8 ώρες στην θέση lock και με όλα τα ηλεκτρικά κλειστα (συμπεριλαμβανομένου και του CD. ) Μήπως είχες το κλειδί στην μίζα ;
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Σε golf 4 φίλου μου άδειασε η μπαταρία απλά και μόνο επειδή είχε το κλειδί πάνω στην μίζα για 7-8 ώρες στην θέση lock και με όλα τα ηλεκτρικά κλειστα (συμπεριλαμβανομένου και του CD. ) Μήπως είχες το κλειδί στην μίζα ;όχι, το αμάξι ήταν παρκαρισμένο χωρίς κλειδί μέσα... χθες μάλιστα ήταν κλειδωμένη μόνο η πόρτα του οδηγού... αλλά δεν πείραξε κανείς τίποτα ευτυχώς...
-
Σε golf 4 φίλου μου άδειασε η μπαταρία απλά και μόνο επειδή είχε το κλειδί πάνω στην μίζα για 7-8 ώρες στην θέση lock και με όλα τα ηλεκτρικά κλειστα (συμπεριλαμβανομένου και του CD. ) Μήπως είχες το κλειδί στην μίζα ;
όχι, το αμάξι ήταν παρκαρισμένο χωρίς κλειδί μέσα... χθες μάλιστα ήταν κλειδωμένη μόνο η πόρτα του οδηγού... αλλά δεν πείραξε κανείς τίποτα ευτυχώς...
Αν δε έμενες στην Bonn, και συγκεκριμένα στο
St. Augustine, θα το άφηνες μόνιμα ξεκλείδωτο!.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
όχι, το αμάξι ήταν παρκαρισμένο χωρίς κλειδί μέσα... χθες μάλιστα ήταν κλειδωμένη μόνο η πόρτα του οδηγού... αλλά δεν πείραξε κανείς τίποτα ευτυχώς...
Αν δε έμενες στην Bonn, και συγκεκριμένα στο
St. Augustine, θα το άφηνες μόνιμα ξεκλείδωτο!.
Α.χα! Εκεί έμενα πριν 4 χρόνια! Τώρα μένω Essen... ήσυχο είναι το προάστιο που μένω...
Sent from space using Tapatalk
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε, ότι όλα δεν λύνονται εδώ μέσα. Εκεί πρέπει να συμβουλευόμαστε και τον ιδικό της γειτονιάς μας!!!.
Τώρα…. «Varta 44amp η οποία όμως μόνο το όνομα γτ απο χάρη δεν είχε καθόλου αφου μετά απο 3 μήνες απεβίωσε αφήνοντας και ίχνη οξέων στον θετικό πόλο κάτι που στην Vega συνέβει»
Η Varta ανήκει στης καλές μπαταρίες. Έχει μέχρι σήμερα 2 χρόνια εγγύηση. Μα η υπερφόρτιση της ‘θάβει’, εξ ου και τα οξέα στον πόλο. Μα και εάν οι πόλοι μπουν ακαθάριστοι, και δεν ψεκαστούν με το ιδικό anticorrosive, τότε σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα στο προσεχές μέλλον.
Και λέμε μια και καλή. 2,2 ανά στοιχείο είναι το ανώτερο όριο. Κατά συνέπεια 13,2, μια καλή μπαταρία με ελευθέρους πόλους. Οι αυτόματοι για λόγους σκοπιμότητας, παίζουν από 13,9 έως 14,2. Φόρτισης 14,2 και άνω, καταστρέφουν την μπαταρία.
Όταν έχει κολλήσει το CD, και ο εγκαταστάτης του συστήματος λόγο βαρεμάρας η ασχετοσύνης, πίρε γενικό + προ από τον γενικό διακόπτει, και έδωσε στο κόκκινο και στο κίτρινο που είναι για την διατήρηση της μνήμης και μόνον, συνεχίζει να παίζει και να καίει ρεύμα, όποτε το «χάσαμε το κορμί πατριώτη…».
