-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
καλο θα ειναι να μην αναφερουμε τροπους απενεργοποιησης αντικλεπτικων,μιας και τα κλεφτρονια ειναι ενημεροι με την τεχνολογια και διαβαζουν επισης φορουμ οπως εμεις!!!
Όσο πιο έξυπνος και άοκνος ο εγκαταστάτης, τόσο δυσκολεύει τους κλέφτες. Για τους πελάτες μου βαστάω στοιχεία. Όταν χάσουν τα κλειδιά, χωρίς να ακουστεί τίποτα, τους ‘μουγκάνω’, δεν έγραψα απενεργοποιώ….. μα ούτε σε αυτούς λέω τίποτα.
Όταν ο συναγερμός έχει κοντρόλ, να απαιτείτε να ρυθμίζουν το κοντρόλ από το ½ μετρά, και να το δοκιμάζετε απαιτώντας την απαίτηση σας.
Έχουν βγει παράνομα scanner, που διαβάζουν και μέχρι 30 κυλιόμενους κωδικούς, και τους αναπαράγουν. 108ε η τιμή τους, χωρίς φπα!!!!....
Θα πρέπει όμως να έρθει σε απόσταση μισού μέτρου ο κλέφτης, και να σε στοχεύει και με το μάτι του scanner!!!!.οι ‘μαγκιές’ να το ενεργοποιείς από τον 5ο όροφο, ανάγετε στην ένια της μ@λ@κι@ς!.
Σπασμένο τζάμι μπορεί να έχετε, μα μέχρι εκεί. Σίγουρα εάν είναι μάγκας ο εγκαταστάτης….
Οι κλέφτες γνωρίζουν πολλά, μα δεν είναι μέσα στο μυαλό μου, να σκέπτονται όπως εγώ!.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Όταν αποσυνδέω τον αρνητικό πόλο (χωρίς να έχω οπλίσει συναγερμό) δεν χτυπάει.
Φυσιολογικό εφόσον έχει δική του μπαταρία (;) -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Όταν αποσυνδέω τον αρνητικό πόλο (χωρίς να έχω οπλίσει συναγερμό) δεν χτυπάει.
Φυσιολογικό εφόσον έχει δική του μπαταρία (;)
Φυσιολογικό. Διότι δεν καταλαβαίνει την διαφορά!.
Εάν είναι ένταξη η καδμίου νικελίου μπαταρία επαναφορτιζόμενη του συναγερμού, τότε η τάση της είναι ακριβώς η ίδια με την πηγή της, που είναι η μπαταρία του αυτοκινήτου!.
Ο αυτόνομος συναγερμός, (με μπαταρία), οπλίζει και χωρίς την πηγή της.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Και μια συμβουλή, που σίγουρα είναι of topic για το αντικείμενο της ενότητας, μα το συνδέω με την ωραία εξέλιξη περί συναγερμών, και την επίπτωση αυτών στο κυρίως θέμα.
Παρασκευή Σάββατο Κυριακή Δευτέρα, τα αστυνομικά μας τμήματα, θα είναι ‘ελαφρωμένα’ κατά 26000 άτομα, αδελφών αστυνόμων. Θα ήταν έξυπνο να παρκάρουμε σε βατό για τον έλεγχο από εμάς σημείο. Να βάλουμε τους συναγερμούς. Να βάλουμε εάν έχουμε και της εσωτερικές μπάρες. Σίγουρα οι μπαταριές μας να είναι φορτισμένες. Έτσι θα καταστίσουμε τους κλέφτες εκτός αντικειμένου…..
Συγγνώμη και ευχαριστώ mod, ιδικά και γενικά……
ΑΝΤΩΝΗΣ.Προσοχή διόρθωση.
ΔΕΝ είναι 26000 άτομα, λάθος της πηγής μου, μα περίπλου 10000, από έγκυρη πηγή!!!!..... -
Αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ένα αυτοκίνητο για 3-6 μήνες τι είναι καλύτερο;
-αποσυνδέεις τον πόλο της μπαταρίας και τίποτα άλλο. Ελπίζεις να λειτουργεί όταν την ξαναχρειαστείς...
