-
Αγαπημένες: Alien-Aliens(την έχω δει πάνω από 50 φορές)-Alien3-Alien4, Forrest Gump. Επίσης σε όποια ταινία παίζει ο Βέγγος με αγαπημένες την σειρά με τον Θου-Βου, Πολυτεχνίτης και Ερημωσπίτης και εκείνη που έλεγε ''Ο Πολύδωρος που είναι στα πόδια γρήγορος''. Βέβαια μου αρέσουν πολύ και άλλες ταινίες τις οποίες δεν θυμάμαι τώρα
-
Με τις ξένες δε θα βγάλουμε άκρη εύκολα , είναι πάρα πολλές.
Πάντως οι ειδικοί λένε, καθώς επίσης και διάφορες ψηφοφορίες, ότι το 'Πολίτης Καίην' εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα στην κορυφή. Εμένα δε με ...πολυτρέλανε.Από ελληνικές , σχεδόν όλες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και μερικές ...παρακμιακές , τύπου 'Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα'
Όσο και να προσπαθήσω δε μπορώ να ξεχωρίσω μόνο μία ή μόνο...πενήντα
-
Κι εγώ δυσκολεύομαι πολύ να διαλέξω λίγες, θα προσπαθήσω, αδικώντας όσες ξεχνάω:
Νονός
High fidelity
Απομεινάρια μιας μέρας
Gattaca
American Beauty
Η φωλιά του κούκου (έτσι λέγεται νομίζω στα ελληνικά με τον Jack Nickolson και μια που τον θυμήθηκα...)
As good as it gets
Great expectations (το σχετικά καινούργιο, Gyneth Paltrow-Ethan Hawk)
Πολίτικη κουζίνα
Fight club -
Μπράβο βρε ast και staaaaavros που βάλατε το Fight Club, με προλάβατε.
Ενα πραγματικό χαστούκι στον καταναλωτισμό του σύγχρονου κόσμου.
Αυτή η ταινία προσωπικά με άλλαξε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, και με έκανε να βλέπω τον κόσμο με άλλο μάτι.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Μπράβο βρε ast και staaaaavros που βάλατε το Fight Club, με προλάβατε.Ενα πραγματικό χαστούκι στον καταναλωτισμό του σύγχρονου κόσμου.
Αυτή η ταινία προσωπικά με άλλαξε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, και με έκανε να βλέπω τον κόσμο με άλλο μάτι.
Ναι οκ..
ένα χαστούκι στον καταναλωτισμό που κόστισε μόνο μερικά δις για να φτιαχτεί, χωρια τα λεφτά που πήρε ο Μπραντ Πιτ κ οι άλλοι αστέρες. Εντάξει 'καλούλα' ήταν -αν κ πολύ δήθεν για μένα, αλλά όχι κ χαστούκι στον καταναλωτισμό.. Υποκρισία.
Φιλικά. -
Taxi Driver
Blackmail
Metropolis
After The Fox
Party
Final Fantasy
Underground
The Nightmare Before Christmas
2001 a space odyssey
The Transporter
Taxi 1 - 2 - 3 -
Για μένα (και αρκετούς άλλους) η καλύτερη ταινία όλων των εποχών (αντικειμενικά η πιο καλογυρισμένη) και σύναμα ενα απο τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά ορόσημα ever ειναι το 2001: A Space Odyssey του εκπληκτικού Stanley Kubrick.
Αγαπημένες μου ταινίες ειναι τα Brazil, 12 Monkeys και Fear & Loathing In Las Vegas του Terry Gilliam, το 8 & 1/2 του Φελλίνι, τα Alien & Blade Runner του Ridley Scott, το Apocalypse Now του Coppolla, το Lost In Translation της S. Coppolla, Ο Τρελός Πιερό του Goddard και αρκετά άλλα... More later...
-
Χτές βράδυ,είχε σέ κάποιο κανάλι τό 'ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ'.
Από τίς αγαπημένες μου καί αυτή.
Ισως η μόνη ταινία μέ τόσο πραγματικούς χαρακτήρες. -
Όλα τα Star Trek
Όλα τα Star War
Dune
Babylon 5
LOTR
Lost in translation
24h party people
Ronin
Bullitt
Man on Fire
Indiana Jones (I,2,3)
Fantomas (με Louis de Funès):lol:
Όλα τα Pink Panther
The Godfather (1,3)
.
.