Προσωπικά, όλες αυτές οι καταναλώσεις που είναι ηλεκτροβόρες, θα πρέπει να απομονώνονται με τον γενικό διακόπτει της μηχανής. Μα υπάρχει και μια άλλη σκάλα του γενικού, για περιορισμένη χρίση.
Τα
Τα περί Κίνας είναι μεγάλη μπούρδα. Ο κινέζος φτιάχνει ότι του ζητήσεις. Και μπορεί και θέλει. Μα επεκράτησε η γνώμη, από αυτούς που παραγγέλλουν ‘λέλες’ και ‘φύκια για μεταξωτές κορδέλες’. Αυτούς να βρίζετε.
Οι άγραφη που φέρνω, είναι τέλειοι, βεβαία στο ½ της τιμής των ευρωπαϊκών. Μα υπάρχουν και άλλοι στο ¼ της τιμής……
Στους 120 συσσωρευτές οι 90 σκάρτοι…. Ανήκει στην σφαίρα του παραμυθιού «χίλιες και μια νύχτες»!!!.
Και συγγνώμη μα δεν πιστεύω επαγγελματίας να λέει τέτοιες μ@λ@κιες, έκτος εάν έχει πάσχοντας και σύνδρομο dawn και μεσογειακή αναιμία, και είναι και ‘παρλιακό’….Tότε να αρχίσω να ανησυχώ και με αυτή τη μπαταρία με 14,8! Η μπαταρία που μπήκε τώρα(Mitsuba) είχε 12,8 με ελεύθερους πόλους ενώ η Varta είχε 12,4 και όταν συνδέθηκαν είχαν ακριβώς το ίδιο(μέτρηση και στους πόλους και στους ακροδέκτες με μηδαμινή απόκλιση).Πάνω στο αμάξι δεν υπάρχει κανένα ηχοσύστημα με ενισχυτές κλπ πέρα απο ένα cd player τοποθετήμένο εδώ και 4 χρόνια με έτοιμη φίσα. Δε ξέρω αν γνωρίζεις το συγκεκριμένο αμάξι αλλά όταν το κλειδί πάει στο 'off' πέρα απο το ότι κλείνει τα πάντα(έτσι νομίζω) πχ παραθυρα, ρολοι, cd player κλπ μετα απο λίγο ακούγεται ένας ρελές που πρέπει να ενεργοποιείται το immobilazer μάλιστα αν δουλεύει το βιτιλατερ της μηχανης κλείνει κι αυτο.Θα την παρακολουθώ πάντως να δω πως θα πάει.
Τώρα για τον 'επαγγελματία' δε παίρνω τα λόγια του μετρητής αλλά αναφέρω τι μου είπε όχι ότι θα μου έκανε εντύπωση μια επώνυμη μπαταρία με καλές κριτικές να βγεί μάπα αφού στην εποχή μας η λέξη 'ελλατωματικό' είναι πολυ της μόδας σε όλα και ανεξαιρέτως τιμής! -
Ακόμα και χωρίς κλειδί στη μηχανή υπάρχει ρεύμα διαθέσιμο για το ρολόι, συναγερμό, immobilizer, φλάς και κάποια φώτα αλλά και κλειδαριές ακόμα και παράθυρα. Έτσι εξηγείται ότι μπορείς να τα ανοίξεις με το τηλεχειριστήριο. Αυτά ελέγχονται από διάφορους εγκεφάλους και κυκλώματα και πάρα πολλές συνδέσεις. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά σημεία όπου τα πράματα μπορούν να πάνε στραβά και δύσκολο (συνήθως απλά βαριέται ο μάστορας) να ανιχνευτούν.