-βάζεις κάποιον να σου λειτουργεί το αυτοκίνητο πχ μια φορά την εβδομάδα για 10 λεπτά στις 1500 στροφές.
-κάτι άλλο....
(μια και λέγαμε για κλέφτες το αυτοκίνητο θα μείνει σε υπόγειο κλειστό γκαράζ και έχει καλή ασφάλιση) -
απλα βγαλε τους πολους και φουσκωσε πολυ τα λαστιχα μην κανεις κατι αλλο.
-
«βάζεις κάποιον να σου λειτουργεί το αυτοκίνητο πχ μια φορά την εβδομάδα για 10 λεπτά στις 1500 στροφές.»
Αυτό δεν θα το πρότεινα ποτέ, ο λόγος. 6 μήνες Χ 4 = 24 φορές, με ψυχρή έναυση, με υπερβολική κατανάλωση, που επικρατεί όταν υπάρχει αυτόματο τσοκ. Με υγρασίες που δεν φεύγουν εάν δεν βγει το αυτοκίνητο στον δρόμο.
Όταν το πάρουμε, σίγουρα θα είναι μπουκωμένο. Μπορεί να κολλήσει και κάποιο ελατήριο.
Και μπορεί η εξάτμιση να έχει αποκτήσει τρύπα.
Σίγουρα ο καταλύτης θα έχει πιάσει μακα.«και φουσκωσε πολυ τα λαστιχα»
Ούτε αυτό θα πρότεινα, διότι έτσι και με μεγάλη πίεση, το πέλμα δεν παύει να πατάει, και ξεφορμάρετε το λάστιχο. Μετά από έξη μήνες θα ψαρεύει στην ευθεία….Το ιδανικό τώρα. Μετά από μια ποριά αρκετή να έχει ζεσταθεί καλά, το παρκάρουμε σε ένα σημείο που μπορούμε από το σπίτι μας να του ρίξουμε ένα καλώδιο στον χώρο της μηχανής.
Αγορά από το πράκτικερ η συναφή επιχειρήσεις, 4 κινεζικά καβαλέτα σύνολο 40ε . αγορά ενός κινέζικου φορτωτή 17ε . και εάν δεν θα υπάρχει κανένας στο σπίτι, ένα χρονοδιακόπτη φτηνό πρίζας 25ε.
Πάμε στην εκτέλεση της συνταγής!!!!!.
Συνδέουμε τον φορτιστή στην μικρότερη του διαβάθμιση, με τα κροκοδειλάκια του, στους πόλους της μπαταριάς χωρίς να την αποσυνδέσουμε, και κλίνουμε το καπό. Προσοχή στο σημείο που θα επιλέξουμε να περάσουμε το καλώδιο να είναι από την μεριά του παρ πριζ, στο κέντρο, και να το τυλίξουμε με ελάχιστο ύφασμα, για να σφηνώσει σωστά. Προσοχή το κόκκινο καλώδιο του φορτιστή στο + της μπαταριάς.
Πάμε πάρα κάτω. Σηκώνουμε με το γρύλο έναν έναν τροχό, αφού προηγούμενος τους έχουμε λασκάρει όλους!, και βάζουμε στα ψαλίδια εμπρός πίσω τα 4 καβαλέτα. Βγάζουμε τα λάστιχα, τα ξεφουσκώνουμε ελαφρά, και τα ντανιάζουμε σε ένα ανήλιο σημείο. Δεν τα βάζουμε όρθια στο τοίχο.
Λασκάρουμε το χειρόφρενο.
Κλειδώνουμε το αυτοκίνητο του βάζουμε τον συναγερμό, και το σκεπάζουμε με ένα φτηνό κάλυμμα.
