-
Στο ρελαντί ουσιαστικά δεν λειτουργεί. Ξεκινά από τις 1.250σαλ που δίνει... 200Nm ροπής με 1,8 bar Τα 200Nm παραμένουν σταθερά μέχρι τις 6000σαλ
Στις 1.500σαλ η πίεση φτάνει τα 2,5 bar και στις 1750 η ροπή φτάνει τα 240Nm -μέγιστη τιμή- που διατηρούνται μέχρι τις 4.500.
Ο κομπρέσορας απεμπλέκεται στις 3.500σαλ, ενώ η τουρπίνα έχει μπει νωρίτερα, στις 1.500σαλ, υπάρχει δηλαδή ένα εύρος στροφών που λειτουργούν και οι δύο υπερτροφοδότες μαζί.
Το γιατί λειτουργούν και οι δύο μαζί είναι προφανές, η τουρμπίνα μόνη της δεν θα μπορούσε να δώσει αρκετή πίεση στις χαμηλές στροφές, λόγω χαμηλής ταχύτητας καυσαερίων.
Στις 1.500σαλ όπου εμφανίζεται η μέγιστη πίεση των 2,5 bar λειτουργούν και οι δύο μαζί -η τουρμπίνα μόλις που έχει ξεκινήσει, αλλά δίνει ένα μέρος πίεσης- ενώ ο κομπρέσορας δίνει το μεγαλύτερο ποσοστό.
Στο μεγαλύτερο ποσοστό της κίνησης -μέχρι 3.500σαλ- δουλεύουν και τα δύο τούρμπο μαζί, αλλά ουσιαστικά χωρίς lag λόγω του κομπρέσορα.
Κατ' αναλογία θυμίζει υβριδικό σύστημα -ηλεκτροκινητήρα χαμηλά, βενζινοκινητήρας ψηλά, χωρίς να είναι ίδια η λειτουργία προφανώς- με το ρόλο του ηλεκτροκινητήρα να τον αναλαμβάνει ο κομπρέσορας.
-
Έχω και εγώ την εντύπωση ότι ο κομπρέσσορας λειτουργεί από το ρελαντί και μάλιστα δίνει πίεση.
Οι πιέσεις στο post του Ιkar είναι αθροίζοντας και την ατμοσφαιρική πίεση. Χωρίς αυτήν (αφαιρούμε 1bar) η max πίεση υπερπλήρωσης είναι 1,5bar κοκ. (συνήθως έτσι εκφράζουμε τις πιέσεις).
-
Υπάρχει συμπλέκτης που τον απενεργοποιεί ή απλά δεν έχει φορτίο στο ρελαντί;
Το 'δεν έχει φορτίο' δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, άρα και 'δεν γυρίζει'...
Ωστόσο, αν καταφέρανε να περιορίσουν την απαιτούμενη ισχύ στους 2-3 ίππους, χωρίς αυτό να είναι δήλωση marketing, είναι πολύ καλό αυτό.
Έχω διαβάσει αρκετά για το συγκεκριμένο σύστημα, και μου φαίνεται πολύ καλό (αν εξαιρέσεις την μηχανική πολυπλοκότητα), αλλά σε κατανάλωση, δεεν θα εκπλαγεί κανένας...θετικά.
Περιμένω να ακούσω και άλλες καταναλώσεις πάντως...
-
ειναι σχετικα ευκολο να μαθουμε εαν εμπλεκεται στο ρελαντι ή οχι και ποσο καταναλωνει...
απο τον υπολογιστη ταξιδιου, στην ενδειξη στιγμιαιας καταναλωσης, και με τα φωτα+a/c κλειστα, το δικο μου δειχνει καταναλωση 0,6-0,7lt/h.
θα μας πει και ο lkar ποσο δειχνει το GTI στις ιδιες συνθηκες (και το TSi οταν το δοκιμασει), οποτε θα ξερουμε....
-
To Λεόν μου δείχνει 0,7-0,8 με ελάχιστη ενέργεια (φώτα και κλιματισμό κλειστά).