-
Θα βοηθούσε ένα απλό τεστάκι όταν ξαναπάρεις το αμάξι στα χέρια σου για να δεις εάν υπάρχει πρόβλημα! Ένα καλό πολύμετρο χρειάζεσαι!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ακόμα και χωρίς κλειδί στη μηχανή υπάρχει ρεύμα διαθέσιμο για το ρολόι, συναγερμό, immobilizer, φλάς και κάποια φώτα αλλά και κλειδαριές ακόμα και παράθυρα. Έτσι εξηγείται ότι μπορείς να τα ανοίξεις με το τηλεχειριστήριο. Αυτά ελέγχονται από διάφορους εγκεφάλους και κυκλώματα και πάρα πολλές συνδέσεις. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά σημεία όπου τα πράματα μπορούν να πάνε στραβά και δύσκολο (συνήθως απλά βαριέται ο μάστορας) να ανιχνευτούν.
Κάλε μου φίλε mod, όταν «βαριέται» ο «μάστορας», διαγραφείς το τηλέφωνο του… από το καρνέ σου. για όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ με το 100%!.
Α. -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Θα βοηθούσε ένα απλό τεστάκι όταν ξαναπάρεις το αμάξι στα χέρια σου για να δεις εάν υπάρχει πρόβλημα! Ένα καλό πολύμετρο χρειάζεσαι!
Φιλέ Λιά!, συμφωνώ μαζί σου, διαφωνώντας κάθετα!!!....
Και διαφωνώ, διαφωνώντας με τους εργαλειάδες, που παράγουν εργαλεία, που σκοπό έχουν μόνον τον αυτό βιοπορισμό τους και μόνον!.
Σαν γεννημένος καταναλωτής του κερατά, σε ότι αφορά τα εργαλεία, (εργαλειάκιας)!, το μόνο που άξιζε για 530ε + φπα, ήταν το εγχειρίδιο λειτουργίας!!!.....
Δεν είναι πολύμετρο!. Είναι προ προγραμματισμένο όργανο.
Μα όταν διαβάσεις το εγχειρίδιο θα καταλάβεις, όταν έχεις ένα ντουί με δυο κροκοδειλάκια, και τρία λαμπάκια 5 – 10 – 15 watt, τότε έχεις το όργανο!!!.
Και εάν έχεις μάμα μπαταριά 45 ah, τότε βάζεις το 5 watt.
Όταν έχεις μέχρι 60 ah βάζεις το 10 watt.
Και από εκεί και πάνω το 15watt.
Με σβηστό το αυτοκίνητο, αφαιρείς τον πόλο -, και γεφυρώνεις με το αντίστοιχο λαμπάκι, (πόλο και μπαταριά). Βλέπεις κατ αρχή να ανάβει δυνατά η λίμπα, και μετά μειώνετε ο φωτισμός αρκετά. Τότε όλα καλά.
Εάν δεν μειωθεί πας στο ασφαλοκιβώτιο, και αφαιρείς προοδευτικά της ασφάλειες, μια προς μια. (σίγουρα της επανατοποθετείς).
Όταν συλλάβεις την ασφάλεια που έχει πολύ ρεύμα στο λαμπάκι, βρήκες την υπερκατανάλωση!.
Έκανες την μίση δουλειά!. Διαβάζεις στο καπάκι στο ασφαλοκιβώτιο, την υπερκατανάλωση. Εάν μπορείς να την επισκευάσεις, και είσαι ιδιώτης, μαγκιά σου!. αλλιώς τρέχεις στο ιδικό.
Μα υπάρχει περίπτωση, λόγο του ότι ορισμένες ασφάλειες να καλύπτουν περισσότερες της μια καταναλώσεις, τότε και χωρίς να βάλεις την ασφάλεια, βάζεις εμπρός και βλέπεις τι δεν δουλεύει. Έτσι εντοπίζεις την δέσμη κάλυψης της ασφάλειας!.
