-
Κάτι λίγο σχετικό:
Έχουμε θεωρητικούς με πανεπιστημιακή μόρφωση και ανειδίκευτους εργάτες. Μας λείπει ο μεσαίος χώρος. Μηχανολόγοι του Πολυτεχνείου από το Βέλγιο έρχονται στην Ελλάδα με μια βαλίτσα εργαλεία και στήνουν μηχανήματα, Χημικοί μηχανικοί με μάστερ και μηχανολόγοι στην Αμερικήί εργάζονται ως εργοδηγοί (ένας που έτυχε να γνωρίσω, σε συνεργείο που έστηνε κεραίες κινητής τηλεφωνίας).
Το 'Μάστορας' σε όλο τον κόσμο είναι τίτλος τιμής κι αναγνώρισης, στην Ελλάδα σχεδόν βρισιά!Κάτι λίγο άσχετο:
Από ποιητική συλλογή, ο ποιητής απευθυνόμενος σε Έλληνες Πανεπιστημιακούς Δασκάλους:
Σας ευνούχισαν
Τους ευνουχίζετε
Θα ευνουχίσουν -
@illias
δεν ξερω γιατι αλλα στην ελλαδα δεν εμπιστευονται και δεν προκειτε να πληρωσουν τον ελληνα μηχανικο οσο τον αντιστοιχο γερμανο ολανδο αγγλο .....
αυτο τον καιρο που κανω πρακτικη το εχω δει σε κανα δυο περιπτωσεις (και εχω ακουσει παρα πολλες σχετικες ιστοριες) -
j.marr, άκου πλάκα (κι έχε τα μάτια σου ανοιχτά, θα το δεις και μόνος σου):
Τους 'ξένους' μηχανικούς, συνήθως τους φέρνουν στην Ελλάδα για να κάνουν τη δουλειά Έλληνες μηχανικοί ή αντιπρόσωποι (που απασχολούν και Έλληνες μηχανικούς, αλλά τι, να πιάσουν εργαλείο; Μαστόροι είναι; )!
Οπότε εμείς πληρώνουμε τον έξ' από 'δώ, πληρώνουμε και το δικό μας.Ελπίζω να μη σας στεναχωράω ρε παιδιά μ' αυτά που γράφω κατά καιρούς, δεν είμαι κακός, μόνο που τραβάω πολλά και κάποιες 'λεπτομέρειες' δεν μπορώ να τις καταλάβω...
-
Βέβαια, δεν ξέρω τι ακριβώς κερδίζουν οι φοιτητές και το πρόγραμμα σπουδών του πανεπιστημίου με τις καθαρά ατομικές ερευνητικές δραστηριότητες των καθηγητών, στις οποίες δεν έχουμε συνήθως καμιά πρόσβαση.
Δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και με τις άλλες πολυτεχνικές σχολές.Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου και θα το πάω λίγο παρακάτω, δηλαδή ο παίκτης είναι δημόσιος υπάλληλος και ταυτόχρονα κάνει και άλλες δουλειές στερώντας τις δουλειές αυτές από τους μελλοντικούς επαγγελματίες.
Ο παραπάνω κύριος μπορεί να κάνει τα εξής 2,
1ον να κάνει κανονικά όλα τα παραπάνω και τα λεφτά να πηγαίνουν στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο από το οποίο πληρώνεται.
2ον να παραιτηθεί και να ανοίξει ένα γραφείο.Γενικά πάντως,
Πολλές φορές όμως συμφωνώ ότι όμως ότι η διδασκαλία δεν είναι καλή.
Πολλές φορές μαθαίνουμε κάτι χωρίς να ξέρουμε τι είναι, πως είναι, πως δουλεύει στην πράξη, που χρησιμοποιείται κ.τ.λ.
Πολλές φορές διαφεντεύει η αναξιοκρατία - βυσματοκρατία
Πολλές φορές επιβραβεύεται το στεγνό διάβασμα και διακρίνονται οι φοιτητές που απλά ξέρουν να διαβάζουν, χωρίς να νιώθουν τι είναι αυτό που διαβάζουν.