-
ωραια, αρα μενει να δουμε τι δειχνουν και τα αλλα...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τι σχέση συμπίεσης έχει το TSi; Υψηλό; Ε, τότε ο υπερσυμπιεστής καυσαερίων θα είναι λιγότερο υπεύθυνος για την κατανάλωση του. Ο μηχανικός όμως; Δουλεύει παντού και πάντα...
Νομιζω οτι μεσω 'βαλβιδας' ο μηχανικος συμπιεστης βγαινει εκτος απο τις 3500στρ και πανω..
Δεν ξερω αν με τον ιδιο τροπο αποσυμπλεκεται και στο ρελαντι για να μην καταναλωνει ασκοπα...
Σωστός...όταν έλεγα για το παντού και πάντα, εννοούσα για τις χαμηλές στροφές, την κίνηση στην πόλη κλπ. Έπρεπε να ήμουν πιο σαφής.
Στο ρελαντί δεν αποσυμπλέκεται πάντως.
πρωτη φορά γράφω αλλα επειδη το ψάχνω το αμαξάκι, για το θέμα αυτό αντιγράφο από το http://www.fabiatou.com/2006/03/golf-gt ... arger.html
' Πραγματικά ο κινητήρας έχει πολύ ευχάριστο θόρυβο και μεγάλη διάρκεια στις ψηλές στροφές ενώ έχει ροπή παντού. Όταν ξεκινά να επιταχύνει το αυτοκίνητο- γύρω στις 1100 στροφές- ακούγεται ένα κλικ που μοιάζει με αυτό που ακούμε από το αιρκοντίσιον, και ο κομπρέσορας εμπλέκεται χαρίζοντας εντυπωσιακή δύναμη από χαμηλά. Αυτό το πιστοποιεί και το όργανο boost στο ταμπλό, το οποίο ανεβάζει πίεση από τις 1200 στροφές. Μετά στις 2500 στον χορό μπαίνει το τούρμπο κάνοντας τον κινητήρα να αποδίδει χωρίς διακοπή μέχρι πολύ βαθιά στο κόκκινο.'
σωστό ακούγεταε...νομίζω ότι έτσι πρεπει να είναι. έχει μαθει κανείς για το αν υπάρχει λίστα αναμονης?
-
'Τέλος η κατανάλωση αν δεν το «κυνηγάς» είναι εντυπωσιακά χαμηλή, ενώ αν θελήσεις να εκμεταλλευτείς το «μικρό» μοτέρ τότε θα κάψει και μέχρι 16 λίτρα στα 100 χλμ. Τι νομίζετε ότι θα είχατε 170 ίππους χωρίς να τους ταΐζετε? Sorry δε γίνονται αυτά…'
από το ίδιο σιτε
οκ....
-
Ο σωστός κατά την γνώμη μου τρόπος για να κρίνει κανείς τα €24-25500 που κοστίζει είναι τα 170 άλογα που αποδίδει σε συνάρτηση με το γεγονός ότι σαν VW διατηρεί και καλή αξία μεταπώλησης. Αν το δεις έτσι ίσως τελικά να συμφωνήσετε ότι το νέο GT είναι ένα φτηνό αυτοκίνητο. '
http://www.fabiatou.com/2006/03/golf-gt ... arger.html
Γενικά αυτή η άποψη εχει επικρατήσει στον τύπο. Αλογα ανά ευρώ
Σωστό αλλά όχι σε όλες τις ηλίκίες. Και μη ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι που κρίνουν πρακτικά δεν έχουν αγοράσει ποτέ αυτοκίνητο και ποτέ στην ονομαστικά τιμή του.Γενικά υπάρχει μία σχετικά απάθεια τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με το τι είναι φτηνό, καλή τιμή ή ευκαιρία
Και δε το λέω για το GOLF το λέω για όλα όσα είναι 1600 και φτάνουν τα 10 μύρια.... Ναι τα αξίζουν τα λεφτά τους λένε στο τεστ... Ερώτηση... Εχετε φίλο δημοσιογράφο που έχει αγοράσει premium 1600??? για παράδειγμα. Εγώ εχω ρωτήσει σε κάτι παρέες και δε ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ.P.S. Golf GT μπορεί να πάρουν... είναι ΑΛΟΓΑ/ΕΥΡΩ..
