-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Πάντως δεν είναι πρόβλημα νεότητας το βίδωμα ενός σφικτήρα και δεν δικαιολογείτε κάτι τέτοιο κατά την γνώμη μου.
Εσύ τι νομίζεις ότι είναι, φθορά ή αστοχία υλικού;
Φθορα στα 280km λιγο δυσκολο...
Οποτε μονο η αστοχια υλικου μας μενει.Τίποτα απο τα δύο, ο σωλήνας στην άκρη έχει ενα δαχτυλίδι που το περιστρέφεις για να ασφαλίσει, ε αυτό δεν ήταν ασφαλισμένο και μόλις ανέβασε πίεση το 'πέταξε'.
Δεν είναι πρόβλημα αυτό ούτε κάποια ένδειξη οτι ο κινητήρας δεν θα αντέξει (χαλαρώστε για ένα σωλήνα μιλάμε). Η αξιοπιστία του μοτέρ θα φανεί μετά τα 50.000 χλμ.Τώρα όσον αφορά τα λαμπάκια ποιότητας βενζίνης κτλπ, εχω κάνει 2000 χλμ (δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι - το λέω επειδή τα FSi φημίζονται να τσιμπάνε ειδικά στο στρώσιμο), ώς τώρα βάζω μόνο 100αρα εντελώς τυχαία απο διαφορετικά πρατήρια και δεν έχει ανάψει τίποτα.
Και για να αλλάξουμε κλίμα να σας πώ και λίγα για το μοτέρ που τώρα έχω αρχίσει να το πατάω αρκετά. Εχει πολύ πολιτισμένη λειτουργία, τραβάει δυνατά απο τις 2000- στροφές και στις 4000+ περιπού και μέχρι τις 5500 ακόμα πιο δυνατά. Κίνει το αυτοκίνητο (1300 κιλά) σε απίστευτους ρυθμούς για κινητήρα 1400, και αυτό που λένε πολλά περιοδικά οτι έχει κοντά στα 185 άλογα παίζει να είναι αλήθεια.
-
δε το εχουνε δυναμομετρησει?
-
Ναί το έχουν δυναμομετρήσει και το βγάζανε 185ps (168 στον τροχό αν θυμάμαι καλά), σε ένα φινλανδικό περιοδικό κοντά στα 190 και αντίστοιχα το GTi 215. Το λέω επειδή τα περιοδικά γενικά δεν τα εμπιστεύομαι και τόσο.
-
Το AUTOΤρίτη το έχει δυναμομετρήσει 185 ΗΡ.
Επίσης έχω διαβάσει ότι κάποιο νορβηγικό περιοδικό το έχει δυναμομετρήσει 191 ΗΡ. -
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
σε ένα φινλανδικό περιοδικό κοντά στα 190 και αντίστοιχα το GTi 215.Επίσης έχω διαβάσει ότι κάποιο νορβηγικό περιοδικό το έχει δυναμομετρήσει 191 ΗΡ.
Στη Λαπωνία μπορεί να πιάνει 200, αν το μετρήσει ο Άγιος Βασίλης.
-
Στον Ισημερινό πάλι μόνο 160 γιατί το πειράζει η ζέστη
-
Στην Ελλάδα 140 με το ζόρι γιατί το πιάνει η καλή βενζίνη.
-
για πες μας τι γινεται παλι με την καταναλωση?
-
εγω παντως δε ξερω πως τα καταφέρνω... ότι μου δίνουν στο κεντρο που μένω το γυρνάω πίσω με 17 λιτρα κατανάλωση!!!!!
εχω περιέργεια να πάωνα ζητησω το gt
-
Δεν καίει πολύ, ακόμα και στην γρήγορη οδήγηση σε διαδρόμες που GTi κατέβαζει τα λίτρα με το δευτερόλεπτο που λεει ο λόγος, αυτό καίει πολύ λιγότερο. Οσον αφορά τα γκάζια μικρές διαφορές έχουν μέχρι τα 130-140. Σε κράτημα είναι μια χαρά (θα ήθελα καλύτερη πλευρική στήριξη απο τα καθίσματα), σε κλειστές στροφές με 2α σπινάρει αλύπητα (το θέλει το μπλοκέ) και ανοίγει τροχιά. Γενικά είναι ευχάριστο στην γρήγορη οδήγηση χωρίς να γίνεται κουραστικό στις καθημερινές μετακινήσεις.