Πάμε στο σπίτι. Εάν υπάρχουν και θα υπάρχουν άτομα, κάλαμε ένα χαρτάκι κοντά στην πρίζα που γράφει πχ, κάθε δευτέρα βράδυ, να βάζουν το φις στην πρίζα μέχρι το πρωί. Εάν δεν θα υπάρχουν άτομα, βάζουμε τον χρονοδιακόπτη, ο όποιος πρέπει να είναι εβδομαδιαίος.
6 μήνες δεν είναι για διασκέδαση, καλά αποτελέσματα!.
ΑΝΤΩΝΗΣ.
ΥΓ. αυτό κάνω στους ναυτικούς πελάτες μου. 6 μήνες?. Καλές θάλασσες φιλέ!!!..... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ένα αυτοκίνητο για 3-6 μήνες τι είναι καλύτερο;
-αποσυνδέεις τον πόλο της μπαταρίας και τίποτα άλλο. Ελπίζεις να λειτουργεί όταν την ξαναχρειαστείς...
-βάζεις κάποιον να σου λειτουργεί το αυτοκίνητο πχ μια φορά την εβδομάδα για 10 λεπτά στις 1500 στροφές.
-κάτι άλλο....
(μια και λέγαμε για κλέφτες το αυτοκίνητο θα μείνει σε υπόγειο κλειστό γκαράζ και έχει καλή ασφάλιση)Μου δινεις τα κλειδια και την πιστωτικη και το κυκλοφορω εγω.
-
Γειά σας . Έχω δύο απορίες που δεν κατάφερα να λύσω .
-
Μια μπαταρία αυτοκινήτου η οποία είναι οριακά στα τελευταία της...
α) Το δυναμό θέλει περισσότερο χρόνο να την φορτίσει από ότι μια καινούργια ?
β) Αποφορτίζεται πιο εύκολα ?
Η βασική ερώτηση είναι :
Το δυναμό χρειάζεται να 'εργαστεί' περισσότερο/περισσότερη ώρα ,άρα συνεπώς καταναλώνουμε περισσότερο καύσιμο ? -
Έχουμε ένα αυτοκίνητο Α με μια καινούργια μπαταρία , η οποία είναι φορτισμένη στο 50% (π.χ λόγω ακινησίας του αυτοκινήτου για κάποιο χρονικό διάστημα) . Και έχουμε και ένα δεύτερο (ίδιο) αυτοκίνητο Β με την ίδια μπαταρία πλήρως φορτισμένη .
Ερώτηση: Το αυτοκίνητο Α θα καταναλώσει (έστω και ελάχιστα) περισσότερο καύσιμο από το Β ?
(για μία φίξ διαδρομή π.χ 15-20 χιλιομέτρων και με χρήση του ραδιοφώνου , air condition κ.ο.κ
και δεχόμαστε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη μεταβλητή εκτός της φόρτισης την μπαταρίας . θεωρούμε πως το πείραμα εκτελείται σε ιδανικές/θεωρητικές συνθήκες. )
-
-
Nαι, το δυναμό ζορίζεται περισσότερο και περισσότερο στον κινητήρα, για να φορτίσει μια ξελιγωμένη/πεθαμένη μπαταρία.
Άρα αυξάνει και η κατανάλωση (αν και δεν νομίζω να φαίνεται στο trip computer αυτό) -
Nαι, το δυναμό ζορίζεται περισσότερο και περισσότερο στον κινητήρα, για να φορτίσει μια ξελιγωμένη/πεθαμένη μπαταρία.
Άρα αυξάνει και η κατανάλωση (αν και δεν νομίζω να φαίνεται στο trip computer αυτό)Σε ευχαριστώ για την απάντηση .