-
Ο σωστός κατά την γνώμη μου τρόπος για να κρίνει κανείς τα €24-25500 που κοστίζει είναι τα 170 άλογα που αποδίδει σε συνάρτηση με το γεγονός ότι σαν VW διατηρεί και καλή αξία μεταπώλησης. Αν το δεις έτσι ίσως τελικά να συμφωνήσετε ότι το νέο GT είναι ένα φτηνό αυτοκίνητο. '
http://www.fabiatou.com/2006/03/golf-gt ... arger.html
Γενικά αυτή η άποψη εχει επικρατήσει στον τύπο. Αλογα ανά ευρώ
Σωστό αλλά όχι σε όλες τις ηλίκίες. Και μη ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι που κρίνουν πρακτικά δεν έχουν αγοράσει ποτέ αυτοκίνητο και ποτέ στην ονομαστική τιμή του.Γενικά υπάρχει μία σχετική απάθεια τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με το τι είναι φτηνό, καλή τιμή ή ευκαιρία
Και δε το λέω για το GOLF το λέω για όλα όσα είναι 1600 και φτάνουν τα 10 μύρια.... Ναι τα αξίζουν τα λεφτά τους λένε στο τεστ... Ερώτηση... Εχετε φίλο δημοσιογράφο που έχει αγοράσει premium 1600??? για παράδειγμα. Εγώ εχω ρωτήσει σε κάτι παρέες και δε ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ.P.S. Golf GT μπορεί να πάρουν... είναι ΑΛΟΓΑ/ΕΥΡΩ..
-
Μας χαλανε τα αλογα/ευρω?
Καλα, εδω αλλοι αγοραζουν... μετρα λαμαρινας/ευρω, αεροσακους/ευρω κτλ κτλ...Για να δουμε τι προσφερει και ο ανταγωνισμος λοιπον στη κατηγορια αυτη με παρομοιο εξοπλισμο...
Alfa 147............1600........2000
.......................21160......23830Audi A3.............1600.........2000
.......................24100.......28900ΒΜW 1..............1600.........2000
.......................26500.......32000CITROEN C4.....1600.........2000
......................20120.......24110FORD FOCUS....1600.........2000
......................19427........23354HONDA CIVIC...1600.........1800
.......................20056.......23990MAZDA 3.........1600..........2000
.....................21890.........26490OPEL ASTRA....1600.........1800..........2000T
.....................19890.......21490.........28490RENAULT MEGANE....1600
.............................17950SEAT LEON.....1600..........2000
....................19000........22700TOYOTA COROLLA....1600........1800
..............................19300......25700Yπαρχουν και πιο φθηνες εκδοσεις των παραπανω, αλλα πηρα τις εκδοσεις με παρομοιο εξοπλισμο (πλουσιο).
Οι συγκρισεις με τα 1600 ειναι μαλλον ατοπες καθως δεν εχουν καμια σχεση σε επιδοσεις, αλλα τις βαζω σαν μετρο συγκρισης.
Θυμιζω οτι θα υπαρξει και εκδοση 1400 TSi με 140 αλογα και τιμη περιπου 22000ε.
Τα συμπερασματα δικα σας...
-
Μπράβο σου
Εισαι με το μέρος μου αλλα δε με καταλαβαίνεις.,ΛΕΩ οτι θα τελευταία χρόνια μας παραμυθιάζουν ότι τα αμάξια τα δίνουν ΦΤΗΝΑ.
Αυτό που λες ειναι ότι φτηνα δεν είναι σε καμιά περίπτωση.