και πολλά άλλα τα οποία θα τα γράψω αργότερα -
παντος απο τις χειροτερες και ποιο βαρετες ταινιες που εχω δει ειναι μια που επαιζε ο Ελβις Πρεσλεϊ λεγοταν 'easy come, easy go' μεσα στο πρωτο τεταρτο-εικοσαλεπτο με πηρε ο υπνος στον καναπε (παρ'ολο που προσπαθουσα να κρατησω τα ματια μου ανοιχτα) και δεν εκανα τον κοπο να την δω αλλη στιγμη, την πηγα στο βιντεο κλαμπ αμεσως μολις ξυπνισα.
-
The Shawshank Redemption
Seven
Εξπρες του Μεσονυχτιου
BraveHeart
The Gladiator
The Pianist
Αποδραση απο Αλκατραζ
Saving private Ryanκ.α
ΥΓ. Δυστηχως τελευταια δεν βγαινουν καινουργιες ωραίες ταινιες. οπως οι παραπάνω
-
The Shawshank Redemption - πανεξυπνη ταινια!!!
Heat - Την εχω δει 5000000 φορες, πολυ ηλεκτρισμος, πλοκη, 'χημεια', μακραν η αγαπημενη μου!!!
Seven - Παντα την παρακολουθω με ευχαριστηση.
Saving private Ryan - τα πρωτα 20 λεπτα με μιση ωρα τα παρακολουθησα με πολυ δυσκολια!!! Πολυ ρεαλιστικη ταινια. -
Τώρα θυμήθηκα την ταινία που λέγεται αν θυμάμαι καλά ''The Beach''. Η αυθεντική είναι αρκετά παλιά αν και είχε γίνει και remake στα 90'ς. Αναφέρεται σε μία παγκόσμια καταστροφή που έχει συντελεστεί μετά από πυρηνικό πόλεμο. Οι τελευταίοι επιζώντες βρίσκονται στην Αυστραλία όπου πλησιάζει το ραδιενεργό σύννεφο(ένας αυτοκτονεί στο remake με μία Ferrari ). Τελικά όλος ο πληθησμός της γης εξολοθρεύεται Μακράν η πιο απαισιόδοξη ταινία όλων των εποχών.
Saving private Ryan - τα πρωτα 20 λεπτα με μιση ωρα τα παρακολουθησα με πολυ δυσκολια!!! Πολυ ρεαλιστικη ταινια.
Όντως! Spielberg rulez Βέβαια δείχνει σκηνές από την ακτή όπου 98 στους 100 πέθαναν κατά την απόβαση. Στις άλλες ακτές τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά. Επίσης ρέστα δίνει και ο αγαπημένος Tom Hanks. Αξεπέραστος.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
θα σας ρίξω το επίπεδο τώρα....
Ο ΖΙΚΟΣ-ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ..
και φυσικά BRAVEHEART
Πιστεύω ότι οι ταινίες 'Της κακομοίρας' και 'Οι γαμπροί της Ευτυχίας' (Αυλωνίτης, Βασιλειάδου, Ρίζος κ.λ.π.) είναι οι καλ΄ύτερες Ελληνικές κωμωδίες. Οι ατάκες που έχουν ειπωθεί σε αυτές λέγονται άνετα ακόμα και σήμερα.
ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ
-Ζήκο,μπορώ να πάρω ένα τηλέφωνο;
-ΟΧΙ!!!!
-Γιατί,δεν λειτουργεί;
-Φύγε κοπέλα μου μην πας αλειτούργητη!!!!!
-Καλησπέρα!!!!!!
-Καλώς τον μάγο με τα δώρα...Ψώνισες αφεντικό;
-Μάλιστα κύριε Ζήκο...Ψωνίσαμε...
-Ψωνίσατε...Ψωνίσατε,βέβαια...Πετάς τα λεφτά στα παλιοκούτια,και δεν κοιτάς να παρείς κανένα σακί φακές να πουλάμε,που ζητάει ο κόσμος φακές και εγώ του δίνω ροβύθια
-Τι λες ρε,τρελλάθηκες;Ένα τσουβάλι φακές δεν έχουμε εκεί πέρα;
-Μπα;Είχαμε...Είχαμε...Δεν έχουμε...Φύγαν οι φακές...
-Μπα;Τι γίναν;Τις πούλησες;
-Δεν τις πούλησα...Φύγαν μοναχές τους.Διότι σκάσαν οι φακές,βγήκαν τα μαμούνια,πήρε κάθε μαμούνι στην πλάτη από μια φακή,και δρόμο τον ανήφορο!!!