Όταν λες δεν νομίζω να φαίνεται στο trip computer ενοείς ότι πιστεύεις πως η διαφορά μιας καινούργιας με μια 'πεθαμένη' μπαταρία είναι τόσο μικρή στην κατανάλωση που δεν θα φανεί ? -
Αυτό εννοώ
-
Πρέπει να έχει σημασία το πρόβλημα της αδύνατης μπαταρίας. Νομίζω ότι αν έχει πχ στεγνώσει τότε θα τραβάει πάρα πολύ ρεύμα οπότε θα ζορίζει, θα αυξηθεί η κατανάλωση και δεν θα φορτίζει αλλά αν έχει απλά τελειώσει και έχει ελάχιστη χωρητικότητα θα φορτίζεται πολύ γρήγορα και χωρίς καθόλου ζόρι οπότε θα μειωθεί και η κατανάλωση.
Στην σύγκριση η πιο αφόρτιστη ίδια μπαταρία θα απαιτήσει περισσότερη ενέργεια για φόρτιση που, πως αλλιώς, θα την πάρει από επιπλέον κατανάλωση.Αντώνη αυτά που λες σωστά, ειδικά αυτά για τον κινητήρα καταλύτη τα είπα κι εγώ. Τα υπόλοιπα είναι πολύ μπελάς και δεν υπάρχει μπρίζα εκεί κοντά και η μπαταρία είναι στο πορτπαγκάζ που ίσως να μην κλείνει με τα καλώδια. Οπότε μάλλον απλά θα αποσυνδεθεί κι ο Θεός βοηθός. Άλλωστε το διάστημα δεν θα είναι 6 μήνες. Πιθανόν να κινηθεί πχ για 2-3 μέρες σε 1-2 μήνες και μετά ξανά για 5-10 μέρες σε άλλους 2 μήνες κοκ. Ευχαριστώ πάντως.
-
Onyx και BASSstarlet σας ευχαριστώ .
Οι απορίες μου νομίζω πως λύθηκαν
Οσο για το θέμα της μπαταρίας... onyx... Επειδή έχω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα .... ευτυχώς είμαι σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος και θα αφήσω έναν μικρό ηλιακό συλλέκτη .
Από την στιγμή που αποφάσισες να αφήσεις την μπαταρία αποσυνδεδεμένη θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο με εμένα .Απλά βγάζεις όλη την μπαταρία έξω και της συνδέεις έναν μικρό ηλιακό συλλέκτη ,εάν αυτό είναι εφικτό (σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού και προφανώς χωρίς να την βλέπει ο ήλιος την μπαταρία). Και όταν είναι να ξανακινήσεις το αμαξι την ξανατοποθετείς .
Τώρα το μόνο ζήτημα είναι το πόσα watt συλλέκτη να βρείς . Σε αυτό δεν είμαι ειδικός .
Πιστεύω πάντως έναν συλλέκτη 2-5watt . ( tickle charge) . (κόστος γύρω στα 20-40ευρώ)
Δηλαδή απλά να δίνει τόσο ρεύμα όσο χάνει η μπαταρία .
(νομίζω υπάρχουν και συλλέκτες που σταματούν να δίνουν φόρτιση όταν η μπαταρία είναι γεμάτη) . -
εγω σε τρακαρισμενο οχημα ειχα αποσυνδεσει την μπαταρια για 14 μηνες.την συνδεσα και απλα πηρε μπροστα.βεβαια κρατουσα την μπαταρια σπιτι σε ασφαλες μερος.τωρα το τριμηνο και το 6μηνο ειναι λιγο.πιστευω δεν θα πεσει αν δεν εχει καποια καταναλωση πανω της.εξαρτατε και γιατι αμαξι μιλαμε παντα.το παλιο ταπεινο μου τουοτα ειχε απλα τα στοιχειωδη ηλεκτρικα!
-
Ωραία ιδέα η ηλιακή πλάκα. Την είχα στο ιστιοπλοϊκό μου, και είχα πάντα της μπαταριές σε ετοιμότητα.