Αυτό όμως είναι επικίνδυνο. Δεν είμαι μέσα στο μυαλό του παιδιού που 'απλά ξέρει να διαβάζει', ούτε είμαι άξιος να τον κρίνω. Εξάλλου αυτό είναι αναπόφευκτο. Ό,τι σύστημα και να εφαρμόσεις, αυτοί που 'απλά ξέρουν να διαβάζουν' διακρίνονται. Δεν είναι και τόσο κακό στο κάτω - κάτω!Πολλοί καθηγητές το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό και προσπαθούν να αντιπαραβάλλουν την θεωρία με την πράξη. Αλλά αυτό δεν γίνεται σε ένα πλαίσιο πολιτικής του πανεπιστημίου, αλλά σαν μεμονωμένη προσπάθεια.
Συνέχεια ακούω τους καθηγητές μας να μας παροτρύνουν να 'ανοιχτούμε', να αποκτήσουμε εμπειρία - προϋπηρεσία κ.τ.λ.Κανείς δεν είπε ότι τα πανεπιστήμιά μας είναι καλά. Όχι όμως για τους ίδιους λόγους για τους οποίους δεν είναι καλό και ένα π.χ. Αγγλικό πανεπιστήμιο του κώλου. Για άλλους λόγους.
Και φυσικά μεταξύ των καλών ξένων πανεπιστημίων τα δικά μας δεν έχουν καλή κατάταξη. Δεν είμαι και ο πλέον κατάλληλος για να μιλήσω.[/quote]100% συμφωνώ στα παραπάνω
-
Το μήνυμα που ακολουθεί μας κοινοποιήθηκε πριν από λίγο. Έχω σβήσει τα ονόματα, δώστε σημασία στη σύνταξη των Αγγλικών μια και η γραμματέας που το συνέταξε έγραφε στο βιογραφικό της 'άπταιστη γνώση Αγγλικής'.
*Dear Mr. K..........,
We received the Invoice No. VB05-01161 22/08/05 from ............ N.V regarding the visit of Jo Gr......... on 04/08/05 of 0,5 working hours and the total expense we are charged is Euro 868,55 !!!
We do not accept this charge and we forward this e.mail to the other
processors that have the same machinery or will aquire some in the future, in order to be aware of the situation and to see what we could do in the futute with similar problems.....
His report mentions the following: 'there is insufficient water pressure/flow causing a temperature alarm. check water system 1,5 bar/15 C'......*Πως χαρακτηρίζετε, τώρα, κάποιον που πληρώνει 868,55 € για να του πει ο Βέλγος μηχανολόγος μηχανικός μετά από επίσκεψη 15 λεπτών ότι πρέπει να ελέγξει την πίεση και παροχή του νερού; Λέτε να μην πληρώνει, γι' αυτό δεν βρίσκει Έλληνα; Σημειωτέον ότι ο Βέλγος έκανε έλεγχο - συντήρηση σε τρείς εγκαταστάσεις, αλλιώς η χρέωση θα ήταν για λιποθυμία.
Για του λόγου το αληθές, πάρτε και την απάντηση από την εταιρία:
*'Dear Mr. F.........poulos,
After receiving your service request, we sent our engineer to your factory.
After being so long our customer we expect you to be familiar with our service rates.
What we have done is charged you for half a hour labour and divided the total travel costs over 3 customers that were visited at that time.
By doing this you and the other customers pay much less than if we had to organize a special trip for only one customer.
Therefore we are of the opinion that we have treated you fair like we treat all other customers.
We trust to have informed you sufficiently with this information.Best Regards,
H........... K.......
Area Sales Manager'* -
Πολύ ωραίο θέμα συζήτησης...Δυστυχώς τώρα το πρόσεξα κι ενώ θα ήθελα να κάνω αρκετά quotes η συζήτηση έχει προχωρήσει
... τελειώσει κι εγώ Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικός στην Πάτρα και θα μιλήσω βάσει εμπειριών μου για τα Πολυτεχνεία και όχι αλλα πανεπιστημιακά τμήματα
Αυτό που θα ηθελα να πω είναι πως δεν πρέπει να γινόμαστε 'μηδενιστες' και να υποβαθμίζουμε καθηγητες, ιδρύματα και θεσμούς έτσι απλά μόνο επειδή ακούσαμε κάτι ή το συμπεράναμε χωρίς να έχουμε δει από κοντά τα πράγματα. Ας προσπαθήσουμε μια φορά ως Έλληνες να μην θάψουμε-μειώσουμε το διπλανό αλλά να τον πενέψουμε ακόμα ρε πούστη κι ας μην το αξίζει και πλήρως. Σ'αυτό το topic ξεκινήσαμε με το γιατι μόνο οι άλλοι... και όχι εμείς αλλά όταν η κουβέντα πήγε στα πανεπιστήμια πενέψαμε τους ξένους και όχι το σπίτι μας.