Έτσι και εάν δεν γνωρίζεις τα περί ηλεκτρικών κυκλωμάτων, τουλάχιστον ξέρεις να ζητήσεις από τον επαγγελματία, τι θέλεις να σου φτιάξει, χωρίς να σου αλλάξει ολόκληρο το αυτοκίνητο!.
Σίγουρα ο ερασιτέχνης, θα πρέπει, όταν βγάζει την ασφάλεια, να έχει κοντά το λαμπάκι, για να αντιληφτεί γρήγορα την διαφορά!.
Εάν δεν διαπιστωθεί βλάβη, τότε ελέγχουμε το σύστημα φόρτισης εάν φτάνει στο 14,2, και εδώ χρειάζεται πολύμετρο. Εάν φτάνει, και η μπαταριά μας αφήνει στα ‘κρύα του λουτρού’ μετά από λίγες μέρες, την στέλνουμε για ανακύκλωση!.
Α. -
Εάν κάποιος δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει πολύμετρο και δεν γνωρίζει 2-3 βασικά πραγματάκια δε θα σωθεί ούτε από 3 λάμπες ούτε από 4! Ένα καλό πολύμετρο για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά παίζει να κοστίζει όσο 2-3 καλές ενεργειακές λάμπες οπότε τσουπ βγήκανε τα λεφτά και το έχεις για πάρα πολλές άλλες δουλειές!
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Εάν κάποιος δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει πολύμετρο και δεν γνωρίζει 2-3 βασικά πραγματάκια δε θα σωθεί ούτε από 3 λάμπες ούτε από 4! Ένα καλό πολύμετρο για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά παίζει να κοστίζει όσο 2-3 καλές ενεργειακές λάμπες οπότε τσουπ βγήκανε τα λεφτά και το έχεις για πάρα πολλές άλλες δουλειές!
Όταν δεν γνωρίζεις από πολύμετρο, και διαβάσεις τον τρόπο που παράθεσα πάρα πάνω, κανείς την δουλεία που πρέπει….
Αλώστε είναι γνώστης όπως και πολλοί στην Ελλάδα, ο συνάδελφος Eric!!!.
Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ένα καλό πολύμετρο με αυτοπροστασία, κάνει 16 λάμπες, από αυτές που περιέγραψες. Εκτός εάν ψωνίζεις εργαλεία από ‘Αφοι Πανέρι!.
Και σίγουρα την εποχή προτού γεννηθείς, η και ακόμη ο γεννήτορας σου, τότε που δεν υπήρχαν τα βοηθήματα της σήμερων, εμείς οι συνάδελφοι, βρίσκαμε της διαρροές!. 1958……
Οπωσδήποτε η Βοήθεια μου, αφόρα την απόλυτη στόχευση της διεργασίας, με οικονομικό τρόπο.
Και θα σε ρωτήσω, πόσοι Έλληνες αγοράζοντας ένα μηχάνημα, ‘ξεσκονίζουν’ το έντυπο που συνοδεύετε?.
Και από αυτούς τους ελάχιστους που το διαβάζουν, πόσοι το καταλαβαίνουν, όντας αδαείς περί τα τεχνικά?.
«και το έχεις για πάρα πολλές άλλες δουλειές!»
Και εδώ είναι το ‘Βατερλό»!. Ξέρεις πόσα από δάφτα σκάσανε, όταν εκ λάθους και στην θέση Α, δοκίμασαν να μετρήσουν ένα πορτατίφ 220V?.
Το εργαλείο είναι εργαλείο στα χέρια του μάστορα.
Και εδώ σίγουρα δεν κατάλαβες τι έγραφα, λέγοντας «Εάν κάποιος δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει πολύμετρο και δεν γνωρίζει 2-3 βασικά πραγματάκια δε θα σωθεί ούτε από 3 λάμπες ούτε από 4!», διότι δεν μιλούσα για λάμπες, μα για κυκλώματα!.
Στην διάθεση σου.
Α.
Μπαταρία αυτοκινήτου...