-
μα είναι 1.400
γίνεται να κοστίζει ένα 1.400 24.000;
Η ειρωνία ποια είναι, ότι μόλις μαθεύτηκε η τιμή του Leon TFSI -που παρέλειψες - όλοι αμέσως είπαν φοβερή τιμή, ποιο GTI, όλοι Leon θα παίρνουν με 25.300 και 185 άλογα και θα το φτιάχνουν κλπ
Τώρα που βγήκε ένα VW με 170 άλογα και 23.850 -15 άλογα λιγότερα και 1.450 ευρώ λιγότερα, η πλειοψηφία λέει ότι είναι ακριβό
ναι, είναι 1.400
Κι άλλη μία απορία... (εύκολη βέβαια) τι θα πουλήσει περισσότερο ένα δίλιτρο hatchback με 23-25Κ, ή ένα 1.400 hatchback με περισσότερα άλογα και αντίστοιχη τιμή;
-
αυτό οφείλετε στην ΕΛΛΑΔΑ που λές (1400 ή διλιτρο)
Εγω σου λέω ενα DIESEL?
τι θα μου πεις εσύ? -
το 316 με τα 30Κ γιατι τα αξίζει τα λεφτά του? Μπορεί να μου πει κάποιος...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αυτό οφείλετε στην ΕΛΛΑΔΑ που λές (1400 ή διλιτρο)
Εγω σου λέω ενα DIESEL?
τι θα μου πεις εσύ?τι σχέση έχουν τα diesel αυτή τη στιγμή; Και τα diesel πιο ακριβά είναι -γενικά- όταν συγκρίνεις ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΕΙΣ. Το diesel GT με τα 170 είναι γύρω στα 1.500-2000 ευρώ ακριβότερο στη Γερμανία. Οι 'χαζοί' βέβαια Γερμανοί θα το προτιμήσουν από ένα 170άρι βενζίνης
Στην Ελλάδα είναι όπως πάντα ακριβότερα, αφού τα περισσότερα diesel είναι 1.900+ κυβικά.
Μην τα γράφουμε πάλι για την 316/116/Α3 κλπ
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Μπράβο σου
Εισαι με το μέρος μου αλλα δε με καταλαβαίνεις.,ΛΕΩ οτι θα τελευταία χρόνια μας παραμυθιάζουν ότι τα αμάξια τα δίνουν ΦΤΗΝΑ.
Αυτό που λες ειναι ότι φτηνα δεν είναι σε καμιά περίπτωση.
Το φθηνο και το ακριβο ειναι παντα σχετικο! Αρα παντα μιλαμε συγκριτικα. Εγω απλα παραθετω τα στοιχεια που ισχυουν σημερα στην Ελλαδα.
Για καποιον που βγαζει 15κ το χρονο ειναι ακριβα, για καποιον που βγαζει 50κ δεν ειναι ή τελος παντων μπορει πιο ευκολα να τα δωσει...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
το 316 με τα 30Κ γιατι τα αξίζει τα λεφτά του? Μπορεί να μου πει κάποιος...Για ΟΛΑ τα υπόλοιπα πλην της μηχανής του.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
το 316 με τα 30Κ γιατι τα αξίζει τα λεφτά του? Μπορεί να μου πει κάποιος...δεν ειπε κανενας οτι τα αξιζει, ελα ομως που πουλαει! Το γιατι το ξερουμε ολοι...
-
Spiro καλή η σύγκριση των τιμών που έκανες αλλά 2000cc ατμόσφαιρα με 180 άλογα και άλλο 1400 με 2 υπερτροφοδότες. Δεν λέω ότι θα χαλάει ο ΤSi αλλά η συντήρησή του κινητήρα αυτού ας μην παραμυθιαζόμαστε δεν θα είναι το ίδιο φτηνή με των υπολοίπων 2λιτρων πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τιμές σέρβις VW.
lkar μία από τα ίδια. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Το Leon φορά τον ίδιο κινητήρα με το GTi. Συγκρίνεις όχι κυβικά αλλά ανόμοια μοτέρ.
Α και στα 22.000
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)