Εγώ το δέχομαι... Στραβά, ανάποδα, χωρίς πόρους τα ιδρύματα. Άντε και περίεργοι οι καθηγητές. Θέλετε και λάθος το σύστημα;; ορίστε κι αυτό!!
Ωστόσο έχω σοβαρές ενστάσεις για τους καθηγητές. Προσωπικά ήρθα σε επαφή με ανρθώπους πολύ συνεργάσιμους και με προθυμία να σε βοηθήσουν και να σε συμβουλέψουν και να σου μεταδώσουν γνώσεις.Που αγαπάνε και γουστάρουν αυτό που κάνουν. (Εντάξει, φυσικά η εξαίρεση εδώ ειναι κάποιοι άλλοι που νόμιζες πως ειναι υπάλληλοι στο ΙΚΑ). Αυτο που κατάλαβα εγώ στα 5 χρόνια που πέρασα εκεί μέσα είναι οτι το Πολυτεχνείο δεν πρόκειται να σε βάλει με το ζόρι να μάθεις, ούτε θα στα δώσει όλα. Θα σου δώσει τα ερεθίσματα κι από και καπέρα αν εισαι μάγκας και θέσεις βγάλε λαβράκια. Δεν είναι σε καμία περίπτωση Λύκειο. Αν εσύ πας με σκοπό κάθε φορά να αντιγράφεις ε τότε δε σου φταίει κανένας (άσε που δεν σ'αφήνει εύκολα να πάρεις δίπλωμα, κάποια δε βγαίνουνε ούτε με αντιγραφή). Αν πας σκόπό να διαδηλώνεις όλη την ώρα για τις ιδέες σου και να μοιράζεις φυλλάδια και προκυρήξεις πάλι δε σου φταίει κανείς!
Πόλλες αντιξοότητες! Η βασικότερη, οι περισσότεροι φοιτητές που εισάγονται από αυτούς που μπορούν να εκπαιδεύσουν τα τμήματα, από αυτούς που έχουν κονδύλια για να εκπαιδεύσουν τα τμήματα, από αυτούς που πραγματικά θα ήθελαν να σπουδάσουν μηχανικοί.
Στην Ελλάδα έχουμε μπερδευτεί σε κάποια θέματα. Το ότι σπουδάζεις κάτι δε σημαίνει ότι ειναι υποχρεωτικό και να σε αποκαταστήσει επαγγελματικά. Αυτά παλαιότερα, που σπουδάζανε λίγοι. Τώρα σπουδάζεις γι'αλλους λόγους.
πάω να δω το Β ημίχρονο τώρα, πολλόι ξυλοκόποι αυτοί οι βάρβαροι εκεί κάτω και δε μας βλέπω καλά
ΥΓ. Προς mods: Μήπως το θέμα ειναι για τον αντίλογο;;
-
Ο χρήστης polinikis7 έγραψε:
ΥΓ. Προς mods: Μήπως το θέμα ειναι για τον αντίλογο;;
OK!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
j.marr, άκου πλάκα (κι έχε τα μάτια σου ανοιχτά, θα το δεις και μόνος σου):Τους 'ξένους' μηχανικούς, συνήθως τους φέρνουν στην Ελλάδα για να κάνουν τη δουλειά Έλληνες μηχανικοί ή αντιπρόσωποι (που απασχολούν και Έλληνες μηχανικούς, αλλά τι, να πιάσουν εργαλείο; Μαστόροι είναι; )!