Για το μόνο που εχω μετανιώσει είναι που δεν περίμενα να το δοκιμάσω και με DSG πριν το πάρω. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
σε ένα φινλανδικό περιοδικό κοντά στα 190 και αντίστοιχα το GTi 215.
Επίσης έχω διαβάσει ότι κάποιο νορβηγικό περιοδικό το έχει δυναμομετρήσει 191 ΗΡ.
-
Ο χρήστης ferr@r1 έγραψε:
σε ένα φινλανδικό περιοδικό κοντά στα 190 και αντίστοιχα το GTi 215.
Επίσης έχω διαβάσει ότι κάποιο νορβηγικό περιοδικό το έχει δυναμομετρήσει 191 ΗΡ.
http://forums.subdriven.com/zerothread? ... 311&page=3
Εδώ τα λέει (για τους 191 ΗΡ)
-
Ανάλογα με τη σχέση στο κιβώτιο μπορείς να μετρήσεις και μετά να κάνεις αλχημείες.
ΤΥΧΑΙΟ παράδειγμα:
Ιπποδύναμη στο τροχό
3η 148
4η 144
5η 142ΟΛΕΣ είναι καλές, συμβατές μεταξύ τους και δείχνουν περισσότερες απώλειες στη μετάδοση αλλά κυρίως στα λάστιχα με υψηλές ταχύτητες.
Ανάλογα με το δυναμόμετρο και την εμπειρία αυτού που κάνει τη μέτρηση βγαίνει η ιπποδύναμη στο τροχό.
Για την ιπποδύναμη του κινητήρα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Εκεί μπορεί να λένε από 160-220 ίππους ανάλογα με το μαγείρεμα που θα γίνει. Από τις παραπάνω ιπποδυνάμεις στο τροχό, ο κινητήρας θα έχει 170 (φυσικά μπορεί να σου πούνε ότι θέλουν ανάλογα με πόσο μεγάλο χαμόγελο έχεις).
-
Δεν καίει πολύ, ακόμα και στην γρήγορη οδήγηση σε διαδρόμες που GTi κατέβαζει τα λίτρα με το δευτερόλεπτο που λεει ο λόγος, αυτό καίει πολύ λιγότερο. Οσον αφορά τα γκάζια μικρές διαφορές έχουν μέχρι τα 130-140. Σε κράτημα είναι μια χαρά (θα ήθελα καλύτερη πλευρική στήριξη απο τα καθίσματα), σε κλειστές στροφές με 2α σπινάρει αλύπητα (το θέλει το μπλοκέ) και ανοίγει τροχιά. Γενικά είναι ευχάριστο στην γρήγορη οδήγηση χωρίς να γίνεται κουραστικό στις καθημερινές μετακινήσεις.
Για το μόνο που εχω μετανιώσει είναι που δεν περίμενα να το δοκιμάσω και με DSG πριν το πάρω.Καλοτάξιδο το αυτοκίνητο φίλε μου. Μία ερώτηση που έχω να σου κάνω είναι τι βενζίνη χρησιμοποιείς και αν καταλαβες διαφορά με τη χρήση αλλης.
-
ψιλο-offtopic:
για να μετρησεις αποδοση μοτερ, βγαζεις το μοτερ και το βαζεις σε δυναμομετρο παγκου. Τελεία. Οτιδηποτε αλλο ειναι εικασια.
Το θεμα ειναι οτι (προσωπικη αποψη), αυτο που μας νοιαζει ειναι η αποδοση στον τροχο. Αυτος επιταχυνει το αυτοκινητο.
Παμε τωρα για το GT:
Εμφανιστηκαν τα πρωτα πακετα βελτιωσης, με 190-210-240 αλογα. -
Σε κράτημα είναι μια χαρά (θα ήθελα καλύτερη πλευρική στήριξη απο τα καθίσματα), σε κλειστές στροφές με 2α σπινάρει αλύπητα (το θέλει το μπλοκέ) και ανοίγει τροχιά.Φανταζομαι το ξερεις οτι με το ESP στο ΟΝ λειτουργει, ηλεκτρονικα ελεγχομενο και συνεχως μεταβαλλομενο το διαφορικο σου?