===============================================
Αφεντικό:-Αααααχχ!
Ζήκος:-Ψαρόπουλα,μες τσι θάλλασσες και τα ξινύχτια
-Ηταν ενα ανοιξιάτικο πρωινό και γω ξεφόρτωνα σαρδέλες...
-Τι κρίμα να μην είμι ικί να σι φουτουγραφίσω ρι κιρατά
-Και ξαφνικά κατω απο το γαλάζιο του ουρανού,την βλέπω να στρίβει την γωνία και τακα τακα τα τακουνάκια στο τσιμέντο στα πλακάκια!
-Πιδί,φέρι ένα λουκούμι στο πιδί..Εφτασεεε!
-Αυτό ήταν.Απο κείνο το ανοιξιάτικο πρωινό ειμαι ο ποιο δυστυχησμένος άνθρωπος των Βαλκανίων....Ενας σήφουνας ξερίζωσε τα λογικά μου,μια..θύελλα..ξε(κάτι) την καρδιά μου,μια πυρκαγιά πυρπόλησε την καρδιά μου...και εενααα αστραπόβροντοοο...
-Μπρρρρρρρρρρρρρρρ....Μα καλά δεν αντρέπεσε?Τι παριστάνεις τώρα το μαντρόσκυλο του μαγαζιού?
==============================================
ζηκος: να πας στου διαολο
αφεντικο: εσυ να πας πας στο διαολο
ζήκος: όχι εσυ να πας στου διαολο, εγω θα παω στην γιατρεσσα..
αφεντικό: ρε ααααααεεειιι στο διαααααολλοοοοο...
ζήκος: αει στου διαολο εσυ,,εγω θα παω στην γιατρεσσα...
============================================
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
...The Godfather (έχω δει μόνο το Ι )...Το ΙΙ αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Corleone, όταν αναλαμβάνει την αρχηγία ο Micke Corleone (Al Patsino) και γίνεται Don, ενώ παράλληλα αφηγείται την ιστορία του Don Vito Corleone (Robert De Niro) από τα παιδικά του χρόνια στην Σικελία στο χωριό Κορλεόνε, μέχρι την άνοδό του και κυριαρχία του στη Νέα Υόρκη.
Το τρίτο μέρος ουσιαστικά αφηγείται την παρακμή της οικογένειας Corleone και καταλήγει με τον θάνατο του Micke Corleone (μια από τις καλύτερες σκηνές του κινηματογράφου...)
Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη είναι μακράν η πρώτη, (ο θεϊκός Marlon Bradon έγραψε ιστορία), ενώ οι άλλες δύο χωρίς να υπολείπονται της πρώτης, απλά δεν φτάνουν την αίγλη της. Σίγουρα όμως, μεταφέρουν αυτούσια το κλίμα και την εικόνα μιας κυρίαρχης οικογένειας από την Σικελία που πραγματικά λύνει και δένει...
Αυτό που μένει από την πρώτη ταινία είναι η αιμοσταγής εξουσία που πραγματικά ξεχειλίζει, τρομάζοντας ίσως τον θεατή.Παραθέτω και μερικές από τις ταινίες που πραγματικά μου άρεσαν και δεν έχω κανένα πρόβλημα να τις δω παραπάνω από 2 φορές!
Seven: Άψογο θρίλερ, με έξυπνη πλοκή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα splatter και με ανατρεπτικό τέλος.
Indiana Jones, όλη η τριλογία: Πολύ καλή περιπέτεια με εύστοχο χιούμορ και ατελείωτη δράση!
Star Wars και οι δύο τριλογίες: Ίσως λείπει η μαγεία που έχουν τα επεισόδια IV, V, V, από τα νεώτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα δει κανείς. (Δεν έχω δει ακόμα το ΙΙΙ)
Butterfly Effect: Πολύ έξυπνο σενάριο, που απαιτεί να προσέχεις ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια στην ταινία!
Saving Private Ryan: Αν και θεωρώ ελαφρώς χαζό το γεγονός ότι μία ολόκληρη ομάδα αποδεκατίζεται για να σωθεί ένας στρατιώτης, η ταινία μου άρεσε αρκετά, γιατί μετέφερε με αρκετά παραστατικό τρόπο την φρίκη του πολέμου.
Taxi Driver: Ο De Niro μεγαλουργεί...
The Goodfellas: Κλασική gangsterάδικη ταινία
Stand By Me: Από τις ποιο πετυχημένες μεταφορές βιβλίου σε ταινία, η παιδική αθωότητα που ωριμάζει απότομα...