Οπότε εμείς πληρώνουμε τον έξ' από 'δώ, πληρώνουμε και το δικό μας.Ελπίζω να μη σας στεναχωράω ρε παιδιά μ' αυτά που γράφω κατά καιρούς, δεν είμαι κακός, μόνο που τραβάω πολλά και κάποιες 'λεπτομέρειες' δεν μπορώ να τις καταλάβω...
illia δεν θα διαφωνησω οτι συμβαινει αυτο
λιγες εμπορικες επιχειρησεις μπορουν να προσφερουν πληρης υποστηρηξη στα προιοντα που φερνουν στην ελλαδα και ποσο μαλλον στα μηχανιματα και στις turn key λυσεις που προσφερουν
ΙΜΟ αυτο δεν επρεπε να συμβαινει -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
j.marr, άκου πλάκα (κι έχε τα μάτια σου ανοιχτά, θα το δεις και μόνος σου):
Τους 'ξένους' μηχανικούς, συνήθως τους φέρνουν στην Ελλάδα για να κάνουν τη δουλειά Έλληνες μηχανικοί ή αντιπρόσωποι (που απασχολούν και Έλληνες μηχανικούς, αλλά τι, να πιάσουν εργαλείο; Μαστόροι είναι; )!
illia δεν θα διαφωνησω οτι συμβαινει αυτο
λιγες εμπορικες επιχειρησεις μπορουν να προσφερουν πληρης υποστηρηξη στα προιοντα που φερνουν στην ελλαδα και ποσο μαλλον στα μηχανιματα και στις turn key λυσεις που προσφερουν
ΙΜΟ αυτο δεν επρεπε να συμβαινειΔυστυχώς αυτό είναι αλήθεια!
Το προσπάθησα για 15 χρόνια και είδα ότι δεν έχει νόημα!!Ο πελάτης δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει για υπηρεσίες σε Ελληνικές επιχειρήσεις! Σε πολυεθνικές όμως (π.χ. SAP Hellas) είναι και διατεθειμένος και πρόθυμος!
Ο Ελληνας λοιπόν προσπαθεί να βγάλει πουλώντας το μηχάνημα και το κέρδος των υπηρεσιών!
Βέβαια όταν το πρώτο και πολλές φορές μοναδικό κριτήριο αγοράς ενός συστήματος/μηχανήματος/προγράμματος είναι η τιμή και όχι τα τεχνικά χαρακτηριστικά ή οι after sales υπηρεσίες....είναι μάταιο να προσπαθεί κανείς!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
....Βέβαια όταν το πρώτο και πολλές φορές μοναδικό κριτήριο αγοράς ενός συστήματος/μηχανήματος/προγράμματος είναι η τιμή .......και η προσφερόμενη υπερτιμολόγηση, ξέχασες το κυριότερο, φίλε.
Αλλά το κύριο θέμα είναι γιατί αυτά τα συστήματα / μηχανήματα / προγράμματα δεν φτιάχνονται από επιχειρήσεις στημένες από Έλληνες μηχανολόγους / επιστήμονες, γενικά. -
Αλλά το κύριο θέμα είναι γιατί αυτά τα συστήματα / μηχανήματα / προγράμματα δεν φτιάχνονται από επιχειρήσεις στημένες από Έλληνες μηχανολόγους / επιστήμονες, γενικά.
πιθανως γιατι η ενχωρια αγορα δεν φτανει για να συντηρησει αυτες τις εταιριες και γιατι το κοστος κατασκευης/μελετης (απο λευκο χαρτι) θα ειναι πολυ μεγαλο σε σχεση με αυτο που θα σου προσφερει μια εταιρια -που εξειδικευεται στον συγκεκριμενο τομεα (οποιοδηποτε)- του εξωτερικου
βεβαια θα μου πεις (και θα εχεις δικιο) οτι δεν μπορεις να περιοριζεσαι στην ελλαδα και να περιμενεις να συντηρηθεις απο την εγχωρια αγορα
-
η οικονομια μας στηριζεται σε εταιριες παροχης υπηρεσιων. Ουτε καν για αυτες δεν υπαρχει εγχωρια (σημαντικη) υποστηριξη, ποσο μαλλον για αλλου ειδους εταιριες...
-
Έχοντας αρκετή εμπείρια στο χώρο θέλω να παρατηρήσω τα παρακάτω.