Η συνηθισμένη φθορά της μπαταρίας είναι, ότι μειώνετε συνεχώς η ικανότητα της σε ah. Πχ από 55 γίνετε 50 κλπ. Φτάνει σε ένα σημείο που η χωρητικότητα της, δεν φτάνει για να εκκινήσει την μίζα. Αυτή η μπαταρία φορτίζει γρηγορότερα!. Ελέγχετε δε με ιδικό όργανο ‘εκφορτιστείς’ με αντιστάσεις για μερικά δευτερόλεπτα.Το alternator – δυναμό, ΠΑΝΤΑ, καλύπτει από μόνο του ΟΛΕΣ της καταναλώσεις, ενόσω η μηχανή δουλεύει. Η μπαταρία χρειάζεται, για να ‘τσοντάρει’ πολλαίς καταναλώσεις στο ρελαντί, να διατηρεί της καταναλώσεις συντηρήσεις όταν το αυτοκίνητο είναι σβηστό, και σίγουρα για την μίζα.
Α. -
Άρα αυξάνει και η κατανάλωση (αν και δεν νομίζω να φαίνεται στο trip computer αυτό)Ισχυει αληθεια η παραπανω καταναλωση?Για τι νουμερα μιλαμε δηλαδη?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Άρα αυξάνει και η κατανάλωση (αν και δεν νομίζω να φαίνεται στο trip computer αυτό)Ισχυει αληθεια η παραπανω καταναλωση?Για τι νουμερα μιλαμε δηλαδη?
Λένε πως το δυναμό οφείλεται για ένα περίπου 10% της κατανάλωσις καυσίμου .
Επίσης το δυναμό , από όσο ξέρω έχει περίπου 60% efficiency (μικρή) . Δηλαδή εάν ζητήσουμε
200watt αυτό θα καταναλώσει περίπου 340watt για να μας δώσει αυτό που του ζητήσαμε.Απο wikipedia μόλις βρήκα το εξής :
'Corrosion at the battery terminals can prevent a car from starting due to electrical resistance. The white powder sometimes found around the battery terminals is usually lead sulfate which is toxic by inhalation, ingestion and skin contact. The corrosion is caused by an imperfect seal between the plastic battery case and lead battery post allowing sulfuric acid to react with the lead battery posts. The corrosion process is also expedited by over charging. Corrosion can also be caused by factors such as salt water, dirt, heat, humidity, cracks in the battery casing or loose battery terminals. Inspection, cleaning and protection with a light coating of dielectric grease are measures used to prevent corrosion of battery terminals.
**
Sulfation occurs when a battery is not fully charged.** The longer it remains in a discharged state the harder it is to overcome sulfation. This may be overcome with slow, low-current (trickle) charging. Sulfation is the formation of large, non-conductive lead sulfate crystals on the plates; lead sulfate formation is part of each cycle, but in the discharged condition the crystals become large and block passage of current through the electrolyte.
'Άρα εκτός από τα AH που μπορούν να χάσουν όπως σωστά είπε ο Αντώνης , μπορεί να αυξηθεί και η εσωτερική αντίσταση (άρα περισσότερο ρεύμα για φόρτιση ίδιον AH με παλαιότερα ) = (less efficient) .
Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1%-2% .
-
Θυμήθηκα τώρα που επέστρεφα από διακοπές
(επειδή έχω αμάξι 1.000cc ) .... στην διαδρομή είχα που και που το air condition ανοιχτό... όταν έπρεπε να κάνω μια προσπέραση και το είχα ανοικτό...
Ξεκόμπλαρα το air-condition ,έκλεινα το διακόπτη και τυχόν παράθυρο ανοιχτό ... και ήταν μετά από μερικά δευτερόλεπτα σαν ένα mini-turbo boost .
Πατούσα το κουμπί και έλεγα.... ' Turbo mode on '
Εντάξει μικρή διαφορά αλλά αισθητή . -
Η δεύτερη παράγραφος περιγράφει 'πως χάνονται τα ΑΗ της μπαταρίας'.
Όταν η μπαταρία είναι αφόρτιστη σχηματίζεται μια χημική ένωση πάνω στις πλάκες και μετά δεν μπορούν να φορτιστούν.
Μπαταρία αυτοκινήτου...