The Matrix: Μόνο η πρώτη ταινία οι υπόλοιπες δύο βγήκαν απλά για να συνεχιστεί η ιστορία και σαφώς υπολείπονται από την πρώτη. Πάρα πολύ καλό σενάριο και πολύ καλά εφέ, απίστευτες λήψεις και έντονες σκηνές δράσης.Μέχρι στιγμής αυτές μου ήρθαν στο μυαλό, αν θυμηθώ κάτι ακόμα θα το γράψω!
-
Ο χρήστης ALEX SSGTi έγραψε:
Seven: Άψογο θρίλερ, με έξυπνη πλοκή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα splatter και με ανατρεπτικό τέλος.Φοβερό, αλλά το έχω δει τόσες φορές που με έχει κουράσει.
Butterfly Effect: Πολύ έξυπνο σενάριο, που απαιτεί να προσέχεις ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια στην ταινία!
Τι ταινία!!! Απίστευτη! Thumbs up που την ανέφερες!
Saving Private Ryan: Αν και θεωρώ ελαφρώς χαζό το γεγονός ότι μία ολόκληρη ομάδα αποδεκατίζεται για να σωθεί ένας στρατιώτης, η ταινία μου άρεσε αρκετά, γιατί μετέφερε με αρκετά παραστατικό τρόπο την φρίκη του πολέμου.
αν και δεν έχω ζήσει πόλεμο (όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι), την θεωρώ ότι κοντινότερο έχω δει σε πραγματικές συνθήκες πολέμου. Έπος.
The Goodfellas: Κλασική gangsterάδικη ταινία
Αν και (σχετικά) καινούρια για γκανγκστεράδικη, από τις κλασικότερες του είδους. Από τις καλύτερες ερμηνείες του γίγαντα ΝτεΝίρο και σίγουρα η καλύτερη των Τζο Πέσι και Ρέι Λιότα.
Προσωπικά, έχω τρέλα με τις ταινίες με υποβρύχια: Das boot, U-579 (το χαμένο υποβρύχιο), Κ-19, Κωδικός: αίνιγμα (σαφώς υποδεέστερο του βιβλίου ωστόσο).
Ακόμη ξεχωρίζω: Ο Ελαφοκυνηγός, το Κουρδιστό Πορτοκάλι, From Dusk till Dawn (ύψιστη... καγκουριά του Ταραντίνο, αλλά με γερό καστ, μου άρεσε ΠΟΛΥ ), Το Όνομα του Ρόδου (επίσης υποδεέστερο του βιβλίου, αλλά καλό), Men of Honor, Ο Εξορκιστής (τι να λέμε τώρα...), 12 Πίθηκοι, Fight Club και τα 'παραμυθάδικα': Van Helsing, The League of extraordinnary gentlemen, Ακέφαλος Καβαλλάρης, Vidocq (Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!), Αδελφότητα των Λύκων, Underworld, Lord of the Rings I, II, και ΙΙΙ.
-
Λιγο πολυ με καλυψε ο Σπυρος και ο Αλεξης....
Να προσθεσω απλα:
Λουφα και παραλλαγη.->Η καλυτερη Ελληνικη ταινια ever πιστευω.
Νομος 4000->Βουτσας στα καλυτερα του....
Θα κοιταξω την dvdοθηκη μου κ θα αναφερω ξενες που δεν θυμαμαι τωρα.....
edit: Μια που θυμηθηκα ειναι η 9η πυλη με τον Τζ.Ντεπ
-
1900
Η ιστορία ενός πιανίστα που μεγάλωσε μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο.
Πολυ καλη και όχι αρκετα γνωστή.Ειναι αδύνατον να μην σας αγγίξει. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Forrest Gump, με διαφορά Νο1
Top gun
Φονικό όπλο 1, mel gibson
Άρωμα γυναίκας
Less than zero, b movie με τον Andrew McCarthy
Risky Business (1983), tom cruise ,το όνειρο κάθε teenagerΔυστυχώς οι καλές ταινίες έχουν αρχίσει να στερεύουν.
Φιλε χωρις παρεξηγηση,αλλα αν στερευουν ταινίες σαν το Top Gun και το Φονικό Όπλο, νομιζω ότι ειναι προς το καλο όλων μας
-
ΤERMINATOR 1 & 2
7EVEN
MATRIX 1.2.3
LORD OF THE RINGS
INDIANA JONES ολα
Αγαπημενες ταινιες