-
Οι μηχανικοί στην Ελλάδα είναι το ίδιο ικανοί με αυτούς το εξωτερικό. Υπάχουν καλοι και κακοι.
-
Υπάρχει πρόβλημα επιχειριματικότητας όχι τόσο γιατί δεν υπάρχουν ικάνοι και φιλόδοξοι αλλά γιατι υπάρχουν στην Ελλάδα πολλά εμπόδια.
-
Ελλειψη χρηματοδότησης (Ουτε ουσιαστικό VC υπάρχει ούτε οι τράπεζες χρηματοδότουν)
-
Τραγική γραφειοκρατεία. Η ιδρυση εταιρίας στην Ελλάδα θα κοστίσει γύρω στα 2000
-
-
-
Κολλήσαμε;
Σταματάω τις παρατηρήσεις και αντιστρέφω την ερώτηση:
Ποιός από εμάς έχει μια καλή ιδέα για το τι θα μπορούσε να κάνει στη ζωή του, ώστε να είναι ικανοποιημένος από αυτήν;
Απαραίτητες προϋποθέσεις:
α. να μην είναι υπάλληλος (δημόσιος ή ιδιωτικός) γιατί είναι πολύ εύκολο. ('Θα ήθελα να είμαι μόνιμος υπάλληλος με βαθμό διευθυντή σε μια πολύ καλή εταιρία με ανθρώπινο πρόσωπο που να αναγνωρίσει την αξία μου, να μου δίνει 6000 € μηνιαίες αποδοχές + ιδιαίτερο γραφείο + γραμματέα και να καταλαβαίνει τις ιδιαίτερες ανάγκες μου για 3 μήνες άδεια το χρόνο', ΔΕΝ είναι αποδεκτή απάντηση).
β. να προσφέρει, εκτός από τον εαυτό του, και σε άλλους - ει δυνατόν και στη χώρα του
γ. να αναλύσει τι τον εμποδίζει.Μήπως καταλάβουμε τι φταίει και δεν κατασκευάζουμε στην Ελλάδα τίποτα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η οικονομια μας στηριζεται σε εταιριες παροχης υπηρεσιων. Ουτε καν για αυτες δεν υπαρχει εγχωρια (σημαντικη) υποστηριξη, ποσο μαλλον για αλλου ειδους εταιριες...Σπύρο η οικονομία μας στηρίζεται σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, που όμως -οι περισσότερες- δεν βγάζουν από τις υπηρεσίες αλλά από το 'σίδερο'!
Και εκει είναι το πρόβλημα!
Οπως λέει και ο Ηλίας, ρίξε και την υπερτιμολόγηση από πάνω και καθάρισες!
Άλλωστε για ποιά οικονομία μιλάμε?
Μια μικρομεσαία εταιρεία πληροφορικής (μιλάω εκ πείρας) εισάγει εμπόρευμα και το πουλάει. Πρέπει να το εξωφλήσει εντός 60 ημερών στον Οίκο από όπου το προμηθεύτηκε.
Θα περάσουν 15-20 ημέρες μέχρι να το εγκαταστήσει.
Ο πελάτης θα την πληρώσει 90-120 μέρες μετά από την εγκατάσταση (στην καλύτερη περίπτωση).
Στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να πληρώσει και τον ΦΠΑ του τιμολογίου (λες και εισέπραξε μετρητά) ενω ο πελάτης θα τον εκπέσει!
Θα πληρώσει και τον προμηθευτή και θα περιμένει!!!Αρα χρηματοδοτεί την πώληση και προσπαθεί να έχει αρκετές πωλήσεις ώστε να μετακυλά το πρόβλημα!Πάντα στο κόκκινο!!
Αφήστε τα!
-
γ. να αναλύσει τι τον εμποδίζει.
κατι που θα εμποδιζε εμενα (πχ) στο να ξεκινησω μια εταιρια κατασκευης ......... (οτι θες) ειναι η ελιψη κεφαλαιου (γιατι δεν νομιζω να βρεθουν πολλοι να σε χρηματοδοτισουν απο την αρχη για την οποια ιδεα -που μπορει και να μην επιτυχει-)
-
Το θεμα της συζητησης εχει καταστει αρκετα ασαφές, θα ήθελα ομως να εστιασω σε κατι που αναφερθηκε και από τον Montecarlo:
Εσωστρέφεια.