Αλλα ακομα και στο OFF εχεις τοση ΡΟΠΗ με οποιαδηποτε σχεση,με οσες στροφες και αν εισαι που απλα πατας γκαζι και σημαδευεις που πας.Προσοχη στα αναποδα γιατι και βαρυ ειναι και βεντουζωνει το πισω μερος μερος γρηγορα και αποτομα (λογω και multi link) και ευκολα φλερταρεις με τις μπαριερες στο εσωτερικο της στροφης. Αστο να γυρναει μεχρι εκει που σε ξαναφερνει στην ευθεια.
Αν μπεις σε ανοιχτη παρατεταμενη με πολλα και 'φοβηθεις' οτι δεν σε παιρνει ΜΗΝ αφησεις γκαζι (= επικινδυνο με το esp off) αλλα συνεχισε οπως εισαι και θα δεις οτι θα μπεις τρενο.
Πηρες ενα πολυ ικανο αυτοκινητο , ολοκληρωμενο με διττο χαρακτηρα.
Η λεξη κατεβασμα θα σβηστει απο το λεξιλογιο σου (εγω κατεβαζα και ...ξανανεβαζα κατευθειαν σε κατι 'δοκιμαστικες' βολτες.Αν δεις ποτε το ESP να αναβει, ενω το εχεις απενεργοποιησει, σφυρα μου!
Μετα απο καφρικη οδηγηση, μεχρι και μισο τιμονι αναποδο (στο πεταλο μετα την 'τρυπα του Καραμανλη') δεν μπηκε ποτε! Τωρα που το ειδαν καποια περιοδικα....? μαλλον στο press kit.Παιξε σιγα σιγα να το μαθεις, να θυμασαι παντα το βαρος του και μετα ας ερθει καποιος να σου πει οτι εχει μαλακες ρυθμισεις και ειναι sportline. Κουνια που τους κουναγε!
Χαμηλοτερη καταναλωση με ταχυτητες που κινουνταν και οι αλλοι χρηστες του δρομου 8,1 και μεγιστη με ανοιγματα 0-τελικη 17,3. Ταξιδι χαλαρα 7,6. Γρηγορη βολτα με 3ες-4ες σε βουνα 12,5.Τα λαστιχα γινονται γρηγορα φυτιλια για αυτο αφηνε το esp ON αν δεν υπαρχει 'λογος' για το αντιθετο...
Καλοταξιδο!
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Αν δεις ποτε το ESP να αναβει, ενω το εχεις απενεργοποιησει, σφυρα μου!
Μετα απο καφρικη οδηγηση, μεχρι και μισο τιμονι αναποδο (στο πεταλο μετα την 'τρυπα του Καραμανλη') δεν μπηκε ποτε! Τωρα που το ειδαν καποια περιοδικα....? μαλλον στο press kit.Τα λαστιχα γινονται γρηγορα φυτιλια για αυτο αφηνε το esp ON αν δεν υπαρχει 'λογος' για το αντιθετο...
Καλοταξιδο!
Ευχαριστώ, τώρα όσον αφορά το ESP έχεις απόλυτο δίκιο, ακόμα και ανοιχτό όταν το έχω θέλει αρκετή πίεση για να επέμβει. Την δύναμη απο χαμήλα την έχω συνηθίσει απο το S3 και πολύ σπάνια κατεβάζω.
Στις στροφές κτλπ δεν το βλέπω να το πιέζω τόσο πολύ, δηλαδή με το ESP στο On και όσα πάει, πάντως ναι το κράτημα του είναι καλό δε φοβίζει. -
Γνωριζει κανείς εάν η ένδειξη θερμοκρασίας νερού στο ταμπλώ του Golf GT σε περιπτωση ανόδου της θερμοκρασίας, ανάβει πρώτα κίτρινη και μετά (η ίδια ένδειξη) κόκκινη, ή έχει μόνο κόκκινη κατευθείαν??
Παρακαλώ για αξιόπιστη απάντηση (δηλ. από αυτόπτη μάρτυρα ει δυνατόν) γιατί σε διάφορα άλλα Fora υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες, και κυρίως αρκετός προβληματισμός για την κατάργηση του οργάνου της θερμοκρασίας νερού. -
πρώτα θα δεις καπνούς
-
Πρώτα κίτρινους, μετά κόκκινους ή κόκκινους κατευθείαν;;;
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)