Ολοι οι ντόπιοι επιχειρηματίες σκεφτονται πως να πουλησουν κατι μόνο στην ελληνικη αγορα, αυτο δεν ειναι απο μονο του κακο, το κακο ειναι οτι θελουν να πουλησουν κατι που ηδη υπαρχει στην Ελλάδα.Κανεις δεν ψάχνει για κάτι καινοτόμο.Κανεις δεν ενδιαφερεται να δει τι γίνεται περα απο το χωριο του και την Αθήνα.Ολοι ψαχνουν μια καλη μπιζνα να αντιγραψουν,ή μια κακη μπίζνα να αντιγράψουν.
Γι αυτο φταίνε και οι ντόπιες τράπεζες,οι οποιες θεωρουν οτι οτιδήποτε καινοτόμο (για τον ελληνικο χωρο καινοτόμο,εξω μπορει να ειναι μεχρι και κοινή πρακτική) πρέπει να πνίγεται εν την γεννέσει του, εκτος αν ειναι απο κανα Κόκκαλη οποτε θα κάτσουν να το συζητήσουν τουλάχιστον.
Οι τράπεζες γενικά αποτελουν τροχοπεδη στην αναπτυξη της χωρας,αφου περα απο το να υποθηκεύουν τα σπιτια μας για να μας δώσουν 10.000Ε και να χρηματοδοτουν 5-6 συγκεκριμένες οικογένειες, αρνουνται να κανουν οτιδηποτε αλλο. Με περηφάνεια πρεσβεύουν παντου ποσο συντηρητικές είναι,κατι που αν το κανανε στις ΗΠΑ μαλλον θα τους κοροϊδεύανε.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
κατι που θα εμποδιζε εμενα (πχ) στο να ξεκινησω μια εταιρια κατασκευης ......... (οτι θες) ειναι η ελιψη κεφαλαιου...Πες (πχ) τι θα κατασκεύαζες, που και πως θα το διέθετες, ποιό θα ήταν το περιθώριο κέρδους και πόσα χρήματα θα σου χρειάζονταν για να ξεκινήσεις.
...Ολοι οι ντόπιοι επιχειρηματίες σκεφτονται πως να πουλησουν κατι μόνο στην ελληνικη αγορα...
Γίνε επιχειρηματίας, πες τι μπορείς και θέλεις να φτιάξεις που να το πουλάς εντός κι εκτός Ελλάδος και τι σε εμποδίζει ('στα ψέματα', ντάξει; ).
Προσγειωμένα λέμε, οκ; Όχι να μας 'λείπουν' τρις και να θέλουμε να γίνουμε ΤΟΥΟΤΑ!
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Γιατί ακόμα και να έχεις την Ιδέα, δεν θα σε χρηματοδοτήσει κανένας...
Γιατί ακόμα και να έχεις την Ιδέα, δεν θα έχεις τα χρήματα να την υλοποιήσεις και θα δουλέβεις για το μεροκάματο.Όποιος έχει πάει σε τράπεζα για VC ξέρει τι εννοώ....
Και να βρεις τον χρονο και το χρημα και να το φτιαξεις το ρημαδι.....
Πινακιδες πως θα βγαλεις;;;; -
κατι που θα εμποδιζε εμενα (πχ) στο να ξεκινησω μια εταιρια κατασκευης ......... (οτι θες) ειναι η ελιψη κεφαλαιου...
Πες (πχ) τι θα κατασκεύαζες, που και πως θα το διέθετες, ποιό θα ήταν το περιθώριο κέρδους και πόσα χρήματα θα σου χρειάζονταν για να ξεκινήσεις.
ασ παρουμε το παραδειγμα ενος αυτοκινητου τυπου caterham
πιστευω το λιγοτερο που θα χρειαστει καποιος ειναι 300000 Ευρο (και παλι λιγα μου φαινονται) -για να πουμε οτι εκανε μια προσπαθεια καλη και η οποια να μπορει να σταθει απεναντι στον ανταγωνισμο στην ευρωπαικη αγορα
τοσα χρηματα ειναι μαλλον δυσκολο να βρεθουν
Γιατί Θεούλιη μ';